Крайният срок за финансиране на ремонт на ценни сгради в София наближава

Крайният срок за финансиране на ремонт на ценни сгради в София наближава

© Надежда ЧипеваНаближава крайният срок за подаване на заявления по програма "Културно наследство" - 31 октомври, съобщават от столичното направление "Архитектура и градоустройство"(НАГ).


Програмата има за цел да подкрепи опазването на недвижимите културни ценности в София и да насърчи собствениците им за реставрацията и социализацията им.


Програмата ще финансира изцяло обследването на сградите, съставянето на технически паспорт и изготвянето на инвестиционните проекти, както и издаването на разрешение за строеж.
Определената обща сума за финансиране на проекти от общинския бюджет за 2019 г. е 300 000 лв. Програмата не поставя ограничения за финансирането на отделните проекти.


Координаторът и проектантите ще консултират и съгласуват етапите на проектиране със собствениците на сградите с цел постигане на оптимални резултати.


Програма "Културно наследство" на Столичната община ще поеме и разходите по авторски надзор от проектантите по време на строителството. Повече информация може да се намери в сайта на НАГ.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK