"Печете върху хартия за печене 160 минути на 100°C или докато изсъхне напълно. Натрошете на парчета около 6-7 см и пържете на 180°C. Като извадите, овкусете със солта." Почти 3 часа да се занимаваш с едни кожички, които повечето хора изхвърлят. Аз бих променил името на тази рубрика - "изгъзена кухня, която едвали някой ще си губи времето да прави".
Рубриката на празните чинии определено е забавна. От всички съставки вкъщи имаме само захарта и солта. Освен това и тая.... пилешка кожа много компроментира рецептата.
Абе за да се отделят тия грамажи ще взема да викна кварталния дилър на хероин - там работят с такива количества, предполагам ще се справи по-бързо и без да разсипе още толкова...
Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
Някой по-ентусиазиран от мен готвач, ако реши да готви по тая рецепта, нека сподели как се дехидратира ориз на 57 градуса и откъде се е сдобил с въпросното силиконово килимче? Мистерия! Не че изобщо се сещам защо някой би сушил сварен ориз, за да му хрупа между зъбите, но кой съм аз, че да оспорвам тия изтънчени шедьоври... 😂
Значи ако се готви яйцето на 65-66 или на 60-61 °C гозбата няма да е така вкусна?!?
Я някой разбирач да ми пошушне как се вари нещо на ТОЧНО 63,5°C, моля? Щото съм явно прост и не се сещам.
Иначе: Кажи баба тенкю че онези хиперактивни отбора тролове още не са нагазили и тези теми. ЯВно им плащат да размиват само определени теми. До коментар [#1] от "hamiltonf":
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
Рубриката забавлява всеки ден, с опитите за от кутюр на псевдо и уонъби “шефове”. В следващата рецепта очакваме коричка от кучешко ла*но, гарнирана с водораслите, живеещи в ан*са на глист, специално гледан в червата на черно прасе, хранено с козина на плужек. Коричката се приготвя точно 4 часа от момента на първия напън на кучето. Гарнира се с пудра захар, праз и подправки, които виреят само на Марс.
Това със сигурност не става за ядене, но за сметка на това трябва да се приготвя около ден и половина. Но пък щом се намират "ценители", които са готови да платят по 166 лева за порция, значи е нещо суперско.
Имам проблем, за който разбрах едва сега, след след "105" -та безумна готварска рецепта от тази "великолепна" рубрика. Та, проблемът са ми чинийчетата, в които се сервират показаните досега "105" странни залци /демек хапки/. Обръщам се с огромна молба към Дневник, под всяка от готварските рецепти на тази рубрика от тук нататък, да ни информира, откъде можем да си закупим и въпросните за сервиране чинийчета /пак ли от "Метро" или от друга верига магазини/? Че то тези "залци", поне според моето скормно мнение, не можем да ги поднасяме в някакъв си прост порцелан дето си го имаме в къщи.
Ще пробвам майноеза с гроздово олио .С екстра върджин зехтин става с тежък вкус , не ми харесва . Рибата тон очевидно е сурова , иначе не става за ядене .......
А, пълно е с културтрегерчета - гъзета, които получават оргазъм само като влезат в ресторант, където предлагат такива ястия. Така си лекуват селяндурските комплекси и смятат, че се изкачват по социалната стулбица.
Е, после редовно си дояждат с макдоналдс или дюнер, но те са БИЛИ в този ресторант, копеле!
muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
Трябва да призная, че все пак открих няколко ползи от тази рецепта, макар резултата да не става много за ядене, камо ли за наяждане:
- 23 часовото готвене на тази хапка, определено би калило волята ми - с такова количество ядене за всеки 24 часа бих свалил доста излишни килограми, да не кажа измършавял - със сигурност ще си спестя една чиния за миене, щото като гледам снимката и пепелника върши работа - сушения 12 часа варен ориз на 57 градуса, ще е страхотен безплатен стрес тест за зъбните ми пломби
Засега ме спира само това пусто силиконово килимче за ориза. Опасявам се, че това от банята няма да ми свърши работа, а и после нямам идея как да го изстържа от стените на фурната, за да не ме бие жената. :)
Аз праз готвя със свинско или телешко на тиган, с масло и заквасена сметана, разтворена в червено вино. Туй тъй щото едно от децата не иска гъби. Праз, месо и чушки или сушени домати е много добра комбинация. А рибата тон иска само тиган, малко мазнина, сол, пипер и лимон. Всичко друго е за гарнитура, салата или от лукаваго.
Трябва да призная, че все пак открих няколко ползи от тази рецепта, макар резултата да не става много за ядене, камо ли за наяждане:- 23 часовото готвене на тази хапка, определено би калило волята ми- с такова количество ядене за всеки 24 часа бих свалил доста излишни килограми,да не кажа измършавял- със сигурност ще си спестя една чиния за миене, щото като гледам снимката и пепелника върши работа- сушения 12 часа варен ориз на 57 градуса, ще е страхотен безплатен стрес тест за зъбните ми пломбиЗасега ме спира само това пусто силиконово килимче за ориза. Опасявам се, че това от банята няма да ми свърши работа, а и после нямам идея как да го изстържа от стените на фурната, за да не ме бие жената. :)
И пилешка кожа! И то пасирана, така че никой да не я познае. Отврат. Не, благодаря. За да няма недоразумения, рибата тон се поръсва обилно с лимон и се пече на цял резен. После целият резен се слага върху салатата. Без съмнителни сосове и други добавки. Така че, да виждаме ясно какво има в чинията, дали е прясно и т. н.
И пилешка кожа! И то пасирана, така че никой да не я познае. Отврат. Не, благодаря. За да няма недоразумения, рибата тон се поръсва обилно с лимон и се пече на цял резен. После целият резен се слага върху салатата. Без съмнителни сосове и други добавки. Така че, да виждаме ясно какво има в чинията, дали е прясно и т. н.
Лека корекция, ако позволиш: Първо се пече (намазана с разни неща за овкусяване, според личен избор) а после се полива обилно с лимон!
И се запива със сухо бяло вино, или качествена водка. Казват че и с добро розе ставало, не знам, розе не пия (освен розови шампански, ама ако ме черпят, не си купувам такива).
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK
hamiltonf
Рейтинг: 4276 Весело"Яйцето от пъдпъдък измийте и гответе 40 минути във водна баня на 63,5°C"?!
https://uapostcards.org/?utm_source=fb&utm_medium=Facebook_Desktop_Feed&utm_campaign=ua-postcard_website-conversion_abo_upd-23&utm_content=eu-zone_feed_interest_charity_25-65_140923&fbclid=IwAR3ClQksNsxiXeov7KUie6sSWkd8tezQ8gjXihDiuml7rq9uUnWVUdnd9uAНякой майтап ли си прави?! Една-две минути му са предостатъчни...
Пуйката
Рейтинг: 0 ЛюбопитноДобре, че мяма пуйки в менюто...
Ще си мешаме капите, ей...🎩🦃
Митко Палаузофф
Рейтинг: 688 НеутралноЩе ям (бройлерска) пилешка кожа на 32-ри!
В Гейропа съм! В Гейропа съм!1gmbh1
Рейтинг: 418 НеутралноОбщо 78 г захар за една порция, айде де!?
Над 20г сол
И контейнер за токсини под формата на пилешка кожа.
foxa5
Рейтинг: 497 НеутралноДехидратирайте на силиконово килимче за 12 часа на 57°C...
Ей ся почвам. :)
Халдип Исйолов
Рейтинг: 8 НеутралноТуна фиша е малко, и е сурова. Предпочитам деееебееееллл рибешки котлет да го грилна на жар, от колкото да се издразня със 100 грама порция.
Не си заслужава да се напрягаш безплатно.wwwtoчkacom
Рейтинг: 516 Неутрално"Печете върху хартия за печене 160 минути на 100°C или докато изсъхне напълно. Натрошете на парчета около 6-7 см и пържете на 180°C. Като извадите, овкусете със солта."
Почти 3 часа да се занимаваш с едни кожички, които повечето хора изхвърлят.
Аз бих променил името на тази рубрика - "изгъзена кухня, която едвали някой ще си губи времето да прави".
КъНгРеЧуЛеЙшЪн БаЙ ДоНчО аЙ лАв и дИмокРАти и РипублИканци
Рейтинг: 264 НеутралноКупих си риба тон, прясна .... е не ми хареса....
Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!karatista
Рейтинг: 2756 ВеселоЗабавно е упорството, с което дневник пробутва тази рубрика
mr. Gorbachev, tear down this wall!wwwtoчkacom
Рейтинг: 516 НеутралноЩо да не упорстват? Рубриката е платена ....
penetrating
Рейтинг: 7932 ВеселоНе е рецепта, която да се сготви преди самото ядене :)
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbertz_axis
Рейтинг: 561 НеутралноРубриката на празните чинии определено е забавна. От всички съставки вкъщи имаме само захарта и солта. Освен това и тая.... пилешка кожа много компроментира рецептата.
Тюфлекчия
Рейтинг: 2832 ВеселоАбе за да се отделят тия грамажи ще взема да викна кварталния дилър на хероин - там работят с такива количества, предполагам ще се справи по-бързо и без да разсипе още толкова...
Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!Котаракът на Шрьодингер
Рейтинг: 264 НеутралноОтново 23 часа готвене за празна чиния...
И тоя праз опростачва рецептата и обижда изтънчения ми вкус. 😂😂 Твърдо не!😂
Котаракът на Шрьодингер
Рейтинг: 264 НеутралноНякой по-ентусиазиран от мен готвач, ако реши да готви по тая рецепта, нека сподели как се дехидратира ориз на 57 градуса и откъде се е сдобил с въпросното силиконово килимче? Мистерия!
Не че изобщо се сещам защо някой би сушил сварен ориз, за да му хрупа между зъбите, но кой съм аз, че да оспорвам тия изтънчени шедьоври... 😂
sow29372525
Рейтинг: 572 Неутрално...и се сервира в пепелник.
МОЙШЕ ТОЛКОЗ
Рейтинг: 2876 НеутралноЗначи ако се готви яйцето на 65-66 или на 60-61 °C гозбата няма да е така вкусна?!?
Я някой разбирач да ми пошушне как се вари нещо на ТОЧНО 63,5°C, моля? Щото съм явно прост и не се сещам.
Иначе: Кажи баба тенкю че онези хиперактивни отбора тролове още не са нагазили и тези теми. ЯВно им плащат да размиват само определени теми.
До коментар [#1] от "hamiltonf":
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
kashpirovska
Рейтинг: 470 Неутрално"...Дехидратирайте на силиконово килимче за 12 часа на 57°C..."
Дневник-токсичният сайтИзвьиньетьИ!
12 часа?!...Сериозно ли бе?
Chung Kuo
Рейтинг: 213 НеутралноРубриката забавлява всеки ден, с опитите за от кутюр на псевдо и уонъби “шефове”. В следващата рецепта очакваме коричка от кучешко ла*но, гарнирана с водораслите, живеещи в ан*са на глист, специално гледан в червата на черно прасе, хранено с козина на плужек. Коричката се приготвя точно 4 часа от момента на първия напън на кучето. Гарнира се с пудра захар, праз и подправки, които виреят само на Марс.
jmf29537805
Рейтинг: 264 НеутралноТова със сигурност не става за ядене, но за сметка на това трябва да се приготвя около ден и половина.
Но пък щом се намират "ценители", които са готови да платят по 166 лева за порция, значи е нещо суперско.
mbt34598035
Рейтинг: 257 ВеселоИмам проблем, за който разбрах едва сега, след след "105" -та безумна готварска рецепта от тази "великолепна" рубрика. Та, проблемът са ми чинийчетата, в които се сервират показаните досега "105" странни залци /демек хапки/. Обръщам се с огромна молба към Дневник, под всяка от готварските рецепти на тази рубрика от тук нататък, да ни информира, откъде можем да си закупим и въпросните за сервиране чинийчета /пак ли от "Метро" или от друга верига магазини/? Че то тези "залци", поне според моето скормно мнение, не можем да ги поднасяме в някакъв си прост порцелан дето си го имаме в къщи.
sin mi
Рейтинг: 2802 НеутралноЩе пробвам майноеза с гроздово олио .С екстра върджин зехтин става с тежък вкус , не ми харесва .
Рибата тон очевидно е сурова , иначе не става за ядене .......
baizuo
Рейтинг: 1040 ВеселоА, пълно е с културтрегерчета - гъзета, които получават оргазъм само като влезат в ресторант, където предлагат такива ястия. Така си лекуват селяндурските комплекси и смятат, че се изкачват по социалната стулбица.
Е, после редовно си дояждат с макдоналдс или дюнер, но те са БИЛИ в този ресторант, копеле! muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
georgi_ww
Рейтинг: 704 Неутралноизгъзица
Халдип Исйолов
Рейтинг: 8 НеутралноДо коментар [#23] от "dgd":
Не си заслужава да се напрягаш безплатно.Единствения читав дюнер - Парадайз турската кухня, с телешко, не жалят месо.
interesna
Рейтинг: 213 НеутралноКомпилации и вариации на оригинални рецепти. Изискано е, но не е нещо ново под слънцето. А е и излишно трудоемко.
Котаракът на Шрьодингер
Рейтинг: 264 НеутралноТрябва да призная, че все пак открих няколко ползи от тази рецепта, макар резултата да не става много за ядене, камо ли за наяждане:
- 23 часовото готвене на тази хапка, определено би калило волята ми
- с такова количество ядене за всеки 24 часа бих свалил доста излишни килограми,
да не кажа измършавял
- със сигурност ще си спестя една чиния за миене, щото като гледам снимката и пепелника върши работа
- сушения 12 часа варен ориз на 57 градуса, ще е страхотен безплатен стрес тест за зъбните ми пломби
Засега ме спира само това пусто силиконово килимче за ориза. Опасявам се, че това от банята няма да ми свърши работа, а и после нямам идея как да го изстържа от стените на фурната, за да не ме бие жената. :)
victortrt
Рейтинг: 325 НеутралноАз праз готвя със свинско или телешко на тиган, с масло и заквасена сметана, разтворена в червено вино. Туй тъй щото едно от децата не иска гъби. Праз, месо и чушки или сушени домати е много добра комбинация. А рибата тон иска само тиган, малко мазнина, сол, пипер и лимон. Всичко друго е за гарнитура, салата или от лукаваго.
Дедов'та Колюуа Унукя!
Рейтинг: 316 ВеселоИ аз се усмихнах- това яйце ще го готвим ли, или ще го мътим? 😂😂😂😂😂 БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
Дедов'та Колюуа Унукя!
Рейтинг: 316 ВеселоМи еваларка за чувството за хумор! 😂😂😂😂😂
А иначе- ако не ви се готви почти цяло денонощие- смесете шопска салата с малиби- ще получите същия вкус.
Забележка: за още по- добри вкусови качества- пасирайте! Може и на обикновен килим- ако нямате силиконов... БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
lil_alex
Рейтинг: 719 ЛюбопитноАз обаче сериозно обмислям да си взема силиконово килимче. Мисля, че може да се използва за около 10 хил. предназначения.
half truth
Рейтинг: 1256 ВеселоИ пилешка кожа! И то пасирана, така че никой да не я познае. Отврат.
Не, благодаря. За да няма недоразумения, рибата тон се поръсва обилно с лимон и се пече на цял резен. После целият резен се слага върху салатата. Без съмнителни сосове и други добавки. Така че, да виждаме ясно какво има в чинията, дали е прясно и т. н.
МОЙШЕ ТОЛКОЗ
Рейтинг: 2876 ВеселоЛека корекция, ако позволиш: Първо се пече (намазана с разни неща за овкусяване, според личен избор) а после се полива обилно с лимон!
И се запива със сухо бяло вино, или качествена водка. Казват че и с добро розе ставало, не знам, розе не пия (освен розови шампански, ама ако ме черпят, не си купувам такива).
За протокола!
До коментар [#32] от "half truth":
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi