Консоме от домати с миди Сен Жак, маслини, сушени домати и уакаме салата

Консоме от домати с миди Сен Жак, маслини, сушени домати и уакаме салата

© Илиан Илиев



"Консоме от домати с миди Сен Жак, маслини, сушени домати и уакаме салата" е пълното име на тази авторска рецепта на Иван Кирин. Тя е част от специалния проект "Съвременна българска кухня" в "Дневник", който представя 20 от най-добрите готвачи на България и техни рецепти. Повече за Иван Кирин - тук, а за проекта - в края на текста.


Направете доматен сос, като блендирате доматите и ги оставите 24 часа в марля, за да извлечете водата. Маслините, сушените домати, джинджифила и захарта смесете и оставете също да отлежават.


Обгорете мидите с горелка и подправете леко с пушен пипер.




Аранжирайте в чиния, като поставите мидите върху салатата от уакаме. Отстрани сложете маслини, сушени домати и накрая долейте от доматения сос като фон.


Необходими продукти за 1 порция


300 г домати
50 г миди Сен Жак
40 г водорасли уакаме
30 г маслини с портокал
10 г сушени домати
1 г джинджифил
1 г захар
1 г пушен пипер
1 г сол


В "Съвременна българска кухня" всяка седмица в четвъртък ще ви запознаваме с един от готвачите и ще публикуваме първата негова рецепта. В петък, събота и неделя ще излизат още три авторски предложения. Рецептите са от книгата на Илиан Илиев - "20 български топ готвачи". Тя е издадена от "Кактус" - издателството на Иван Манчев, по-популярен като шеф Манчев (разговор с него четете тук).


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (62)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 4849 Неутрално

    Еййй, най-накрая една по-простичка рецепта, само трябва да си купим горелка...

    Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Noise, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
  2. 2 Профил на Петър Петров
    Петър Петров
    Рейтинг: 719 Неутрално

    Акаме или уакаме

    Инсталатор на оптика в Мадрид и в свободното време - компютри мрежи сайтове
  3. 3 Профил на Nil satis nisi optimum
    Nil satis nisi optimum
    Рейтинг: 1428 Весело

    И у наше село бабите хранеха внучетата предимно с уакаме, но не с миди Сен Жак, а предино с индонезийски омари и опашка от морски дявол. Явно старите български рецепти са осъвременени...

    Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
  4. 4 Профил на мики маус
    мики маус
    Рейтинг: 1162 Неутрално

    Айде стига!
    Съвременна българска кухня с традиционните за България миди сен Жак!? И останалите рецепти да същата работа.

    Дневник, рубриката ви е смехотворна! Изсмукана е от пръстите, просто за да публикувате нещо.

  5. 5 Профил на citoyen
    citoyen
    Рейтинг: 1383 Неутрално

    Хубави продукти, особено Сен Жак мидите, но това не е по джоба на всеки. Във Франция - да, но в България е вид привилегия.

  6. 6 Профил на Taiga
    Taiga
    Рейтинг: 2196 Весело

    Миди Сен Жак - 1кг за 70лв (щото няма как да си купиш 50г)
    Водорасли Уакаме - 100 гр за 20 лева.
    + останалите продукти да закръглим на 100 лева за всичко.

    100 лева продукти за горе-долу една и половина супена лъжица "ядене" ..., което в снобския ресторант ще струва 30-50 лева.

    "Съвременна българска кухня" ...

    "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
  7. 7 Профил на КретенКилър
    КретенКилър
    Рейтинг: 2259 Неутрално

    Айде, отпочна се хейта на Ганьо.

    А ако Ганьо е доказал, че може нещо, то това е хейта.

    "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
  8. 8 Профил на Сд
    Сд
    Рейтинг: 941 Неутрално

    Стига с тези манджи,фитнеса е по-важен.
    В момента героите са готвачите.

  9. 9 Профил на hope
    hope
    Рейтинг: 3238 Неутрално

    Кой може да се нахрани с такава порция?

    300 грама от порцията са за блиндираните и изцедени домати, в които не е добавено нищо друго?!?!?

    А да комбинираш сушени и пресни домати в една чиния е безвкусно!

  10. 10 Профил на Napster
    Napster
    Рейтинг: 297 Неутрално

    До коментар [#7] от "КретенКилър": Тук хейт няма. Ако прочетеш поне името на рубриката “съвременна българска кухня”, видиш снимката и разгледаш необходимите продукти ще ти стане много смешно. Ганьовски хейт няма, по скоро ганьовска снобария...

  11. 11 Профил на hope
    hope
    Рейтинг: 3238 Неутрално

    В тази рецепта много ме съмнява ефекта от горелката. Дори най-крехкото пилешко да вземеш, само да го обгориш за секунди, се съмнявам да се сготви!

  12. 12 Профил на zlo38528262
    zlo38528262
    Рейтинг: 1056 Неутрално

    И какво е българското на консоме с миди Сен Жак, маслини и уакаме салата? Мидите от Перловската река ли са?

  13. 13 Профил на redguy
    redguy
    Рейтинг: 1077 Неутрално

    Дневник, рубриката ви е смехотворна! Изсмукана е от пръстите, просто за да публикувате нещо.
    —цитат от коментар 4 на мики маус


    Това са спонсорирани статии. Виж в ъгълчето логото на Метро.

  14. 14 Профил на КретенКилър
    КретенКилър
    Рейтинг: 2259 Неутрално

    До коментар [#7] от "КретенКилър": Тук хейт няма. Ако прочетеш поне името на рубриката “съвременна българска кухня”, видиш снимката и разгледаш необходимите продукти ще ти стане много смешно. Ганьовски хейт няма, по скоро ганьовска снобария...
    —цитат от коментар 10 на Napster


    Ами много просто: наречена е "съвременна българска кухня", защото се прави в ДНЕШНО време и се прави от българи. Никой не е казал, че съвременните български кулинари задължително трябва да стъпват върху тва какво се е яло и пило у ваше село. Невъзможността да го проумеете без да ви се обяснява си е ваш проблем, всъщност.

    "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
  15. 15 Профил на bobisf
    bobisf
    Рейтинг: 215 Неутрално

    ква е тая глупост? колко такива порции трябва да изяде човек, за да се нахрани? аман от претенциозни "шефове", които само си играят с хранителни продукти и творят подобни простотии..

  16. 16 Профил на LiberalToTheBones
    LiberalToTheBones
    Рейтинг: 1449 Неутрално

    Мммм страхотен фюжън. Определено не е за балканското простолюдие, а за познавачи, бохеми и интелектуални хора!

    Nazis, commies, idiots, conservatives, preservatives... Stay away..
  17. 17 Профил на zlo38528262
    zlo38528262
    Рейтинг: 1056 Неутрално

    До коментар [#14] от "КретенКилър":

    Какво ти разбира главътъ от кухня бе чук - правела се била от българи, значи била българска? Суши не щеш ли да ти предложат?

  18. 18 Профил на dma12587967
    dma12587967
    Рейтинг: 1548 Весело

    Най-добре Дневник да обяви награда за първия положителен коментар в тая рубрика.
    Иначе като гледам, скоро такъв не се очаква:))

  19. 19 Профил на КретенКилър
    КретенКилър
    Рейтинг: 2259 Неутрално

    До коментар [#14] от "КретенКилър":Какво ти разбира главътъ от кухня бе чук - правела се била от българи, значи била българска? Суши не щеш ли да ти предложат?
    —цитат от коментар 17 на zlo38528262


    Суши вече е традиционна японска кухня. Няма как да мине в графата "съвременна". Но пък в съвременната българска кухня може да се предлага сурова риба на принципа на сушито, що не? Даже може да е от местна риба, за да сте задоволени и хранителните пуристи.

    "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
  20. 20 Профил на clarkv622
    clarkv622
    Рейтинг: 787 Неутрално

    Ами много просто: наречена е "съвременна българска кухня", защото се прави в ДНЕШНО време и се прави от българи.
    —цитат от коментар 14 на КретенКилър


    Върви обясни на някой италианец, че паста арабиата е съвременна БЪЛГАРСКА кухня, щото баба ми (българка) я прави в ДНЕШНО време.
    Не съм сигурен, че ще те разбере, но пробвай все пак.


    България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
  21. 21 Профил на rjy12600186
    rjy12600186
    Рейтинг: 30 Весело

    Мммм страхотен фюжън. Определено не е за балканското простолюдие, а за познавачи, бохеми и интелектуални хора!
    —цитат от коментар 16 на LiberalToTheBones


    Щото тука познавач до познавача!

  22. 22 Профил на Head of Medusa
    Head of Medusa
    Рейтинг: 769 Весело

    Значи, работата твърдо отива към Модест Мусоргски -'Картини от една изложба'☺.
    Верно не са на ред тия..

    И на кого ще го продадеш това,бе, шефе?!
    На поредното парвеню ли?
    Отдавна станахте смешни.

  23. 23 Профил на КретенКилър
    КретенКилър
    Рейтинг: 2259 Неутрално


    Върви обясни на някой италианец, че паста арабиата е съвременна БЪЛГАРСКА кухня, щото баба ми (българка) я прави в ДНЕШНО време
    —цитат от коментар 20 на clarkv622


    Както не ти прави впечатление, рубриката тук е за авторски рецепти.

    "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
  24. 24 Профил на victortrt
    victortrt
    Рейтинг: 615 Весело

    Значи съвременната българска кухня е взела най-доброто от френската и японската. Поне според тази статия така излиза.
    Преди 1944 г. в градската кухня са се ползвали много аспержите /наричани ангинари/, но не видяхме рецепти с тях.

  25. 25 Профил на Daniel Paparo
    Daniel Paparo
    Рейтинг: 228 Разстроено

    Мидите Сен-Жак са много вкусни, но закупени (замразени) от Метро не могат да бъдат продукт, с който един главен готвач в ресторант с претенции да се гордее, че представя. Нека първо си направят по една градинка за подправки и зеленчуци и наистина ще вдигнат нивото. Не е толкова трудно.
    И още нещо. Предвид предните рецепти: ако поне в половината случаи се използват български термини няма да изглеждат толкова пошло и парвенюшко.

  26. 26 Профил на Nil satis nisi optimum
    Nil satis nisi optimum
    Рейтинг: 1428 Весело

    До коментар [#16] от "LiberalToTheBones":

    Мммм страхотен фюжън. Определено не е за балканското простолюдие, а за познавачи, бохеми и интелектуални хора!
    —цитат от коментар 16 на LiberalToTheBones


    Прав си. ние тука муаме само филии с мас и пръжки с праз (между другото второто е много вкусно)... И да те информирам - българската интелектуална бохема винаги е предпочитала супа от волски опашки пред консУме от домати. Но човек трябва да е чувал за Елин Пели, Йордан Йовков и tutti quanti за да го знае...

    Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
  27. 27 Профил на gmbh
    gmbh
    Рейтинг: 2920 Неутрално

    Пропуснато е да се добавят няколко резенчета фурми от финикова палма предварително напоени в сок от личи.

  28. 28 Профил на Patsis
    Patsis
    Рейтинг: 1983 Весело

    До коментар [#5] от "citoyen":

    Бе това е за обедната трапеза на дядо Николай през настоящите Богородични пости - мидите са постна храна!

  29. 29 Профил на Patsis
    Patsis
    Рейтинг: 1983 Весело

    До коментар [#22] от "Head of Medusa":

    На владиката - прекрасно ядене за Великденски и Богородични пости, когато риба не може да се яде, но миди може!

  30. 30 Профил на Patsis
    Patsis
    Рейтинг: 1983 Весело

    До коментар [#6] от "Taiga":

    Е колко му е 100 лева за един обяд на дядо владика през пости?

  31. 31 Профил на zlo38528262
    zlo38528262
    Рейтинг: 1056 Неутрално

    До коментар [#29] от "Patsis":

    Те мидите по презумпция са мръсна храна - не са кашер, тъй че никак не съм сигурен, че може да се ядат по време на пости.

  32. 32 Профил на clarkv622
    clarkv622
    Рейтинг: 787 Неутрално

    До коментар [#23] от "КретенКилър":

    Както не ти прави впечатление, рубриката тук е за авторски рецепти.
    —цитат от коментар 23 на КретенКилър


    Ми като са авторски що рубриката се нарича съвременна българска кухня. Да я кръстят съвремени/модерни български готвачи. Щото това дето го предлагат няма нищо общо с българската кухня, била тя модерна или традиционна.

    Консоме (френска дума, технологията за приготвяне идва от франция). Мидите Сен Жак ич ги няма по нашите ширини.
    Водорасли уакаме - аз съм от морето, ама това не сме го чували тук.



    България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
  33. 33 Профил на zlo38528262
    zlo38528262
    Рейтинг: 1056 Неутрално

    До коментар [#32] от "clarkv622":

    Сен Жак-а се ловуват В Норманди, не че не са завъдени и другаде.

  34. 34 Профил на usero
    usero
    Рейтинг: 2017 Неутрално

    Еййй, най-накрая една по-простичка рецепта, само трябва да си купим горелка...
    —цитат от коментар 1 на hamiltonf


    И да отделите 25-6-7-8 часа.

  35. 35 Профил на conventi0nal
    conventi0nal
    Рейтинг: 815 Неутрално

    До коментар [#16] от "LiberalToTheBones":

    Тъжно е когато веднага се лепи етикет на хората... аз се смятам за начетен човек, но подобни префърцунени гозби ми идват малко в повече.

    Ако трябва да съм честен ми идва в повече и цялата суета околко разни звезди-готвачи, шефове и т.н. Намирам го за една голяма суета. Да, готвим вкусни манджи, но в края на краищата са просто манджи, защо се вдига толкова шум около тях?

    Предполагам обаче и аз съм "балкански хейтър", "бай ганьо" и т.н.?

  36. 36 Профил на conventi0nal
    conventi0nal
    Рейтинг: 815 Неутрално

    До коментар [#16] от "LiberalToTheBones":

    Освен това, дразнещо е и че "бохемите, познавачите и интелектуалните хора" са представени едва ли не като някаква по-висша каста хора. От Вашия пиедестал на недостъпен интелектуален корифей ли осъдихте лошия и тъмен балкански субект?

    Смешно...

  37. 37 Профил на theduloclan
    theduloclan
    Рейтинг: 886 Неутрално

    Консоме? Уакаме? Пак се наакахте...

  38. 38 Профил на lil_alex
    lil_alex
    Рейтинг: 1017 Неутрално

    Начи, имам едно оплакване. Храната е презентирана в чинии. Последната беше креативна до зловещо, и предпоследната беше все пак чиния, от Метро, от ония, дето изглеждат като опръскани с...

    Та за да спазим тренда, следва храната да се сервира в не-чиния. Дали ще е епруветка, хирургично легенче-бъбрек, борова кора или набодена на кактус, ама чиниите вече не са фешън. Каквото и да ви говори Тоитар общността We Want Plates...

  39. 39 Профил на irons
    irons
    Рейтинг: 726 Неутрално

    ...миди Сен Жак, маслини, уакаме , портокал - все едни такива традиционни български продукти. И много интересно - откъде да купя "пушен" пипер. На Женския пазар? И какъв пипер е - черен, бял, червен? Ех, баба ми, светла й памет, ако беше жива, щях да я питам.

  40. 40 Профил на bora bora
    bora bora
    Рейтинг: 1107 Весело

    Айде стига!Съвременна българска кухня с традиционните за България миди сен Жак!? И останалите рецепти да същата работа. Дневник, рубриката ви е смехотворна! Изсмукана е от пръстите, просто за да публикувате нещо.
    —цитат от коментар 4 на мики маус


    Ау-у-у-у-у.... и вие не виждате красотата на трите курешки в бяла чиния за има -няма 300 лева, наречена съвременна българска кухня.. Язък!
    Редакторе-е-е тези които четат дневнИко, никога няма да ядат това, а тези които са " ценители" на тези изгъзици, никога няма да четат дневник.

    Смешни сте с напъните си или пък кой-знае, може да е платил добре човекът гладен готвач.

  41. 41 Профил на bora bora
    bora bora
    Рейтинг: 1107 Весело

    от "LiberalToTheBones":Тъжно е когато веднага се лепи етикет на хората... аз се смятам за начетен човек, но подобни префърцунени гозби ми идват малко в повече.Ако трябва да съм честен ми идва в повече и цялата суета околко разни звезди-готвачи, шефове и т.н.
    —цитат от коментар 35 на conventi0nal


    .... ми парата / интереса клати феса. - Съвременна българска пословица.

  42. 42 Профил на kashpirovska
    kashpirovska
    Рейтинг: 792 Весело

    ...миди Сен Жак, маслини, уакаме , портокал - все едни такива традиционни български продукти. И много интересно - откъде да купя "пушен" пипер. На Женския пазар? И какъв пипер е - черен, бял, червен? Ех, баба ми, светла й памет, ако беше жива, щях да я питам.
    —цитат от коментар 39 на irons

    Вместо баба Ви,ще си позволя аз да отговоря. :) В момента явно е някаква мода да се използва "пушен червен пипер",гледам,че по готварските предавания все с това се готви...Оная лигла по БНТ Елена ,постоянно добавя "...мъничко пушен червен пипер". Има го навсякъде по магазините.

    Джордж Оруел-1984
  43. 43 Профил на Суджук Герберите
    Суджук Герберите
    Рейтинг: 1834 Неутрално

    Абе ще взема да ги пробвам тези прословути миди Сен Жак един ден. Колко сезона на мастършеф ги гледам, накрая ще се прежаля.

    Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
  44. 44 Профил на EU defender
    EU defender
    Рейтинг: 2281 Неутрално

    Тая рубрика нещо не ме кефи. Бяхте почнали една за пътуването и храната. Защо я спряхте?

    The best way to predict the future is to invent it.
  45. 45 Профил на victortrt
    victortrt
    Рейтинг: 615 Неутрално

    До коментар [#39] от "irons":

    Испански е, може да го има в Метро и другите големи магазини или в специализирани магазини за испански стоки. Такъв май има на Л. Каравелов. На женския пазар много много го няма.

  46. 46 Профил на Bada Bing
    Bada Bing
    Рейтинг: 727 Неутрално

    До коментар [#36] от "conventi0nal":

    Не си заслужава да влизаш в полемика с самоопределилия се "либерал". Той е един завършен мизантроп, който не пропуска да оплюе и заклейми всеки с различно от неговото мнение. Чекистите и хунвейбините са си направо широкоскроени и толерантни люде сравнение с уонаби интелектуалеца.

  47. 47 Профил на хм
    хм
    Рейтинг: 935 Весело

    кое точно е българското в тази рецепта?

    тази рецепта бих я нарекъл "снобария ту дъ боунс "

  48. 48 Профил на nonsens2
    nonsens2
    Рейтинг: 668 Неутрално

    До коментар [#39] от "irons":

    За другите неща и аз се чудя, /пък и не ме вълнуват/, но точно пък пушен пипер има, например в "Била". Червен. Друг е въпросът, че не го харесвам.
    Но това е само мое мнение. Твърдят, че за разни манджи е подходящ.

  49. 49 Профил на arcanum
    arcanum
    Рейтинг: 2722 Весело

    Аз лично израснах с попара от миди Сен Жак, не знам за вас, бедняци :)))))

  50. 50 Профил на rhsquared
    rhsquared
    Рейтинг: 18 Неутрално

    Рецептата изглежда смехотворна на фона на апокалиптичните предупреждения от ООН в заглавната статия.

  51. 51 Профил на conventi0nal
    conventi0nal
    Рейтинг: 815 Неутрално

    До коментар [#46] от "Bada Bing":

    А пък аз с мойте скромни познания на писанията на Лок, Монтескю и де Токвил си мислех, че либерализмът значи да си готов да умреш за правото на другия да има мнение, незаивисмо дали е различно от твоето или не... явно не ги разбирам нещата...

  52. 52 Профил на КретенКилър
    КретенКилър
    Рейтинг: 2259 Неутрално

    Ми като са авторски що рубриката се нарича съвременна българска кухня.
    —цитат от коментар 32 на clarkv622

    Ми именно за това. Както вече казахме, готвят българи в днешно време .

    Да я кръстят съвремени/модерни български готвачи.
    —цитат от коментар 32 на clarkv622

    Ми ... предполагам авторите не са очаквали, че под статиите ще пишат главно вманиачени в терминологията педанти, та не са вложили толкова мисъл. Само една рецепта е, по дяволите. Ако ви слуша човек ще реши, че става дума за живот и смърт.

    "Умнокрасиви": термин, използван от руското посолство
  53. 53 Профил на ynx53574781
    ynx53574781
    Рейтинг: 339 Неутрално

    Откога храната се превърна в основна тема? Слушам млади хора колко разпалено говорят за обяда или вечерята си, как изглеждала, как тази или онази подправка придавала особен вкус, как щели да си сготвят любимат манджа вкъщи и т.н. Няма ли по-важни неща в тоя живот освен да плюскаме? Сякаш живеем, за да ядем.

  54. 54 Профил на Patsis
    Patsis
    Рейтинг: 1983 Неутрално




    До коментар [#31] от "zlo38528262":

    Кашерната храна е за юдеите!
    Пък за православните мидите са тъкмо разрешена храна за пости, както и другите мекотели - калмари, октаподи, охлюви!

  55. 55 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 11247 Весело

    Бих нарекъл рубриката "днешните готвачи в България"

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  56. 56 Профил на man_un
    man_un
    Рейтинг: 3335 Неутрално

    Който си пада по морски дарове, да ви кажа нашата идея. Не знам защо толкова се касканихме да я направим, жената каза, че било играчка, аз и казах, защо не ме викна да помагам, но: Крокети от миди и скариди, т.е, кюфтенца.
    Пакет миди замразени или с черупки.
    Скариди каквито си купите.
    Съотношение 1/гьотере, или фифти фи.
    Месото се смила в блендер, омесва се каймицата с яйце, галета, подправки. Правят се топчета и се пържат до златисто. Поднасят се топли с чесънче, маьонезка или нещо друго като пикантерия. Бяло вино задължително. Хайде...

  57. 57 Профил на man_un
    man_un
    Рейтинг: 3335 Неутрално

    До коментар [#56] от "man_un":

    Забравих-панировка, знаете как.

  58. 58 Профил на yavooor
    yavooor
    Рейтинг: 927 Неутрално

    Като малък имах уакаме, но ми мина.

  59. 59 Профил на 2.5
    2.5
    Рейтинг: 3192 Весело

    [quote#52:"КретенКилър"][/quote]
    "Ми ... предполагам авторите не са очаквали, че под статиите ще пишат главно вманиачени в терминологията педанти"

    Имам следния въпрос - колко време ще ти е необходимо за да набавиш продуктите по-долу? Не се кахъри за доматите - те са армах=ган от мен!
    Още нещо - по-горе лепиш етикети "хейтър" на колегите от форума - кефи когато го прави някой с аватар ...килър!

    300 г домати
    50 г миди Сен Жак
    40 г водорасли уакаме
    30 г маслини с портокал

    I Want To Believe
  60. 60 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
    CINZANO - оправете си сайта!
    Рейтинг: 1098 Весело

    Коментарите са единственото интересно нещо в тази рекламна полюция, а във фейсбук са още по-брутални.

    Мома, връщай 12 и 12А!
  61. 61 Профил на conventi0nal
    conventi0nal
    Рейтинг: 815 Неутрално

    До коментар [#53] от "ynx53574781":

    +++ абсолютно съгласен

  62. 62 Профил на tokkay
    tokkay
    Рейтинг: 784 Неутрално

    Неква постна яхнийчица сложете, бе, хора. С тези миди в жегите верно ще се оакаме.

    No Pain No Gain




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK