Кучетата ни нападнаха, пазачът не можеше да ги удържи

Кучетата ни нападнаха, пазачът не можеше да ги удържи

© Георги КожухаровПоредното убийство на куче в Борисовата градина от кучетата-пазачи на къпалнята "Мария Луиза", което се случи тази неделя (8 март) предизвика освен реакции на силна съпричастност към стопаните, възмущение и настоявания да се предприемат мерки, и още свидетелски истории от мястото. (Цялата история и реакцията на отговорните общински власти - четете тук).


Освен кучета в и около обекта, животните - пазачи са нападали и хора вътре. Случаят, който получихме и който публикуваме (запазваме анонимността на подателите) e от октомври 2019г. и също е докладван в полицията. Той отваря още една тема, че начинът по който може да се влезе на територията на къпалнята е от много места и сравнително лесен. Да това е нарушение, защото имотът е частен, но се намира в парка и по оградата няма достатъчно обозначения, че се охранява и че е частна собственост, а мястото е интересно за снимки и разглеждане. Освен това има различни възможности за охрана, вместо с нападение от кучета и риск за живота.


"Дневник" продължава работа по темата. Сигнали и още информация може да изпращате на [email protected]


Пазачът не можа да ги удържи и ни нахапаха

"Аз и моята приятелка бяхме доста зле нахапани от тях преди няколко месеца. Решихме да прескочим оградата за да разгледаме тези останки от софийска "реликва", неподозирайки за последствията. Когато вече бяхме на трибуните, двата песа се появиха озверели, единият остана долу, а другият започна да се качва при нас. Казах си, че трябва да остана спокоен, за да не ги предизвикам, а и нямаше къде да избягаме освен при другарчето му. Беше си като в капан. За щастие не ни нападна веднага.
Хрумна ми да звънна в полицията и така и направих, но в този момент въобще не мислех, че сме влезнали неправомерно, просто исках да излезем живи. Едното куче се качваше и слизаше, добивайки кураж да се приближава все повече до нас. Изведнъж светна фенер и един от пазачите излезе, приближи се към нас и започна да негодува какво правим там и защо сме влезнали. Обясних му, че сме много глупави, че сме го направили и че просто искам да си тръгнем и го помолих да хване кучетата.


В момента, в който се качваше по стълбите към нас, кучетата се втурнаха с него, хвана ги за вратовете - сам човек с две кучета как да ги удържи. Но пазачът ме увери, че няма страшно и да слизаме...В момента, в който тръгнахме надолу, кучетата се хвърлиха върху нас - едно върху мен, другото върху приятелката ми. Захапа ме за крака, аз започнах да го удрям по главата да ме пусне. След като се преборих незнайно как с няколко захапвания по левия крак, то ме пусна и пазачът ги подгони надолу.


И двамата с приятелката ми бяхме нахапани. От ме течеше солидно кръв от крака, тя плачеше обезумяла. Пазача гонеше кучетата из целия имот и не можеше да ги хване, а ние вече смеехме да слезем. В един момент виждах как тичат и идват отново към нас, откъртих една дъска от пейките на трибуната за да се защитя по някакъв начин, кучетата се качиха пак при нас и в същия момент полицията дойде. Не успяха да ни нахапят втори път за щастие.


Пазачът в крайна сметка успя да ги хване и полицаите ни помогнаха да излезем живи. Последва проверка на нас и кучетата естествено, линейка и Окръжна болница. Не можех да ходя 1 седмица, приятелката ми също. Какво ни прихвана да влизаме там не знам, но със сигурност няма да повторим. Табелите "Зли кучета" се сложиха след нас, това беше октомври 2019г. Много се надявам наистина нещо да се случи за да няма някой инцидент с дете. Защото наистина някой може да умре там."


Друг потърпевш писа, че "нас се опитаха да нападнат още преди месеци...С едно момиче бягахме, гушнали кучетата си. И има и други случаи...Аз съм краен защитник на животни, но и сред тях има лоши и агресивни..И чак когато нападнат човек ще се размърдат всички, а това няма да е далеч."


"Дневник" продължава работа по темата. Сигнали и още информация може да изпращате на [email protected]

Коментари (88)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 353 Неутрално

  Няма проблем, ей сега някой ще дойде да ни обЯсни как това е "частен имот" и как тези хора са си го търсили.

  И на този етап остава да се чудим какво трябва да има там, че да е опасно за живота да влезне човек.

 2. 2 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  Ююююрданка разхожда ли се покрай тоя частен имот ?

 3. 3 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  Взимате един боен пистолет и ги стреляте. Човешкият живот е по-важен от кучешкият.
  Но ще трябва да застреляте и Румен вълка, защото от там се почва.
  Българинът иска демокрацията да му падне на готово.
  В Румъния комунистите ги убиха.

  ДБ=БКП
 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3999 Неутрално

  Сега си спомням за разказа на един човек от Поморие, с когото се запознах в болнично отделение, при свиждане на мой близък. Та, този човек си правил сутрешен крос близо до Поморие, по плажа, когато изневиделица се впускат след него двойка питбули. Побягнял бързо, но не помогнало, свалили го на пясъка и започнало бясно хапане, късане, мятане на вратове и каквото може да си представите. Отначало, докато имал сили, се опитвал да влезе навътре в морето за да се спаси, но не помагало, издърпвали го обратно. Борил се, намерил химикал в себе си, опитал да мушка, да се защити, нищо. Постепенно загубил сили, и малко преди да припадне, последното което си спомнил, било как лежи неподвижен, дори не дишал, а кучетата седнали до него, чякащи само да направи един жест и да го почнат. Собственика на псетата след колко време, не се знае, го спасил. Резултата, огромна загуба на кръв, липса на сухожилия, мускули, бузи, нос, уши, част от устна, пръсти и т.н. и т.н. Потресаваща гледка, фактически в болничното легло беше бинтован целия, само две очи и малко от устата се виждаше...
  Накрая, не издържа...
  Дълго време не ми излизаше от ума този негов разказ, бях потресен...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 5. 5 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3817 Неутрално

  Такива случки в градината на Борисов.

 6. 6 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  До коментар [#1] от "nocomnet":


  Няма проблем, ей сега някой ще дойде да ни обЯсни как това е "частен имот" и как тези хора са си го търсили.И на този етап остава да се чудим какво трябва да има там, че да е опасно за живота да влезне човек.
  —цитат от коментар 1 на nocomnet


  И индобългарите споделят Вашите възгледи........

 7. 7 Профил на wpo34378687
  wpo34378687
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Добре де частен та частен,чий е този зверилник??? Защо мълчат,казват 41% на СО а останалите? Барцелонски ли са?

 8. 8 Профил на gek47535405
  gek47535405
  Рейтинг: 274 Неутрално

  "Решихме да прескочим оградата..., в този момент въобще не мислех, че сме влезнали неправомерно..."
  Да, но, понеже, обаче, защото....
  Сочим циганите с пръст без да си даваме сметка че отдавна сме ги задминали.
  Тия двамката въобще не се съмняват в правотата си

 9. 9 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 248 Неутрално

  Адски много обичам кучета,дори имам и винаги съм имал и искам да подчертая ,че кучетата НЕ са виновнИ !
  Но понеже живеем в страна, в която винаги твоят казус е за някоя друга иинституция и в страната на колективната безотговорност, то сме принудени да минаваме към саморазправа.
  Ако ми убият кучето или нахапат човек, независимо дали кучето ми е било без каишка, понеже е малко и съм преценил, че е безопасно за всичко околно, то със сигурност ще мина след някой ден да ги "почерпя"

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 10. 10 Профил на bretschneider
  bretschneider
  Рейтинг: 840 Неутрално

  Нещо се мъти в тая къпалня, щом така я охраняват...

  Ако е една ръждясала реликва, що я охраняват такива кучета, я прокуратурата да се самосезира...

 11. 11 Профил на Aladin Babylonov
  Aladin Babylonov
  Рейтинг: 410 Неутрално

  Сега се очаква И.П. да активира хиляда ревливи - и измислени - истории, за да привлече внимание към несъществуващ проблем. А реалният проблем са кучетата извън частни имоти.

  Ако Иисус не може да отговори как е превърнал водата във вино, попитайте магарето, което е яздил.
 12. 12 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 565 Неутрално

  любовта на българина към кучетата прави недостатъците на чужбината по поносими. аз съм от малкото хора, които не обичат кучета, не ги искат в близост до децата си, себе се, в парковете или където и да било. българинът обича кучетата повече от другите хора и смята, че има право да го пуска навсякъде, дори и по детски площадки. имала съм абсурдната стиуация в която един кретен ми обясняваше че децата ще свикнат така с кучетата - когато пикаят в пясъчника им. това безумно отношение обяснва и подобно ситуации

 13. 13 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2104 Неутрално

  Влезнали неправомерно в частен имот, изкъртили имуществото, предизвикали стрес у две гръбначни животни...
  А ако говорим сериозно, постово куче, което не слуша командите на водача, яде бой (ако слуша, има награда). Ако пак не се научи, се приспива, като негодно за служба. Тук не само че двата песа не са слушали командите, ами и от физически контакт са се изскубнали.

 14. 14 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Сега се очаква И.П. да активира хиляда ревливи - и измислени - истории, за да привлече внимание към несъществуващ проблем. А реалният проблем са кучетата извън частни имоти.
  —цитат от коментар 11 на Alan Blackmore


  След като имота е частен, защо липсва ограда на много места ?
  Проблем има и не е в кучетата

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 15. 15 Профил на ciaran
  ciaran
  Рейтинг: 355 Неутрално

  Все ми се струва опасно да се държат зли и агресивни кучета за охрана на частен имот след като в един момент могат да се обърнат срещу стопаните си или да нападнат и други хора или животни. Имаше случаи на уж затворени агресивни кучета, които по някакъв начин бяха излезли на улицата и убиха човек. Да не говорим за стопани на подобни кучета, разхождани свободно и без повод и намордник.
  Всеки собственик е длъжен да води кучето си на каишка в парка, независимо от породата му. Ако го пусне свободно кучето може да ухапе някого ако се почувства застрашено или да пострада. Освен това собственикът е длъжен да чисти след него, а не да го пусне и да се прави на разсеян.

 16. 16 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 351 Любопитно

  Има ли друга държава, където толкова често да има различни форми на пострадали от кучета?

  Спечелихме битка, но не и войната!
 17. 17 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  Невероятно падение е да станеш роб на куче!!! Самите роби се наричат любители, фенове,защитници и т.н. на кучета. Да станеш в 5 часа сутринта, за да имаш време да изведеш господаря си(кучето) да се изсере, изпикае и разходи, да му сервираш да се нахрани, за да успееш да отидеш на време на работа, за да спечелиш пари с които да му платиш храната, ваксината, играчките, аксесоарите и т.н. и всичко това за да си роб на КУЧЕ, това е за психиатрична диагноза!!! Трудно разбираемо е как може да живееш с живитно в жилището си и да се определяш като нормален човек. Човеците живеят с човеци, а не с животни!

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 18. 18 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  Невероятно падение е да станеш роб на куче!!! Самите роби се наричат любители, фенове,защитници и т.н. на кучета. Да станеш в 5 часа сутринта, за да имаш време да изведеш господаря си(кучето) да се изсере, изпикае и разходи, да му сервираш да се нахрани, за да успееш да отидеш на време на работа, за да спечелиш пари с които да му платиш храната, ваксината, играчките, аксесоарите и т.н. и всичко това за да си роб на КУЧЕ, това е за психиатрична диагноза!!! Трудно разбираемо е как може да живееш с живитно в жилището си и да се определяш като нормален човек. Човеците живеят с човеци, а не с животни!

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 19. 19 Профил на Тороман
  Тороман
  Рейтинг: 274 Неутрално

  ми крадливи българи прескочили една ограда...

 20. 20 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5159 Неутрално

  Много е страшно, когато човек е сам, а подире му група бездомни кучета. А ако е на колело пак е ужас.

 21. 21 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1028 Любопитно

  Решихме да прескочим оградата за да разгледаме тези останки от софийска "реликва", неподозирайки за последствията

 22. 22 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1623 Весело

  Е Дневник спрете се де.
  На шефа е кучето верно ама и той си е крив.
  Такова писане по часен случай имаше когато оният шмекер уж от Ерфранс ви излъга със самолетните билети.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на elena_pipilota
  elena_pipilota
  Рейтинг: 400 Неутрално

  Престанете с тази мантра за свещената частна собственост. това е парк, най-големият парк в София, където помече от век софиянци се разхождат и си почиват. Заради някакви мафиотски схеми в края на 90-те една част от парка става "частна собственост", общината нищо не предприема да си върне контрола над тази земя, а тука разни хора припадат колко свещена била тази частна собственост и колко престъпни разхождащите около нея софиянци. Ай ....!

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на w
  w
  Рейтинг: 239 Неутрално

  Представете си следния случай. Двама роми влизат в къща на самотна баба в село в северозападна България. Кучета ги нападат и те биват нахапани. Вероятно повечето ще симпатизирате на бабата и ще защитавате неприкосвеността на частната собственост.
  И тук няма разлика. Тези двамата са влезли в чужд имот и са получили заслуженото. Тяхното оправдание е същото, което множеството роми използват в съда, когато влизат в имотите на бабите и дядовците ни.
  Аз не ги съжалявам.

 27. 27 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  До коментар [#4] от "hamiltonf": Бойните кучета когато са две, образуват глутница и не търпят нищо живо около тях. Добермани, ротвайлери, питбули... са породи забранени и ли под строг контрол в много държави. Ама нашето държава ли е ?

 28. 28 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  Да ви кажа честно, понеже минавам всеки ден по алеята откъм Драган Цанков, едва след тоя случай разбирам, че това бунище се охранявало. А че и било "частен имот"...

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 29. 29 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  До коментар [#9] от "Matrix": понеже е малко и съм преценил, че е безопасно за всичко околно
  Ти си преценил. А когато ме ухапе, аз ще преценя дали да живее и да продължи да хапе.

 30. 30 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4846 Любопитно

  До коментар [#17] от "quatro_4x3":

  Познавате ли човешкото чувство, наречено ОБИЧ?

 31. 31 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  ми крадливи българи прескочили една ограда...
  —цитат от коментар 19 на Тороман

  - И като какво ще да "откраднат" от вътре, а?
  https://www.google.com/maps/ @42.6810885,23.3429728,119m/data=!3m1!1e3

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 32. 32 Профил на доктор Арнó Ебé
  доктор Арнó Ебé
  Рейтинг: 286 Неутрално

  Браво. Дискусията добре се разви, обясни се изчерпателно как частната собственост трябва да се брани безкомпромисно, дори на цената на човешки живот. Мисля, сега тъкмо е моментът да се разясни и как злият Прокопиев буни нацията.

  Да ви *** у изродите малоумни.

 33. 33 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 278 Неутрално

  Сега се очаква И.П. да активира хиляда ревливи - и измислени - истории, за да привлече внимание към несъществуващ проблем. А реалният проблем са кучетата извън частни имоти.
  —цитат от коментар 11 на Alan Blackmore


  Реалния проблем са идиоти като тебе , които не вдяват какъв е проблема.

 34. 34 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  До коментар [#17] от "quatro_4x3":Кучето подчинява човека да му служи..
  Една зима видях близо до жилището ми сценка : Да, прилично облечена води мощен ротвайлер. Времето е снежно, помръзнало,.Котка пресича улицата. Песът с дива ярост я подгонва, , жената здраво стиска каишката,но песът я сваля, повлича и мощно я влачи по тротоара. Котката избяга, песът се успокои. На жената и се реве. Цялата в кал и сняг. Те това е домашен приятел!
  Един ми се оплаква,че жилището му станало кочина. Доберманката му родила 9 кутрета. След няколко дни ми се похвали. Продал кутретата по 100 лева. Предлагам собствениците на некастрирани кучета да се регистрират като търговци.
  Срещам дама в градинката зад Двореца. Води кучета на каишки да серат. Рекох и " усрахте столица, мадам" Гледа ме накриво. Не съм бил нормален. Добавих: Ти водиш 5 кучета, аз не съм нормален, нали?

 35. 35 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  До коментар [#24] от "elena_pipilota": Повечето от селяните коментиращи тук, са дошли в столицата когато къпалнята вече демократична. Ние, софиянците, израснахме с неделната почивка на Мария Луиза когато беше държавна.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2824 Неутрално

  До коментар [#3] от "anonim440":

  "Взимате един боен пистолет и ги стреляте. Човешкият живот е по-важен от кучешкият."
  ================
  Принципно съм съгласен.
  Даже изобщо съм съгласен.
  Проблемът е, че това се разнищва след смъртта на кучето на Прокопиев.
  Иначе сме зелени, пазим хайваните, хората да го дуат.
  Така е, докато няки изроди не изядат кучето на шефа.
  После реалността се завръща. Пак има идиоти, зверове,......и рахат за хората.
  Докога с лицемерието? Светът не се променя много, променя се отразяването му.

  Еретик
 38. 38 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  До коментар [#10] от "bretschneider":

  Нищо не се мъти, тия песове изяли кучето на Прокопиев уикенда ( без майтап, това е втората или третата статия по темата) и сега той е хванал мисирките да ги громят като първи врагове на Тутраканската селищна система.

 39. 39 Профил на nero__
  nero__
  Рейтинг: 454 Неутрално

  До коментар [#6] от "KRAFTWERK":


  До коментар [#8] от "gek47535405":


  До коментар [#26] от "w":

  Вие тримата специално сте далеч под повечето роми като ценности и мислене. Замислете се защо на всяка тема циганите са ви на устата. White thrash.

 40. 40 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  До коментар [#12] от "owen":

  Или НИКОГА не сте били в ''чужбина'', или лъжете най- безцеремонно.
  Българина, сравнен със германци, британци и прочее немско-езични, съвсем обосновано може да се твърди, че нито обича, нито умее да се греижи за кучето си. Да, естествено и в БГ вече има доста хора, които научават ''кучегледането'', но все още не е като на запад.
  В Германия например, да видиш куче в МОЛ е нещо съвсем обичайно. Да видиш куче чакащо стопанина си пред супермаркет или хранителен магазин, също е съвсем обичайно. Естествено, тези кучета имат при стопаните си удостоверения ,че са минали тест за не- агресивност. Където живея,/ не в БГ/ всичките ми съседи имат куче.
  Аз моето си го мъкна от България. Вече е ветеран пътешественик. Прави впечатление, че малчуганите тук питат могат ли да погалят кучето и като получат положителен отговор, знаят как да го приближат и да го погалят. Явно се възпитава в дома. После растат човеци. В БГ когато съм го разхождал, родители като Вас, настройват децата срещу животното с физиономии на отвращение и неприязън.
  Въпрос на мироглед и възпитание.
  Та Българина, скъпа госпожо, средно статистически, е далеч от любител на кучета.
  Както се вижда и от този случай. Ако кучетата са отглеждани с любов и грижа, няма да нападнат, докато не се почустват застрашени, те самите или стопанина им. Нападат кучета гледани като стока. Такова куче може и стопанина си да нападне, стига да му се стори по- неуверен.
  Това е.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 41. 41 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  До коментар [#17] от "quatro_4x3":

  Ти си много изкривен. По-добре да живея с куче, отколкото с нещо като теб.
  Ти сам търпиш ли се?

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 42. 42 Профил на jazzi
  jazzi
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#4] от "hamiltonf": Бойните кучета когато са две, образуват глутница и не търпят нищо живо около тях. Добермани, ротвайлери, питбули... са породи забранени и ли под строг контрол в много държави. Ама нашето държава ли е ?
  —цитат от коментар 27 на ahasver


  Образуват глутница само ако си нямат господар!!! Господар се става с постоянство, мъдрост, търпение и целенасочена работа. Господарят не само дава храна и пуска до тоалетна, но показва, дава заповеди, наказва, награждава и т.н. В случая на пазача имаме не господар, а онзи, който сипва храната и сваля синджира...Поведението на кучетата е показателно - никакъв респект, лоша преценка какво се иска от тях, а вероятно и на един предишен етап точно това се е искало...Престъпна безотговорност към животните и тези, които може да се озоват срещу тях!

 43. 43 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  До коментар [#27] от "ahasver":

  Кучето е социално животно, изграждащо йерархични социуми./вълк/
  Всяка глутница си има водач- алфа- мъжкар, след него е женската му и така подредени по-важност до последния. Стопани и куче също са глутница в кучешките възприятия. Важното е, стопанина да бъде водача, а не да отстъпи това място на кучето.
  Във вълчите глутници има дисциплина като в казарма. Никой под алфата не си прави каквото си иска. Така трябва да е и с всички кучета. Куче, което напада без причина или не може да бъде спряно с команда от стопанина си , е взело ролята на водач в глутницата човек- куче. Говори много лошо за стопанина.
  Каквато и порода да е кучето, то трябва да знае мястото си.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 44. 44 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  До коментар [#43] от "sandman":

  Точно.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 45. 45 Профил на jazzi
  jazzi
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#34] от "ahasver":

  Много по чести са примерите на изсулени, татуирани, надусани, пияни или и двете младежи или напомпани келеши по анцузи, които пристъпват наведени назад зад питбулите или ротвайлерите си като противотежест на напъните им. Жалка история! За съжаление доста честа и обикновено с нерадостен край...

 46. 46 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  До коментар [#34] от "ahasver":

  В случая, ротвайлера, както обичайно при калпави стопани е взел мястото на водача. https://www.youtube.com/watch?v=ubQfxC0IFjk
  Ето как трябва да е възпитано голямо и здраво куче. Дамата е трябвало да гледа пинчер, не че той няма да и се качи на главата, но е далеч по- безопасно.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 47. 47 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  До коментар [#36] от "BiGman1":


  На Прокофиев му утрепали кучето...я да каже колко хора умряха в Меричлери...или там кучетата ги яли...
  —цитат от коментар 36 на BiGman1


  На децата на Прокопиев.
  Айде малко мисъл да има в коментарите, а?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 48. 48 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  До коментар [#46] от "sandman":

  ДА.

  Всяко куче опитва понякога дали не може да стане шеф на глутницата.
  Глутницата е семейството. И опитва.
  Моят мил опитваше средно на 18 месеца. Не успя разбира се.
  Кой може да спори с желязна тръба. Не е красиво, но е необходимо.

  Това пък ми напомня за лъжите на хората, че НЕ бият кучетата си.

  Тогава...при пореден опит кучето ми да стане шеф в къщи наистина ме ядоса. Захапа ме за големият пръст на крака и не пуска. Не изпълнява команда пусни. Наведох се на един крак и с юмрук го ударих в ребрата. Ух и ме пусна. Не свършва наказанието. Отидох за тръбата. Той знае, че я има. Плаче вече, но пък мен пръста ме боли, дупка има.

  Навеждам се и...той вдигна лапа. Чух като се счупи лапичката му. Мен ме заболя.
  Той плаче, аз го нося на ръце и при ветиринаря. Казвам му каквото и на теб.
  И ветиринаря: "Най-после да видя човек пребил кучето си".
  Аз ставам по-зле. Питам го "бе наистина ли само аз съм изверг"?
  Ветеринаря: Не, но ти си първият казал веднага, че сам си пребил кучето си. Тук ми е писнало да ми казват как сто крави минали през ротвайлера и той....затова бил така. Сякаш съм сляп, че е бит с желязо".
  И така.
  Снимки, гипс, гледах си го като писано яйце кучето и двамата се правехме, че сме забравили защо е станало това нещо.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 49. 49 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  До коментар [#48] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  Няма нужда да се правите. Сложил си го на мястото му и толкова. Той ще помни, докато е жив, че ти си този, който казва как, кога и защо.
  На мен не ми се е налагало да ползвам тръби и тояги, просто ръцете ми са достатъчно корави/професионално изкривяване + тренировки на млади години/, макар да казват, че не бива с ръка. Да де, ама всеки си знае отлично мястото. Не ми трябва повод. Каквото и да му мине през акъла, само с една дума и го спирам. Повод ползвам само за пред хората, иначе на дълги разходки в горите е без.Естествено, гледан е много добре и знае че е обичан. Глезльо, но послушен и изпълнителен.
  Говорещия с кучета, /не се сещам името му/ каза ,че кучето иска силен /духом/водач и тогава е спокойно. Много е прав.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 50. 50 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  До коментар [#17] от "quatro_4x3":

  Не глупако.
  Когато обичаш...жена или животно, но по различен начин разбира се това трябва да се прави. Грижата.
  Аз не съм ходил на работа в 8,00 никога и можех да си позволя кучето ми да води моят живот. И така и стана.
  Пусках го сам, но от терасата го направлявах какво може и какво не, защото аз бях господаря, но той не беше роб. Намордник, щото беше зъл и готово. Оставям го да прави каквото реши половин час и после давам команда " в къщи". И си идва.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 51. 51 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  До коментар [#49] от "sandman":

  Да.
  Кожената верижка беше за да спазя закона. Не ми беше нужна.
  Той навън никога не ми е правил номера.
  Всъщност навън, когато сме гледаше да не ме изгуби :).
  Никога не разбрах защо е този страх. Не съм го изоставял никога.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 52. 52 Профил на pwj18583757
  pwj18583757
  Рейтинг: 20 Неутрално

  До коментар [#49] от "sandman":

  Моето хъски никога не съм го била! Има си начин да се обучи на всичко - без бой. Породата е своенравна и непокорна. Но моето за месец го научих на абсолютна дисциплина. Дори и без думи ме разбира и изпълнява. Всичко е до човека и умението да доминира с авторитет, а не с насилие!

 53. 53 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  До коментар [#52] от "pwj18583757":

  Кучетата са различни като хората.Породите си имат общи черти, но има своенравни кучета, такива, които направо те предизвикват като съперници, има и кротки животинки. Като при хората.
  Моят не е порода, намерих го пале на улицата, и виждах, как няма да оцелее до слведващия ден, та го прибрах. От тогава вече 10г. Любов от пръв поглед. Колко ми е струвал по лекари аз си знам. Обаче е куче с характер и ако усети по- мек човек става нагъл. Не е агресивен, просто нахален. Такъв си е. Та в първите една две години имахме известни спорове, кой командва, но вече всичко е наред.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 54. 54 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  До коментар [#51] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  Роска, ти си му водача. Не може да си позволи да те губи. Ти си целия негов свят. иди го обясни на ония, куцото куатро.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 55. 55 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  До коментар [#52] от "pwj18583757":

  А да научиш хъски за месец.... Явно имате дарба. Породата се слави като не много ''ученолюбива''.
  Респект!

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 56. 56 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 780 Неутрално

  "Моят мил опитваше средно на 18 месеца. Не успя разбира се.
  Кой може да спори с желязна тръба. Не е красиво, но е необходимо.

  Това пък ми напомня за лъжите на хората, че НЕ бият кучетата си.

  Тогава...при пореден опит кучето ми да стане шеф в къщи наистина ме ядоса. Захапа ме за големият пръст на крака и не пуска. Не изпълнява команда пусни. Наведох се на един крак и с юмрук го ударих в ребрата. Ух и ме пусна. Не свършва наказанието. Отидох за тръбата. Той знае, че я има. Плаче вече, но пък мен пръста ме боли, дупка има.

  Навеждам се и...той вдигна лапа. Чух като се счупи лапичката му"

  80% от кучкарите са малоумници и комплексари.
  Сред хората е смотаняк, но но се връща вкъщи и грабва желязната тръба...

 57. 57 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1842 Неутрално

  Точно защото имота е частен, собственикът е задължен да го огради правилно, да сложи достатъчно много таблеи че не иска никой да влиза в този имот. Това не означава автоматически че никой няма право да стъпва там и който стъпи ще бъде убит! Има стотици причини някой да иска да влезне в имота, нищо че е частен. Инкасатори, градски инсоектори, туристи които не могат да четат Български табели, хора които се интересуват да се срещнат със собственика и много, много други. Дори военни обекти по света не се охраняват като се убива веднага всеки който поиска да влезне в обекта.
  Собственика също е задължен да осигурява безопасността на всеко който е около или вътре в имота му. Ако детето ми си хвърли топката вътре и аз влежна да му я взема, това не означава че съм осъден автомоатически на смърт без съд и присъда от някоя си мутра! Когато съм вътре в имота му, той може да използва кучетам диноазври, лазерни лъчи, каквото си поиска но не и да ме убива или да ми поврежда здравето! Ако там се пазят тайноте на мутренската мъдрост, да си назначи пазачи, които да дойда и да ми обяснят че това е частен имот и трябва да напусна, ако не искам не могат да ме пипнат, само могат да извикат полицията да ме арестува. Частни армии и екзекутори още на са разрешни. Във всяка друга държава освен в България и Русия собсвеника ще бъде осъдн да плато огромно обезщетение, пазача ще лежи поне 2 години в затвора, кучетата ще бъдат веднага ютенизирани.
  В Сан Франциско преди десетина години имаше случай в който в блок с апартаменти две млади жени позвъняват на грешната врата. Собственичката отваря и двете и куета Преса Канари разкъсаха едната жена и лошо нахапаха другата. Кучетата ги държаха живо точно един ден кокото да им вземат медицински проби за бяс и други болести, след което веднага ги приспаха и изгориха. Сонствениците, които се оказаха адвокати, бяха разследвани. Оказаса се че тези кучета за отглеждани назаконно и собсвениците са се занимавали с отглеждане на кучета за бой - нещо незаконно в САЩ. Осъдиха мъжа на 25 години затвор, жената на 10.
  Като практика ако имаш куче и го разхождаш в парка и захапе някой, веднага го взимат и го убиват. Това е закона. От там нататък, в зависимост от това какви са пораженията на пострадалита се плащат глоби, обезщетения, може да има обществно полезен труд или затвор.
  Който има кучета има и отговорност да не им позволява да хапят други хора.
  Ако куче се опита да ме ухапе мене или някой от семейството ми ... това куче е история. Един в тялото и два контролни в главата. Ако собственика чуства че трябва да последва кучето си - ОК. Аз споровете ги решавам в съда. Никой не може да ме хапе, ръга, драска, блъска ....

  California Über Alles
 58. 58 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#57] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  За какво ли са ти отбелязали минус, след като коментара ти е толкова точен и коректен!

 59. 59 Профил на Vassil Stoychev
  Vassil Stoychev
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#48] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  Според мен не трябва да гледате кучета повече. И имам една 20 килограмова проклетия, но отдавна се научихме кой командва. И да съм и посягал някога е било с чехъл - ухапванията не ги броя - сигурно са двуцифрено число. Но сега ме слуша.
  Що се отнася до къпалнята, проблема не е в кучетата, а в хората. Ако наистина ми пука за въпросната руина, ще упоя и вържа кучетата и пазача, ще я завзема и ще извикам медии. Да видим дали мардите в Общинския съвет няма да намерят пари да я купят.

 60. 60 Профил на Vassil Stoychev
  Vassil Stoychev
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#57] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

  Поредния смешник. Имота е 40 % общински, а не 100% частен. Схващаш ли разликата драги?
  На практика ВСЕКИ гражданин на града притежава част от него.
  Та по тази причина може да бъде изискано да бъде приведен в състояние да да се ползва от всички срещу приемлива такса. Ако ли не глоби до дупка + имотния данък увеличен с коефициент 20 или повече. Гарантирано до две години проблема ще се реши.

 61. 61 Профил на georgim
  georgim
  Рейтинг: 280 Неутрално

  В статията и в коментарите ясно личи комунистическата обремененост на обществото. “Частна собственост” очевидно е непознато и доста разтегливо понятие. Явно ще трябва да минат няколко поколения, за да се научим да уважаваме неприкосновеното чуждо имущество, независимо на кого е. Подсещам ви - вече малко неща са народни. Чуждото не е ваше.

 62. 62 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1842 Неутрално

  До коментар [#57] от "Pontif New Dnevnik SUCK":Поредния смешник. Имота е 40 % общински, а не 100% частен. Схващаш ли разликата драги?На практика ВСЕКИ гражданин на града притежава част от него. Та по тази причина може да бъде изискано да бъде приведен в състояние да да се ползва от всички срещу приемлива такса. Ако ли не глоби до дупка + имотния данък увеличен с коефициент 20 или повече. Гарантирано до две години проблема ще се реши.
  —цитат от коментар 60 на Vassil Stoychev


  Явно имаш трудности с четенето и разбирането. Имота може да общински, държавен на корпорация на военните на Марсианците ... всеки имот има нотариален акт в който е вписан собственик като юридическо лице, без значение дали това е личност организация, градски съвет, държава. Този собственик е задължен да пази жовота и здравето на всеки който стъпи върху този имот. Ако има някакви проблеми е задължен да потърси помощ от полицията и после да си търси правата чрез съд.
  Това дали има частна охранителна фирма, пазвантин или дори военна организация да пази обекта не означава че има прави да наказва някой който е на територията му! Може да го задържи и да извика полиция нищо повече! Самото ми влизане на територията на обекта не е престъпление. До изязняване на случая е в най-лошия случай нарушение. Разбираш ли разликчта между престъпление и нарушение? И при всяко положение това не се решава от собственика на имота а от полиция и съд.
  За имот от такъв вид, ако детето ми, което не може да чете и не разбира че общината или мутрите зад общината са му подготвили смъртно наказание ако влезне да си играе там, какво правим тогава?Собственика е отговорен за детето ми. Ако има не покрити дупки, железа които могат да паднат и да ранят някой и тн. всичко това са отговорности на собственика. Знаеш ли по света как се ограждат такива имоти - изоставени сгради, строежи и други? Не само че никой не може да влезне случайно но и на иградата поне на няколко мета е написано името на собственика и как да се свържеш с него и ако искаш да се оплачеш от шум, миризма, насекоми или нещо друго свързано с имота на коя организация да се обадиш.

  Що се отнася до кучета и други животни, собствениците им са 100% отговорни ако наранят някой. Ако общината е собственик и ме нахапат кучетата веднага ще ги съдя. Няма абсолютно никакво значение защо съм влездал и как съм влезнал. Влезнал съм от любоитство и нищо лошо не съм направил. Това дори не е нарушение ако няма специални табели и ако имота е разграден на места. Дори и да има наришение ще ме глобят 20 лв. Но за това че са ме увредили и разкъсали с белези и травми за цял живот ще ги съдя со дупка, ако трябва дори и в Европа.

  California Über Alles
 63. 63 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#1] от "nocomnet":

  Все пак, уважаваме ли частната собственост или не? Дали всеки говорещ против песовете е ок да му влизат в жилището да поснимат? За конкретно този обект би трябвало да одерат живи тези които са го продали и да ги осъдят за безстопанственост и корупция.

 64. 64 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 320 Неутрално

  Който прескача огради не може да очаква торта и шампанско са посрещане.

 65. 65 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До коментар [#20] от "Peni Nikol":

  На колело съм имал няколко случая да ме нападат. Единият беше от куче от частен двор, което стопанинът му уж изпуснал случайно. Аз също имам кучета. Но ако това животно не е обучено и няма навици, мястото му не е сред хората. Да не говорим, че има породи, които трябва да бъдат забранени.

 66. 66 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 733 Неутрално

  До коментар [#4] от "hamiltonf":

  Затова има породи, които трябва да бъдат забранени, както и за всяко куче над 10 кг (или друго адекватно тегло) да се извежда ЗАДЪЛЖИТЕЛНО намордник...

  Този, човек, спасителят, реално е виновен за убийство.

 67. 67 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#1] от "nocomnet":

  Ами да така в Ограда прескочили за да разглеждат софийската реликва ,ама да пробват и в трезора на банката да влязат то и там реликви има и не само софииски

  гошо
 68. 68 Профил на nodamncat
  nodamncat
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Опасните породи кучета трябва да бъдат забранени в БъЛгария, както е по много други страни. Особено в България, тенденцията е собствениците на такива породи да са крайни имбецили.

 69. 69 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Браво на кученцата! Та каква казвате е тази порода? Питам, защото имам един имот в центъра на едно село....

  Бог да благослови Америка за България!
 70. 70 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Сега, сериозно. Почва да се прекалява вече с тези статии. Ми малко християнско възпитание трябва да има, а не езическото, от преди Христа - "Око за око, куче за куче"
  Разбирам, че неговото куче е загинало трагично и геройски, но това означава ли, че трябва да се иска смърт на другите две кученца?

  Бог да благослови Америка за България!
 71. 71 Профил на elena_pipilota
  elena_pipilota
  Рейтинг: 400 Неутрално

  До коментар [#67] от "гошо":

  Викаш трезорите се пазят от бясни бенгалски тигри и кръвожадни амазонски крокодили. Влезеш ли в трезора и те разкъсват!

 72. 72 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Гневно

  Системата ни убива - буквално!

 73. 73 Профил на jazzi
  jazzi
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#52] от "pwj18583757":

  Правилно! Докато едно куче не започне да се чувства наказано от жест, мълчание и игнорация, не е постигнат пълен респект и контрол! Да се бие животното е неоправдана жестокост! Връзката между куче и човек трябва да се основава на уважение и подчинение, за да се постигне предвидимост и контрол. Не става въпрос за извоюване на доминация като водач или алфа-мъжкар в глутница, защото там са съвсем различни играта и правилата, а за налагане на воля, установяване на контрол, спокойствие и предвидимост. За съжаление много хора вземат куче без да са подготвени за това или им липсва времето и желанието да се занимават с животното, а то иначе не става. Оставиш ли едно куче само да преценява какво да прави, започват проблемите.

 74. 74 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 870 Неутрално

  До коментар [#17] от "quatro_4x3":

  капут нещастен!

 75. 75 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#47] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  На децата на Прокопиев.
  Айде малко мисъл да има в коментарите, а?
  ===========================
  Заяждаш ли се нещо?...то и ти пращиш безумни коментари но един път не съм те апострофирал...ако е за заяждане знаеш, че и аз мога...изобщо от едно скоро време не мога да те позная...приятелиш се с комунетата...заяждаш се със старите дружки...имам чувството, че друг ти пише от акаунта...

 76. 76 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  До коментар [#70] от "Günther":

  Правилно - и аз мисля така. Започва да се прекалява с тези опити за манипулация. Първопричината е, че Прокопиев просто не си е държал кучето под контрол, а го е оставил да тича където си иска. А пък тези двамата младежи - какво са правили в чужд имот, където нямат работа да влизат? И трябва ли там да има шестметрова ограда с датчици и ел. ток, за да се каже тогава, че обектът е "обезопасен"? В много страни по света имотите са оградени със символични огради от жив плет, високи по 70 см. Просто, за да е ясно, че това е частен двор. Но никой не прескача живия плет, "за да види какво има вътре зад него".

 77. 77 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  До коментар [#48] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  Вероятно наистина си изверг.

 78. 78 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  До коментар [#42] от "jazzi":

  Напълно вярно!

 79. 79 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  До коментар [#4] от "hamiltonf":

  Извинявай, но пишеш глупости. Питбулът няма да нападне човек. Ако насреща му е друго куче, голяма е вероятността да се сбие с него, но човек - не. Просто породата е така създадена. Такъв е характерът му. Ако случката изобщо се е състояла, вероятно не са били питбули, или са били някакви мелези. А всичките тези писания за нападения на кучета от тези породи върху хора са в голямата си степен митове и легенди. И пак ще завърша с това, че такава порода "питбул" не съществува. Определението е нарицателно име за 4-5 породи кучета, използувани в боеве помежду си. Има написани достатъчно книги по този въпрос.

 80. 80 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  До коментар [#40] от "sandman":Българина, сравнен със германци, британци и прочее немско-езични, съвсем обосновано може да се твърди, че нито обича, нито умее да се греижи за кучето си

  Преди доста години Пари Мач излезе с корица с монтаж. от мъртви кучета. Обяснявам: м. август във Франция е отпускарски. Милиони френци напускат големите градове и отпрашват към морето. Парижани се отбиват в Булонската гора, връзват кучето си на дърво и заминават да почиват. Полицията полудява да търси вързаните кучета из гората. Стотици!
  Та така с културата и отношението. Серсемите в чужбина не са по-малко от нашите родни.

 81. 81 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  До коментар [#75] от "BiGman1":

  Призоваването към мисъл не е обида. Поне аз не го смятам.

  Ходих да проверя и коментара,...дали няма нещо повече. Не бях сигурен.
  Не виждам нещо особено.

  Червените тук. Така се получава, да.
  Оказаха се по-наясно от останалите какво грози България.
  При това аз знам, че те нямат инструкции по темата за децата.
  На 6-ти ноември се срещнахме в парламента с Гьоков. Обясних му след срещата....всички говореха един през друг напълно забравили, че бсп НЕ управлява....та му обясних да предаде на Нинова, че докато не помогнат да се изметат всички закони срещу деца и семейство да забравят, че ще видят власт. Реакцията дойде преди 2 седмици чак.
  Та мисълта ми е, че червеният отбор нямаше как да има инструкции да ме подкрепя, но разбра овреме какво е ЗСУ и каква е опасността за България като държава въобще, а нашите хора не можаха да вдянат нищо, а над половината още не разбират какво става.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 82. 82 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  До коментар [#73] от "jazzi":

  Красотата в отношенията идва някъде около 1,5 г. Даже не е необходимо да му говоря, поглед с усмивка или неодобрителна физиономия са достатъчни. Връзката ни е почти телепатична. Само който е стигнал до това взаимодействие, знае колко много дава едно куче на приятеля си, човек ,в замяна на грижи и любов. Не може да се обясни с думи.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 83. 83 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  До коментар [#80] от "ahasver":

  Френците не са немско-говорящи. Точно за това не съм ги и споменал. Става въпрос за немци, британци, нидерландци и скандинавци.
  Френците са особена порода народ.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 84. 84 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  До коментар [#79] от "murry":

  А бе, то и пинчер може да нападне човек. Всяко едно куче може да нападне човек.
  За големите и силни кучета, много е важно да бъдат социализирани от палета.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 85. 85 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 695 Неутрално

  До коментар [#15] от "ckn29372393":

  Май човек трябва да си купи отнякъде пистолет и първо да засреля стопанина, а после кучетата...

 86. 86 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Преди години имах такъв случай. Беше края на август и излязох на лов за пъдпъдъци. Когато минавах покрай последните къщи на селото внезапно зад последната телена ограда скочиха две огромни кучета немски овчарки и започнаха бясно да лаят по мен. Продължих си спокойно, защото бяха зад мрежата, но оградата се оказа само към улицата. Когато тя свърши, кучетата директно скочиха на пътя срещу мен. Насочвах пушката ту към едното, ту към другото куче ( Да си призная, дори да си въоръжен, едновременното нападение от повече от едно куче е доста неприятно). Отстъпвах бавно назад, но те не ме оставяха. Признавам, че ако някое от тях беше скочило да ме захапе, директно щях да го застрелям, затова не ме беше страх. По едно време дотича някаква жена, вероятно стопанката, и започна да ги вика по име, след което кучетата малко се поуспокоиха и въпреки, че лаеха, се дръпнаха настрани. Жената дълго се извинява с обяснението, че сигурно кучетата са се уплашили от пушката.
  Както и да е, ами ако бяха минали деца носещи пръчки или играчки пушки?...

 87. 87 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  До коментар [#86] от "marker":

  Извън оградата е трябвало да ги гръмнеш.
  Куче, което не изпитва страх от голям човек и е на свобода рано или късно ще убие.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 88. 88 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  До коментар [#56] от "jmf29537805":

  Не знам защо лъжат хората. Сигурно от срам, че не са намерили друг начин, но аз от едно време знам от един приятел, че на доктор и адвокат се казва ЦЯЛАТА истина, иначе вредиш на себе си. Злото го сторих. Нямаше смисъл да измислям версии.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK