Кой е Виктор Ангелов

Кой е Виктор Ангелов

© Илиан Илиев



"Съвременна българска кухня" е специален проект в "Дневник", който представя 20 от най-добрите готвачи на България и техни рецепти. Всяка седмица в четвъртък ще ви запознаваме с един от готвачите и ще публикуваме първата негова рецепта. В петък, събота и неделя ще излизат още три негови авторски предложения. Рецептите са от книгата на Илиан Илиев "20 български топ готвачи". Тя е издадена от "Кактус" - издателството на Иван Манчев, по-популярен като шеф Манчев (разговор с него четете тук). Книгата е и част от инициативите, с които търговска верига "Метро" отбелязва 20 години от дебюта си на българския пазар.


Всичко, за което се сетите – той вече го е правил


Роден е в София. Работи като готвач повече от 25 години. Същинската му кариера стартира в хотелската верига Sheraton, където 7 години работи в Германия, България и Албания. Той е първият българин, достигнал до позиция главен готвач в 5-звезден хотел от световна верига.




Проектира и изгражда първия си ресторант Chef’s с революционната за времето си концепция open kitchen, където готвачите приготвят и лично сервират ястията на гостите си. Печели три пъти приза "Ресторант на годината" в България. За 10 години създава 3 ресторанта Chef’s - всеки с различна концепция.


Силата му е в изграждането на работна структура и атмосфера, гарантиращи на всеки готвач в екипа му, че ще се превърне в успешен главен готвач. Оглавява журито в кулинарния формат "MasterChef България". Нарича хората, с които работи, "съмишленици", проблемите – "предизвикателства", а клиентите – "гости", защото от клиента получаваш, а на госта даваш!


Черпи вдъхновение от по-старите книги, рецепти и техники. Търси връзка с традициите, когато създава нови ястия. Храната му е изненадваща, разпознаваема и винаги с респект към суровините. Ще се почувства успял, ако някой ден успее да сготви изкушаващо ястие, с което да накара вегетарианец да прояде месо.


Любимата му подправка е радостта от живота, но не би могъл да си представи ястията си без уникалния вкус на продуктите от Балканите. Иска да споделя неповторимия вкус на българските подправки, сирене и зеленчуци.


Първата рецепта от Виктор Ангелов "Вариация български сирена" - вижте тук


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (12)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Alarmstufe: Rot
    Alarmstufe: Rot
    Рейтинг: 4586 Неутрално

    Познат ми е от едно кулинарно шоу по Нова или ьТВ. Мега неприятен тип. Сигурно е добър готвач, но е труден за понасяне с непрестанните си викове. Истерия някаква, породена незнайно от какво.

    Gunter glieben glauchen globen
  2. 2 Профил на Filofob
    Filofob
    Рейтинг: 845 Неутрално

    До коментар [#1] от "Alarmstufe: Rot":

    По принцип едва ли има особено мил и драг главен готвач. Колкото и да ги изкарват извисени, това са хора, които цял живот са в кухнята. Повечето без кой знае какво образование. А пък кухнята на ресторант не е за нежни души.
    В същото време доколкото съм го засичал в Адската кухня, видимо поведението му е поза. Гледал съм американския вариант с Гордън Рамзи и той се държи ужасно. Явно това е концепцията на формата, която си идва и с името. Та Ангелов просто влиза в роля, за която му плащат. Като най-вероятно не му пука особено

  3. 3 Профил на b0b069
    b0b069
    Рейтинг: 491 Неутрално
  4. 4 Профил на rewo
    rewo
    Рейтинг: 225 Неутрално

    Този съм го виждал да крещи, вика и унижава други хора по рекламните заствки за някакво предаване за готвене.
    Този ако така ми изкрещи такъв тиган с отскок ще му забия, че после една година главата му ще има форма за уред за приготвяне на палачинки. :)

  5. 5 Профил на Bedtime for Democracy
    Bedtime for Democracy
    Рейтинг: 1105 Неутрално

    Този съм го виждал да крещи, вика и унижава други хора по рекламните заствки за някакво предаване за готвене.Този ако така ми изкрещи такъв тиган с отскок ще му забия, че после една година главата му ще има форма за уред за приготвяне на палачинки. :)
    —цитат от коментар 4 на rewo


    забелязал съм че хора които са много ербап в нета в живота са големи мишоци... кой знае какво те прави тебе твоят шеф ама иначе си готов да раздаваш тигани.

    Pure Chewing Satisfaction
  6. 6 Профил на idiotstavrev
    idiotstavrev
    Рейтинг: 286 Неутрално

    Изключително неприятен като излъчване. Не бих отишъл никога в ресторант, в който работи.

  7. 7 Профил на rewo
    rewo
    Рейтинг: 225 Неутрално

    До коментар [#5] от "serpico":

    Четете повече книжки, че тези клишета с които заливате форумите, само правят коментарите ви да издишат и да изглеждат инфантилни. :)

  8. 8 Профил на diegos
    diegos
    Рейтинг: 814 Неутрално

    До коментар [#4] от "rewo":

    Еми да, ама хората за слава и да ги дават по ТВ-ту са готови на всякакви унижения... общо взето те правят на гад и маскара, а пък не е като да не те гледат близките, дори децата ти и ти на всяка обида да викаш "да шеф, готово шеф, извинявай шеф"... и аз не го разбирам. Разбирам, че е поза, търсен ефект, гони се някаква цел и таргет, обаче да ми се държи като стар войник в казарма и да унижава зависещи от него (в смисъл на оставене в шООто)... тцъ. Тигана в главата и еб.л съм ти телевизионния проект. Лошото е, че няма да го излъчат.
    :)

  9. 9 Профил на diegos
    diegos
    Рейтинг: 814 Неутрално

    До коментар [#5] от "serpico":

    Забелязал съм, че такива дето търпят всякакви унижения в живота си и пълзят като настъпани червеи, мазнещи се на началниците си правят точно такива коментари...

  10. 10 Профил на misho73
    misho73
    Рейтинг: 1197 Неутрално

    Разбира се че в ТВ предаванията позира според формата, все пак живеем в десетилетието на риалити форматите. Симпатяга.

    Какво могат Балканите заедно: https://youtu.be/8yuxnj1AWFk
  11. 11 Профил на Alarmstufe: Rot
    Alarmstufe: Rot
    Рейтинг: 4586 Неутрално

    .В същото време доколкото съм го засичал в Адската кухня, видимо поведението му е поза.
    —цитат от коментар 2 на anton83

    Ами значи точно затова ми е противен.

    Gunter glieben glauchen globen
  12. 12 Профил на irons
    irons
    Рейтинг: 638 Неутрално

    До коментар [#8] от "diegos":

    В крайна сметка, в такова шоу участвате по Ваше желание и подписвате договор. При това с жестоки неустойки. И винаги нещичко Ви се плаща. Предаванията ( поне първите ) не са на живо и сигурно се правят хиляди повторения с цел постигането на ефект за пред масовата публика. Вероятно има и отпадащи, които никога не сме виждали. Таки дето "камерата не ги обича". Почти сигурен съм и че "излагациите" са леко нагласени и се заплащат или поне са договорени. Може би. Всичко опира до това, дали Вие желаете да изкарате едни пари и да се опитате да си постигнете минутката слава, с цената на сеир за немного претенциозния зрител, гледащ ( или просто хвърлящ едно око ) такива предавания. Аз лично съм от тези, които само от време на време хвърлят едно око, беза да се връзвам, докато чакам да минат рекламите по някой друг канал.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK