Кандидатът за кмет Борислав Игнатов: Общината да откупи имотите в междублоковите пространства

Кандидатът за кмет Борислав Игнатов: Общината да откупи имотите в междублоковите пространства

© Георги КожухаровПолитическото обединение "Демократична България" представи своя кандидат за кмет на София. Архитект Борислав Игнатов е роден през 1972 г. във Варна, завършил е Университета за архитектура, строителство и геодезия в София. Има магистратура от Колумбийския университет, САЩ и е работил в архитектурни екипи в Ню Йорк, Бостън, Сиатъл, Москва и Пекин. От 2016 г. е председател на Камарата на архитектите в България. Веднага след представянето му - "Дневник" му зададе няколко въпроса.


Арх. Игнатов, в кой квартал на София живеете?
- В "Дружба" 2.


Значи сте наясно със застрояването в междублоковите пространства. Имате ли решение на този проблем?
- Трайното истинско решение е Столичната община да откупи тези имоти, да ги отчужди на приемлива цена и да ги превърне в зелени площи, както е предвидено. Това е решението.


А имате ли решение за презастрояването на София?


- В тази сфера съм много запознат. Виждам какво се случва в България и то ме възмущава. Знам как се прави в Европа и съм убеден, че тази практика, приложена у нас, ще донесе добри резултати за всички. Просто трябва да приложим принципите на прозрачни архитектурни или строителни конкурси, които да бъдет отворени за всички участници и да няма предрешен победител. Също така условията на конкурсите не трябва да са дискриминационни.


За презастрояването е много важен контролът и компетентното следене на всички процеси. Естествено, трябва да се спазват изискванията на Общия устройствен план (на София). Той, обаче, трябва да се актуализира, тъй като е морално остарял и позволява доста странни решения в някои от зоните на града.


Срещу презастрояването Камарата на архитектите, на която сте председател, предлага Законът за устройство на територията да се замени с нов кодекс по модела на много европейски държави?


- Това предложение камарата разработи в последните години. То е внесено в Министерството на регионалното развитие и благоустройството и там спря. Трябвало да сформират работна група, да го проучи, но така и тя не я сформираха.


Вероятно такъв нов закон, уреждащ застрояването, няма да бъде приет от всички ?


- Разбира се. В нашето предложение се прилагат европейските практики в строителството, където всеки участник трябва да носи голяма отговорност. Това не изнася на хората, които искат винаги да минават между капките - да не носят отговорност, но да получават огромни печалби, а когато възникне проблем, да изчезват безследно. На тях този кодекс ще им пречи.


На администрацията й пречи искането ни за електронни услуги, за прозрачност, за да е по-лесно на гражданите. За съжаление администрацията се е превърнала в орган, който усложнява живота на хората, вместо да им помага.


Кой от неотложните въпроси на София трябва първо да се реши?


- Неотложните въпроси, изискващи директно и бързо решение са в управлението на града. Така ще се дадат решения и на физическите въпроси. Най-тежкият и неотложен проблем в София е мръсният въздух и екологичната катастрофа, в която се намираме, особено през зимните месеци.


- А как може да се реши, според вас?


- Чрез мерки за следене на замърсяването, чрез строг контрол на отделените вредни емисии и чрез умни зелени практики, които са достатъчно известни.


Бил ли сте досега в някоя политическа партия?


- Не, не съм. Аз и сега не съм в политическа сила, но съм подкрепен от "Демократична България", за което им благодаря.


С кои политически групи в Столичния общински съвет бихте работили, ако ви изберат за кмет?


- Бих работил с всеки активен гражданин, който разбира важността да се прилагат принципи и те да бъдат спазвани от всички. Ако имаме тези правила и не разчитаме на заобикалянето им и на познанства с този или онзи, който щял да помогне в някаква ситуация - всички проблеми ще се решат. Знаете, че ние, българите, като отидем в Германия, ставаме по-изпълнителни от германците. Просто защото там действат ясни правила за всички.


Още за идеите на кандидат кмета - тук.
Кой е Борислав Игнатов - тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (159)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 913 Неутрално

  Нещо е станало с текстовия файл при качването. След втория въпрос "Значи сте наясно със застрояването в междублоковите пространства. Имате ли решение на този проблем?" някъде е изчезнал третият въпрос: "Вие знаете параметрите на бюджета на София. Какви средства ще предложите да се отделят за изкупуване на тези терени? За каква глобална сума става въпрос? "

  Защото и в Пловдив е пълно със собственици на парцели между блоковете, които от години само чакат някой да каже, че ще им ги купи, за да отворят едни усти.

  Доброто е заразно
 2. 2 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1917 Неутрално

  И защо точно да ги ОТКУПИ ??? Може би ще се прави проект "СОФИЙСКИ ИМОТИ " ? ????
  Борислав Игнатов явно иска да повтори "модела СОФИЯНСКИ "????

 3. 3 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Човекът изглежда почтен! Ама да стои далеч от ретрогради като Танас, Христо и Радан.

 4. 4 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 4900 Неутрално

  Добре, като начало. Успех!

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 5. 5 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 913 Неутрално

  До коментар [#2] от "doroteus":

  Това е общата идея. Захлупиха им надеждите с промяна на градоустройствения план, станаха горди собственици на пейки и катерушки. Един зад нашия блок притежава такъв парцел. Колко кучета са му препикали надеждата, с извинение.
  Няма и на кого да продаде такава земя, която е определена за "озеленяване", остана му само "умната" инвестиция от 2003 година, когато купи "реституирано дворно място" от някаква баба и родата й.

  Доброто е заразно
 6. 6 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Най - накрая кандидат, който да се припокрива едно към едно с моите очаквания за кмет на столицата. Успех, г-н Игнатов! Кадърните и интелигентни хора трябва да управляват България.

 7. 7 Профил на Finland
  Finland
  Рейтинг: 677 Неутрално

  На Владо Каролев ще му стане лошо.

 8. 8 Профил на troi
  troi
  Рейтинг: 613 Неутрално

  Аз пък мисля, че в начина на приватизация е проблема - някога вместо да обезщетят собствениците другаде ги обеззщетиха в реални граници в града. Сега вече да се дават милиони или милиарди е лудост а и на всичко отгоре се застроиха много от тези парцели, което няма как да се оправи.

  забавление и приключение
 9. 9 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  Дори в Москва няма такова дивашко презастрояване. В цяла Русия сградите им са около двойно по-високи, отколкото у нас, но има огромен простор около всяка сграда. Никъде няма да видите калкани и да си гледат един друг в прозорците. Това "дивата" и "изостанала" Русия.

  В Русия съм! В Русия съм!
 10. 10 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 593 Любопитно

  "Кандидатът за кмет Борислав Игнатов: Общината да откупи имотите в междублоковите пространства"

  "Манолова: Трябва закон за обезщетение на собственици с право да строят в зелени площи"

  ???

 11. 11 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Между другото едни медии са започнали оплюване в силно аграрен стил срещу Игнатов. Оставиха другите и насочиха цялата си отрицателна енергия към него. Явно го припознават като опозиция, което говори доста.

 12. 12 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1226 Любопитно

  Това е ако е кандидат за кмет на десните ще ви кажа следното:
  Много закъсняхе другарчета! Така и не научихте, че предизборната кампания започва веднага след изборите...Кой го познава този човек??? За един месец ще стане ли???Стига глупости!

  В Русия съм! В Русия съм!
 13. 13 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1535 Неутрално

  И защо точно да ги ОТКУПИ ??? Може би ще се прави проект "СОФИЙСКИ ИМОТИ " ? ????Борислав Игнатов явно иска да повтори "модела СОФИЯНСКИ "????
  —цитат от коментар 2 на doroteus


  Ти, какво предлагаш? Да ги национализира? Да обяви собствениците за едра градска буржоазия, да им ги вземе и да ги раздаде на тъпогрозните?
  Дай предложение!

 14. 14 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2865 Весело

  абсолютно дясна идея

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 15. 15 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 3399 Неутрално

  "- Трайното истинско решение е Столичната община да откупи тези имоти, да ги отчужди на приемлива цена и да ги превърне в зелени площи, както е предвидено. Това е решението."

  Всъщност, това решение нито е трайно, нито в полза на гражданите!
  Вече видяхме как функционира моделът с ненагледниня клан Малееви - боклуците усвояват парка, както и другата предприемаческа измет с любезното съдействие на столична община и самоковската биволица с онези, влажните очи...

  I Want To Believe
 16. 16 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1535 Неутрално

  Между другото едни медии са започнали оплюване в силно аграрен стил срещу Игнатов. Оставиха другите и насочиха цялата си отрицателна енергия към него. Явно го припознават като опозиция, което говори доста.
  —цитат от коментар 11 на 4okuto


  Цялата енергия на двете фракции на БКП е насочена срещу Игнатов.

 17. 17 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 1822 Неутрално

  Междублоковите пространства могат да останат незастроени с регулации, които трябваше да се приложат едновременно със закона за реституция в реални граници на покойния Стефан Савов (заради една кожарска работилница в Красно село).

  Аз пък мисля, че в начина на приватизация е проблема - някога вместо да обезщетят собствениците другаде ги обеззщетиха в реални граници в града. Сега вече да се дават милиони или милиарди е лудост а и на всичко отгоре се застроиха много от тези парцели, което няма как да се оправи.
  —цитат от коментар 8 на troi

  +++

 18. 18 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1535 Весело

  "- Трайното истинско решение е Столичната община да откупи тези имоти, да ги отчужди на приемлива цена и да ги превърне в зелени площи, както е предвидено. Това е решението."Всъщност, това решение нито е трайно, нито в полза на гражданите!Вече видяхме как функционира моделът с ненагледниня клан Малееви - боклуците усвояват парка, както и другата предприемаческа измет с любезното съдействие на столична община и самоковската биволица с онези, влажните очи...
  —цитат от коментар 15 на 2.5


  Дай решение!!! Във форума ще му намерят СТО кусура.

 19. 19 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  До коментар [#9] от "Веселин Дечев":

 20. 20 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  Дори в Москва няма такова дивашко презастрояване. В цяла Русия сградите им са около двойно по-високи, отколкото у нас, но има огромен простор около всяка сграда. Никъде няма да видите калкани и да си гледат един друг в прозорците. Това "дивата" и "изостанала" Русия.
  ===============

  Стига вече да лъжеш. Какви са простори в Москва) Може би знаеш защо в Москва такви межпланетни задръствания?
  Знаеш какво е значи "точечное строительство"?

 21. 21 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  Изказване на добро ниво.

 22. 22 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  Много подходящ избор! Представителен, безпартиен, професионалист в свързана сфера. Каузятя срещу мръсния въздух ме спечели на мига. Това е моят кмет!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 23. 23 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2774 Неутрално

  Да ги "отчужди на приемлива цена"...

  Коментарът е излишен.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  До коментар [#9] от "Веселин Дечев":

  Тези числа не ти казват нищо?!

  София
  Площ. 492 км² Плътност ☝️ 2577 чов./км²

  Москва
  Площ 2561,5 км² Плътност☝️. 4924,96 чов./км²

 26. 26 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Безмислици! С какви пари ще го откупи? Ако собетвениците не желаят да продават, ще се отчуждава ли?

 27. 27 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 541 Неутрално

  "Трайното истинско решение е Столичната община да откупи тези имоти, да ги отчужди на приемлива цена и да ги превърне в зелени площи, както е предвидено. Това е решението."

  Не е ли леко тоталитарно отчуждаването? По-демократично би било собствениците от околните сгради да купят парцелите по пазарни цени. И да могат да се разпореждат с тях (но без право на строеж).

 28. 28 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2865 Весело

  До коментар [#26] от "von_seeckt":

  ако собствениците не искат издигаме Иванчева

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 29. 29 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2603 Неутрално

  Потенциалните спонсори на кметската кампания следят внимателно "промоциите". Всички знаем че застрояване ще има, защото не може да замразиш града.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 30. 30 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  До коментар [#10] от "plebs":

  Е и?
  Че тя и Нинова реве за зелени площи, смо че никой нищо не прави.
  Иска се някой да си заложи дупето за да се тръгне на оправяне.

 31. 31 Профил на dma12587967
  dma12587967
  Рейтинг: 699 Неутрално

  За този господин може да прочетете само и единствено Дневник.

 32. 32 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  А др. Игнатов, дали данакоплатците са съгласни с такова изкупуване? Лесно е да боравиш с чужди пари в предизборната кампания!

 33. 33 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 913 Неутрално

  До коментар [#32] от "balkantourist":

  Ей, най-сетне един истински политически коментар! Не се бъзикам никак!
  Точно това е всъщност въпросът на изборите, затова се провеждат.

  А др. Игнатов, дали данакоплатците са съгласни с такова изкупуване? Лесно е да боравиш с чужди пари в предизборната кампания!
  —цитат от коментар 32 на balkantourist


  Доброто е заразно
 34. 34 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  До коментар [#32] от "balkantourist":

  А др. Игнатов, дали данакоплатците са съгласни с такова изкупуване? Лесно е да боравиш с чужди пари в предизборната кампания!
  ================

  А досега значи някой ви пита, как столична община трябва да харчи пари?

 35. 35 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  До коментар [#26] от "von_seeckt":

  Елемвнтарно Инсект! Общинтата и без това се управява с известното на всички самоковско безхаберирие и безконтролно пилеене на средства през ремонт на ремонтите и следващо разкопаване - " Защото не знаехме, че там има 50 годишна канализация" или "Появи се нов магистрален водопровод".

 36. 36 Профил на rwn
  rwn
  Рейтинг: 326 Любопитно

  Взимам повод да напиша нещо от ето тази част от интервюто по-горе:

  "Значи сте наясно със застрояването в междублоковите пространства. Имате ли решение на този проблем?
  - Трайното истинско решение е Столичната община да откупи тези имоти, да ги отчужди на приемлива цена и да ги превърне в зелени площи, както е предвидено. Това е решението. "

  Да кажа, че питам съвсем добронамерено и ако арх. Игнатов чете или представители на ДБ четат, нека те ми отговорят.

  Но, какви са разчететите на арх. Игнатов за сумата зе тези изкупувания на тези имоти?
  какво значи приемливи цени?
  Има пазарни цени и те са такива, каквито са. Или?

  Преди няколко дни стана дума под статия за Борис Бонев за това. Той предлага да направи нов квартал в северна София и там да се "прехвърлят" на всичките собственици имотите , които сега са в междублоковите пространства.

  Въобще, как си го представяте това нещо.
  Наистина, сериозно питам. Откъде пари за това.
  Тук сигурно говорим за 1-2 милиарда, предполагам. може би и повече.

  В студентски град и в Младост, например, всички междублокови простраства не са на общината, а са на различни хора. В Овча купел също има много такива парцели.

  Тези парцели са собственост на такива като вас, обикновени нормални хора, на които дядовците или бащите са имали земя там. Трябвало е да бъде върната тази земя. Защото е престъпление, че им е била отнета същота тази земя.

  Но в никакв случай, връщането не е трябвало да бъде в реални граници. Просто, сега, това е кутията на Пандора.

  Някой ги продават на фирми, други си ги застрояват сами.
  Но, това е частна собственост.

  Ако е Ваш този парцел, едва ли ще коментирате и ще протестирате.
  А ще си искате няколкото милиона, колкото струва един такъв парцел в момента.

  Тоест това не е просто нещо за решаване. Това са хиляди парцели. Допуснати са много грешки, но едва ли кметът или кандидадът за кмет вярва сериозно, че в момента ТРЯБВА да изкупи парцелите в междублоковите пространства на Младост, за да може хората да не протестират.

  Тук говорим сигурно за няколко милиарда, предполагам. Тоест, това и на практика не може да стане, защото това и за общината във Виена е непосилна сума.

  Но, дори и да ги има тези пари, другите квартали по-малко ли заслужават да се инвестира в тяхното благосъстояние? Овча Купел или Дружба, или Разсадника, по-ниско ниво хора ли са?

  Въобще, популизъм див се вихри. Ама хората, чули, недочули, скачат наляво и нядясно.
  Има огромни (НАСЛЕДЕНИ) проблеми и трябва мисъл за да се решават.

  И както виждаме, решават се на парче.

  Да, има тук там някои инвеститори, които ще се съглясат на размени на парцелите. А и колко парцели има София, такива, които да са атрактивни?
  А и решаване на едни проблеми, премества често този проблем другаде.

  Плюс това, не всички инвеститори са склонни да се съгласят на това. Все пак, това си е тяхно място.

  Популисти са тези, които яхата протестите. Спаси София и Мая Манолова, например. А преди това, Иванчева.

  А Бонев, как точно ще ги задължи, по какъв начин ще ги задължи тези хора, които имат парцели, да ги преотстъпят на общината ида отидат да строят в Северна София.

  Това само в сънищата му може да се случи.

  И затова, питам сега арх. Игнатов, какви са разчетите му, колко пари са необходими за това изкупуване на тези парцели, знае ли колко са, и смята ли за удачно, едни квартали да бъдат приоретизирани като огромни суми бъдат инвестирани в тях, за да се изкупуват парцели там, за сметка на други квартали?

 37. 37 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1734 Любопитно

  Интересно как мутрата от снимката може да изглежда "почтена и представителна"?!
  Като брат близнак е на яйцевидните.
  Не бива софиянци да се примиряват с подобни кандидати. Моля, имайте малко по-реален поглед.
  Все още се надявам да се кандидатира някой наистина приличен и почтен СОФИЯНЕЦ за кмет.

 38. 38 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2512 Неутрално

  абсолютно дясна идея
  —цитат от коментар 14 на дерибеев


  Абсолютно болшевишка идея!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 39. 39 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  "Абсолютно болшевишка идея!
  До [#38] от "lz2":
  Самоковската идея каква е, да не се дава разрешително за строеж докато минат изборите?

 40. 40 Профил на rwn
  rwn
  Рейтинг: 326 Весело

  Е, само 10 минуса виждам досега

  Хайде по-сериозно. Поне 200 минуса трабва да ми сложите :)

  Предполагам, че слагането на минус е нещо много конструктивно, а и може да служи като отговор на въпросите, които поставих. Тоест, ясно ми е, че за такива нещо не може да се поти тук.

  Но аз, бидейки любознателен човек, помислих си, че Все пак, човека е архитект. Ако няма яснота колко е бюджетът на София ( 1.75 мрд за 2019 )
  и колко са парцелите за изкупаване (не, не са 5 броя, не са и 50 броя тези парцели) как ще има яснота за други, много по-комплексни идеи?

  И така, къде са разчетите на арх. Игнатов. Брой на парцелите. Обща площ, примерна сума. И как с този бюджет на столицата, ще изкупува парцели.

  А след това, как смята да обясни на другите квартали, че заради изкупуването на парцели в Младост, няма да се асфалтират улици в Люлин или Дружба...например. Или, няма да се строят детски градини, или да се рехабилитират училища, или да се рехабилитират трамвайни трасета, или да се купуват нови трамвайни мотриси...

  Въобще, как да стане това, и с какви пари.

  Ако пък предвижда драстично увеличаване на данъците в София...да, така би могло да се получи.
  Но, от така зададените въпроси и така получените отговори, сякаш, нещата не са съвсем ясни. 41. 41 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  До коментар [#9] от "Веселин Дечев":Тези числа не ти казват нищо?!СофияПлощ. 492 км² Плътност ☝️ 2577 чов./км²МоскваПлощ 2561,5 км² Плътност☝️. 4924,96 чов./км²
  —цитат от коментар 25 на putinxujlo


  Човека ти обясни за два пъти по-високото строителство, което позволява повече пространство между сградите. Ти му викаш "Куме Иване, то гледа за ..я да те хване".

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 42. 42 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3382 Весело

  Не става така бе бате! Толкоз пари на вятъра (за изкупуване на раздадените на наши хора терени). Герберчетата са свикнАле само да зимат, а не да дават!

 43. 43 Профил на Чубакът
  Чубакът
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Общи приказки.

  "The nation which can prefer disgrace to danger is prepared for a master and deserves one." || Economic Left: -3.75 || Social Authoritarian: 1.38
 44. 44 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2768 Любопитно

  До коментар [#32] от "balkantourist":

  Да, аз съм съгласна и затова ще подкрепя арх. Игнатов.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 45. 45 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 565 Неутрално

  До коментар [#36] от "rwn":

  По цял свят хората плащат данъци на ПАЗАРНИТЕ цени на имота си.
  И в нашият закон е така, но никой не ходи в данъчното да декларира пазарната цена на имота си, освен тия с новопридобитите/новопостроени имоти. Та държавата се принуждава да образува една "данъчна оценка" иначе някои ще се опитват да плащат данъци на стойността на имота от 1980г.
  И съответно отчуждаванията по цял свят са на пазарните/данъчните цени. Само тук някой е измислил че трябва да се извършва допълнителна "пазарна" оценка, а не да се използва декларираната от собственика в данъчнато.

 46. 46 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2768 Любопитно

  Законът за устройство на територията да се замени с нов кодекс по модела на много европейски държави
  Най-тежкият и неотложен проблем в София е мръсният въздух и екологичната катастрофа, в която се намираме, особено през зимните месеци.
  не съм в политическа сила, но съм подкрепен от "Демократична България

  Вместо да обърнете внимание на важните неща, вие търсите "под вола теле", все едно някой кмет досега ви е споделял разчетите си!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 47. 47 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  "Човека ти обясни за два пъти по-високото строителство..
  До [#41] от "Darcas":
  Дичев не обяснва, той си знае едно - "Широка страна моя родная" и едно си бае - "Я другой такой страны не знаю, где так вольно дышит человек."

  По-високото строителсто, едно към едно като Дичев и стоте му регистрации, създава точки с по-голям трафик, повече боклук, излишен шум и запрашаване.

 48. 48 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 1410 Неутрално

  Ами прав е човекът. Общината трябва първо да приватизира междублоковите пространства, а след това да ги откупи. Иначе няма никаква далавера. Това, Общинския съвет да приеме градоустройствен план, в който да се забрани строителството върху тези площи е комунистически мурафет, ограничаващ частната собственост

  Бог да благослови Америка за България!
 49. 49 Профил на ivant88
  ivant88
  Рейтинг: 358 Неутрално

  До коментар [#34] от "putinxujlo":

  Тези нали щяха да различни? Защо да не ни питат?

 50. 50 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  "...За съжаление администрацията се е превърнала в орган, който усложнява живота на хората, вместо да им помага...."

  Това няма да се хареса на гербавите дъдржавни и общински служители - най-верния бойков електорат.

 51. 51 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#40] от "rwn":

  Хехе, доживях и образован гербераст... Принципно си прав, ама да попитам, Фандък мома кво направи по проблема , през последните години?!Или твърдиш, че София е ено приятно, зелено място..Или пък предлагаш нищо да не се прави, щото така или иначе е наследено?!Много е лесничко да стоиш отстрани и да критикарстваш, но очевидно проблем има и очевидно досегашните не се справят с него.Всъщност, като погледнем безумията по ремонтите през последните години, с нищо не се справят.Всеки ремонт е скандал и корупционна схема.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 52. 52 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3231 Неутрално

  Ако имотите са частни, Общината не може да ги купи, щото са скъпи. Ако са публична общинска собственост и станат частна, тогава ще ама "Яж Гуджо мръвка". На туй момче някои неща не са му ясни, нека моите автентични приятели да го ограмотят.

 53. 53 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  До 2:"doroteus"...... Може би ще се прави проект "СОФИЙСКИ ИМОТИ " ? ????Борислав Игнатов явно иска да повтори "модела СОФИЯНСКИ..."
  Много се говореше против модела СОФИЯНСКИ, но моделът Борисов е.а мамата на всички предходни.
  Нека никой да не си мисли, че няма да дойде сметката на безхаберието ни от 2001г. насам!

 54. 54 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Да потърсят отговорност на тези, които са разрешили такава приватизация. В такъв случай реститутите се компенсират, но не им се дава да строят между блокове! И да проверят тези, дето след 30 г.се сетили да се реституират.

  Мърфи е оптимист!
 55. 55 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 564 Разстроено

  Начи, отново лош подход към изборите.Неизвестен човек, липса на всякаква харизма, практически неизбираем.След изборите пак ще броим общо процентите за него, Иванчева и "Спаси София" и ще се тюхкаме.За пореден път.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 56. 56 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  До коментар [#9] от "Веселин Дечев":Тези числа не ти казват нищо?!СофияПлощ. 492 км² Плътност ☝️ 2577 чов./км²МоскваПлощ 2561,5 км² Плътност☝️. 4924,96 чов./км²
  —цитат от коментар 25 на putinxujlo


  Само дето в София се броят Борисовата и един куп полета преди табелите, а Москва е вътре МКАД.
  И никъде не съм видял да строят по тесни улички блок от блок на 5-6 метра като у нас по кварталите. Имат си голем дистанции, така какато бяха първоначално микрорайоните в Люлин например- блоковете в целия микрорайон са около огромна поляна 500 на 500 метра. Сега се застроява всичко. В Русия не е така., Строителството е високоетажно, често по 25 етажа, но има простор и видимост,. Който не го мързи да погледне Google street.

  В Русия съм! В Русия съм!
 57. 57 Профил на ivant88
  ivant88
  Рейтинг: 358 Неутрално

  До коментар [#54] от "султана глаушева":

  Няма как. От ДСБ и ДБ вече се изказаха против ревизия на приватизацията и реституцията. Имаше такива идеи - за провеждане на ревизия на всички тези сделки, но именно ДБ, а и медиите около Дневник/Капитал бяха категорично против.

 58. 58 Профил на rwn
  rwn
  Рейтинг: 326 Неутрално

  До коментар [#51] от "Noise":

  Добре де, не може ли човек да задава въпроси? Защо трява да съм от ГЕРБ или от БСП?

  Ами, нека направят интервю от Дневник с Фандъкова. Гарантирам поне 3-4 много сериозни въпроса да и задам тук!

  Въобще, човек дали е център, ляво или дясно, като уклон политически, не би трябвало (според мен) да го кара да е заблуден и да не задава въпроси , които га вълнуват. Дори и към симпатични му кандидати за кмет/ премиер и прочие.

  Ето, аз бих могал да задам така въпрос към арх. Игнатов:

  Защо смята той, че едно такова просто решение "Ами, ще изкупим от общината парцелите в Младост" не е било досета осъществено от Фандъкова и от настоящия общ. съвет?
  Те, гтолкова ли са тъпи, че не могат да преценят, че То не беше Иванчева, то не беше Мая Манолова, то не бяха от Спаси София да протесритар и да яхват вълната. Нали, ако е било толкова просто, ако е било за някакви жълти стотинки, това да беше досага свършено.

  Никой няма нужда от постоянни скандали, ако може да си ги спести.

  Но, явно арх. Игнатов смята другояче. И затова, не съм ги изказал тези думи аз, а той, затова и него питам.

  Питам за разчетите за тези парцели. Колко са, колко ще струват и ка смята да осигури бюджет за това.
  Или, защото е от ДБ, не може да му задват въпроси?


  Дори не искам да пиша за замърсяването на въздуха. Още една утопична тема, но там той бяга от конкретиката. Предполагам, поне е затова достатъчно разумен. Защото, това също е една битка в София с предизевестен изход.
  Там биха попитал Фандъкова някакви неща. Ако имам някаква възможност. 59. 59 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  Всъщност не е лоша идея да се направи един АМА като в редит с кандидатите

 60. 60 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1226 Весело

  https://www.google.com/maps/ @55.6416088,37.6062752,3a,75y,199.42h,96.58t/data=!3m5!1e1!3m3!1sFo3lGq9wfVBZQ-AJSxgKFQ!2e0!6s//geo1.ggpht.com/cbk?panoid=Fo3lGq9wfVBZQ-AJSxgKFQ&output=thumbnail&cb_client=search.TACTILE.gps&thumb=2&w=96&h=64&yaw=36.903954&pitch=0&thumbfov=100


  Я завъртете наляво-надясно на 360 градуса и вижте как е в Москва и дали се презастроява там! Ще ви паднат шапките!!

  В Русия съм! В Русия съм!
 61. 61 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  Проблемът, разбира се не е проблем само на кмета на София (сегашен, бъдещ), а си е национален - с нищо не е по-различен в Пловдив, Варна и къде ли не.

  Проблем има, като законодателството е разрешило само част от него.
  ЗУТ направи много в тази посока, така че да СПРЕ по наистина непреодолим начин строителството в терени, предназначени за озеленяване. Друг въпрос е дали общиснските власти са направили така, че навреме да си организират с устройствени планове зелените си системи - тогава строителство наистина не може да има. Най-малкото ЗУТ забранява промяната на предназначение на частни имоти, които според устройствен план на населеното място са предвидени за озеленени...

  Това, за което говори архитектът е проблем на закона - чл. 62, ал. 5, 6 и 7 от ЗУТ. Проблемът е там, че ако частен имот попада в територия, предназначена за озеленяване, този имот ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се отчуждава (срещу предварително и равностойно - т.е. ПАЗАРНО обезщетение - така е по КРБ и ЗОС) в много малък кръг хипотези, респ. НЕ се отчуждава в много по-голям кръг хипотези. На практика става така, че самият ЗУТ провопоставя два интереса (публичния и на частния собственик), като хем вързва ръцете на частния собственик да нарави каквото и да било в частната си собственост, хем вързва ръцете на общините да отчуждават такива имоти. Резултатът на практика е, че се блокира самото градоустройство.

  Ако трябва с едно изречение да се каже къде е проблемът - това е чл. 62, ал. 6 ЗУТ: "Не се отчуждават имотите по ал. 5, когато подробните устройствени планове за паркове и градини предвиждат изграждане или разполагане на обекти по ал. 7, т. 3 - 6."
  Сиреч, проблемът е на законодателно ниво. Някои, като Арекс напр. имат начин да си решават и законодателните проблеми...

 62. 62 Профил на Nada Tomba
  Nada Tomba
  Рейтинг: 264 Неутрално

  София служители държавни и държани гласуват за тоя къде им дава заплатите. Боко. Един дето вика сухо сухо вътре вътре е гербаджия.

 63. 63 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  До 55:"Noise"...Начи, отново лош подход към изборите.Неизвестен човек, липса на всякаква харизма, практически неизбираем.След изборите пак ще броим общо процентите за него, Иванчева и "Спаси София" и ще се тюхкаме.За пореден път...."

  И пак в знак на протест ще гласуваш за поредните калинки или милиционери? Защото бил неразбираем? Така е френд, народът още поне 50 години ще си търси простите като него, и после ще се чуди защо съседите му ташак си правели с него, и пак е принуден вода да им носи

 64. 64 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  До коментар [#44] от "etty1":

  Аз пък не съм съгласен и няма да го подкрепя!

 65. 65 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  До коментар [#59] от "karatista":

  "Питам за разчетите за тези парцели. Колко са, колко ще струват и ка смята да осигури бюджет за това...."

  Логичен въпрос.
  И още един логичен въпрос:
  А собствениците на тези реституирани терени дали плащат общински данък?

 66. 66 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално


  Хехе, доживях и образован гербераст...
  —цитат от коментар 51 на Noise


  образован той... пуснари са нова порода трол-лелки-ГЕРБ. правят се уж не са гробари, ма ного си изгърмеха легендата

  До коментар [#27] от "z_axis":

  тоа па де му са радваш е н-та реколта, че и графоман

  Vernam Cipher
 67. 67 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  И пак в знак на протест ще гласуваш за поредните калинки или милиционери? Защото бил неразбираем?
  —цитат от коментар 63 на historama  По какво реазбирате, че това не е калинка-милиционер?
  По стайлинга (прическата, демек).
  И как така да е неразбираем? Разбира се от километри.

 68. 68 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7521 Неутрално

  Софиянци, вместо постоянно да търсят кусури, да видят положителното, да видят експертизата на този човек. Няма да избирате манекен или мистър София, а кмет, който да сложи ред в града. Ама вие си знаете. После да не се чудите, що нито един ремонт не е довършен и направен качествено.

 69. 69 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  Опозиционерите винаги имат грандиозни планове, как трябва да се харчат парите на "държавата".

 70. 70 Профил на Дедо Лойко
  Дедо Лойко
  Рейтинг: 0 Неутрално


  липса на всякаква харизма
  —цитат от коментар 55 на Noise


  куйтуй? явно нещу де Митьо Пищова и Бойко Борисов гу имат в Изобилий?

  Vernam Cipher
 71. 71 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  До [#58] "rwn":
  На 21-ви ще има среща с Игнатов. Можеш да си поставиш въпросите и да ти се отговори.
  Реципрочно, кога ще е срещата с Фандъкова?
  По-реципрочно, за среща с кмет на районна община се чака един месец.
  Най-реципрочно, за реакция по молба от с колективна подписка няма резултат.

 72. 72 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 543 Неутрално

  В пари,колко милиарда лв.,ще трябва да отдели общината,за изкупуване на тези пространства,сметнал ли го е този или Манолова,която говори нещо подобно?
  Значи спираме за години,развитието на столицата,за да обезщетят хората собственици на между блоковите пространства?!

  sdg
 73. 73 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  До 69:"atmanpg"....Опозиционерите винаги имат грандиозни планове, как трябва да се харчат парите на "държавата"...."

  Досегашните ни традиции показват, че тези които "шъ на опраят" без никакви планове най-много харчат. И най ги е страх от опозиционери с реална визия. Гербавите държавни и общински чиновници пълнят гащи - Видовден идва!

 74. 74 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 2181 Неутрално

  До коментар [#24] от "tosho_toto":

  Важното е да е ДЕТСКА УЧИТЕЛКА ОТ САМУКОФ, а?
  Не е лесно в днешно време да си гейбер.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 75. 75 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  Това е напредък спрямо "да строим небостъргачи в междублоковите пространства" от преди 2 години

 76. 76 Профил на rwn
  rwn
  Рейтинг: 326 Неутрално

  До коментар [#71] от "Ще върнем България в Европа":

  Благодаря за информацият. Вече започнах да се отчавйм с тези детински реакции тук.

  Аз пътувам доста (извън България) и на 21 ви със сигурност не мога да присъствам на срещата.

  Но, ако някой постави този въпрос (това не е конктрено към Вас, а към четящите този мой коментар) на срещата с него, би ми било интересно да прочета какво смята той, идея ли е само това с изкупуването на парцелите, конкретен план ли е, финансиране, обхват и срок в който си го представя той.

  Предполагам, че Дневник подробно ще отрази дискусията с него тук, тоест, ще мога да го прочета тук, на сайта.

  "Умните зелени практики" също са ми интересни, какви са точно, но това, предполагам, че и други ще го попитат.


 77. 77 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  До 72:"Svetlio".....Значи спираме за години,развитието на столицата,за да обезщетят хората собственици на между блоковите пространства?! ...."

  Абе вие гербавите развитието само в строителство на жилища и офиси ли го виждате? Необитаемите жилища не ги ли виждате? Нови квартали без всякаква инфраструктура, транспортни проблеми, разбити улици, тротоари, кал?

 78. 78 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#70] от "Дедо Лойко":

  Смешно ти е на теб, ама изобщо не е до смях.Такъв кандидат се налага поне година, преди изборите.С внимателно медийно присъствие и изяви.ДБ имаха 16% от гласовете на евроизборите в София.Ако тоз младеж събере барем 10-12% , ще е успех.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 79. 79 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#63] от "historama":

  Не гласувам на местните избори.На последните евроизбори гласувах за Радан.За ГЕРБ или БСП не съм гласувал през живота си и ми е леко късно да се променям.

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 80. 80 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  До коментар [#56] от "Веселин Дечев":

  Който не го мързи да погледне Google street.
  ====================
  Ти сериозно?! Какьв Google street?! Аз Москва знам не по карта)
  Тесните улички и строителството къща до къща са точно това, което харесвам. Историческият център, Оборище и центърът като такъв, най-много обичам в София. Всяка къща има собствен вътрешен двор. А собствениците на този двор са самите собственици! И тези сгради, над 20-30 етажа, са най-лошите райони в Москва. Всеки момент там ще ти построят още една кутия от 30 етажа и няма да ви питат защо. Защото ти нямаш в собстеност общи части! Земя в Москва принадлежи само на държава (Масква)

 81. 81 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 564 Весело

  До коментар [#58] от "rwn":

  По принцип не трябва да си от ГЕРБ, щото това е обида за интелекта на всеки нормален човек.Но очевидно си.А защо, ти си знаеш...

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 82. 82 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  няма какво да си завираме главите в пясъка...знаем че много голяма част от тия 'имоти' на собствениците са придобити чрез схеми и измами с участието на кой ли не,общински съветници и подобни, архитекти и прочие...но ще е много трудно да се докажат далаверите на тия мошеници..то си беше чиста мафиотска завера и се грабеше кой каквото свари..

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 83. 83 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Коалиция "Демократична България" била пленена от двете мутри Христо Иванов и Атанас Атанасов, които наложили по-най-безсрамен диктаторски маниер никому неизвестния Игнатов за техен кандидат за кмет.
  Възмутените членове на коалицията искат главите им, ако Игнатов не спечели!

  http://analizi.bg/щеше-ли-борислав-игнатов-да-спечели-пр/

 84. 84 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Брато, ходи оправяй Варна.

 85. 85 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3410 Неутрално

  Да ги "отчужди на приемлива цена"...Коментарът е излишен.
  —цитат от коментар 23 на Lemmy


  Щото няма какво да кажеш!
  Човекът предлага окончателно решение.
  Цялата мафия много държи всичко да е "на никъде", за да може в "лудницата" да си прави каквото поиска.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 86. 86 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3410 Гневно

  Коалиция "Демократична България" била пленена от двете мутри Христо Иванов и Атанас Атанасов, които наложили по-най-безсрамен диктаторски маниер никому неизвестния Игнатов за техен кандидат за кмет. Възмутените членове на коалицията искат главите им, ако Игнатов не спечели!http://analizi.bg/щеше-ли-борислав-игнатов-да-спечели-пр/
  —цитат от коментар 83 на Mike Crazy


  Мутра си ти и тези които цитираш!
  Аман от лъжци и лъжливи клакьори!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 87. 87 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3410 Гневно

  ....Земя в Москва принадлежи само на държава (Масква)
  —цитат от коментар 80 на putinxujlo


  И в София е така.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 88. 88 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3410 Неутрално

  .....Друг въпрос е дали общиснските власти са направили така, че навреме да си организират с устройствени планове зелените си системи - тогава строителство наистина не може да има....
  —цитат от коментар 61 на inn


  Една Иванчева се опита да направи нещо и мафията и организира провокация и я вкара в затвора!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 89. 89 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  До коментар [#76] от "rwn":

  идея ли е само това с изкупуването на парцелите,
  -------------------------------------------
  Предполагам е реторичен въпрос :)
  Откъде ще вземе кинти за подобно начинание?
  От баламурниците , дето ще гласуват за него?
  Подобна идиотщина не бях виждал скоро, ама винаги има първи път....
  То за една 1/87 част се водят дела по 10 години, представям си какъв сеир ще бъде подобно дело в съда :)

 90. 90 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  "...един логичен въпрос:
  А собствениците на тези реституирани терени дали плащат общински данък?
  До коментар [#65] от "historama":

 91. 91 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  Странното е, че по решение на об. съвет собствениците на земя плащат данък смет, а собствениците на старото панелно строителство не плащат данък върху земята, защото е общинска.

 92. 92 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  До коментар [#87] от "Храбър":

  И в София е така.
  ===========
  Тогава може би обяснете защо инвеститорите купуват земя от собствениците, а не от кметството)

 93. 93 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#57] от "ivant88":
  Всичко има как. Стига да има кой да го подхване. С акъл и хъс. Нали знаеш песничката “ах, значи можело, щом се наложело”. Народно творчество.

  Мърфи е оптимист!
 94. 94 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  До коментар [#88] от "Храбър":

  една Иванчева се опита да направи нещо и мафията и организира провокация и я вкара в затвора!
  __________________
  Нормален отговор на алчността на някаква самозабравила се личност.
  Или и вие смятате за нормално да платите, като бонуси детска градина, за това че искате разрешение за трафопост?
  По кой закон е искала по намсиколко евро на квадрат площ предвидена за застрояване? не че е толкова непонятна ситуацията, ама явно некви хора са си загубили компаса в джунглата.
  ЛОШОТО Е ако сами са го изхвърлили, и карат на пророчествата на Ванга.
  Доста глупаво решение....

 95. 95 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  До коментар [#60] от "Веселин Дечев":

  Я завъртете наляво-надясно на 360 градуса и вижте как е в Москва и дали се презастроява там! Ще ви паднат шапките!!
  =========/==========
  Ето ти точка в София. 42.680193,23.321561
  Същото, върти глава и шапките ще ти падат)).
  Защо даваш центральна магистрала на района в Москва "Севастопольский проспект"? Дай още "Ленинский проспект" или "Кутузовский проспект"))
  Принципи на застрояване е различни.
  Поради факта, че застрояването в Москва по принцип "хорда", затова задръстванията са ужасни. Както и в покрайнините райони на София.)

 96. 96 Профил на nevermindme
  nevermindme
  Рейтинг: 264 Неутрално

  За да може после общината и следващата власт да ги шитка на безценица

 97. 97 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  До коментар [#96] от "nevermindme":


  За да може после общината и следващата власт да ги шитка на безценица
  —цитат от коментар 96 на nevermindme


  Кое точно на безценица? Местото ? Ми то си има цена....
  Или вие имате други планове за дейността на кмет?
  не за морал говорим, а за чест , и вероятно те интересува повече от нечие мнение в анонимен форум,
  Е, решението е лесно....поне така си мисля , освен ако не сте сериен убиец, тогава нищо няма значение.....

 98. 98 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  До коментар [#88] от "Храбър":

  Една Иванчева се опита да направи нещо и мафията и организира провокация и я вкара в затвора!
  ========================

  Знам, лично вашата Иванчева) Цяла година ми съгласувала инвестиционен проект) Глупачката все се преструвала. Всеки път тича от мен и ми казва, че някой отново е загубил проекта).
  Служители ми казват, че проекта ми, вече отдавна при нея в сейфа)

 99. 99 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  До коментар [#98] от "putinxujlo":
  Иванчева се опита да направи нещо и мафията и организира провокация
  -------------------------------
  тая гадна мафия....набута и кинтите в ръцете,,,,,как да откаже човек, след като ги е поискал????
  Форумни адвокати - що голямото име си тръгна ? Вие сте по велики от него>
  Ми давайте предложения, все нещо може да помогне, Ама толкова плоски идеи.... нема начин, лежи и не се обяснява.....
  макар че се е метнала на месттни избори, след провала на европейските....никога не е късно да станеш за резил.
  Поне за нея - няма какво да губи - 20 години са си срок за всеки, освен за .... бих казал психически увредени, ама тя не е такава , нали !

 100. 100 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2533 Неутрално

  Масковский возпитаник..

  ДеБъ за пореден път лъснаха..
  Що са скочили срещу Гешев ли?

  Ами и заради позицията за Гебрев , яд ги е и как Гешев гепна Баневи че са агенти на ГРУ яд ги е че ги закова за Терористочната група в ТАДгруп.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK