За пореден път - що толкова много японизъм в т. нар. българска кухня? Как пък само елементи от суши вкарват...щото май само това са учили. Как пък никой не тури кейджън и малко алигаторско...
Всъщност се сещам, ако ястията се готвят в хотел Маринела, може да им артисват съставки от суши бара и да ги вкарват в другите рецепти...иначе не виждам логика.
Освен това в Метро по принцип суши щандът яко застоява, щото на кой му трябват нори и мирин.
Майтапя се, аз обичам нори чипс, само че не трябва да се прекалява, прекалено много йод.
Мисля си, че служителят на "Дневник" /надявам се това да не е дипломиран журналист, иначе язък за дадените за висше образование средства от държавата и данъкоплатците средства/, който пуска от четвъртък до неделя тези безумни готварски рецепти, има някакъв вид умствен дефицит, който не му позволява да разбере последващите всяка кулинарна рецепта коментари на нормални хора вече цяло лято. Ако бях собственик на "Дневник", щях да имам предложение към този служител да преразгледаме неговите "виждания" за "Съвременна българска кухня", независимо от сумата, заплатена от определената търговска верига. Надявам се искрено тази гавра с нас да спре възможно най-бързо. Ако пък не е възможно това да стане, както казва №3, да се публикуват успоредно снимки и идеи на "Карабастун", за да ни поне българско и е приятно.
У наше сеуо фоа грато го джвакаме без змиорки. Само го пръжваме за секунди у мАсло с малко сол и пипер. Ако некой е ептен префърцунен му притуря сладко от зелени смУкинчета... Явно сме изостанале...
Мариновайте патешкия дроб във вино / час-два / и после го хвърлете на скарата, а за да не изсъхне го намажете с мед, когато леко се запече / ще хване коричка , а вътре ще се запази сочен / - може без водорасли, а с лукчета - също на скарата !
Бе аз се чудя, че България още съществува, той за рубриката се хванал.
Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
Мисля си, че служителят на "Дневник" /надявам се това да не е дипломиран журналист, иначе язък за дадените за висше образование средства от държавата и данъкоплатците средства/, който пуска от четвъртък до неделя тези безумни готварски рецепти, има някакъв вид умствен дефицит, който не му позволява да разбере последващите всяка кулинарна рецепта коментари на нормални хора вече цяло лято. Ако бях собственик на "Дневник", щях да имам предложение към този служител да преразгледаме неговите "виждания" за "Съвременна българска кухня", независимо от сумата, заплатена от определената търговска верига. Надявам се искрено тази гавра с нас да спре възможно най-бързо. Ако пък не е възможно това да стане, както казва №3, да се публикуват успоредно снимки и идеи на "Карабастун", за да ни поне българско и е приятно.
Аа, много си е добре с главата служителят на Дневник, умствен дефицит имат тия, дето не харесват рубриката, обаче не пропускат да я прочетат, че и да коментират, та след това аз, дето не чета рецептите, да вляза, че да им прочета коментарите.
Патешкият дроб сам по себе си е деликатес с характерен домининатен вкус. Змиорката - също деликатес. Какъв принцип следва смесването на двете неща, какъв вкусов резултат се очаква от едновременното поглъщане на птица и риба (най-общо казано)? От змиорката става прекрасна супа с бяло вино...патешкият дроб - след това, но без водорасли.
Както казах, най-вероятно е престоялата змиорка оши за сушито, като мине през тиган, може и втора преснота да се сервира.
Аз лично си мисля, че тия рецепти са писани от алгоритъм и цялата рубрика е тест на Цукерберг доколко машините могат да измислят простотия, с която да държат хората включени. Тоест, пишейки в рубриката, всъщност сме в Матрицата и захранваме и обучаваме всякакви алгоритмични агенти:)
"роле от жабешки бутчета с редукция от червен портокал и порто" "киш от октопод с крънч от пекани и чипс от кейл" "равиоли с дехидратирани домати и чеснов гел"
Та така...явно леля Маринела е казала - ето ви базовите продукти, направете от тях нещо като за 50+ лева на порция.
Вие, Гановците, не разбирате от добра кухня. Искам да ви кажа, че аз, като естествено развит аристократ съм откърмен със сок от пресована змиорка и кимчи.
Но разбира се, Ганьо обича да плюе под всяка статия със своето невежество - вместо да отдели едни 5-6найсет часа за да усъвършенства това изконно българско ястие, и след това да бодне един вибратор, Ганьо е закостенял крепостен селянин от по-предходното десетхилядолетие.
Срамувам се, да се наричам българин заради вас пред моите джендър-флуидни приятели.
Изключителна рецепта! Паааайте се патки, змиорки, водорали и друг добитък! Ида с горелката!Само да не ме види отнякъде мъжът ми, че свила неговата от гаража.
"Аа, много си е добре с главата служителят на Дневник,"
Тъй, тъй! И аз съм на мнение, че си е много добре с главата служителят на Дневник и шефовете хич да не го докосват, кой си затрива кокошката, дето снася златни яйца, нали?!
Служителят е докарал пари на вестника, а читателите да го духат, от тях не могат да се изкарат мангизи, те само знаят да мрънкат...
Е, и да се майтапят много успешно. Рецептите са егати скуката претенциозна, обаче на коментарите... така им се кефя и се заливам от смях! :)
Сакън! Да не пипат проекта! Знаеш ли как се разведрявам като чета коментарите! А като гледам снимките и се опитвам да зуумна на това, което може би става за ядене! А като седя с речника в ръка и се опитвам да разшифровам написаното.
Мисля че на Дневника му липсваше една рубрика за сатира, а тази става и за кръстословица, и за главоблъсканица, и за "Открийте..." и за какво ли още не!
До последните 3 коментара на "Арета" /41, 42, 43/ - Браво! Така се смях от сърце! Разведрихте ми петъка! И сте абсолютно права /извинете, че пиша в женски род, но името ме кара в тази посока/, да не закачаме служителя. Негативно, че аз се ядосах по-горе, а иначе - нека се забавляваме с тази рубрика!!!
Извинете ме, коментарите на Арета, които ми харасаха, са 41 и 42. а да кажа - и много от по-предните коментари са чудесни! Какъв хубав петък-следобяд, благодарение на Дневник!!!
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK
EU defender
Рейтинг: 672 НеутралноУчудвам се, че тази рубрика за националната българска кухня още съществува :)
The best way to predict the future is to invent it.EU defender
Рейтинг: 672 Неутрално"Вакуумирайте и приготвяйте на 65°C във водна баня за 45 минути."
The best way to predict the future is to invent it.Това се нарича sous vide и изисква специален уред за приготвяне. На котлона трудно ще поддържаш 65 градуса 45 минути.
Jalis Ironhammer
Рейтинг: 284 ВеселоСамо запате чиниите. Дайте рубриката на Карабастуна, повече работа ще свърши.
Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.Tzar Vova Josei-ki
Рейтинг: 284 НеутралноРецептата е непълна!
Трябва да се добави и екскремент от двугодишна женска косатка!
wwwtoчkacom
Рейтинг: 548 Неутралнобриош и пушена змиорка
оризов оцет "Ширагику"
сухи водорасли уакаме
терияки сос
саке
мирин
соев сос
сливово вино "Умешо Такара"
пушена змиорка унаги
терина от патешки дроб
"Съвременна БЪЛГАРСКА кухня"
Ако рубриката беше "няква си източна кухня", бих го рзбрал, ама "българска" ....
Убитака
Рейтинг: 435 НеутралноСЪВРЕМЕННА Българска кухня.
Халдип Исйолов
Рейтинг: 8 НеутралноДо коментар [#5] от "dma12587967":
Не си заслужава да се напрягаш безплатно.По рецепта са поне 100 кинта в метро за 1 порция 😅😂
Котаракът на Шрьодингер
Рейтинг: 284 НеутралноНадявам се това в чинията да са само остатъците от обяда, щото ако само това е ястието, не знам каквп да ям.
v n t news
Рейтинг: 348 ВеселоМного труд и матрЯл за тая дантелена порция . За гледане ли е предназначена или за ядене ?
Голямо тюхкане пада :):):)
lil_alex
Рейтинг: 828 ЛюбопитноЗа пореден път - що толкова много японизъм в т. нар. българска кухня? Как пък само елементи от суши вкарват...щото май само това са учили. Как пък никой не тури кейджън и малко алигаторско...
lil_alex
Рейтинг: 828 ВеселоВсъщност се сещам, ако ястията се готвят в хотел Маринела, може да им артисват съставки от суши бара и да ги вкарват в другите рецепти...иначе не виждам логика.
Освен това в Метро по принцип суши щандът яко застоява, щото на кой му трябват нори и мирин.
Майтапя се, аз обичам нори чипс, само че не трябва да се прекалява, прекалено много йод.
mbt34598035
Рейтинг: 277 НеутралноМисля си, че служителят на "Дневник" /надявам се това да не е дипломиран журналист, иначе язък за дадените за висше образование средства от държавата и данъкоплатците средства/, който пуска от четвъртък до неделя тези безумни готварски рецепти, има някакъв вид умствен дефицит, който не му позволява да разбере последващите всяка кулинарна рецепта коментари на нормални хора вече цяло лято. Ако бях собственик на "Дневник", щях да имам предложение към този служител да преразгледаме неговите "виждания" за "Съвременна българска кухня", независимо от сумата, заплатена от определената търговска верига. Надявам се искрено тази гавра с нас да спре възможно най-бързо. Ако пък не е възможно това да стане, както казва №3, да се публикуват успоредно снимки и идеи на "Карабастун", за да ни поне българско и е приятно.
Nil satis nisi optimum
Рейтинг: 376 ВеселоУ наше сеуо фоа грато го джвакаме без змиорки. Само го пръжваме за секунди у мАсло с малко сол и пипер. Ако некой е ептен префърцунен му притуря сладко от зелени смУкинчета... Явно сме изостанале...
Україна Переможе! Слава Героям! Слава Україні!valtoro
Рейтинг: 957 НеутралноДядо ми без патешки дроб и змиорка не сядаше на масата !!!
geordgeo
Рейтинг: 1106 ЛюбопитноКаквото и да е това в чинията си оставам гладен, ако ще и десет помпозни имена да му сложат. Га не си е една класическа мусака...
penetrating
Рейтинг: 8538 НеутралноКъде дават кухненско оборудване под наем - 24 часа за 200 грама производство. :)
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbertkarabastun
Рейтинг: 4370 ЛюбопитноМариновайте патешкия дроб във вино / час-два / и после го хвърлете на скарата, а за да не изсъхне го намажете с мед, когато леко се запече / ще хване коричка , а вътре ще се запази сочен / - може без водорасли, а с лукчета - също на скарата !
[email protected]karabastun
Рейтинг: 4370 ЛюбопитноДо коментар [#17] от "karabastun":
[email protected]За коричката - в паничка, се размесват - мед, горчица, соев сос.
S
Рейтинг: 2389 НеутралноКлиент пита келнера
-Къде ми е пържолата?
Келнера
-Под лимончето вдясно.
Един вампир броди из Европа
Рейтинг: 3033 НеутралноИзконно българска от горе до долу. Добре, че японците не са македонци.
Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)Един вампир броди из Европа
Рейтинг: 3033 НеутралноБе аз се чудя, че България още съществува, той за рубриката се хванал. Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
blondofil
Рейтинг: 2488 НеутралноДо коментар [#9] от "v.n.t.news":
Рецептата е предназначена да може готвачът да си купи пържолки.
usero
Рейтинг: 561 ВеселоАа, много си е добре с главата служителят на Дневник, умствен дефицит имат тия, дето не харесват рубриката, обаче не пропускат да я прочетат, че и да коментират, та след това аз, дето не чета рецептите, да вляза, че да им прочета коментарите.
Маршалов
Рейтинг: 506 НеутралноТова и да не го ям и да го ям, пак ще съм гладен. Освен, ако не си поръчам минимум 6 порции.
мурзилкаkaratista
Рейтинг: 3029 ВеселоЕто, вдигнаха класата - сега със сувид.
mr. Gorbachev, tear down this wall!voodoo_child
Рейтинг: 1206 НеутралноПатешкият дроб сам по себе си е деликатес с характерен домининатен вкус. Змиорката - също деликатес. Какъв принцип следва смесването на двете неща, какъв вкусов резултат се очаква от едновременното поглъщане на птица и риба (най-общо казано)?
От змиорката става прекрасна супа с бяло вино...патешкият дроб - след това, но без водорасли.
lil_alex
Рейтинг: 828 ВеселоДо коментар [#26] от "voodoo_child":
Както казах, най-вероятно е престоялата змиорка оши за сушито, като мине през тиган, може и втора преснота да се сервира.
Аз лично си мисля, че тия рецепти са писани от алгоритъм и цялата рубрика е тест на Цукерберг доколко машините могат да измислят простотия, с която да държат хората включени. Тоест, пишейки в рубриката, всъщност сме в Матрицата и захранваме и обучаваме всякакви алгоритмични агенти:)
baizuo
Рейтинг: 1114 ВеселоА ЗАЩО още ЛибералДоКосмите не се изказал и не е дал безценното си мнение за коментиращите ганьовци?
muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"Да не е ял бой вчера по протестите?
Митев
Рейтинг: 616 НеутралноДо коментар [#8] от "Котаракът на Шрьодингер":
Те и тез дето ядат това, също нагъват пържоли, мусака, боб и леб, ама скришом, че да не ги помислят за пейзани.
Класическа снобария, братче!
usero
Рейтинг: 561 НеутралноАма ако не го ядеш, нема да ти е гадно.
султана глаушева
Рейтинг: 340 НеутралноЯде ми се динозавър по панагюрски
Мърфи е оптимист!voodoo_child
Рейтинг: 1206 НеутралноДо коментар [#27] от "lil_alex":
Ние така или иначе сме в Матрицата....но това е друга тема...
voodoo_child
Рейтинг: 1206 ВеселоДо коментар [#31] от "султана глаушева":
Но следвайки тренда на рубриката, трябва да е нещо като митичния василиск - глава на петел, тяло на жаба и змийска опашка.
lil_alex
Рейтинг: 828 ВеселоИ така и така сме алгоритмично, ето варианти:
"роле от жабешки бутчета с редукция от червен портокал и порто"
"киш от октопод с крънч от пекани и чипс от кейл"
"равиоли с дехидратирани домати и чеснов гел"
Та така...явно леля Маринела е казала - ето ви базовите продукти, направете от тях нещо като за 50+ лева на порция.
irons
Рейтинг: 629 НеутралноЯдеш и ревеш
nibelungs
Рейтинг: 251 НеутралноНа баба любимата рецепта! Чудна бабина гозбица! Много я обичам!!!
puhpuhan4o
Рейтинг: 522 НеутралноВие, Гановците, не разбирате от добра кухня. Искам да ви кажа, че аз, като естествено развит аристократ съм откърмен със сок от пресована змиорка и кимчи.
Слава Кокаине, на дрогираните вечна слава!Но разбира се, Ганьо обича да плюе под всяка статия със своето невежество - вместо да отдели едни 5-6найсет часа за да усъвършенства това изконно българско ястие, и след това да бодне един вибратор, Ганьо е закостенял крепостен селянин от по-предходното десетхилядолетие.
Срамувам се, да се наричам българин заради вас пред моите джендър-флуидни приятели.
areta
Рейтинг: 1457 ВеселоИзключителна рецепта!
Паааайте се патки, змиорки, водорали и друг добитък! Ида с горелката!
Само да не ме види отнякъде мъжът ми, че свила неговата от гаража.
puhpuhan4o
Рейтинг: 522 НеутралноБай дъ уей, търся си шоков фризер - да ти се намира излишен? Може да трейдна за 9-степенен електрожен. Слава Кокаине, на дрогираните вечна слава!
areta
Рейтинг: 1457 НеутралноДо коментар [#23] от "usero":
"Аа, много си е добре с главата служителят на Дневник,"
Тъй, тъй! И аз съм на мнение, че си е много добре с главата служителят на Дневник и шефовете хич да не го докосват, кой си затрива кокошката, дето снася златни яйца, нали?!
Служителят е докарал пари на вестника, а читателите да го духат, от тях не могат да се изкарат мангизи, те само знаят да мрънкат...
Е, и да се майтапят много успешно. Рецептите са егати скуката претенциозна, обаче на коментарите... така им се кефя и се заливам от смях! :)
areta
Рейтинг: 1457 НеутралноДо коментар [#39] от "puhpuhan4o":
Става. И без това тоя фризер ми е прекалено голям, но иначе е чудесен - всеки път, без изключение, като трябва да го почиствам и се шокирам!
Пък и мъжът ми има скоро рожден ден, може да му подаря електрожена. Как мислиш дали ще му се зарадва? ;)
areta
Рейтинг: 1457 НеутралноДо коментар [#12] от "mbt34598035":
Сакън! Да не пипат проекта! Знаеш ли как се разведрявам като чета коментарите! А като гледам снимките и се опитвам да зуумна на това, което може би става за ядене! А като седя с речника в ръка и се опитвам да разшифровам написаното.
Мисля че на Дневника му липсваше една рубрика за сатира, а тази става и за кръстословица, и за главоблъсканица, и за "Открийте..." и за какво ли още не!
mbt34598035
Рейтинг: 277 ВеселоДо последните 3 коментара на "Арета" /41, 42, 43/ - Браво! Така се смях от сърце! Разведрихте ми петъка! И сте абсолютно права /извинете, че пиша в женски род, но името ме кара в тази посока/, да не закачаме служителя. Негативно, че аз се ядосах по-горе, а иначе - нека се забавляваме с тази рубрика!!!
mbt34598035
Рейтинг: 277 НеутралноИзвинете ме, коментарите на Арета, които ми харасаха, са 41 и 42. а да кажа - и много от по-предните коментари са чудесни! Какъв хубав петък-следобяд, благодарение на Дневник!!!
султана глаушева
Рейтинг: 340 НеутралноДо коментар [#33] от "voodoo_
Мърфи е оптимист!😊
interesna
Рейтинг: 229 НеутралноДори не е забавна тази гаргара. Никой не е по-голям от хляба!