София удължи срока на помощ за бежанците от войната в Украйна

София удължи срока на помощ за бежанците от войната в Украйна

© Надежда ЧипеваПравото на бежанците от войната в Украйна да ползват безплатно градския транспорт в София се удължава с четири месеца. Столичният общински съвет одобри предложението на общински съветници от ГЕРБ-СДС и "Демократична България" украинците да се возят срещу представяне на паспорт или регистрационна карта, съдържаща личен номер на чужденец.


При обсъжданията бе предложена промяна в текста, в който се определя за кого да се отнася помощта, вместо "избягали от войната", от БСП поискаха да се напише "получили временна закрила". Идеята не бе приета.
"Трябва да продължим да помагаме. Ние, от "Демократична България", предлагаме украинските деца да бъдат допуснати до млечните кухни", каза Марта Георгиева. На 23 март СОС прие бягащите от войната в Украйна да ползват безплатноградския транспорт за три месеца.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK