Вдигането на данъка на старите коли в София не цели подобряването на въздуха, обяви опозицията

Първи сняг, Орлов мост задръстване

© Юлия Лазарова

Първи сняг, Орлов мост задръстванеСамо с 2 гласа повече ГЕРБ и ВМРО успяха да прокарат вдигането на двата местни данъка в София – за старите и мощните коли и за възмездните сделки с имоти, в транспортната комисия на Столичния общински съвет (СОС). Против гласуваха "Демократична България" и БСП, а Борис Бонев се въздържа.


Опозицията първо настоя тази точка да не се гласува днес, а само да се обсъди, защото повишаването на тези данъци ще засегне много софиянци, а и не е ясно получените 38 милиона лева повече приходи за какво ще се похарчат.


Председателят на комисията Карлос Контрера от ВМРО обаче каза, че по закона за местното самоуправление точката трябва да се гласува най-късно до 11 декември. Това значеше тя не може да се отлага.
"Няма такова изискване в този закон", репликира Бонев, след като направи справка в лаптопа си. Контрера се поправи, че имал предвид друг закон – за нормативните актове. Бонев след минута отново обяви, че и в този закон няма такъв срок. Това наложи председателят да подложи на гласуване дали комисията въобще да вземе решение по тази точка днес.


Само с един глас повече – съветниците от ГЕРБ и ВМРО успяха да парират идеята за отлагане на вдигането на двата данъка. Против бяха "Демократична България", БСП и Борис Бонев. Оказа се, че ГЕРБ си е поставил задачата точката да влезе за гласуване на сесия на СОС до края на декември и новият размер на двата местни данъка да важи от 1 януари 2020 г.


Вносителят на предложението, кметът Йорданка Фандъкова, не присъства на заседанието, но заместникът й Дончо Барбалов разясни, че се очаква от увеличения данък приходите да нараснат с 18 милиона лева. От тях 10 милиона ще бъдат дадени на районните кметове за ремонти на тротоари и зелени площи.


"Това повишаване на данъка ще засегне 60% от колите в София, а мотивът, че така ще се намали замърсяването на въздуха е несъстоятелен", според Калоян Паргов от БСП. Той препоръча да се намерят ефективни стимули хората с коли, произведени до 2010 г., да си купят по-нови, което реално ще допринесе за подобряване качеството на въздуха.


От вдигането на данъка с 20 лева никой няма да слезе от колата си, убеден е и Владислав Панев от "Демократична България", който е съпредседател на Зелено движение. Според него от тази мярка няма да има никакъв ефект върху качеството на въздуха.


Принципът "замърсителят плаща" реално не е спазен с тези мерки, обяви независимият Борис Бонев. Той директно се обърна към зам.-кмета Барбалов да изготви ясен списък с конкретни мерки и обекти, за които ще се разходват парите от повишения данък. "Ремонтите на тротоари и улици нямат отношение към чистотата на въздуха", отбеляза той.


Нарастват разходите за поддържане на транспортната мрежа, обясни Контрера. Само по новия, трети, метродиаметър е планирано влаковете да изминат 900 000 км през 2020 г. и това изисква още средства. Бонев изчисли, че при 16 лв./км, колкото струва метрото, ще са нужни 14.5 милиона лева само за поддръжката на третия лъч.


Опозицията в транспортната комисия на СОС направи извода, че всъщност вдигането на двата местни данъка е за да се дофинансира градският транспорт, а не е за подобряването на въздуха в София.

Ключови думи към статията:

Коментари (73)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lino_santino
  lino_santino
  Рейтинг: 264 Неутрално

  20 лв няма нищо да променят.
  И може би трябва повече морков и по малко тояга.

 2. 2 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3086 Неутрално

  По изключение съм съгласен с опозицията. Няма да оправи въздуха.
  Но опозицията много се репчеше на старите коли, така че да млъкне. Изпълняват нейната програма.
  Ама като дойде време за уточняване на данъците, тесладжиите бързо си признават, че са вектраджии.

  Еретик
 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  Разбира се че няма, просто за пореден път тестват търпението на матряла.

 4. 4 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 851 Неутрално

  Напротив, повече тояга трябва. По-голям морков за автомобилиста от София няма. Кеф ти паркиране къде ти падне, тротоари, градинки, няма значение. Кеф ти да караш 30-годипен таралясник. Данъците са жълти стотинки. Бусленти, пешеходни зони - кът. Докато тоя комфорт не му бъде отнет на Ганьо, той няма да слезе от колата, ако ще да му направиш метро от вход до вход.
  Данъци, глоби и забрани до дупка, докато селтаците не слязат от колите си и не почнат да се движат с градския транспорт като бели хора.
  Само ако махнеш скапания трафик от улиците, ще видиш колко по-хубав ще стане градския. И бърз, и редовен.
  Но нямат топки за тая работа, нали прииждащите новософиянци са бастонът на ГЕРБ и основни техни гласоподаватели след ромите.

 5. 5 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1619 Любопитно

  "Само по новия, трети, метродиаметър е планирано влаковете да изминат 900 000 км през 2020 г. и това изисква още средства. Бонев изчисли, че при 16 лв./км, колкото струва метрото, ще са нужни 14.5 милиона лева само за поддръжката на третия лъч"
  .........
  вЕрно ли е, че метрото струва 16 лв./км???

 6. 6 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  Много е лесно да искаш чист въздух и да се правиш на опозиция, когато трябва да се вземат някакви мерки.

 7. 7 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 894 Весело

  Айде, честито на всички софиянци. И това е само началото. Защото с 20 лева или 20 млн. лева въздухът и следващата зима ще си бъде пак толкова мръсен.

  Моето предложение за изчистване на въздуха в софийската котловина е да се премахне планината Витоша, изцяло, а Искърското дефиле да се разшири до 3-4 км поне, за да се получи естествена циркулация на въздуха. Първите машини, които ще копаят планините ще поръчаме с парите от увеличения данък, ок? И ей така лека полека нещата ще си дойдат на мястото...

 8. 8 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Това със срока за гласуване е покъртително невежество и демонстративно гербаджийско нахалство. Браво на лаптопа на Бонев.

 9. 9 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1674 Неутрално


  "Това повишаване на данъка ще засегне 60% от колите в София, а мотивът, че така ще се намали замърсяването на въздуха е несъстоятелен", според Калоян Паргов от БСП. Той препоръча да се намерят ефективни стимули хората с коли, произведени до 2010 г., да си купят по-нови, което реално ще допринесе за подобряване качеството на въздуха."
  Както винаги Партията се разпорежда с ЧУЖДИТЕ ПАРИ ????Не помня , след като вноските ни за автомобили стояха БЕЗ ЛИХВА поне десетина години в ДСК , някой ПАРТИЕН ВЕЛМОЖА да е предложил някому да се дадат пари , вместо Трабавт да си купи поне Фолксваген ! По онова време пазехме чистотата на въздуха с ДИМЯЩИТЕ КРЕМИКОВСКИ и разни други комини на фона на призвижване на "обикновените " хора с пушещи автобуси "Чавдар " , претъпкани тролейбуси и трамваи ! Не се првеете по ПРАВОСЛАВНИ ОТ ГУНДЯЕВ И НЕОФИТ - взети заедно !

 10. 10 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#4] от "Green Day":

  Много по-ефективно решение е да се разширят зелената и синята зона.

 11. 11 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  Трябва драстично да се вдигнат данъците на дизеловите и всички над 120 кс. Ние сме единствените цървули в Европа, в които в града вместо с малолитражки хората се движат с отдавна изтърбушени дизеляци и огромни джипове.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Неутрално

  До коментар [#11] от "Viva la Evolution":

  Всички джипове трябва да се забранят.Коли или на ток или на газ.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2229 Неутрално

  ГЕРБ и ВМРО са чаушите, определени от Сараите да съберат джизието от софийската рая. Показателно е, как прясно завършилият студент по икономика Борис Бонев хваща в милиционерски лъжи Контрера чауш - неграмотен, но овластен.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 14. 14 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3692 Неутрално

  " От вдигането на данъка с 20 лева никой няма да слезе от колата си, убеден е и Владислав Панев от "Демократична България", който е съпредседател на Зелено движение. Според него от тази мярка няма да има никакъв ефект върху качеството на въздуха.
  Принципът "замърсителят плаща" реално не е спазен с тези мерки, обяви независимият Борис Бонев. Той директно се обърна към зам.-кмета Барбалов да изготви ясен списък с конкретни мерки и обекти, за които ще се разходват парите от повишения данък. "Ремонтите на тротоари и улици нямат отношение към чистотата на въздуха", отбеляза той."

  Малко по малко престъпното статукво в София започва да се свлича под напора на пълното изобличение на неговите лъжи и демагогия......Това е правилният подход !

 15. 15 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2229 Неутрално

  " От вдигането на данъка с 20 лева никой няма да слезе от колата си, убеден е и Владислав Панев от "Демократична България", който е съпредседател на Зелено движение. Според него от тази мярка няма да има никакъв ефект върху качеството на въздуха.Принципът "замърсителят плаща" реално не е спазен с тези мерки, обяви независимият Борис Бонев. Той директно се обърна към зам.-кмета Барбалов да изготви ясен списък с конкретни мерки и обекти, за които ще се разходват парите от повишения данък. "Ремонтите на тротоари и улици нямат отношение към чистотата на въздуха", отбеляза той."Малко по малко престъпното статукво в София започва да се свлича под напора на пълното изобличение на неговите лъжи и демагогия......Това е правилният подход !
  —цитат от коментар 14 на samoedin


  Предишния мандат им беше рахат работа - набързо си напазаруваха достатъчно отцепници и предатели, че да маргинализират опозицията.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 16. 16 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Да си кажат бе - "Трябват ни пари за усвояване". Защо ни лъжат с чистотата на въздуха? Май толкова са свикнали, че просто не могат да се спрат.

 17. 17 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2059 Любопитно

  Моето предложение за изчистване на въздуха в софийската котловина е да се премахне планината Витоша
  —цитат от коментар 7 на Дългия

  Ми да вземем от Путин няколко ядрени заряда?

  В Русия съм! В Русия съм!
 18. 18 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1947 Неутрално

  До коментар [#4] от "Green Day":

  "Напротив, повече тояга трябва."

  Карам кола евро 5 бензин произведена ноември 2009. Трябва ли да ме наказават, според Вас?

 19. 19 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Председателят на комисията Карлос Контрера от ВМРО........
  ==============================================================

  Това някакъв прякор ли е?

 20. 20 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 378 Неутрално

  Браво на ОФ-то. Винаги против дори когато и ти си предлагал същото.

 21. 21 Профил на xyha
  xyha
  Рейтинг: 609 Весело

  А за хибриди , защо няма преференции ?

 22. 22 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 851 Неутрално

  До коментар [#10] от "Индиана":

  Именно, това е само част от "тоягата", която единствено ще отърве града от тая напаст. Допълнителни мерки са солени глоби за "безплатно" паркиране, за каране в буслента, за превишена скорост в града и т.н. И не само глоби, но и събиране на глобите. Допълнително истинска данъчна тежест (не 20 лв.) за стар таралясник. Или за фермерски джипо-пикап (предназначен за американските реднеци да си карат царевицата, но у нас мис джуки си вози в такъв дамската чантичка). Или за втора, трета и пета кола в семейството.
  И така, това се прави в Европа с "видими резултати", така трябва да е и тука, но защо не е? Защото матряла трябва да е доволен, тъп и доволно тъп в името на ГЕРБ.

 23. 23 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 346 Весело

  Всички плачат пред медиите колко е мръсен въздуха, а ДъБъгъб и БСП гласували против да се вдига данъка за 20 годишните таралясници

 24. 24 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Неутрално

  До коментар [#23] от "001":

  Мамин, колите се делят на замърсяващи и незамърсяващи а не на млади и стари. Майка ти и баща ти какво да ги правим като са стари ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 25. 25 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Неутрално

  До коментар [#23] от "001":

  Ако след година въздухът не е по-чист ще върнете ли парите на хората ? Щото вдигате данъците втора ПОРЕДНА година а до момента се видя, че не работи.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 26. 26 Профил на borkar
  borkar
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Ясно е, че с 20 лв. никой няма фда бъде отказан да е шляе с колата или щото му е "бързо и по-удобно".
  Само платеното паркиране ще има ефект - до околовръстното, на двойни цени за паркиране на час от 1лв/час сега на 2 лв/час и от 2 на 4лв/час, годишен стикер от 100лв сега на 400лв и от 150 на 600лв, за втора кола от 200 лв сега на 1000лв и от 300лв. на 1800 лв.
  Впрягане на огромен ресурс за контрол и изпълнение защото проблемът е огромен - вече няма друг начин.
  София е жертва на автомобилно оскотяване и мерките трябва да са брутални!

 27. 27 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  До коментар [#21] от "xyha":

  Има преференции а електричарките съвсем не плашат данък.

 28. 28 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  До коментар [#24] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Точно така, затова възрастта няма значение, само Евро'то и конските сили и тези два коефициента се променят.

 29. 29 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 851 Неутрално

  София е жертва на автомобилно оскотяване и мерките трябва да са брутални!
  —цитат от коментар 26 на borkar


  Абсолютно съм съгласна.

 30. 30 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 763 Разстроено

  До коментар [#24] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Здравната каса е помислила и за това.

 31. 31 Профил на martinio
  martinio
  Рейтинг: 470 Неутрално
 32. 32 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 763 Неутрално

  До коментар [#26] от "borkar":

  София и други градове в страната са жертва на хора, които като Вас, си въобразяват, че имат право да оказват натиск над другите как да живеят и какво имат право да правят, а те самите са недосегаеми по силата на власт, пари, пол или каквото и да е друго предимство. Хайде посъберете се малко.

 33. 33 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 418 Неутрално

  За колко % увеличение е настоявали опозицията? Ако е било под 100% значи никаква опозиция не са тези тарикати.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 34. 34 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 651 Неутрално

  До коментар [#32] от "Ridiculous Върнете стария сайт!":

  Андрешко, човека е много прав. Данъците върху имоти и коли трябва да се вдигнат много.

 35. 35 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Задачка първа за опозицията би следвало е да разкрие и осветли всички хранилки на ГЕРБ, ДПС и разни мутри в София. Може да се поогледат. Паркирането и поддържането на чистотата са ноторно известни. Краде се поголовно и от градския транспорт. Време е да се заговори за оптимизация на щата в общината и за ограничаване на безобразното количество бонуси, които получава администрацията на Столична община. Не може служители, които местят две папки цял месец да си тръгват с по над 2 бона заплати.
  Ако вместо това се плъзнат по удобното врякане по комисии, то нищо няма да произлезе от участието им там.

 36. 36 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Браво на Бонев. С няколко цъкания на лаптопа имал по-смислено присъствие, отколкото останалата опозиция взета заедно.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 37. 37 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Неутрално

  До коментар [#26] от "borkar":

  Хранилка за герберастията - прозрачни сте старши.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 38. 38 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Неутрално

  До коментар [#28] от "m17":

  Евротонищо не значи. Ако една кола е произведена без катализатор и се монтира впоследствие какво правиш?
  Ако се монтира газова или метанова уредба какво правиш !!!???
  АКЪЛ липсва !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 39. 39 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Неутрално

  До коментар [#30] от "Ridiculous Върнете стария сайт!":

  Искам той да ми отговори.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 40. 40 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Неутрално

  До коментар [#34] от "smotlixx":

  Защо бе сладък? обясни ни ! А не е ли време да изземете имотите на пенсионерите ?
  Ай гиди комунисти милиционерски !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 41. 41 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Неутрално

  Кога герберастията ще въведе същия принцип при такса смет ???
  Кога ще плащат цапащите а не имотните ?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 42. 42 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  Едно нещо ме убедиха тези малоумници - ако си взимам имот в София да го купя на данъчна оценка (под реалната цена) за да не им плащам безбожните данъци, които после раздават за поръчки на техни си фирми.

  Досега ако идех на оглед и питам дали собственика е съгласен да се изповяда на пълна цена ме гледаха странно, но се съгласяваха, но край, и моята покупка ще мине в сивия сектор.

 43. 43 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  А в Берлин казват, че до 2030 г. изобщо нямало да има бензинови двигатели...

 44. 44 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  Да не говорим, че сега както се забави имотния сектор това ще го удари сериозно.

  Ако па съвпадне със започващата криза в първата половина на 2020, ще е Армагедон.

 45. 45 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Неутрално

  До коментар [#42] от "everlast666":

  Вземи си документ за разликата, за да не изгориш. Така правят геволетата.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 46. 46 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Неутрално

  До коментар [#42] от "everlast666":

  Вземи си документ за разликата, за да не изгориш. Така правят геволетата.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 47. 47 Профил на borkar
  borkar
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#32] от "Ridiculous Върнете стария сайт!":

  Кой сме ние? Нито съм от ГЕРБ, нито съм от общината, а съм човек със семейтво и сме на улицата и с градски транспот. Имаме и хубава кола за събота и неделя. А ти кой си?

 48. 48 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Аз бих обложил с годишен данък от хиляда лева тези дето имат повече от една кола и се возят сами...

 49. 49 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2875 Неутрално

  Вдигането на данъци е най-ефективната форма на борба срещу катастрофи, природни бедствия, сушата и кишата, дупките по пътищата, циганските орди, битови разпри и прочее и за успеха на борбата за чист въздух, прогрес, просперитет, национална и социална сигурност и всеобщо благоденствие.

 50. 50 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Освен това трябва да се въведе едно желязно правило.
  Автомобил може да има само този, който има и гараж.

 51. 51 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Весело

  До коментар [#48] от "palav_nik":

  Транспортните фирми как ще ги обложиш Велик ум ?
  Много коли на един собственик, дизели, почти винаги се вози сам човек !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 52. 52 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Весело

  До коментар [#47] от "borkar":

  Обясни на нас простите, как платеното паркиране ще подобри въздуха ? И защо САМО до Околовръстното ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 53. 53 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Весело

  До коментар [#50] от "palav_nik":

  Верно ли? А да разстреляме ли архитектите корумпета, които години наред даваха разрешения за сгради БЕЗ гаражи - пример ЗЛАТЕН ВЕК !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 54. 54 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До коментар [#42] от "everlast666":Вземи си документ за разликата, за да не изгориш. Така правят геволетата.
  —цитат от коментар 46 на КМЕТ В СЯНКА


  Е да ще ползвам някой да ме съветва при сделка за имот.

  Но сега е разумно да се изчака, да се отрази ефекта от данъка в цените на имотите надолу 😂 😂

 55. 55 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Весело

  До коментар [#43] от "palav_nik":

  Казват много неща ама едва ли ще стане.
  В Бон лятото един гордо си пърпореше с трабанта.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 56. 56 Профил на borkar
  borkar
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#52] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Например продвачката в Била с кола ли ще отиде или с ГТ?

 57. 57 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Неутрално

  До коментар [#54] от "everlast666":

  Ако можеш изчакай.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 58. 58 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Неутрално

  До коментар [#56] от "borkar":

  Къде да отиде?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 59. 59 Профил на borkar
  borkar
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#58] от "КМЕТ В СЯНКА":

  На работа.
  И друго:
  Синя зона на година:
  Първа кола =150лв/310дни=48 стотинки на ден
  Втора кола =300лв/310дни=97 стотинки на ден
  Зелена зона на година:
  Първа кола =100лв/240дни=42 стотинки на ден
  Втора кола=200лв/240дни=83 стотинки на ден
  Да си дадем сметка за какво и колко изхарчихме днес... Кафе от машина – минимум 50 стотинки.

 60. 60 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Неутрално

  До коментар [#59] от "borkar":

  Аз кафе НЕ пия. А касиерката ще ходи ако иска и с кола. Ти по-горна категория човек от нея ли си?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 61. 61 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1899 Неутрално

  Аз като управление и екологично абсолютно чист град мога да дам акъл и мерки, които са направени и работят:
  Първо на София и трябва нова планировка, която да я разшири-ба север на изток и на запад. Но да я разшири планово, зелено с ниски къщи и блокчета сред зеленина.
  Второ всички зелени площи да се поддържат и пазят.
  Трето квартал по квартал да се оправя междублоковото продтранство-ниви плочки, паркинги с нов асфалт, осветление, детски площадки, спортни площадки, подземно събиране на боклука, модерно осветление и модерни площадки за кучета, че у те са хора.
  Четвърто просвещение на населението.
  Пето ТЕЦ-овете от времето на Хрушчов да се модернизират.
  Пето да се сеят дървета където няма и около София в ниското.
  Шесто повече и поддържани паркове.

 62. 62 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Неутрално

  До коментар [#61] от "Да вярваме на истината":

  Доживях да ти пиша + макар и с някои забележки като за сеенето на дървета.
  Ние тук ги засаждаме.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 63. 63 Профил на borkar
  borkar
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#59] от "borkar":Аз кафе НЕ пия. А касиерката ще ходи ако иска и с кола. Ти по-горна категория човек от нея ли си?
  —цитат от коментар 60 на КМЕТ В СЯНКА


  Ти добре ли си? За кафето ли стаа въпрос -дали ТИ пиеш или не?
  Давам ти пример за тип работа и безразборно използване на кола. Кое го налага или щото ми е кеф? Тази кола не пречи ли на ГТ най-малкото, освен че бълва гадости?

 64. 64 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Неутрално

  До коментар [#63] от "borkar":

  Коя кола - на касиерката или твоята ? Моята НЕ бълва.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 65. 65 Профил на borkar
  borkar
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#63] от "borkar":Коя кола - на касиерката или твоята ? Моята НЕ бълва.
  —цитат от коментар 64 на КМЕТ В СЯНКА


  Всяка кола бълва гадости( вкл индиректно, дори батерия с всичките мизерии), шум и пречи на ГТ, дори и последната Тесла.

 66. 66 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Неутрално

  До коментар [#65] от "borkar":

  Верно ли ? Водородната клетка какво бълва ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 67. 67 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1899 Неутрално

  До коментар [#62] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Аз не вярвах, че тука ще оправят сивият, град за някакви 20-на години, ама всички кметове от всички партии мислеха първо за града, обществото се просвети и сега пази. Ако някой изхвърли отпадък извън сметището само го издирва. Ако някой откъсне цвете майко мила.
  И забравих да добавя и не да се мие София два пъти в седмицата Ами да се мете денонощно.
  В Габрово цяла нощ машини от всякакъв размер метат улиците, тротоарите, сутринта където не могат машините метачки с метлите през деня машини непрестанно метат.
  Толкова ли е трудно за София. Смятай, че ако се мете праховите частици ще намалеят много факт.

 68. 68 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Неутрално

  До коментар [#67] от "Да вярваме на истината":

  Говоря го от години но тук много се краде около този въздух. КОРУПЦИЯ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 69. 69 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1563 Весело

  Перверзна любов е обзела т.нар, демократична опозиция към димящите таралясници. Зелени таквозто.

 70. 70 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  До коментар [#38] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Трябва да си много просто да си мислиш че някои ще си сложи катализатор на дъртата морга. Махането е масово и затова не се взима предвид има или няма катализатор а точно Еврото.

 71. 71 Профил на osuald
  osuald
  Рейтинг: 287 Неутрално

  До коментар [#63] от "borkar":
  Касиерката от Била в много от случаите трябва да се прибере от работа вечер към 23ч или дори по-късно.
  Според теб ГТ в София дали е добре уреден?
  Колко пъти ти се налага да се прибраш от работа в тези часове, разчитайки на ГТ в София?

 72. 72 Профил на osuald
  osuald
  Рейтинг: 287 Неутрално

  До коментар [#59] от "borkar":
  Това, което цитираш са сумите за талон за синя или зелена зона по местоживеене. Тези талони ти дават право да паркираш в една определена зона, не в цялата зона. Не ти осигуряват място , само ти дават право,. По- този начин и двете зони са само едни касички, те не решават проблеми.

 73. 73 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 1115 Неутрално

  "От вдигането на данъка с 20 лева никой няма да слезе от колата си, убеден е и Владислав Панев от "Демократична България"
  Че вдигнете ги с 200 тогава, бе пичове! Значи гласували против да се вдигнат с 20 лева, защото мислели, че 20 са малко? Ами така се почва. Тази година 20, догодина 220. Пък накрая ще изчезнат старите коли, като им стане много скъпо на хората да ги експлоатират, и ще се качат на трамвая.

  Касиерката от Била в много от случаите трябва да се прибере от работа вечер към 23ч или дори по-късно. Според теб ГТ в София дали е добре уреден?
  —цитат от коментар 71 на osuald

  Щом Била я кара да дава смени до 23ч, значи добре печели от оборота в тези часове, и може да се бръкне с един служебен ваучер за такси (както правят много фирми).
  То па и касиерките ли трябва с лични коли да ходят на работа в тоя град? Нищо лично, професия като професия, срамна работа няма - ама в Западна Европа и министрите ходят с метрото и с колело, само в София всеки трябва да ходи с кола, че и да му е нисък данъка нищо че няма и Евро-2, и да паркира без пари, така ли?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK