Борис Бонев, кандидат за кмет: Смъртоносна комбинация от корупция и некомпетентност управлява София


Борис Бонев е първият, който обяви кандидатурата си за кмет в предстоящите местни избори на 27 октомври. Програмата му за развитие на града е представена на 300 страници и е наречена "План за София". Той е един от създателите на гражданската организация "Спаси София", която непрекъснато предлага европейски решения за проблемите на столицата и е най-острият критик на скъпите и некачествени ремонти. Учил е и е работил в Париж, защитил е две магистратури в Сорбоната - по икономика и управление и по иновации. Роден е в София и живее в кв."Лозенец".
Г-н Бонев, кой е най-важният проблем на София, който трябва спешно да се реши?


- Недоброто управление на града, което наричам смъртоносна комбинация от корупция и некомпетентност, завладяла Столичната община и то политическото ръководство. Това води до низ от проблеми и провали, които сполетяват града ни във време, което исторически погледнато е уникално за София. Има достъп до знания, достъп до финансови средства и до технологии, но това досега не е довело до значително подобрение на живота в града. За последните 10 години в София са инвестирани 15 милиарда лева и ако не се крадеше, градът щеше да изглежда по съвсем друг начин.


Вие имате ли виждане накъде да се развива градът?


- Вече 10 години, откакто "Спаси София" съществува, винаги сме казвали, че не е нужно да откриваме топлата вода. Благодарение на контактите, които нашата организация има в Прага, Варшава и Будапеща, се срещаме там не само със сродни организации, но и с администрациите и те са готови да споделят опита си.


Столичната община не се възползва от опита на Виена, Париж, Прага или Варшава, въпреки че идват представители на тези градове, включително по покана на общината. Но обикновено тези срещи преминават в презентация от наша страна – колко много сме свършили и как строим метро. И това се казва на хора от градове с метро от 100 години.


Но метрото не е ли и днес най-перспективният градски транспорт?


- Не е. Строителството му е изключително скъпо, тежка инфраструктура, която се планира с хоризонт 100 години напред. Един метровлак в София има капацитет да превозва 1100 пътници, а за един час при кратък интервал между влаковете говорим за десетки хиляди пътници на час в една посока. Само че София не е толкова голям град, за да има метро навсякъде и до квартали, където пътникопоток реално липсва.


Метрото, повтарям, е изключително скъпа инфраструктура и затова след завършването на Третата метролиния и предвидените отклонения към "Люлин" и "Слатина", развитието му трябва да спре на този етап и да се фокусираме върху изграждането на обособени бързи трамвайни трасета.


Първият ни приоритет е бул. "Тодор Каблешков". Там очакването е трамваят да превозва над 65 000 души на ден, правейки го една от най-натоварените линии в града. Той ще дава чудесна кръгова връзка между квартали, които в момента не са свързани.


Сега е време, в което трамваят преживява своя ренесанс. От 2000 г. досега в над 130 градове по света или за първи път е пусната трамвайна система, или закрита преди години е възстановена. В София, обаче, само се закриват трамвайни трасета – над 10 км за последните години от управлението на Йорданка Фандъкова и това е изключително недалновидна политика.


Датският архитект Ян Геел, когото Фандъкова лично покани да направи анализ на София, сложи на едно от първите места в доклада си препоръката: "Пазете си трамваите! Не повтаряйте грешката, която много градове по света допуснаха да премахнат трамвайната си мрежа! Сега я строят отново и това им струва много пари."


Имате ли решение срещу бурното презастрояване на града?


- Сложен проблем, защото е свързан с неприкосновеността на личната собственост и с естественото желание на хората да инвестират, да се развиват. Но не може да се влошава качеството на живот на жителите на вече изградени квартали.


В "Плана за София" предлагаме концепция за изцяло нов квартал на север между източната тангента и северната скоростна тангента, над кв. Враждебна. Там е общински терен, на който може да се изгради пътна инфраструктура, метростанция, паркинг. Целият имот трябва да бъде парцелиран и да е готов за строителство. След това общината да преговаря с инвеститорите на терени в презастроените квартали на София за размяна на имотите. Имаме методология как да стане това. По този начин първо ще спасим междублоковите пространства, за да има зелени площи там и второ - ще изместим инвестиционния фокус и развитието на София в посока север.


Северна София сега е тотално забравена – квартали като "Хаджи Димитър", "Надежда", Орландовци, "Левски" на практика са оставени на самотек. Преместването на фокуса на север ще балансира развитието на града.


Какво се крие зад бързането на Столичната община в края на мандата да започне процедурата за избор на фирми, които да чистят София през следващите 5 години?


- Ако изтичат сроковете на договорите, няма как общината да не започне процедурите, но е много съмнително в последните месеци на този общински съвет, особено с очакването, че следващият ще е много по-различен. За нас това е опит на мафията да захлеби за последно, защото не е сигурно дали след изборите ще продължи да работи по същия начин.


Тук смъртоносната комбинация от корупция и некомпетентност ще доведе до блокиране на бъдещия общински съвет за справяне с проблемите на чистотата, заради тези договори, които ще бъдат подписани с фирмите-изпълнители сега най-вероятно.


Кои биха били по-опасни като мнозинство в бъдещия общински съвет – ГЕРБ или БСП?


- Винаги, когато трябва да се гласува голяма далавера в Столичния общински съвет тези две партии гласуват заедно. И не само те – и Реформаторският блок с някои изключения, и Патриотите. Има хармония между всички тях, когато става въпрос за далавери, ощетяващи столичаните.


Ние нямаме намерение да се обвързваме с партии, защото сме убедени, че това е правилният начин за водене на местна политика. Ние сме част от тенденция, която е в много градове и на Запад, и на Изток – на граждански организации, които най-добре разбират проблемите на града, боли ги за него и се заемат с управлението. И се справят доста успешно.


Как бихте решили спора за паметника на Съветската армия?


- Това, което смятам да направя, когато стана кмет, е да премахна надписа, защото исторически не е вярно, че Съветската армия ни е освободила. И ще спра до там.


Фокусирането върху досиета, лустрации, паметници и т.н., вместо да се взрем в бъдещето и как да излезем от кочината, в която сме затънали, е губене на гражданска енергия. Да оставим това в бъдеще да го решат и оценят по-умни хора.


Централната баня какво да бъде – музей или баня?


- Трябва да бъде баня. При положение, че София е възникнала на това място, заради термалните извори, ние в ХХI век при толкова възможности за туризъм и за ползване на тази вода – за пиене, за лечение, за отопление дори, да оставяме хиляди литри ежедневно да се изливат в канализацията е безотговорна политика.


Музеят на София може да остане в централната част на банята, но неговото място, според мен е в Царските конюшни, след като се реставрират. И без това основните експонати на музея са каляските на Фердинанд, т.е. по-подходяща сграда едва ли има в София. Така ще се изтегли и туристическият интерес в тази част на столицата.


Как бихте улеснили подхода на софиянци към Витоша?


- В нашия "План за София" сме предвидили няколко автобусни излетни линии до ключови места в планината, както и възстановяване на Княжевския лифт.


За целта фирми като "Витоша ски", трябва да бъдат отстранени от парка. Това може да стане много лесно – фирмата е собственик само на съоръженията на въжените линии, но не и на земята под тях. Ако съоръженията са опасни, една заповед за премахването им би свършила работата този монополист на парк "Витоша" да бъде отстранен.


Как Скопие и Сараево, които са по-бедни общини от София, могат сами да си построят лифтовете, а ние да не можем? Смятам, че Столичната община трябва да възстанови Княжевския лифт и да го експлоатира.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (197)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2619 Неутрално

  София за това е създадена - малко примери - ролята на София в помагането на византийците да ни поробят 200г; ролята на София да помогне на Османската империя да ни пороби 500г; ролята на София да помогне на СССР/Русия да ни зароби 45/70+ години. Ролята на София като помощник на сърби, татари, влахи - да вземат територии от България, също не е за пренебрегване. Левски най-добре го е казал - софиянеца за една лира ще ти пренесе багажа с каруцата, но после срещу още една веднага ще те снесе на местния онбашия.

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4786 Неутрално

  Респект и успех !!!
  Иде вятърът на промяната.
  ТРЕПЕРЕТЕ ГЕРБЕРАСТИ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  За първи път от доста време чета нещо конкретно и смислено.
  Но ще ги избере ли някой.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 4. 4 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 688 Неутрално

  За МОЧА !
  Добре, ще премахне надписа, но може ли паметник без надпис?

 5. 5 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  Респект и успех !!!Иде вятърът на промяната.ТРЕПЕРЕТЕ ГЕРБЕРАСТИ !!!
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  Кмете, дай шанс на горкото момче.
  С тая подкрепа ще го срутиш направо.
  Нали гласува за Иванчева бе, какво си се напънал сега пък? А и БСП още не е обявила кандидатура.

  П.П. Някой да каже на Борис Бонев, че с тактиката "всички са маскари, само аз съм убав" ще спечели приятелския си кръг, неколцина баби от квартала, които са го виждали и знаят, че е "хубаво и добро дете и винаги поздравява" и една трета от лашкащото се малцинство на градската неомарксистка интелигенция.
  Ама той сигурно и това цели, де, тъй че не му казвайте нищо.

  Доброто е заразно
 6. 6 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  До коментар [#4] от "historama":

  Що да не може.
  Зрителят ще се ориентира по вида на оръжието и пламъка в очите на скулптурните герои.
  Ти като видиш египетска пирамида, да не би да имаш нужда от надпис какво е?

  Доброто е заразно
 7. 7 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 283 Весело

  Смъртоносна комбинация от корупция и некомпетентност управлява София

  за целта фирми като "Витоша ски", трябва да бъдат отстранени от парка.

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 8. 8 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 688 Неутрално

  За първи път от доста време чета нещо конкретно и смислено.Но ще ги избере ли някой.
  —цитат от коментар 3 на Алф


  Не знам кой ще го избере, но няма ли да го убият?
  И друго, какъв е механизма за отзоваването му, ако не си спазва програмата?
  Колко до строителството решение има - просто и логично. Забрана на ново строителство, само преустройство на стария жилищен фонд - чрез генерален ремонт на вече съществмуващите сгради (много трудно), или ново строителство на мястото на старото - в същия обем, същата височина и площ. И ново може би наистина в северна София. Само че нов квартал означава нова инфраструктура, комуникации, ЗАЩО?

 9. 9 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#1] от "Deaddark":

  Добре.
  Местим столицата по ваш избор. Тегли се чоп и който изтегли късата клечка - няма не искам.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4786 Неутрално

  До коментар [#5] от "АзКлавдия":

  Ти си гледай филибейските корумпета. И вашите са с бая лепкави пръстчета и обичат общото по един некрасив начин.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  До коментар [#11] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Аз ще си гледам, каквото си гледам.
  Молбата ми е да не срутваш кандидатурата на момчето Борис Бонев, като го подкрепяш.
  Утре и Нинова ще се изрепчи да го подкрепи и отиде, та се не виде!

  Доброто е заразно
 13. 13 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#5] от "АзКлавдия":

  Маяма Нолова ги сложи в шах, сега или я подкрепят, или я цепят, както Борката сложи в мат Рамадан Къневци...
  Само че Маяма може да подкрепи Борката, както и Корнета, защото наистина е важно да се разкара герберастията от общините ... Вие си помислете

 14. 14 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#4] от "historama":Що да не може.Зрителят ще се ориентира по вида на оръжието и пламъка в очите на скулптурните герои. Ти като видиш египетска пирамида, да не би да имаш нужда от надпис какво е?
  —цитат от коментар 6 на АзКлавдия


  Не, нямам, затова си мисля, че свалянето на надписа не променя нищо. Може би Бонев иска малко да потуши напрежението, и след някое време да го премести. Всъщност си мисля, че проблем няма да са софиянци, а самите руски власти, и агентите им на място.

 15. 15 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3292 Неутрално

  Доста смислена платформа!С радост бих гласувал за тези млади и смислени хора.

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 16. 16 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#12] от "АзКлавдия":

  Обикновено краставите магарета първи се нареждат след победителя. Но не са му те лицето, а задните части ...

 17. 17 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#14] от "historama":

  И при всичко това аз не мога да разбера защо руските власти въобще се вълнуват от този паметник. Той не е руски. Той е на някаква отдавна несъществуваща тоталитарна държава, от която сега останаха... няколко други тоталитарни държави и няколко, дето се спасиха (засега).

  Доброто е заразно
 18. 18 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  До коментар [#5] от "АзКлавдия":Маяма Нолова ги сложи в шах, сега или я подкрепят, или я цепят, както Борката сложи в мат Рамадан Къневци...Само че Маяма може да подкрепи Борката, както и Корнета, защото наистина е важно да се разкара герберастията от общините ... Вие си помислете
  —цитат от коментар 13 на Славейко


  Една патица по същия начин играла шах, а накрая по дъската имало само падналата фигура на царя, щото не могла и нея да погълне, както и курешки, с извинение.

  Доброто е заразно
 19. 19 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2409 Неутрално

  "Витоша ски" не е собственик на земята, а е собственик само на сооруженията. Следователно, ще бъде възможно демонтирането на сооруженията. Много опасна тенденция! Само в началото той говори за неприкосновеността на собствеността и веднага казва, че тя може да бъде демонтирана. Не, този човек е просто популист, който не разбира нищо от градското планиране и инвестиции!👎👎

  "Чуждестранен агент"
 20. 20 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 361 Весело

  Всеки ден рекламна статия за този в Дневник
  Вече сте за рубриката предозиране

 21. 21 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 688 Неутрално

  София ще е фантастичен град с население 800 хил. - 1 млн. Административен център - Да, градът има ключово положение не само за България - добри комуникации с почти всички райони, но и на Балканите. Но концентрацията на цялата икономика на страната в този град е тъпо, и недалновидно.

 22. 22 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#21] от "historama":

  Какво предлагаш? Да се гонят инвеститорите с пръчки по улиците в посока Разград и Шумен ли?
  Иначе съм напълно съгласна с теб.
  Не виждам полезни ходове, обаче.

  Доброто е заразно
 23. 23 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2709 Неутрално

  някой сеща ли се коя коалиция остава извън ОС дори?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 24. 24 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#21] от "historama":

  П.П. Ако върнат "жителството" (някой да обясни на по-младата аудитория що е то "жителство") и се изхвърлят всички без онези, на които поне единият родител е имал "софийско жителство" през 1968 година, в София може и да останат 400 000, а може и да не останат.
  Представям си някой да вземе да си го включи в предизборната платформа.
  Не че може, де, защото май е противоконституционно.

  Доброто е заразно
 25. 25 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  София трябва да се разширява има много място, озеленяване и Витоша да стане зимен модерен център със стотици километри пусти и много лифтове.
  А и тази щял да качва хората с автобуси

 26. 26 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4786 Весело

  До коментар [#18] от "АзКлавдия":

  Верно ме присети за патицата !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 28. 28 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4786 Весело

  До коментар [#24] от "АзКлавдия":

  ГЕРБ го обмислят от доста време. Селяните много ги дразнели !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 29. 29 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Гражданска организация "Спаси София" - как ще се справи в София без общински съветници? Или задачата на Спаси Сф е отклоняване на гласовете на недоволните софиянци от Демократична България?

 30. 30 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1771 Неутрално

  Борис Бонев: Смъртоносна комбинация от корупция и некомпетентност управлява София !
  Това , че е роден в София , учил е във Франция и има магистратури в Сорбоната не е било особено ПОЛЕЗНО за този млад човек ! Нищо лично против него , но с такива крайни КОНСТАТАЦИИ и заключения - далеч не се стига ! Достатъчно е , че не е бил дори роден в оная СОФИЯ , която по-възрастните познаваме и която досегашните КМЕТОВЕ - подчертавам нито един от БСП , промениха до НЕУЗНАВАЕМОСТ и я превръщат в един истински град- СТОЛИЦА СЪС ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКА ВИЗИЯ ! Някой сигурно би ми я сравнил с това , колко се е променила" МОСКВА НАША РОДНАЯ "! Тези , които го сторят - да вървят там ! А фактът, че само ще заличи НАДПИСА на МОЧА е нещо съвсем палиативно , с което нищо няма да се промени ! Това ми припомня , как НАРОДНАТА ВЛАСТ "ЗАЛИЧАВАШЕ " мюсюлманските имена ! Ако се кандидатира , нека този млад човек обещава само това , което липсва все още , да не обещава , че ще "диша вместо софиянци " , че ще промени "облика " на крайните квартали , да не тръгва напред с ОМРАЗА ! И като на "френски възпитаник " бих му припомнил нещо :

  " За поведението се съди по-скоро по успеха; нещастната съдба се вменява във вина. — Шарл дьо Сент-Евремон "

 31. 31 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 405 Неутрално

  //Фокусирането върху досиета, лустрации, паметници и т.н., вместо да се взрем в бъдещето и как да излезем от кочината, в която сме затънали, е губене на гражданска енергия. Да оставим това в бъдеще да го решат и оценят по-умни хора.//
  --------------------------
  Това ми стига за да не подкрепя поредният червен ГЪЗ!!!

 32. 32 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 405 Неутрално

  Цървулите тикви се изказват как да се развива София....тиквите, мястото ви е на бостана!!!

 33. 33 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Прав е, резултатите са видими. Време е да направим кадърен избор за кмет.

 34. 34 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До 24:"АзКлавдия"..... Ако върнат "жителството" (някой да обясни на по-младата аудитория що е то "жителство") ....Представям си някой да вземе да си го включи в предизборната платформа.Не че може, де, защото май е противоконституционно.[/quote]

  Къде съм писал за възстановяването на "жителството"? Подобна идея може да се зароди само в милиционерска тиква! Или в чугунените тикви с марксическа закваска, които не могат да забравят времето с гарантираните си привилегии, една от които бе "жителството".
  Сещам се за един базисен прийом за стимулиране на хората да останат по местата си. Нарича се "децентрализация"!

 35. 35 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3936 Весело

  Тази " смъртоносна комбинация" управлява България, а не само София ! Това се пише постоянно по форума и няма смисъл от особен коментар - виждаме го ежедневно ! Срещу това се и борим, като разобличаваме безумията на властта всеки ден. Това с пръскачките беше наистина в десятката от последните дни.....

 36. 36 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 405 Неутрално

  Решението за София е просто, да престане да бъде столица и всички държавни структури да се преместят....тогава цървулите ще се изнесат!!! Или просто софиянци да си изберат нещо в опустяло в СевероПропаднала България и да започне строителството на град ->свободен от всякакви комундели и цървули!!!

 37. 37 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#18] от "АзКлавдия":

  Борката е достатъчно известен, че те да не му пречат. Може би в Майнбург не гледате Битиви (и правилно) но те го рекламират всеки ден в течение на години...

 38. 38 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  До коментар [#20] от "001":

  Почва разсейването на вота.Целта е Фандъкова да не спечели на първи тур.После за Манлова.

 39. 39 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  До коментар [#24] от "АзКлавдия":

  Описали аъе вдна от скритите мечти на лилявците.Те ,като деца на Червената Номеклатура не са застрашени,ама как искат да изгонят всички други!

 40. 40 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  До коментар [#33] от "arcanum":

  Е Мая не е ли кадърна?!

 41. 41 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 698 Любопитно

  Троловете са се активизирали в неделя сутрин - явно СС наистина са им приоритет номер 1.

 42. 42 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 405 Неутрално

  До коментар [#29] от "historama":

  //отклоняване на гласовете на недоволните софиянци от Демократична България?//
  ----------------------
  Недоволните софиянци са достатъчно много и никои не може да ги отклони от избора на подходящ кмет, само че псевдо сините винаги предлагат нещо неизбираемо.....защо ли?

 43. 43 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2619 Неутрално

  До коментар [#10] от "Славейко":

  Кореняк софиянците са византийци, евреи и османлии - защото от елинска София нищо не е останало - дори един камък.

  България е имала само една своя независима столица - Плиска. Велико Търново също е създадено като византийски васалски град.

 44. 44 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#8] от "historama":

  Същият като отзоваването на Данчето.
  Седиш и го зовеш под прозореца му. Но Данчето никой не я отзовава, защото знаят, че тя е там за украса. Тия зад нея се вижда какви ги свършиха... Тя цели квартали не може да ги намери на картата, защото никога не е стъпила там. Включително собствения си, дето живее.

 45. 45 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  До коментар [#34] от "historama":

  Много си е добре, че бай-отявлебата селения се набута в София. Голям кеф за останалите развити места в държавата. Заместване ги с кадърни и цивилизовани кадри и няма найлони по улиците, няма паркиране по тревните площи.
  Има по 5 културни събития на ден и селенията не се вижда. Така, че да се тъпчат в София.

 46. 46 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#38] от "yanne":

  Яд ли те е Янке? Ти си ги дръж в Петрич ли беше, откъде беше... Мене герберастите ми се качиха на главата ...

 47. 47 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 231 Неутрално

  To korupciqta o nekompetентност е тотална не само в София но и в цяла България, само дето алтернативата която ни предлагат е същата корупция и некомпетентност само дето други да са бенефициентите. Системата е корумпирана и безумна. Ето това е истината, който и да дойде отново ще е корумпиран и некомпетентен защото системат аизисква това, за да може да се прехвърля капитал от публичния към определени канали.

 48. 48 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 552 Неутрално

  След масовото блеене, започна всенародното грухтене. От милион и половина граждани, селяни, селяндури, все жители на столицата София, едва три-четири хиляди излязоха да освиркват празната Съдебна палата. Пожалихме посолствата на нашите уж демократични съюзници, а те се правят на умрели лисунгери.
  Приказката болен здрав носи, продължава. Неокомунизмът неодържимо вилнее като африканска чума, демокрацията вече не е в опасност, тя отдавна е мъртва. И се разлага като заразена домашна свиня, която не става да плюскате.
  Вони България, вони Европа, вони цивилизацията ни, която е неспособна да се опълчи на Нашествието на свинете. И на онези, които не ядат свинско месо, но колят себеподобните.

  Румен Леонидов, Факел

 49. 49 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 929 Неутрално

  Ако обръщаш внимание на размечталия се КМет в сянка, то винаги става точно обратното ☺!

  agent
 50. 50 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 405 Неутрално

  До коментар [#43] от "Deaddark":

  //Кореняк софиянците са византийци, евреи и османлии - защото от елинска София нищо не е останало - дори един камък.//
  -----------------------
  Ти точно къде си правен -> в задният двор.
  София след независимостта от Османската империя е била 9-10 хил., така че може да се каже че е нов град но е успял да стане център на България!!!!

 51. 51 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#43] от "Deaddark":

  Вчера изхвърлих един като тебе от един рейс, да не беше ти? Качи се и почна да ги разправя такива, а смърдеше на пор, та жените направиха кръг около него. А рейса по Юрданкински беше "климатизиран" и със заключени прозорци.

 52. 52 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2619 Неутрално

  До коментар [#21] от "historama":

  София трябва да е максимум 300 хиляди - това е по архитектура и местоположение. Ако не беше Сталин да даде софийско гражданство на всички комунистически подлоги от български и алкашки етнос - сега София щеше да е около 240-250 хиляди. Комунизмът направи София едноличен управител на цяла България - а шеф на София е Москва. И докато София е в ръцете на Москва - цяла България ще е в ръцете на Кремъл. Защото срещу децентрализацията вият само алкашките подлоги - а иначе приказват приказки как са про ЕС, про САЩ и против неосъветизма - но като стане време за действия - все в полза на Мадураша - продавайки отечеството си за кучешка храна върху употребявана амбалажна хартия.

 53. 53 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#29] от "historama":

  “Или задачата на Спаси Сф е отклоняване на гласовете на недоволните софиянци от Демократична България?”

  Това щеше да е вярно ако ДБ бяха излязли с кандидат и сходна платформа. До изборите има 2 месеца, а те нямат кандидат, нямат платформа, кампания и нищо. При това в града, където е концентриран електората им. Не знам какво очакват - да изкарат някой кандидат седмица преди изборите и да ходим като БСП и ГЕРБ да гласуваме като добитък за когото ни спуснат. Ако имаха сериозни амбиции и възможности трябваше от месеци да убеждават хората и да си рекламират кампанията. Фандъкова и общината ежедневно се дънят и гаврят с хората, а те стоят и блеят.

 54. 54 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#50] от "LudLustrator":

  Време е за друг център на България.
  Иначе с такива не знам какво си говориш, не виж че са в космоса ...

 55. 55 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 688 Неутрално

  ...Какво предлагаш? Да се гонят инвеститорите с пръчки по улиците в посока Разград и Шумен ли?Иначе съм напълно съгласна с теб.Не виждам полезни ходове, обаче.
  —цитат от коментар 22 на АзКлавдия


  Аз нищо не предлагам, нито имам финансов, нито властови ресурс. Но правя някакви паралели. В Сверена България по регистрация живеят 2 342 500 ж. от всичките 7 млн. При положение че тя опира по цялото протежение на Дунав в българската част, и половината от черноморското крайбрежие с едно голямо пристанище, срещу което е Украйна, която неминуемо ще стане част от ЕС. а проектите е то да стане яхтено (ра руски олигарси ли?). Да не говорим за селските пътища, които свързват областните центрове на Северна България. И т.н, но не е тук мястото да пиша дисертации

 56. 56 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#53] от "kapitan_laino":

  ДСБ и сега тия НИКОГА не са казали НИЩО по въпроса. Сега е редно да се скрият изобщо, и може би това ще направят. Съдейки по постовете им тука обаче, ги е яд. А смятай, Спаси София са соросоиди, ама нещата са дотам закъсали в София, че магаре е по-добре от Юрданката ... Както на местните избори 2011 в Сливен - хората се връщаха от София и чужбина да гласуват срещу оня футболист, и не са гледали за кого гласуват.

 57. 57 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#22] от "АзКлавдия":

  Полезните ходове ги виждат по-далновидните.
  Инвеститорите ако не щат, да се гони държавната администрация (управа). Например Шумен ми е много подходящ за съдебните органи на властта, мене ако питаш. А Русе Симеон Дянков вече го хареса за главно управление Митници, бих добавил и дирекция НАП.
  А НФ Земеделие в средата на България - да е достъпно почти за всички - Стара Загора.
  Всичко е примерно

 58. 58 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#34] от "historama":

  Слава богу, не си писал, нито аз.
  Аз живея в Пловдив и ми е абсолютно чужда мисълта да изоставя това красиво място и да се навра в София, но очевидно много и много хора не мислят като мен.
  Единствено можеш да влияеш на процеса, като правиш привлекателно хората да живеят на други места, нищо друго не можеш да направиш.

  Доброто е заразно
 59. 59 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  И понеже излАзЯм от форума, само да кажа, че една организация, която предлага човек за длъжността "кмет", НЕ МОЖЕ да бъде гражданска.
  Моментално става политическа. На това му се казва "влизам в политиката".
  Така че всякакви приказки за гражданственост трябва веднага да престанат.
  Отсега нататък Бонев ще отговаря на политически въпроси за харчене на пари, стимулиране на частната инициатива или регулиране, повишаване на такси или отмяната им, местни данъци и т.н.
  Ако това не е "политика", то не може да се сетим кое е.
  И всички граждани от гражданската организация СС стават политически дейци, а всички граждани, които ги следят с възторг - техни избиратели.
  Тоест друга, много друга ракия.

  Доброто е заразно
 60. 60 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2619 Неутрално

  До коментар [#24] от "АзКлавдия":

  Ако някой включи в предизборната си платформа всеки станал софиянец след освобождението да се махне от София - и ако го изберат - то в София ще останат 0 (нула) жители. Ако го направи след 44-та - ще останат до 300 човека.

 61. 61 Профил на georgim
  georgim
  Рейтинг: 285 Неутрално

  ....айдеее, пак се разпиляха гласовете на ляво-либералната, нео-марксистка, градска десница.....
  Този има добри попадения, но с този откровен комунизъм “безлихвени кредити за младите” ме отблъсна. Освен това хейтът му ми идва малко в повече.

 62. 62 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3008 Неутрално

  Нидей тъй ва човек! Ша обидиш учителницата!

 63. 63 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Винаги съм твърдял, че трябва да спасим София от "Спаси София"! Горната статия доказва това ми твърдение!

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 64. 64 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 334 Неутрално

  На този му е абсолютно ясно, че няма да бъде избран. И все пак ше се кандидатира. И по президентските избори така. Куцо и сакато се кандидатира. Защо ли? Далавера ли някаква има, що ли? Иначе, рационално погледнато, си е загуба на време, средства и енергия.Иначе позицията му за банята и Витоша ми харесва, за метрото - НЕ. Целия транспорт трябва да слезе долу, под земята. Градът да е за хората. И само да не чувам, че “нямало пари”. Я за хвърчилата как под команда ги сложиха милиардчетата на сребърен поднос с бяла салфетка и ги пиднесоха с чупка в кръста!

  Мърфи е оптимист!
 65. 65 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2619 Неутрално

  До коментар [#50] от "LudLustrator":

  Благодарение на руските имперски интереси - но като не си чел историята или не ти изнася, така ще говориш. А Сталин направи Кремъл да държи кормилото на България - София. Факти, пред които и Боговете мълчат, само глОпаци и прУдажници лъготят че не е така.

 66. 66 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2619 Весело

  До коментар [#51] от "Славейко":

  Ти мен като ме видиш и ще се свиеш в ъгъла, така че не си надскачай сянката извън форума, форумна нинджо. А и в София не ходя - защото е пълно с такива като теб - претенции до небето, покритие на километри под земята. Цоцате данъци от цяла България - но полза никаква - едно голямо изтърбушено село е София - с малко накити (МОЛ-ове и др. лъскави търговски центрове). Но каквито жителите - такъв и кмета, такъв и града.

 67. 67 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1972 Неутрално

  Пак ли от юпита. Моделът с Кобурготските, дошли от запад да ни оправят за 800 дни, се оказа печеливш. Що да не пробват и с тоя. Звучи убедително, съкрушаващо дори - завършил Сорбоната. Радев май имаше курсове във воено-въздушна академия в Щатите. Иво Христов пък до такава степен франкофон, че написал биография на Франсоа Митеран... Иначе, какво да му опонираш на такъв. Искал да запази паметника на съветската армия. Войника с автомата, размахал го над главите ни. Но надписа щял да изтрие!? Кога се научи на такава демагогия. А управлението на София - смъртоносна комбинация от корупция и некомпетентност. Имайки предвид кмета най-вече? Георги Кадиев, който е доста по-навътре от него в нещата, беше казал - на Фандъкова едно не може да се отрече - почтена е, не е корумпирана. Сигурно Бонев ще ни даде за пример управлението на Софиянски за почтеност и некорумпираност. Мерси. Или Мая Манолова? Също.

 68. 68 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 361 Весело

  Гражданска организация "Спаси София" - как ще се справи в София без общински съветници? Или задачата на Спаси Сф е отклоняване на гласовете на недоволните софиянци от Демократична България?
  —цитат от коментар 29 на historama


  Задачата им е да прецакат кандидата на ДБ, защото се борят за едни и същи избиратели.
  Приказката , каквото мога да ви обещая, никой не може да го изпълни е с пълна сила.

  Така Бареков и Марешки се добраха до кокала.
  Няколко години критики, критики, за да съберат отрицателния вот и после иху ахо в парламента и европарламента .

  Този на снимката е Бареков 2

 69. 69 Профил на ISTORIK
  ISTORIK
  Рейтинг: 991 Неутрално

  До коментар [#29] от "historama":

  Всяка партия, различна от ДБ, има за цел да отклони гласове от тази коалиция. В своя полза, разбира се.

  Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
 70. 70 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2030 Неутрално

  Всеки ден рекламна статия за този в ДневникВече сте за рубриката предозиране
  —цитат от коментар 20 на 001


  Бе не са бе. това им е нормалното състояние. Ако не е Христо ще е Радан. Ако не е Радан, ще е Иванчева или тоя. После пак отначало!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 71. 71 Профил на georgim
  georgim
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Как пък под всяка статия в нета, която съдържа “София@ се намира един като Deaddark.... да няма случайно комитет на комплексарите, с дежурен комплексар-трол ?
  Иначе обективно-по темата за данъците-понеже явно е опорна точка на гореспоменатия комитет, уточнявам: стойността, генерирана в София, респективно данъците, са относително по-големи от тези във всяко друго населено място. Може да се провери. Та стига с комитетски опорки. Благодаря.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73 Профил на Софианец
  Софианец
  Рейтинг: 549 Неутрално

  Този може ли да отговори:
  1. Защо трамвай, а не тролей - и двата са електрически. Знае ли колко е шума от трамвая и колко от тролея. Колко струва поддръжката на релсовия път. По Т.Каблешков - трамвай ?? И откъде са му цифрите -130 града са пуснали трамвай, 65000 ще го ползват и т.н.
  2. Чел ли е доклада на Ян Геел. От 85 страници за София има само снимки. Това е фотоалбум по който са правени препоръки. Няма и една цифра.

 74. 74 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5736 Неутрално

  Визията му за развитие на София ми харесва :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 75. 75 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Така, както го чета този, виждам Иванчева номер две и не им завиждам на софиянци какъв хаос ще сътвори, ако наистина го изберат за кмет. Нагледахме се и се наслушахме на самонадеяни младоци, без капка жизнен и управленски опит да критикуват от позицията на последна инстанция. Повечето неща, които предлага са най-малкото спорни и нереализуеми на практика. Ще бъдат с лекота отхвърлен като несъстоятелни в съда. Без грам реализъм. София си е един доста приятен африкански град и другарката скубеща се е най-подходящият кмет за него. А и да не забравя, София би била прекрасна, ако не бяха там и населяващите я уродливи, човекоподобни маймуни, наречени софиянци.

 76. 76 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  До коментар [#46] от "Славейко":

  От смешници кат тебе ли!!Не мее яд

 77. 77 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Визията му за развитие на София ми харесва :)
  —цитат от коментар 74 на penetrating


  Колега, това че ти харесва означава и друго - всички българи са отвратени от развитието на българските градове - или кочини в руини, или безконтролно диво застрояване. Но в интервюто за програмата му не прочетох за създаване на някакъв генерален ПУП, и повече да няма инфарктни заседания за този, или онзи небостъргач, за застрояване на тази или онази градинка, или разни пломби, строежи в полето, и т.н.

 78. 78 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3297 Неутрално

  Доста разхвърлян и хейтър. Изглеждаха по-свежи

 79. 79 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До 75
  Колега, а какъв опит имаше Фандъчето. Ами Помпиера, който не завърши мандата си?
  Помня един отвратителен клип на някаква ТВ - Тиквата ще става кмет, но още не встъпил в длъжност, и стои Дон Тиквоний до една дупка на булеварда и зорко бди над работниците, които я закриват.
  Да повърне човек от просташки ПР!

 80. 80 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  Смъртоносна комбинация от корупция и некомпетентност управлява София
  ---------------------------------------------------------------

  Изключително точна дефиниция, в София мафиотски структури водят за носа един тотално некомпетентен кмет и игрите, които се играят, загрубяха до нивото на "Графа". Или ще спрем този задълбочаващ се процес, или ще гледаме още по-уникални чудеса през следващия мандат!

  Мараба, С-ДС доносници!
 81. 81 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  Така, както го чета този, виждам Иванчева номер две
  —цитат от коментар 75 на Oggie Petkov


  Много интересна аналогия, базирана на пълната неспособност да се осъзнае огромната интелектуална и мотивационна пропаст между коментирания кандидат за кмет и едноклетъчното, наречено "Иванчева".

  Мараба, С-ДС доносници!
 82. 82 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2619 Весело

  До коментар [#71] от "georgim":

  Колко си умен - същото е и при Москва; но не е при Вашингтон - защо ли - защото само при комунистическите режими данъците се събират централизирано и всичко отива в столицата - обират цяла България, хвалят се с приходи - жалка история. А да знаеш депутатите какви приходи генерират - Народното събрание е като Кремъл в сравнение с Москва - голямата гордост на всяко комуненце. После защо провинцията западала - как няма, като СофЕто събира "кървавото" с бухалките. Но както се вижда, в сравнение с западната цивилизация - това не помага дори и на СофЕто.

 83. 83 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2619 Весело

  До коментар [#72] от "historama":

  Навремето само "верни и проверени другари" можеха да пращат децата си да учат на запад в престижни училища, като държавата им поемаше масрафа - то и сега е същото - депутати с далавери издържат децата си на запад да учат - не трябва да се изпуска властта. Както казвате - утре ще дойде някой "нов и непознат" на бял кон да говори истини и като вземе властта и се о(ере с далавери - ще му изкарат всички кирливи ризи, за които се е мълчало с цел облага - и идва новият Мистър Клийн. Same old story.

 84. 84 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До 71:"georgim"...Иначе обективно-по темата за данъците-понеже явно е опорна точка на гореспоменатия комитет, уточнявам: стойността, генерирана в София, респективно данъците, са относително по-големи от тези във всяко друго населено място. .... Та стига с комитетски опорки. Благодаря....."


  У нас данъците се събират централизирано, в ДБ и впоследствие е вторичното им преразпределение. Комбинирано и с централизираното преразпределение на евросубсидиите - става ясно защо до такава степен са западнали провинциалните градове, дори и големите.

  Не случайно Тиквата (той е от 10 години) е върл противник на всякаква децентрализация.

 85. 85 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 688 Неутрално

  ...Навремето само "верни и проверени другари" можеха да пращат децата си да учат на запад в престижни училища, като държавата им поемаше масрафа - то и сега е същото - депутати с далавери издържат децата си на запад да учат .....
  —цитат от коментар 83 на Deaddark


  Колега, оказва се, че и преди промените е имало квоти за български студенти за Виена (за Лондон не съм сигурен). И много комунета са били уредили децата да учат там (не само от Политбюро и ЦК). В момента също има бюджет за стипендии за издръжка на обучението на български студенти в ЕС и в САЩ (не само за университетски такси), но познай кой се възползва от тях. Цялата шайка от Милениум от Лондон, дето кандидатстваха за евродепутати бяха от тази група

 86. 86 Профил на 堅不可摧
  堅不可摧
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Червените диваци от целия спектър(герп до бкп) ще размажат всеки кадърен и почтен индивид! Задунайската губерния е гнездо на съветски идиоти, бягайте от там ако сте нормални!

 87. 87 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1972 Неутрално

  Да, де, "Манчо", но заради "Графа" си отиде зам. кмета Крусев. Който е подсъдим в момента. Фандъкова, ако бе замесена, щеше ли да го даде на прокуратурата? Софиянци виждат тези неща и си правят изводите. Както се изясниха относно Иванчева, на пето място в Младост на европейските избори.

 88. 88 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  " Фокусирането върху досиета, лустрации, паметници и т.н., вместо да се взрем в бъдещето и как да излезем от кочината, в която сме затънали, е губене на гражданска енергия. "
  Ако този красавец живее в кочина, аз не живея. Червената Нинова нишка върви през цялото бръщолевене. Явно не слиза от колата и не вижда ползата от метрото. Готов е да унищожи частна собственост. Повече не ми се коментира.

 89. 89 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2509 Неутрално

  До коментар [#71] от "georgim":Колко си умен - същото е и при Москва; но не е при Вашингтон - защо ли - защото само при комунистическите режими данъците се събират централизирано и всичко отива в столицата - обират цяла България, хвалят се с приходи - жалка история.
  —цитат от коментар 82 на Deaddark


  Всъщност, реалността е доста по- различна: да, определени данъци се събират централизирано, но при преразпределението им София получава нетно по-малко, отколкото би получила, ако беше напълно самостоятелен субект.Градът генерира най-големия дял от БВП и нормално е и данъчните постъпления да са в най-голям размер.
  Това преразпределение се налага заради големия брой малки общини, които буквално биха колабирали финансово, ако средства от няколкото големи и икономически силни градове в страната ни / основно София, Пловдив, Бургас, Варна/, не се пренасочваха към тях.
  Спестете си апломба по тая тема, казаното от мен е статистически факт.

  Мараба, С-ДС доносници!
 90. 90 Профил на 堅不可摧
  堅不可摧
  Рейтинг: 279 Неутрално
  [quote#81:"Манчо"][/quote]

  да, но задунайските крепостни избират себеподобни, така че смятам щото съветската амеба или едноклетъчното са с по-големи шансове от този ерудиран, образован и светски индивид!

 91. 91 Профил на georgim
  georgim
  Рейтинг: 285 Неутрално

  До коментар [#84] от "historama":
  Което не променя факта, че в София се генерира най-много стойност. Аз това казах. И че опорките на комитета за “страната издържа София” не важат. А това за западащата провинция - пазарът реши. Ако данъчната система се децентрализира, провинцията ще го закъса още повече. Има достатъчно данни и всеки може да провери приходите по региони. Ако в Русе Например липсват инвеститори и университетът например не може да си запълни местата, не виждам причина да се харчат общи пари от данъци, за да се поддържа.

 92. 92 Профил на GreenBush
  GreenBush
  Рейтинг: 279 Неутрално

  За първи път от доста време чета нещо конкретно и смислено.Но ще ги избере ли някой.
  —цитат от коментар 3 на Алф


  Ако гласуваме - ДА!

 93. 93 Профил на GreenBush
  GreenBush
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#20] от "001":Почва разсейването на вота.Целта е Фандъкова да не спечели на първи тур.После за Манлова.
  —цитат от коментар 38 на yanne


  Фандъкова и ГРОБ вече няма никакъв шанс. Обърни внимание, какво правят в момента - подписват се предварително договри за подръжка и чистотата н София 1 година преди да изтекат договорите. Т.е. ГРОБ се подготвят за загуба.

  Ако хората гласуват а не "берат гъби" Фандъчката и ГРОБ са аут. И не ми казвай, че нямало добри кандидати. Този път има.

 94. 94 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  Комбинация от корупция и некомпетентност е да не се проведат предварителни избори между реформаторски-настроените кандидати.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 95. 95 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1534 Неутрално

  До коментар [#38] от "yanne":

  Напротив. Кандидатурата и на СС, и на Манолова цели именно да осигури мандат на Фандъкал

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 96. 96 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1534 Неутрално

  До коментар [#70] от "lz2":

  Шизофренията е тежка, нали?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 97. 97 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1339 Неутрално

  До коментар [#3] от "Алф":

  Но ще ги избере ли някой.
  —цитат от коментар 3 на Алф


  Ммм не

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 98. 98 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2619 Весело

  До коментар [#89] от "Манчо":

  Не сте прав, колега и го знаете - всичко в провинцията се върши с "разрешение" от София - така че софийски фирми се "уреждат" "по други начини" с поръчки в провинцията и оттам им идват приходите, върху които се облагат данъци и оттам илюзията че София плаща най-много. Всяка поръчка в провинцията се печели от софийска фирма, която единствено наема местни подизпълнители на ниско заплащане. Така софийските далавераджии получават много суха пара за нищоправене - като се отчитат на когото трябва и си плащат данъците - честни и почтени бизнесмени. Пеевски и Доган са окупирали цялата провинция - под чадъра на Борисов, който се надява само на софийския електорат (в т.ч. и т.нар. бизнесмени от провинцията, държани на къса каишка от премиера и техните работници).

 99. 99 Профил на Nada Tomba
  Nada Tomba
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Този на коя известна мутра е ку*ва?

 100. 100 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2619 Весело

  До коментар [#91] от "georgim":

  Значи ако последваме западния модел на децентрализация - София ще бъде по-добре, а провинцията ще западне - да ви питат тогава софиЕнци, защо не го искате - то бива лицемерно лъжене, ала чак толкова бива ли?
  Аз пък твърдя че в момента, в който се махне софийската насилствена бизнес окупация, провинцията ще дръпне много напред; а столицата че увяхне доста бързо - без рушветите, които софийски фирми дават за да се докопат до средства от бюджета, от които надали и 5% отиват за разходи - то финансите у столицата ще намалеят многократно. Но софиянци добре го знаят (тези уредените по гореспоменатия начин), и затова винаги ще скачат срещу децентрализацията - защото само боята им различна, отвътре червен чугун.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK