Район "Изгрев": Няма опасно електрозахранване на незаконните павилиони при КАТ

Кабелите за електрозахранване висят на стълбове зад павилионите.

© Максим Караджов

Кабелите за електрозахранване висят на стълбове зад павилионите.Незаконните павилиони до входа на КАТ Дървеница са с безопасно електрозахранване. Няколко проверки не са установили опасни кабели, увериха от администрацията на район "Изгрев".


"Още при инцидента на бул. "Иван Гешов" през февруари 2021 г., при който загина момче, проверихме електрозахранването на тези преместваеми обекти, после още няколко пъти и няма констатирано опасно електрозахранване", подчертаха от района след запитване от "Дневник".


Павилионите пред КАТ се оказаха с изтекла преди десет години валидност на разрешителните за поставяне.

© район

Павилионите пред КАТ се оказаха с изтекла преди десет години валидност на разрешителните за поставяне.
Вчера бе оповестено, че всичките 11 павилиона до КАТ са с изтекли разрешителни за поставянето им. Част от разрешенията са с изтекъл срок преди над десет години, а други обекти изобщо нямат издадени. Няма и издадена схема от главния архитект на София за разполагането им.


Екип на ,районния кмет д-р Делян Георгиев вече състави констативни актове на всичките 11 павилиона. Те ще бъдат изпратени в Направление "Архитектура и градоустройство" на Столичната община и на тяхна база главният архитект на София Здравко Здравков ще издаде заповеди кои да бъдат премахнати. Практиката е първо да се даде срок на собствениците доброволно да отстранят незаконните обекти. Ако това не стане, район "Изгрев" ще предприеме акция за принудително премахване.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK