Севда Димитрова за ресторанта си Ahora: Имаме смелостта да бъдем изключителни

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (35)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на kaiser
    kaiser
    Рейтинг: 2143 Неутрално

    малко на закусваня за бърза закуска прилича, дано поне да имат добро меню.

    Не разбирам защо мастър шеф и шеф.

    главен готвач и готвач да не са обидни думи вече ?

  2. 2 Профил на hope
    hope
    Рейтинг: 2113 Неутрално

    малко на закусваня за бърза закуска прилича, дано поне да имат добро меню.Не разбирам защо мастър шеф и шеф.главен готвач и готвач да не са обидни думи вече ?
    —цитат от коментар 1 на kaiser


    ---------
    много "социалистически" звучат...

    Любовта ще спаси света!!!
  3. 3 Профил на blondofil
    blondofil
    Рейтинг: 2219 Неутрално

    До коментар [#1] от "kaiser":

    Като идва от шеф става двойно по скъпа манджата.

  4. 4 Профил на hope
    hope
    Рейтинг: 2113 Неутрално

    "Няма да бъдем обикновени, защото имаме смелостта да бъдем изключителни"
    --------------------

    дано си намерите и подходящите клиенти.

    Любовта ще спаси света!!!
  5. 5 Профил на Ramon Asvalda
    Ramon Asvalda
    Рейтинг: 1878 Весело

    До коментар [#3] от "blondofil":

    Аз при шеф готвачи не ходя.. Освен, че е тройно по скъпо, ми и е посредата на чинийката арт, вкусно, но не съм там да се чувствам по гладен като си тръгна..

    Ако ходя някъде искам се ная кат прасе, не да си правя снимки за всички повърхнотни хора да ми завиждат..

  6. 6 Профил на jpx2648o444
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  7. 7 Профил на jpx2648o444
    jpx2648o444
    Рейтинг: 8 Неутрално

    п.с. Говоря по принцип за тоя тип ресторанти, не конкретно за описания в статията.

  8. 8 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 3919 Любопитно

    Иновативно като идея, но тази виснала коса над храната не е ли...нехигиеничен момент?

  9. 9 Профил на hqz561142095
    hqz561142095
    Рейтинг: 616 Любопитно

    До коментар [#6] от "jpx2648O444":

    Абе извинявай, да те питам, какъв ти е произхода? И къде се очаква хора с твоя произход да се хранят? За един преател питам.

  10. 10 Профил на jpx2648o444
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  11. 11 Профил на blondofil
    blondofil
    Рейтинг: 2219 Неутрално

    До коментар [#8] от "daskal1":

    Аре ся, и да намериш някой косъм в гурмето ще се правиш, че няма нищо. Иначе къф пич си и за кво си даваш парите

  12. 12 Профил на hqz561142095
    hqz561142095
    Рейтинг: 616 Любопитно

    До коментар [#9] от "Калиманата":

    Интересно му е къде се хранят хора със селско-работнически произход, както попитах по-горе?

  13. 13 Профил на blondofil
    blondofil
    Рейтинг: 2219 Неутрално

    До коментар [#12] от "Калиманата":

    Ми къде, в работническо-селския стол.

  14. 14 Профил на hqz561142095
    hqz561142095
    Рейтинг: 616 Неутрално

    До коментар [#10] от "jpx2648O444":

    Виж N12

  15. 15 Профил на hqz561142095
    hqz561142095
    Рейтинг: 616 Весело

    До коментар [#13] от "blondofil":

    Не се сетих, благодаря ;)

  16. 16 Профил на jpx2648o444
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  17. 17 Профил на jpx2648o444
    jpx2648o444
    Рейтинг: 8 Неутрално

    както попитах по-горе?
    —цитат от коментар 12 на Калиманата

    По-горе питаш аз от кой произход съм и къде се очаква да се хранят хора от моя произход, а не "къде се хранят хора със селско-работнически произход". Дори не четеш какво пишеш.

  18. 18 Профил на hqz561142095
    hqz561142095
    Рейтинг: 616 Весело

    До коментар [#16] от "jpx2648O444":

    Извинявай, не разбрах това произхода ли ти е, мястото за хранене ли, или просто философията ти за живота!?!

  19. 19 Профил на hqz561142095
    hqz561142095
    Рейтинг: 616 Весело

    До коментар [#17] от "jpx2648O444":

    Ми ти уточняваш произход, не къде се храниш!?! И аз да питам, не се нервирай! Ай кажи де?

  20. 20 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 2639 Неутрално

    До коментар [#8] от "daskal1":

    Разглеждай го като арт инсталация. Бунт срещу догмите.

    Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
  21. 21 Профил на jpx2648o444
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  22. 22 Профил на baba_zozolana
    baba_zozolana
    Рейтинг: 768 Весело

    До коментар [#8] от "daskal1":

    А храната за ядене ли е, или само за гледане? 🙃

    I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
  23. 23 Профил на hope
    hope
    Рейтинг: 2113 Неутрално

    Излишна претенциозновщина за лица с ниска самооценка и аграрно-работнически произход. Аз например не бих искал некой да ми ровичка в храната половин час и да бучи там некакви листенца, трохички, да цръцка сосчета и пр., нито е хигиенично, нито практично. Най-вкусното винаги е просто. Срещу авторските интерпретации немам нищо против, но в повечето случаи са несполучливи и залагат на голо оригиналничене.
    —цитат от коментар 6 на jpx2648O444


    ------
    Абсолютно съм съгласна. На снимката си е позволила да се снима без шапка, което само по себе си говори за професионализма и. В много от случаите тези специални блюда са пълни с листенца, цветчета и сламчици, имат калории, колкото за закуска на бебе.
    Хората ходят на подобни места от снобизъм и за да се покажат. До 50- тата си година са яли пици и пържоли, но в един момент рязка им се променя вкуса.
    Ако, готвачки, като тази успеят да им вземат по 100 кинта за такива неземни манджи - евала.

    Любовта ще спаси света!!!
  24. 24 Профил на Костадин Иванов
    Костадин Иванов
    Рейтинг: 4319 Любопитно

    Не видях къде пише с големи букви РЕКЛАМА.

    Еретик
  25. 25 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 3919 Весело

    До коментар [#22] от "baba_zozolana":

    Порциите се сервират с микроскоп, за насърчаване на познанието :-)

  26. 26 Профил на daskal1
    daskal1
    Рейтинг: 3919 Весело

    До коментар [#23] от "hope":

    В защита на бебетата по света: никакви листенца, сламки и клонки в храната! :-)

  27. 27 Профил на ДрънкалУтУ
    ДрънкалУтУ
    Рейтинг: 442 Неутрално

    Ресторант като посочения Hisa Franco в Словения няма как да се случи в България.... Не защото не можем а защото няма как да го позволят. Загледани в идиотските изисквания съсипваме и малкото останала самобитна кухня. Няма как да се вкарат местни продукти защото са без сертификат , нито подправки от двора пак поради същото. Не говорим за месо или мляко от локални доставчици ще те затворят от някоя институция..... България е страна на абсурдите в отношението към дребния бизнес.

    Мани мани...
  28. 28 Профил на koalarevolution
    koalarevolution
    Рейтинг: 476 Неутрално

    Не харесвах Севда в състезанието и не смятам, че трябваше да спечели. Постоянно минаваше метър, защото ревеше и съдийте и другите играчи я съжаляваха. Според мен не е искрен човек и не говори каквото мисли т.е. струва ми се лицемерна. И има типично поведение за човек с ниска самооценка и самочувствие, който хиперкомпенсира. Изглежда ми като да се е взела много насериозно... не бих и пробвал ресторанта...

  29. 29 Профил на gost22
    gost22
    Рейтинг: 1361 Разстроено

    Ресторант като посочения Hisa Franco в Словения няма как да се случи в България.... Не защото не можем а защото няма как да го позволят. Загледани в идиотските изисквания съсипваме и малкото останала самобитна кухня. Няма как да се вкарат местни продукти защото са без сертификат , нито подправки от двора пак поради същото. Не говорим за месо или мляко от локални доставчици ще те затворят от някоя институция..... България е страна на абсурдите в отношението към дребния бизнес.
    —цитат от коментар 27 на ДрънкалУтУ


    Прав си, обаче... сертификатите пазят от ганьовщината дето ни е в ДНК-то. Помня времето, когато "Метро" (със сертифицираните стоки и фактурите) разката ментетата на „локални доставчици“ гаражните тарикати

    "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
  30. 30 Профил на hqz561142095
    hqz561142095
    Рейтинг: 616 Весело

    До коментар [#21] от "jpx2648O444":

    Хаха, смешник! Даваш определения за селско-аграрния произход за да притъпиш в съзнанието си собственото си незнание и произход, от които явно се срамуваш! Аз няма от какво да се срамувам

  31. 31 Профил на Харвард
    Харвард
    Рейтинг: 644 Неутрално

    А вие, коментиращите и мразещите, опитвали ли сте храната в този ресторант? Аз да, и не от някаква снобарщина, а защото е близо до офиса и имат обедно меню с високо качество и много разумни цени. Като изключим, че обикновено е пълно по обяд, много ми харесва и ми е вкусно винаги. Порциите изобщо не са символични.

    Когато се говори в един глас, но алангро, куролацията не куролира добре в екваторията...
  32. 32 Профил на Мусаши
    Мусаши
    Рейтинг: 920 Неутрално

    Интересно.

  33. 33 Профил на jpx2648o444
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  34. 34 Профил на ART
    ART
    Рейтинг: 279 Неутрално

    Бих харесал ресторант, в който се готви единствено със свежи продукти и подправки. В който не се пържи и загаря. В който се спазва перфектна хигиена.

    Уважение към готвачката, но тя наистина няма боне на главата и се е навела над ястието.

    На снимката на ястието виждам препъжени и загорели неща, които явно са сухи и определено изискват сос.

    Посипано е е с едро смлян чер пипер, от който всеки язваджия ще изпищи. Черния пипер се добавя на масата по желание на клиента. Затова винаги има чер пипер на масата.

    Успех на ресторанта, ама от две снимки видях три грешки, от които едната за глоба.

  35. 35 Профил на karatista
    karatista
    Рейтинг: 3844 Неутрално

    нямам търпение да си поръчам жабешкото блато! някой не ги ли учи на маркетинг тия готвачи?

    mr. Gorbachev, tear down this wall!




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK