С руската салата е сложна работа - почти всяка държава има свое наименование. В самата РФ не я наричат руска салата. А в някои страни е позната под името - влашка салата. 😉
До коментар [#1] от "Веселин Дечев":А руската салата?
Туй и е френското: "Der Oliviersalat ist eine Salatkreation des belgisch-französischen[1] Kochs Lucien Olivier, die in den 1860er Jahren im zaristischen Russland entstand, als dieser in Moskau ab 1864 das französische Restaurant Ermitage (russisch Эрмитаж) betrieb. "
ХААХАХАХА
"Maгаре да бях вързал за депутат, щяха да го изберат."
"Вие сте прости и аз съм прост и за това се разбираме!"
"….Акъл се набива, Томиславе, на умен човек. На прост човек к... се набива!"
Туй и е френското:"Der Oliviersalat ist eine Salatkreation des belgisch-französischen[1] Kochs Lucien Olivier, die in den 1860er Jahren im zaristischen Russland entstand, als dieser in Moskau ab 1864 das französische Restaurant Ermitage (russisch Эрмитаж) betrieb. "
Интересно, а защо не е белгийска тогава? И без това белгийците като че ли са по-добри в сосовете от французите....в майонезата поне поддържат по-високи стандарти. Сос Андалуз също им се е получил. А Оливие може да е от френско-белгийски произход, но е роден в Москва и е израснал и се е развил в Русия. Там е живял през целия си живот, там е починал, там е погребан. Между другото, единственото което днес е останало от оригиналната му салата са киселите краставички.
Можем да опитаме с наложена баница вместо със сирене с извара. Или мусака с картофи и кайма, ама без кайма. Овче сирене с мляко на прах и палмово масло.
До коментар [#5] от "Незнайко в Слънчевия град":На руската салата в Русия и казват френска салата или салата Оливие, по името на създателя ѝ, готвачът от френски произход Lucien Olivier.
Еманюел Макрон казва, че на багетата "завиждат по целия свят"."Франзелата е брашно, вода, сол, мая - и ноухауто на занаятчията", каза Доминик Анракт, президент на федерацията на пекарите. ======= Мдааа , ясно...
Добре че Емануил и Доминик ни го казаха.... "брашно, вода, сол, мая " .... Съвкупност която човечеството не е знаело преди тях...:)
Виното се прави от гроздов сок. И "Шатоньоф дю пап" и "Стамболово" са направени от гроздов сок. Първото не можеш да го намериш под 60 лв, а второто няма проблем и за 3 лв. Нещата и при бирата са подобни, и при екмека.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK
Веселин Дечев
Рейтинг: 3460 НеутралноА Киево-печорската лавра кога?
В Русия съм! В Русия съм!Ааа, сетих се, тя е православна, фашистите да правят каквото си искат в нея, ясно,
КМЕТ В СЯНХА
Рейтинг: 312 НеутралноА циганската баница кога ще я признаят за нематериалното културно наследство?
РУСИЯ Е ВСИЧКО ЗА МЕН ! МЕЧТАТА МИ Е ДА СЕ ДЪРЖИМ ЗА РЪКА С ВОЛОДЯ!Туристите във Факултето сама за нея питат!
MH
Рейтинг: 12 НеутралноДо коментар [#1] от "Веселин Дечев":
Извади си руския кур от устата, не ти се разбира.
DDR
Рейтинг: 2656 ЛюбопитноДомашната ракия кога?
Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?Незнайко в Слънчевия град
Рейтинг: 5575 НеутралноДо коментар [#1] от "Веселин Дечев":
"Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. БотевА руската салата?
DDR
Рейтинг: 2656 ВеселоС руската салата е сложна работа - почти всяка държава има свое наименование.
В самата РФ не я наричат руска салата. А в някои страни е позната под името - влашка салата. 😉
Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
puck_futin
Рейтинг: 3464 НеутралноДо коментар [#4] от "DDR":
Сърбите си я присвоиха за тяхна!
Пак спахме непробудно! Fu*k Your Opinion
vassilun
Рейтинг: 5230 НеутралноДо коментар [#5] от "Незнайко в Слънчевия град":
"А руската салата?"
"Руската" салата е всъщност "френска" салата!
Мариела
Рейтинг: 64 НеутралноДо коментар [#5] от "Незнайко в Слънчевия град":
На руската салата в Русия и казват френска салата или салата Оливие, по името на създателя ѝ, готвачът от френски произход Lucien Olivier.
1001
Рейтинг: 2609 НеутралноЦензурата е ЕСССР е перфектна закриха ли днеска Мрия закриха
Роси
Рейтинг: 7970 НеутралноТука ни продават някакъв фалшификат и му казват френска франзела.
Virgin
Рейтинг: 598 ЛюбопитноКое и е френското?
DDR
Рейтинг: 2656 НеутралноТуй и е френското:
"Der Oliviersalat ist eine Salatkreation des belgisch-französischen[1] Kochs Lucien Olivier, die in den 1860er Jahren im zaristischen Russland entstand, als dieser in Moskau ab 1864 das französische Restaurant Ermitage (russisch Эрмитаж) betrieb. "
Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
pet_fire
Рейтинг: 4158 ВеселоНие трябва да си защитим бай Ганьовщината си
Много Прост Еднокнижник
Рейтинг: 2156 НеутралноХААХАХАХА "Maгаре да бях вързал за депутат, щяха да го изберат." "Вие сте прости и аз съм прост и за това се разбираме!" "….Акъл се набива, Томиславе, на умен човек. На прост човек к... се набива!"
Virgin
Рейтинг: 598 ЛюбопитноИнтересно, а защо не е белгийска тогава?
И без това белгийците като че ли са по-добри в сосовете от французите....в майонезата поне поддържат по-високи стандарти. Сос Андалуз също им се е получил.
А Оливие може да е от френско-белгийски произход, но е роден в Москва и е израснал и се е развил в Русия. Там е живял през целия си живот, там е починал, там е погребан.
Между другото, единственото което днес е останало от оригиналната му салата са киселите краставички.
Веселин Дечев
Рейтинг: 3460 ВеселоВ някои не. В Чехия.
Поздрави от Пилзен и наздраве! В Русия съм! В Русия съм!
DDR
Рейтинг: 2656 ВеселоЛичи си школата на КГБ 😉
Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
pontius_glarus
Рейтинг: 3558 Неутралноможе би все още са умували какво количество земеделски спирт да добавят, и каква точно есенция?
pontius_glarus
Рейтинг: 3558 НеутралноМожем да опитаме с наложена баница вместо със сирене с извара. Или мусака с картофи и кайма, ама без кайма. Овче сирене с мляко на прах и палмово масло.
Hawaii
Рейтинг: 6468 ВеселоКойто Оливие всъщност е БЕЛГИЕЦ
eti mehter
Рейтинг: 4498 ВеселоЕманюел Макрон казва, че на багетата "завиждат по целия свят"."Франзелата е брашно, вода, сол, мая - и ноухауто на занаятчията", каза Доминик Анракт, президент на федерацията на пекарите.
Bukalemun=======
Мдааа , ясно...
Добре че Емануил и Доминик ни го казаха....
"брашно, вода, сол, мая " ....
Съвкупност която човечеството не е знаело преди тях...:)
pontius_glarus
Рейтинг: 3558 НеутралноВиното се прави от гроздов сок. И "Шатоньоф дю пап" и "Стамболово" са направени от гроздов сок. Първото не можеш да го намериш под 60 лв, а второто няма проблем и за 3 лв.
Нещата и при бирата са подобни, и при екмека.
pontius_glarus
Рейтинг: 3558 НеутралноДо коментар [#23] от "pontius_glarus":
мистерия е от какво се прави виното в програмите "ол инклузив" (с малки изключения)
pontius_glarus
Рейтинг: 3558 Неутралнопо-точно с извара вместо със сирене
krasenoFski
Рейтинг: 281 НеутралноЕ и..????