В огромни локви потъна тротоарът след ремонта на площад "Народно събрание"

Пред входа на метрото при Софийския университет.

© Юлия Лазарова

Пред входа на метрото при Софийския университет.Огромни локви скриха ремонтираните тротоари по бул. "Цар Освободител" при Народното събрание. Дъждът в София тази сутрин не беше пороен, но пред входа на метрото при Софийския университет пешеходците са принудени да газят във вода, защото просто няма откъде да се мине.


"При всеки дъжд е така, наводнява се и няма оттичане", казаха хора, работещи наблизо. Отводнителната система вероятно има проблем, защото шахтите не са запушени от листа. Три часа след спирането на дъжда работници безуспешно се опитваха да отпушат канализацията за дъждовна вода.
Локвите са във вече готовия участък от площад "Народно събрание", където са разкривените жълти павета. Очевидно се налага при обещаното им пренареждане, кметът Йорданка Фандъкова трябва да изиска и ремонт на новата канализация за дъждовна вода. Столичната община е възложител на обществената поръчка, дадена на фирма "Трейс груп холд" АД.
Кметът на район "Средец" Трайчо Трайков, на чиято територия е площад "Народно събрание", написа в социалната мрежа, че вече е говорил със зам.-кмета по строителството на Столичната община Ангел Джоргов за "езерцето", което се образувва при дъжд пред входа на метрото.


Три часа след спирането на дъжда работници безуспешно се опитват да отпушат новата канализация.

© Максим Караджов

Три часа след спирането на дъжда работници безуспешно се опитват да отпушат новата канализация.
Обществената поръчка за целия ремонт е за 15.673 млн.лева без ДДС. В нея са включени и пренареждане на настилката на част от площад "Александър Невски" и прилежащите пространства, както и ул. "Московска". По договор "Трейс груп холд" трябва да да изпълни за 300 дни, смятано от 23 юли 2022 г.


В огромни локви потъна тротоарът след ремонта на площад "Народно събрание"

© Фейсбук/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK