Водата през София ще стигне до Перник до 45 дни, в язовир "Студена" има само за 32 дни

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров (вдясно), зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, кметът на Перник Станислав Владимиров, Йорданка Фандъкова и Георги Георгиев, общински съветник, на обсъждането в комисията

© Георги Кожухаров

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров (вдясно), зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, кметът на Перник Станислав Владимиров, Йорданка Фандъкова и Георги Георгиев, общински съветник, на обсъждането в комисиятаЗаради спешния вариант за довеждане на вода от рилския язовир "Белмекен" до Перник през София трима министри – на икономиката, на регионалното развитие и на околната среда, както и кметът на Перник участваха в заседанието на комисията по инженерна инфраструктура на Столичния общински съвет (СОС). Те бяха поканени от кмета Йорданка Фандъкова, за да разяснят предложението на Министерския съвет, което не може да се реализира, ако СОС не гласува "за" на сесията си в четвъртък.


"Снижаването на нивото на водата в язовир "Студена" продължава, въпреки че Перник е на още по-строг режим. До 10-14 дни ще стигнем до т.нар.мъртъв обем и ще се наложи да черпим вода от основния изпускател", очерта кризата кметът на Перник Станислав Владимиров. Той обяви, че във водопреносната мрежа на неговия град се губят 75% от водата. Затова правителството ще вложи средства и за спешен ремонт на градската ВиК мрежа на Перник.


Схема на трасето за доставка на вода за Перник през София

© Скрийншот от БНТ

Схема на трасето за доставка на вода за Перник през София
Министърът на икономиката Емил Караниколов обясни, че избраният вариант дава най-бързо решение, защото реално Перник има вода за 32 дни, ако не започне снеговалеж и южен вятър за топенето му. В момента в язовир "Студена" влизат 115 л/сек., а излизат 260 л/сек., каза министърът.


Министърът на икономиката Емил Караниколов (вляво) и колегата му Емил Димитров

© Юлия Лазарова

Министърът на икономиката Емил Караниколов (вляво) и колегата му Емил Димитров


Ще се прехвърли вода чрез деривации от язовир "Белмекен", който е пълен, към язовир "Бели Искър". Този язовир е с предписание да е пълен до 60% от обема си, защото стената му трябва да се ремонтира. След неотдавнашното земетресение в района на връх Мусала стената е прегледана от експерти и няма никакви нарушения на здравината й, увери Караниколов.


Караниколов: В цял свят търсим тръби за реверсивната връзка до Перник


От "Бели Искър" водата ще стига в София с дебит 300 л/сек до резервоара в с. Мало Бучино в Люлин планина. От там ще започне изграждането на 13.5 км водопровод до Перник. За цялата тази операция са необходими до 45 дни, подчерта Караниколов. Проблем е търсенето на конкретен цолаж тръби и те се търсят в цяла Европа, добави той. Даже на търговските аташета в посолствата ни цял свят било наредено да търсят този вид тръби.


София няма да пострада, зарече се министърът


Арх. Борислав Игнатов от "Демократична България", заяви, че подкрепя помощ за Перник, но запита какви са гаранциите, че София няма да пострада от този пренос на вода. Караниколов напомни, че Националната електрическа компания ежедневно наблюдава какъв поток влиза в язовир "Бели Искър". Басейнова дирекция Западно-Беломорски район към Мнистерството на околната среда и водите също контролира.


Да вярваме ли на същите институции, които допуснаха язовир "Студена" да бъде източен, а сега ще контролират водата, запита общинският съветник Борис Бонев.


"Моля, не ме дръжте отговорен за това, което се е случило досега. Аз, когато отидох, водата беше свършила", отвърна Караниколов.


София ще държи спирателния кран на водата към Перник


Бонев запита как ще се контролира колко вода изтича от София към Перник. Караниколов обясни, че ще има спирателен кран на водопровода преди влизането му в с. Мало Бучино.


"Вие, Столичният общински съвет, ще държите този кран, както и "Софийска вода", посочи министърът. София ще получи от държавата водопроводна връзка с язовир "Огняново" (близо до Елин Пелин) като резервен водоизточник, както и свързване на Рилския водопровод с този от язовир "Бели Искър", отбеляза Караниколов.


Фирмата-изпълнител вече е избрана - държавната "Монтажи"


До месец май ще се доставя вода на Перник по това трасе, предвиди той. След това пролетното топене ще е понапълнило язовир "Студена" и преносът на вода през София ще спре. Изрично беше подчертано от Караниколов, че няма риск за София да възнат проблеми с водата, заради този вариант за решаване на кризата в Перник.


Как ще се определи фирмата - изпълнител на трасето от Мало Бучино до Перник, и кой определи, че то ще струва до 25 милиона лева, запита "Дневник". Министър Караниколов отговори, че фирмата е избрана вече – държавната "Монтажи".


"Това е, защото нямаме време за процедури и обществени поръчки. Аз мисля, че за довеждащи водопроводи тази фирма, "Монтажи", се е занимавала и дори е изграждала язовири", каза министърът.


Общинската комисия по инженерна инфраструктура днес не гласува предложението на Министерския съвет, защото няма изготвен доклад по въпроса. Той трябва да бъде изготвен до ден-два, да бъде гледан от същата комисия и да влезе по спешност за гласуване на сесията на СОС в четвъртък.

Коментари (106)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4847 Неутрално

  Нанков е признал за аварийното състояние на Яз. Бели Искър. Бог да ни пази от тежка авария на това съоръжение.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на оuzo
  оuzo
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Перничани да си изкопат кладенци. Преди 100год. когато не са имали водопровод да не са умрели.

 3. 3 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3595 Неутрално

  Две седмици не достигат при най-оптимистична сметка.

  Два месеца криха, нищоправеха и се онюхваха като улави заради изборите ...

  Лично аз не очаквах така откровено и бързо да лъсне.
  Да лъсне простичката истина, че за Управниците мат'рялащът е само статистическа единица.
  Те живеят отделно, лекуват се отделно, пазят ги отделно и децата им учат отделно.
  Даже и крадат отделно - "усвояват" ...

 4. 4 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3595 Весело

  Перничани да си изкопат кладенци. Преди 100год. когато не са имали водопровод да не са умрели.
  —цитат от коментар 2 на оuzo


  Добра идея даваш.
  Ей ся Баце ще изскокне по талавизуръ да разкаже за поредния си дядо, който си изкопал кладенец и нЕмал грижи, а България е била Велика!
  К'во е туй сега - па язовири, па ВиК-ата ... Глезотии!

 5. 5 Профил на оuzo
  оuzo
  Рейтинг: 576 Неутрално

  До коментар [#4] от "xm...":

  Вече не сме годни за такива достижения на цивилизацията. Не можем да се грижим за такива сложни съоражения. Има пълен разапад на държавата а следователно и на обществото. С две думи"прост народ". Съжалявам.

 6. 6 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  При декада на управляващата простия, няма как системите да да не се разкапват.
  Инерцията свърши, ся или герболяците се махат от управлението, или тотален разпад.

 7. 7 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3595 Неутрално

  До коментар [#5] от "оuzo":

  Това не е вярно!
  В Европа през този век има построен само един язовир. И е у нас!

  Та - може. И не е в моженето прОблема.

  Източването на водата на перничани е идеологически обусловено!
  Просто в Ръководната доктрина на Управниците на България днес мат'рялът е извън скоби. Това е принципна постановка за "приоритетите". "Инвеститорът" на първо място, а мат'рялът - к'вото остане и да си се оправя сам! Това е "формулата".
  И наистина е "формулата", защото същото важи и за образованието, и за сигурността, и за здравеопазването ... Погледнете сами - във всяка област е такъв "принципът" ...

 8. 8 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3595 Неутрално

  При декада на управляващата простия, няма как системите да да не се разкапват.Инерцията свърши, ся или герболяците се махат от управлението, или тотален разпад.
  —цитат от коментар 6 на Лелка


  Белята, лелче, е, че и разпадът е силно инерционен ...

 9. 9 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Добре де, нали водата на София сега е от язовир Искър, а сега искат да прокарат вода за Перник от съвсем друг язовир - Белмекен. По какъв начин това ще засегне водоподаването за София? Извинявам се ако въпроса е глупав, ама нещо не схващам.

 10. 10 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2254 Неутрално

  Перничани да си изкопат кладенци. Преди 100год. когато не са имали водопровод да не са умрели.
  —цитат от коментар 2 на оuzo  Ами преди 100 години и леки коли не са имали ... Значи ли това, че трябва да си купят магаренца и магарешки каручки, тъкмо ще решат и проблема с мръсния въздух ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 11. 11 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 562 Неутрално

  А между другото, от къде идва водата за Пловдив? Щото сега определено не е от Въча.

 12. 12 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3999 Неутрално

  Язовир "Искър" е огромен, в момента е пълен с 480 млн. кубика, за сравнение, годишното потребление на София е под 180 млн.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 13. 13 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  Много се забавлявам как за минути тука във форума се ремонтират стени на язовири сменя се цялата мрежа на Перник и за седмици в цяла България.
  Абе вие има те ли представа как се ремонтира стена на язовир?! Или колко време е нужно да се сменят тръбите на вашата уличка примерно и сумарно на цял град.
  Даже трябват сигурно поне 300 човека и много техника,че за 45 дни да се прекарат тези 13,5 километра. Аз не вярвам, че ще ги прекарат за толкова.

 14. 14 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 872 Неутрално

  Перничани да живеят в Манастирски ливади...

 15. 15 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5758 Неутрално

  "..Моля, не ме дръжте отговорен за това, което се е случило досега. Аз, когато отидох, водата беше свършила", отвърна Караниколов..."
  И така до следващия "слуга" (превод на думата министър)
  А по закон Е отговорен. Закона за водите вменява и на него (министъра) задължения.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 16. 16 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 867 Неутрално

  До коментар [#8] от "xm...":

  Толкова инерционен, че десет години сапиенса гледа гепенето и безхаберието, а до малкия мозък не достига нищо, което да го тревожи. Може би трябва и режим на тока, та поне малко да се събуди. Или да се наведе още малко за по добра опорна стойка.
  Но, както отбелязват известни форумни герберисти тук - Костов да беше се погрижил за ВиК мрежата преди двайсет години, а не сега да се плюе Баце Тиквундел и неговите подопечни, дето ни лук яли, ни лук мирисАли. Нено Димов е единствения виновен за източването на язовира, другите са паднали от Марс.

 17. 17 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 896 Неутрално

  Всъщност цялото това упражнение с канала е безсмислено, и е начин едни 100 милиона да изчезнат.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 18. 18 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  Всички виждат че няма сняг на Витоша, само на ГЕРБ им се привиждат снежики и пролетно снеготопене, което ще им пълни "Студена".
  Ако нещо не е предвидено да се случи, то непременно ще се случи. Още повече и когато се намираме в нищоправенето на 🙌 ГЕРБ ❤🙌.
  Какво е най-вероятно да направят ГЕРБ в случай като този, предвид ремонтната им експертиза с язовир "Студена", реденето на бетонни блокчета 10/10/10 сантиметра в рамиките на 2 години и другите им многомилионни начинания.
  Могат да спукат язовирната стена както и водопорвода, който е 90 годишен. След това ще наводнят София и като следствие ще я оставят без вода като Перник.

 19. 19 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2254 Неутрално

  Много се забавлявам как за минути тука във форума се ремонтират стени на язовири сменя се цялата мрежа на Перник и за седмици в цяла България.Абе вие има те ли представа как се ремонтира стена на язовир?! Или колко време е нужно да се сменят тръбите на вашата уличка примерно и сумарно на цял град.Даже трябват сигурно поне 300 човека и много техника,че за 45 дни да се прекарат тези 13,5 километра. Аз не вярвам, че ще ги прекарат за толкова.
  —цитат от коментар 13 на Да вярваме на истината
  Абе, ти се забавлявай колкото си искаш, но защо говориш « за минути « и дни, а не ни обясниш забалявайки се, чии дедов крепят герберите за последните 10 години ... ?!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 20. 20 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  Колко далновидно, че не са обсъждали със специалисти. Току вземат, та объркат работата, изобщо не може да им се има доверие.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 21. 21 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#9] от "ygo11542256":

  Не цялата вода на София е от Искър. Около четвърт идва от въпросния Бели Искър. Друг е въпросът как така всичко е толкова спешно и даже ЗОП ще заобиколят, но ще загубят цяла седмица в готвене на някакъв доклад за СОС, които даже още не са гласували за този проект. Все едно шепа местни съветници ще си позволят да оставят 100000 перничани без вода и после ще си живят спокойно в района.

 22. 22 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 769 Весело

  [quote#13:Даже трябват сигурно поне 300 човека и много техника,че за 45 дни да се прекарат тези 13,5 километра. Аз не вярвам, че ще ги прекарат за толкова.[/quote]

  Тръба за Путин - 5 км на ден. Тръба за Перник - 13,5 км за 45 дни. И пак е недоволен азиатецът.

 23. 23 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 635 Неутрално

  До коментар [#9] от "ygo11542256":

  Помпят от водосбора на яз Белмекен водата към яз. Бели Искър под Мусала и през Рилския водопровод стига до Железница, Плана, Бистрица, Симеоново, Драгалевци, Бояна, Мало Бучино. От там с тръба 17 км свързват Перник и Мало Бучино. Язовир Искър го няма в схемата.

 24. 24 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 8 Весело

  Е кво стана с помпената станция?
  Щото у събота Толупо казА друго. Оня ден едно, днес друго.
  Толупо, за кой е пропуснАл, казА и че 300 хиляди литра в секунда вода ше се отприщи.
  Триста хиляди литра.... в секунда.... имай милост, тикварю, ше издавиш клетниците у Перник!
  Видеотиква-
  https://www.facebook.com/nationalistblog/videos/3054234057961673/

  ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020
 25. 25 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 1047 Весело

  До коментар [#7] от "xm...":
  "Това не е вярно!
  В Европа през този век има построен само един язовир. И е у нас!"

  Сега остава да ни облагородиш с твърдението, че е построен през гербавото. Даже Него го досрамя да му резне лентата.

 26. 26 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 660 Любопитно

  Имам усещането, че с тия кризисни мерки и мотото "ние не сме отговорни, спасяваме нещата" завъртат вниманието на обществото извън посоката #Кой е отговорен? Защото като се разбере кой е този ахмак/ци отговорите на кризата бързо ще се намерят.

 27. 27 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3595 Весело

  Нанков е признал за аварийното състояние на Яз. Бели Искър. Бог да ни пази от тежка авария на това съоръжение.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Бог да ни пази от Нанков!

  Ти като го гледаш - би ли си купил от нго кола "нов внос", а?

  Погледни го пак, на първата снимка го има на кадро.
  А ако се сетиш и как ги къдри медени и напоителни, но клиширани и кухи , когато "обяснява" на мат'ряла к'ва убавиня му се готви ...

 28. 28 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  До коментар [#19] от "niksan1":

  Това герберите някаква пернишка ВиК фирма ли е?!
  Аз питам Перник какво е правил 30 години. Обществото какво е правило?!
  Ами нищо не е правило. Плащало е най-евтината вода и очевидно много е крало и като гледам "загубите" продължава да краде яко вода.
  Айде сменете ги най-накрая герберите, което не се вижда на хоризонта,бче да видим за колко време ще се оправят язовирите и ще се сменят водопроводите.

 29. 29 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 1047 Весело

  До коментар [#22] от "morf":
  "Тръба за Путин - 5 км на ден. Тръба за Перник - 13,5 км за 45 дни. И пак е недоволен азиатецът."
  А, не така! Путин си беше складирал тръбите край Варна още по Първаново време. Пък тия сега щели да търсят тръби по широкия свят. Нещо ми шепне, че ще ги намерят в Чили...

 30. 30 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4137 Неутрално

  Всъщност цялото това упражнение с канала е безсмислено, и е начин едни 100 милиона да изчезнат.
  —цитат от коментар 17 на Пипера е много лют


  До сега никой специалист по ВиК не се е произнесъл по това "упражнение с канала" както пишеш. Страх ги е да кажат , че това е глупост. Чисто технически решения се вземат от политици , които не разбират от водоснабдяване. Волунтаризмът с който се вземаха важни икономически и производствени решения по време на социализма , благодарение на което загубите за държавата бяха по-големи отколкото загубите от война, отново се възвръща.

 31. 31 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 803 Неутрално

  Онова очилатичкото нали преди 1 седмица говореше как след 1-2 дена щял да каже как вече били намерили решението, ама щял бил да го обяви след 1-2 дена. К'во стана сега?

 32. 32 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  Явно, след ГЕРБ и Амазонка би могло да стане пустиня!

 33. 33 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  До коментар [#22] от "morf":

  Хахаха. Едно е тръба за газ. Съвсем друго тръба за водопровод. Ще видиш. Чакай да почнат. И те слагат 5 километра бпо равното. Като преди това 100 дена само копат. Нали почнаха на 25-и септември 110 дни. Значи 550 километра. Трябвало значи да е готова. А не е. Значи до края на май ще се окаже по максимум 1 км на ден със 400 работника:)

 34. 34 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 803 Неутрално

  Значи, 13 км водопровод със специални тръби (търсени специално в цял свят!) през пресечен терен = 20 милиона лева.

  А пък 400 км газопровод през равно пОле = 1.5 милиарда лева !

  Аз ли съм прост или някои ни правят на прости с този газопровод?

 35. 35 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  Нанков е признал за аварийното състояние на Яз. Бели Искър. Бог да ни пази от тежка авария на това съоръжение.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Това би било катастрофа, яз. Бели Искър осигурява 1/3 водата за София във момента!

 36. 36 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  Интересно:)) Като гледам тука във форума съм единственият, който от 34 години съм участвал дето се вика от ремонт на язовирна стена до подмяна на каналите за чиста и мръсна вода, пречиствателни станции и прочие, а всички много знаят ама няма вода. Туй да видиш.
  Айде София ги спасява, че е частен операторът така трябва да е навред ама Перник си мислят че за 45 дни ще им се оправят нещата:))
  хахахахахаха
  Ами аз само като им видях пречиствателната станция за чистата вода на какво мяза ще ме е гнус да готвя с тази вода.
  Ами най-наглото е, че НЯМАЛО ДА СЕ ВДИГА ЦЕНАТА НА ВОДАТА В ПЕРНИК:))
  А де. Как с такова мислене ще си оправят тръбите.
  С това мислене казват на останалите българи данъкоплатци "Абе глупачета, мамини вие ще плащате два пъти по-скъпа вода от нас, идиотчетата ми, а ние с вашите парички ще плащаме по-малко и ще ни направите и докарате вода". Ей това ни казват на нас не перничаните.
  Не на ГЕРБ а на нас. Правят ни на глупаци. И понеже 10 на 100 ВиК не е сменило водомерите с нови си крадат. пълнят си басейни, поливат си домати, правят си автомивки заводите им дърпат на поразия БЕЗПЛАТНА вода!

 37. 37 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  До коментар [#21] от "Locke":

  Дори и да е така, едно обжалване на ЗОП може да отнеме много повеè от една седмица. А в случая ЗОП може да се заобиколи напълно законно.

 38. 38 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 872 Неутрално

  До коментар [#36] от "Да вярваме на истината":

  В София,френския концесионер намали загубите с 20% и услугите им са добри...
  Държавното в България е зле стопанисвано...

 39. 39 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  Добре де, нали водата на София сега е от язовир Искър, а сега искат да прокарат вода за Перник от съвсем друг язовир - Белмекен. По какъв начин това ще засегне водоподаването за София? Извинявам се ако въпроса е глупав, ама нещо не схващам.
  —цитат от коментар 9 на ygo11542256


  Както написах и по-горе в момента водата за София идва 2/3 от яз. Искър и 1/3 от Бели Искър.

  Те искат да подадат вода за Перник от яз. Бели Искър и след това да допълнят от яз. Белмекен който е високо в Рила, всъщност близо до спортното градче под връх Белмекен.

  Като цяло може да сработи, но проблема е, че години наред безотговорност, прахосничество и безстопанственост във ВиК сектора доведоха до това безводие в едни от най-богатите на вода райони в Европа и да се обира всичката вода от Рила чрез съоръжения строени за други цели за да не изпадне СТОЛИЦАТА и околията във ситуация на Африканска държава !!!

 40. 40 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1331 Неутрално

  Всъщност това, което стана с Перник е добро. Защото явно е, че положението е такова навсякъде, т. е. се налага ремонт на водопровода в много градове на България, за да няма загуби на питейна вода.
  Има и още нещо, показва се положението в цялата държава. Защото няма промени като в другите пост-комунистически страни. Тук се чака да се скапе всичко (а то комунистическите неща се скапват) и едва тогава да се направи нещо.
  Трябва да започне промяна и декомунизация.

  ДБ=БКП
 41. 41 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 816 Неутрално

  До коментар [#24] от "Bob":

  Това е един непоправим Глу$ак!

 42. 42 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7389 Неутрално

  Истинските специалисти обаче, а не герберските калинки, казват че това е невъзможно. За такъв период може само да се внесе и да започне обсъждане.

 43. 43 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3566 Неутрално

  До коментар [#10] от "niksan1":

  Хм, може и до там да се стигне в световен мащаб. Защото безводието обхваща все повече територии. А безводието е обусловено от производството на все повече електроенергия

 44. 44 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4847 Неутрално

  До коментар [#13] от "Да вярваме на истината":

  Кажи го на герберастите. Аз го бая от доста време. И Рилския водопровод може да аварира.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 45. 45 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4847 Неутрално

  До коментар [#35] от "everlast666":

  ИМЕННО !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 46. 46 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4116 Неутрално

  До коментар [#15] от "penetrating":

  ""..Моля, не ме дръжте отговорен за това, което се е случило досега. Аз, когато отидох, водата беше свършила", отвърна Караниколов..."
  И така до следващия "слуга" (превод на думата министър)
  А по закон Е отговорен. Закона за водите вменява и на него (министъра) задължения."


  Жал ми е да гледам как хората понасят последиците за това, че една престъпна шайка живее на принципа : след мен и потоп! В случая: след мен и пълна суша !

 47. 47 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4847 Неутрално

  До коментар [#27] от "xm...":

  Аз от тоя и прахосмукачка няма да купя.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 48. 48 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4847 Неутрално

  До коментар [#29] от "Приказки от шипковия храст":

  КИТАЙ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 49. 49 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  Престъплението е, че се изхарчиха едни няколко стотици милиони за "водни цикли" там където могат да се усвоят от "наши" фирми, а не където е необходимо !!!

  После там където се направиха, 2/3 отидоха в джоба на някой от "бизнесмен" от обръчите а не в инфраструктура!

  Отгоре на това последните 2 години се изхарчиха едни 4 х 9 милиона за 4 РПИП-а (пред-инвестиционни проучвания) които се дадоха на 4 консорциума на едни наши хора уж да направят съвсем подробен анализ на ВиК мрежите в цяла България разделена на 4 района, включително с компютърно моделиране и проучвания на терен.

  Ако това беше направено като хората, правителството в момента щяха да имат абсолютно перфектна информация за състоянието на мрежите и водоизточниците във всяко населено място и нямаше да са изненадани, че Перник изведнъж остана без вода ?!?

  В кой от РПИП-овете е Перник и кой консорциум работи върху проекта, кой е отговорен ситуацията в Перник да не се ескалира и реши навреме ?!?

 50. 50 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 279 Весело

  А ето що рече министърО Ревизоро за яз.Пчелина:
  "Димитров разкри защо от яз. Пчелина няма довеждащ водопровод, въпреки че е отреден за промишлени нужди. Тръбите били нарязани и ограбени."
  ( у https://pik.bg/ - добър жълт ресурс ;-) )

 51. 51 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5758 Неутрално

  До коментар [#46] от "samoedin":

  Да, а потопът е вече "заедно с" а не "след" :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 52. 52 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1947 Неутрално

  До коментар [#13] от "Да вярваме на истината":

  Прав си, ако извикаме турска фирма с техни работници ще го направят за 20 дена. Българска фирма с наши работници ще се мотат поне 180 дена!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 53. 53 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Ще се направи връзка "Белмекен-Гевгира" . Губели се 75% от водата!!!Щом излизат 260л/сек,значи се губят 700куб.м на час! Това пълни олимпийски басейн за 3 часа.Тия малоумни ли са?Нямат ли техника да улови големите течове и кражби? Ако източат Белмекен в гевгира,кой язовир ще е следващия?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 54. 54 Профил на gaq09398612
  gaq09398612
  Рейтинг: 37 Неутрално

  Перничани трябва да са на жълтите павета с винкели... денонощно:(

 55. 55 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 1047 Весело

  До коментар [#24] от "Bob":
  "Толупо, за кой е пропуснАл, казА и че 300 хиляди литра в секунда вода ше се отприщи."

  Това е щото Севдето му е втълпило за конкретния случай "Само нема а говориме в мелеони, щото и избирателите ни ше се усъмнат!"

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 611 Неутрално

  "Водата през София ще стигне до Перник до 45 дни, в язовир "Студена" има само за 32 дни"

  Съвсем сериозно . . . каня семейство от Перник да ползва вода у нас през онези инфарктно-недостигащи 13 дни.

 58. 58 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#15] от "penetrating":""..Моля, не ме дръжте отговорен за това, което се е случило досега. Аз, когато отидох, водата беше свършила", отвърна Караниколов..."И така до следващия "слуга" (превод на думата министър)А по закон Е отговорен. Закона за водите вменява и на него (министъра) задължения." Жал ми е да гледам как хората понасят последиците за това, че една престъпна шайка живее на принципа : след мен и потоп! В случая: след мен и пълна суша !
  —цитат от коментар 46 на samoedin


  Матр'яла сам си е виновен. Стои, гледа сеира на Бай.Х и милиционерската сган, изобщо не си прави труда да гласува или да има мнение кой и как го управлява.
  Не може да оставиш брутално корумпирана банда от неграмотници и милиционери да те управлява достатъчно дълго време и да си мислиш, че това ще остане без тежки последици за управляваните.

  Искам и София да остане без вода та дано да присветне нещо в замъгленото съзнание на Матр'яла, че ако продължава така, цялата държава ще изпадне в предаварийно положение!

 59. 59 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  "Толупо, за кой е пропуснАл, казА и че 300 хиляди литра в секунда вода ше се отприщи."
  До [#24] от "Bob":

  Незнам ГЕРБ как си ги милслят тези работи.
  Толкова бърз приток ще напълни язовира за ден и ще замъти водта. Ако не се остави време за утаяване, станцята няма да може да пречисти и от тръбите ще тече кал.

 60. 60 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  До коментар [#44] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Казвам им ама никой не слуша, а аз съм виждал с очите си как се ремонтира стена на язовир, магистрален водопровод, пречиствателна станция, колектор за отпадни води с тръби с диаметър по-високи от мене.
  Даже ме обявяват за всякакъв. Ама е факт. Като живееш в място, където това се е случило участваш в неудобството. Спират ти водата. Разкопават ти улицата, газиш кал, разкопават други улици стават задръствания.

 61. 61 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1657 Неутрално

  Перничани да започват да ходят до София и се наредят на опашката за прегръдки…...поне ще ги успокояват с благи намерения....
  Другото , което е по-важно - изглежда доста хора не са си на мястото в тази община и респ. в МС , за 45 дни - поръчали помпените агрегати - не са доставени и няма как , ако не са им дадени параметрите , тръбите - нямало такива и ги търсели из цял свят (!!!) , тук явно става въпрос за тотално безхаберие , нямали проект , но пък идейния щял да е готов до 2-3 дни , 13,5 км тръбопровод ( напорен вероятно...) ще го спретнат за до 45 дни , а бе , хора Вие не можете да изкопаете траншеята за това време , да я нивелирате , да се поставят необходимите съоръжения.....камо ли да извършите всички проверки на изграденото съоръжение....оставям вече настрана връзката със софийската мрежа и евентуалното влияние върху последната , това просто не се прави така !!! няма никакъв смисъл повече да се хабят нерви по очеваден управленски колапс....

 62. 62 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Аз вика..….... са снимах на фона на "течаща вода" у банята.......и 48 "покани за приятелство" от перничанки........

 63. 63 Профил на 8th_ball
  8th_ball
  Рейтинг: 863 Неутрално

  Когато през 1990-те имаше режим в София, имаше идея да се направи байпас с Перник, т.е. яз. "Студена". Тогава перничани излязоха на митинг, зер, не даваме. Сега е същото, с обратен знак. Питам се само, останаха ли хора на тази планета?

 64. 64 Профил на yellow_hater
  yellow_hater
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Какво става в тая Територия, бе?
  Мятат се разни пари за спорта в Пловдив (против съм, има по-важни проблеми от нашия стадион), пренасочват се води, горят се боклуци, няма чист въздух, купуват се вотове на недоверие...
  Как толкова време никой не обърна внимание на мрежите и язовирите?
  Постановка за новия кмет е, казвам Ви.

 65. 65 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Денят в който водата спря. В този ден може би поне няколко човека ще разберат, че сме загубили България. Взеха ни я ГЕРБ разбойници. Ще го разберат по най-трудния начин - върху себе си. Звучи цинично, но това ни чака оттук нататък.

 66. 66 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#21] от "Locke":Дори и да е така, едно обжалване на ЗОП може да отнеме много повеè от една седмица. А в случая ЗОП може да се заобиколи напълно законно.
  —цитат от коментар 37 на nema_labavo


  Затова е обявено бедствено положение. Тогава много от нормите на ЗОП отпадат.

 67. 67 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 635 Неутрално

  До коментар [#57] от "Косьо Генчев":

  Абе ако живееш в София сигурно си от Перник или си от източна България както ми мяза?

 68. 68 Профил на kondio_savov
  kondio_savov
  Рейтинг: 249 Неутрално

  Добре, че комунистите са опасали Рила с деривации и водата може да се пренасочва от различни направления. Естествено големия проект за рилската вода така и не се реализира - заради пискливи еколози в началото на 90-те, но тепърва ще се усеща ефекта от това. Както и проектите за прехвърляне на вода от Места (за която до 2026 има договор с Гърция) към Марица.
  btw Жан построи далеч по-сложния Джерман-Скакавица за 35 дни чрез ГУСВ.

 69. 69 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 635 Неутрално

  До коментар [#58] от "idiotstavrev":

  Че кво да и светла още на София??! Това, че Герб печели изборите в София не означава от няколко години, че в София гласуват за Герб.

 70. 70 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 635 Неутрално

  До коментар [#68] от "kondio_savov":

  Кои комунисти в Рила? Иван Иванов през 30ъе години ли?
  Или дето го извадиха от затвора за да им направи язовир Искър?
  А за село Панчарево на дъното нещо?

 71. 71 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 635 Неутрално

  До коментар [#68] от "kondio_savov":

  Кои комунисти в Рила? Иван Иванов през 30ъе години ли?
  Или дето го извадиха от затвора за да им направи язовир Искър?
  А за село Панчарево на дъното нещо?

 72. 72 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  Ако се запецнат нещата ,държавата да организира походни кенефи и бани за перничани , да ги карат на баня и кенеф с автобуси до София или пък направо да им плащат за хотели на Банско , докато станат водопроводите .

 73. 73 Профил на kondio_savov
  kondio_savov
  Рейтинг: 249 Неутрално

  До коментар [#68] от "kondio_savov":Кои комунисти в Рила? Иван Иванов през 30ъе години ли?Или дето го извадиха от затвора за да им направи язовир Искър?А за село Панчарево на дъното нещо?
  —цитат от коментар 71 на Oleg Shishmanov


  Смотан, образовай се с нещо по-различно от уикипедия за изградените хидротехнически съоръжения в планината.

 74. 74 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3566 Неутрално

  До коментар [#54] от "gaq09398612":

  Ама не са, защо ли

 75. 75 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 931 Неутрално

  КОЕ ОТ ДВЕТЕ И ИСТИНАТА БРЕ, МЮНХАУЗЕНЧЕ?!?

  УЧАСТВАЛ СИ В РЕМОНТ НА ЯЗОВИРНА СТЕНА (и прочие)?!?

  Интересно:)) Като гледам тука във форума съм единственият, който от 34 години съм участвал дето се вика от ремонт на язовирна стена до подмяна на каналите за чиста и мръсна вода, пречиствателни станции и прочие, а...!
  —цитат от коментар 36 на Да вярваме на истината


  ИЛИ СИ ВИЖДАЛ РЕМОНТИ РАЗНИ?!? И к'о си разбрал от видяното? По малко от помиярите дет' гледат касапите!

  До коментар [#44] от "КМЕТ В СЯНКА":Казвам им ама никой не слуша, а аз съм виждал с очите си как се ремонтира стена на язовир, магистрален водопровод, пречиствателна станция, колектор за отпадни води с тръби с диаметър по-високи от мене.Даже ме обявяват за всякакъв.....
  —цитат от коментар 60 на Да вярваме на истината


  Другите не знам за к'ъФ те обявяват. АЗ ТЕ ОБЯВЯВАМ ЗА НАГЪЛ ПЛАТЕН ЛЪЖЕЦ!!! ПОСЛЕДНОТО доказателство е противоречието в двата горецитирани коментара!

  До коментар [#60] от "Да вярваме на истината":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 76. 76 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  До коментар [#57] от "Косьо Генчев":

  "Водата през София ще стигне до Перник до 45 дни, в язовир "Студена" има само за 32 дни"
  Съвсем сериозно . . . каня семейство от Перник да ползва вода у нас през онези инфарктно-недостигащи 13 дни.
  —цитат от коментар 57 на Косьо Генчев


  Намерението Ви е благородно. Само си позволявам да Ви поправя - "онези инфарктно-недостигащи" дни бяха 13 днес. От утре са вече 15. Водата в яз. "Студена" има само за 32 дни и с всеки ден те намаляват. А водата през София ще стигне до Перник за 45 дни .....от започване на строителството на водопровода. Тъй като строителството няма да започне утре (то едно дето няма тръби и помпи, ами няма дори и писмено предложение на Министерския съвет до Столична община) то "онези инфарктно-недостигащи" дни ще се увеличава с по два на ден.

 77. 77 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5758 Весело

  До коментар [#58] от "idiotstavrev":

  Време е да минем от "избраха ми го" на "ти си го избра". Върши повече работа:)
  Доган и Борисов го знаят и го използват

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 78. 78 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Водата през София ще стигне до Перник до 45 дни, в язовир "Студена" има само за 32 дни

  Петимата от Ремса на първата редичка . Парвите кандидати за Славата . Мушмороци .

 79. 79 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 341 Разстроено

  Матрияле , вече 20 години те управляват главанаци. Иначе ДСБто виновно. И Костов.

 80. 80 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3566 Неутрално

  До коментар [#13] от "Да вярваме на истината":

  ,,Даже трябват сигурно поне 300 човека и много техника,че за 45 дни да се прекарат тези 13,5 километра. Аз не вярвам, че ще ги прекарат за толкова.,,

  Още си в комунизма мом„е, личи си. За техниката е достатъчен един каналокопател ( ако знаеш що за дживотно е тва), вече има такива машини и в България. Та този каналокопател за три дена ще ти прокопае канал с дълбочина два метра, това е само за каналокопатела, за другото питай кмета

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 82. 82 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Министърът на икономиката Емил Караниколов обясни, че избраният вариант дава най-бързо решение, защото реално Перник има вода за 32 дни, ако не започне снеговалеж и южен вятър за топенето му.

  А бе , неграмотници , всички метеоролози са под ваше командване , какви са тия "ако не завали сняги ако не духне южен вятър да го стопи " ? Че дайте заявка , бе несретници . Или пък направете най- малко един молебен . Така и така тридесет години вече държавата е оставена на Божията милост и на Сатанинската демокрация , която докара народа до сегашното дередже . И в краен случай ще го докарате да емигрира не в Европа , а в близката Сърбия ,да речев . Че даминат курсове по патриотизъм .

 83. 83 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Караниколов: В цял свят търсим тръби за реверсивната връзка до Перник

  Ами търсете по- добре най- върлия защитник на герберското котило и на Простия и простите . Търсете новоизлюпения палит анализатор Харизанов и го питайте къде са нарязаните тръби и в одопроводната арматура на Лобуш . Стиснете му пръсчето на едно менгеменце и всичко ще изпее като славейче . Щом в целия свят няма за вас тръби , ами потърсете в Русия бе изпостници ниедни . Явно ста кьорави като Самуилови войници , да ме прости Господ , та не виждате къде са тръбите .

 84. 84 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Моля, не ме дръжте отговорен за това, което се е случило досега. Аз, когато отидох, водата беше свършила", отвърна Караниколов.

  Ами да си отишъл по- рано , лисицо . И не казвай , че не ти е било работа . Щото веднага изниква въпроса чии пък търсиш сега там . Всеки отговор поражда друг въпрос , итака , докато се разбере , че и ТИ си виновен за откраднатата и платена от хората вода .

 85. 85 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#13] от "Да вярваме на истината":,,Даже трябват сигурно поне 300 човека и много техника,че за 45 дни да се прекарат тези 13,5 километра. Аз не вярвам, че ще ги прекарат за толкова.

  ,,Още си в комунизма мом„е, личи си. За техниката е достатъчен един каналокопател ( ако знаеш що за дживотно е тва), вече има такива машини и в България. Та този каналокопател за три дена ще ти прокопае канал с дълбочина два метра, това е само за каналокопатела, за другото питай кмета
  —цитат от коментар 80 на сидер


  Мюнхаузенчо е в халюцигените, не в комунизма.

  А ти "каналокопател" като тези от статиите в линка ли маш изнадподвпредвид?

  https://www.google.bg/search?ei=gBkmXtzxIsrJkwXH7quICg&q=huge +trench+digger&oq=huge+trench+digger&gs_l=psy-ab.1.0.0i30.10771.13092..16720...0.2..0.166.716.0j5....2..0....1..gws-wiz.......0i71j0i7i30j0i13.b3c_NYSH8Go

  https://bit.ly/30KmJ8f

  В пресечен и каменист терен такива едва ли вършат работа, НО ИМА технически решения и с по малки машини: Въпрос на организация и пари. А, и планиране напред, с няколко варианта.

  Щото може да се спретне трубопровод да реши сегашната криза в Перник. И който в бъдеще няма да бъде ползван.

  А може да се организира доставка на питейна вода по друг начин (водовози) , битови нужди по трети и т.н. И да почне ИНТЕНЗИВЕН ремонт на разпределителната мрежа. Та след месец два мъки като се позапълнят естествените водохранилища около Перник да не се губят 70% в тръбите.

  Всичко е въпрос на КАЧЕСТВЕНО стратегическо и тактическо планиране и изпълнение, И СТРИКТЕН ЕФИКАСЕН КОНТРОЛ над ВСИЧКО. И тук са проблемите: Без ефикасен контрол ще се похарчат стотици милиони с плачевни крайни резултати.


  До коментар [#80] от "сидер":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 86. 86 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Аз вика..….... са снимах на фона на "течаща вода" у банята.......и вече са 306 "покани за приятелство" от перничанки........

 87. 87 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#66] от "Uprsport":

  Днес вместо да гласуват в СОС и да се действа, те са прекарали цял ден в приказки защото някакъв доклад липсвал и най-рано след още три дни ще могат да свършат нещо полезно. А междувременно обратното броене за Перник върви. Какво е това бедствено положение заради което можем да заобиколим ЗОП, но същевременно можем да прекараме цяла седмица в нищоправене? Цялата работа е като театър, а днес беше ред на сцената как умните съветници в София задават умните си въпроси. Има точно нулев шанс СОС да реши против този водопровод, но пак някак си трябва да изиграят някаква имитация на защита на интереса на софиянци. Софиянци в случая ще помагат, то се е видяло и така е редно, но ако нещо не ги устройва такова развитие да вземат да помислят за кои да гласуват на следващите избори вместо да се вайкат и да злобеят срещу съседите си.

 88. 88 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 513 Неутрално

  "Хайде стига с този Белмекен! Вода за Перник ще се взема от язовир Бели Искър"
  Една много компетентно написана статия!
  https://offnews.bg/analizi-i-komentari/hajde-stiga-s-tozi-belmeken-voda-za-pernik-shte-se-vzema-ot-iazovir-b-719862.html

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 89. 89 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1550 Неутрално

  За да може Стомана Перник да точи софийската вода, не Перник вече я източи.

 90. 90 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3566 Неутрално

  До коментар [#85] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Да съгласен съм за техниката, беше малко емоционално Но с това 70-то процента не съм съгласен много защото това би значело по почни всички улици на Перник да текат ручейчета вода. По вероятното е както се вижда от сателитните снимки до краят на Септември Студена е бил на половина пълен. За един месец са източени, не изпуснати директно в в реката седем милиона кубика вода. Сигурно знаеш, че на всеки язовир водата може да бъде изпускана директно в реката. И това Перничани май го надушват кой го е направил и тежко му се пише.

 91. 91 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4847 Неутрално

  До коментар [#81] от "сидер":

  Тогава да те попитам аз теб - Защо В Перник ще плащат по-евтино софийската вода от софиянци ? Усещаш ли как ви лъсна поредната кражба от софиянци !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 92. 92 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4847 Неутрално

  До коментар [#90] от "сидер":

  Кажи ти като съвестен милиционер, радетел за законност и справедливост !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 93. 93 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Весело

  С тая водна криза, хората вече и една студена вода не могат да пият... 😁

 94. 94 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2158 Неутрално

  Че да остане нещо и за крадене от построяването на байпаса на всичко отгоре.

 95. 95 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2158 Неутрално

  За 45 дена ще дойде водата до Перник, ако започнат сега, ама още се туткат, като гледам. Тя ще дойде пролетта и ще започне снеготопенето, а перничани все миризливи ще си ходят дотогава.

 96. 96 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  Какво се вайкате бе, нихилисти? Въпросът е 95% решен - Нено е в кауша, а Бойко ЛИЧНО е разпоредил тръба с ТРИСТА ХИЛЯДИ ЛИТРА В СЕКУНДА да бъде завряна на перничани.

  Малко ли ви се види?!

  Ейй, нама насищане тоя неблагодарен народ...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 97. 97 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 652 Неутрално

  А защо не я прекарат с цистерни? Преди години сикаджията прекара 1 млн тона бали със софийски боклук до Силистра. Перник е доста по- близо.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 98. 98 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 699 Неутрално

  Направо разпродавайте Перник и го местете у Софето, все ще има място за още 50к парчета, всичко да се мести там, закривайте другите части от България.

 99. 99 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#10] от "niksan1":

  Сега сме във полуфеодален капитализъм не помните ли как Фандъкова каза как няма да даде водата на София на Перник? Все едно водата е нейна феодална собственост.

  мурзилка
 100. 100 Профил на proudbulgarian
  proudbulgarian
  Рейтинг: 300 Гневно

  До коментар [#54] от "gaq09398612":

  Не, трябва да обесят всичките си кметове-комунисти!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK