Коремче от млечно прасенце с трюфел

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (42)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на oak17621787
    oak17621787
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Аранжировката на чинията е направо смешна, сякаш първолак е правил точки по листа. :))

  2. 2 Профил на дерибеев
    дерибеев
    Рейтинг: 2880 Неутрално

    До коментар [#1] от "oak17621787":

    А може би малкото прасенце се е разходило из чинията

    всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
  3. 3 Профил на Платон  Фъшкиев
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  4. 4 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 8121 Неутрално

    И трябва да се избере бутилка червено вино :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  5. 5 Профил на Платон  Фъшкиев
    Платон Фъшкиев
    Рейтинг: 56 Неутрално

    И трябва да се избере бутилка червено вино :)
    —цитат от коментар 4 на penetrating


    И задължително снимка във Фейсбук!

    И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
  6. 6 Профил на sow29372525
    sow29372525
    Рейтинг: 522 Весело

    Свинско коремче е далеч по изискано от шкембе. Дааа...

  7. 7 Профил на axd14700100
    axd14700100
    Рейтинг: 506 Неутрално

    ... а'ла Калигула?

    "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
  8. 8 Профил на Платон  Фъшкиев
    Платон Фъшкиев
    Рейтинг: 56 Неутрално

    Свинско коремче е далеч по изискано от шкембе. Дааа...
    —цитат от коментар 6 на sow29372525


    Ти бъди довелен,че не е написано на езика на фондацията!

    И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
  9. 9 Профил на Petleshev
    Petleshev
    Рейтинг: 2751 Неутрално

    Само не разбрах, за какво е тоя прах от цвекло. Освен това 48 часа за приготвянето му, ми се виждат малко. Трябва поне 72 часа. Така рецептата ще има по-голяма тежест. ;)

    Бивш tww09306483.
  10. 10 Профил на nikolay_mihaylov
    nikolay_mihaylov
    Рейтинг: 450 Любопитно

    А как се хапва? Режеш шкембето и го топкаш във всеки вид капка? Или редуваш хапките и капките? Или размазваш околовръст? Но последното би било грозно...

  11. 11 Профил на KRAFTWERK
    KRAFTWERK
    Рейтинг: 1466 Неутрално

    Много злогледо на снимката ......

  12. 12 Профил на areta
    areta
    Рейтинг: 1302 Неутрално

    До коментар [#6] от "sow29372525":

    Не е шкембе, това е долната част от корема на прасето, от него правят бекон, а италианците му викат "панчетта"

  13. 13 Профил на Petleshev
    Petleshev
    Рейтинг: 2751 Неутрално

    До коментар [#10] от "nikolay_mihaylov":

    Това не е шкембе. Казват му осмянка. Тоест месото, което е под стомаха на прасето, между гърдите и задните части. По-шарено и по-тлъсто. Сега се води бекон...

    Бивш tww09306483.
  14. 14 Профил на areta
    areta
    Рейтинг: 1302 Неутрално

    Абе кой би поискал да си го поръча, ако е на български т.е. пържена шарена сланина с нещо си.

    Виж ако е казано ей така по-засукано, пък и му се добавят трюфел, трилогия, тинтири-минтири... може и да се излъже някой.

  15. 15 Профил на султана глаушева
    султана глаушева
    Рейтинг: 340 Неутрално

    На “коремчето” името му е “свински гърди”, ама карай!

    Мърфи е оптимист!
  16. 16 Профил на hope
    hope
    Рейтинг: 2138 Неутрално

    За мен, да убиеш малко прасе, докато още суче от майка е варварство. Да не говорим за вкусовите качества.

    Любовта ще спаси света!!!
  17. 17 Профил на wiligri
    wiligri
    Рейтинг: 564 Неутрално

    До коментар [#16] от "hope":
    Тука сме на едно мнение!

  18. 18 Профил на еко
    еко
    Рейтинг: 301 Неутрално

    Звучи отвратително, истински канибализъм.

  19. 19 Профил на Суджук Герберите
    Суджук Герберите
    Рейтинг: 450 Неутрално

    До коментар [#9] от "Petleshev":

    Претупана работа....

    Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
  20. 20 Профил на Суджук Герберите
    Суджук Герберите
    Рейтинг: 450 Неутрално

    До коментар [#16] от "hope":

    Вкусовите качества са превъзходни!

    Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
  21. 21 Профил на Associazione Calcio Milan
    Associazione Calcio Milan
    Рейтинг: 1546 Неутрално

    Зи пьрви чувам за млечно прасенце..

    "Quando indossiamo questa maglietta rappresentiamo noi ma anche milioni di tifosi in tutto il mondo. E' fondamentale per noi dare il massimo". Davide Calabria
  22. 22 Профил на realguru
    realguru
    Рейтинг: 2146 Неутрално

    До коментар [#6] от "sow29372525":

    Това си е печена сланина. На времето на един шиш нанизвахме парче сланина, парче чушка, парче сланина, парче чушка и така докато се запълни. Малко лук печахме отделно или на шиша ако можехме да го нанижем и после го консумирахме с винце. :)

  23. 23 Профил на realguru
    realguru
    Рейтинг: 2146 Неутрално

    До коментар [#12] от "areta":

    Или по нашенски сланина :)

    Въпреки че има леки разлики с чистата сланина, тук се среща и някой слой месо. :)

  24. 24 Профил на proventuss
    proventuss
    Рейтинг: 603 Неутрално

    До коментар [#16] от "hope":

    Що, другарите много ги обичаха навремето/че и сега/,
    с ябълка в зурлата и по средата на банкетната маса.

    Някакви хора не са се примирили с агресор, който да потъпчи възможността на едни хора да правят собствения си избор - Просто Кире за Априлското въстание
  25. 25 Профил на proventuss
    proventuss
    Рейтинг: 603 Неутрално

    Зи пьрви чувам за млечно прасенце..
    —цитат от коментар 21 на Mia san Bayern


    Що така, баварците мрат за Spanferkel, така се казва на немски, можеш да си купиш цяло в по-добрите супермаркети, kъм 15Евро килото или 140-150 за цяло.

    Някакви хора не са се примирили с агресор, който да потъпчи възможността на едни хора да правят собствения си избор - Просто Кире за Априлското въстание
  26. 26 Профил на babyroo
    babyroo
    Рейтинг: 284 Неутрално

    Според касапския жаргон, млечно прасе, теле, значи сукалче. И в двата случая е доста назад по вкусови качества. А особено ме плени "трилогия от пюрета"??? Къф чуьек трябва да си, за да родиш подобна тъпня? Сигурно мозъчето му е sous-vide по рождение...

    roo
  27. 27 Профил на Gai-jin
    Gai-jin
    Рейтинг: 551 Неутрално

    Не е шкембе, не е точно и коремче, а е долни гърди. И не е млечно прасенце, защото не се прави от мляко, а е сукалче.
    Ама може ли един велик български шеф да използва такива прости думи!? Нещо по-засукано и изчепатено трябва.

  28. 28 Профил на Bob
    Bob
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Нещо му хлопа на тоя гатвач. На 'сичките от тоя "проект" им хлопат дъските :)

    ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020
  29. 29 Профил на blondofil
    blondofil
    Рейтинг: 2299 Неутрално

    До коментар [#1] от "oak17621787":

    Не е първолак а 9 то курсник от техникума по електротехника във ВТ

  30. 30 Профил на razor
    razor
    Рейтинг: 820 Неутрално

    Млечно прасенце е прасе, което е хранено с истинско мляко, а не със суроватка.

  31. 31 Профил на voodoo_child
    voodoo_child
    Рейтинг: 1058 Неутрално

    Такааа .... днес академик Котев е надскочил собствената си парадоксална мисъл, в стремежа си да излезе едни гърди пред другите клетници от готварската школа, гастролираща в Дневник. Ръсим трюфел на прасе, връз трюфела - цвекло, към това силно ароматния пащърнак, омесен с още по-силно ароматния джинджифил (трябваше да напише джинджър, недопустим пропуск!!), плюс деликатния шафран, който разбира се няма да се усети сред гореописаната вакханалия. Всичко това нацвъкано в той шарени точки. Рецептата сякаш следва в строен слог естетиката от Вазовото "Здраствуйте, братушки", където народният поет описва един български дом - "над камината - икона, над иконата - корона, над короната - орел."
    Или казано с кулинарнен език: Тюрлю гювеч. В този смисъл целта - представяне на съвременна родна кухня - е постигната.

  32. 32 Профил на Mim4o62 K
    Mim4o62 K
    Рейтинг: 8 Любопитно

    Това дали е шкембе?

  33. 33 Профил на Платон  Фъшкиев
    Платон Фъшкиев
    Рейтинг: 56 Любопитно

    Зи пьрви чувам за млечно прасенце..
    —цитат от коментар 21 на Mia san Bayern

    Тва е прасенце което бозае от чепа на баща си!

    И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
  34. 34 Профил на Платон  Фъшкиев
    Платон Фъшкиев
    Рейтинг: 56 Любопитно

    Зи пьрви чувам за млечно прасенце..
    —цитат от коментар 21 на Mia san Bayern


    Впрочем на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК му казваме прасе сукалче!
    За хората от НОВОТО ПОЗНАНИЕ е млечно прасенце!

    И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
  35. 35 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 4086 Неутрално

    До коментар [#16] от "hope":

    Е, вкусовите качества са безспорни, има няколко ферми, едната е около Пазарджик, на няколко месеца са животните, чака се ред.

    Едно от последните изпълнения, може би и последното, на един човек, един от най-великите в цялата човешка история, въобще: https://www.youtube.com/watch?v=rxxHvW0oNpU&ab_channel=Olympics
  36. 36 Профил на Santos
    Santos
    Рейтинг: 2027 Весело

    Мда-а-а-а, и целият този шум, за да ни се представи парче запечена сланина с нацвъкано като от разстроен ливаден дърдавец около нея! Просто епохално, а цената сигурно е 80-90 лв. за порция – няма „Съвременна българска кухня“ да се излага, я! Прекрасно за комплексирани сноби! Чакаме и други рецепти – например крокодилска опашка със сини сливи и манго!

  37. 37 Профил на bora bora
    bora bora
    Рейтинг: 1054 Неутрално

    До коментар [#10] от "nikolay_mihaylov":

    "Или редуваш хапките и капките? Или размазваш околовръст? Но последното би било грозно."
    ...Мм-м-м-м-м, как така ще го размазваш, дай малко въображение и френски вкус - Ближеш с език.

    Те за т"ва ги харесвам тези рецепти.

  38. 38 Профил на bora bora
    bora bora
    Рейтинг: 1054 Неутрално

    До коментар [#31] от "voodoo_child":
    +++++++++
    " Ръсим трюфел на прасе, връз трюфела - цвекло, към това силно ароматния пащърнак, омесен с още по-силно ароматния джинджифил (трябваше да напише джинджър, недопустим пропуск!!), плюс деликатния шафран, който разбира се няма да се усети сред гореописаната вакханалия. "
    Бам-бам-бам-бам....... няма значение, че вкусовете и ароматите нито се допълва нито се надграждат.....важното е да има гръмки и засукани имена, простолюдието за зейне с уста, а "разбиращите ценители" да ръсят пари.
    @Псолютно.....рецептите от тази рубрика ми приличат на тази реклама.
    https://www.vbox7.com/play :29676d1b

  39. 39 Профил на blondofil
    blondofil
    Рейтинг: 2299 Неутрално

    До коментар [#10] от "nikolay_mihaylov":

    Никакво ядене! Само ахкане, охкане, хълцане и селфита за фейса.

  40. 40 Профил на victortrt
    victortrt
    Рейтинг: 344 Весело

    При интерес от страна на аудиторията мога да дам и алтернативни рецепти със свинско и още 5 най много продукта, без подправките. Всички са на тиган и съдържат вино и сметана.

  41. 41 Профил на victortrt
    victortrt
    Рейтинг: 344 Весело

    Ползвам контра-филе и бонфиле, може и плешка

  42. 42 Профил на Perkele
    Perkele
    Рейтинг: 718 Неутрално

    63,5˚C

    седи като primer annealing temp... ало, това да не ви е PCR, бе

    Той е толкова учен, че дори не знае рецептата за киселото зеле.




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK