Автомати ще хранят кучета и птици в някои паркове на София

Десислава Билева и Георги Георгиев, председател на общинския съвет, пред кучемат в парка на НДК.

© Столична община

Десислава Билева и Георги Георгиев, председател на общинския съвет, пред кучемат в парка на НДК.Автомати за храна и вода за кучета и птици са поставени в София. В Южния парк, в Княжеската градина и парка при НДК има т.нар.кучемати, където срещу поставяне на пластмасова опаковка - една бутилка за минерална вода или др., вендинг машината пуска порция храна за домашни и бездомни животни. В Борисовата градина е поставен птицемат, тъй като там има 400 къщички за птици.


Недоизпита вода може да се излее в един от отворите на кучемата и тя ще попадне в купичката за вода за кучето. Машините са с фотоволтаичен панел на покрива и нямат нужда от електрозахранване.


"По този начин съчетаваме разделното събиране на отпадъци, подобряване качеството на околната среда и грижата за животните", обяви Десислава Билева, зам.-кмет по екологията.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK