Метрото до "Левски Г" трябва да бъде завършено до 2025 г.

Метрото до "Левски Г" трябва да бъде завършено до 2025 г.

© Георги КожухаровСтроежът на третата метролиния ще продължи към кв. "Левски Г" с още 3 км. Срокът за завършването на участъка е до края на 2025 г., съобщиха от "Метрополитен" ЕАД.


Ще бъдат изградени нови три метростанции - първата е при стадион "Георги Аспарухов", втората се нарича "Тракия", а последната е "Ген. Владимир Вазов". Цялото трасе е разделено на три участъка, за които са подписани договори с различни изпълнители. Това са "Трейс груп холд" АД, "Джи Пи груп" АД и "Монолит София" АД.


Строителството трябва да започне през март или април като в момента се разработва промяна в организацията на движението по бул. "Ген. Владимир Вазов", тъй като под него ще минава новото метро. Стойността на новото трасе от 3 км е 220 млн. лева, а парите се чакат от Плана за възстановяване.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK