Фандъкова провери поликлиника заедно с... ансамбъла по художествена гимнастика

Фандъкова с управителя на 14-о ДКЦ д-р Милен Димов (в средата), д-р Юлия Илиева (вдясно) и с ансамбъла по художествена гимнастика на проверка в отделението по физиотерапия.

© Велко Ангелов

Фандъкова с управителя на 14-о ДКЦ д-р Милен Димов (в средата), д-р Юлия Илиева (вдясно) и с ансамбъла по художествена гимнастика на проверка в отделението по физиотерапия.Днес столичният кмет Йорданка Фандъкова инспектира обновеното отделение по физиотерапия на 14 диагностично-консултативен център (ДКЦ) в кв. "Иван Вазов". От пресцентъра на Столичната община изпратиха съобщения за събитието до някои медии. В 10.30 ч от сградата на общината тръгна бус с журналисти към поредния обект за проверка. Вчера същият бус ги отведе до ул. "Каменоделска", където те снимаха как кметът провери хода на ремонтните дейности там, а утре – на строежа на квартално училище или детска градина.


В 10.50 ч пред входа на 14-о ДКЦ (бивша 14-а поликлиника) е пълно с общинари – зам.-кметът по здравеопазването Дончо Барбалов, председателят на общинската здравна комисия д-р Веселин Милев, на транспортната комисия Екатерина Йорданова, пиари от общинския пресцентър, директорът на ДКЦ-то д-р Милен Димов. Около тях тв оператори на БНТ и Канал 3 настройват камерите си в очакване на Фандъкова. След малко черната лимузина спира пред входа и тя усмихната поздравява всички. Директорът на ДКЦ-то я посреща.


Фандъкова и председателят на общинската здравна комисия д-р Веселин Милев на проверка в 14-о ДКЦ..

© Велко Ангелов

Фандъкова и председателят на общинската здравна комисия д-р Веселин Милев на проверка в 14-о ДКЦ..
"Как се справяте", пита го тя. Д-р Милев отговаря, че с много организация и даване на възможност за изява на всичките 22-ма лекари от ДКЦ-то са постигнали добри резултати. На регистратурата Фандъкова се заприказва с две деца, които първо се стъписват от вниманието. Отделението по физиотерапия е на IV етаж, но Фандъкова отказва асансьора и тръгва по стълбите. Тя е видимо бодра, а и вчера на дежурния въпрос дали ще се кандидатира пак за кмет обяви, че се подготвя да се изправи пред хората с нови идеи и с обновен екип...


На вратата на физиотерапията Фандъкова е очаквана от завеждащата отделението д-р Юлия Илиева. Тя я въвежда в залата по кинезитерапия, показва й уреди, апаратура... "Много хубаво е всичко", коментира кметът. В този момент изведнъж се появяват няколко стройни момичета в черни трика с надпис "България" на гърба. "Ансамбълът по художествена гимнастика ли е това", питат се един друг репортерите. Девойките кимат утвърдително и обясняват, че са поканени за събитието от д-р Димов. Той се оказва, че е лекар на националния отбор.


След кратка обиколка из кабинетите по физиотерапия и по екстензия цялата делегация се установява в широко фоайе за изявление пред медиите. Камерите се насочват първо към кмета и тя обяснява, че от 10 години Столичната община инвестира в общинското здравеопазване; 55 милиона лева са дадени само за последния мандат. В проверяваното днес отделение са вложени 160 хиляди лева за купуване на нова апаратура.


Поехме общинското здравеопазване в много тежко финансово състояние. Част от ДКЦ-тата се съвзеха чрез добро управление и добрите примери като 14-о ДКЦ трябва да се показват, заяви кметът и покани д-р Димов да се изкаже. Той благодари на общината.


Фандъкова с Илиана Раева и част от гимнастичките.

© Велко Ангелов

Фандъкова с Илиана Раева и част от гимнастичките.


В този момент пристига Илиана Раева, председател на федерацията по художествена гимнастика.


"Закъснях, но използвам случая да благодаря на Столичната община, на г-жа Фандъкова и на д-р Димов за нашите момичета. За нас е привилегия, че можем да ползваме този център по физиотерапия", изрича тя пред тв камерите.


"И на вас благодарности за всичко, което правите. На вас и на момичетата, защото вие заслужавате да се прави най-доброто за вас. Успехи ви желая", отвърна й Фандъкова.


"Благодарим!", ненадейно извика в хор националният отбор по художествена гимнастика.


Инспекцията на кмета в 14-о ДКЦ приключи с разговор на четири очи с управителя на ДКЦ-то в неговия кабинет. След 10-ина минути черната лимузина я откара към общината. В следващите дни предстои поредната кметска изява на обект - първа копка на ново училище в кв. "Обеля 2", което ще се строи с европейски пари. Някои медии вече са поканени.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK