София разреши рилска вода да премине през ВиК мрежата към Перник

Кметовете на София Йорданка Фандъкова и на Перник Станислав Владимиров (вдясно) на обсъждане на аварийния план в Столичния общински съвет

© Георги Кожухаров

Кметовете на София Йорданка Фандъкова и на Перник Станислав Владимиров (вдясно) на обсъждане на аварийния план в Столичния общински съветС 56 гласа "за" и един "въздържал се" Столичният общински съвет разреши преноса на вода през София към бедстващия Перник. Всички политически групи подкрепиха аварийния план на правителството с различни мотиви.


За "Демократична България" единствено "хуманитарната катастрофа, в която са поставени 100 хиляди сънародници" ги задължи да гласуват "за". Групата на БСП заяви, че още от първия ден на обявяването на аварийния план е изразила, че ще го подкрепи по същата причина.


Бонев: ГЕРБ да плати строежа на водопровода Мало Бучино - Перник
Борис Бонев също изрази съпричастност към Перник, но отбеляза, че цялата отговорност трябва да се носи от ГЕРБ. "И то не само за Перник, а и ако нещо се случи в София. Гласуваме "за", защото сме хора и трябва да помогнем", аргументира позицията си той.


Според него кризата не е водна, а политическа – на управлението на държавата. Тя засега ще струва 25-30 милиона лева, но се уточнява, че парите били държавни, а не общински, отбеляза Бонев. Тези милиони също са дадени от данъкоплатците, за да се реши кризата, създадена от ГЕРБ.


"Предлагам тези 30 милиона лева ГЕРБ да ги плати с партийната си субсидия. Защото когато говорите за държавата, за държавни пари – това сме ние, които си плащаме данъците. Само че не ние носим отговорност за това управление на водните ресурси на страната", заяви Бонев.


Предложението му беше оценено от съветниците от ГЕРБ като предизборно за предстоящите парламентарни избори през 2021 г.


Няма държавна гаранция за аварийния план според Методи Лалов


Методи Лалов от "Демократична България" посочи, че разглежданият доклад за аварийния план няма писмената подкрепа на нито един държавен орган. Има писмо-искане от трима министри (на икономиката, на регионалното развитие и на околната среда и водите) и толкова. Всичко в плана е фокусирано към "Софийска вода", но тя не е държавен орган, напомни той. В този смисъл цялата отговорност се съсредоточава единствено върху СОС.


Сидеров гласува "въздържал се"


Въздържал се гласува единствен Волен Сидеров от "Атака". Неговият аргумент е, че всички държавни средства, които ще се отпуснат на Столичната община срещу съгласието й за пренос на вода за Перник, щели да са в услуга на частния концесионер "Софийска вода".


"Софийска вода" ще печели от държавното финансиране във ВиК мрежата на София", отбеляза той.


"Имаме вода до април", заяви кметът на Перник


Кметът на Перник Станислав Владимиров обяви пред журналистите, че се очаква дъжд утре, а и притокът на вода към язовир "Студена" бил малко по-голям вече.


"Имаме вода до април месец и ако природата е по-милостива, притокът ще е по-голям", каза той. На 20 януари обаче министърът на икономиката Емил Караниколов заяви, че в язовира има вода за 32 дни, което значи до края на февруари.


На притесненията, че ВиК-Перник няма пари да си плаща преноса на вода, той подчерта, че то е държавно дружество към Министерството на регионалното развитие и благоустройството и се надява, че държавата ще съдейства във всички посоки.


Фандъкова: Водата от язовир "Огняново" тепърва ще се проучва


Оказа се, че предупреждението на хидроинженера Грети Стефанова, съветник от "Демократична България", на вчерашната дискусия в комисиите по доклада, че водата на язовир "Огняново" е радиоактивна, не е било голословно. Тома Белев каза, че и сега в сайта на община Елин Пелин е отбелязано, че в тези води е установено бета-лъчение.


По-късно и кметът Йорданка Фандъкова уточни, че когато е предлагала на правителството София да има като резервен водоизточник този язовир, "съм поръчала да започнат проучвания. Безотговорно е да се твърди, че утре ще започне строителството и ще се включи вода от "Огняново" във водопреносната мрежа на София", заяви тя. Решението за това ще бъде на база всички проучвания и никой нма да си позволи компромис със здравето на хората, добави Фандъкова.


На упреците на БСП, че нейното име и подпис не стоят под този доклад, което било странно, Фандъкова отговори, че ще подпише споразумението с трите министерства.


Тя отбеляза, че ремонтът на язовирната стена на "Бели Искър" е залегнал в държавния бюджет и той ще започне 2020 г. За изграждането на връзката между Рилския и Искърския водопровод общината работи от 2 години и сега се възползва да поиска финансиране от държавата за реализацията му, обясни Фандъкова.

Коментари (79)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  Дано завали над Перник и да имат вода. Че докато се задвижи бюрократичната машина...

 2. 2 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  ТежкО ни на тези дето живеем в кварталите от южната яка...

 3. 3 Профил на Yulian Evtimov
  Yulian Evtimov
  Рейтинг: 472 Весело

  Единственият начин да се сетим за Сидеров, е като привлече внимание по този начин.

  The man on the Moon
 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5123 Неутрално

  https://www.youtube.com/watch?v=3ckxkIDAPhA

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4140 Неутрално

  До коментар [#1] от "Deaddark":

  " Дано завали над Перник и да имат вода. Че докато се задвижи бюрократичната машина..."

  Дъждът няма да е достатъчен да напълне почти изцяло източеният яз. Студена ! Иначе поздрави за единодушната подкепа на всички политически сили в СОС в полза на бедставщите перничани !

 6. 6 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Цената на 100-200 литровите бидони ще се покачи рязко. София я чака същото, като Перник. Неизбежно е.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 7. 7 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  Важното е виновни да няма. Матряла все ще се оправи някак си.

 8. 8 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 933 Неутрално

  Тя рилската вода не е от бездънно езеро. Отдавна не е имало толкова малко сняг. Пролетта ще е кошмарна за перничани. До лятото първите водни бежанци ще са напуснали града.

 9. 9 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 742 Неутрално

  Нищо неочаквано, няма как да кажат Не на Боко.

 10. 10 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  Това решение ми се вижда дори по-съмнително и от кристалната чистота на управляващите

 11. 11 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  ГЕРБ са цяло бедствие! Във водата в яз. Огняново е открито бета лъчение. До тук добре, но за чий трябва да се проучва след като е ясно че е радиоактивна?
  Съвсем друг е въпроса ако трябва мит'рял за експериментиране. Тогава защо ще я помпят до София? Да опитата да я пласират в Перник.

 12. 12 Профил на qtl36551020
  qtl36551020
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Само журналисчетата си им върват на тия тоя водопровод ако ставаше щеше да го правят вече.

 13. 13 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 938 Неутрално

  ""Предлагам тези 30 милиона лева ГЕРБ да ги плати с партийната си субсидия. Защото когато говорите за държавата, за държавни пари – това сме ние, които си плащаме данъците. Само че не ние носим отговорност за това управление на водните ресурси на страната", заяви Бонев."

  Ми не е така, точно ние носим отговорност, защото ние позволяваме на ГЕРБ да се гаври с нас. Така че ще си плащаме.

 14. 14 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  Данчету гледа много нафандъчено. Що ли й требеше да кара пореден цел мандат. Я Боку колко е добре с неговите половин-половин-половин...

 15. 15 Профил на Aldi Mitov
  Aldi Mitov
  Рейтинг: 318 Неутрално

  До коментар [#1] от "Deaddark":

  С едно заваляване няма да стане. Почвата се е напукала и попива всичко, а веднъж стигне ли до такова състояние язовира ще му трябват няколко месеца обилни дъждове и снеготопене.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 17. 17 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 289 Неутрално

  В момента се създават идеални условия докато пожарникаро-милиционерската команда гаси един "пожар", да предизвика още по-голям.

 18. 18 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1653 Разстроено

  Ако парламента беше поне със същата конфигурация като СОС.
  България щеше да е друга.
  Даже Волен беше конструктивен.
  Наистина жалко че София не е България.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 19. 19 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 952 Любопитно

  Рилската вода софийска собственост ли е, че да се нуждае от разрешение?

 20. 20 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1806 Неутрално

  Изказването на Бонев е популизъм , примесен с лява риторика. Простотиите на Сидеров са добре известни. За мене разумно е изказването на Лалов.

 21. 21 Профил на qtl36551020
  qtl36551020
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Какво ни правят на балами само протакът щото незнаят какво да правят калинките тая вода да нее на само на София става въпрос за бетстващи хора една капка да е ще сия поделим всички и Перник София Пловдив Добрич и тн само ни баламосват друго не знаят.

 22. 22 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5123 Весело

  До коментар [#16] от "Reporter US":

  Преди две седмици срещнах Радан на улицата сам и без охрана в 8.40 часа. Ти баце ти кога го срещна без гавази ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 23. 23 Профил на BBKing
  BBKing
  Рейтинг: 8 Весело

  С галфоните от ГРБ тепърва ще берем ядове. Всички гласуващи за популиста БХ и сие, носят отговорност за случващото се. Ако това е обещаната от тях стабилност и просперитет - заеби!

 24. 24 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5123 Неутрално

  До коментар [#21] от "qtl36551020":

  При ГЕРБ е така - шменти капели !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 25. 25 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  https://www.youtube.com/watch?v=zYd56bX37CY&feature=share&fbclid=IwAR0K5stXaUoWPQdY1J88mrMMSyWL1PMJPsJM3-U4sIWhS6vGZYUT5trVwfI Белмекен преди 2 дни-локва лед

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 26. 26 Профил на Aldi Mitov
  Aldi Mitov
  Рейтинг: 318 Неутрално

  Бонев се е превърнал в жалък популист. Вече са си приятелчета с герб/бсп, гледам заедно ги канят по боко тв(нова тв). И Бонев като Корнелия се прави, че критикува и е опозиция и всичко е само на думи.
  А на трезвия глас на Демократична България не се дава никаква изява. Хората пишат от седмици, Игнатов ходи да снима на терен какво ли не направиха, но мафията си е мафия.

 27. 27 Профил на sokratus
  sokratus
  Рейтинг: 402 Гневно

  "Предлагам тези 30 милиона лева ГЕРБ да ги плати с партийната си субсидия. Защото когато говорите за държавата, за държавни пари – това сме ние, които си плащаме данъците. Само че не ние носим отговорност за това управление на водните ресурси на страната", заяви Бонев.
  Бих добавил и ВМРО да плати със субсидията си!

 28. 28 Профил на Дядо Йоцо
  Дядо Йоцо
  Рейтинг: 553 Неутрално

  "Браво" - дадоха мандат на ГЕРБ да счупи и РИЛСКИЯ ВОДОПРОВОД - сега вече ще стане интересно!!!!

  "The conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society" E.Bernays/USA-1928
 29. 29 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5123 Неутрално

  Драги столичани - НЕ вярвайте на фандъфкова . Питайте я защо СПРЯ минералната вода в парк Възраждане и кой я ползва БЕЗ ПАРИ !?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 30. 30 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1370 Гневно

  Стабилната герболяшка безотговорност и недосегаема некадърност, размита в колектива СОС:
  "Методи Лалов от "Демократична България" посочи, че разглежданият доклад за аварийния план няма писмената подкрепа на нито един държавен орган. Има писмо-искане от трима министри (на икономиката, на регионалното развитие и на околната среда и водите) и толкова. Всичко в плана е фокусирано към "Софийска вода", но тя не е държавен орган, напомни той. В този смисъл цялата отговорност се съсредоточава единствено върху СОС."

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на senedra
  senedra
  Рейтинг: 233 Любопитно

  До коментар [#19] от "Приказки от шипковия храст":

  Рилската вода - не е. Водопроводът, през който трябва да мине тя обаче - е.
  Ясно?

 33. 33 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 458 Гневно

  Изключително некадърни калинки. Да обобщя:
  - ДБ и Бонев гласуват За, понеже има хора в беда, а ние сме преди всичко хора
  - ГЕРБ плащат като месии от народния джоб без никакви гаранции за успех
  - Няма реални проучвания, само добри намерения и няколко хартийки
  - СОС пак не знае къде се намира, начело с даскалицата по руски, пионката

  Сега, питам, с така поставените факти, кога мислите София ще остане без вода? Залагам на до макс 3 месеца да сме на режим.

  "Благодарим ти", партио любима.

 34. 34 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  До коментар [#3] от "Yulian Evtimov":
  Другият от разединените идиоти контрера също напомни за себе си. Позова се на някакъв чуен да почнело изпълнението без да се чакало решението. Ми тогава за чий трябва решение? След като се изпълни ще се вземе решение независимо от резултата.

 35. 35 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "... че водата на язовир "Огняново" е радиоактивна, не е било голословно."

  Къв е тоя язовир, бре, изроди ? Сега и лъчева болест ли искате да ни докарате ??

 36. 36 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7830 Неутрално

  Дано само софиянци да не останат без вода.

 37. 37 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 952 Весело

  До коментар [#32] от "senedra":

  "Рилската вода - не е. Водопроводът, през който трябва да мине тя обаче - е.
  Ясно?"

  Ти що са пениш, ма? Заглавието беше друго.

 38. 38 Профил на Sar
  Sar
  Рейтинг: 296 Неутрално

  Перник няма да има вода поне още 2 месеца, а тук някои хора ни обясняват, че ако имаш някаква критика към ГЕРБ си русофил и комунист. Нищо, че ГЕРБ строят руски патоци и че техния човек Цацата ходи няколко пъти при Чайката за инструкции, и че Баце се кланя на Тодор Живков, и т.н.

 39. 39 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5256 Неутрално

  До коментар [#22] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ти сериозно ли питаш?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5256 Неутрално

  До коментар [#33] от "Slick":

  Ако не познаеш, ще се извиниш ли?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 42. 42 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 872 Неутрално

  Следва режим и за София след няколко месеца

 43. 43 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 289 Неутрално

  [quote#16:"Reporter US"][/quote]

  ОФчи, освен опорката за Кънев, нещо друго няма ли да "изповърнеш" по вдъхновение от гаражния комитет на партията в Банкя?

  Нещо изисквания за разнообразие на помията нямат ли от старши троловете?

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3018 Неутрално


  До коментар [#38] от "Sar":


  "Вода за Перник" на ГЕРБ си е досущ като "Сполука за България" на БСП.

  Две партии - една цел!

 46. 46 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5256 Неутрално

  Някой знае ли за какво точно врещят радикалните комунета от ДСБ и колегите им от БСП (двете крила на БКП), след като общинските им съветници са подкрепили проекта?
  —цитат от коментар 44 на Reporter US


  И те не знаят.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 47. 47 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1249 Весело

  Междудругото би трябвало който трябва да е наясно че умнокрасивите комунисти са толкова отчаяно гладни и насъскани да дадат властта на позитанските си батковци че саботаж на водоснабдяването с цел безконтролно ескалиране на политическата ситуация е ЕДИНСТВЕНАТА им опция. Скрупули отдавна е ясно че нямат.

  Мада Нейча по некое време ше пусне фандък, умнокрасивците са бедствието от което трябва да се пази водата

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 48. 48 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 527 Неутрално

  "защото сме хора и трябва да помогнем"

  Това е истината, която стои над всякакви политически сметки

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на Black Label
  Black Label
  Рейтинг: 378 Неутрално

  Дано в крайна сметка спасят този град, който така балъшки прецакаха.

 51. 51 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 289 Весело

  Дано в крайна сметка спасят този град, който така балъшки прецакаха.
  —цитат от коментар 50 на Black Label


  Чи как! Лично съм видел Бойко Борисов и целото правителство как вадят с коВи вода от пернишкио гьол и мъкнат да си поливат бостаните у софийско… Без майтап!

 52. 52 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 744 Неутрално

  тя фандъкова заедно с герб вече са ни осъдили на смърт след като издишахме 1 милиард тона изгорял боклук и нямат намерение да спират вноса
  всички ще пукнем от рак достатъчно скоро ще се усетите, нима няма всеки от вас поне един познат починал от рак? скоро ще са десетки познати

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 53. 53 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Междудругото би трябвало който трябва да е наясно че умнокрасивите комунисти са толкова отчаяно гладни и насъскани да дадат властта на позитанските си батковци че саботаж на водоснабдяването с цел безконтролно ескалиране на политическата ситуация е ЕДИНСТВЕНАТА им опция. Скрупули отдавна е ясно че нямат.Мада Нейча по некое време ше пусне фандък, умнокрасивците са бедствието от което трябва да се пази водата
  —цитат от коментар 47 на Saint of Me


  Късно е, Радан вече източи язовиро на перничани.

 54. 54 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 744 Неутрално

  пернишките винкели толкова са омекнали че не заслужават помощ
  сега стомана перник и вецовете на бсп ще изпият и софийската вода

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 55. 55 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  До коментар [#52] от "t5eyes":

  Егати 1 милиард тона си е число:)
  Хахаха

 56. 56 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  Язовир Камчия захранва и Варна и Карнобат. Но не са искали от ОС на Бургас разрешение за ползване на бургаската вода и водопровод. А и няма логика. Язовир Искър е 100% държавна собственост. А "Огняново" не се ползва пак поради безвремие и безхаберие. Че то изследване за радиоактивност се изисква за всеки водоизточник. Как може да няма такова?

 57. 57 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 744 Неутрално

  "Браво" - дадоха мандат на ГЕРБ да счупи и РИЛСКИЯ ВОДОПРОВОД - сега вече ще стане интересно!!!!
  —цитат от коментар 28 на Дядо Йоцо


  точно това ще се случи

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 58. 58 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2617 Неутрално

  До коментар [#18] от "dedoliben":

  Така ли, и каква е разликата - ГЕРБ води, БСП е контра, умните и красивите и люспите им както обикновено лаят някакви глупости и разбира се вечния Волен. Липсва само ДПС но ако се откажем от тях ще трябва да отрежем 2-3 области така че и те влизат. Да ви напомня сегашния парламент ?. Е разбира се без умните и красивите, те точно тогава се изпокараха и не влязоха.

 59. 59 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3018 Неутрално

  До коментар [#51] от "Reporter US":

  Чи как! Лично съм видел Бойко Борисов и целото правителство как вадят с коВи вода от пернишкио гьол и мъкнат да си поливат бостаните у софийско… Без майтап!
  —цитат от коментар 51 на Reporter US


  Това трябва да го разкажете на Гешев. Че Нено Димов, Севдалина Ковчева и Ирена Соколова ще му разкажат как Бойко Борисов лично им наредил да се снишат преди изборите и да не правят нищо по задаващата се криза.
  Столичната мълва говори, че всеки момент се чака запис от разговор "Ало, Димов".

 60. 60 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2617 Неутрално

  До коментар [#35] от "balgariez":

  Каква лъчева болест, съвецкия чугун не го лови радиацията.

 61. 61 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2617 Неутрално

  До коментар [#29] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Айде поредните глупости, в парк Възраждане, построен при предишния мандат на Фандъкова НИКОГА не е имало чешми. Има каптаж, от който водата отива директно в канала. И така е от поне 50 години. При соца там бяха едни бараки дето се водеха някакъв завод а горната част дето сега е цирка беше една запусната детска площадка. Преди това са били къщи и гара. Там където са дърветата сега бяха релси. Построения аквапарк е ОБЩИНСКИ и ще отвори врата напролет. И той е единствения потребител на минералната вода която толкова години тече в канала.

 62. 62 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1249 Весело

  До коментар [#53] от "bobyb":

  Ако той е погледнал картата и посочвайки Перник е казал - тука!, активирайте Гъдьо Мещицата дето Драгалевския Месия го сложи на топла служба навремето, ще врътне крана както му кажем, евала, ощракал се е стратегически.

  Въпреки че по-скоро тия на които е крепостна собственост са стратезите с тия визии :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 63. 63 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4429 Неутрално

  Дано завали над Перник и да имат вода. Че докато се задвижи бюрократичната машина...
  —цитат от коментар 1 на Deaddark


  Ако завали НАД Перник , пак няма да има вода , защото дъждът само ще измие улиците. Дъжд трябва да вали източно от Перник , за да пълни язовира.

 64. 64 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2453 Неутрално

  Похвално за единомислието ! Любопитно е как накараха Софийска вода да поеме отговорността......Дали ще има дъжд е божа работа , но чакането може все още да помогне при зачистването на езерото И СЪОРЪЖЕНИЯТА "от наносите , което също е работа за свършване , защото при една водна вълна ще пострадат всички водовземни съоръжения от тях...после и водата към града ще я чистят с месеци , да не мислим и за самият напор по мрежата ….

 65. 65 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Нормално е всички да подкрепят решението, дано помогне поне малко. От Огняново до колкото знам няма да пият вода.

  Много хитър
 66. 66 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  Бонев: ГЕРБ да плати строежа на водопровода Мало Бучино - Перник
  Борис Бонев също изрази съпричастност към Перник, но отбеляза, че цялата отговорност трябва да се носи от ГЕРБ. "

  Тоя звучи като сидеров.... Ако Бонев някога стане кмет да плати една-две спирки на метрото от своя джоб тогава.

 67. 67 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 885 Неутрално

  Водата от Рилския водопровод не е проблем. Проблемът е дали водопроводът ще издържиувеличен дебит. И ако почнат едни течове, едни ремонти, спиране на вода за София - те тогава ГЕРБ ще видят.

 68. 68 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  Разбрахме няколко неща:
  1. Перничани не са си плащали доста години редовно и затова ВиК то им е било във фалит и хората напускали от поне три години.
  2. Сега очакват Държавата да помогна в двете посоки- тоест , пак да не си плащата нито за преноса нито на Вик.
  Перник явно е първия комунистически град.
  Иначе , на снимката е лицето в което ДСБ се кълнеше- Прошко Прошков, който нече е от Герб/ Сдс....
  Толкоз на морала на десебарите- Сачева, Прошков, Цонев, Нено и подобни препрани " лидери и знакови лица на "дясното"".
  Разбира се , те се продават ..........светкавично.

 69. 69 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 684 Неутрално

  София разреши рилска вода да премине през ВиК мрежата към
  Перник .


  Какви са тия журналистически простотии бе джанъм ! София била разрешира нещо си . Че кой е тая София , Эамилно име има ли си ? На каква държавна длъжност е , че имо такава сила да разрешава от раз държавни дела . Ако пък стана въпрос за ГРАД София , откога Фандъкова не е фактор в управлението й . То тя кога ли е била , ама нейсе . И за каква СОФИИСКА мрежа става въпрос ? Тя не е ли дадена на КОНЦЕСИЯ на някой си за тлъста сума . И тоя някой не е ли в момента СОБСТВЕНИК на мрежата , докато трае Концесията . И не трябва ли , ако някой иска да ползва тазимрежа , да иска разрешение от него . Какъв селсъвет , каква кметица , какви гербери . Факта , че "Софииска Вода " се държи като домашна прислужница , означава само едно - че са гузни и се страхунат да се противопоставят на Правителството , за де не им отнемат бизнеса чрез безброй данъчни проверки и заплахи за отнемане на лиценза . По договор , щом концесионера е ЗАДЪЛЖЕН да инвестира в системата , той е в правото си да се РАЗПОРЕЖДА с нея както намери за добре . Тук Общинския съвет си няма работа . Не може да се разпорежда с ВРЕМЕННО ЧУЖДА СОБСТВЕНОСТ . Гнилите ябълки вече станаха на пулп .

 70. 70 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 684 Неутрално

  На притесненията, че ВиК-Перник няма пари да си плаща преноса на вода, той подчерта, че то е държавно дружество към Министерството на регионалното развитие и благоустройството и се надява, че държавата ще съдейства във всички посоки.

  Всички тия хора , дето се правят на хидпо - експерти са се оплели като пилци в кълчища . Само преди два дни Зам Директора на 4Софииска вода " обясняваше ,че нямат притеснения , ако ВиК Перник няма пари да си плаща задълженията КЕВР имал създаден инстументариум за плащане задълженията на задлъжнели дружества към редовните оператори . Сега се оказва , че парите за изплажане на нефелните дружества ще се плащат пак от данъкоплатеца . И само това да е - с мед да ги храниш . Цялата тази дандания за някакви софиянци , спасители на перничани , си е чиста проба ппрах вочите и пара в свирката . Тези "3000" л/ сек вода , Които Простия ще праща в Перник , няма да решат никакъв проблем / Кризата и режима си остават ,само че придобиват "УСТОЙЧИВ "ХАРАКТЕР сЪС СЪЩИЯ ЧАСОВИ ГРАФИК има вода - нема вода . Мижи Ласко да те лажем .

 71. 71 Профил на milenmihailov
  milenmihailov
  Рейтинг: 621 Неутрално

  До коментар [#69] от "papуre":

  Концесията не е даване на собственост.

 72. 72 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Имаме вода до април", заяви кметът на Перник
  .
  На 20 януари обаче министърът на икономиката Емил Караниколов заяви, че в язовира има вода за 32 дни, което значи до края на февруари.

  Както се рече - пиленца в кълчища . 73. 73 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 684 Весело

  До коментар [#2] от "T.M.":ТежкО ни на тези дето живеем в кварталите от южната яка...

  Не бойте се - имате си Спасителя . Той няма да ви остави в пустиня , до си Свети името Му .

 74. 74 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 684 Неутрално  До коментар [#71] от "milenmihailov":Концесията не е даване на собственост.

  Приеми го като ОТДАВАНЕ НА СОБСТВЕНОСТ ЗА ПОЛЗВАНЕ ПО ВРЕМЕ НА кОНЦЕСИЯТА . Няма балами , които да влагат инвестиции в собственост , с която да не разполагат и използват според намеренията си . Какво правим , ако концесионера точно тогава почва да прави ремонт на тръбата , която трябва да пренесе водата до Перник ?. Фандъкова да му забрани ремонта ?

 75. 75 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 684 Весело

  До коментар [#68] от "grayeagle":Перник явно е първия комунистически град.
  Хич не е явно . Първия комунистически град е ДИМИТРОВГРАД . дАНО ГО ЗАПОМНИШ .А ВСИЧКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ГРАДОВЕ НЕ СА ИМАЛИ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИТЕ ПРОБЛЕМИ И ПРОВАЛИ . кАКТО ВИЖДАШ ,ПАК КОМУНИЗМА ИДВА НА ПОМОШ И НА ПЕРНИЧАНИ . ЩЕ ИМ ДОКАРАТ ВОДА ОТ ДЕВЕТ ДЕРЕТА - Чиста рилска вода , Ама по комунистическа водна магистрала .

 76. 76 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#67] от "evtimvz": И ако почнат едни течове, едни ремонти, спиране на вода за София - те тогава ГЕРБ ще видят.

  Нищо няма да видят . Ще вият Като линейки .

 77. 77 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#66] от "rdb41527334": И ако почнат едни течове, едни ремонти, спиране на вода за София - те тогава ГЕРБ ще видят.

  Ако е провалил строежа на една две станции и е нанесъл финансови загуби , естествено е да си плати ОТ ДЖОБА . кАКТО ПЛАЩАТ ГЕРБЕРИТЕ , нАЛИ ?

 78. 78 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 684 Неутрално  До коментар [#63] от "tacheaux":Ако завали НАД Перник , пак няма да има вода , защото дъждът само ще измие улиците. Дъжд трябва да вали източно от Перник , за да пълни язовира

  ДА . И ДА ВАЛИ ЦЯЛА СЕДМИЦА . ПО СТО ЛИТРА НА КВ 8М . Ще напълни Студена , ама май ще изпразни доста други . Не дай си Боже , да скъса и някоя стеничка .

 79. 79 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2617 Неутрално

  До коментар [#63] от "tacheaux":

  Леле не се изказвайте без поне малко да знаете за какво става дума. Перник се захранва от язовир Студена, който е едногодишен изравнител на потока от водосбора изворите на Струма. И се пълни от пролетното топене на снеговете по южните склонове на Витоша. В зависимост от годината то докарва 5 до 10 милиона кубика за 2-3 седмици през пролетта. Валежите са незначителен приток, отделно района е карстов и има нужда от много, много вода за да остане някаква част в язовира.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK