Бюджетът на Фандъкова беше приет с гласовете на ВМРО и "Атака"

Групата на ГЕРБ-СДС в общинския съвет получи подкрепа от "Патриоти за София", която включва ВМРО и "Атака".

© Юлия Лазарова

Групата на ГЕРБ-СДС в общинския съвет получи подкрепа от "Патриоти за София", която включва ВМРО и "Атака".С 32 гласа "за" Столичният общински съвет прие проектобюджета на кмета Йорданка Фандъкова за 2020 г. Мнозинството бе от съветниците на ГЕРБ-СДС, на "Патриоти за София" и Волен Сидеров. Гласовете против бяха 26 - от групите на "Демократична България", на БСП и независимият Борис Бонев. Трима съветници отсъстваха от гласуването - един от ГЕРБ и двама от демократичната общност.


София ще разполага с 1.729 милиарда лева през 2020 г.


Бюджетът на София е в размер на 1.729 милиарда лева, обяви Фандъкова, което е с 21 милиона по-малко от миналата година. Сега планираните собствени приходи на общината ще са 789 милиона лева, което е с 64.4 милиона повече от предишния бюджет, подчерта тя.
"Поставили сме си реалистична цел да съберем почти 41 милиона лева повече от данъци и 23 милиона лева повече от управление на общинската собственост и такси", обяви Фандъкова.


Кварталите и екологията са основните приоритети за Фандъкова


Като два стратегически приоритета на София бяха очертани кварталите и екологията. Повече пари за инфраструктурата в кварталите - улици, тротоари, детски градини и училища, но и за по-добър градски транспорт, изреди кметът. Вторият приоритет е преди всичко подобряването на качеството на атмосферния въздух в столицата. За постигането на тези цели са насочени 80% от бюджета, увери Фандъкова.


"12 милиона лева повече за ремонт на квартални улици, в това число и директното финансиране на ремонтните програми на районните кметове по техни предложения. Припомням, че за програмите на кметовете отделяме директно 20 милиона лева, като половината пари ще получат като директно финансиране, а с другата половина ще бъдат изпълнени програми, които те следва да предложат и предадат в най-скоро време", уточни Фандъкова.


Бонев: 200 милиона лева по-малко за изграждане на улици и за градски транспорт


Капиталовата програма ще е в размер на 479 милиона лева, което е с близо 200 милиона лева по-малко от предизборната 2019 г., контрира Борис Бонев.


"Това означава 30% по-малко пари за улици и тротоари, за паркове, за градски транспорт и подземна инфраструктура", подчерта той.


Той продължи да критикува предложения бюджет, посочвайки липсата на обещавани от години и ключови за града проекти, като бул. "Тодор Каблешков", а ремонтите в кварталите и строителството на нови паркинги, отново се отлагат за следващи години.


"С предвидените 10 милиона лева за 24 района, не може да се облагороди даже и един микрорайон. За целта са необходими далеч повече средства, интегриран подход, и добри проекти, но нищо от това не е осигурено. Въпреки настояването ми, пари не са заделени и за строителството на монтажни паркинги в кварталите, което е недопустимо, предвид предстоящото разширяване на синя и зелена зона", обяви Бонев.


ГЕРБ не възприе идеята за ваучери от 300 лева за деца извън детските градини


Остра критика към проектобюджета отправи Владислав Панев, съпредседател на "Зелено движение" и на групата на "Демократична България". Той не вижда нито един приоритет от програмата на обединението да е влязъл в бюджета на Фандъкова.


"Виждаме още от същото, което София получава за пореден мандат. В бюджет 2020 липсват реални приоритети - уж обявената като такава дигитализация получи място в бюджета само часове преди днешното обсъждане и то след неколкократни настоявания на "Демократична България", подчерта Панев.


"Демократична България" предложи да се дават ваучери в размер на 300 лева месечно на родители, чието дете не е включено в общинските ясли и детски градини. Тази мярка ще е временна, докато се построят необходимият брой такива заведения, обясни Панев. Парите ще се получават във вид на ваучери, с които родителите да плащат на частни детски заведения, уточни той.


Става въпрос за 11 хиляди деца, чиито родители намират други начини за отглеждането им, добави Грети Стефанова от "Демократична България". Общата сума за реализация на предложението е 13.2 милиона лева за месеците от септември до декември.


Предложението беше отхвърлено от групите на ГЕРБ и "Патриоти за София", в която са ВМРО и "Атака".


Гражданите на София не получиха смислени аргументи нито за повишаването на два местни данъка, нито за механичното повишаване на парите за почистване на града, каза Панев. В бюджета липсват 24-те района и визия за развитието им, както и обяснение защо голяма част от исканите от тях средства не са включени в бюджета.


Столична община трябва да предприеме активни мерки, за да си реши приходната част на бюджета и да осигури по-добра събираемост. Панев призова за повече приходи от общинските дружества и за по-смело и реално налагане на санкции на всички нарушители.


"А не да вдигат данъците. Иначе през идния декември пак ще се иска вдигане на данъците", отбеляза той.


Лифтовете на Витоша пак са забравени


В предизборната си програма Фандъкова категорично обеща да възстанови Княжевския лифт до 2021 г. За да стане това, би трябвало в бюджета за тази да са предвидени средства, но такива няма, отбеляза Марта Георгиева от демократичната общност. Ежедневен автобус до Витоша, препоръча колегата й Тома Белев.


БСП: "Това е следизборен бюджет, без амбиции, без да е обърнат към хората"


Така коментира бюджета на Фандъкова Калоян Паргов, председател на групата на БСП в СОС. Милка Христова напомни, че изпълнението на миналогодишния бюджет е било доста слабо.


"Едва 84% изпълнение на приходната част, а при разходите - 85%. За образование бяха планирани 30 милиона лева, а се усвоиха 18 милиона", отбеляза тя, като добави, че и за 2020 г. са планирани пак 30 милиона лева за образование.


Паргов заяви, че за поредна година групата на социалистите показва на управляващите занижената и подценена приходна част в бюджета и добави, че това е традиционна практика на управляващите, за да може после да отчетат голяма събираемост.


"Ще предложим увеличение с 53 милиона лева в приходната част и ще ги заложим в определени приоритети. Единият от тях е децентрализация, за която всички говорим, но не я виждаме в този бюджет. Имам предвид разпределение на средства за самите райони. Хората отдавна очакват общината най-накрая да влезе в кварталите, а кметът Фандъкова да си изпълни предизборното обещание. Предлагаме в кварталите "Люлин" и "Младост" да има многофункционални спортни зали, Това са част и от нашите предизборни приоритети, които кметът Фандъкова споделяше в рамките на кампанията", каза Паргов преди гласуването на бюджета.


Районите пак са без реални свои бюджети


Двама районни кметове - на "Слатина" и на "Лозенец", присъстваха на обсъждането на бюджета в СОС, като по закон те нямат право на глас.


"От 41 направени предложения за "Слатина" в бюджета е влязло само едно. Отпадна ремонтът на част от ул. "Атанас Узунов", както и на ул. "Велчо Атанасов", а те са включвани в капиталовите програми на бюджетите на София за 2016 г., за 2017 г., за 2018 и 2019-а - също. Но за тази година не са. Защо не са изпълнени досега тези ремонти не мога да кажа. Въпросът ми е защо са отпаднали", обърна се към Фандъкова кметът на района Георги Илиев.


Той заяви, че е провел четири срещи с нея и тя го е уверявала, че ще има достатъчно средства за предложения за района, стига да са добре мотивирани. Накрая е получил уверение, че ще бъде извършен ремонт за 100 хиляди лева с ДДС от фирма "Хидрострой", с която общината вече имала договор за поддръжка на инфраструктурата на "Слатина". Срокът е до 31 март ремонтите да се направят, подчерта кметът Илиев.


"Къде е бюджетът на район "Лозенец"? Районът трябва да го има според наредбата за съставяне на бюджетната прогноза, член 2, алинея 2", запита Константин Павлов, кмет на района. Той призна, че е събирал данни за него от официални и полуофициални източници.


"Приемам това за дефект на свръхцентрализацията на общинските средства", подчерта Павлов. За всеки район се полагали по 10 хиляди лева за културни събития.


"Тези пари са подигравка - това са 16 стотинки на човек за година в района. Това е смешно", подчерта той. В "Лозенец" има квартали ("Кръстова вада"), които още са без улици, без канализация, очерта Павлов размерите на бъдещата неотложна работа в района.

Коментари (49)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 977 Неутрално

  Коалицийката БСП+ДеБъ+"независимият" работи.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 2. 2 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1486 Весело

  Коалицийката БСП+ДеБъ+"независимият" работи.......
  —цитат от коментар 1 на pag

  Работи и управлява коалицията милиционери + кремълски патреотари, чети внимателно. Бюджетът Е приет. Слава на Волен!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Неутрално

  До коментар [#1] от "pag":

  По делата ще ги съдиме. Видов ден наближава.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#1] от "pag":

  Гербер, а ти гордееш ли се за коалицията със Сидеров?
  Бюджет 1 млрд. щатски долара и градинки в междублоковите като в Чернобил, улици около централни части и булеварди, надупчени като от бомби, центърът на София омазан по самоковската школа - евтино и бедно, въдухът лош, боклукът не е мръднал от години към по-добро. Фандъкова е визията на милиционерите за съвременна България.
  За този бюджет има градове по света, които може и да не блестят, но изглеждат в пъти по-добре.

 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Неутрално

  До коментар [#4] от "SSS":

  Щом е за усвояване няма срамни коалиции за ГЕРБ !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 977 Весело

  Ей, дадох им тон и смартбютита+прононсираното комуне залаяха в унисон.

  Знанието е сила, информацията - власт
 7. 7 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 875 Неутрално

  До коментар [#4] от "SSS":

  не знам за герберите, но софиянци си избрахме фандъкова и показахме кукиш на кукловодите. това е положението свиквайте

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Неутрално

  До коментар [#7] от "sarunka":

  Поздрав за теб. Пиши ми го в досието. И си личи от километри, че не си раждана тук.
  https://www.youtube.com/watch?v=qPP7zLhPTto

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на Storm Rider
  Storm Rider
  Рейтинг: 419 Неутрално

  До коментар [#7] от "sarunka":

  Не съм сигурен, че софиянци избрахме Фандъкова. По-скоро я избраха ерудираните и отговорни граждани от Факултето и Филиповци.
  Няма лошо. Излезе й титла. Джипси Куин Юрдана!!!

 10. 10 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2674 Неутрално

  Учителницата не спира да удивлява.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 11. 11 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  До коментар [#4] от "SSS":не знам за герберите, но софиянци си избрахме фандъкова и показахме кукиш на кукловодите. това е положението свиквайте
  —цитат от коментар 7 на sarunka  Да, софиянците направихте страхотен избор - между две комунистки !
  Гордееш ли се ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 12. 12 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 528 Неутрално

  "Гражданите на София не получиха смислени аргументи нито за повишаването на два местни данъка, нито за механичното повишаване на парите за почистване на града"

  Смислени аргументи няма как да се сътворят при калпаво управление

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 13. 13 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  тиквариата си отмъщава на негласувалите за тях, м... наказват, другарките... е, да видим докъде ще я докарат

 14. 14 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 482 Весело

  Кметовете на "Демократична България" пищят из другите медии, че им орязали парите за проекти, което гарантира, че кварталите, които управляват ще тънат в мизерия, за разлика от тези, където управляват ГЕРП. Честито! И в тази връзка ми се иска да напомня за думите на онова пухкаво съдийче, новоизлюпен политик:

  "Методи Лалов: Никакви жестове няма да връщаме на БСП за балотажа"

  https://www.dnevnik.bg/politika/2019/10/29/3983345_metodi_lalov_nikakvi_jestove_niama_da_vrushtame_na_bsp/

  over the under
 15. 15 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  Пак се въртим в кръг никой не обсъжда конкретните предложеня.
  А кой какъв е зщо такъв а не онакъв е.
  Всеки път при някаква дискусия трол фабриката дава газ и залива всичко с фекалйи.
  И всички на лична основа.
  За него за майка му за сестра му и накрая всички са маскари.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Неутрално

  До коментар [#15] от "dedoliben":

  Виж какво готвят на Света Неделя. Като пари, визия и игнориране на живеещите в района. Достатъчно е.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Неутрално

  До коментар [#15] от "dedoliben":

  Другарят Здравков бил гарантирал на Фуксас , че трафикът в центъра ще намалява в следващите години.
  Виж как с небостъргачи за свои хора унищожават цели квартали по незаконен начин.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Неутрално

  Защо намаляват парите за образование, здравеопазване, спорт, инфраструктура ?!?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Неутрално

  Защо не е изпълнене инвестиционната програма за миналата година. Само 67% изпълнение .
  Какво стана с тези пари 200 + МИЛИОНА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Неутрално

  Защо дават на районите само по 420 000. за какво ще им стигнат ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 21. 21 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1893 Неутрално

  Коалицийката БСП+ДеБъ+"независимият" работи.......
  —цитат от коментар 1 на pag


  В крайна сметка бюджетът на Столичната община беше приет с 32 гласа „за“ („ГЕРБ - СДС“ и ПП „Обединени патриоти“), 26 „против“ („БСП - Лява България“, „Демократична България“ и Борис Бонев, независим) и нито един „въздържал се“.
  Вече е ясно , кои са сплотени под "червеното знаме "
  Една безсмъртна песен - химн на БКП 1/БСП - Нинова/ и БКП 2 /ДСБ и др./
  "Нас червеното знаме роди ни, нас не ще ни уплаши смъртта. Ние сме на всеки километър, ние сме на всеки километър - и така до края на света. Пада другарят в смъртен бой, пада, за теб, свобода. За да изгрее и стане той малка червена звезда. За да изгрее и стане той малка червена звезда, малка червена звезда."

  Още на: https://textove.com/kosta-karageorgiev-na-vseki-kilometar-tekst
  Благодариние на textove.com

 22. 22 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  Кметът Трайчо днес е бил на дело, като подсъдим. Затова не е бил в СОС да зададе своите въпроси, какъв мал шанс.

 23. 23 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Неутрално

  До коментар [#21] от "doroteus":

  Определиха се КОРУМПЕТАТА. Така ще е по-лесно като му дойде времето.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 24. 24 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Дневник по ясно и гордо ще звучи заглавието "Против приемането на бюджета гласува новото ОФ в състав БСП и ДБ."

 25. 25 Профил на lil67
  lil67
  Рейтинг: 252 Разстроено

  До коментар [#21] от "doroteus":

  Много добър коментар! Да, наистина, всички съмнения отпаднаха!

 26. 26 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Неутрално

  До коментар [#24] от "tda10501756":

  Против са били честните и некорумпираните.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Неутрално

  До коментар [#25] от "lil67":

  Особено за слугите на шайката.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 28 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8071 Неутрално

  Софиянците на кого се сърдят. Колко пъти трябва да ги ударят по главата, за да разберат кой ги удря. Колко години ще избират Фандъкова, докато проумеят, че не става.

 29. 29 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1893 Неутрално

  Софиянците на кого се сърдят. Колко пъти трябва да ги ударят по главата, за да разберат кой ги удря. Колко години ще избират Фандъкова, докато проумеят, че не става.
  —цитат от коментар 28 на Роси


  Роси , този път не си особено адекватна ! ....Жалко , че вчера те похвалих - да не би под името" Роси " да пишат 2 персони !

 30. 30 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 820 Весело

  До коментар [#27] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете, и още 367.. коментара да напишеш, следващите четири години Данчето "поръчва музиката". Не ви достигат силиците на лилавата коалиция.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 31. 31 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#30] от "todor._89":

  Тя да продължава в този дух и нема много да изкара, едва ли софиянци повече ще я харесаме.

 32. 32 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Патеричка тук, златен пръст там, чудо

 33. 33 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Неутрално

  До коментар [#30] от "todor._89":

  Беги бърже ѝ пали свещ за здраве !
  Че на този свят нищо се не знае !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 34. 34 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 820 Весело

  До коментар [#33] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ти като пали за Галева, да не хвана дикиш!?

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 35. 35 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 960 Неутрално

  До коментар [#7] от "sarunka":

  Айше, ти ли си?

 36. 36 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 2222 Весело

  До коментар [#7] от "sarunka":

  бабешки мурафети ;-)) хи хи хи

 37. 37 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Фандъкова е тумор за София

 38. 38 Профил на ukz49617103
  ukz49617103
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#8] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Откъде знаеш всичко това ,умнико.Да не би да си ром?

 39. 39 Профил на ukz49617103
  ukz49617103
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#31] от "nwj49315903":

  Ходете си на село.Ти със сигурност не си от София...

 40. 40 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3277 Неутрално

  Ей, дадох им тон и смартбютита+прононсираното комуне залаяха в унисон.
  —цитат от коментар 6 на pag


  Абе наглецо!
  Освен лозунгите и мантрите някаква логика за защита на некадърния бюджет, който (явно се вижда) е бил разнищен от критики, можеш ли да предложиш!?
  Трябва да си сляп за да защитаваш по този глупав начин!
  Аман от нахални и дебелеооки гербери!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 41. 41 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#39] от "ukz49617103":

  Сигурно, само прабаба и прадядо беха, докато твоите са брали тютюн в долината на широките гащи.
  Наместихте се по разни дирекциики като младши експерти и съсипахте града, "столичани"!

 42. 42 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2502 Неутрално

  Счупих две клавиатури да пиша, че след очерталата се конфигурация в СОС на втори тур трябваше да се гласува за Майчето. Иначе целият цикъл на щавене и разпределение на средствата остава в едни и същи ръце, без никаква форма на контрол. Още 4 години гербавите и патреотите ще се заливат от смяя "бате К*ре, Насу Биволо пуснАл неккфффооо дзапитване, колко наем плаща Мария Габриел дза общинцко джилище! Чшшшш, алоуууу, ъ не цъм луд ъ ти отговорим. Когато 1,3 милиона духачи и цфирколетки глацуът дза тее, тогаа сам че ци провЕриш. Аъ дза цега неъ ткиа идзгледи, аъхъхъхъхъхъх-хъхъхъъхъ!

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 43. 43 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Не виждам проблем?
  Нормално е бюджета да расте.

 44. 44 Профил на sanvito
  sanvito
  Рейтинг: 336 Неутрално

  Златния пръст се прехвърли от парламента в общинския съвет, мъката продължава

 45. 45 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 988 Неутрално

  Бонев ги вкара в съвета, па ся гласувал против.

  Късно е китка за либе, още години ще крадат тия некадърници!

 46. 46 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2617 Неутрално

  До коментар [#1] от "pag":Гербер, а ти гордееш ли се за коалицията със Сидеров?.
  —цитат от коментар 4 на SSS


  Мутрите вече нямат чак такава чувствителност, за да изпитват гордост или обида!
  Коритото им е пробито от всякъде. Нещо като тръбите в Перник!
  Готови са да станат ортаци и с дявола, само и само да се закрепят още известно време на върха. Приличат на нещо като леки жени. Нямат чест нито достойнство. Огъват се като плужеци, дори при най-малкото съпротивление.
  Започнаха все повече да приличат на партньорите си, ксенофобите от мвро и комунистите на сидеров!.


  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 47. 47 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Волен практикува най-древната професия.

 48. 48 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5150 Неутрално

  До коментар [#38] от "ukz49617103":

  Който не го мързи да чете и да се информира - знае.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 49. 49 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 875 Весело

  До коментар [#42] от "cinik":

  на парламентарните избори направо за курнела, че бадева ще ви идат гласовете. закривай

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK