Веселина Любенова, зам.-председател на БДС(р): Ние защитаваме интересите на 3-4 милиона предприемачи

Защо избрахте членство в съюза?

Когато каузата, която защитавахме в СДС започна да се размива, потърсих други пътища. И в СДС, и в НДСВ има криза на доверието, тъй те като не успяха да отговорят на очакванията на хората.


На какви структури ще стъпи партията ви?

Естествено е структурите на СДС, които са се разочаровани, да искат да се присъединят към нас. Вече имаме заявки от различни клубове. Гръбнакът на партията ще са млади и предприемчиви хора, които не са членували в партии.

Създавате експертни групи, ще чуят ли институциите съветите ви?

Ние защитаваме интересите на 3-4 милиона предприемачи. Странно е някой да върви срещу интереса на собствения си народ. Ако управляващите продължават да се разминават с очакванията на обществото, може скоро да сме свидетели на нови политически кризи и размествания.

Къде е мястото ви в политиката?

Позиционираме се чрез опонентите си. Очакванията на хората не се оправдават и това мобилизира левите сили. Надявам се това да не доведе до крах, както през 1990 г. В последните години СДС все пак успя на изгради нещо, новите управляващи могат да го разпилеят.

Как ще работите с десните сили?

Ние вървим по успоредни писти и целите ни са съизмерими. Това се отнася и за Бонев, и за Софиянски, и за СДС, и за ВМРО. Обществото няма интерес от конфликт в дясното, ние протягаме ръка на всички.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK