Догодина започва удължаването на третата линия на метрото

Догодина започва удължаването на третата линия на метрото

© ГЕОРГИ КОЖУХАРОВУдължаването на третата линия на метрото с три станции между кварталите "Хаджи Димитър" и "Левски Г" ще започне следващата година, докато разклонението от централната ул. "Шипка" до "Арена Армеец" ще се забави. Проектите чакат финансиране по Плана за възстановяване, като за построяването им са нужни съответно 220 млн. лв. без ДДС и 530 млн. лв. без ДДС. 380 млн. лв. от тях се очаква да дойдат от плана, а общината и вероятно държавата ще финансират другата част, съобщава "Капитал".


Изпълнителният директор на "Метрополитен" Стоян Братоев коментира пред медията, че въпреки несигурността покрай приемането на плана през октомври ще бъдат сключени договори с изпълнителите за участъка до "Левски Г" и ще започнат подготвителните дейности.


За новия участък от шест метростанции между "Гео Милев" през "Слатина" и до зала "Арена Армеец" положението не е толкова сигурно. Обществената поръчка беше обявена през януари тази година, а оттогава отварянето на техническите оферти на кандидатите все се отлага. Братоев коментира, че това се дължи на липсата на сигурно финансиране. На 10 септември поръчката обаче беше спряна заради жалба на фирмата "Стройгруп". Затова трябва да се изчака решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която е образувала производство. Това пък значи забавяне поне с няколко месеца.


Повече четете тук.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK