От Лондон, през Санкт Петербург до Буенос Айрес - най-добрите 50 бара за годината

От Лондон, през Санкт Петербург до Буенос Айрес - най-добрите 50 бара за годината

© 50 BestМакар за поредна година пандемията да препятства нормалния живот, който включва и насладата от посещение на бар, класацията за 50-те най-добри в света ги подреди според достойнствата им.


За втора поредна година класацията оглавява лондонският Connaught Bar, който освен това е определен и за най-добрият в Европа. На втората категория спонсор е компанията "Перие" (Perrier).


Тазгодишните победители са пръснати в 17 държави, като 18 от класиралите се са нови номинации, пръснати в Австралия, Индия, Мексико, Русия, Аржентина, Швеция, Испания, Китай и ОАЕ.
След интензивна дискусия с представители на бранша, бармани, собственици, борда на академията, която изготвя класация, организацията "50-те най-добри" (50 Best) е получила основно препоръки въпреки пандемията класацията да бъде направена. Затова и церемонията по награждаването е била "на живо".


Популярният "Негрони"

© 50 Best

Популярният "Негрони"


Очаквано Лондон не се представя само с победителя. Под номер 2 е поставен Tayēr + Elementary, а в цялата класация има още едно място за напитки в Лондон - на 31 позиция е Kwānt.


С най-много барове, попадащи в класация в Европа, обаче е Испания. Най-добре се представя Paradiso от Барселона - на трета позиция, следван от Two Schmucks, който за година се е изкачил с 15 места до 11 позиция. Salmon Guru в Мадрид пък е на 24 позиция, а Sips от Барселона е нов в класацията и е поставен на 37-о място.


Атинските The Clumsies и Baba au Rum, заемащи съответно 4 и 14 позиция, включват Гърция с две позиции в престижната класация. Италия има три отличени бара - новото попълнение от Милано Camparino in Galleria на 27 позиция, който се присъединява към Milanese bar 1930 (под номер 20) и поставения на една позиция преди това Rome’s Drink Kong.


"Красота"

© 50 Best

"Красота"


Швеция и Русия са представени с по два бара - стокхолмският Tjoget е на 40-о място, Lucy’s Flower Shop - на 35-о. Най-добрите от Русия са московският Insider Bar под номер 13 е El Copitas в Санкт Петербург на 8 позиция - подобрение от миналата година с 19 позиции.

"Финикийци в морето"

© 50 Best

"Финикийци в морето"


Мексико с четири позиции в класацията превзема със скок Северна Америка. И четирите бара са в Мексико сити като Licorería Limantour, който е на 6 място, освен това е и най-добрият бар в Северна Америка. Към него се присъединяват новите в класацията Hanky Panky под номер 12, Handshake Speakeasy на 25 и Baltra Bar на 38.


Най-добрият бар в Южна Америка е Florería Atlántico от Буенос Айрес - на 5 позиция.


Роденият във Франция Реми Саваж е определен за Roku Industry Icon. Наградата се дава след гласуване от всички 600 членове на академията на човека, допринесъл най-много за развитието на бар индустрията.


Нюйоркският Attaboy е определен за легендарен Реми Мартен на класацията (Rémy Martin Legend) - награда, която се дава на бар, който се представя най-последователно в класацията от създаването й и може да се печели само веднъж.


Процесът по гласуване в тазгодишната класация е преминал през много промени заради ограничeнията, наложени в резултат на пандемията. Така номинациите и гласуването отразяват наблюденията на гласуващите в периода март 2020 - септември 2021 г.


Пълния списък наградени можете да видите тук.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK