Френската багета получи защита от ЮНЕСКО

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (26)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Веселин Дечев
    Веселин Дечев
    Рейтинг: 3460 Неутрално

    А Киево-печорската лавра кога?
    Ааа, сетих се, тя е православна, фашистите да правят каквото си искат в нея, ясно,

    В Русия съм! В Русия съм!
  2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНХА
    КМЕТ В СЯНХА
    Рейтинг: 312 Неутрално

    А циганската баница кога ще я признаят за нематериалното културно наследство?
    Туристите във Факултето сама за нея питат!

    РУСИЯ Е ВСИЧКО ЗА МЕН ! МЕЧТАТА МИ Е ДА СЕ ДЪРЖИМ ЗА РЪКА С ВОЛОДЯ!
  3. 3 Профил на MH
    MH
    Рейтинг: 12 Неутрално

    До коментар [#1] от "Веселин Дечев":

    Извади си руския кур от устата, не ти се разбира.

  4. 4 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 2656 Любопитно

    Домашната ракия кога?

    Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
  5. 5 Профил на Незнайко в Слънчевия град
    Незнайко в Слънчевия град
    Рейтинг: 5575 Неутрално

    До коментар [#1] от "Веселин Дечев":

    А руската салата?

    "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
  6. 6 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 2656 Весело

    С руската салата е сложна работа - почти всяка държава има свое наименование.
    В самата РФ не я наричат руска салата. А в някои страни е позната под името - влашка салата. 😉

    До коментар [#1] от "Веселин Дечев":А руската салата?
    —цитат от коментар 5 на Незнайко в Слънчевия град


    Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
  7. 7 Профил на puck_futin
    puck_futin
    Рейтинг: 3464 Неутрално

    До коментар [#4] от "DDR":


    Домашната ракия кога?
    —цитат от коментар 4 на DDR


    Сърбите си я присвоиха за тяхна!
    Пак спахме непробудно!

    Fu*k Your Opinion
  8. 8 Профил на vassilun
    vassilun
    Рейтинг: 5230 Неутрално

    До коментар [#5] от "Незнайко в Слънчевия град":

    "А руската салата?"

    "Руската" салата е всъщност "френска" салата!

  9. 9 Профил на Мариела
    Мариела
    Рейтинг: 64 Неутрално

    До коментар [#5] от "Незнайко в Слънчевия град":

    На руската салата в Русия и казват френска салата или салата Оливие, по името на създателя ѝ, готвачът от френски произход Lucien Olivier.

  10. 10 Профил на 1001
    1001
    Рейтинг: 2609 Неутрално

    Цензурата е ЕСССР е перфектна закриха ли днеска Мрия закриха

  11. 11 Профил на Роси
    Роси
    Рейтинг: 7970 Неутрално

    Тука ни продават някакъв фалшификат и му казват френска франзела.

  12. 12 Профил на Virgin
    Virgin
    Рейтинг: 598 Любопитно

    До коментар [#5] от "Незнайко в Слънчевия град":"А руската салата?""Руската" салата е всъщност "френска" салата!
    —цитат от коментар 8 на vassilun

    Кое и е френското?

  13. 13 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 2656 Неутрално

    Туй и е френското:
    "Der Oliviersalat ist eine Salatkreation des belgisch-französischen[1] Kochs Lucien Olivier, die in den 1860er Jahren im zaristischen Russland entstand, als dieser in Moskau ab 1864 das französische Restaurant Ermitage (russisch Эрмитаж) betrieb. "

    Кое и е френското?
    —цитат от коментар 12 на Virgin


    Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
  14. 14 Профил на pet_fire
    pet_fire
    Рейтинг: 4158 Весело

    Ние трябва да си защитим бай Ганьовщината си

  15. 15 Профил на Много Прост Еднокнижник
    Много Прост Еднокнижник
    Рейтинг: 2156 Неутрално

    До коментар [#1] от "Веселин Дечев":Извади си руския кур от устата, не ти се разбира.
    —цитат от коментар 3 на MH


    ХААХАХАХА

    "Maгаре да бях вързал за депутат, щяха да го изберат." "Вие сте прости и аз съм прост и за това се разбираме!" "….Акъл се набива, Томиславе, на умен човек. На прост човек к... се набива!"
  16. 16 Профил на Virgin
    Virgin
    Рейтинг: 598 Любопитно

    Туй и е френското:"Der Oliviersalat ist eine Salatkreation des belgisch-französischen[1] Kochs Lucien Olivier, die in den 1860er Jahren im zaristischen Russland entstand, als dieser in Moskau ab 1864 das französische Restaurant Ermitage (russisch Эрмитаж) betrieb. "
    —цитат от коментар 13 на DDR

    Интересно, а защо не е белгийска тогава?
    И без това белгийците като че ли са по-добри в сосовете от французите....в майонезата поне поддържат по-високи стандарти. Сос Андалуз също им се е получил.
    А Оливие може да е от френско-белгийски произход, но е роден в Москва и е израснал и се е развил в Русия. Там е живял през целия си живот, там е починал, там е погребан.
    Между другото, единственото което днес е останало от оригиналната му салата са киселите краставички.

  17. 17 Профил на Веселин Дечев
    Веселин Дечев
    Рейтинг: 3460 Весело



    . А в някои страни е позната под името - влашка салата. 😉
    —цитат от коментар 6 на DDR


    В някои не. В Чехия.
    Поздрави от Пилзен и наздраве!

    В Русия съм! В Русия съм!
  18. 18 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 2656 Весело

    Личи си школата на КГБ 😉

    В някои не. В Чехия.
    —цитат от коментар 17 на Веселин Дечев


    Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
  19. 19 Профил на pontius_glarus
    pontius_glarus
    Рейтинг: 3558 Неутрално

    Сърбите си я присвоиха за тяхна!
    Пак спахме непробудно!:
    —цитат от коментар 7 на puck_futin


    може би все още са умували какво количество земеделски спирт да добавят, и каква точно есенция?

  20. 20 Профил на pontius_glarus
    pontius_glarus
    Рейтинг: 3558 Неутрално

    Можем да опитаме с наложена баница вместо със сирене с извара. Или мусака с картофи и кайма, ама без кайма. Овче сирене с мляко на прах и палмово масло.

  21. 21 Профил на Hawaii
    Hawaii
    Рейтинг: 6468 Весело

    До коментар [#5] от "Незнайко в Слънчевия град":На руската салата в Русия и казват френска салата или салата Оливие, по името на създателя ѝ, готвачът от френски произход Lucien Olivier.
    —цитат от коментар 9 на Мариела


    Който Оливие всъщност е БЕЛГИЕЦ

  22. 22 Профил на eti mehter
    eti mehter
    Рейтинг: 4498 Весело

    Еманюел Макрон казва, че на багетата "завиждат по целия свят"."Франзелата е брашно, вода, сол, мая - и ноухауто на занаятчията", каза Доминик Анракт, президент на федерацията на пекарите.
    =======
    Мдааа , ясно...

    Добре че Емануил и Доминик ни го казаха....
    "брашно, вода, сол, мая " ....
    Съвкупност която човечеството не е знаело преди тях...:)

    Bukalemun
  23. 23 Профил на pontius_glarus
    pontius_glarus
    Рейтинг: 3558 Неутрално

    ...Мдааа , ясно...Добре че Емануил и Доминик ни го казаха...."брашно, вода, сол, мая " ....Съвкупност която човечеството не е знаело преди тях...:)
    —цитат от коментар 22 на eti mehter


    Виното се прави от гроздов сок. И "Шатоньоф дю пап" и "Стамболово" са направени от гроздов сок. Първото не можеш да го намериш под 60 лв, а второто няма проблем и за 3 лв.
    Нещата и при бирата са подобни, и при екмека.

  24. 24 Профил на pontius_glarus
    pontius_glarus
    Рейтинг: 3558 Неутрално

    До коментар [#23] от "pontius_glarus":

    мистерия е от какво се прави виното в програмите "ол инклузив" (с малки изключения)

  25. 25 Профил на pontius_glarus
    pontius_glarus
    Рейтинг: 3558 Неутрално

    Можем да опитаме с наложена баница вместо със сирене с извара....
    —цитат от коментар 20 на pontius_glarus


    по-точно с извара вместо със сирене

  26. 26 Профил на krasenoFski
    krasenoFski
    Рейтинг: 281 Неутрално

    Е и..????





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK