Телефонната палата на Васил Божков бе продадена за 22 млн.лева

Телефонната палата на ул. "Гурко" в София.

© Надежда Чипева

Телефонната палата на ул. "Гурко" в София.Сградата на Телефонната палата в центъра на София е продадена за 22 милиона лева на "ГПП Мениджмънт" ЕООД. Досега неин собственик беше Васил Божков, но имотът не можеше да се продаде, заради наложени четири възбрани от държавата. Те са отпаднали с одобрението и под надзора на българския съд в открито производство по несъстоятелност и ликвидация на предишния собственик и съобразно указанията на синдика.


"Плановете на инвеститора предвиждат да се укрепи конструкцията, тъй като в момента не отговаря на съвременните земетръсни норми. Намеренията ни съгласно бъдещото предназначение на сградата предвиждат тя да се превърне в многофункционална сграда, като същевременно се запази историческото й излъчване", твърдят от "ГПП Мениджмънт" в съобщение до медиите.


Бившият хазартен бос Васил Божков възнамеряваше да превърне Телефонната палата в музей на своята голяма колекция от антики и картини.


Реалният нов собственик на сградата е бизнесменът Георги Папазки, свързан с една от големите компании за онлайн залози - "Уинбет онлайн", съобщи "Медиапул". Васил Божков купи Телефонната палата от БТК ("Виваком") чрез дружеството "НГ Пропърти" (собственост на "Ню Геймс") за 33.9 млн. лв. през 2017 г. Тази фирма на Божков организираше "Националната лотария" с търкането на талони, която беше закрита в началото на 2020 г., а собственикът й избяга в Дубай.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK