Бейби петле с микс от гъби и киноа

Бейби петле с микс от гъби и киноа

© Илиан Илиев



"Бейби петле с микс от гъби и киноа" е пълното име на тази авторска рецепта на Станислав Колев. Тя е част от специалния проект "Съвременна българска кухня" в "Дневник", който представя 20 от най-добрите готвачи на България и техни рецепти. Повече за Станислав Колев - тук, а за проекта - в края на текста.


За да приготвите микса, сложете маслото в добре загрят тиган. След като се разтопи, в него пържете до омекване шалота. След това сложете всички гъби и задушете. Прибавете гъшия дроб и киноата и бъркайте за 1-2 минути, след което отстранете от котлона. Добавете пармезана и разбъркайте всичко добре.


За терияки соса сложете сакето в добре загрят тиган за сос и оставете да ври около 30 секунди, докато се изпари алкохолът. Прибавете мирина, соевия сос и захарта и разбъркайте, докато захарта се стопи. Оставете на по-слаб огън, докато се редуцира наполовина.




Пригответе соево-маслен сос, като смесите пилешкия бульон, сакето, соевия сос и захарта в подходящ съд на котлона. Разбърквайте, докато заври и отстранете от огъня. Прибавете маслото и разбивайте с метална бъркалка. Когато се охлади до стайна температура, прибавете капките от трюфел олио.


Свареното обелено яйце оваляйте първо в брашно, след това в жълтък и накрая в панко галетата. Пържете 20 секунди в загрято на 180 ̊C олио.


Пилето овкусете отвътре с по 1 щипка сол, бял и кайенски пипер. Поставете сместа от гъби и киноа в пилето в една линия така, че да може да се навие лесно. Печете рулото във фурна за около 12-15 минути на 160 ̊C, като периодично намазвате с помощта на четка със сос терияки. Когато е готово, оставете настрана за 5 минути, след което нарежете на кръгчета с дебелина 3-4 см.


Сложете в чиния 6 ч. л. от соево-масления сос като основа. Върху него поставете кръгче от пилето. Поръсете със сушени стърготини от хамон. Декорирайте отстрани със златното яйце от пъдпъдък и бяла гъба фунгус.


Необходими продукти за 1 порция


1 бейби петле (обезкостено)


За микс от гъби и киноа
40 г гъши дроб (на кубчета)
30 г масло
20 г шалот (на ситно)
30 г гъби шимеджи
20 г пресни шийтаке гъби (на тънки кръгчета)
10 г манатарки (на тънки кръгчета)
30 г кладница (на тънки кръгчета)
150 г сварена киноа
30 г настърган пармезан "Грана Падано"


За терияки сос
100 мл соев сос
100 мл мирин
100 мл саке
60 г захар


За соево-маслен сос
100 мл пилешки бульон
100 мл саке
70 мл соев сос
15 г захар
150 г масло
5 капки трюфел олио


За златно яйце от пъдпъдък
1 яйце от пъдпъдък (сварено 2,5 мин)
брашно
яйчен жълтък
панко


В "Съвременна българска кухня" всяка седмица в четвъртък ще ви запознаваме с един от готвачите и ще публикуваме първата негова рецепта. В петък, събота и неделя ще излизат още три авторски предложения. Рецептите са от книгата на Илиан Илиев - "20 български топ готвачи". Тя е издадена от "Кактус" - издателството на Иван Манчев, по-популярен като шеф Манчев (разговор с него четете тук).


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (63)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  2. 2 Профил на sow29372525
    sow29372525
    Рейтинг: 654 Любопитно

    До коментар [#1] от "LiberalToTheBones":

    Ето, готово. По-добпе ли ви е вече?

  3. 3 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 5038 Неутрално

    Всички японски гъби взети заедно, не струват колкото манатарката, така че, е напълно излишно миксирането.

    Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Nada Tomba, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
  4. 4 Профил на baba_zozolana
    baba_zozolana
    Рейтинг: 1949 Весело

    Започнах да си превеждам рецептата, но на някои места запецнах. Повече от ясно е, че "микс" е смес. "Редуцирането" явно е изпаряване. "Бялата гъба фунгус" е "бяла гъба гъба", ако имаме предвид, че fungus (мн.ч.: fungi) е член на групата еукариоти, която включва микроорганизми като дрожди и плесени, както и по-познатите гъби. Проверих: "шалот" си е жив лук, но продълговат. "Мирин" било сладко саке за готвене. "Трюфел олио" си е олио (зехтин) с накиснати трюфели в него. За "панко" обаче Гуглето ми изкарва починалия Панайот Найденов (по-известен като Панко). Ей това ме спира отма да вложа сутринта в приготвянето на бейби петлето (малко петле???) с микс от гъби и киноа.

    I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
  5. 5 Профил на gmbh
    gmbh
    Рейтинг: 3048 Неутрално

    "Пилето овкусете отвътре с по 1 щипка сол, бял и кайенски пипер. Поставете сместа от гъби и киноа в пилето в една линия така, че да може да се навие лесно. Печете рулото във фурна за около 12-15 минути на 160 ̊C,""

    Печене 12-15 минути на 160С !?
    60 грама захар?
    Пак заемки от китайската улична храна.

  6. 6 Профил на Nelumbo
    Nelumbo
    Рейтинг: 824 Весело

    Последно – пиле или младо петле?

  7. 7 Профил на Stan Todorov
    Stan Todorov
    Рейтинг: 370 Неутрално

    До коментар [#4] от "baba_zozolana":

    Панкото е японска галета, тоест трохи от хляб. Единствената причина да е в рецептата е понеже се продава в Метро който спонсорира рубриката. А в рецептата има някакви стърготини от хамон които дори ги няма в списъка с нужни съставки

  8. 8 Профил на LiberalToTheBones
    LiberalToTheBones
    Рейтинг: 1798 Неутрално

    До коментар [#4] от "baba_zozolana":

    Панко - хлебни трохи, за планиране на пържени продукти в азиатската кухня. Продават се във всеки супермаркет, ама забравих, че нямате пари да пазарувате...

    Nazis, commies, idiots, conservatives, preservatives... Stay away..
  9. 9 Профил на karatista
    karatista
    Рейтинг: 1668 Весело

    Е как може да не е приготвено в сувид?

  10. 10 Профил на baba_zozolana
    baba_zozolana
    Рейтинг: 1949 Весело

    До коментар [#7] от "Stan Todorov":

    Благодаря! Запалих колата и с мръсна газ се отправям към Метро. Междувременно ще си купя билет за Испания за по-голяма автентика със стърготините от хамон. Надявам се домашните утре вечер да успеят да хапнат кокошето бейби.

    I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
  11. 11 Профил на slonsco
    slonsco
    Рейтинг: 930 Неутрално

    Не виждам нищо българско,фюжън гурме с претенции и по скоро за презентация от колкото за консумация.

  12. 12 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 3926 Любопитно

    ”Бейби петле” не е ли по—разбираемо да се каже ”младо петле” или ако се има предвид дребничката порода да се ползва по народно му ”джинка”?
    Толкова ли е сложно да се използват българските наименования?

    Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
  13. 13 Профил на Пуйката
    Пуйката
    Рейтинг: 991 Любопитно

    Чакам гладното простолюдие да се изхрачи отново със селяндурски хъс върху изкуството.
    —цитат от коментар 1 на LiberalToTheBones


    Да, така е, а междувременно двама твои съплеменници са блудствали и изнасилили отново 7 годишно момиченце в същата циганска махала и в същото циганско село, в което преди две седмици пак твои съплеменник изнасили и уби 6 годишно момиченце..

  14. 14 Профил на ju.li
    ju.li
    Рейтинг: 1653 Неутрално

    "бейби" ми звучи много кръвожадно и ме отблъсква от ястието.
    Пък в съчетание с "починалия Панайот Найденов (по-известен като Панко)", както е казал колегата по горе, съвсем се отказах.
    Обаче ще проследя докрай ентусиазма ви, приятели. :)

  15. 15 Профил на gmbh
    gmbh
    Рейтинг: 3048 Неутрално

    До коментар [#8] от "LiberalToTheBones":

    "Панко - хлебни трохи, за планиране на пържени продукти в азиатската кухня. Продават се във всеки супермаркет, ама забравих, че нямате пари да пазарувате..."

    И не можеш да си приготвиш хлебни трохи?
    Не можеш да си приготвиш хлебни трохи от смлени крутони. Да, ще ти са необходими висококачесвено краве масло и ръчно приготвен хляб без "присъщата" химия в него. Вероятно ще ти излезе и по-скъпо от панкото.

  16. 16 Профил на dasho
    dasho
    Рейтинг: 680 Неутрално

    Рубриката вече не е смешна и като гледам интересна няма и да стане, така че закривай. Дайте нещо за здравословната храна. Това яйцето, дето първо го вариш, а после го пържиш си е чисто убиване на хранителните му качества. Със здравословно хранене, подготвено от български консултант, така че ще ви е лесно да намерите някой, свалих над 25 кг и не смятам да се връщам в старите схеми на безразборно хранене. Много хора имат нужда да научат повече за правилното, балансирано хранене. Със сигурност и те могат да пазаруват от Метро.

  17. 17 Профил на Платон  Фъшкиев
    Платон Фъшкиев
    Рейтинг: 2649 Разстроено

    Всички японски гъби взети заедно, не струват колкото манатарката, така че, е напълно излишно миксирането.
    —цитат от коментар 3 на hamiltonf


    Тека е,Дневникъ!

    Група млади затоплисти чисти океан от глисти,вдъхновени либерали пляскат в езеро педали. BACHO LUD
  18. 18 Профил на Тюфлекчия
    Тюфлекчия
    Рейтинг: 2431 Весело

    До коментар [#4] от "baba_zozolana":Панко - хлебни трохи, за планиране на пържени продукти в азиатската кухня. Продават се във всеки супермаркет, ама забравих, че нямате пари да пазарувате...
    —цитат от коментар 8 на LiberalToTheBones


    Ибряме, явно ти в супермаркет не си ходил скоро, щото в трите (големи), които ги има около нас (Била, Кауфланд и Фантастико) има само галета, не и "панко". За Лидъл и Метро не знам, щото там не стъпвам, ама както са споменали колеги по-нагоре, вероятно го има точно в Метро.
    Това както и да е. Много си забавен като започнеш да се пенявиш на тема "простолюдие" де - продължавай в този дух! Много увереност влагаш, за човек, за когото филия намазана с пастет си е кулинарен празник.

    Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
  19. 19 Профил на Платон  Фъшкиев
    Платон Фъшкиев
    Рейтинг: 2649 Любопитно

    Кайенски пипер!?!?!?
    Колко мноо филолози дава на света Майка България!

    Група млади затоплисти чисти океан от глисти,вдъхновени либерали пляскат в езеро педали. BACHO LUD
  20. 20 Профил на Ще върнем България в Европа
    Ще върнем България в Европа
    Рейтинг: 2392 Неутрално

    До коментар [#6] от "Nelumbo":

    Последно може да направи с пъдпъдък, миксът от японските гъби да се замести с български по-ароматни гъби и панировката по избор.

  21. 21 Профил на Mia san Bayern!
    Mia san Bayern!
    Рейтинг: 1739 Неутрално

    Звучи вкусно и трябва да се опита.

    DANKE JUPP,DANKE BAYERN!
  22. 22 Профил на Котаракът на Шрьодингер
    Котаракът на Шрьодингер
    Рейтинг: 1267 Неутрално

    До коментар [#7] от "Stan Todorov":

    То и испанската пушена шунка Хамон Серано е от Метро. Сега проблемът в тая рецепта е не да се набавят съставките, нито в приготовлението, а в разфасовките на скъпите продукти... големи са.
    По груби сметки, за да се набавят тия продукти, ще трябва да си приготвите 600-700 лева. За тая сума може да си купите самолетен билет до Париж, да си хапнете пилето там и да не се занимавате с глупости.😁😁

  23. 23 Профил на vladimira bogdanova
    vladimira bogdanova
    Рейтинг: 42 Неутрално

    Защо е рецептата за терияки соса,след като изобщо го няма в готовото ястие?За сметка на това има хамон,който пък липсва в съставките.

  24. 24 Профил на z_axis
    z_axis
    Рейтинг: 1424 Неутрално

    Рубриката определено е забавна, но не вярвам дори един човек от форума да сготви по тия рецепти. Едно, че продуктите ги няма никой вкъщи и второ, че тези грамажи (20гр, 8гр, 30гр.) обезмислят купуването им. Просто после няма какво да ги правиш. За сложността на изпълнение и терминологията няма какво да говорим. Някой праволинеен готвач с банални рецепти за наяждане би имал по-голям успех.

    Единственият път когато ядох подобно нещо беше на една командировка в Злин. Човекът от чешката фирма ни заведе на ресторант след като се запознахме и го оставихме той да поръча, понеже си нямахме престава кое какво е. Та моята порция беше няколко резенчета телешко (не повече от 50гр), сладко от боровинки, 1/4 от малък морков и някакъв много странно сварен хляб. Естествено сервирано в квадратна чиния 40х40 сантиметра. В интерес на истината беше вкусно, но си останахме гладни. А порцията струваше над 500 крони. После естествено си доядохме с мариновани свински ребра и бира в съвсем обикновено заведение почти за без пари.

  25. 25 Профил на vladimira bogdanova
    vladimira bogdanova
    Рейтинг: 42 Неутрално

    В последствие видях,че се маже с териякито рулото.

  26. 26 Профил на Котаракът на Шрьодингер
    Котаракът на Шрьодингер
    Рейтинг: 1267 Неутрално

    До коментар [#3] от "hamiltonf":

    Напълно сте прав - тайната на вкуса и аромата на гъбените ястия е в манатарката. Останалите гъби са пълнеж и няма значение дали са японски, китайски или евтина промишлена печурка. В скъпите заведения в гъбената супа слагат или сушена манатарка или гъбен сос Кнор. Последният също е скъп, продава се в кутии в Метро, но се ползва за много ястия.

  27. 27 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 3926 Неутрално

    До коментар [#24] от "z_axis":

    ”...някакъв много странно сварен хляб...”
    Това са ”кнедлики” на чешки. Има ги в най—различни варианти —хлебни, картофени, със сланина, пълнени, домашни и ”домашни” и т.н.
    Заместител на хляба, но за разлика от него не стават за самодтоятелно ядене извън манджата.

    Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
  28. 28 Профил на Халдип Исйолов
    Халдип Исйолов
    Рейтинг: 2024 Неутрално

    Бейби петлетата са топ на жар, осолени и обмазани с масло и червен пипер. Може и на скара, може и на шиш.

    За гъбите - манатарка, ветрогонова кладница, булка, пачи крак, масловка, млада сърнела. Останалите няма смисъл, не притежават специфичен аромат и текстура.

    Тези рецепти са хубави, но са досадно сложни и порциите са дегустационни.

    Не си заслужава да се напрягаш безплатно.
  29. 29 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 1055 Весело

    Не виждам нищо българско,фюжън гурме с претенции и по скоро за презентация от колкото за консумация.
    —цитат от коментар 11 на slonsco


    МНОГО точен коментар, 100 % съгласен с всичко в него.

    Тук да споделя една от конспиративните теории за възникването на т.н. "фюжън китчен":

    Ей тамо през 70то в един не лош ресторант в Калифорния избухнала кавга в кухнята, и почнали да се замергват с разни неща.

    И не щеш ли, таман като един помощник'готвач носел към вратата една чиния с телешка пържола с класическата гарнитура (грах+бейби картофки на фурна) той се препънал. Успял да задържи пържолата с палеца на нея, ама гарнитурата му се изсипата. Изправил се той до вратата и тогава на чинията попаднали няколко кубчета ананас, малко вишнево сладко и тарин анчови. Келнерът го видял през стъкления прозорец на вратата че му носи порцията, грабнал чинията и я поднесъл на клиента, без да види к'о точно има чинията. А клиентът се оказал известен журналист (не по кулинария) и споделил с читателите си случката. И така станало модно да се обавят разни екзотични (и неподходящи, в повечето случаи) добавки към основния компонент на ястието.

    П.С. Още като ученик, и после като студент, бачках като келнер през ваканциите и през уикендите. Бил съм и 2-3 лета на Златни пясъци. Та там един амриканец еднъж ми поръча телешка пържола на скара и сладолед. И ми каза изрично-сладоледът го носиш заедно с пържолата. И си сложи пол'вината сладолед на пържолата и си я изкльопа сладко сладко. Беше 1963-64, ама не знаех че това е фюжюн, мислех го за откачен...
    До коментар [#11] от "slonsco":

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  30. 30 Профил на Котаракът на Шрьодингер
    Котаракът на Шрьодингер
    Рейтинг: 1267 Неутрално

    Целия списък с продукти ми е ясно как да си ги набавя, само тия 5 капки трюфел олио не знам откъде да ги взема. 😂😂

  31. 31 Профил на z_axis
    z_axis
    Рейтинг: 1424 Неутрално

    До коментар [#27] от "DDR":

    "Това са ”кнедлики” на чешки. Има ги в най—различни варианти —хлебни, картофени, със сланина, пълнени, домашни и ”домашни” и т.н."

    Не знаех как се казват, но определено не са за нашия вкус. Прекалено са мокри и тестени сравнени с повечето видове наш хляб.

  32. 32 Профил на Stan Todorov
    Stan Todorov
    Рейтинг: 370 Неутрално

    До коментар [#30] от "Котаракът на Шрьодингер":


    https://saranda.bg/products/olio-s-cheren-tryufel-250ml

    Ето в този сайт има, 45 лева за 250 милиграма. Купуваш, ползваш 5 капки, и останалото на буклука.

  33. 33 Профил на САЩ се управлява от Риад
    САЩ се управлява от Риад
    Рейтинг: 1199 Весело

    бейби петле няма кой да яде,я един петел на фурна и без киноа и останалите глупости моля:)))))))))))))))))))))))

  34. 34 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 11396 Весело

    Колко са "всичките" 30 грама гъби? 1.5-2 гъби?

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  35. 35 Профил на areta
    areta
    Рейтинг: 1683 Неутрално

    До коментар [#19] от "Платон Фъшкиев":

    Мислех си че е нещо много специално с това засукано име, а пък то било най-обикновен лют червен пипер :)

  36. 36 Профил на Даниел Панев
    Даниел Панев
    Рейтинг: 686 Неутрално

    До коментар [#4] от "baba_zozolana":

    Единствено за шалота не съм съгласен с Вас - за мен си е отделен вид лук, поне като вкус и аромат. Пък и се намира във всички супермаркети и квартални зарзаватчийници вече.

    Сега друго е, че аз лично го свързвам главно с азиатската кухня, и какво дири в рецепта за "съвременна БЪЛГАРСКА кухня" си остава загадка и за мен! Щото тя, баба ми, без шалот манджа не готвеше...

  37. 37 Профил на Халдип Исйолов
    Халдип Исйолов
    Рейтинг: 2024 Неутрално

    До коментар [#35] от "areta":

    Кайенския пипер, чипотле и халапеньото са наименования, с които ти продават скъпо вариации на люти чушки. Обаче звучи фюжън и някак си екзотично-новаторски.

    Не си заслужава да се напрягаш безплатно.
  38. 38 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 1055 Весело

    До коментар [#4] от "baba_zozolana":Единствено за шалота не съм съгласен с Вас - за мен си е отделен вид лук, поне като вкус и аромат. Пък и се намира във всички супермаркети и квартални зарзаватчийници вече.Сега друго е, че аз лично го свързвам главно с азиатската кухня, и какво дири в рецепта за "съвременна БЪЛГАРСКА кухня" си остава загадка и за мен! Щото тя, баба ми, без шалот манджа не готвеше...
    —цитат от коментар 36 на Даниел Панев


    Знам че ще ме емнат комундетата, 'ма не ми пука: ТОВА е чарът на съвременната кухня в България-има по магазините всякакви екзотични продукти, и можеш да готвиш к'от си искаш. За разлика от соц'рая когато "пускаха" по магазините портокали по Нова година. И има куп избор и от най обикновенните продукти, за които навремето се чакаше на опашки.

    Как би казала дрОгарката нинова? Демокрацията ми отне и онази популярна социална мрежа-опашките и клюките там.

    Един от любимите ми кулинарни воцове от соц'а:

    Влиза един в "деликатесния" под ЦУМ и пита, плахо, намусенат продавачка:

    ...Извинете, сирене нямате ли?

    А тя му се тросва: ДРУГАРЮ, СИРЕНЕ НЯМА НА ОТСРЕЩНИЯ ЩАНД! ТУКА НЯМА МЕСО!

    П.С. Тази рубрика 'мен много ми се харесва. Рядко се смея на толкоз много коментари под статия с друга тематика. Па и научавам разни нови неща. Днес научих що е то "панко"!
    До коментар [#36] от "Даниел Панев":

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  39. 39 Профил на hope
    hope
    Рейтинг: 3461 Неутрално

    Нали убиеаме мъжките петлета /защото не носят яйца/, може би им търсят пазар?
    С тази рецепта ще продадат 3-4 вероятно!

  40. 40 Профил на Котаракът на Шрьодингер
    Котаракът на Шрьодингер
    Рейтинг: 1267 Неутрално

    До коментар [#32] от "Stan Todorov":

    Тарикатско, мерси. Накисваш 5 грама трюфел за 50 лв в литър зехтин Екстра Върджин за 15 лв и като се плучи миришеща на мръсни чорапи течност, продаваш 250 милилитра за 45 лв -300% печалба.😂😂😂

  41. 41 Профил на areta
    areta
    Рейтинг: 1683 Неутрално

    До коментар [#24] от "z_axis":

    Минал си се с тази манджа: мръвка, морков, боровинки и кнедли - принизяващо обикновено! Няма нито чипс от лотус, нито пушена сол Малдон, нито кафир лайм или нещо друго подобно. Скука...

    Не се заблуждавай, че целта на рубриката е да накара някого от читателите да сготви нещо от рецептите. Нищо подобно! На никого в редакцията на Дневник не му пука за читателите - те не снасят пари и не са интересни. Интересни и ценни са рекламо-дателите и гранто-дателите. Колкото по-тлъсти суми оставят, толкова по-усърдна в задоволяване на прищевките им ще е редакцията.

    Ако ще най-голямата дивотия да е, щом -дателите плащат, ще им я публикуват. И е безсмислено да се тръшкаш и да питаш защо така, просто се забавлявай, както правят повечето читатели тук! Дневник няма да спрат с тази практика, защото от това се издържат.

    ,

  42. 42 Профил на Митев
    Митев
    Рейтинг: 2045 Неутрално

    Смилете се, моля ви, и спрете да предлагате рецепти за хора-зверове. Поне тук месото да бъде ограничено, още повече, че става въпрос не за стар пенсиониран петел, а за невръстно невинно бебче!...
    Ще помоля артиста-готвач да даде рецепта за бейби петле без месо!

  43. 43 Профил на Noise
    Noise
    Рейтинг: 2658 Весело

    Между другото, рубриката е хит..Ако беха постнали некои нормални манджи, в имаше 10 коментара, я не..Търсеният ефект е постигнат, макар реакциите със сигурност да са различни, от очакванията на автора.

    Sutor, Ne Supra Crepidam!
  44. 44 Профил на Mr. LoveGood
    Mr. LoveGood
    Рейтинг: 382 Неутрално

    Не се спряхте с тия гнусни рецепти. Толкова претенциозност на едно място няма и в мис джуки....И измислената кухня на автора не е нито съвременна, нито българска, а гнусна.

    Не понасям простотията
  45. 45 Профил на metalogy
    metalogy
    Рейтинг: 637 Неутрално

    До коментар [#41] от "areta":

    Е, не... Това се чете и коментира много, защото абсурдът предизвиква :)

    колко е стабилен финансовият сектор у нас, ако не се говори за него
  46. 46 Профил на САЩ се управлява от Риад
    САЩ се управлява от Риад
    Рейтинг: 1199 Весело

    До коментар [#43] от "Noise":

    ефект ако тръгне някои си го приготвя вкъщи ама едва ли има такъв ентусиаст

  47. 47 Профил на Платон  Фъшкиев
    Платон Фъшкиев
    Рейтинг: 2649 Весело

    Целия списък с продукти ми е ясно как да си ги набавя, само тия 5 капки трюфел олио не знам откъде да ги взема. 😂😂
    —цитат от коментар 30 на Котаракът на Шрьодингер


    От коча на комшията го вземи!

    Група млади затоплисти чисти океан от глисти,вдъхновени либерали пляскат в езеро педали. BACHO LUD
  48. 48 Профил на Head of Medusa
    Head of Medusa
    Рейтинг: 690 Весело

    Сериозно почвам да си мисля, че 'авторска рецепта'означава нещо, което ще си яде само авторът.☺

  49. 49 Профил на areta
    areta
    Рейтинг: 1683 Неутрално

    До коментар [#44] от "Mr. LoveGood":

    Е, чак пък гнусна... Само някои елементи изглеждат като повръщано.

    Впрочем интересно ми е ония пенещите се неща как се ядат, щото едва ли е добър тон да си ги обереш с комат хляб от чиниището. От друга страна би било жалко да ги оставиш, вложена е много работа в тях, а и порцийките са микроскопични. Може би дават лъжица да ги изгребеш?

  50. 50 Профил на dgd
    dgd
    Рейтинг: 2171 Весело

    До коментар [#4] от "baba_zozolana":Панко - хлебни трохи, за планиране на пържени продукти в азиатската кухня. Продават се във всеки супермаркет, ама забравих, че нямате пари да пазарувате...
    —цитат от коментар 8 на LiberalToTheBones


    Дядо ти - кварталният фатмак и бивш партизанин - само панко е ял.

    Много сте смешни яростните фенове на да бг.

    muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
  51. 51 Профил на Халдип Исйолов
    Халдип Исйолов
    Рейтинг: 2024 Неутрално

    До коментар [#39] от "hope":

    Женски петлета няма.

    Не си заслужава да се напрягаш безплатно.
  52. 52 Профил на Noise
    Noise
    Рейтинг: 2658 Весело

    До коментар [#51] от "Халдип Исйолов":

    Много знаеш ти как се е самоопределило като социален пол..

    Sutor, Ne Supra Crepidam!
  53. 53 Профил на Noise
    Noise
    Рейтинг: 2658 Весело

    Толкова не съм се смял с години.Еваларка за рубриката!

    Sutor, Ne Supra Crepidam!
  54. 54 Профил на Таралеж
    Таралеж
    Рейтинг: 2579 Неутрално

    Що ли са ги кръстили рез рецепти “българска” кухня? За благозвучие ли?

  55. 55 Профил на lil_alex
    lil_alex
    Рейтинг: 1029 Весело

    Днес ще вдигна наздравица за невротика с виртуозни хирургични способности, успял да обезкости френско петле, че да стане на руло.

  56. 56 Профил на princess_x
    princess_x
    Рейтинг: 1814 Неутрално

    До коментар [#1] от "LiberalToTheBones":

    Надявам се коментарът ти да е ироничен.
    Защото към простолюдието принадлежи авторът на идиотския превод на рецептата, както и редакторът, който е допуснал този абсурд.

  57. 57 Профил на princess_x
    princess_x
    Рейтинг: 1814 Неутрално

    "Гъба фунгус" звучи като неизлечима микоза!

    Дали авторите на рецептите не се надпреварват да измислят все по-налудничави текстове, в превод от английски или не?
    Нима в това поприще попадат все хора с липса на елементарни познания по български език, както и най-обикновен здрав разум?
    Нивото на владеене на родния език и степента на интелигентност са отчайващи и не е чудно, че рецептите са пълни с вредни субстанции, като използват и нездравословни, отровни и съмнителни технологии, съдове и опаковки.
    Всичко това е показателно за тенденцията към повърхностен ефект и сензация, която не се ограничава само в кулинарията, но се забелязва в почти всички области от живота.

  58. 58 Профил на Димитър Димитров
    Димитър Димитров
    Рейтинг: 551 Весело

    До коментар [#4] от "baba_zozolana":Панко - хлебни трохи, за планиране на пържени продукти в азиатската кухня. Продават се във всеки супермаркет, ама забравих, че нямате пари да пазарувате...
    —цитат от коментар 8 на LiberalToTheBones


    Млъкни ве,тъпан@р.И без това мааш сланина с ляб,ко се праиш на интересен...

  59. 59 Профил на pinoccio
    pinoccio
    Рейтинг: 751 Любопитно

    Бейби петле?

    Съвсем изплискахте менците!

  60. 60 Профил на САЩ се управлява от Риад
    САЩ се управлява от Риад
    Рейтинг: 1199 Весело

    До коментар [#51] от "Халдип Исйолов":

    още малко ще почнеш да твърдиш че и джендъри не съществуват:))

  61. 61 Профил на 7777
    7777
    Рейтинг: 1970 Весело

    Е как може да не е приготвено в сувид?
    —цитат от коментар 9 на karatista


    И как може сосът да се готви на котлон, а не в пакоджет? Аматьорска работа.

    A man without faith is like a fish without a bicycle.
  62. 62 Профил на 300g
    300g
    Рейтинг: 579 Неутрално

    Днес ще вдигна наздравица за невротика с виртуозни хирургични способности, успял да обезкости френско петле, че да стане на руло.
    —цитат от коментар 55 на lil_alex


    Не сте ли чували за любимото ястие на свекървата гостуваща на снаха си - "сърми от брюкселско зеле"...

    Големи мислители раждаше навремето селската кръчма. Сега големи мисли ражда интернет.
  63. 63 Профил на TheRedOne
    TheRedOne
    Рейтинг: 123 Неутрално

    Аз такива готвачи дето ползват "пармезан" не признавам. То такова сирене няма.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK