Терин от патешки дроб със змиорка

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (46)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на EU defender
    EU defender
    Рейтинг: 672 Неутрално

    Учудвам се, че тази рубрика за националната българска кухня още съществува :)

    The best way to predict the future is to invent it.
  2. 2 Профил на EU defender
    EU defender
    Рейтинг: 672 Неутрално

    "Вакуумирайте и приготвяйте на 65°C във водна баня за 45 минути."

    Това се нарича sous vide и изисква специален уред за приготвяне. На котлона трудно ще поддържаш 65 градуса 45 минути.

    The best way to predict the future is to invent it.
  3. 3 Профил на Jalis Ironhammer
    Jalis Ironhammer
    Рейтинг: 284 Весело

    Само запате чиниите. Дайте рубриката на Карабастуна, повече работа ще свърши.

    Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
  4. 4 Профил на Tzar Vova Josei-ki
    Tzar Vova Josei-ki
    Рейтинг: 284 Неутрално

    Рецептата е непълна!
    Трябва да се добави и екскремент от двугодишна женска косатка!

  5. 5 Профил на wwwtoчkacom
    wwwtoчkacom
    Рейтинг: 548 Неутрално

    бриош и пушена змиорка
    оризов оцет "Ширагику"
    сухи водорасли уакаме
    терияки сос
    саке
    мирин
    соев сос
    сливово вино "Умешо Такара"
    пушена змиорка унаги
    терина от патешки дроб

    "Съвременна БЪЛГАРСКА кухня"
    Ако рубриката беше "няква си източна кухня", бих го рзбрал, ама "българска" ....

  6. 6 Профил на Убитака
    Убитака
    Рейтинг: 435 Неутрално

    Учудвам се, че тази рубрика за националната българска кухня още съществува :)
    —цитат от коментар 1 на EU defender

    СЪВРЕМЕННА Българска кухня.

  7. 7 Профил на Халдип Исйолов
    Халдип Исйолов
    Рейтинг: 8 Неутрално

    До коментар [#5] от "dma12587967":

    По рецепта са поне 100 кинта в метро за 1 порция 😅😂

    Не си заслужава да се напрягаш безплатно.
  8. 8 Профил на Котаракът на Шрьодингер
    Котаракът на Шрьодингер
    Рейтинг: 284 Неутрално

    Надявам се това в чинията да са само остатъците от обяда, щото ако само това е ястието, не знам каквп да ям.

  9. 9 Профил на v n t news
    v n t news
    Рейтинг: 348 Весело

    Много труд и матрЯл за тая дантелена порция . За гледане ли е предназначена или за ядене ?
    Голямо тюхкане пада :):):)

  10. 10 Профил на lil_alex
    lil_alex
    Рейтинг: 828 Любопитно

    За пореден път - що толкова много японизъм в т. нар. българска кухня? Как пък само елементи от суши вкарват...щото май само това са учили. Как пък никой не тури кейджън и малко алигаторско...

  11. 11 Профил на lil_alex
    lil_alex
    Рейтинг: 828 Весело

    Всъщност се сещам, ако ястията се готвят в хотел Маринела, може да им артисват съставки от суши бара и да ги вкарват в другите рецепти...иначе не виждам логика.

    Освен това в Метро по принцип суши щандът яко застоява, щото на кой му трябват нори и мирин.

    Майтапя се, аз обичам нори чипс, само че не трябва да се прекалява, прекалено много йод.

  12. 12 Профил на mbt34598035
    mbt34598035
    Рейтинг: 277 Неутрално

    Мисля си, че служителят на "Дневник" /надявам се това да не е дипломиран журналист, иначе язък за дадените за висше образование средства от държавата и данъкоплатците средства/, който пуска от четвъртък до неделя тези безумни готварски рецепти, има някакъв вид умствен дефицит, който не му позволява да разбере последващите всяка кулинарна рецепта коментари на нормални хора вече цяло лято. Ако бях собственик на "Дневник", щях да имам предложение към този служител да преразгледаме неговите "виждания" за "Съвременна българска кухня", независимо от сумата, заплатена от определената търговска верига. Надявам се искрено тази гавра с нас да спре възможно най-бързо. Ако пък не е възможно това да стане, както казва №3, да се публикуват успоредно снимки и идеи на "Карабастун", за да ни поне българско и е приятно.

  13. 13 Профил на Nil satis nisi optimum
    Nil satis nisi optimum
    Рейтинг: 376 Весело

    У наше сеуо фоа грато го джвакаме без змиорки. Само го пръжваме за секунди у мАсло с малко сол и пипер. Ако некой е ептен префърцунен му притуря сладко от зелени смУкинчета... Явно сме изостанале...

    Україна Переможе! Слава Героям! Слава Україні!
  14. 14 Профил на valtoro
    valtoro
    Рейтинг: 957 Неутрално

    Дядо ми без патешки дроб и змиорка не сядаше на масата !!!

  15. 15 Профил на geordgeo
    geordgeo
    Рейтинг: 1106 Любопитно

    Каквото и да е това в чинията си оставам гладен, ако ще и десет помпозни имена да му сложат. Га не си е една класическа мусака...

  16. 16 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 8538 Неутрално

    Къде дават кухненско оборудване под наем - 24 часа за 200 грама производство. :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  17. 17 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 4370 Любопитно

    Мариновайте патешкия дроб във вино / час-два / и после го хвърлете на скарата, а за да не изсъхне го намажете с мед, когато леко се запече / ще хване коричка , а вътре ще се запази сочен / - може без водорасли, а с лукчета - също на скарата !

    [email protected]
  18. 18 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 4370 Любопитно

    До коментар [#17] от "karabastun":

    За коричката - в паничка, се размесват - мед, горчица, соев сос.

    [email protected]
  19. 19 Профил на S
    S
    Рейтинг: 2389 Неутрално

    Клиент пита келнера
    -Къде ми е пържолата?
    Келнера
    -Под лимончето вдясно.

  20. 20 Профил на Един вампир броди из Европа
    Един вампир броди из Европа
    Рейтинг: 3033 Неутрално

    Изконно българска от горе до долу. Добре, че японците не са македонци.

    Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
  21. 21 Профил на Един вампир броди из Европа
    Един вампир броди из Европа
    Рейтинг: 3033 Неутрално

    Учудвам се, че тази рубрика за националната българска кухня още съществува :)
    —цитат от коментар 1 на EU defender


    Бе аз се чудя, че България още съществува, той за рубриката се хванал.

    Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
  22. 22 Профил на blondofil
    blondofil
    Рейтинг: 2488 Неутрално

    До коментар [#9] от "v.n.t.news":

    Рецептата е предназначена да може готвачът да си купи пържолки.

  23. 23 Профил на usero
    usero
    Рейтинг: 561 Весело

    Мисля си, че служителят на "Дневник" /надявам се това да не е дипломиран журналист, иначе язък за дадените за висше образование средства от държавата и данъкоплатците средства/, който пуска от четвъртък до неделя тези безумни готварски рецепти, има някакъв вид умствен дефицит, който не му позволява да разбере последващите всяка кулинарна рецепта коментари на нормални хора вече цяло лято. Ако бях собственик на "Дневник", щях да имам предложение към този служител да преразгледаме неговите "виждания" за "Съвременна българска кухня", независимо от сумата, заплатена от определената търговска верига. Надявам се искрено тази гавра с нас да спре възможно най-бързо. Ако пък не е възможно това да стане, както казва №3, да се публикуват успоредно снимки и идеи на "Карабастун", за да ни поне българско и е приятно.
    —цитат от коментар 12 на mbt34598035


    Аа, много си е добре с главата служителят на Дневник, умствен дефицит имат тия, дето не харесват рубриката, обаче не пропускат да я прочетат, че и да коментират, та след това аз, дето не чета рецептите, да вляза, че да им прочета коментарите.

  24. 24 Профил на Маршалов
    Маршалов
    Рейтинг: 506 Неутрално

    Това и да не го ям и да го ям, пак ще съм гладен. Освен, ако не си поръчам минимум 6 порции.

    мурзилка
  25. 25 Профил на karatista
    karatista
    Рейтинг: 3029 Весело

    Ето, вдигнаха класата - сега със сувид.

    mr. Gorbachev, tear down this wall!
  26. 26 Профил на voodoo_child
    voodoo_child
    Рейтинг: 1206 Неутрално

    Патешкият дроб сам по себе си е деликатес с характерен домининатен вкус. Змиорката - също деликатес. Какъв принцип следва смесването на двете неща, какъв вкусов резултат се очаква от едновременното поглъщане на птица и риба (най-общо казано)?
    От змиорката става прекрасна супа с бяло вино...патешкият дроб - след това, но без водорасли.

  27. 27 Профил на lil_alex
    lil_alex
    Рейтинг: 828 Весело

    До коментар [#26] от "voodoo_child":

    Както казах, най-вероятно е престоялата змиорка оши за сушито, като мине през тиган, може и втора преснота да се сервира.

    Аз лично си мисля, че тия рецепти са писани от алгоритъм и цялата рубрика е тест на Цукерберг доколко машините могат да измислят простотия, с която да държат хората включени. Тоест, пишейки в рубриката, всъщност сме в Матрицата и захранваме и обучаваме всякакви алгоритмични агенти:)

  28. 28 Профил на baizuo
    baizuo
    Рейтинг: 1114 Весело

    А ЗАЩО още ЛибералДоКосмите не се изказал и не е дал безценното си мнение за коментиращите ганьовци?

    Да не е ял бой вчера по протестите?

    muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
  29. 29 Профил на Митев
    Митев
    Рейтинг: 616 Неутрално

    До коментар [#8] от "Котаракът на Шрьодингер":

    Те и тез дето ядат това, също нагъват пържоли, мусака, боб и леб, ама скришом, че да не ги помислят за пейзани.
    Класическа снобария, братче!

  30. 30 Профил на usero
    usero
    Рейтинг: 561 Неутрално

    Това и да не го ям и да го ям, пак ще съм гладен. Освен, ако не си поръчам минимум 6 порции.
    —цитат от коментар 24 на Маршалов


    Ама ако не го ядеш, нема да ти е гадно.

  31. 31 Профил на султана глаушева
    султана глаушева
    Рейтинг: 340 Неутрално

    Яде ми се динозавър по панагюрски

    Мърфи е оптимист!
  32. 32 Профил на voodoo_child
    voodoo_child
    Рейтинг: 1206 Неутрално

    До коментар [#27] от "lil_alex":

    Ние така или иначе сме в Матрицата....но това е друга тема...

  33. 33 Профил на voodoo_child
    voodoo_child
    Рейтинг: 1206 Весело

    До коментар [#31] от "султана глаушева":

    Но следвайки тренда на рубриката, трябва да е нещо като митичния василиск - глава на петел, тяло на жаба и змийска опашка.

  34. 34 Профил на lil_alex
    lil_alex
    Рейтинг: 828 Весело

    И така и така сме алгоритмично, ето варианти:

    "роле от жабешки бутчета с редукция от червен портокал и порто"
    "киш от октопод с крънч от пекани и чипс от кейл"
    "равиоли с дехидратирани домати и чеснов гел"

    Та така...явно леля Маринела е казала - ето ви базовите продукти, направете от тях нещо като за 50+ лева на порция.

  35. 35 Профил на irons
    irons
    Рейтинг: 629 Неутрално

    Ядеш и ревеш

  36. 36 Профил на nibelungs
    nibelungs
    Рейтинг: 251 Неутрално

    На баба любимата рецепта! Чудна бабина гозбица! Много я обичам!!!

  37. 37 Профил на puhpuhan4o
    puhpuhan4o
    Рейтинг: 522 Неутрално

    Вие, Гановците, не разбирате от добра кухня. Искам да ви кажа, че аз, като естествено развит аристократ съм откърмен със сок от пресована змиорка и кимчи.

    Но разбира се, Ганьо обича да плюе под всяка статия със своето невежество - вместо да отдели едни 5-6найсет часа за да усъвършенства това изконно българско ястие, и след това да бодне един вибратор, Ганьо е закостенял крепостен селянин от по-предходното десетхилядолетие.

    Срамувам се, да се наричам българин заради вас пред моите джендър-флуидни приятели.

    Слава Кокаине, на дрогираните вечна слава!
  38. 38 Профил на areta
    areta
    Рейтинг: 1457 Весело

    Изключителна рецепта!

    Паааайте се патки, змиорки, водорали и друг добитък! Ида с горелката!

    Само да не ме види отнякъде мъжът ми, че свила неговата от гаража.

  39. 39 Профил на puhpuhan4o
    puhpuhan4o
    Рейтинг: 522 Неутрално

    Изключителна рецепта! Паааайте се патки, змиорки, водорали и друг добитък! Ида с горелката!Само да не ме види отнякъде мъжът ми, че свила неговата от гаража.
    —цитат от коментар 38 на areta


    Бай дъ уей, търся си шоков фризер - да ти се намира излишен? Може да трейдна за 9-степенен електрожен.

    Слава Кокаине, на дрогираните вечна слава!
  40. 40 Профил на areta
    areta
    Рейтинг: 1457 Неутрално

    До коментар [#23] от "usero":

    "Аа, много си е добре с главата служителят на Дневник,"

    Тъй, тъй! И аз съм на мнение, че си е много добре с главата служителят на Дневник и шефовете хич да не го докосват, кой си затрива кокошката, дето снася златни яйца, нали?!

    Служителят е докарал пари на вестника, а читателите да го духат, от тях не могат да се изкарат мангизи, те само знаят да мрънкат...

    Е, и да се майтапят много успешно. Рецептите са егати скуката претенциозна, обаче на коментарите... така им се кефя и се заливам от смях! :)

  41. 41 Профил на areta
    areta
    Рейтинг: 1457 Неутрално

    До коментар [#39] от "puhpuhan4o":

    Става. И без това тоя фризер ми е прекалено голям, но иначе е чудесен - всеки път, без изключение, като трябва да го почиствам и се шокирам!

    Пък и мъжът ми има скоро рожден ден, може да му подаря електрожена. Как мислиш дали ще му се зарадва? ;)

  42. 42 Профил на areta
    areta
    Рейтинг: 1457 Неутрално

    До коментар [#12] от "mbt34598035":

    Сакън! Да не пипат проекта! Знаеш ли как се разведрявам като чета коментарите! А като гледам снимките и се опитвам да зуумна на това, което може би става за ядене! А като седя с речника в ръка и се опитвам да разшифровам написаното.

    Мисля че на Дневника му липсваше една рубрика за сатира, а тази става и за кръстословица, и за главоблъсканица, и за "Открийте..." и за какво ли още не!

  43. 43 Профил на mbt34598035
    mbt34598035
    Рейтинг: 277 Весело

    До последните 3 коментара на "Арета" /41, 42, 43/ - Браво! Така се смях от сърце! Разведрихте ми петъка! И сте абсолютно права /извинете, че пиша в женски род, но името ме кара в тази посока/, да не закачаме служителя. Негативно, че аз се ядосах по-горе, а иначе - нека се забавляваме с тази рубрика!!!

  44. 44 Профил на mbt34598035
    mbt34598035
    Рейтинг: 277 Неутрално

    Извинете ме, коментарите на Арета, които ми харасаха, са 41 и 42. а да кажа - и много от по-предните коментари са чудесни! Какъв хубав петък-следобяд, благодарение на Дневник!!!

  45. 45 Профил на султана глаушева
    султана глаушева
    Рейтинг: 340 Неутрално

    До коментар [#33] от "voodoo_
    😊

    Мърфи е оптимист!
  46. 46 Профил на interesna
    interesna
    Рейтинг: 229 Неутрално

    Дори не е забавна тази гаргара. Никой не е по-голям от хляба!





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK