Интернет педофилията е подчинена на същите обстоятелства, които действат и в реалния живот

----------------

Д-р Бостанджиев е основател и ръководител на института "Интеракт", който обединява специалисти в областта на сексологията и психотерапията, насочили своите усилия за повишаване на сексуалната култура и укрепване на сексуалното здраве. Работи като главен асистент и лекар в Катедрата по психиатрия на Медицинския университет в София и като преподавател в Центъра за хуманитарни науки на Бургаския свободен университет и в Медицинските колежи в София и Враца.

----------------


В: Има ли някакви прилики между интернет педофилията и тази в реалния живот?

- При интернет педофилията могат да се имат предвид същите обстоятелства, които присъстват и в останалите случаи, когато детето стане обект на сексуално посегателство. Като такива се определят всички действия от страна на възрастен, който използва дете, за да предизвиква сексуалната си възбуда или да удовлетворява чрез него своята сексуална потребност.

В този смисъл сексуални посегателства са не само директното сексуално насилие, но и т.н. блудствени действия, при които възрастен съблича и опипва малолетно дете с цел да удовлетвори сексуалните си желания, както и всякакви други действия – събличане и снимане на деца в еротичен контекст, което накърнява тяхната сексуална неприкосновеност. Всички тези действия сериозно травмират детската психика, поради което са обявени за престъпления и строго се преследват от закона в почти всички цивилизовани страни.

Прочетете пълния текст на безплатния модул от сайта, посветен на евроинтеграцията - Дневник Online Европейски перспективи

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK