Кой е арх. Борислав Игнатов

Кой е арх. Борислав Игнатов

© Надежда Чипева, КапиталАрх. Борислав Игнатов е кандидатът за кмет на "Демократична България". При официалното представяне той каза, че е работил по големи проекти в Бостън, Ню Йорк, Пекин и Москва, видял е какви са проблемите на големите градове и какви са добрите практики за преодоляването им. По думите му най-голямата лъжа е, че добрите практики не могат да бъдат прилагани в България.


Арх. Игнатов трета година председателства Камарата на архитектите в България. Това, което със сигурност може да се каже за него, е – не се крие и изразява бързо и ясно позицията си по всички спорни теми в обществото. И невинаги печели масова възхита, защото търси първопричината, а не просто виновника.


Той директно обяви, че не е съгласен с поведението на своя колега, проектант на ремонта на ул. "Граф Игнатиев", който се скри от медиите след несполуките там. Но посочи по-големия виновник за гафовете – Столичната община, възложител на ремонта за 21.5 млн. лв. Тя е трябвало да контролира изпълнението на проекта, защото същата фирма - изпълнител на ремонта, перфектно е обновила централната улица на Бургас "Княз Богориди". Но там зам.-кметът на общината заедно с проектанта неотлъчно е контролирал ремонтните дейности.
За разрешителното за строеж на небостъргача "Златен век" арх. Игнатов обяви, че казусът произтича от неуредици в законодателството, и директно препоръча Законът за устройство на територията да бъде заменен от нов кодекс, както в много европейски страни, който по-ясно и устойчиво решава такива случаи. И отхвърли популизма в решаването на случая със срещата между протестиращите и Бойко Борисов. След нея строежът беше спрян. "Не е възможно министър-председателят да се занимава с обекти, каквито и да са те. Не може държавата да опира всеки път до министър-председателя", очерта тогава архитектът формата на управление у нас в последните години.


За кръстовището на бул. "Васил Левски" в родната му Варна, което се наклони след ремонта за 80 млн. лв. арх. Игнатов припомни, че реконструкцията била по проект от 80-те години на миналия век, който няма нищо общо със съвременната инфраструктура на града.


За Паметника на съветската армия


- обект на разгорещени спорове с години, архитектът предложи да не се събаря или мести, а да се "опакова" в озеленен с растения саркофаг. Вътре паметникът да се превърне в музеен експонат и така да не присъства толкова очебийно в центъра на София. Преди това тества във фейсбук нагласите по деликатната тема с "патриотичната" идея вместо войника, размахващ шмайзера, на постамента да се монтира националният герб. Реакцията във фейсбук бързо го ориентира и последва идеята му за зеления саркофаг.


"Аз съм позитивен човек, казва той. Прекаленото вглеждане в грозните неща около нас ни изправя пред риска на депресията. Така можем да лишим живота си от смисъл", казва той пред "Капитал".


България-САЩ-България


Борислав Игнатов е на 47 години. Завършил е Архитектурния факултет на УАСГ в София, специалност "Градоустройство", през 1995 г. Започнал е да работи още в трети курс. "Занимавах се с нещо, което звучеше твърде авангардно по онова време, разказва той. Разработвахме триизмерни компютърни визуализации на проекти и компютърни игри, които имаха архитектурен контекст." През 1993-94 г. у нас това наистина звучи авангардно и... напълно обречено.


През 1998 г. спечелва зелена карта и година по-късно заминава за Съединените щати. "Това беше време на подем за Америка и още на втория месец ми се удаде възможността да започна работа в архитектурното бюро William Rawn Architects. Въпреки това на всяко ново място човек изживява детството си отново. Откриваш света и нещата около себе си, чувстваш се непохватен и усвояваш стъпките една по една", разказва той пред "Капитал".


През 2005 г. Борислав Игнатов решава да кандидатства в Колумбийския университет в Ню Йорк. Приет е със стипендия в програма за следдипломна квалификация към магистратурата му. Там учи авангарден архитектурен дизайн, а след това е поканен да преподава в същия университет, в катедрите "Концептуална архитектура" и "Опазване на историческото наследство".


"Абсолютен позор е за една нация да остави историческото си наследство да рухне. Това не е само признак за материална бедност, а на духовна и на необяснима апатия към онова, което притежаваме", прозрял е той.


През 2007 г. спира преподавателската си дейност и се връща в България, защото получава пълна свобода за изготвяне на проект за екокъща. Няколко години по-късно построената къща става единствената българска сграда, включена в престижния сборник "1000 x European Architecture" на швейцарското издателство Braun Publishing.


Оттогава арх. Игнатов често пътува до Съединените щати. Със свои колеги от Сиатъл изготвя проекта за Музей на дизайна в Шънджън – един от най-бързо развиващите се градове в Китай.


Носител е на Голямата на награда на Съюза на архитектите в България – през 2010 и 2012 г., на наградата на община Варна за постижения в архитектурата, на Министерството на културата, както и "Архитект на годината", "Сталкер", "Животворна светлина".


Колегите му изтъкват, че е специализирал в


новаторски архитектурни решения


за вписване на сградите в природата и историческия контекст. Самият той вярва, че най-добрата архитектура е тази, която работи в хармония с озеленяването и историческите дадености на мястото.


През 2016 г. Камарата на архитектите у нас избира арх. Игнатов за председател. Неговата програма за оптимизация и развитие на организацията бързо печели привърженици. Новият лидер веднага въвежда пряка демокрация чрез електронно гласуване, онлайн заседания и директно излъчване на общите събрания на камарата.


Какво каза при представянето на кандидатурата - четете тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (110)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1118 Весело

  При представянето днес той каза, че е работил по големи проекти в Бостън, Ню Йорк, Пекин и Москва... т.е. от "Ванкувър до Владивосток"

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4952 Неутрално

  Фандъчка ще излезе ли на публичен диспут срещу този кандидат ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Ах! Не думай.

  Къде ги е решил?

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 4. 4 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1118 Весело

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Важното е Сестра Галева да стане кмет... другото са празни приказки ;-)

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 5. 5 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 294 Неутрално

  "Преди това тества във фейсбук нагласите по деликатната тема с "патриотичната" идея вместо войника, размахващ шмайзера, на постамента да се монтира националния герб. Реакцията във фейсбук бързо го ориентира и последва идеята му за зеления саркофаг."

  начи не знае кое как, ама бързо се ориентира. Еагти. Това да го не бяхте писале поне.
  .. все едно Радан да го препоръча за президент.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4952 Неутрално

  До коментар [#4] от "100 Рублей за Доллар":

  Ще видим ли фандъчка на диспут ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1974 Неутрално

  Много ми е интересно, какви доводи и най-вече сплетни ще измислят хората, недолюбващи БГ.
  Аз не си спомнм да е имало такъв кандидат от която и да е партия.
  Поздравления за чудесниата номинация и дали най-после хората мислещи и определящи се в дясно няма да се обединим около тази кандидатура.

 8. 8 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 879 Неутрално

  Всички се натискат за кмет на София. Във Варна за кого да гласуваме?

 9. 9 Профил на dma12587967
  dma12587967
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  Защо няма знак за платена публикация?

 10. 10 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1199 Любопитно

  Е, добре де, ДБ няма ли да участват в изборите и във Варна?
  Защо ни го пробутват в София?
  Чак пък толкова да не се е родил един софиянец достоен за кмет на града си?
  Няма да гласувам за него.

 11. 11 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#5] от "О, ко ма напрай!":

  Радан беше споделил предложението за герба във фб. Нарече го "интересно предложение".
  Нахвърли се цяла бригада френдове да му казва, че не било интересно, а било тъпо.
  Сега същата бригада ще хвали архитекта (евентуално, защото дабг ще гласуват масово за Бонев).

  Доброто е заразно
 12. 12 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2387 Неутрално

  Ай са ама Демократична България с Мафиянски измисиха всички схеми в София! Геберите само им следват заветите, не случайно Баце държа до последно Коледа за да го светне на финансовите чудеса как стават!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 13. 13 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 796 Неутрално

  С цялото си уважение към този кандидат, но градоустройствените проблеми на София са СЛЕДСТВИЕ от корупция и алчност, а не от професионални незнание на колегата му Здравков или на сламения статист Фъндъкова. С др. думи това са политически въпроси.
  Също така избирателите тънат в неведение за нечистоплътната роля на общинските съветници, а тя е огромна! Няма значително решение, което не е обсъдено и гласувано она общински съвет. Редно е да се знае КОЙ и КАК гласува. Реалната власт е в ръцете на общинските съветници, а много често тези лапачи остават анонимни.

 14. 14 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  Бьлгария има нужда от високо образовани хора за кметове.Аз сьм за този.

 15. 15 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 752 Неутрално

  Много силна кандидатура, браво!
  Много съм любопитен кого ще номинират в родната Варна.

 16. 16 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Бокулизачите, понеже са прости(затва се разбират с Боку), не могат да измислят нищо срещу Борислав Игнатов.

  Десарските медии също нямат срещу Борислав Игнатов нищо, няма с кво да заредят лайнометите.

  Затва туземните бокулизачи давят новината в дежурните си простотии.
  Нормално.

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 17. 17 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3215 Неутрално

  До коментар [#11] от "АзКлавдия":
  Ти хвали FUN DUCK и ще сме квит

 18. 18 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3215 Неутрално

  До коментар [#13] от "ali_ibn_isa":

  Затова трябва да гласуваме за нови хора .Кога е правен одит на СО? Колко пари потънаха ,а прокуратурата си чопли носа...

 19. 19 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#17] от "hodounski":

  Квит, мит, почвайте да мислите за втория тур отсега.
  Доколкото виждам, на ме същото ми предстои в Пловдив.

  Доброто е заразно
 20. 20 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 8 Любопитно

  E как, кой е!?
  Щом го предлагат от ДеБъ,той ше е новию кмет на столицата!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 21. 21 Профил на MrHide
  MrHide
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Добра кандидатура! Успех!

  Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering. I sense much fear in you.
 22. 22 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 8 Любопитно

  При представянето днес той каза, че е работил по големи проекти в Бостън, Ню Йорк, Пекин и Москва... т.е. от "Ванкувър до Владивосток"
  —цитат от коментар 1 на 100 Рублей за Доллар


  Най-работлив е бил в Масква!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 23. 23 Профил на pavkata2010
  pavkata2010
  Рейтинг: 452 Неутрално

  А, можеше да подкрепят кандидата на Спаси София! Ама не, нали са политици, трябва политическа кандидатура....

 24. 24 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3215 Неутрално

  До коментар [#19] от "АзКлавдия":

  На втори тур Игнатов

 25. 25 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3215 Неутрално

  До коментар [#19] от "АзКлавдия":

  На втори тур Игнатов

 26. 26 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 100 Неутрално

  Идеално. Точно такъв допинг ни трябваше, след като Борис Бонев вдигна сериозно летвата. Останалите кандидати са непрофесионалисти.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 27. 27 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  Слушах го по "Хоризонт" Много конкретно и смислено говорѝ. Мисля, че това ще бъде моят кандидат.

 28. 28 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8580 Неутрално

  Най-после един професионалист, който няма нужда да навлиза и да се учи. Ако софиянци мислят за града и живота си, а не за ГЕРБ и Борисов, това е техния човек. Жалко, че в провинцията няма такива хора.

 29. 29 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 611 Весело

  При представянето днес той каза, че е работил по големи проекти в Бостън, Ню Йорк, Пекин и Москва... т.е. от "Ванкувър до Владивосток"

  ма не каза като къф точно е работил ?
  в Линкедин профила си не е споменал такиви участия https://bg.linkedin.com/in/bignatov
  а у тву интервю е показал кат реализиран проект една къща в село край Каварна нема лошо http://stroitelstvoimoti.com/арх-борислав-игнатов-студио-ignatov-architects-бъ/

 30. 30 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Сега вече ми е ясно защо ДБ не подкрепиха Борис Бонев. Просто са имали още по-смислен кандидат наум. Страхотна визитка, даже гербавите тролове са в ступор и не могат да измислят нищо засега, освен "ма Радан".

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 31. 31 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 611 Весело

  Най-после един професионалист, който няма нужда да навлиза и да се учи. Ако софиянци мислят за града и живота си, а не за ГЕРБ и Борисов, това е техния човек. Жалко, че в провинцията няма такива хора.
  —цитат от коментар 28 на Роси

  що ве той е от промвинцията от Варна е
  е на фирмата му е Варна/ню Йорк чети те туке http://www.mebeli.info/дизайнери/Ignatov-Architects/id_152


 32. 32 Профил на Ох леле
  Ох леле
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Защо ще опаковаш паметниците, а не ги бутнеш?

 33. 33 Профил на Basil II
  Basil II
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Боре, не се мъчи с панело-татарите-голтаците ами си изкарвай добри пари и си живей живота.

 34. 34 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 611 Весело

  инак тая къща дето я е реализирал край Каварна му е поръчана от небезисвестния Жоро Бонин варненска мутра къде по едно време се гласеше да става почетен консул на Италия у Варна незнайно как спрел се баш на младежа Игнатов....??
  и къде после купи от братя Диневи една от яхтите на Георги Илиев и у шитна у гръчко
  Кой е Жоро Бонин - клиента на кандидат кмета Игнатов?
  мутра посткомунистическа и шеф на Бон Марин Холдинг голем октопод с интереси в пристанища ядрено гориво и - http://neocommunistcrimes.blogspot.com/2016/11/blog-post_21.html

 35. 35 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 611 Весело

  през 1998 печели зелена карта и заминава за САЩ нема лошо
  ма що не гу пишат у статията? да не го е срам че е бегал па ся са връща да кметува?
  обаче!

  "Къщата–дърво"

  След като завършва дипломната си работа, Игнатов получава покана да остане като преподавател във факултета по архитектура на университета, която приема. Но в края на 2006 г. едно телефонно обаждане коренно променя плановете му. Тогава варненският бизнесмен Георги Бонин му съобщава, че иска да му възложи проектирането на къщата си край града. "За мен беше важно, че получих пълна свобода. Единственото условие беше къщата да има голяма зимна градина", обяснява Игнатов"

  брях ти да видиш кадесара Жоро Бонкин го намира чак у Щатите да му възложи къщата
  Жоро Бонин Качество - Щатен служител
  - Структури, в които е работил ДС - Варна; ДС, ПГУ
  Документи, свързани с кариерното му развитие
  Със заповед № 138/ 16.01.1976 г. е назначен за разузнавач III степен;
  със заповед № 129/ 07.09.1978 г. е преназначен за разузнавач II степен;
  със заповед № 509/ 03.09.1979 г. е преназначен за инспектор;
  със заповед № 659/ 23.12.1980 г. е преназначен за инспектор в ПГУ;
  със заповед № 18/ 09.01.1989 г. е изпратен на 5 месечна школа в КГБ-СССР. :))))

 36. 36 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  инак тая къща дето я е реализирал край Каварна му е поръчана от небезисвестния Жоро Бонин варненска мутра l
  —цитат от коментар 34 на bruno__dante


  Кафевите са се активизирали.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 37. 37 Профил на Кака Пенка
  Кака Пенка
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До коментар [#23] от "pavkata2010":

  В Русия Навални предложи умното гласуване, за да има някакъв шанс срещу олигархичната държавна машина. Тук предлагама тъпо гласуване, за да помогнем на олигархията да остане на власт.

 38. 38 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  Успех, най-накрая нормален кандидат, високообразован, а не селска даскалица от шоплъка.

 39. 39 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Безспорно Игнатов прави впечатление на човек с професионални качества, широк светоглед и визионер. Браво, че архитектите са избрали качествен човек за председател. Вероятно би бил отличен главен архитект на голям град, като София.

  Кмет на Столицата, която е основен икономически мотор на страната, съсредоточила огромни инвестиции и бюджет, с несравнима политическа тежест би следвало да е изключително способен политик, мениджър и социален медиатор. Позицията кмет на толкова важен град навсякъде по света, а и у нас, е потенциален Министър-председател, алтернатива на управляващите, дори ако е от тях самите.

  Прогнозата ми е, че ще чуем добри думи за кандидата, ще чуем смислени негови изявления и няма да спечелим изборите. А паметникът на съветските окупатори, насадили с кръвопролития гнусния си московски режим в България, трябва да бъде премахнат изоснови веднага.
  Това е политически въпрос. Не градоустройствен.

  Navigare Necesse Est
 40. 40 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1199 Весело

  Безспорно Игнатов прави впечатление на човек с професионални качества, широк светоглед и визионер. Браво, че архитектите са избрали качествен човек за председател. Вероятно би бил отличен главен архитект на голям град, като София.Кмет на Столицата, която е основен икономически мотор на страната, съсредоточила огромни инвестиции и бюджет, с несравнима политическа тежест би следвало да е изключително способен политик, мениджър и социален медиатор. Позицията кмет на толкова важен град навсякъде по света, а и у нас, е потенциален Министър-председател, алтернатива на управляващите, дори ако е от тях самите.Прогнозата ми е, че ще чуем добри думи за кандидата, ще чуем смислени негови изявления и няма да спечелим изборите. А паметникът на съветските окупатори, насадили с кръвопролития гнусния си московски режим в България, трябва да бъде премахнат изоснови веднага. Това е политически въпрос. Не градоустройствен.
  —цитат от коментар 39 на Schopenberg


  Сус, бре! Фандъчка за премиер ли я глАсиш?

 41. 41 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 611 Весело

  Боре, не се мъчи с панело-татарите-голтаците ами си изкарвай добри пари и си живей живота.
  —цитат от коментар 33 на Basil II

  ногу добра услуга праиш на "Борето"
  па особено с никнейма ти Василий Българоубиец ака Базил фтори

  и да ти рекнем що гледам че у секи пост пишеш за татари - татарин е баща ти
  макя ти както се снае от историята е щерка на беден кръчмарин

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Най-после един професионалист, който няма нужда да навлиза и да се учи. Ако софиянци мислят за града и живота си, а не за ГЕРБ и Борисов, това е техния човек. Жалко, че в провинцията няма такива хора.
  —цитат от коментар 28 на Роси


  Същото си помислих и аз . Жалко , че няма повече такива професионалисти и визионери в провинцията ,за които да гласуваме . Аман от идиоти и най- вече от политически мафиоти !

 44. 44 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1299 Неутрално

  До коментар [#13] от "ali_ibn_isa":

  Да, абсолютно. И некадърността. Защото като се чака с години за строителни разрешителни (примерно), се създават условия за корупция, дори при напълно законни проекти. А когато вече има тези условия, стъпката към това да можеш да правиш каквото си искаш, ако си платиш, е съвсем малка.

  Не ме търсете преди обяд
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1534 Весело

  До коментар [#43] от "v.n.t.news":

  Ми що тоз човек не се кандидатира в родния си град? Като чета бизнеса му също е във Варна. Чий го дири в София?

  Bignatov Studio is a contemporary interdisciplinary architectural firm with offices in New York, USA and Varna, Bulgaria.

  Това е от сайта на студиото.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 47. 47 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 294 Неутрално

  С цялото си уважение към този кандидат, но градоустройствените проблеми на София са СЛЕДСТВИЕ от корупция и алчност, а не от професионални незнание на колегата му Здравков или на сламения статист Фъндъкова. С др. думи това са политически въпроси.Също така избирателите тънат в неведение за нечистоплътната роля на общинските съветници, а тя е огромна! Няма значително решение, което не е обсъдено и гласувано она общински съвет. Редно е да се знае КОЙ и КАК гласува. Реалната власт е в ръцете на общинските съветници, а много често тези лапачи остават анонимни.
  —цитат от коментар 13 на ali_ibn_isa


  МНОГО ТОЧЕН И УМЕСТЕН КОМЕНТАР, РЕСПЕКТ!

  Да допълня нещо което ти спомена бегло: Реалната еласт е в ръцете на общинските съветници, които са партийни избранници! Та и господ да изберат за кмет, без подкрепата на тези "партийни избранници" той може само да чурулика пред медиите, нищо повече.

  И още нещо: Кметът НЕ ТРЯБВА да е архитект, инженер или агроном. Кметът е администратор който управлява подчинените си в общината, НО НЕ И ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ. Ако е опитен инженер/архитект по трудно ще го изпързалят с някоя архитектурна малоумщина, и ще разпознае бъдещи дефекти по време на строително/ремонтните работи, но това НЕ Е неговата работа. За това има външни фирми за тех'контрол, има предполагам и екип в строителния отдел който се занимава с тех'надзор-дитектно, или проверява как външна фирма си върши работа-дали кисне дни наред в кръчма/офис, или физически е на обекта поне час два на ден.

  ОБАЧЕ и най свестния кмет, па бил той талантлив архитект, не може да санкционира фирма за забавен проект течащ календарна година, акко в договора има клауза "дъждовни/снежовни (признати за неработни, липсва ми терминологията) дни удължават крайния срок". Вместо клауза "крайния срок се удължава само с броя "неработни дни" който е над средностатистичния за последните 10 г"...Или "Двете страни приемат че средностТИСТИЧНИТЕ НЕРАБОТНИ ДНИ В КАЛЕНДАРНА ГОДИНА СА 43, и че проекта се удължава САМО С НЕРАБОТНИТЕ ДНИ НАДВИШИЛИ ТОЗИ БРОЙ".

  Не твърдя че кмета трябва да е адвокат, но би трябвало да си подбира професионалистите които му вършат работа срещу хонорари/заплати-инжнери, архитекти, юристи или занимаващи се със здравна/образователна дейност.

  За протокола.
  До коментар [#13] от "ali_ibn_isa":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 48. 48 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  Оправил бостън, Но Йорк и нам кои си, сега ще оправи Сопия! ...И софиянци ще оправи! Тия дето стоят зад него са гладни, много гладни!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 49. 49 Профил на iru19538763
  iru19538763
  Рейтинг: 237 Разстроено

  Не се лъжете по привидно лъскавата визитка, по-важно е що за човек се крие зад нея. Имам някакви впечатления от арх. Игнатов като председател на камарата на архитектите. Откакто е на този пост, защитава всички други интереси, но не и тези на архитектите. Опита се да прокара какви ли не лобистки поправки в закона в полза на строителите. Не мога да повярвам, че ДБ може да се спре на подобна кандидатура, загубиха ме като глас за тези избори...

 50. 50 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Падението на ДБ продължава. Този варненски "специалист" е достатъчно да му видиш идеяата с гигантския герб и храстите и става ясно колко му е капацитета.
  Или имат сериозен проблем с кадърните кадри и не могат да намерят добър кандидат за кмет, или това е само парлама за да направят път на Манолова към кметското място. Връзките на ДБ и БСП стават все по-тесни.

 51. 51 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  Падението на ДБ продължава. Този варненски "специалист" е достатъчно да му видиш идеяата с гигантския герб и храстите и става ясно колко му е капацитета. Или имат сериозен проблем с кадърните кадри и не могат да намерят добър кандидат за кмет, или това е само парлама за да направят път на Манолова към кметското място. Връзките на ДБ и БСП стават все по-тесни.
  —цитат от коментар 50 на ДСиБ


  Че те от години работят заедно! ДеБъ са си болшевики по рождение! И по изказвания, и по действия са болшевики отвсякъде!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 52. 52 Профил на Ох леле
  Ох леле
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#38] от "olimpipanov":

  Върни се на село, ако не ти допада шоплука. И проблемът с Фандъковата е, че е дете на активни борци, тоест комунисти, шумкари, каскети, схващаш ли?

 53. 53 Профил на Mark
  Mark
  Рейтинг: 537 Разстроено

  Мечтая си за население, което да изпрати Бонев и Игнатов на балотаж, но реалността е гротескна. Ще се състезават килограм изгнили круши срещу килограм червясали сливи.

 54. 54 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4952 Неутрално

  До коментар [#22] от "Поташаку Почешима":

  Дали се е извинявал на Путин и Медведев ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 55. 55 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Мечтая си за население, което да изпрати Бонев и Игнатов на балотаж, но реалността е гротескна. Ще се състезават килограм изгнили круши срещу килограм червясали сливи.
  —цитат от коментар 53 на Mark


  В крайна сметка всеки народ/град получава това, което заслужава.

 56. 56 Профил на rwn
  rwn
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Аз все още нямам формирано мнение за този архитект (кандидат за кмет)

  Все пак, защото е архитект и ми се струва, че ще е добре да видим какво е направил точно в архитектурата, за да съдим за него.

  Това с предложението за МОЧА.... това ще го оставя на други медии да го обсъдят и да го разпостранят из ефира и из страниците си...

  Но, наистина човек може да се стресне от идеята му.

  Но, виждам, някаква къща е направил в България, това е добре.
  Но, взимам този абзац от статията по-горе:

  "Оттогава арх. Игнатов често пътува до Съединените щати. Със свои колеги от Сиатъл изготвя проекта за Музей на дизайна в Шънджън – един от най-бързо развиващите се градове в Китай."

  Стана ми любопитно, и се опитах да потърся този музей. Ами, не го намирам. Има друг музей , има и проект за такъв музей, но не виждам никъде името на този кандидат кмет.


  Тук има някакав проект, но в кредитите с имената не виждам името на Борислав...

  http://www.stevenholl.com/projects/shenzhen-art-museum-and-library?


  Единственото, което откривам е комплекс, проектиран от Fumihiko Maki...за Design Society

  Но, и в неговите кредити не откривам името на Борислав.

  http://www.maki-and-associates.co.jp/details/index.html?pcd=142

  ето тук и статия , за първия музей на дизайна в Шънджън

  https://www.archdaily.com/875553/new-photographs-unveiled-as-chinas-first-design-museum-nears-completion-in-shenzhen


  Сега, първо, сигурно защото имам ужасно главобалие днес, сигурно у мен е проблемът. Моля, дайте ми линк с този проект и нека да се видят кредитите, какво точно е правил там.


  Също така, ще ми е интересно да науча, колко време арх. Борислав Игнатов е пребивавал в Москва и Пекин и какво точно е правил там.

  На прима виста ми се струва, че може би Игнатов може да говори за опит от САЩ, или опит от София, или опит от Варна. Но, защото видях другата сттая от днес, че щял да прилага опита си от Пекин и Москва в София, затова ми стана интересно, какъв му е точно опита от тези места.

  Защот, едва ли участие в някаква проекти негови, за някакви сгради, по тези места, би могло да се сметне за придобит опит от тези градове.

  Защото, аз виждам да е работил като консултант 4-5 места, от по няколко месеца, до година-две.

  Но, може и да греша.

  Най-вероятно съм в грешка. Сигурно е, че от ДБ са му направили проучвания до 9 то коляно.
 57. 57 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 316 Весело

  Ми що тоз човек не се кандидатира в родния си град? Като чета бизнеса му също е във Варна. Чий го дири в София?[/quote]

  Ми щото ако всеки се кандидатира в родния си град , София о̀дма остава без кандидати , ако ме разбираш правилно :)

 58. 58 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1534 Неутрално

  До коментар [#56] от "rwn":

  Ако може и линк към цитираните на сайта му награди сталкер. Че нищо такова не открива гуглето. Сигур и аз не съм съвсем добре.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 59. 59 Профил на zara09
  zara09
  Рейтинг: 278 Неутрално
  До коментар [#56] от "rwn":

  Е, Мая Манолова си я познавате до 9-то коляно, от времето на братя Галеви и Костинбродската афера...А Фандъкова? Просто една послушница в бойковия манастир ( как го беше казал"И магаре да бях поставил и то щеше да спечели"). Радвам се на новите 2 имена- млади хора, професионалисти- а вие продължавайте да ровите из уикито за капка кал...може и да имате късмет!Ама толкоз елементарен и познат похват, как не ви омръзна?

 60. 60 Профил на Ох леле
  Ох леле
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#57] от "v.n.t.news":

  Не всички в София сме селяндури. Не всичко в започнало на 9.9.1944, ако ме разбираш правилно :)

 61. 61 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1534 Неутрално

  До коментар [#57] от "v.n.t.news":

  Напълно те разбирам. Ама на фирмата му също е във Варна. И проекти в София не се виждат. Що не кандидатства там където работи?

  Covid live matter. Stop the genocide.
 62. 62 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  Не го познавам лично архитекта, но познавам лично баща му. Изключителен професионалист и много добър човек. Баща му е строителен инженер и сме го ползвали преди 7—8 госини за консултант. Направи ми впечатление бистрият му ум, въпреки напредналата му възраст (над 70). Баща му е констуктор, като по негови проекти сигурно са построени половината заводи в Девня. Тъй, като крушата не пада по—далеч от дървото, бих гласувал с две ръце за него, ако бях от София. Фъндъчката и Маяма не би трябвало да имат шанс срещу този, ако бяхме нормално общество.

 63. 63 Профил на КретенКилър
  КретенКилър
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Фъндъчката и Маяма не би трябвало да имат шанс срещу този, ако бяхме нормално общество.
  —цитат от коментар 62 на Doge


  Абсолютно. Но никога не сме били и няма да бъдем. Българинът е човекът на "да, ама". "Тоя взема еди колко си пари, ма найш ли колко работи за тях", примерно. Или "абе умен е, учен е, ма няма харизма"

  Сигурен съм, че кафевите тепърва започват с "да, ама"-то за този човек. Принципът е следния: заливай с долнопробна помия, докато нервите на свестния човек не издържат и се откаже.

  Лошото е, че в такива решаващи моменти, обществото би следвало да е коректив и да прекъсне тая порочна тенденция. Вместо това, болното ни, социопатско общество, само помага в охулването на добрите и свестните хора.

  "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
 64. 64 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 316 Весело

  До коментар [#57] от "v.n.t.news":Не всички в София сме селяндури. Не всичко в започнало на 9.9.1944, ако ме разбираш правилно :)
  —цитат от коментар 60 на Ох леле


  Да знам , не всичко е започнало от 9.9.1944 , но пък кореняците софиянци всинца сте започнали от Враца :):):):)

 65. 65 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 40 Неутрално

  Ако избираме главен архитект, да кажем бива.

  Ама той знае ли кой точно куц кон е заложил на него?

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 66. 66 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  С цялото си уважение към този кандидат, но градоустройствените проблеми на София са СЛЕДСТВИЕ от корупция и алчност, а не от професионални незнание на колегата му Здравков или на сламения статист Фъндъкова. С др. думи това са политически въпроси.Също така избирателите тънат в неведение за нечистоплътната роля на общинските съветници, а тя е огромна! Няма значително решение, което не е обсъдено и гласувано она общински съвет. Редно е да се знае КОЙ и КАК гласува. Реалната власт е в ръцете на общинските съветници, а много често тези лапачи остават анонимни.
  —цитат от коментар 13 на ali_ibn_isa


  Да, така е, колега. Най смисленото мнение до сега. Аз също смятам, че проблемите са на друго място - не липса на професионализъм, а откровена корупция, подкрепяна с политически средства. За да има изобщо проява професионализмът, трябва да се свърши първо с политическата корупция.
  Не колелцата поставят улеите. Колелцата се търкалят в тях. Затова съм и песимист. Фандупкова до гупка или "професионалист" угаждащ на апетите на властта. Все тая.

 67. 67 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#57] от "v.n.t.news":Напълно те разбирам. Ама на фирмата му също е във Варна. И проекти в София не се виждат. Що не кандидатства там където работи?
  —цитат от коментар 61 на Цецо


  Ако толкова не ви харесва , моля да го "преотстъпите" за кандидат в Пловдив . Тук сме надскочили тая дреболия кой от къде е . Важното в избора е какъв си и какви дела си вършил .

 68. 68 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1660 Неутрално

  Тепърва трябва да се представи пред софиянци.
  Прави добро впечатление. Не съм убеден че София има нужда от градоначалник - архитект. По-скоро очаквам добър мениджър.

  I Want To Believe
 69. 69 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Дори на доста гербери им е ясно, че това е най - сериозната номинация. Мои познати, гласуващи за "по - малкото зло", го признаха в разговор с мен, но сега доводът е, че Бойко няма да дава пари за София и ще подлива вода, ако го изберем. Нищо че е най - добър. Освен това има кандидатура, която ще привлече и част от електората на ДБ, което си е сериозен автогол. Та Фандъкова или Манолова ще са. Личните качества нямат особено значение, ако не си известен популист. Това е положението...

 70. 70 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1699 Неутрално  Не съм убеден че София има нужда от градоначалник - архитект. По-скоро очаквам добър мениджър.
  —цитат от коментар 68 на 2.5


  Да къде, къде по-добре е да е учителка по-руски.

 71. 71 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  До коментар [#61] от "Цецо":

  Що учитлката не я изберат за кмет на Самоков? Значи архитект от Варна не може, обаче учителка от Самоков може. Логика!

 72. 72 Профил на jjg48525047
  jjg48525047
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Борислав Сандев ??? По-добре Фандъкова

 73. 73 Профил на jjg48525047
  jjg48525047
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Очаква се широка коалиция Иванчева, Игнатов, Сандев.

 74. 74 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1534 Неутрално

  До коментар [#71] от "Doge":

  Да ви имам критериите. Та фандъчката да не би все пак да е работила в София? Не че при гробарите има значение.
  Та все пак що не подкрепихте кандидата на Спаси София ми се натискате с тоз? За да ви вдигне процента за общински съветници, за да гарантирате победата на откровен бкп кандидат или?
  Ще съм много изненадан ако псевдосиния комсомол, автентично десните зелени и червените унуки имат читаво обяснение.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 75. 75 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1051 Весело

  До коментар [#56] от "rwn":

  Девето коляно? Достатъчно е да видим само второто коляно. Пък и проекти в Масква и Пекин? Да не стане като оня дето учил в кременчуг?... За летец... :)

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 76. 76 Профил на Чубакът
  Чубакът
  Рейтинг: 331 Неутрално

  Я, герба с камбаната - кандидат за кмет. Имах по-високо мнение за ДБ.

  "The nation which can prefer disgrace to danger is prepared for a master and deserves one." || Economic Left: -3.75 || Social Authoritarian: 1.38
 77. 77 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "Борислав Игнатов е на 47 години. Завършил е Архитектурния факултет на УАСГ в София, специалност "Градоустройство", през 1995 г."

  Чакайте малко, по това време май е нямало "Градоустройство", не и като "специалност". Специалностите в АФ ги разделиха на две "Архитектура" и "Урбанизъм" по късно. Ако не бъркам? По това време трябва да е била само една "Архитектура"

  Vernam Cipher
 78. 78 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 899 Неутрално

  гледах представянето му днес и бях потресен - той говори 5 минути, представителите на ДБ говориха 30 минути за битката срещу Бойковизма, как били повели война, за реформите, за обединението в дългосрочен план, за идващите парламентарни избори....

  хората в София НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА това, и не би трябвало - избираме кмет на града, и искаме да чуем програма за развитието на града и решението на проблемите му, не колко е лош Бибитко.....

  за пореден път си правят грешни сметки в ДБ и ще сервират победата за Фандъкова на тепсия

 79. 79 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#54] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете, убих та ако не гласуваш за него. Тъй да знайш :)

  Vernam Cipher
 80. 80 Профил на unx59578324
  unx59578324
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Е как кой?
  Никой.

  И така ще си остане

 81. 81 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#56] от "rwn":

  гробар, внимателската да не си изпърдиш легендата

  Vernam Cipher
 82. 82 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално


  познати, гласуващи за "по - малкото зло"
  —цитат от коментар 69 на 4okuto


  Че то останаха ли такива дето не ги е срам да си признаят?

  Vernam Cipher
 83. 83 Профил на xymax
  xymax
  Рейтинг: 661 Разстроено

  Този ми изглежда на "елитарен" кандидат, ама така като чета нищо не разбира от родната действителност. Прилича на юпитата, които доведе царчока, които освен да крадат нищо добро не направиха.
  Кандидата на Спаси София ми изгледа много по-читав и земен от този и не разбирам, защо ни карат т.нар. десни не се обединиха около една кандидатура, пък била тя и независим кандидат?

 84. 84 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 947 Любопитно

  идеята му за "погребаният паметник" и гигантският герб е откровено тъпа и проява на лош вкус ,но определено не заради нея ,архитект Игнатов няма да е следващият кмет на София

 85. 85 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3638 Неутрално

  Ми сега трябва да го сравним с учителницата и да видим как изглежда. То софиянчетата са две трети висшисти, ма очи и уши нямат. Само усти и задници.

 86. 86 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  Какво ни предлага успешникът за МОЧА? А?

  "Гъза си с рози накичи, насраното да не личи".

  Неописуема мъка е обзела "градското дясно".

 87. 87 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Честно казано, май е по-подходящ за главен архитект на София. Тая позиция в някои отношения е по-важна и от кмета.

 88. 88 Профил на tqh42306221
  tqh42306221
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Слушах му дивотиите...На тоя книжен плъх-неуметник не бих му поверил без надзор да ми копае зарзаватите на село,а не да управлява столицата на държава.Както винаги от костовашката смрад се пускат угоднически кандидати за да спечели Мая Костинбродската....Много ми прилича на един друг високосмислен кандидат за кмет-Гаврийски...За другите психодесни кандидатури ще замълча-още по-тъжни са дори и от тази...А коалицията между зеления рекетьор на чужда хранилка Сандов и крадлива Иванчовица направо кърти и показва че политическата ни система стигна до тотално разложение...

  Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
 89. 89 Профил на Viktor Inox
  Viktor Inox
  Рейтинг: 21 Неутрално

  Пекинска патица, плешива и миризлива - и е дърт ерген като Слави :))))

 90. 90 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#71] от "Doge":

  //Що учитлката не я изберат за кмет на Самоков? Значи архитект от Варна не може, обаче учителка от Самоков може. Логика!//
  --------------------------
  Софиянци не са избирали Компирката от Компирово а милиционерите, а милиционерите от ДБ са по-рехави, затова няма да бъде избран гагаузина!!!

 91. 91 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#88] от "tqh42306221":

  //костовашката смрад се пускат угоднически кандидати за да спечели Мая Костинбродската...//
  ------------------------------
  Така, така...иначе кака щеше да стане кмет Боко Тиквата и даскалицата по съвецки език от Компитово!!!

 92. 92 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#78] от "carmello":

  //за пореден път си правят грешни сметки в ДБ и ще сервират победата за Фандъкова на тепсия//
  ----------------------
  Та нали това е целта на занятието...колко "видни" С(ДС)_сари се прегърнаха с Боко Тиквата, та нали са братя по оръжие!!!

 93. 93 Профил на Никола Йорданов
  Никола Йорданов
  Рейтинг: 2015 Неутрално

  Мдааа ... интересни коментари ...
  Най- са ми интересни "нашите" с "градивната критика."
  Не знам как да е, ама не е така! :-)
  Малко като запалянковци при представяне на новия нападател "амиии ... нисичък е ..." Нищо, че Кевин Кигън и Лео Меси не са сред най-високите. :-)

  Никола Йорданов
 94. 94 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3606 Неутрално

  С цялото си уважение към този кандидат, но градоустройствените проблеми на София са СЛЕДСТВИЕ от корупция и алчност, а не от професионални незнание на колегата му Здравков или на сламения статист Фъндъкова. С др. думи това са политически въпроси.Също така избирателите тънат в неведение за нечистоплътната роля на общинските съветници, а тя е огромна! Няма значително решение, което не е обсъдено и гласувано она общински съвет. Редно е да се знае КОЙ и КАК гласува. Реалната власт е в ръцете на общинските съветници, а много често тези лапачи остават анонимни.
  —цитат от коментар 13 на ali_ibn_isa


  Нали затова човека ти каза, че първо ще се заеме с преустройството на самата община.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 95. 95 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2412 Неутрално

  Впечатляваща биография. Точният човек за кметското място, подходяща да разбие мита, че само който не може да прави друго става кмет. Дано софиянци излезат от тази догма, както и появилите се вече мрънкания по идеалния кандидат и "потрес", че не от София и имал диалект в говора.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 96. 96 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3606 Любопитно

  До коментар [#56] от "rwn":

  Да си чувал някога, че архитектите работят в колектив?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 97. 97 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3606 Неутрално

  След тази галимация, която герберите сториха в София с това непрекъснато изменяне на устройствения план, на града ни трябва точно такъв човек.
  Не учителки по руски, които се чудят на кой да угодят на началниците си (една от основните причини за гореспоменатото непрекъснато изменяне на устройствения план), не партийни труженички, скрити лимонки като Манолова.
  И двете са пълни лаици в благоустройството на града!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 98. 98 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 832 Неутрално

  До коментар [#56] от "rwn":

  Да, прилича Ви на модерен кандидат за работа, нали? :-) От тия, дето като им види човек CV-то, ахва. Но - като се сетя репликата на една позната, която даваше "съвет" на общ приятел по повод това, че му липсваше еди какъв си опит, за да кандидатства за привлекателна работа - " 'Айде, бе, С.! Аз ли да те уча как да си пишеш CV-то!", ми се струва, че има резон във въпросите Ви.

  Останалото - дори да приемем, че има добър, качествен, честен кандидат. Една птичка пролет не прави. Трябват много такива. Всичко друго са празни надежди.

 99. 99 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  Какво да кажа, дори самият факт, че един архитект може да оповести една толкова пошла идея за ПСА с не по-малко пошлия чапкънов герб, е достатъчен, за да си направя извод за качествата му на архитект и нивото му на култура.

 100. 100 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  Дневник, защо изоставате? Трябва да има поне 2 статии на ден за варненеца, който ще замени самоковчанката като кмет на София. Давайте, докато не се е включила кюстендилката и учиндолеца. Засега само един софиянец има мерак да управлява София, останалите са все от някъде другаде, където не искат да ходят да управляват.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK