Воден лук с боров мед, биволско сирене и хвойна

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (51)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на EU Fighter
    EU Fighter
    Рейтинг: 413 Неутрално

    Истинско удоволствие за сетивата! Произведение на изкуството! Заслужава си човек да плати за това!

    United in diversity
  2. 2 Профил на wwwtoчkacom
    wwwtoчkacom
    Рейтинг: 511 Неутрално

    No comment.

  3. 3 Профил на Булаир
    Булаир
    Рейтинг: 595 Весело

    Резултатът от един килограм продукти е потресаващ ... или готвачът си пада малко клептоман ?!

  4. 4 Профил на Котаракът на Шрьодингер
    Котаракът на Шрьодингер
    Рейтинг: 274 Неутрално

    От снимката повече личи на рецепта за дизайнерска декорация, на ястие не прилича много.

  5. 5 Профил на man_un
    man_un
    Рейтинг: 480 Неутрално

    -Уважаеми клиенти, на вашето специално внимание предлагаме филитирани парченца месо, поставени върху ефирно желирано плато от естествен бульон, всичко това овкусено с...
    -Чакай, бе дъще, в наше село на туй му викаме пача.
    -Дядо, на са село може да е пача, но в нашия специален проект е кулинарен шедьовър!

  6. 6 Профил на foxa5
    foxa5
    Рейтинг: 514 Неутрално

    Това е егати малоумието.😁

  7. 7 Профил на Лео
    Лео
    Рейтинг: 1060 Неутрално

    "Шефе, това някакво изкуство ли е или да го изхвърлям?"

  8. 8 Профил на Платон  Фъшкиев
    Платон Фъшкиев
    Рейтинг: 54 Любопитно

    Истинско удоволствие за сетивата! Произведение на изкуството! Заслужава си човек да плати за това!
    —цитат от коментар 1 на LiberalToTheBones


    Ибрямчо, защо лъжеш!?
    Ти плашаш само за ишкембе чорбасъ,тва ястие е за естетичното небце на елита от ДеБъ!

    И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
  9. 9 Профил на ju.li
    ju.li
    Рейтинг: 1568 Весело

    Без папая и Passion Fruit, няма да го лизна това!

  10. 10 Профил на 1gmbh1
    1gmbh1
    Рейтинг: 434 Неутрално

    Тъкмо се чудех защо няма рецепта с патешка мас и ето....
    В повечето публикувани рецепти се използва комбинация от различни мазнини.
    До този момент отсъства комбиниране на шарлан с краве масло и зехтин.

  11. 11 Профил на voodoo_child
    voodoo_child
    Рейтинг: 1108 Весело

    До коментар [#1] от "LiberalToTheBones":

    Е, така е, ще си плати, как да не - за глупостта се плаща, уви.

  12. 12 Профил на Tzar Vova Josei-ki
    Tzar Vova Josei-ki
    Рейтинг: 274 Неутрално

    Мерси! Да се го яде!
    Аз предпочитам шкембе-чорба с много чесън!

  13. 13 Профил на Petleshev
    Petleshev
    Рейтинг: 2219 Неутрално

    До коментар [#8] от "Платон Фъшкиев":

    Елита на ГЕРБ, филии с мас ли ръфате...? :)))

    Бивш tww09306483.
  14. 14 Профил на Tzar Vova Josei-ki
    Tzar Vova Josei-ki
    Рейтинг: 274 Весело

    До коментар [#4] от "Котаракът на Шрьодингер":

    ++
    Долу-горе, като случката с мой познат в Дакар - Сенегал!
    Донесоха му джина в голяма чаша; той измърмори, че това е вода от изплакването на чашата, и го изля във вазата, а това си беше джина!

  15. 15 Профил на Petleshev
    Petleshev
    Рейтинг: 2219 Неутрално

    Баси... Цели седемдесет грама биволско сирене!
    Някой знае ли, какво означава сферификация...?

    Бивш tww09306483.
  16. 16 Профил на Tzar Vova Josei-ki
    Tzar Vova Josei-ki
    Рейтинг: 274 Весело

    До коментар [#15] от "Petleshev":

    Не знаеш какво е сферификация? Ама бабите ни нали така правеха боба!

    Spherification
    Description Spherification is a culinary process that employs sodium alginate and either calcium chloride or calcium glucate lactate to shape a liquid into squishy spheres, which visually and texturally resemble roe.

  17. 17 Профил на el cucuy
    el cucuy
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Това как се яде?

    И също така, ще простите невежеството ми, ама трите грама калциев хлорид и двата грама алгинат на прах кога точно трябва да ги добавя?

  18. 18 Профил на filofob
    filofob
    Рейтинг: 1410 Неутрално

    Може да се каже, че е креативно..., но насилено и самоцелно. Самата рецепта да предизвика УАУ ефект, но не и храната като качества и вкус. Туй е формализъм
    И съм дълбоко убеден, че инженер химикът конструирал всичко това малко произволно си е измислял какви да са продуктите. Не, че нещо би се променило, ако медът не е боров или липсва пчелния прашец. Ама така е някак по-куул. Каква рецепта ще е ако е просто с мед и няма съставки, които изискват специално издирване.
    Ще повярвам в тези рецепти, които готвачите наистина предлагат в ресторантите си.

  19. 19 Профил на picko
    picko
    Рейтинг: 389 Любопитно

    От толкова коментари само един е положителен и по темата, но той пък е най-наплют. Дневник, защо въобще публикувате тези кулинарни произведения?

  20. 20 Профил на wwwtoчkacom
    wwwtoчkacom
    Рейтинг: 511 Неутрално

    От толкова коментари само един е положителен и по темата, но той пък е най-наплют. Дневник, защо въобще публикувате тези кулинарни произведения?
    —цитат от коментар 19 на picko


    Платени публикации.

  21. 21 Профил на victortrt
    victortrt
    Рейтинг: 339 Весело

    Ще дам алтернативна рецепта.
    Намирате прясно биволско сирене. Нарязвате го на желаните от вас парчета в подходяща чиния. Поливате със студено-пресован зехтин и ако желаете добавяте подправка по ваш избор - червен пипер, мащерка, прах от манатарки и т.н.
    В друга чиния нарязвате хубав домат, посолявате го и пак поливате със зехтин. Сипвате си нещо удачно по ваш вкус и редувате сирене с домат до пълно блаженство или до желаното от вас душевно състояние.
    Вече ако сте истински естети, може да се опитате да направите салата Капрезе било класическия вид с песто, било да я побългарите с песто от орехи, чесън и магданоз.

  22. 22 Профил на lil_alex
    lil_alex
    Рейтинг: 771 Весело

    Това прилича малко на нещо, което биха яли дървесните от геймафтронс.

  23. 23 Профил на dasho
    dasho
    Рейтинг: 492 Неутрално

    Може и с пудра от праз, ако нямате пудра от киселец под ръка.

  24. 24 Профил на султана глаушева
    султана глаушева
    Рейтинг: 328 Неутрално

    Сферификация звучи гордо. А репи с пача мас е като лъв с праз.

    Мърфи е оптимист!
  25. 25 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 8165 Неутрално

    Красива картина. За ядене - не знам. Не съм пробвал част от продуктите в рецептата.

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  26. 26 Профил на Хриси
    Хриси
    Рейтинг: 1392 Любопитно

    Лукът, който издържа 50 минути във фурната, без да стане на г*з, само в "Метро" ли го има, или мога да си го купя и от кварталната зарзаватчийница?

    Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
  27. 27 Профил на izt21595181
    izt21595181
    Рейтинг: 267 Неутрално

    Пълен шарлатанин - некомпетентен при това, подбира съставките единствено на принципа "да звучат по-екзотично" и да са по-трудни за намиране за да изглеждат префърцунени и уж изискани. Ама кой да му каже, че т.нар. боров мед не е никакъв мед, а сладко от шишарки? Що за готвач си ако вместо да мислиш за вкусовите рецептори, гониш само визия и колко изтънчено звучи? Тотален некадърник и нефелник, разкрит си!

  28. 28 Профил на sin mi
    sin mi
    Рейтинг: 2813 Неутрално

    Уважаеми , Г-н Милен Панев !
    Поздравления за познанията Ви по химия и прекрасните Ви умения на дизайнер на храна !
    Ако някога реша да си сложа картина на префърцунено ястие в кабинета по химия ( какъвто не притежавам) , със сигурност ще се обърнна към Вас !
    Самото ястие не мисля че заслужава коментар .....

  29. 29 Профил на Bob
    Bob
    Рейтинг: 8 Весело

    Е тва ше обЕдвам.
    Само някой да услужи с пудра от киселец, че снощи ми свърши, изядоха я кривогледите. И пача лой немам, ама и със свинска ше стане /той Вождо нали така обича.../ Воден лук също немам, една скилидка чесън се търкаля в хладилника, и едно тебеширено овчо сиренье, тамън щех да го фърлям. Калиев перманганат само една лъжица имам, не знам дали е ядлив...
    Абе ше стане чуден обед, много благодаримЕ за рецептата, Дневникъ..

    ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020
  30. 30 Профил на sin mi
    sin mi
    Рейтинг: 2813 Весело

    Ще дам алтернативна рецепта. Намирате прясно биволско сирене. Нарязвате го на желаните от вас парчета в подходяща чиния. Поливате със студено-пресован зехтин и ако желаете добавяте подправка по ваш избор - червен пипер, мащерка, прах от манатарки и т.н. В друга чиния нарязвате хубав домат, посолявате го и пак поливате със зехтин. Сипвате си нещо удачно по ваш вкус и редувате сирене с домат до пълно блаженство или до желаното от вас душевно състояние. Вече ако сте истински естети, може да се опитате да направите салата Капрезе било класическия вид с песто, било да я побългарите с песто от орехи, чесън и магданоз.
    —цитат от коментар 21 на victortrt


    Много хубаво , но няма ли амалгама , алгинат , калциев хлорид , хинин и течен азот няма да го ям !!!!

  31. 31 Профил на victortrt
    victortrt
    Рейтинг: 339 Неутрално

    До коментар [#30] от "stenlyaka":

    То в сиреното сигурно има калциев хлорид поначало.

  32. 32 Профил на Веселин Дечев
    Веселин Дечев
    Рейтинг: 1363 Любопитно

    Пълни глупости.
    Редакцията да си иска парите обратно.
    Каква е тая манджа една шепичка??
    Аз разбирам манджа със сос, гарнитура, ама това е...
    Има хиляди начини за печене на пиле, свинско, телешко, агнешко, за баници, хляб, правене на смляко, сирене, кашкавал. Баш с тея глупости ли трябва да се занимаваме??

    В Русия съм! В Русия съм!
  33. 33 Профил на Веселин Дечев
    Веселин Дечев
    Рейтинг: 1363 Весело

    От толкова коментари само един е положителен и по темата, но той пък е най-наплют. Дневник, защо въобще публикувате тези кулинарни произведения?
    —цитат от коментар 19 на picko


    Вече са сключили договора и са платили за целия период 😬

    В Русия съм! В Русия съм!
  34. 34 Профил на Митев
    Митев
    Рейтинг: 594 Неутрално

    Сметнах, че продуктите, необходими за 1 порция са около 1170 грама. Но като гледам порцията на снимката, не вярвам да има повече от 30 грама. Нещо (или някой) дава много фира

  35. 35 Профил на Митев
    Митев
    Рейтинг: 594 Неутрално

    Сметнах, че продуктите, необходими за 1 порция са около 1170 грама. Но като гледам порцията на снимката, не вярвам да има повече от 30 грама. Нещо (или някой) дава много фира

  36. 36 Профил на sin mi
    sin mi
    Рейтинг: 2813 Неутрално

    До коментар [#30] от "stenlyaka":То в сиреното сигурно има калциев хлорид поначало.
    —цитат от коментар 31 на victortrt


    Мисля, че а задължени да добавят !

  37. 37 Профил на sin mi
    sin mi
    Рейтинг: 2813 Неутрално

    До коментар [#30] от "stenlyaka":То в сиреното сигурно има калциев хлорид поначало.
    —цитат от коментар 31 на victortrt


    Мисля, че а задължени да добавят !

  38. 38 Профил на calypso
    calypso
    Рейтинг: 434 Весело

    Снимката е сгрешена!
    Това е прегоряла скумрия от миналата седмица!

  39. 39 Профил на Nelumbo
    Nelumbo
    Рейтинг: 496 Весело

    Снимката е сгрешена!Това е прегоряла скумрия от миналата седмица!
    —цитат от коментар 38 на nonsens2


    На мен ми заприлича на препечена богомолка.....

  40. 40 Профил на princess_x
    princess_x
    Рейтинг: 1234 Неутрално

    Гледам, че никой не е забелязал, че пръстените от прясна паста трябва да се пекат 2 (ДВА) часа при 80градуса, а после и да се запържат. ДВА ЧАСА печене за нещо, което няма да става за ядене след това!
    За останалото няма какво да добавя, освен че ми е любопитно дали някой някога изобщо е опитвал от тази (и другите) рецепта; дали самите готвачи са ги пробвали. Аз се съмнявам.

  41. 41 Профил на cew08382781
    cew08382781
    Рейтинг: 10 Весело

    Няма боров мед, поне не от пчелите!

  42. 42 Профил на Гарван
    Гарван
    Рейтинг: 542 Весело

    Няма боров мед, поне не от пчелите!
    —цитат от коментар 41 на cew08382781


    Да ве няма! Щот не си ходил до Ягодинската пещера или Дяволското Гърло.
    Там продават пчелен мед от каквото си помислиш.

  43. 43 Профил на Халдип Исйолов
    Халдип Исйолов
    Рейтинг: 8 Весело

    Мноо е красиво. Направо се разтапям. Тази вечер ще ям мусака.

    Не си заслужава да се напрягаш безплатно.
  44. 44 Профил на interesna
    interesna
    Рейтинг: 221 Неутрално

    Най-после нещо добро. Изключително добро. Французите ряпа да ядат.

  45. 45 Профил на Митев
    Митев
    Рейтинг: 594 Неутрално

    До коментар [#40] от "princess_x":

    Ясно е, че се гаврят с читателите! Аз не виждам нито някакъв смисъл от това, нито някаква логика издателите да продължават да го правят. То верно, че това е от т.нар. либерални издания, но вече определено се вижда, че сред читателите преобладават здравите хора, а верните фенове се броят на пръсти.

  46. 46 Профил на Head of Medusa
    Head of Medusa
    Рейтинг: 274 Весело

    Моля дамите да не четат...
    ......
    .......
    Бахххх ма'му!

  47. 47 Профил на Алф
    Алф
    Рейтинг: 968 Неутрално

    За пък ще от почна една капама, пък да видим кое е повече кеф. Отварям фурната...

    Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
  48. 48 Профил на jmf29537805
    jmf29537805
    Рейтинг: 275 Неутрално

    И все пак 88 лева за порция си е една съвсем разумна цена.

  49. 49 Профил на sin mi
    sin mi
    Рейтинг: 2813 Неутрално

    И все пак 88 лева за порция си е една съвсем разумна цена.
    —цитат от коментар 48 на jmf29537805


    А за картина от бъдещ класик направо без пари !

  50. 50 Профил на val1320
    val1320
    Рейтинг: 419 Весело

    Да бе, баба ми готвеше тази рецепта два пъти седмично!Ай,сиктир,"шефове",по-рано им викахме "майсторе",когато искахме кебапчета с бира!

  51. 51 Профил на tqh42306221
    tqh42306221
    Рейтинг: 320 Неутрално

    Тази рецепта ще се получи наистина прекрасно ако се добави към нея и един черпак фекалии...

    Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!




За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK