Децата до 10-годишна възраст ще пътуват безплатно с поименна карта

Децата до 10-годишна възраст ще пътуват безплатно с поименна карта

© Надежда ЧипеваДецата от 7 до 10-годишна възраст трябва да имат издадена карта за безплатно пътуване. Това съобщиха от Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Картите са поименни и се получават срещу представен акт за раждане на детето в пунктовете за билети на ЦГМ.


Картите са електронни и ще се зареждат за срок до 31 декември 2023 г. Ако детето навърши 10 години преди тази дата, безплатният превозен документ ще важи до рождения му ден, уточниха от ЦГМ. Тези карти важат не само за София, но и за междуселищния автомобилен транспорт, както гласи постановлението на Министерския съвет от 25 януари.


По-малките деца, до 7-годишна възраст, продължават да пътуват при досегашните условия. Техните безплатни карти за София се се издават само в два пункта на ЦГМ - на пл. "Възраждане" № 1 и на бул. "Мария Луиза" № 86.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK