Колко смелост трябва, за да прекосиш Борисовата градина вечер

Алеята, която извежда към бул. "Драган Цанков" и ул. "Кирил Видински".

© Георги Кожухаров

Алеята, която извежда към бул. "Драган Цанков" и ул. "Кирил Видински".Добре осветена и охранявана ли е сега Борисовата градина, след като след всяко извършено убийство там в последното десетилетие МВР и Столичната община вземат мерки? И се отпуска финансиране за още осветление на алеите, за още видеокамери и за още патрулиращи полицаи...


Паркът става общински след убийството на Яна Кръстева до "Маймунарника"


След убийството на 28-годишната Яна Кръстева на 16 юли 2011 г. кметът Йорданка Фандъкова излиза с предложение собствеността на парк "Борисовата градина" да бъде прехвърлена от държавата на Столичната община. Мотивът е, че осветлението и сигурността в парка са занемарени и общината ще е много по-добър стопанин.


Още на 3 август с решение на Министерския съвет паркът става общински. Фандъкова обявява, че ще се постави осветление и 31 видеокамери по основната алея. Предвидено е и допълнително щатно място в Центъра за видеонаблюдение, който ще се занимава само с камерите в парковете. Отпуснатата сума е 300 хил. лева.
Алея между националния стадион "В.Левски" и игрищата на "Спортна София".

© Георги Кожухаров

Алея между националния стадион "В.Левски" и игрищата на "Спортна София".


"Ще бъде увеличен броят на патрулиращите полицаи в Борисовата градина. През деня две двойки от Общинска полиция ще обхождат алеите и отделно конен патрул. През нощта е планирано два екипа от СДВР да охраняват парка".


През 2015 г. е наръган с нож 15-годишен ученик. Видеокамерите засичат след това тичащ младеж, но не дават ясен образ на лицето му. През юли 2017 г. на различни места в Борисовата градина са пребити нотариус Валентина Механджийска и дъщеря ѝ, както и телевизионният водещ Иво Никодимов от БНТ. Ден след второто нападение, на 26 юли, от МВР обявяват в медиите, че столичната полиция ще увеличи още охраната в района на парка.


Сега има 40 видеокамери и поне пет охранителни поста според общината


След поредното убийство в парка в ранния следобед на 26 ноември от Столичната община отговориха на "Дневник" за мерките за сигурност, които действат там.


"Има изградено видеонаблюдение с 40 камери. Осветление - по основните алеи на парк Борисова градина. Има пет охранителни поста – три на частна фирма, и два на "Егида". Отделно полицейски патрул", обясниха от общината.


Какво е реалното положение сега привечер


Какво е реалното положение в най-големия градски парк у нас провери екип на "Дневник" в делничен ден, във времето, когато се стъмва - между 18 и 20 ч. Алеите от националния стадион "В.Левски" нагоре към игрищата на "Спортна София" са добре осветени, за което допринасят и силните прожектори на платените футболни терени на общинската фирма "Спортна София" и на тренировъчните игрища на стадион "Българска армия".


Най-осветената и оживена алея е покрай сектор "Б" на стадион "Българска армия" към парк-хотел "Москва".

© Георги Кожухаров

Най-осветената и оживена алея е покрай сектор "Б" на стадион "Българска армия" към парк-хотел "Москва".


От "Спортна София" основната алея на изток успоредно на бул. "Драган Цанков" към парк-хотел "Москва" е ярко осветена. По нея тичат млади мъже със слушалки в ушите, велосипедисти и дори тротинетки с фарове летят със свистене.


Малко встрани обаче е пълна тъмнина. Алеята около "Лодките", където стана последното убийство на 26 ноември, е потънала в сумрак. Само мъждукащите светлини от ресторант "Веселото село" помагат да се ориентира човек накъде да върви.


Чадър, окачен на дърво близо до мястото на последното убийство в парка.

© Георги Кожухаров

Чадър, окачен на дърво близо до мястото на последното убийство в парка.


Изходът към светофара на бул. "Драган Цанков" при ул. "Кирил Видински" е осветен със зелен прожектор. На близко дърво е окачен голям стар чадър, който се поклаща от вятъра и сянката му играе върху алеята. Тук става за снимане на клип в стил "Трилър" на Майкъл Джексън.


По-нагоре тунелът под бул. "Яворов" е достатъчно осветен. По стълбовете на лампите са окачени жълти табели с надпис "Постоянно видеотаблюдение". Камери обаче никъде не се виждат – нито по дърветата, нито на стълбовете. Надеждата е, че може би са добре маскирани, за да не ги откраднат.


Табели за видеонаблюдение всяват респект


След тунела само още табели по стълбовете всяват респект с текст "Зона с 24-часово видеонаблюдение. Администратор Столична община". И да има камери, нагоре, в лесопарковата зона, е тъмно и няма как да покажат нарушители.


От другата страна на Борисовата градина, откъм бул. "Цариградско шосе", светлината е още по-обилна, но почти няма хора, а е само 18.40 ч. Около Братската могила лампите са буквално през 10 метра, но е абсолютна пустош. Дори бездомни кучета не се мяркат из моравата.


Полицейски патрул никъде не се видя.


Има дежурни в кабинката на "Егида"


Общинската фирма "Егида" има три охранителни поста. В единия дежури дребна жена на средна възраст. Казва, че работата ѝ включва и да приема сигнали от граждани. "Аз съм жена, ама ако има какво да става – ще стане", обяснява тя на въпрос дали би могла да предотврати сбиване или да вразуми пияна компания. Задачата ѝ в такива случаи била да сигнализира полицията. А тя така и не се видя, поне в тези час-два, докато екипът на "Дневник" обикаляше. "Обикалят, обикалят", защити ги жената.


Цялата територия на Борисовата градина източно от бул. "Яворов" в посока парк-хотел "Москва" се води лесопаркова зона и там осветление почти няма, но и хора няма. Единствено по основната алея, която излиза от тунела под бул. "Яворов" и върви към парк-хотела, се мяркат бягащи спортисти и велосипедисти.


Общата картина е, че Борисовата градина е добре осветена в парковата си част – от Орлов мост до бул. "Яворов", но софиянци и в ранна вечер избягват да я прекосяват.

Коментари (50)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1772 Неутрално
 2. 2 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1772 Неутрално
 3. 3 Профил на Индианец
  Индианец
  Рейтинг: 0 Неутрално

  В много от белите държави, парковете са оградени и вечер посетителите се гонят и се заключват портите.

  Излишен лукс са разходите за охрана нощем на тази огромна територия.

  Правителството трябва да падне заради Наредба 18. Горанов в затвора за саботаж на БВП и чуждите инвестиции.
 4. 4 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2728 Неутрално

  От рано сабале ли че се плашиме!

 5. 5 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2956 Неутрално

  До коментар [#3] от "ktu09630174":

  М-да. В Париж е така. Парковете имат огради. На вход/изхода има табели с обозначеното работно време. След него трябва да си излязъл, защото се заключва. И всички занят, че е така. Може би и се проверява, за случайно останали хора. Но парковете им са много добре поддържани, чисти и приятни за разходка през деня.

  Бивш tww09306483.
 6. 6 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5888 Неутрално

  До коментар [#5] от "Petleshev":

  Нерде Ямбол, нерде Стамбул...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 7. 8 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2082 Неутрално

  Само мъждукащите светлини от ресторант "Веселото село" помагат да се ориентира човек накъде да върви.
  _____________________
  Е какъв е проблема да има полицейско присъствие там където обикновено стават убийства и изнасилвания?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 8. 9 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 731 Неутрално

  В много от белите държави, парковете са оградени и вечер посетителите се гонят и се заключват портите.Излишен лукс са разходите за охрана нощем на тази огромна територия.
  —цитат от коментар 3 на ktu09630174


  Съвсем правилно.Направих справка , разбира се , защото не обичам "Картата" говорисе , едни хора казват и установих - площта на Борисовата градина е около 3,5 кв. километра , на Люксембургската в Париж е почти толкова. Последната се заключва вечер като дъстъпът се преустановява през лятото - след 20 часа , а зиме - слез 18 ч.просто се заключва и който иска да прескача огради и е склонен към "самодейности" си носи отговорността .
  Само не знам ако се пристъпи към ограничаване на достъпа до Борисовата няма ли един ПРОФЕСИОНАЛНИ ПРОТЕСТЪРИ да наизпъплят и да ни "уведомят " , че се нарушават техните "демократични права "!

 9. 10 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Аз пък си мисля, че в България е много по-спокойно, дори и в големите градове. А ако имаше патрулиращи полицаи, работещи камери, нещата щяха да са още по-добре. не случайно говоря за работещи камери, защото повечето са бутафорни.
  А време е парковете да бъдат оградени, с обозначено работно време, и съответно с ограничен достъп. Ще бъдат много по-безопасни, и подръжката ще им е много по-добра, и евтина. Вандалщините се случват след 22ч00. Както и криминалните случки.

 10. 11 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2767 Неутрално

  Наистина весело село.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 11. 12 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2767 Неутрално

  Междувременно публикуваха името и портрета (може да ви развали апетита) на касапина от Лондонския мост. Усман Хан. Чудя се -- братчет на Садик Хан или слочаенос?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 12. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 14 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1748 Неутрално

  Аз пък да питам какво правиш вечер в Борисовата градина?
  Ами в белите държави посетителите вечер се гонят от парковете и се глобяват ако се навъртат там.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 14. 15 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 284 Весело

  До коментар [#12] от "Един вампир броди из Европа":

  "...името ... на касапина от Лондонския мост. Усман Хан"

  Аз пък очаквах да е например Джон, Уилиям или Хари. Какво самозаблуждение, засрамих се... ;-)

 15. 16 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Наш Максим е голям хитрец - не се разхожда през деня, когато впарка стават убийства, а на спокоийствие по нощите.

 16. 17 Профил на slon
  slon
  Рейтинг: 509 Неутрално

  До коментар [#3] от "ktu09630174":

  До но има и други бели държави в които не се затварят парковете ...

 17. 18 Профил на slon
  slon
  Рейтинг: 509 Неутрално

  До коментар [#5] от "Petleshev":

  В Германия не е така
  В Белгия също
  Сега за тези държави се сещам.

 18. 19 Профил на obr59358842
  obr59358842
  Рейтинг: 229 Неутрално
 19. 20 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 284 Весело

  Лоши времена за двойките, обичащи да се "натискат" на тъмно по пейките ;-)
  Навремето и аз обичах... кат' че ли вчера беше, 'ма не е, уви...

 20. 21 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7634 Неутрално

  Те убийствата и на осветени места стават.

 21. 22 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5353 Неутрално

  Добре дошли в джунглата...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 22. 23 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1454 Неутрално

  Преди 10 дни бял германец преряза с нож гърлото на сина на бившия презиндент на ФРГ Вайцзекер след лекция на покойния в германска болница. Бивш полицай се хвърлил да спасява покойния, но не успял и бил намушкан с ножа. Претърпял е две операции. От луди и манияци спасението е бесилката.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 23. 24 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  Зависи кой я прекосява, откъде, какво носи в себе си и в коя точно част от нощта - в 11 ситуацията е една, в 3 през нощта е съвсем друга......

 24. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 26 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1659 Весело

  Черен колан и ново местожителство.....

 26. 27 Профил на Тиволе
  Тиволе
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Хубаво, че живея далече от подобен вид паркове. Живея на 2 пресечки от голям парк, който е осветен вечер и често през нощта могат да се видят хора, разхождащи кучета или спортуващи.

 27. 28 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1951 Неутрално

  Направих справка , разбира се , защото не обичам "Картата" говорисе , едни хора казват и установих - площта на Борисовата градина е около 3,5 кв. километра , на Люксембургската в Париж е почти толкова.
  —цитат от коментар 9 на doroteus


  Хахххаххххахххахххаххххххххххх, поредният, който не е стъпвал в Париж / иначе никога не би казал тази глупост за ЛГ/, обаче се е самообявил за "цар на справките", поради което Люксембургската градина / приблизително 23 ха, т.е - около 230 дка, около 500 на 500 метра/ му се е привидяла "почти толкова колкото Борисовата" / 3 кв.км, а не 3.5 - т.е 3000 дка, около 13 ПЪТИ повече от ЛГ/!
  Ако БГ трябва да се сравнява с парижки парк, то това са Булонският и Венсанският лес, които са около 3 пъти по-големи от БГ. И никак не са оградени, трудно се ограждат ефективно лесопаркове с размери от порядъка на 8-9 кв.км, камо ли да се осигури ефективен полицейски контрол върху подобни територии, по дефиниция забранени за достъп през нощта, ограждат се вътрешноградските градини в дименсии от по няколкостотин метра.
  Само в България има цели тълпи малоумници, които са твърдо убедени, че държавата и общината им дължи 100% сигурност по време на среднощни разходки в огромни лесопаркове. В целия бял свят подобни занимания са забранени и такава дейност се предприема изключително и само на собствена отговорност - разумните хора са наясно, че в тъмната част на денонощието подобни места са магнит за всякакви човешки отпадъци и не играят на руска рулетка със Случайността. Т.е. - ако някой е решил да се напие до смърт някъде в нощния парк, после да си намери някого, с когото да прави секс или муайтай - отговорността си е негова и само негова. Това е положението...
  Не е истина какви мозъци пишат тук, просто не е истина....

  Мараба, С-ДС доносници!
 28. 29 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1951 Неутрално

  Колко смелост трябва, за да прекосиш Борисовата градина вечер
  -------------------------------------------------------------

  Поредното журналистическо малоумие, за "прекосяването" на БГ "вечер" / какво е "вечер", умниче, какво е "прекосяване" - от Орлов мост до Радиото е едно, а от гара Пионер до Телевизионната кула - съвсем друго?/ - прекосяването не е въпрос на смелост, а на разум. Защото и в 2:00 сутринта в частите на БГ, в които има достатъчно осветление и визуална връзка с градските части е относително безопасно, докато сега, през зимата, дори в 17:00 не е препоръчително хора без високи умения в бойните спортове да се мотаят в пустите, отдалечени зони на лесопарка!
  Промотирането на идеята, че БГ може да бъде на 100% осигурена през нощта е поредното вресливо малоумие на медията, нивата на престъпност там са напълно съпоставими с тези в Сентръл Парк НЙ, а как е разположен този парк / сиъуирането и размерите му позволяват в ПЪТИ по-добър контрол, отколкото БГ/ и как се охранява знаят вече доста нашенци!
  Аман от истерии!

  Мараба, С-ДС доносници!
 29. 30 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Последното убийство там е на хомосексуална почва. Убитият е бил с отрязан пенис. И хиляда камери да сложат, такова нещо не може да се предотврати.

 30. 31 Профил на 8th_ball
  8th_ball
  Рейтинг: 879 Неутрално

  И сте прави, и не сте, и статията, и коментарите. Аз имам известен опит с прекосяването на Борисовата градина нощем, поне в пространството между Орлов мост и кв. Изток. Първият път беше като тинейджър, някъде през 1980-те. Страшничко си беше, но не от друго, ами поради тъмнината. Беше ужасно, ужасно в буквалния смисъл, тъмно. После се появиха трайно осветени участъци, така че първобитният страх от тъмното отстъпи. Но не за това говоря.

  През годините има разлика. Някъде в средата на 1990-те, ако нощем видиш други хора, гледаш да се държиш по-далеч и те да не те забележат. Естествено, те правят същото. Сега не е така. Преди 2-3 месеца трябва да е било, когато група младежи се доближиха до мен, младежи, които мнозина от нас биха оприличили на хулигани, и ми поискаха огънче. Ми дадох им, и толкова, и дори нищо в сърцето ми не трепна, докато се доближаваха.

  Престъпленията, които цитира статистиката, стават през деня. Посред бял ден. Това е проблемът. Никой бандит не отива на пусия там, за да дебне през нощта. Денят в парка е проблемен, не нощта.

 31. 32 Профил на dds27557755
  dds27557755
  Рейтинг: 441 Неутрално

  По-голяма смелост се изисква да прекосиш Люлин денем. Статията сигнализира за някакъв несъществуващ проблем, чиято цел е да опипа почвата (джобовете ни) за бъдещи харчове в парка, или просто отразява типичните женски страхове на тотално феминизираната редакция на Дневник, която напоследък ни занимава основно със сутиени, мъртви деца, ИК и правата на геевете.

 32. 33 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1517 Неутрално

  В много от белите държави, парковете са оградени и вечер посетителите се гонят и се заключват портите.Излишен лукс са разходите за охрана нощем на тази огромна територия.
  —цитат от коментар 3 на ktu09630174


  Уф, не им давай идеи.

  Прав си. Ама едно от нещата дето ми харесват в БГ е, че лятно време до късно можеш да се разхождаш в парковете. Това дава несравним чар на всеки български град.

  А в Лондон малко преди да мръкне всички паркове се заключват. Забрави за разходки на смрачаване.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 33. 34 Профил на Александър Михайлов
  Александър Михайлов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Общината е неспособна да направи нищо, за да подобри сигурността в парка, и единственото нещо, което ще последва от всяко следващо убийство там, ще бъде харчене на още от нашите пари, срещу което няма да получим повече сигурност, но пък за сметка на това ще ни гледат камери отвсякъде

 34. 35 Профил на rwn
  rwn
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Повече осветени участъци и повече видима охрана няма да навреди.

  Ограда на този парк е някаква фикция. Това е огромна площ и ще струва много. Твърде много.
  А нищо няма да се промени. Това не е някаква малка, квартална градника.

  Плюс това, дори и в Париж и на други места, заключването на тези паркове въобще не води до това, хора да не живеят/пребивават в тези паркове през нощта..

  Но поне заключването им води до това, че хора не могат да преминават транзитно от там късно вечер.

  Като приоритети, преасфалтиране на част от алеите, тези, които имат нужда от това, плюс осветление по всички централни алеи и на част от по-важните, второстепенни такива. Премахване на ресторанти и будки и прочие временни уж постройки. Премахване на автокъщата.

 35. 36 Профил на disorg
  disorg
  Рейтинг: 368 Неутрално

  Повече осветени участъци и повече видима охрана няма да навреди.Ограда на този парк е някаква фикция. Това е огромна площ и ще струва много. Твърде много.А нищо няма да се промени. Това не е някаква малка, квартална градника.
  —цитат от коментар 35 на rwn

  Ами конният ескадрон на МВР да не тренира само на манежа и на полигона борба с безредици, ами да ги включат да патрулират БГ. В цял свят конната полиция се използва за охрана на такива зони.

 36. 37 Профил на Vassil Stoychev
  Vassil Stoychev
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Преди пет години ми се случи да покарам колело около 21:00 ч лятото в парка Пратер във Виена. Бе добре осветено, имаше много хора които спортуваха - тичаха, караха колела. Изминах около километър и половина от метростанция Пратерщерн до някаква ловна хижа, сега ресторант. Не видях полиция, но може и да е имало камери. И имаше контрол на достъпа единствено около увеселителния парк. В София миналата година есента направих опит да прекося Борисовата градина в частта от бившето кино Плиска до алея Яворов, бе много зле осветено. Със сигурност няма да повторя, още по-малко да спортувам.

 37. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 39 Профил на Tuta Nota
  Tuta Nota
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Фандъкова да взима пари от общинските такси и данъци, и да го ограждат тоя парк. Голям бил?! Е кво да го застроим и него ли?

  Аз лични и семейството ми (разхождаме се и теринираме в този парк от 2000 г.) сме били свидетели на един опит за грабеж (на банкова кола до Парк хотела), намереното тяло на студента (07:30 сутринта) и ексхумиране на още едно тяло. Колко ли още тайни крие този парк. Паркът си е опасен и трябва да се охранява и да се огради. Ловният парк също, както и частта от към гара Пионер.

  Life is Sunshine, Lollipops And Rainbows!!!
 39. 40 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3395 Неутрално

  Ми то щото е демокрация. Във време оно имаше само един бандит - Жоро Павето, ма той ходеше по трамваите.

 40. 41 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3999 Неутрално

  В много от белите държави, парковете са оградени и вечер посетителите се гонят и се заключват портите.Излишен лукс са разходите за охрана нощем на тази огромна територия.
  —цитат от коментар 3 на ktu09630174


  Дали заключването ще възпре убийствата?
  Защо го възприемате като панацея?
  Аз дори си мисля, че в добре заключена и напълно изолирана градина убийствата ще са дори по-лесни.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 41. 42 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 354 Неутрално

  Не трябва да са осветени всички алей, там живеят и птици, катерички и ще се наруши цикъла им.
  Но,трябва да има превенция и защо не и ПАНИК - стаи по парка с ПАНИК бутон...

 42. 43 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5213 Неутрално

  А от какъв зор трябва нощем да се прекосява?

 43. 44 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  До коментар [#18] от "slon":

  За цяла германия не знам но за два конкретни парка - един в Карлсруе и един в Шветцинген си е съвсем така - оградени са, затварят ги вечер и има една въртяща се врата за излизане на закъснели посетители.

 44. 45 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  До коментар [#39] от "Tuta Nota":

  По леко с това взимане - сега за едни 10лв на година данък таралясник ще стане световна драма, баш умните и красивите пак са са контра. Помните ли със зелената зона и винетките за паркиране каква драма беше, 5 години я съдиха недоволните. Представете си сега Фандъкова да похарчи едни 10 милиона за хубава ограда на целия тоя парк ?!?

 45. 46 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  До коментар [#41] от "Храбър":

  Айде стига бе, за 20 години три убийства има.

 46. 47 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  До коментар [#34] от "Александър Михайлов":

  Ето го вечно недоволния, хем "общината е неспособна", хем "ще доведе до харчене на пари". А вие какво предлагате да се направи, хем да има сигурност, хем да е без пари и хем да не ви гледат камерите ?!?

 47. 48 Профил на Веселин Петров
  Веселин Петров
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#41] от "Храбър":Айде стига бе, за 20 години три убийства има.
  —цитат от коментар 46 на m17


  и 2 от тях са през деня на места където минават доста хора.
  Чудя се на автора на статията колко смелост ще му трябва да премине по Лондон бридж. За борисовата по тъмно му трябва само добро фенерче, ако мисли да минава по страничните алеи. Има доста бегачи с челници и колоездачи, когато се стъмва много рано. След като оградят борисовата, каква ще е следващата цел, да се огради и освети Витоша може би!?

 48. 49 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1053 Гневно

  Не разбрах защо някои субекти драпат да се ограничи влизането в парка вечер???

  Живеем в сравнително свободна страна и е направо малоумно такова ограничение.

 49. 50 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 1299 Гневно

  Питайте пострадалите!

  Малинчо
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK