Две нови експресни автобусни линии тръгват от утре в София

В червено е маршрутът на линия 109, а в лилаво - на 110.

В червено е маршрутът на линия 109, а в лилаво - на 110.От утре, 15 ноември, се откриват две нови експресни автобусни линии № 109 и № 110. Те първоначално ще работят шест месеца и Центърът за градска мобилност ще следи за натовареността им. В средата на месец май ще се прецени дали е ефективно те да продължат да действат.
Линиите ще пътуват по-бързо от действащата 111 - ще пропускат част от спирките, няма да влизат в локалното и ще избягват тапите на кръстовищата за кв. Симеоново и Драгалевци. Те ще свързват големи квартали и метростанции с бизнес зони с хиляди работни места, коментираха от "Спаси София". И двете линии ще работят само в делнични дни.


Автобусна линия № 109 от кв."Лозенец" до "Бизнес парк"


Маршрутът на тази линия започва от кв. "Лозенец" (обръщало при басейн "Спартак"), бул. "Черни връх", Околовръстния път, бул. "Александър Малинов", ул. "Самара", ул. "д-р Атанас Москов", по централното платно на бул. "Александър Малинов" до ул. "Самара" и в локалното пътно платно на бул. "Ал. Малинов" по маршрута на автобуси от линия № 111 до кръговото на бул. "Черни връх" и Околовръстен път". При движението по Околовръстния път автобусите няма да минават през локалните платна на връзката с бул. "Симеоновско шосе".


Автобусна линия № 110 ще се движи по маршрут от кръстовището на Околовръстния път и бул. "Братя Бъкстон" до ул. "Тодор Каблешков", после по бул. "България", Околовръстен път, бул. "Александър Малинов" (по локалното платно до ул. "Самара", след това - в централното пътно платно), по ул. "Проф. Александър Теодоров-Балан", по ул. "Св. Киприян" до обръщалото на автобусна линия № 111, обратно до кръстовището ул. "Проф. Александър Теодоров-Балан", централно пътно платно на бул. "Александър Малинов" до ул. "Самара" и в локалното пътно платно по бул. "Ал. Малинов" по маршрута на автобусна линия № 111 до Околовръстен път и кръстовището с бул. "Братя Бъкстон" до начална/крайна спирка. Линията ще преминава извън локалните платна на Околовръстния път от разклона за лифт "Симеоново" до транспортния възел на бул. "България" и Околовръстния път.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK