Подлез на ул."Раковски" ще се преобрази в арт инсталация

Проектен вариант на арт инсталацията в подлеза, визуализация.

© Столична община

Проектен вариант на арт инсталацията в подлеза, визуализация.Пешеходният подлез на кръстовището на бул. "Васил Левски" и ул. "Гурко" ще бъде арт инсталация. Инициативата е част от Фестивала на светлините "Лунар" ("LUNAR"), който ще се проведе за втори път в столицата от 11 до 14 май. Инсталацията в подлеза ще остане и след края му и през следващите пет години..


Проектът е на творците от българското "Ем Пи студио", които придобиха известност със светлинното си 3D мапинг шоу на Бранденбургската врата в Берлин. Сега реализацията ще е на студенти от Националната художествена академия - те ще изрисуват подлеза с бои, отразяващи светлината. В подлеза да бъде монтирано специално осветление, обясниха от Столичната община.


Предложението е на общинските съветници Малина Едрева, Борислав Бориславов и Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС и то бе одобрено на сесията на Столичния общински съвет. Спор предизвика само идеята охраната на арт инсталацията да се поеме през следващите пет години от район "Средец". По предложение на Веселин Калановски от "Демократична България" СОС прие фирмата "Ем Пи студио" да поеме този разход, както и в подлеза да бъдат монтирани камери за видеонаблюдение.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK