-Уважаеми клиенти, на вашето специално внимание предлагаме филитирани парченца месо, поставени върху ефирно желирано плато от естествен бульон, всичко това овкусено с... -Чакай, бе дъще, в наше село на туй му викаме пача. -Дядо, на са село може да е пача, но в нашия специален проект е кулинарен шедьовър!
Ибрямчо, защо лъжеш!? Ти плашаш само за ишкембе чорбасъ,тва ястие е за естетичното небце на елита от ДеБъ!
И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
Тъкмо се чудех защо няма рецепта с патешка мас и ето.... В повечето публикувани рецепти се използва комбинация от различни мазнини. До този момент отсъства комбиниране на шарлан с краве масло и зехтин.
++ Долу-горе, като случката с мой познат в Дакар - Сенегал! Донесоха му джина в голяма чаша; той измърмори, че това е вода от изплакването на чашата, и го изля във вазата, а това си беше джина!
Не знаеш какво е сферификация? Ама бабите ни нали така правеха боба!
Spherification Description Spherification is a culinary process that employs sodium alginate and either calcium chloride or calcium glucate lactate to shape a liquid into squishy spheres, which visually and texturally resemble roe.
Може да се каже, че е креативно..., но насилено и самоцелно. Самата рецепта да предизвика УАУ ефект, но не и храната като качества и вкус. Туй е формализъм И съм дълбоко убеден, че инженер химикът конструирал всичко това малко произволно си е измислял какви да са продуктите. Не, че нещо би се променило, ако медът не е боров или липсва пчелния прашец. Ама така е някак по-куул. Каква рецепта ще е ако е просто с мед и няма съставки, които изискват специално издирване. Ще повярвам в тези рецепти, които готвачите наистина предлагат в ресторантите си.
Ще дам алтернативна рецепта. Намирате прясно биволско сирене. Нарязвате го на желаните от вас парчета в подходяща чиния. Поливате със студено-пресован зехтин и ако желаете добавяте подправка по ваш избор - червен пипер, мащерка, прах от манатарки и т.н. В друга чиния нарязвате хубав домат, посолявате го и пак поливате със зехтин. Сипвате си нещо удачно по ваш вкус и редувате сирене с домат до пълно блаженство или до желаното от вас душевно състояние. Вече ако сте истински естети, може да се опитате да направите салата Капрезе било класическия вид с песто, било да я побългарите с песто от орехи, чесън и магданоз.
Лукът, който издържа 50 минути във фурната, без да стане на г*з, само в "Метро" ли го има, или мога да си го купя и от кварталната зарзаватчийница?
Some say the end is near,
Some say we'll see Armageddon soon,
I certainly hope we will,
I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
Пълен шарлатанин - некомпетентен при това, подбира съставките единствено на принципа "да звучат по-екзотично" и да са по-трудни за намиране за да изглеждат префърцунени и уж изискани. Ама кой да му каже, че т.нар. боров мед не е никакъв мед, а сладко от шишарки? Що за готвач си ако вместо да мислиш за вкусовите рецептори, гониш само визия и колко изтънчено звучи? Тотален некадърник и нефелник, разкрит си!
Уважаеми , Г-н Милен Панев ! Поздравления за познанията Ви по химия и прекрасните Ви умения на дизайнер на храна ! Ако някога реша да си сложа картина на префърцунено ястие в кабинета по химия ( какъвто не притежавам) , със сигурност ще се обърнна към Вас ! Самото ястие не мисля че заслужава коментар .....
Е тва ше обЕдвам. Само някой да услужи с пудра от киселец, че снощи ми свърши, изядоха я кривогледите. И пача лой немам, ама и със свинска ше стане /той Вождо нали така обича.../ Воден лук също немам, една скилидка чесън се търкаля в хладилника, и едно тебеширено овчо сиренье, тамън щех да го фърлям. Калиев перманганат само една лъжица имам, не знам дали е ядлив... Абе ше стане чуден обед, много благодаримЕ за рецептата, Дневникъ..
Ще дам алтернативна рецепта. Намирате прясно биволско сирене. Нарязвате го на желаните от вас парчета в подходяща чиния. Поливате със студено-пресован зехтин и ако желаете добавяте подправка по ваш избор - червен пипер, мащерка, прах от манатарки и т.н. В друга чиния нарязвате хубав домат, посолявате го и пак поливате със зехтин. Сипвате си нещо удачно по ваш вкус и редувате сирене с домат до пълно блаженство или до желаното от вас душевно състояние. Вече ако сте истински естети, може да се опитате да направите салата Капрезе било класическия вид с песто, било да я побългарите с песто от орехи, чесън и магданоз.
Пълни глупости. Редакцията да си иска парите обратно. Каква е тая манджа една шепичка?? Аз разбирам манджа със сос, гарнитура, ама това е... Има хиляди начини за печене на пиле, свинско, телешко, агнешко, за баници, хляб, правене на смляко, сирене, кашкавал. Баш с тея глупости ли трябва да се занимаваме??
Сметнах, че продуктите, необходими за 1 порция са около 1170 грама. Но като гледам порцията на снимката, не вярвам да има повече от 30 грама. Нещо (или някой) дава много фира
Сметнах, че продуктите, необходими за 1 порция са около 1170 грама. Но като гледам порцията на снимката, не вярвам да има повече от 30 грама. Нещо (или някой) дава много фира
Гледам, че никой не е забелязал, че пръстените от прясна паста трябва да се пекат 2 (ДВА) часа при 80градуса, а после и да се запържат. ДВА ЧАСА печене за нещо, което няма да става за ядене след това! За останалото няма какво да добавя, освен че ми е любопитно дали някой някога изобщо е опитвал от тази (и другите) рецепта; дали самите готвачи са ги пробвали. Аз се съмнявам.
Ясно е, че се гаврят с читателите! Аз не виждам нито някакъв смисъл от това, нито някаква логика издателите да продължават да го правят. То верно, че това е от т.нар. либерални издания, но вече определено се вижда, че сред читателите преобладават здравите хора, а верните фенове се броят на пръсти.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK
EU Fighter
Рейтинг: 413 НеутралноИстинско удоволствие за сетивата! Произведение на изкуството! Заслужава си човек да плати за това!
United in diversitywwwtoчkacom
Рейтинг: 511 НеутралноNo comment.
Булаир
Рейтинг: 595 ВеселоРезултатът от един килограм продукти е потресаващ ... или готвачът си пада малко клептоман ?!
Котаракът на Шрьодингер
Рейтинг: 274 НеутралноОт снимката повече личи на рецепта за дизайнерска декорация, на ястие не прилича много.
man_un
Рейтинг: 480 Неутрално-Уважаеми клиенти, на вашето специално внимание предлагаме филитирани парченца месо, поставени върху ефирно желирано плато от естествен бульон, всичко това овкусено с...
-Чакай, бе дъще, в наше село на туй му викаме пача.
-Дядо, на са село може да е пача, но в нашия специален проект е кулинарен шедьовър!
foxa5
Рейтинг: 514 НеутралноТова е егати малоумието.😁
Лео
Рейтинг: 1060 Неутрално"Шефе, това някакво изкуство ли е или да го изхвърлям?"
Платон Фъшкиев
Рейтинг: 54 ЛюбопитноИбрямчо, защо лъжеш!?
Ти плашаш само за ишкембе чорбасъ,тва ястие е за естетичното небце на елита от ДеБъ! И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
ju.li
Рейтинг: 1568 ВеселоБез папая и Passion Fruit, няма да го лизна това!
1gmbh1
Рейтинг: 434 НеутралноТъкмо се чудех защо няма рецепта с патешка мас и ето....
В повечето публикувани рецепти се използва комбинация от различни мазнини.
До този момент отсъства комбиниране на шарлан с краве масло и зехтин.
voodoo_child
Рейтинг: 1108 ВеселоДо коментар [#1] от "LiberalToTheBones":
Е, така е, ще си плати, как да не - за глупостта се плаща, уви.
Tzar Vova Josei-ki
Рейтинг: 274 НеутралноМерси! Да се го яде!
Аз предпочитам шкембе-чорба с много чесън!
Petleshev
Рейтинг: 2219 НеутралноДо коментар [#8] от "Платон Фъшкиев":
Бивш tww09306483.Елита на ГЕРБ, филии с мас ли ръфате...? :)))
Tzar Vova Josei-ki
Рейтинг: 274 ВеселоДо коментар [#4] от "Котаракът на Шрьодингер":
++
Долу-горе, като случката с мой познат в Дакар - Сенегал!
Донесоха му джина в голяма чаша; той измърмори, че това е вода от изплакването на чашата, и го изля във вазата, а това си беше джина!
Petleshev
Рейтинг: 2219 НеутралноБаси... Цели седемдесет грама биволско сирене!
Бивш tww09306483.Някой знае ли, какво означава сферификация...?
Tzar Vova Josei-ki
Рейтинг: 274 ВеселоДо коментар [#15] от "Petleshev":
Не знаеш какво е сферификация? Ама бабите ни нали така правеха боба!
Spherification
Description Spherification is a culinary process that employs sodium alginate and either calcium chloride or calcium glucate lactate to shape a liquid into squishy spheres, which visually and texturally resemble roe.
el cucuy
Рейтинг: 8 НеутралноТова как се яде?
И също така, ще простите невежеството ми, ама трите грама калциев хлорид и двата грама алгинат на прах кога точно трябва да ги добавя?
filofob
Рейтинг: 1410 НеутралноМоже да се каже, че е креативно..., но насилено и самоцелно. Самата рецепта да предизвика УАУ ефект, но не и храната като качества и вкус. Туй е формализъм
И съм дълбоко убеден, че инженер химикът конструирал всичко това малко произволно си е измислял какви да са продуктите. Не, че нещо би се променило, ако медът не е боров или липсва пчелния прашец. Ама така е някак по-куул. Каква рецепта ще е ако е просто с мед и няма съставки, които изискват специално издирване.
Ще повярвам в тези рецепти, които готвачите наистина предлагат в ресторантите си.
picko
Рейтинг: 389 ЛюбопитноОт толкова коментари само един е положителен и по темата, но той пък е най-наплют. Дневник, защо въобще публикувате тези кулинарни произведения?
wwwtoчkacom
Рейтинг: 511 НеутралноПлатени публикации.
victortrt
Рейтинг: 339 ВеселоЩе дам алтернативна рецепта.
Намирате прясно биволско сирене. Нарязвате го на желаните от вас парчета в подходяща чиния. Поливате със студено-пресован зехтин и ако желаете добавяте подправка по ваш избор - червен пипер, мащерка, прах от манатарки и т.н.
В друга чиния нарязвате хубав домат, посолявате го и пак поливате със зехтин. Сипвате си нещо удачно по ваш вкус и редувате сирене с домат до пълно блаженство или до желаното от вас душевно състояние.
Вече ако сте истински естети, може да се опитате да направите салата Капрезе било класическия вид с песто, било да я побългарите с песто от орехи, чесън и магданоз.
lil_alex
Рейтинг: 771 ВеселоТова прилича малко на нещо, което биха яли дървесните от геймафтронс.
dasho
Рейтинг: 492 НеутралноМоже и с пудра от праз, ако нямате пудра от киселец под ръка.
султана глаушева
Рейтинг: 328 НеутралноСферификация звучи гордо. А репи с пача мас е като лъв с праз.
Мърфи е оптимист!penetrating
Рейтинг: 8165 НеутралноКрасива картина. За ядене - не знам. Не съм пробвал част от продуктите в рецептата.
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertХриси
Рейтинг: 1392 ЛюбопитноЛукът, който издържа 50 минути във фурната, без да стане на г*з, само в "Метро" ли го има, или мога да си го купя и от кварталната зарзаватчийница?
Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.izt21595181
Рейтинг: 267 НеутралноПълен шарлатанин - некомпетентен при това, подбира съставките единствено на принципа "да звучат по-екзотично" и да са по-трудни за намиране за да изглеждат префърцунени и уж изискани. Ама кой да му каже, че т.нар. боров мед не е никакъв мед, а сладко от шишарки? Що за готвач си ако вместо да мислиш за вкусовите рецептори, гониш само визия и колко изтънчено звучи? Тотален некадърник и нефелник, разкрит си!
sin mi
Рейтинг: 2813 НеутралноУважаеми , Г-н Милен Панев !
Поздравления за познанията Ви по химия и прекрасните Ви умения на дизайнер на храна !
Ако някога реша да си сложа картина на префърцунено ястие в кабинета по химия ( какъвто не притежавам) , със сигурност ще се обърнна към Вас !
Самото ястие не мисля че заслужава коментар .....
Bob
Рейтинг: 8 ВеселоЕ тва ше обЕдвам.
ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020Само някой да услужи с пудра от киселец, че снощи ми свърши, изядоха я кривогледите. И пача лой немам, ама и със свинска ше стане /той Вождо нали така обича.../ Воден лук също немам, една скилидка чесън се търкаля в хладилника, и едно тебеширено овчо сиренье, тамън щех да го фърлям. Калиев перманганат само една лъжица имам, не знам дали е ядлив...
Абе ше стане чуден обед, много благодаримЕ за рецептата, Дневникъ..
sin mi
Рейтинг: 2813 ВеселоМного хубаво , но няма ли амалгама , алгинат , калциев хлорид , хинин и течен азот няма да го ям !!!!
victortrt
Рейтинг: 339 НеутралноДо коментар [#30] от "stenlyaka":
То в сиреното сигурно има калциев хлорид поначало.
Веселин Дечев
Рейтинг: 1363 ЛюбопитноПълни глупости.
В Русия съм! В Русия съм!Редакцията да си иска парите обратно.
Каква е тая манджа една шепичка??
Аз разбирам манджа със сос, гарнитура, ама това е...
Има хиляди начини за печене на пиле, свинско, телешко, агнешко, за баници, хляб, правене на смляко, сирене, кашкавал. Баш с тея глупости ли трябва да се занимаваме??
Веселин Дечев
Рейтинг: 1363 ВеселоВече са сключили договора и са платили за целия период 😬 В Русия съм! В Русия съм!
Митев
Рейтинг: 594 НеутралноСметнах, че продуктите, необходими за 1 порция са около 1170 грама. Но като гледам порцията на снимката, не вярвам да има повече от 30 грама. Нещо (или някой) дава много фира
Митев
Рейтинг: 594 НеутралноСметнах, че продуктите, необходими за 1 порция са около 1170 грама. Но като гледам порцията на снимката, не вярвам да има повече от 30 грама. Нещо (или някой) дава много фира
sin mi
Рейтинг: 2813 НеутралноМисля, че а задължени да добавят !
sin mi
Рейтинг: 2813 НеутралноМисля, че а задължени да добавят !
calypso
Рейтинг: 434 ВеселоСнимката е сгрешена!
Това е прегоряла скумрия от миналата седмица!
Nelumbo
Рейтинг: 496 ВеселоНа мен ми заприлича на препечена богомолка.....
princess_x
Рейтинг: 1234 НеутралноГледам, че никой не е забелязал, че пръстените от прясна паста трябва да се пекат 2 (ДВА) часа при 80градуса, а после и да се запържат. ДВА ЧАСА печене за нещо, което няма да става за ядене след това!
За останалото няма какво да добавя, освен че ми е любопитно дали някой някога изобщо е опитвал от тази (и другите) рецепта; дали самите готвачи са ги пробвали. Аз се съмнявам.
cew08382781
Рейтинг: 10 ВеселоНяма боров мед, поне не от пчелите!
Гарван
Рейтинг: 542 ВеселоДа ве няма! Щот не си ходил до Ягодинската пещера или Дяволското Гърло.
Там продават пчелен мед от каквото си помислиш.
Халдип Исйолов
Рейтинг: 8 ВеселоМноо е красиво. Направо се разтапям. Тази вечер ще ям мусака.
Не си заслужава да се напрягаш безплатно.interesna
Рейтинг: 221 НеутралноНай-после нещо добро. Изключително добро. Французите ряпа да ядат.
Митев
Рейтинг: 594 НеутралноДо коментар [#40] от "princess_x":
Ясно е, че се гаврят с читателите! Аз не виждам нито някакъв смисъл от това, нито някаква логика издателите да продължават да го правят. То верно, че това е от т.нар. либерални издания, но вече определено се вижда, че сред читателите преобладават здравите хора, а верните фенове се броят на пръсти.
Head of Medusa
Рейтинг: 274 ВеселоМоля дамите да не четат...
......
.......
Бахххх ма'му!
Алф
Рейтинг: 968 НеутралноЗа пък ще от почна една капама, пък да видим кое е повече кеф. Отварям фурната...
Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.jmf29537805
Рейтинг: 275 НеутралноИ все пак 88 лева за порция си е една съвсем разумна цена.
sin mi
Рейтинг: 2813 НеутралноА за картина от бъдещ класик направо без пари !
val1320
Рейтинг: 419 ВеселоДа бе, баба ми готвеше тази рецепта два пъти седмично!Ай,сиктир,"шефове",по-рано им викахме "майсторе",когато искахме кебапчета с бира!
tqh42306221
Рейтинг: 320 НеутралноТази рецепта ще се получи наистина прекрасно ако се добави към нея и един черпак фекалии...
Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!