Софийският район "Младост" ще има минипарламент

Кметът на "Младост" арх. Стефан Стефанов

© Велко Ангелов

Кметът на "Младост" арх. Стефан СтефановСтоличният район "Младост" ще има свой минипарламент, съобщи новият кмет на района арх. Стефан Стефанов пред "Дневник". Сесиите ще са веднъж месечно и в тях ще участват 120 активни граждани. Тези "районни депутати" ще бъдат излъчени от граждански фокус групи. Съставът им се сформира сега на териториален принцип. Той е разделил "Младост", който е със 120-хилядно население, на шест части: "Младост" 1, 2, 3 и 4, плюс кварталите "Полигона" и "Горубляне".


През следващите три месеца арх. Стефанов планира да се срещне с всички граждански организации и активните граждани, живеещи в тези шест "големи квартала", както ги нарича той. Те от своя страна като структура ще бъдат раздробени на миниквартали, колкото са каретата от три или четири блока. В "Младост" 2 например има 20 миниквартала, посочи той.


"От хората ще искам съдействие да сформират тези фокус групи. Живеещите сами ще преценят кои имат качества да участват в тях. В следващите три месеца ще им дам количествено-стойностна сметка, в която да изпишат от какво имат нужда", обяснява кметът.
Първата задача на фокус групите ще е да проучат кои са най-спешните проблеми на всеки миниквартал и да ги подредят по важност. Екипът на кмета също ще дава предложения на база проучена информация по даден проблем – колко автомобила паркират по тротоарите, колко тротоара изискват ремонт, колко лампи от уличното осветление не светят и трябва да се сменят.


На база данните, получени от гражданските фокус групи, ще се изготви цялостната програма за действие на районния кмет. Тя първо ще бъде обсъдена и приета на общо събрание на всички фокус групи в район "Младост". Минипарламентът ще се събира веднъж месечно в залата на читалището в "Младост 1", уточнява Стефанов.


"Този минипарламент ще нареди моите приоритети през следващите четири години. Аз ще ги следвам и изпълнявам с моя екип от 80 човека. И ще се отчитам всеки месец пред този минипарламент или районен общински съвет", обещава кметът на "Младост".


Как той смята да спре презастрояването и да реши проблема с недостига на паркоместа – четете в интервюто утре.


Стефанов се яви на местните избори през октомври като независим кандидат и спечели на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ.

Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  Като идея е интересно. Но мисля, че с течение на времето това ще се размие.

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3802 Неутрално

  Ваклин ще го сготви с приятелите си.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Damian Damianov
  Damian Damianov
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Айде на парцелите... в България с политка се занимават само мошеници затова всякакви дрънканици са само прикритиее за кражби и далавери.

 4. 4 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 982 Весело

  Малиии, като знам какво чудо е докато един вход събере стинки за тока на асансьора, бедна ми е фантазията каква вакханалия ще е когато "фокус групите" започнат да определят "приоритетите" и избират "депутатите".

  Знанието е сила, информацията - власт
 5. 5 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  Това ми прилича на "Комитет на работниците и матросите ", Владимир Улянов би харесал това....

 6. 6 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1965 Неутрално

  И си представям кмета после - Ми те фокус групите ми казаха така да направя.

 7. 7 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  Ваклин ще го сготви с приятелите си.
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  Само ако пречи на големите строежи, като турския Каньон

  А срещи със строители и техни представители да прави само при присъствието на камера, че ще го сготвят наистина.

 8. 8 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 468 Неутрално

  "Троловете не харесват това"

 9. 9 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  До коментар [#8] от "stanchopansa":

  Какво бихте заложили, че до една година това болшевишко начинание ще е отекло в канала...?!

 10. 10 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 455 Весело

  Бокулизачите истерясаха!

  Включително тези, които не са виждали град на живо!

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 11. 11 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  Откакто корпорацията ДПС придоби ГЕРБ, не мога да различа гербавите от депесарските тролове.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 12. 12 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Амбициозен е, но дали няма да се сблъска с Радостта на народа?

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 13. 13 Профил на Citizen
  Citizen
  Рейтинг: 264 Неутрално

  И как точно ще се изберат тези 100 "умника", за да имат представителност? Избори по райони ли ще се правят или ще се подберат 100 приближени на кмета хиени, които ще си присвоят тази абсурдна "легитимност" и ще почнат да определят как да се пилее бюджета на района в тяхна и на близките им фирми изгода? Спрете с този дебилен и престъпен популизъм! И сега шепа селяни от Горубляне, присвоили си правото да "представляват" 5 или 6 000 горублянци, без никой да ги е избирал, но разпореждащи се кога и какво да се блокира и как в личен техен интерес да се тормозят останалите софиянци, справка - блокадите на Царигардско шосе от 20 - 30 горублянски селяни преди месеци.

 14. 14 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  До коментар [#13] от "Citizen":

  Ужас, как ще го изберат вместо боку да им ги спусне.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 15. 15 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5062 Неутрално

  Все е нещо ново и дано проработи

 16. 16 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 932 Неутрално

  :)))))))) ! Много е крехка границата между неразбирането и незнанието от една страна и популизма и безхаберието от друга.

  agent
 17. 17 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3456 Неутрално

  А ОС е за?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 18. 18 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1963 Неутрално

  имам само един коментар
  БАХАХАХАХАААА

 19. 19 Профил на Citizen
  Citizen
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Няма никаква нужда кметът да се крие зад 100 тъпанара, избрани неясно как, но с правото да определят как да се пилеят и в джобовете на кои техните фирми да текат милионите, предвидени за останалите 120 хиляди жители! Пак повтарям - вижте Горубляне и мислете за Младост - 5 алчни селяни от Горубляне, вторачили се в джобовете си, определят къде и какво ще се блокира, ако интересът им е засегнат. Майната на правата на другите, майната на легитимната и истинска представителност, терор на малцинството! Защо мислите тези селяни не се явиха на изборите преди месец, ако имат някаква легитимност? Познахте - защото нямат никаква такава, но се разпореждат като шерифи на този квартал, това някой готви и за Младост. А кметът удобно ще се крие за тези фокус-мокус групи.

 20. 20 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Това ми намирисва на колективна безотговорност. После ще се оправдава, че решенията, които е взел били обсъждани от хора от квартала. Всяка стрителна фирма може да плати на няколко човека, да ги прати на това събрание с измислицата, че били излъчени за представители. А това и няма как да се провери, защото всяка част на Младост е по 20-30хил и не се познават всички хора.

 21. 21 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1963 Неутрално

  До коментар [#13] от "Citizen":

  къв бюджет бе баце? Нема бюджет района, бюджета е централен за София. То това е най-смешното. Тия само ще си говорят и ще правят цирк за пред хората и ПР на кмета

 22. 22 Профил на nikolavuchev
  nikolavuchev
  Рейтинг: 8 Гневно

  селяните от Горубляне са си родени в Горубляне, а гражданите от Младост са дошли от майната си и имат право да правораздават

 23. 23 Профил на Citizen
  Citizen
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#20] от "ДСиБ":

  Най-вероятно това е целта - да се "изберат" 100 наши "умника" и под прикритието на фокус-мокус групи да се преразпределят милиони към онзи, който тези подставени лица посочат. Това не е демокрация, това е реанимирана безотговорност, зад която да се прикриват кражби и далавери!

 24. 24 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 552 Неутрално

  като знам на събранията на входовете какви глупаци взимат думат основно и какви глупусти говорят си представям какви ще са тези сбирки на 120 самоназначени депутата

 25. 25 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 552 Неутрално

  До метростанция БАлан в младост 3 има една голяма пуста ливада подходяще някой да си пасе кравите на нея. Точно в началото на пустата ливада има има надпис със спрей "МЛадост презастроено гето" ... до калната празна ливада. Мисля че това може да олицетвори тези 120 панелкаджии които ще участват. Ще бъдат против всяка нова тухла която да им загрози красивите сиви панелки.

 26. 26 Профил на Citizen
  Citizen
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Сигурен съм, че новата Деси Иванчева няма да отговори как и пред кого ще отговарят тези 100 подставени лица, ако се окаже, че са лъгали безочливо какви да уж желанията на техните комшии, а се окаже, че всъщност са имали за цел единствено да се облагодетелстват те самите и техни приближени фирми. Как, бе господин нов кмет, ще бъдат санкционирани и пред кого ще носят отговорност тези фокус-мокус групи? Кой и по какъв начин ще доказва, че имат представителност, че аз или ти сме ги избрали и упълномощили за това или онова предложение как да се харчат парите на цял един район, а?

 27. 27 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 552 Неутрално

  Вместо да се помисли как да се облагородят паркова. Да се създадат градинки, да се увеличи броя парко места всеки мисли само как да протестира срещу новите сроежи пък били и те в нивата. Така не се развива град.

 28. 28 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7033 Неутрално

  Много хубава инициатива.

 29. 29 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Тази схема съм сигурен, че е противозаконна.
  Откъде накъде хора, неизбирани с демократични избори ще решават какво, как, къде, колко.

  За масата хора законът и правото на собственост са не само мъгляво понятие, а направо непрогледно.
  Преди всичко, този, който решава, трябва да е законово грамотен и уважаващ закона.

  В противен случай се получава комундерство и болшевизъм. Масата (селяни) командват чуждата (или обща) собственост.

 30. 30 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  На обществени начала /
  Пиши го бегало !
  Отначало може и да има гол оптимизъм и амбиция,
  но в последствие всеки ''общественик'' ще си каже :
  - Кмет'о е на заплата , а аз да му бачкам ангария!

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 31. 31 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 705 Любопитно

  като знам на събранията на входовете какви глупаци взимат думат основно и какви глупусти говорят си представям какви ще са тези сбирки на 120 самоназначени депутата
  —цитат от коментар 24 на rdb41527334

  Що така с лошо бре?!
  На ГЕРБавите изборите някакви академици ли се явяват?
  Или на тъпанарите гласували за ГЕРБ/ДПС им викаш баш 'умници'?
  ---
  Добро начинание, но нека видим и реализацията.
  Това има за идея непосредствена комуникация без посредничеството на манипулирани избори и партийни централи. Във всеки случай НЯМА как да е по-лош ефекта от сегашния казионен модел.
  Сепак, показателно е как ГЕРБ/ДПС-троловете започват да замерват с лайна :)

 32. 32 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 705 Весело

  Вместо да се помисли как да се облагородят паркова. Да се създадат градинки, да се увеличи броя парко места всеки мисли само как да протестира срещу новите сроежи пък били и те в нивата. Така не се развива град.
  —цитат от коментар 27 на rdb41527334

  Как да не се мисли бе, трольо!
  Ей на: парковете и градинките ги 'облагородява' Ваклиноф с два три комплекса върху тях. А увеличаването на парко местат става, като се застроят с някакъв МОЛ.
  Ха-ха

 33. 33 Профил на Citizen
  Citizen
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Не виждам защо и този път една необмислена идея / да не казвам тъпанаркса или идиотска/ трябва да се пингпонгва между гербавото стадо и комунягите! Идеята е безумна, независимо от това дали ухае на Банкя, Бузлуджа или Младост 3. Никой няма да ви отговори как нелигитимно избрани/назначени/посочени/курдисани другари/другарки или господа ще взимат легитимни решения за район от 120 000 жители. Ако назначеният за минидепутат бай Пешо от вход Ж на блок 307 в Младост 3 излъже, че за карето блокове, което той представлява, най-належащо е да се оправи пътеката и градинката пред вход Ж на бл. 307, а се окаже, че всъщност е имало куп по-важни въпроси и проблеми от това да си оправи собствения вход, пред кого ще отговаря бай ви Пешо, как ще бъде санкциониран и каква отговорност ще носи - той и този дето го е "избрал"? Знаете ли каква? Крачолна - ще си преместят пълнежа в крачолите.

 34. 34 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "Стефанов се яви на местните избори през октомври като независим кандидат и спечели на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ."
  Сега малко пояснение: Стефанов е кандидат на БСП и е независим колкото Мая Манолова. След първия тур губеше срещу кандидата на ГЕРБ, но после спечели, понеже към него се преляха гласовете на ДБ. Огледален вариант на районните кметове от ДБ, които пък спечелиха мандатите си с гласовете на БСП.

 35. 35 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  До коментар [#33] от "Citizen":

  Те няма да взимат никави решения, опорко. Въпросният "орган" има консултативен характер. ;)

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 36. 36 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Там всеки ще дърпа за себе си.Като нямаш бюджет и трябва да се молиш на софийска община за всеки проект.Значи в този "мини парламент" ще е война.
  Който не вярва,нека да види след 6 месеца,какво е свършил кмета "реформатор"!

  sdg
 37. 37 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 264 Любопитно

  Браво. Добра идея - да се чуе по-силно гласът на гражданите. Най-хубавото е че за пореден път Младост е крепост на гражданите и би шута на ГЕРБ и Мафията около тях.

  www.commcrime.blogspot.com
 38. 38 Профил на Citizen
  Citizen
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Отговори ми тогава ти, подпорко, за какво му е на червения кмет на Младост тогава такъв "орган"? "Консултативен" характер имат и продавачките на пазара в Младост 2, а и те също не са избирани легитимно. Защо му трябва на накой тогава нелигитимно, без правомощия и безотговорно стадо, зад което да се крие?

 39. 39 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 264 Любопитно

  До коментар [#11] от "Свинчуга":

  ДПС и ГЕРБ са се слели отдавна в една странна паразитна симбиоза. Интерсно ДПС може без ГЕРБ, но ГЕРБ не може без ДПС...което в крайна сметка означава, че държавата в момента се управлява задкулисно от Сараите на Сокола. Факт.

  www.commcrime.blogspot.com
 40. 40 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 264 Любопитно

  До коментар [#27] от "rdb41527334":

  А как се развива бре чичин, като си подаваме солницата през прозореца ли, да ти имам развитието...айде обратно в дълбоката провинция, откъдето изпълзя...

  www.commcrime.blogspot.com
 41. 41 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#31] от "ali_ibn_isa":

  ++++++++++++...

  www.commcrime.blogspot.com
 42. 42 Профил на tda10501756
  tda10501756
  Рейтинг: 267 Неутрално
 43. 43 Профил на Citizen
  Citizen
  Рейтинг: 264 Неутрално

  И понеже черввените чугунени кратуни никога не увират, а и очевидно никой от тях няма да може да отговори на въпроса защо един кмет ще има нужда от безполезен орган - нелегитимен, без правомощия и без отговорности, да ви дам решението безплатно :) Ако новата Деси Иванчева на Младост наистина се е загрижил за "гласа на народа" и иска да знае, ама истински, какво мислят хората, а не 100 спаружени дъна на панталони, то решението е елементарно - в 21-ви век по всеки един въпрос може да се направи една истинска (с регистрация) анкета на сайта на общината, може да се правят и миниреферендуми, включително и по електроенен път, по всеки един важен да за даден район или общността проблем, където всеки, който желае ще може легитимно да заяви волята си. Толкова е елементарно, стига някой да не е с нечисти помисли, а да има истинската воля за това. Е, вярно е, че в този случай ППО на БСП в Младост 3 няма да може да излъчи бай Пешо или др. Войслав за минидепутат и той ще трябва да се ограничи с претакане на зелето на балкона :)

 44. 44 Профил на nikolay_mihaylov
  nikolay_mihaylov
  Рейтинг: 436 Неутрално

  Отлична идея. Трябва да се учим на демокрация. Няма да е лесно, но друг път (да се надяваме) няма. Много е важно кметът да има пряка връзка с гражданите и да ги включва в решенията. Това е и по-справедливо, и се взимат по-добри решения, и има защита от "сготвяне" (хората ще го подкрепят).

 45. 45 Профил на Citizen
  Citizen
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Освен отказ от мислене, червените тролове явно се отказват и от четене :) "Отлична идея", "много е важно кмветът да има пряка връзка", бла, бла, га, га. И кое е отлично на дебилната идея да създаваш "орган" без легитимност, без правомощия, без отговорности, бе чугунени кратуни? Кое? Отговорете. Каква по-пряка връзка от местен/районен референдум или легитимна анкета, на която всеки гражданин да може да да даде галса си? Каква "пряка връзка" е слагането на псоредници - подставени лица, между хората и кмета, бе чугуни? Кого лъжете и кого се опитвате да заблудите, драги БСП-активисти? Никой е Младост не е галсувал за вас, заа да се вмъквате сега като червени призраци в община под прикритието на "минидепутати" или фокус-мокус групи :) Ех, товаришчи :)

 46. 46 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 705 Неутрално

  "Стефанов се яви на местните избори през октомври като независим кандидат и спечели на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ."Сега малко пояснение: Стефанов е кандидат на БСП и е независим колкото Мая Манолова.
  —цитат от коментар 34 на ambros

  Сега и на теб 'малко пояснение':
  Коги я правихте Мая омбудсмен не ви беше толкова гнусно, а? :)
  Та, айде не ни плашете с Манолова.

 47. 47 Профил на Citizen
  Citizen
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Сега всеки може ясно да види каква беда избегнаха столичани с капана "независим кандидат", приготвен им от БСП, защото измамната схема с "минипарламент", в който всякакви червени бандити, прикрити като фокус-мокус групи, наточили се да разпределят порциите, сега щеше да се обсъжда и в Столична община. Загрижили се били червените за гласа на народа, като му натъпкават в гърлото парцала, наречен "минидепутат" :) Хората нямат нужда от парцала посредник, избиран по тъмно на червените софри, ако искате да чуете хората, питайте ги наистина, питайте ги на референдуми, питайте ги с легитимни анкети, а не лъжете и мамете по партизански отново :)

 48. 48 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  До коментар [#47] от "Citizen":

  Колега, теб какво толкова те боли какъв кмет сме си избрали в Младост. Харесваме си го, избрали сме си го. Решенията са си за нас. Не ни бери грижата.
  П.С. На балотажа всички гласуваха против Мария Илиева от ГЕРБ.

 49. 49 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Няма нужда от поредна безплодна говорилня. Не срещай трима българи лице в лице по какъвто и да е проблем - двамата ще се карат, а третият ще звъни "където трябва". Добра идея дава гражданинът в пост 43. Като изключим някои негови обясними забежки по линия на личните му пристрастия, предложението му за "сайт" / за предпочитане вън от общинския/ е добро начало.

 50. 50 Профил на Citizen
  Citizen
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Колежке, метлата безспорно Ви отива ;) Не ме интересува дали смятате, че кметът Ви е красив като статуя на Милкеланджело, не коментирам вкуса Ви, коментирам комунистическите ви лъжи и манипулации. Искал бил да чуе гласа на жителите на района, ама като натъпче в гърлата им мръсния парцал, наречен "минипарламент" - подставени лица, нелегитимни, без отговорности и правомощия, но които да решавали как да се харчат парите на цял район. Какво комунистическо безочие! Отпушете гърлата на хората, заврете си този парцал някъде другаде, а хората ги питайте, ама истински - понеже нямате традиции в демокрацията, Ви споделих някои работещи начини за "чуване на хората" - истински анкети и минирефередуми, не посредници и комунистически призрици, бродещи из районната администрация, прикрити като "минипарламент". Не знам дали да не го напиша на руски, та да го разберете малко по-добре ;)

 51. 51 Профил на bahurat
  bahurat
  Рейтинг: 418 Неутрално

  разбира се, че ако главната цел е да се чуе мнението на жителите на Младост, може да се направи електронна платформа за даване на предложения и гласуване.
  обаче не ги разбира така нещата червеният независим кмет.

 52. 52 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2479 Неутрално

  До коментар [#48] от "Smile":

  Колега, теб какво толкова те боли какъв кмет сме си избрали в Младост. Харесваме си го, избрали сме си го. Решенията са си за нас. Не ни бери грижата.
  П.С. На балотажа всички гласуваха против Мария Илиева от ГЕРБ.
  =======

  ➕👍👏🏻👏🏻😊

  "Чуждестранен агент"
 53. 53 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2479 Неутрално

  До коментар [#50] от "Citizen":

  не коментирам вкуса Ви, коментирам комунистическите ви лъжи и манипулации...©️
  ==============

  работих с него известно време! Профи!👍 Професионализмът му на цяла глава по-висок от столичния архитект Здравков.

  "Чуждестранен агент"
 54. 54 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Колежке, метлата безспорно Ви отива ;) Не ме интересува дали смятате, че кметът Ви е красив като статуя на Милкеланджело, не коментирам вкуса Ви, коментирам комунистическите ви лъжи и манипулации. Искал бил да чуе гласа на жителите на района, ама като натъпче в гърлата им мръсния парцал, наречен "минипарламент" - подставени лица, нелегитимни, без отговорности и правомощия...
  —цитат от коментар 50 на Citizen

  Това е вярно, но на тях много не им пука. Важното е да не е от ГЕРБ и от там нататък нямат претенции към него, ако ще да е последният корумпиран ненормалник (справка: Иванчева беше избрана точно по тази логика). А Мария Илиева бе далеч по-качествен кандидат.

 55. 55 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 411 Неутрално
 56. 56 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2479 Весело

  ГЕРБерска простотия 90% от коментарите) И малко колегите им СДС'овци))

  "Чуждестранен агент"
 57. 57 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1914 Неутрално
 58. 58 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 476 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Тя Иванчева насила взе парите..

  Много хитър
 59. 59 Профил на sen
  sen
  Рейтинг: 288 Неутрално

  Глупости! Това е действие на човек, който не може да управлява и да носи отговорност. И ще се крие зад некакви комитети.

  sen
 60. 60 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3069 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  На супа топчета, или на шопска яхния

 61. 61 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3069 Неутрално

  До коментар [#48] от "Smile":
  Колега, теб какво толкова те боли какъв кмет сме си избрали в Младост. Харесваме си го, избрали сме си го. Решенията са си за нас. Не ни бери грижата.
  П.С. На балотажа всички гласуваха против Мария Илиева от ГЕРБ.
  ----------------------------------------

  До коментар [#52] от "putinxujlo":

  Колега, теб какво толкова те боли какъв кмет сме си избрали в Младост. Харесваме си го, избрали сме си го. Решенията са си за нас. Не ни бери грижата.
  П.С. На балотажа всички гласуваха против Мария Илиева от ГЕРБ.
  =======

  Псолютно еднакви коментари, разлях си кафето. Поне под един и същ коментар си поставете двата НИК-а 62. 62 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3069 Неутрално

  ,,Софийският район "Младост" ще има минипарламент,,

  Ай, ай, ай, и са тос минипарламент на заплати ли ши са. И кви ша им са заплатите. Щот тука има ного безработни тролчета, начело с кмета

 63. 63 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2479 Весело

  До коментар [#61] от "сидер":

  🙄🤦🏻‍♂️😂😂😂😂😂

  Боже, боже))) Поскоро ти "разлях" ракия, а не кафето)
  Пич, аз цитирам коментар☝️

  "Чуждестранен агент"
 64. 64 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  Др. Нинова лично дойде да подкрепи този дебил на заключителния концерт на кампанията. На 1. тур М. Илиева - ГЕРБ/СДС водеше с 12,5 %. На 2. тур загуби от обединението на всички дебили - БСП, ДБ, Ивачева и вся остальная сволочь. М. Илиева беше изключително качествен, образован и компетентен кандидат. Тя е депутат и бивш зам. кмет на Младост. Загуби на предишните избори от фризьорката. На балотажите навсякъде БСП и ДБ гласуваха заедно. Всичките им кметове /без Тр. Трайков/ са тотални некадърници.

 65. 65 Профил на Viliana Penovska
  Viliana Penovska
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Колежке, метлата безспорно Ви отива ;) Не ме интересува дали смятате, че кметът Ви е красив като статуя на Милкеланджело, не коментирам вкуса Ви, коментирам комунистическите ви лъжи и манипулации. Искал бил да чуе гласа на жителите на района, ама като натъпче в гърлата им мръсния парцал, наречен "минипарламент" - подставени лица, нелегитимни, без отговорности и правомощия, но които да решавали как да се харчат парите на цял район. Какво комунистическо безочие! Отпушете гърлата на хората, заврете си този парцал някъде другаде, а хората ги питайте, ама истински - понеже нямате традиции в демокрацията, Ви споделих някои работещи начини за "чуване на хората" - истински анкети и минирефередуми, не посредници и комунистически призрици, бродещи из районната администрация, прикрити като "минипарламент". Не знам дали да не го напиша на руски, та да го разберете малко по-добре ;)
  —цитат от коментар 50 на Citizen


  Ти прочете ли статията, или само хабиш енергия от щракането по клавишите и за излишни напъни на мозъчна дейност. Разбирам, че не живееш и в квартала, така че не се мъчи да пишеш каквото и да е било, включително и на руски. Къде прочете, че тези хора ще имат легитимни права? Има си общински съвет за тази работа. Кметът иска да разбере реалните проблеми на хората касаещи квартала. Не виждам нищо лошо да присъстват и на някои от сесиите, когато се вземат решения по важни въпроси. Няма да гласуват или да определят бюджети, но ти и няколко кресливеца тук се хващате за думата "мини парламент" и побесняхте. За "миниреферендуми" и "анкети" трябват кинти, приятелю. Успокой се и дишай дълбоко. Добра идея има кмета, нека му дадем време.

 66. 66 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  До коментар [#64] от "валентин николов":

  Значи Мария Илиева е много качествена, а всички останали са дебили. Ма нещо Младост не я обича, пък тя е е*ахти пича.... Да, така ще е. Тя умна и добра, пък толкова време не могат да я оценят и затова сега така яростно плюете по другите кандидати.

 67. 67 Профил на refrenolog
  refrenolog
  Рейтинг: 215 Неутрално

  по начина на структуриране този минипарламент, ще прилича на пъстрата пасмина дето уж помагаше на Мая Манолова да пише изборният кодекс. Много шум без никакъв ефект, които бързо ще потъне в дребнотемие и махленски свади.

 68. 68 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  До коментар [#27] от "rdb41527334":А как се развива бре чичин, като си подаваме солницата през прозореца ли, да ти имам развитието...айде обратно в дълбоката провинция, откъдето изпълзя...
  —цитат от коментар 40 на Торбалан


  Ти като си кореняк софиянец, къде ти е къщата, градинката, паркомястото и гаража!?
  Що ревете, че нямате къде да паркирате? Що не наследихте гараж от дядо си софиянец?

  Разчитате на една харизана панелка, без земя, купена за 9000 лв, и амортизирана и за събаряне от 50 години насам. Това ли ви е софиянството?!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK