Кой е Станислав Колев

Кой е Станислав Колев

© Илиан Илиев



Съвременна българска кухня" е специален проект в "Дневник", който представя 20 от най-добрите готвачи на България и техни рецепти. Всяка седмица в четвъртък ще ви запознаваме с един от готвачите и ще публикуваме първата негова рецепта. В петък, събота и неделя ще излизат още три негови авторски предложения. Рецептите са от книгата на Илиан Илиев - "20 български топ готвачи". Тя е издадена от "Кактус" - издателството на Иван Манчев, по-популярен като шеф Манчев (разговор с него четете тук). Книгата е и част от инициативите, с които търговска верига "Метро" отбелязва 20 години от дебюта си на българския пазар.


Станислав Колев е шеф-готвач и партньор в ресторант "Умами", София. Изправен пред предизвикателството да направи суши ресторант (Happy Sushi), Слави, както го наричат приятелите му, е имал само две опорни точки: увереността си, придобита благодарение на опита, и безумната вяра, че нещата ще вървят в правилната посока, а именно че ще срещнe правилните хора и заедно ще направят нещо ново и интересно.


Сега мога да кажа само, че е бил на прав път и резултатът е налице. Но да се върна в самото начало... Станислав е започнал професионалната си кариера във Варна преди повече от петнадесет години – млад готвач, зареден с енергия и ентусиазъм, погълнат от магията на кулинарията.




Той потъва в почти медитативно състояние, когато създава рецепти и приготвя суши. Бързо и заслужено израства като шеф-готвач, в чиято кухня е удоволствие да влезеш и за когото в японската кухня вече няма тайни. И като резултат се появява и последното му приключение – ресторант "Умами" – един от водещите ресторанти с азиатска кухня в София.


През 2010 Слави печели званието "Най-добър готвач на японска кухня на Балканите". Въпреки успехите, а и благодарение на тях Слави продължава да учи, експериментира и открива нови кулинарни тайни. Със завидното му чувство за хумор и с усмивка той управлява ресторанта с уважение, любов и респект към храната и желанията на клиентите.


Първата рецепта от Станислав Колев за "Тартар от средиземноморски червен тон" - вижте тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (8)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на 4ort
    4ort
    Рейтинг: 3946 Неутрално

    Вече знам кой е!!! Ще спя спойойно!!!

  2. 2 Профил на Платон  Фъшкиев
    Платон Фъшкиев
    Рейтинг: 2649 Любопитно

    Вече знам кой е!!! Ще спя спойойно!!!
    —цитат от коментар 1 на 4ort


    Той е велик българин,като Росен Плевнелиев!

    Група млади затоплисти чисти океан от глисти,вдъхновени либерали пляскат в езеро педали. BACHO LUD
  3. 3 Профил на ilinko
    ilinko
    Рейтинг: 792 Весело

    До коментар [#2] от "Платон Чапаев":

    Учудващо е, че сте написали коментар без да употребявате думата либераст... :-)

  4. 4 Профил на Платон  Фъшкиев
    Платон Фъшкиев
    Рейтинг: 2649 Любопитно

    До коментар [#2] от "Платон Чапаев":Учудващо е, че сте написали коментар без да употребявате думата либераст... :-)
    —цитат от коментар 3 на ilinko


    Да, но употребих синоним!

    Група млади затоплисти чисти океан от глисти,вдъхновени либерали пляскат в езеро педали. BACHO LUD
  5. 5 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 5038 Неутрално

    "През 2010 Слави печели званието "Най-добър готвач на японска кухня на Балканите"


    Рецептите му, публикувани в "Дневник" също са основно с японско звучене. За каква съвременна българска кухня става дума?!

    Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Nada Tomba, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
  6. 6 Профил на ilinko
    ilinko
    Рейтинг: 792 Весело

    До коментар [#4] от "Платон Чапаев":

    Употребата на синоними предполага една по-ерудирана публика

  7. 7 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 11396 Неутрално

    Браво на човека! Успешно е намерил мястото си под слънцето

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  8. 8 Профил на bora bora
    bora bora
    Рейтинг: 1265 Любопитно

    Съвременна българска кухня" е специален проект в "Дневник", който представя 20 от най-добрите готвачи на България и техни рецепти"

    КОЛКО представихте до сега, че да знам до кога да изключа рубриката от полезрението си.?





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK