Фандъкова: Езерата над кв. Симеоново са почистени, влагаме 160 хил.лева в парк "Витоша"

Фандъкова: Езерата над кв. Симеоново са почистени, влагаме 160 хил.лева в парк "Витоша"

© Столична общинаИзбори 2022

Езерата над квартал "Симеоново" са почистени, като от водата "са изгребани много неприятни неща", обяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя провери състоянието на четирите езера и призова всички да пазят Витоша, съобщи БТА. Симеоновските езера са възстановени - направена е цялостна рехабилитация, премествани са риби, допълни тя. Преди три години общинската фондация "София - европейска столица на спорта" е подписала споразумение с Природен парк "Витоша", който е държавна структура, за да бъдат инвестирани общински средства в подобряване на условията за туризъм в планината.


"Изгребана е калта от езерата и е направена хидроизолация. Те са почиствани през 2011 г. със средства на Оперативна програма "Околна среда, а сега финансирането е от фондацията", поясни ръководителят на дирекция "Природен парк Витоша" инж. Наталия Илиева.


Тази година фондация "София - европейска столица на спорта" ще вложи 160 000 лв. в проекти за подобряване условията за разходка на софиянци, посочи Фандъкова. Един от тях предвижда изграждане на нова детска площадка и алейна мрежа в местността "Белите брези".

Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK