Кой е Христо Фильов

Кой е Христо Фильов

© Илиан Илиев



"Съвременна българска кухня" е специален проект в "Дневник", който представя 20 от най-добрите готвачи на България и техни рецепти. Всяка седмица в четвъртък ще ви запознаваме с един от готвачите и ще публикуваме първата негова рецепта. В петък, събота и неделя ще излизат още три негови авторски предложения. Рецептите са от книгата на Илиан Илиев "20 български топ готвачи". Тя е издадена от "Кактус" - издателството на Иван Манчев, по-популярен като шеф Манчев (разговор с него четете тук). Книгата е и част от инициативите, с които търговска верига "Метро" отбелязва 20 години от дебюта си на българския пазар.


Роден и израснал в София, желанието на Христо да готви го отвежда в Софийската професионална гимназия по туризъм.


Първият му стаж е като сладкар в ресторант "Модера", следва кухнята на хотел "Триада", после – ресторант "Корсо" и "Лаура кетъринг". През 2016 започва като стажант в хотел "Маринела", където по-късно остава да работи, а през следващата година печели титлата "Най-добър млад готвач на България".




Води го амбицията да бъде най-добър в това, което прави, и мечтае да се научи да приготвя отровната риба фугу.


Обича да експериментира с ароматите, а любимата му подправка е прясната мащерка.


Първата рецепта от Христо Фильов за "Терин от калмар с център от морски дявол" - вижте тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (2)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 11426 Весело

    Успех на младежа !

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  2. 2 Профил на blondofil
    blondofil
    Рейтинг: 2636 Неутрално

    Кой кой е сред комплексираните парвенюта готвачи.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK