ГЕРБ ще ръководи 11 от общо 14 комисии в Столичния общински съвет

Заседание на Столичния общински съвет

© Юлия Лазарова

Заседание на Столичния общински съветСтоличният общински съвет (СОС) днес одобри ръководствата и състава на постоянните комисии, които ще работят до приемането на новия правилник за дейността на съвета. Срокът за изготвянето му от работна група е 31 декември. След приемането му ще се сформират нови комисии с тематична насоченост съобразно структурните промени в Столичната община, които заяви кметът Йорданка Фандъкова.


Групата на "Демократична България" реши нейни членове да не заемат постове в ръководствата на постоянните комисии към СОС, но да участват в състава им, обясни за "Дневник" арх. Борислав Игнатов.


Комисията за устройство на територията, архитектура, достъпна среда и жилищна политика е с председател Силвия Христова, ГЕРБ. Зам.-председатели са Ивайло Петков ГЕРБ и Борислав Иванов от "Патриоти за София".
Комисията по финанси и бюджет е с председател Георги Георгиев, ГЕРБ, зам.-председатели Стефан Марков, ГЕРБ, и Иван Таков, БСП.


Комисията по здравеопазване и социална политика е с председател Антон Койчев, ГЕРБ, заместници – Асен Николов, ГЕРБ, и Милка Христова, БСП.


Комисията по опазване на околната среда, земеделие и гори се ръководи от Лорита Радева, ГЕРБ, и заместници – Анна Стойкова, ГЕРБ, и Альоша Даков, БСП.


Комисията по местно самоуправление и нормативна уредба е с председател Ботьо Ботев, ГЕРБ, и заместници – Георги Георгиев, ГЕРБ, и Васко Тодоров, БСП.


Комисията по образование, култура, наука и културно многообразие е с председател Малина Едрева, ГЕРБ, зам.-председатели – Борислав Бориславов, ГЕРБ, и Димитър Антов, "Патриоти за София".


Комисията по икономика и собственост е с председател Николай Стойнев, ГЕРБ, и заместници – Ботьо Ботев, ГЕРБ, и Диана Тонова, БСП.


Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране се оглавява от Прошко Прошков, ГЕРБ, заместници – Ваня Тагарева, ГЕРБ, и Николай Велчев, БСП.


Комисията по обществен ред и сигурност е с председател Борислав Иванов, "Патриоти за София", и заместници – Веселин Милев, ГЕРБ, и Карлос Контрера, "Патриоти за София".


Комисията по транспорт и туризъм е с председател Карлос Контрера-"Патриоти за София" и заместници Зафир Зарков, ГЕРБ, и Калоян Паргов, БСП.


Комисията за децата, младежта и спорта е с председател Татяна Георгиева, ГЕРБ, заместници – Симеон Колев, ГЕРБ, и Иван Пешев, БСП.


Комисията за връзки с гражданското общество се оглавява от Веселин Милев, ГЕРБ, а заместниците му са Радослав Абрашев, ГЕРБ, и Владимир Данев, БСП.


Комисията по европейски програми, проекти и международно сътрудничество се ръководи от Екатерина Йорданова, ГЕРБ, със заместници Борис Петров-ГЕРБ и Николай Николов-БСП.


Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество е с председател Ботьо Ботев, ГЕРБ, и със заместници – Силвия Христова, ГЕРБ, и Милка Христова, БСП.

Ключови думи към статията:

Коментари (10)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на rwn
  rwn
  Рейтинг: 877 Весело

  "Групата на "Демократична България" реши нейни членове да не заемат постове в ръководствата на постоянните комисии към СОС, но да участват в състава им, обясни за "Дневник" арх. Борислав Игнатов."


  Интересно решение :)
  Тоест, ще критикуваме по фейсбук, но отговорност не искаме да носим :)
  Ами, откажете се и от заплатите...

 2. 2 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2503 Весело

  До коментар [#1] от "rwn":

  "Интересно решение :)
  Тоест, ще критикуваме по фейсбук, но отговорност не искаме да носим :)
  Ами, откажете се и от заплатите..."

  И с това си поведение искат да печелят гласове и подкрепа! Те ще им паднат от небето!
  Още едно доказателство за пълна инфантилност!
  Е, много са зле! Дори толкова, че се чудя, дали не го правят нарочно- мазохисти някакви.
  Не мога да свържа такова поведение с нормално състояние- у тях нещо не е в ред!
  Не, че съм толкова загрижен, де! Но действително недоумявам- просто като страничен наблюдател.

 3. 3 Профил на rwn
  rwn
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#2] от "Дон Кихот":

  Най-малкото изглежда странно. Да не казвам и нещо по-сериозно...

  А се стремят към влизане в парламент. Не зная как ще се случи това, ако не можеш да покажеш на место ниво, че си готов да носиш отговорност за решения. Че си готов да грешиш. Че си готов да излизаш с непопулярни мерки напред и да ги защитаваш.

  Защото това е политика, това не е като да си пишеш във фейсбук от сутрин до вечер и да критикуваш отстрани. Сега са вътре в ОС и ако не покажат с действия, че могат да са конструктивни.

  Разбира се, проблем е, че от тези хора вътре от ДБ в ОС, огромната си част не са професионални политици. Това е добра и романтична идея, и много хора гласуват за това, но практиката показва, че това много често води до по-големи проблеми.

  Пъстра група са и вероятно и резулатите ще са пъстри.

  Въобще, ситуацията за ДБ сега е малко като Брекзит. Искат най-доброто от двата свята. Е, няма как да стане.
  Ако продължат по старо му, само с фейсбук критика, това най-вероятно може да им коства дори и влизанато в парламента.

  Когато си отвън, това работи виждаме добре. Когато обаче си вътре, хората са гласували за теб, ти си има обещавал разни радикални неща, и ако не покажеш, че си по-добър, просто ще си изкараш един незабележим мандат. И после, дори и във фейсбук няма да имаш вече успех. Доста политици вече минаха по този път и сега никой не ги помни.

  Ако създаваш излишни и нереалистични очаквания, а после се оплакваш през целия си мандат, цената винаги ще я платиш ти. Просто, отиваш на бунището.

  Ако пък започнат да си вършат рабатата за която са избрани, това естествено ще има навлече и негативи. Което е напълно нормално за всеки един политик.

  Няма безгрешни хора. Нито има идеални решения.

  Но като гледам това решение по-горе, те отиват по-скоро в посока на това, да имат деструктувна роля в ОС на София.

  Като гледам и заявките на районните кметове, как започват с някакви оплаквния от ден първи и с някакви неизпълними и радикални идеи още на този етап...

  И най-важното тук, дълбоко се съмнявам, че никой от групата на ДБ няма да се подаде на изкушениетя на властта.

  Но дано да ме изненадат приятно!

 4. 4 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10095 Неутрално

  Контрол, контрол, контрол...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 5. 5 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2332 Неутрално

  Бъдещето ще покаже дали ДБ са постъпили правилно.При всички случаи от тях се очаква конкретна работа , а не снимки на разни недомислия.

 6. 6 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8348 Неутрално

  До коментар [#1] от "rwn":

  А защо трябва да носят отговорност за неща, които други ще решават?

 7. 7 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#1] от "rwn":А защо трябва да носят отговорност за неща, които други ще решават?
  —цитат от коментар 6 на Роси


  ===
  Бабо Роси, ти затова ли гласува за тях? Да влязат в ОСС и да не решават нищо.
  Па да беше гласувала за мен тогава.

  До коментар [#6] от "Роси":

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 8. 8 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  До коментар [#7] от "clarkv622":

  Всичко се решава от мнозинството, което е милиционерско патриотично.

 9. 9 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2503 Весело

  До коментар [#6] от "Роси":

  "А защо трябва да носят отговорност за неща, които други ще решават?"

  Че те няма да имат решаващата дума беше ясно много преди изборите. Що кандидатстваха тогава?
  Викаш, заради заплатите- друго не виждам.
  И въобще, излиза, че няма какво да правят там-щом не могат да си наложат болшевизма, са излишни.
  А да им е дошло наум, че хората по същия начин ще възприемат и драпането им за парламента- там те също няма да имат решаващата дума-няма да искат да поемат отговорността на другите.
  Е, какъв ще го търсят там тогава?
  Викаш, пак за заплатите и привилегиите. Но тоя филм вече сме го гледали- изпотръшкахме се от смях с управляващата опозиция на Радан.

 10. 10 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2503 Весело

  Еврика! Открих, що е този гениален ход на умнокрасивите- ако не са общински съветници, те са просто безработни. А така, без всякаква отговорност, ще лобират в комисиите за тези, които са готови да платят за това. И- кеф ти заплата, кеф ти комисионни.
  Без всякаква отговорност!
  А абдалите, които са гласували за тях, ще си хапят лактите!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK