Бейби петле с микс от гъби и киноа

Бейби петле с микс от гъби и киноа

© Илиан Илиев



"Бейби петле с микс от гъби и киноа" е пълното име на тази авторска рецепта на Станислав Колев. Тя е част от специалния проект "Съвременна българска кухня" в "Дневник", който представя 20 от най-добрите готвачи на България и техни рецепти. Повече за Станислав Колев - тук, а за проекта - в края на текста.


За да приготвите микса, сложете маслото в добре загрят тиган. След като се разтопи, в него пържете до омекване шалота. След това сложете всички гъби и задушете. Прибавете гъшия дроб и киноата и бъркайте за 1-2 минути, след което отстранете от котлона. Добавете пармезана и разбъркайте всичко добре.


За терияки соса сложете сакето в добре загрят тиган за сос и оставете да ври около 30 секунди, докато се изпари алкохолът. Прибавете мирина, соевия сос и захарта и разбъркайте, докато захарта се стопи. Оставете на по-слаб огън, докато се редуцира наполовина.




Пригответе соево-маслен сос, като смесите пилешкия бульон, сакето, соевия сос и захарта в подходящ съд на котлона. Разбърквайте, докато заври и отстранете от огъня. Прибавете маслото и разбивайте с метална бъркалка. Когато се охлади до стайна температура, прибавете капките от трюфел олио.


Свареното обелено яйце оваляйте първо в брашно, след това в жълтък и накрая в панко галетата. Пържете 20 секунди в загрято на 180 ̊C олио.


Пилето овкусете отвътре с по 1 щипка сол, бял и кайенски пипер. Поставете сместа от гъби и киноа в пилето в една линия така, че да може да се навие лесно. Печете рулото във фурна за около 12-15 минути на 160 ̊C, като периодично намазвате с помощта на четка със сос терияки. Когато е готово, оставете настрана за 5 минути, след което нарежете на кръгчета с дебелина 3-4 см.


Сложете в чиния 6 ч. л. от соево-масления сос като основа. Върху него поставете кръгче от пилето. Поръсете със сушени стърготини от хамон. Декорирайте отстрани със златното яйце от пъдпъдък и бяла гъба фунгус.


Необходими продукти за 1 порция


1 бейби петле (обезкостено)


За микс от гъби и киноа
40 г гъши дроб (на кубчета)
30 г масло
20 г шалот (на ситно)
30 г гъби шимеджи
20 г пресни шийтаке гъби (на тънки кръгчета)
10 г манатарки (на тънки кръгчета)
30 г кладница (на тънки кръгчета)
150 г сварена киноа
30 г настърган пармезан "Грана Падано"


За терияки сос
100 мл соев сос
100 мл мирин
100 мл саке
60 г захар


За соево-маслен сос
100 мл пилешки бульон
100 мл саке
70 мл соев сос
15 г захар
150 г масло
5 капки трюфел олио


За златно яйце от пъдпъдък
1 яйце от пъдпъдък (сварено 2,5 мин)
брашно
яйчен жълтък
панко


В "Съвременна българска кухня" всяка седмица в четвъртък ще ви запознаваме с един от готвачите и ще публикуваме първата негова рецепта. В петък, събота и неделя ще излизат още три авторски предложения. Рецептите са от книгата на Илиан Илиев - "20 български топ готвачи". Тя е издадена от "Кактус" - издателството на Иван Манчев, по-популярен като шеф Манчев (разговор с него четете тук).


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (63)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  2. 2 Профил на sow29372525
    sow29372525
    Рейтинг: 517 Любопитно

    До коментар [#1] от "LiberalToTheBones":

    Ето, готово. По-добпе ли ви е вече?

  3. 3 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 3648 Неутрално

    Всички японски гъби взети заедно, не струват колкото манатарката, така че, е напълно излишно миксирането.

    Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
  4. 4 Профил на baba_zozolana
    baba_zozolana
    Рейтинг: 987 Весело

    Започнах да си превеждам рецептата, но на някои места запецнах. Повече от ясно е, че "микс" е смес. "Редуцирането" явно е изпаряване. "Бялата гъба фунгус" е "бяла гъба гъба", ако имаме предвид, че fungus (мн.ч.: fungi) е член на групата еукариоти, която включва микроорганизми като дрожди и плесени, както и по-познатите гъби. Проверих: "шалот" си е жив лук, но продълговат. "Мирин" било сладко саке за готвене. "Трюфел олио" си е олио (зехтин) с накиснати трюфели в него. За "панко" обаче Гуглето ми изкарва починалия Панайот Найденов (по-известен като Панко). Ей това ме спира отма да вложа сутринта в приготвянето на бейби петлето (малко петле???) с микс от гъби и киноа.

    I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
  5. 5 Профил на 1gmbh1
    1gmbh1
    Рейтинг: 443 Неутрално

    "Пилето овкусете отвътре с по 1 щипка сол, бял и кайенски пипер. Поставете сместа от гъби и киноа в пилето в една линия така, че да може да се навие лесно. Печете рулото във фурна за около 12-15 минути на 160 ̊C,""

    Печене 12-15 минути на 160С !?
    60 грама захар?
    Пак заемки от китайската улична храна.

  6. 6 Профил на Nelumbo
    Nelumbo
    Рейтинг: 789 Весело

    Последно – пиле или младо петле?

  7. 7 Профил на Stan Todorov
    Stan Todorov
    Рейтинг: 280 Неутрално

    До коментар [#4] от "baba_zozolana":

    Панкото е японска галета, тоест трохи от хляб. Единствената причина да е в рецептата е понеже се продава в Метро който спонсорира рубриката. А в рецептата има някакви стърготини от хамон които дори ги няма в списъка с нужни съставки

  8. 8 Профил на EU Fighter
    EU Fighter
    Рейтинг: 698 Неутрално

    До коментар [#4] от "baba_zozolana":

    Панко - хлебни трохи, за планиране на пържени продукти в азиатската кухня. Продават се във всеки супермаркет, ама забравих, че нямате пари да пазарувате...

  9. 9 Профил на karatista
    karatista
    Рейтинг: 2445 Весело

    Е как може да не е приготвено в сувид?

  10. 10 Профил на baba_zozolana
    baba_zozolana
    Рейтинг: 987 Весело

    До коментар [#7] от "Stan Todorov":

    Благодаря! Запалих колата и с мръсна газ се отправям към Метро. Междувременно ще си купя билет за Испания за по-голяма автентика със стърготините от хамон. Надявам се домашните утре вечер да успеят да хапнат кокошето бейби.

    I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
  11. 11 Профил на slonsco
    slonsco
    Рейтинг: 988 Неутрално

    Не виждам нищо българско,фюжън гурме с претенции и по скоро за презентация от колкото за консумация.

  12. 12 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 2617 Любопитно

    ”Бейби петле” не е ли по—разбираемо да се каже ”младо петле” или ако се има предвид дребничката порода да се ползва по народно му ”джинка”?
    Толкова ли е сложно да се използват българските наименования?

    Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
  13. 13 Профил на Пуйката
    Пуйката
    Рейтинг: 0 Любопитно

    Чакам гладното простолюдие да се изхрачи отново със селяндурски хъс върху изкуството.
    —цитат от коментар 1 на LiberalToTheBones


    Да, така е, а междувременно двама твои съплеменници са блудствали и изнасилили отново 7 годишно момиченце в същата циганска махала и в същото циганско село, в което преди две седмици пак твои съплеменник изнасили и уби 6 годишно момиченце..

  14. 14 Профил на ju.li
    ju.li
    Рейтинг: 1077 Неутрално

    "бейби" ми звучи много кръвожадно и ме отблъсква от ястието.
    Пък в съчетание с "починалия Панайот Найденов (по-известен като Панко)", както е казал колегата по горе, съвсем се отказах.
    Обаче ще проследя докрай ентусиазма ви, приятели. :)

  15. 15 Профил на 1gmbh1
    1gmbh1
    Рейтинг: 443 Неутрално

    До коментар [#8] от "LiberalToTheBones":

    "Панко - хлебни трохи, за планиране на пържени продукти в азиатската кухня. Продават се във всеки супермаркет, ама забравих, че нямате пари да пазарувате..."

    И не можеш да си приготвиш хлебни трохи?
    Не можеш да си приготвиш хлебни трохи от смлени крутони. Да, ще ти са необходими висококачесвено краве масло и ръчно приготвен хляб без "присъщата" химия в него. Вероятно ще ти излезе и по-скъпо от панкото.

  16. 16 Профил на dasho
    dasho
    Рейтинг: 553 Неутрално

    Рубриката вече не е смешна и като гледам интересна няма и да стане, така че закривай. Дайте нещо за здравословната храна. Това яйцето, дето първо го вариш, а после го пържиш си е чисто убиване на хранителните му качества. Със здравословно хранене, подготвено от български консултант, така че ще ви е лесно да намерите някой, свалих над 25 кг и не смятам да се връщам в старите схеми на безразборно хранене. Много хора имат нужда да научат повече за правилното, балансирано хранене. Със сигурност и те могат да пазаруват от Метро.

  17. 17 Профил на Платон  Фъшкиев
    Платон Фъшкиев
    Рейтинг: 8 Разстроено

    Всички японски гъби взети заедно, не струват колкото манатарката, така че, е напълно излишно миксирането.
    —цитат от коментар 3 на hamiltonf


    Тека е,Дневникъ!

    И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
  18. 18 Профил на Тюфлекчия
    Тюфлекчия
    Рейтинг: 1556 Весело

    До коментар [#4] от "baba_zozolana":Панко - хлебни трохи, за планиране на пържени продукти в азиатската кухня. Продават се във всеки супермаркет, ама забравих, че нямате пари да пазарувате...
    —цитат от коментар 8 на LiberalToTheBones


    Ибряме, явно ти в супермаркет не си ходил скоро, щото в трите (големи), които ги има около нас (Била, Кауфланд и Фантастико) има само галета, не и "панко". За Лидъл и Метро не знам, щото там не стъпвам, ама както са споменали колеги по-нагоре, вероятно го има точно в Метро.
    Това както и да е. Много си забавен като започнеш да се пенявиш на тема "простолюдие" де - продължавай в този дух! Много увереност влагаш, за човек, за когото филия намазана с пастет си е кулинарен празник.

    Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
  19. 19 Профил на Платон  Фъшкиев
    Платон Фъшкиев
    Рейтинг: 8 Любопитно

    Кайенски пипер!?!?!?
    Колко мноо филолози дава на света Майка България!

    И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
  20. 20 Профил на Ще върнем България в Европа
    Ще върнем България в Европа
    Рейтинг: 1836 Неутрално

    До коментар [#6] от "Nelumbo":

    Последно може да направи с пъдпъдък, миксът от японските гъби да се замести с български по-ароматни гъби и панировката по избор.

  21. 21 Профил на Gunners
    Gunners
    Рейтинг: 917 Неутрално

    Звучи вкусно и трябва да се опита.

  22. 22 Профил на Котаракът на Шрьодингер
    Котаракът на Шрьодингер
    Рейтинг: 723 Неутрално

    До коментар [#7] от "Stan Todorov":

    То и испанската пушена шунка Хамон Серано е от Метро. Сега проблемът в тая рецепта е не да се набавят съставките, нито в приготовлението, а в разфасовките на скъпите продукти... големи са.
    По груби сметки, за да се набавят тия продукти, ще трябва да си приготвите 600-700 лева. За тая сума може да си купите самолетен билет до Париж, да си хапнете пилето там и да не се занимавате с глупости.😁😁

  23. 23 Профил на vladimira bogdanova
    vladimira bogdanova
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Защо е рецептата за терияки соса,след като изобщо го няма в готовото ястие?За сметка на това има хамон,който пък липсва в съставките.

  24. 24 Профил на z_axis
    z_axis
    Рейтинг: 499 Неутрално

    Рубриката определено е забавна, но не вярвам дори един човек от форума да сготви по тия рецепти. Едно, че продуктите ги няма никой вкъщи и второ, че тези грамажи (20гр, 8гр, 30гр.) обезмислят купуването им. Просто после няма какво да ги правиш. За сложността на изпълнение и терминологията няма какво да говорим. Някой праволинеен готвач с банални рецепти за наяждане би имал по-голям успех.

    Единственият път когато ядох подобно нещо беше на една командировка в Злин. Човекът от чешката фирма ни заведе на ресторант след като се запознахме и го оставихме той да поръча, понеже си нямахме престава кое какво е. Та моята порция беше няколко резенчета телешко (не повече от 50гр), сладко от боровинки, 1/4 от малък морков и някакъв много странно сварен хляб. Естествено сервирано в квадратна чиния 40х40 сантиметра. В интерес на истината беше вкусно, но си останахме гладни. А порцията струваше над 500 крони. После естествено си доядохме с мариновани свински ребра и бира в съвсем обикновено заведение почти за без пари.

  25. 25 Профил на vladimira bogdanova
    vladimira bogdanova
    Рейтинг: 8 Неутрално

    В последствие видях,че се маже с териякито рулото.

  26. 26 Профил на Котаракът на Шрьодингер
    Котаракът на Шрьодингер
    Рейтинг: 723 Неутрално

    До коментар [#3] от "hamiltonf":

    Напълно сте прав - тайната на вкуса и аромата на гъбените ястия е в манатарката. Останалите гъби са пълнеж и няма значение дали са японски, китайски или евтина промишлена печурка. В скъпите заведения в гъбената супа слагат или сушена манатарка или гъбен сос Кнор. Последният също е скъп, продава се в кутии в Метро, но се ползва за много ястия.

  27. 27 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 2617 Неутрално

    До коментар [#24] от "z_axis":

    ”...някакъв много странно сварен хляб...”
    Това са ”кнедлики” на чешки. Има ги в най—различни варианти —хлебни, картофени, със сланина, пълнени, домашни и ”домашни” и т.н.
    Заместител на хляба, но за разлика от него не стават за самодтоятелно ядене извън манджата.

    Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
  28. 28 Профил на Халдип Исйолов
    Халдип Исйолов
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Бейби петлетата са топ на жар, осолени и обмазани с масло и червен пипер. Може и на скара, може и на шиш.

    За гъбите - манатарка, ветрогонова кладница, булка, пачи крак, масловка, млада сърнела. Останалите няма смисъл, не притежават специфичен аромат и текстура.

    Тези рецепти са хубави, но са досадно сложни и порциите са дегустационни.

    Не си заслужава да се напрягаш безплатно.
  29. 29 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 264 Весело

    Не виждам нищо българско,фюжън гурме с претенции и по скоро за презентация от колкото за консумация.
    —цитат от коментар 11 на slonsco


    МНОГО точен коментар, 100 % съгласен с всичко в него.

    Тук да споделя една от конспиративните теории за възникването на т.н. "фюжън китчен":

    Ей тамо през 70то в един не лош ресторант в Калифорния избухнала кавга в кухнята, и почнали да се замергват с разни неща.

    И не щеш ли, таман като един помощник'готвач носел към вратата една чиния с телешка пържола с класическата гарнитура (грах+бейби картофки на фурна) той се препънал. Успял да задържи пържолата с палеца на нея, ама гарнитурата му се изсипата. Изправил се той до вратата и тогава на чинията попаднали няколко кубчета ананас, малко вишнево сладко и тарин анчови. Келнерът го видял през стъкления прозорец на вратата че му носи порцията, грабнал чинията и я поднесъл на клиента, без да види к'о точно има чинията. А клиентът се оказал известен журналист (не по кулинария) и споделил с читателите си случката. И така станало модно да се обавят разни екзотични (и неподходящи, в повечето случаи) добавки към основния компонент на ястието.

    П.С. Още като ученик, и после като студент, бачках като келнер през ваканциите и през уикендите. Бил съм и 2-3 лета на Златни пясъци. Та там един амриканец еднъж ми поръча телешка пържола на скара и сладолед. И ми каза изрично-сладоледът го носиш заедно с пържолата. И си сложи пол'вината сладолед на пържолата и си я изкльопа сладко сладко. Беше 1963-64, ама не знаех че това е фюжюн, мислех го за откачен...
    До коментар [#11] от "slonsco":

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  30. 30 Профил на Котаракът на Шрьодингер
    Котаракът на Шрьодингер
    Рейтинг: 723 Неутрално

    Целия списък с продукти ми е ясно как да си ги набавя, само тия 5 капки трюфел олио не знам откъде да ги взема. 😂😂

  31. 31 Профил на z_axis
    z_axis
    Рейтинг: 499 Неутрално

    До коментар [#27] от "DDR":

    "Това са ”кнедлики” на чешки. Има ги в най—различни варианти —хлебни, картофени, със сланина, пълнени, домашни и ”домашни” и т.н."

    Не знаех как се казват, но определено не са за нашия вкус. Прекалено са мокри и тестени сравнени с повечето видове наш хляб.

  32. 32 Профил на Stan Todorov
    Stan Todorov
    Рейтинг: 280 Неутрално

    До коментар [#30] от "Котаракът на Шрьодингер":


    https://saranda.bg/products/olio-s-cheren-tryufel-250ml

    Ето в този сайт има, 45 лева за 250 милиграма. Купуваш, ползваш 5 капки, и останалото на буклука.

  33. 33 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
    свети георги груп от последните дни на герп
    Рейтинг: 425 Весело

    бейби петле няма кой да яде,я един петел на фурна и без киноа и останалите глупости моля:)))))))))))))))))))))))

  34. 34 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 5497 Весело

    Колко са "всичките" 30 грама гъби? 1.5-2 гъби?

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  35. 35 Профил на areta
    areta
    Рейтинг: 1152 Неутрално

    До коментар [#19] от "Платон Фъшкиев":

    Мислех си че е нещо много специално с това засукано име, а пък то било най-обикновен лют червен пипер :)

  36. 36 Профил на Даниел Панев
    Даниел Панев
    Рейтинг: 508 Неутрално

    До коментар [#4] от "baba_zozolana":

    Единствено за шалота не съм съгласен с Вас - за мен си е отделен вид лук, поне като вкус и аромат. Пък и се намира във всички супермаркети и квартални зарзаватчийници вече.

    Сега друго е, че аз лично го свързвам главно с азиатската кухня, и какво дири в рецепта за "съвременна БЪЛГАРСКА кухня" си остава загадка и за мен! Щото тя, баба ми, без шалот манджа не готвеше...

  37. 37 Профил на Халдип Исйолов
    Халдип Исйолов
    Рейтинг: 8 Неутрално

    До коментар [#35] от "areta":

    Кайенския пипер, чипотле и халапеньото са наименования, с които ти продават скъпо вариации на люти чушки. Обаче звучи фюжън и някак си екзотично-новаторски.

    Не си заслужава да се напрягаш безплатно.
  38. 38 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 264 Весело

    До коментар [#4] от "baba_zozolana":Единствено за шалота не съм съгласен с Вас - за мен си е отделен вид лук, поне като вкус и аромат. Пък и се намира във всички супермаркети и квартални зарзаватчийници вече.Сега друго е, че аз лично го свързвам главно с азиатската кухня, и какво дири в рецепта за "съвременна БЪЛГАРСКА кухня" си остава загадка и за мен! Щото тя, баба ми, без шалот манджа не готвеше...
    —цитат от коментар 36 на Даниел Панев


    Знам че ще ме емнат комундетата, 'ма не ми пука: ТОВА е чарът на съвременната кухня в България-има по магазините всякакви екзотични продукти, и можеш да готвиш к'от си искаш. За разлика от соц'рая когато "пускаха" по магазините портокали по Нова година. И има куп избор и от най обикновенните продукти, за които навремето се чакаше на опашки.

    Как би казала дрОгарката нинова? Демокрацията ми отне и онази популярна социална мрежа-опашките и клюките там.

    Един от любимите ми кулинарни воцове от соц'а:

    Влиза един в "деликатесния" под ЦУМ и пита, плахо, намусенат продавачка:

    ...Извинете, сирене нямате ли?

    А тя му се тросва: ДРУГАРЮ, СИРЕНЕ НЯМА НА ОТСРЕЩНИЯ ЩАНД! ТУКА НЯМА МЕСО!

    П.С. Тази рубрика 'мен много ми се харесва. Рядко се смея на толкоз много коментари под статия с друга тематика. Па и научавам разни нови неща. Днес научих що е то "панко"!
    До коментар [#36] от "Даниел Панев":

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  39. 39 Профил на hope
    hope
    Рейтинг: 3249 Неутрално

    Нали убиеаме мъжките петлета /защото не носят яйца/, може би им търсят пазар?
    С тази рецепта ще продадат 3-4 вероятно!

    Любовта ще спаси света!!!
  40. 40 Профил на Котаракът на Шрьодингер
    Котаракът на Шрьодингер
    Рейтинг: 723 Неутрално

    До коментар [#32] от "Stan Todorov":

    Тарикатско, мерси. Накисваш 5 грама трюфел за 50 лв в литър зехтин Екстра Върджин за 15 лв и като се плучи миришеща на мръсни чорапи течност, продаваш 250 милилитра за 45 лв -300% печалба.😂😂😂

  41. 41 Профил на areta
    areta
    Рейтинг: 1152 Неутрално

    До коментар [#24] от "z_axis":

    Минал си се с тази манджа: мръвка, морков, боровинки и кнедли - принизяващо обикновено! Няма нито чипс от лотус, нито пушена сол Малдон, нито кафир лайм или нещо друго подобно. Скука...

    Не се заблуждавай, че целта на рубриката е да накара някого от читателите да сготви нещо от рецептите. Нищо подобно! На никого в редакцията на Дневник не му пука за читателите - те не снасят пари и не са интересни. Интересни и ценни са рекламо-дателите и гранто-дателите. Колкото по-тлъсти суми оставят, толкова по-усърдна в задоволяване на прищевките им ще е редакцията.

    Ако ще най-голямата дивотия да е, щом -дателите плащат, ще им я публикуват. И е безсмислено да се тръшкаш и да питаш защо така, просто се забавлявай, както правят повечето читатели тук! Дневник няма да спрат с тази практика, защото от това се издържат.

    ,

  42. 42 Профил на Митев
    Митев
    Рейтинг: 1247 Неутрално

    Смилете се, моля ви, и спрете да предлагате рецепти за хора-зверове. Поне тук месото да бъде ограничено, още повече, че става въпрос не за стар пенсиониран петел, а за невръстно невинно бебче!...
    Ще помоля артиста-готвач да даде рецепта за бейби петле без месо!

  43. 43 Профил на Noise
    Noise
    Рейтинг: 268 Весело

    Между другото, рубриката е хит..Ако беха постнали некои нормални манджи, в имаше 10 коментара, я не..Търсеният ефект е постигнат, макар реакциите със сигурност да са различни, от очакванията на автора.

    Sutor, Ne Supra Crepidam!
  44. 44 Профил на Mr. LoveGood
    Mr. LoveGood
    Рейтинг: 264 Неутрално

    Не се спряхте с тия гнусни рецепти. Толкова претенциозност на едно място няма и в мис джуки....И измислената кухня на автора не е нито съвременна, нито българска, а гнусна.

    Не понасям простотията
  45. 45 Профил на metalogy
    metalogy
    Рейтинг: 564 Неутрално

    До коментар [#41] от "areta":

    Е, не... Това се чете и коментира много, защото абсурдът предизвиква :)

    колко е стабилен финансовият сектор у нас, ако не се говори за него
  46. 46 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
    свети георги груп от последните дни на герп
    Рейтинг: 425 Весело

    До коментар [#43] от "Noise":

    ефект ако тръгне някои си го приготвя вкъщи ама едва ли има такъв ентусиаст

  47. 47 Профил на Платон  Фъшкиев
    Платон Фъшкиев
    Рейтинг: 8 Весело

    Целия списък с продукти ми е ясно как да си ги набавя, само тия 5 капки трюфел олио не знам откъде да ги взема. 😂😂
    —цитат от коментар 30 на Котаракът на Шрьодингер


    От коча на комшията го вземи!

    И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
  48. 48 Профил на Head of Medusa
    Head of Medusa
    Рейтинг: 286 Весело

    Сериозно почвам да си мисля, че 'авторска рецепта'означава нещо, което ще си яде само авторът.☺

  49. 49 Профил на areta
    areta
    Рейтинг: 1152 Неутрално

    До коментар [#44] от "Mr. LoveGood":

    Е, чак пък гнусна... Само някои елементи изглеждат като повръщано.

    Впрочем интересно ми е ония пенещите се неща как се ядат, щото едва ли е добър тон да си ги обереш с комат хляб от чиниището. От друга страна би било жалко да ги оставиш, вложена е много работа в тях, а и порцийките са микроскопични. Може би дават лъжица да ги изгребеш?

  50. 50 Профил на Baizuo
    Baizuo
    Рейтинг: 1092 Весело

    До коментар [#4] от "baba_zozolana":Панко - хлебни трохи, за планиране на пържени продукти в азиатската кухня. Продават се във всеки супермаркет, ама забравих, че нямате пари да пазарувате...
    —цитат от коментар 8 на LiberalToTheBones


    Дядо ти - кварталният фатмак и бивш партизанин - само панко е ял.

    Много сте смешни яростните фенове на да бг.

    muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
  51. 51 Профил на Халдип Исйолов
    Халдип Исйолов
    Рейтинг: 8 Неутрално

    До коментар [#39] от "hope":

    Женски петлета няма.

    Не си заслужава да се напрягаш безплатно.
  52. 52 Профил на Noise
    Noise
    Рейтинг: 268 Весело

    До коментар [#51] от "Халдип Исйолов":

    Много знаеш ти как се е самоопределило като социален пол..

    Sutor, Ne Supra Crepidam!
  53. 53 Профил на Noise
    Noise
    Рейтинг: 268 Весело

    Толкова не съм се смял с години.Еваларка за рубриката!

    Sutor, Ne Supra Crepidam!
  54. 54 Профил на Таралеж
    Таралеж
    Рейтинг: 2512 Неутрално

    Що ли са ги кръстили рез рецепти “българска” кухня? За благозвучие ли?

  55. 55 Профил на lil_alex
    lil_alex
    Рейтинг: 790 Весело

    Днес ще вдигна наздравица за невротика с виртуозни хирургични способности, успял да обезкости френско петле, че да стане на руло.

  56. 56 Профил на princess_x
    princess_x
    Рейтинг: 1302 Неутрално

    До коментар [#1] от "LiberalToTheBones":

    Надявам се коментарът ти да е ироничен.
    Защото към простолюдието принадлежи авторът на идиотския превод на рецептата, както и редакторът, който е допуснал този абсурд.

  57. 57 Профил на princess_x
    princess_x
    Рейтинг: 1302 Неутрално

    "Гъба фунгус" звучи като неизлечима микоза!

    Дали авторите на рецептите не се надпреварват да измислят все по-налудничави текстове, в превод от английски или не?
    Нима в това поприще попадат все хора с липса на елементарни познания по български език, както и най-обикновен здрав разум?
    Нивото на владеене на родния език и степента на интелигентност са отчайващи и не е чудно, че рецептите са пълни с вредни субстанции, като използват и нездравословни, отровни и съмнителни технологии, съдове и опаковки.
    Всичко това е показателно за тенденцията към повърхностен ефект и сензация, която не се ограничава само в кулинарията, но се забелязва в почти всички области от живота.

  58. 58 Профил на Димитър Димитров
    Димитър Димитров
    Рейтинг: 8 Весело

    До коментар [#4] от "baba_zozolana":Панко - хлебни трохи, за планиране на пържени продукти в азиатската кухня. Продават се във всеки супермаркет, ама забравих, че нямате пари да пазарувате...
    —цитат от коментар 8 на LiberalToTheBones


    Млъкни ве,тъпан@р.И без това мааш сланина с ляб,ко се праиш на интересен...

  59. 59 Профил на pinoccio
    pinoccio
    Рейтинг: 800 Любопитно

    Бейби петле?

    Съвсем изплискахте менците!

  60. 60 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
    свети георги груп от последните дни на герп
    Рейтинг: 425 Весело

    До коментар [#51] от "Халдип Исйолов":

    още малко ще почнеш да твърдиш че и джендъри не съществуват:))

  61. 61 Профил на 7777
    7777
    Рейтинг: 2137 Весело

    Е как може да не е приготвено в сувид?
    —цитат от коментар 9 на karatista


    И как може сосът да се готви на котлон, а не в пакоджет? Аматьорска работа.

    A man without faith is like a fish without a bicycle.
  62. 62 Профил на 300g
    300g
    Рейтинг: 544 Неутрално

    Днес ще вдигна наздравица за невротика с виртуозни хирургични способности, успял да обезкости френско петле, че да стане на руло.
    —цитат от коментар 55 на lil_alex


    Не сте ли чували за любимото ястие на свекървата гостуваща на снаха си - "сърми от брюкселско зеле"...

    Големи мислители раждаше навремето селската кръчма. Сега големи мисли ражда интернет.
  63. 63 Профил на TheRedOne
    TheRedOne
    Рейтинг: 297 Неутрално

    Аз такива готвачи дето ползват "пармезан" не признавам. То такова сирене няма.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK