Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
И задължително снимка във Фейсбук!
И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
Ти бъди довелен,че не е написано на езика на фондацията!
И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
Само не разбрах, за какво е тоя прах от цвекло. Освен това 48 часа за приготвянето му, ми се виждат малко. Трябва поне 72 часа. Така рецептата ще има по-голяма тежест. ;)
А как се хапва? Режеш шкембето и го топкаш във всеки вид капка? Или редуваш хапките и капките? Или размазваш околовръст? Но последното би било грозно...
Това не е шкембе. Казват му осмянка. Тоест месото, което е под стомаха на прасето, между гърдите и задните части. По-шарено и по-тлъсто. Сега се води бекон...
"Quando indossiamo questa maglietta rappresentiamo noi ma anche milioni di tifosi in tutto il mondo. E' fondamentale per noi dare il massimo".
Davide Calabria
Това си е печена сланина. На времето на един шиш нанизвахме парче сланина, парче чушка, парче сланина, парче чушка и така докато се запълни. Малко лук печахме отделно или на шиша ако можехме да го нанижем и после го консумирахме с винце. :)
Що, другарите много ги обичаха навремето/че и сега/, с ябълка в зурлата и по средата на банкетната маса.
Някакви хора не са се примирили с агресор, който да потъпчи възможността на едни хора да правят собствения си избор - Просто Кире за Априлското въстание
Що така, баварците мрат за Spanferkel, така се казва на немски, можеш да си купиш цяло в по-добрите супермаркети, kъм 15Евро килото или 140-150 за цяло.
Някакви хора не са се примирили с агресор, който да потъпчи възможността на едни хора да правят собствения си избор - Просто Кире за Априлското въстание
Според касапския жаргон, млечно прасе, теле, значи сукалче. И в двата случая е доста назад по вкусови качества. А особено ме плени "трилогия от пюрета"??? Къф чуьек трябва да си, за да родиш подобна тъпня? Сигурно мозъчето му е sous-vide по рождение...
Не е шкембе, не е точно и коремче, а е долни гърди. И не е млечно прасенце, защото не се прави от мляко, а е сукалче. Ама може ли един велик български шеф да използва такива прости думи!? Нещо по-засукано и изчепатено трябва.
Такааа .... днес академик Котев е надскочил собствената си парадоксална мисъл, в стремежа си да излезе едни гърди пред другите клетници от готварската школа, гастролираща в Дневник. Ръсим трюфел на прасе, връз трюфела - цвекло, към това силно ароматния пащърнак, омесен с още по-силно ароматния джинджифил (трябваше да напише джинджър, недопустим пропуск!!), плюс деликатния шафран, който разбира се няма да се усети сред гореописаната вакханалия. Всичко това нацвъкано в той шарени точки. Рецептата сякаш следва в строен слог естетиката от Вазовото "Здраствуйте, братушки", където народният поет описва един български дом - "над камината - икона, над иконата - корона, над короната - орел." Или казано с кулинарнен език: Тюрлю гювеч. В този смисъл целта - представяне на съвременна родна кухня - е постигната.
Тва е прасенце което бозае от чепа на баща си! И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
Впрочем на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК му казваме прасе сукалче! За хората от НОВОТО ПОЗНАНИЕ е млечно прасенце!
И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
Е, вкусовите качества са безспорни, има няколко ферми, едната е около Пазарджик, на няколко месеца са животните, чака се ред.
Едно от последните изпълнения, може би и последното, на един човек, един от най-великите в цялата човешка история, въобще: https://www.youtube.com/watch?v=rxxHvW0oNpU&ab_channel=Olympics
Мда-а-а-а, и целият този шум, за да ни се представи парче запечена сланина с нацвъкано като от разстроен ливаден дърдавец около нея! Просто епохално, а цената сигурно е 80-90 лв. за порция – няма „Съвременна българска кухня“ да се излага, я! Прекрасно за комплексирани сноби! Чакаме и други рецепти – например крокодилска опашка със сини сливи и манго!
"Или редуваш хапките и капките? Или размазваш околовръст? Но последното би било грозно." ...Мм-м-м-м-м, как така ще го размазваш, дай малко въображение и френски вкус - Ближеш с език.
До коментар [#31] от "voodoo_child": +++++++++ " Ръсим трюфел на прасе, връз трюфела - цвекло, към това силно ароматния пащърнак, омесен с още по-силно ароматния джинджифил (трябваше да напише джинджър, недопустим пропуск!!), плюс деликатния шафран, който разбира се няма да се усети сред гореописаната вакханалия. " Бам-бам-бам-бам....... няма значение, че вкусовете и ароматите нито се допълва нито се надграждат.....важното е да има гръмки и засукани имена, простолюдието за зейне с уста, а "разбиращите ценители" да ръсят пари. @Псолютно.....рецептите от тази рубрика ми приличат на тази реклама. https://www.vbox7.com/play :29676d1b
При интерес от страна на аудиторията мога да дам и алтернативни рецепти със свинско и още 5 най много продукта, без подправките. Всички са на тиган и съдържат вино и сметана.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK
oak17621787
Рейтинг: 8 НеутралноАранжировката на чинията е направо смешна, сякаш първолак е правил точки по листа. :))
дерибеев
Рейтинг: 2880 НеутралноДо коментар [#1] от "oak17621787":
всеки коментар може и ще бъде използван срещу васА може би малкото прасенце се е разходило из чинията
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
penetrating
Рейтинг: 8121 НеутралноИ трябва да се избере бутилка червено вино :)
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertПлатон Фъшкиев
Рейтинг: 56 НеутралноИ задължително снимка във Фейсбук! И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
sow29372525
Рейтинг: 522 ВеселоСвинско коремче е далеч по изискано от шкембе. Дааа...
axd14700100
Рейтинг: 506 Неутрално... а'ла Калигула?
"Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. ГрефПлатон Фъшкиев
Рейтинг: 56 НеутралноТи бъди довелен,че не е написано на езика на фондацията! И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
Petleshev
Рейтинг: 2751 НеутралноСамо не разбрах, за какво е тоя прах от цвекло. Освен това 48 часа за приготвянето му, ми се виждат малко. Трябва поне 72 часа. Така рецептата ще има по-голяма тежест. ;)
Бивш tww09306483.nikolay_mihaylov
Рейтинг: 450 ЛюбопитноА как се хапва? Режеш шкембето и го топкаш във всеки вид капка? Или редуваш хапките и капките? Или размазваш околовръст? Но последното би било грозно...
KRAFTWERK
Рейтинг: 1466 НеутралноМного злогледо на снимката ......
areta
Рейтинг: 1302 НеутралноДо коментар [#6] от "sow29372525":
Не е шкембе, това е долната част от корема на прасето, от него правят бекон, а италианците му викат "панчетта"
Petleshev
Рейтинг: 2751 НеутралноДо коментар [#10] от "nikolay_mihaylov":
Бивш tww09306483.Това не е шкембе. Казват му осмянка. Тоест месото, което е под стомаха на прасето, между гърдите и задните части. По-шарено и по-тлъсто. Сега се води бекон...
areta
Рейтинг: 1302 НеутралноАбе кой би поискал да си го поръча, ако е на български т.е. пържена шарена сланина с нещо си.
Виж ако е казано ей така по-засукано, пък и му се добавят трюфел, трилогия, тинтири-минтири... може и да се излъже някой.
султана глаушева
Рейтинг: 340 НеутралноНа “коремчето” името му е “свински гърди”, ама карай!
Мърфи е оптимист!hope
Рейтинг: 2138 НеутралноЗа мен, да убиеш малко прасе, докато още суче от майка е варварство. Да не говорим за вкусовите качества.
Любовта ще спаси света!!!wiligri
Рейтинг: 564 НеутралноДо коментар [#16] от "hope":
Тука сме на едно мнение!
еко
Рейтинг: 301 НеутралноЗвучи отвратително, истински канибализъм.
Суджук Герберите
Рейтинг: 450 НеутралноДо коментар [#9] от "Petleshev":
Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!Претупана работа....
Суджук Герберите
Рейтинг: 450 НеутралноДо коментар [#16] от "hope":
Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!Вкусовите качества са превъзходни!
Associazione Calcio Milan
Рейтинг: 1546 НеутралноЗи пьрви чувам за млечно прасенце..
"Quando indossiamo questa maglietta rappresentiamo noi ma anche milioni di tifosi in tutto il mondo. E' fondamentale per noi dare il massimo". Davide Calabriarealguru
Рейтинг: 2146 НеутралноДо коментар [#6] от "sow29372525":
Това си е печена сланина. На времето на един шиш нанизвахме парче сланина, парче чушка, парче сланина, парче чушка и така докато се запълни. Малко лук печахме отделно или на шиша ако можехме да го нанижем и после го консумирахме с винце. :)
realguru
Рейтинг: 2146 НеутралноДо коментар [#12] от "areta":
Или по нашенски сланина :)
Въпреки че има леки разлики с чистата сланина, тук се среща и някой слой месо. :)
proventuss
Рейтинг: 603 НеутралноДо коментар [#16] от "hope":
Някакви хора не са се примирили с агресор, който да потъпчи възможността на едни хора да правят собствения си избор - Просто Кире за Априлското въстаниеЩо, другарите много ги обичаха навремето/че и сега/,
с ябълка в зурлата и по средата на банкетната маса.
proventuss
Рейтинг: 603 НеутралноЩо така, баварците мрат за Spanferkel, така се казва на немски, можеш да си купиш цяло в по-добрите супермаркети, kъм 15Евро килото или 140-150 за цяло. Някакви хора не са се примирили с агресор, който да потъпчи възможността на едни хора да правят собствения си избор - Просто Кире за Априлското въстание
babyroo
Рейтинг: 284 НеутралноСпоред касапския жаргон, млечно прасе, теле, значи сукалче. И в двата случая е доста назад по вкусови качества. А особено ме плени "трилогия от пюрета"??? Къф чуьек трябва да си, за да родиш подобна тъпня? Сигурно мозъчето му е sous-vide по рождение...
rooGai-jin
Рейтинг: 551 НеутралноНе е шкембе, не е точно и коремче, а е долни гърди. И не е млечно прасенце, защото не се прави от мляко, а е сукалче.
Ама може ли един велик български шеф да използва такива прости думи!? Нещо по-засукано и изчепатено трябва.
Bob
Рейтинг: 8 НеутралноНещо му хлопа на тоя гатвач. На 'сичките от тоя "проект" им хлопат дъските :)
ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020blondofil
Рейтинг: 2299 НеутралноДо коментар [#1] от "oak17621787":
Не е първолак а 9 то курсник от техникума по електротехника във ВТ
razor
Рейтинг: 820 НеутралноМлечно прасенце е прасе, което е хранено с истинско мляко, а не със суроватка.
voodoo_child
Рейтинг: 1058 НеутралноТакааа .... днес академик Котев е надскочил собствената си парадоксална мисъл, в стремежа си да излезе едни гърди пред другите клетници от готварската школа, гастролираща в Дневник. Ръсим трюфел на прасе, връз трюфела - цвекло, към това силно ароматния пащърнак, омесен с още по-силно ароматния джинджифил (трябваше да напише джинджър, недопустим пропуск!!), плюс деликатния шафран, който разбира се няма да се усети сред гореописаната вакханалия. Всичко това нацвъкано в той шарени точки. Рецептата сякаш следва в строен слог естетиката от Вазовото "Здраствуйте, братушки", където народният поет описва един български дом - "над камината - икона, над иконата - корона, над короната - орел."
Или казано с кулинарнен език: Тюрлю гювеч. В този смисъл целта - представяне на съвременна родна кухня - е постигната.
Mim4o62 K
Рейтинг: 8 ЛюбопитноТова дали е шкембе?
Платон Фъшкиев
Рейтинг: 56 ЛюбопитноТва е прасенце което бозае от чепа на баща си!
И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
Платон Фъшкиев
Рейтинг: 56 ЛюбопитноВпрочем на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК му казваме прасе сукалче!
За хората от НОВОТО ПОЗНАНИЕ е млечно прасенце! И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
hamiltonf
Рейтинг: 4086 НеутралноДо коментар [#16] от "hope":
Едно от последните изпълнения, може би и последното, на един човек, един от най-великите в цялата човешка история, въобще: https://www.youtube.com/watch?v=rxxHvW0oNpU&ab_channel=OlympicsЕ, вкусовите качества са безспорни, има няколко ферми, едната е около Пазарджик, на няколко месеца са животните, чака се ред.
Santos
Рейтинг: 2027 ВеселоМда-а-а-а, и целият този шум, за да ни се представи парче запечена сланина с нацвъкано като от разстроен ливаден дърдавец около нея! Просто епохално, а цената сигурно е 80-90 лв. за порция – няма „Съвременна българска кухня“ да се излага, я! Прекрасно за комплексирани сноби! Чакаме и други рецепти – например крокодилска опашка със сини сливи и манго!
bora bora
Рейтинг: 1054 НеутралноДо коментар [#10] от "nikolay_mihaylov":
"Или редуваш хапките и капките? Или размазваш околовръст? Но последното би било грозно."
...Мм-м-м-м-м, как така ще го размазваш, дай малко въображение и френски вкус - Ближеш с език.
Те за т"ва ги харесвам тези рецепти.
bora bora
Рейтинг: 1054 НеутралноДо коментар [#31] от "voodoo_child":
+++++++++
" Ръсим трюфел на прасе, връз трюфела - цвекло, към това силно ароматния пащърнак, омесен с още по-силно ароматния джинджифил (трябваше да напише джинджър, недопустим пропуск!!), плюс деликатния шафран, който разбира се няма да се усети сред гореописаната вакханалия. "
Бам-бам-бам-бам....... няма значение, че вкусовете и ароматите нито се допълва нито се надграждат.....важното е да има гръмки и засукани имена, простолюдието за зейне с уста, а "разбиращите ценители" да ръсят пари.
@Псолютно.....рецептите от тази рубрика ми приличат на тази реклама.
https://www.vbox7.com/play :29676d1b
blondofil
Рейтинг: 2299 НеутралноДо коментар [#10] от "nikolay_mihaylov":
Никакво ядене! Само ахкане, охкане, хълцане и селфита за фейса.
victortrt
Рейтинг: 344 ВеселоПри интерес от страна на аудиторията мога да дам и алтернативни рецепти със свинско и още 5 най много продукта, без подправките. Всички са на тиган и съдържат вино и сметана.
victortrt
Рейтинг: 344 ВеселоПолзвам контра-филе и бонфиле, може и плешка
Perkele
Рейтинг: 718 Неутрално63,5˚C
Той е толкова учен, че дори не знае рецептата за киселото зеле.седи като primer annealing temp... ало, това да не ви е PCR, бе