Бойко Борисов: Като искате от мен отговорност, дайте ми права

Кандидат за нов кметски мандат в София

Бойко Борисов

© Красимир Юскеселиев

Бойко БорисовС разговора със столичния кмет и кандидат за нов мандат Бойко Борисов завършваме представянето на някои от основните претенденти за кметския пост в София. В предишните два дни публикувахме интервюта на Мартин Заимов, издигнат от СДС и ДСБ, и на Бриго Аспарухов - избраник на БСП.


Кои ще са основните предизвикателства пред вас и какви са приоритетите ви, ако спечелите нов мандат?


- Предизвикателствата ги диктува градът. Това, че огромните инвестиции в България са в столицата и независимо от трудностите животът в София е много по-комфортен и интересен, кара хора от цялата страна да идват тук. Чудовищно е числото от близо 1000 автомобила на ден, които се регистрират в града. Разбирате ли колко много пари трябват? Магистрала върху магистралата да се прави - няма да помогне, ако не се направи така, че другите райони на България да станат привлекателни. Дори ако трябва, може някои от държавните инвестиции в София да бъдат ограничени, за да може пустеещите области да станат привлекателни и хората да не ги напускат. По социалистическо време, помните, имаше закон за софийското жителство, за да не прииждат толкова хора. Но чисто експертно погледнато, няма как да бъде регулиран този процес освен икономически.
Тоест трафикът в София може да бъде овладян само ако не прииждат повече жители с автомобили, не виждате други ефикасни мерки?


- Единственият начин е да спре това масово прииждане в столицата. Всичките системи, които предлагаме, които сме направили или по които работим за оптимизиране на трафика, са мярка, която би могла да действа, ако в София има 800-900 хил. автомобила. Но с това прииждане не можем да бъдем толкова адекватни и бързи. Това не означава, че за следващите четири години няма да построим необходимите обходни артерии, които да облекчат движението в града. От друга страна, в момента, в който бъде завършено метрото, можем да въведем драстични ограничения за влизане в центъра. Но за да започне платеното влизане, трябва да бъде осигурена алтернатива за придвижване.


Какви са другите проблеми?


- Затварянето на "Кремиковци". Това е язвата на София, а и освен това столицата няма накъде да се развива. Ако отпушим това и дадем възможност за развитие на север, около 10 млрд. лв. ще влязат в населението на тези села.


Кога ще има трайно решение на въпроса със софийския боклук?


- Вече минаха предпроектните проучвания и се върви уверено към изграждане на завод за отпадъци. Той трябва да е готов най-късно 2011 г. Най-важното е, че успяхме, надявам се, до сряда да финализираме сделката за купуване на 150-те декара в Кремиковци, има заделени 12 млн. лв. И това е прекрасното място за завод.


Как ще коментирате обвинението, че преди две години сте обещали неща, които не зависят от кмета, а от общинския съвет?


Кои неща?


Да прекратите концесиите например.


- И както видяхте, така пресирахме г-н Гайтански, че той продаде концесията за чистотата. Така предоговаряме концесията за "Софийска вода", че от подписаната концесия, според която за 25 години трябваше да се инвестират едва около 680 млн. лв. в София, направих така, че до 2009 г. те трябва да инвестират 250 млн. лв. Махнахме и консултантски услуги, чрез които се източваше дружеството.


А повече пари ли се плащат сега за концесията за чистотата?


- Не, но трябва да се знае, че не може градът да нараства, а разходите за чистота да остават същите.


В новата си програма обещавате да ограничите замените на общинско имущество. Как?


- Със строги критерии за целесъобразност, които за разлика от сега ще се спазват. Освен това ще се търси изменение на наредбата, според която сега, ако кметът върне заменка, общинският съвет просто прегласува и пак заменя имота.


Но и вие лично сте вкарвали предложения за замени в общинския съвет. Защо?


- Съветниците гласуваха наредба, че всичко влиза от името на кмета, за да могат сега да се оправдават с мен. Но в последно време не ви ли прави впечатление, че няма заменки? Просто защото отказвам да ги вкарвам. (На 18 септември бюджетната комисия на Столичния общински съвет одобри над 20 замени - бел. ред.)


Какво ще се случи с общинските фирми, ако останете кмет?


- Ще бъдат трансформирани в общински предприятия с финансиране от бюджета на столицата. Сега фирмите са акционерни дружества, бордовете им са направени от партийци и общинският съвет през тези партийни бордове управлява общинските фирми. "Паркинги и гаражи" например в момента вдига масово автомобили, за да захранва партийни централи със събраните пари. Аз нямам никаква власт над фирмата, а хората обвиняват мен, когато им вдигнат колата. Ако това е общинско предприятие, с общинско финансиране, а парите от него влизат в бюджета на общината, средствата ще бъдат изразходвани за улици и тротоари.


А какво ще стане с бордовете на дружествата?


- Махаме ги. Ако е общинско предприятие, ще се назначи просто изпълнителен директор. Той ще се назначава след конкурс от общинския съвет, ще носи пряка отговорност, а кметът ще може да му разпорежда. Защото в момента всички въпроси ги отправяте към кмета.


Ще приватизирате ли някои от дружествата, наскоро се писа, че възнамерявате да продадете "Софийски имоти"?


- Ние дори не знаем кои са имотите в тази фирма, кои са съдружниците, дори дали имотите са още там или не са продадени тихомълком. За София трябват много пари. Ние може да извадим няколко имота от "Софийски имоти", да ги пуснем на публичен търг, за да покрием нуждата за изграждане на нови улици и рингове около глада. Въпрос на дискусия е дали да се продаде цялото дружество или само част от него - ако можем да го приватизираме за над 700-800 млн. лв., няма лошо да се продаде. Ако не - само част от имотите.


Планирате да приватизирате несвойствени за общината дейности. Кои?


- Лифтовете например. Или общинските пазари, от които не само не влизат пари, но и се дотират от общината, за да са партийни хранилки.


Защо не тръгна нито един от проектите за подземни гаражи в София?


- И сега има три гаража, които са празни. Хората не искат да ги ползват. Трябва да се промени Законът за МВР и да се създаде общинска полиция, както във всички европейски столици, подчинена на кмета. Защото ако аз разпоредя на тази полиция всички неправилно паркирани автомобили да се извозват и да се глобяват тежко, тогава хората ще кажат: "Ами къде да паркираме?" И ако подземните паркинги са пълни и няма места, тогава вината е в нас и правим веднага нови. Всъщност всеки град в България трябва да има полиция. Ако София има такава, началникът й ще знае, че трябва да има катаджии на бус-лентите на бул. "Цариградско шосе" и градският транспорт ще се движи ритмично. По-добре ще се регулира и движението на автомобили.


Ако се осъществят тези идеи, няма ли София да се превърне в държава в държавата?


- Когато от мен се иска отговорност, трябва да ми се дадат и права.


Колко получи фирмата, ремонтирала "Цариградско шосе"?


- Не са получили нито стотинка, глобих ги 150 хил. лв...


А колко беше депозитът на фирмата?


- Няма значение. Те или ще го отремонтират както държавният стандарт казва, или няма да получат лев.


Колко общински съветници си поставяте за цел да има ГЕРБ в София?


- Хората ще кажат. Ако разберат, че ако има мнозинство, ще има отговорност, а ако няма - ще продължат пазарлъците по коридорите, това ще е за сметка на града.


С кои други партии и общински съветници бихте си сътрудничили в новия общински съвет?


- Надявам се с нормалните хора в център-дясното, които ще влязат в съвета, да намерим общ език.


Говорите за следващите четири години. Това означава ли, че имате намерение да изкарате цял кметски мандат, или ще обмисляте наново ситуацията след парламентарни избори?


- Една година отговарях дали ще ставам президент, като ясно бях казал, че нямам такива намерения. Аз съм бил кмет две години с чужд общински съвет, чужди районни кметове и чужди предприятия. И въпреки всичко доста неща успях да свърша или да предпазя да не се случат. Сега имаме местни избори. Ако успеем да конструираме добре общинския съвет и ГЕРБ се представи добре, мисля, че мога да свърша много неща. А след две години ще зависи много как ще се развият нещата в държавата. На този етап няма причина да обсъждаме тази тема.


Кой ще е основният ви опонент на тези избори?


- И аз, и ГЕРБ, имаме един опонент - тройната коалиция и червената номенклатура. Тези дни паднаха митовете, че бих могъл да правя нещо с Румен Овчаров и компания, с Доган и ДПС и да имаме нещо общо с "Атака". Митът за сътрудничеството ми с НДСВ отдавна беше развенчан - на всички избори те играят срещу мен.


Казахте, че се готвите за парламентарни избори след две години. Отказвате ли се от исканията за предсрочни?


- Всяка опозиция се старае да има предсрочни избори. Но в същото време за мен е важно ГЕРБ да укрепне като партия.

Коментари (106)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на пишман софиянец
  *****
  Неутрално

  Егати и кмета имаме! Направо ме е срам, че гласувах за него на предишните избори.

 2. 3 Профил на enterfornone
  enterfornone
  Рейтинг: 799 Неутрално

  На село си избираме селски кмет. Вие някой интелигентен ли искате?
  А, вие Дневник, какво го галите с перце?
  Така и не каза - ще изкара ли мандата си? - Да или Не - без глупости - прост едносричен отговор
  И още - какви са тия лайна в листите му за районни кметове и съветници? За тях защо не го питахте?

 3. 4 Профил на dkp
  *****
  Неутрално

  ББ е номер едно. Това е човекът.

 4. 5 Профил на мислещ
  *****
  Неутрално

  Ясно. Продължава да пречи международното положение, а отговорност се носи само, ако ти дадат неограничени права. Така де, на хартия, после пак ще се намерят куп фактори да пречат. "Аз ги хващам - те ги пускат".

  Мислете, дами и господа!

 5. 6 Профил на x
  *****
  Неутрално

  а с обшинска банка какво ше прави. Ве4е е договорил да я подари на Кова4ки?

 6. 7 Профил на ххх
  *****
  Неутрално

  Колко от т.н. софиянци могат да кажат, че са трето поколение жители на София? Истината е, че всички боклуци, мошеници и др. подобни от цялата страна са в София (не всички жители на София са такива). И тъй като в царството на слепите едноокия е цар, само Б.Борисов може малко да въведе ред въпреки недостатъците си. Повече засега не заслужавате.

 7. 8 Профил на anti
  *****
  Неутрално

  Предлагам на Бойко Борисов да не си партнира с НДСВ,за София специално да се въведе ТОЛ такса за не софийските автомобили.Кремиковци непременно да се закрие,обещетение на работещите в комбината и то да е достатъчно по европейските стандарти.От ТОЛ таксите и от освободената кремиковска земя ще има достатъчно средства за нови пътища,паркинги и пр.

 8. 9 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 1348 Любопитно

  "Дневник",защо не го питахте за състава на листата за съветници на ГЕРБ, пълна с хора, печално свързани с "модела Софиянски"?

 9. 10 Профил на Sunder
  *****
  Неутрално

  Дневник, да ви чуркам върху тежкия журнализъм!
  Абсолютно смешни въпроси, даже сигурно нищо не сте питали а са ви дали листчето с напечатания текс само да го публикувате! Нещастници! Колко ви бутнаха?
  Мутропитека, който гледа от снимката е отпрал гуша колкото за трима червени боклука, и ръси моите скапани данъци за тъпите му ПиАрчета да му правят рекламка! Всеки дебил, който има доверие на този идиот напълно заслужава всичко, което се случи и което тепърва ще се случва на нещастната ни столица и държава!

 10. 11 Профил на Мъж на място
  *****
  Неутрално

  Нищо друго да не прави, само да закрие Кремиковци и ще му издигнем
  паметник в знак на благодарност. Дерзай Бойко!

 11. 12 Профил на Няма по-нормален
  *****
  Неутрално

  По дяволите! От всички кандидати той е най-нормалният.

 12. 13 Профил на +
  *****
  Неутрално

  Тигре, тигрееее, имаш ли ПРАааа-ВА?
  Имаш ли ПРАааа-ВА - много ДАЛАВЕеее-РА!

 13. 14 Профил на наблюдател
  *****
  Неутрално

  1/ТОВА ЗА ПОВЕЧЕТО ПРАВА Е ЛОГИЧНО, НО И ОПАСНО АКО ПРАВИ ДАЛАВЕРИ
  2/АМА НЕ МИ ХАРЕСВА, ЧЕ ВСЕ ПАК Е ДОПУСКАЛ ЗАМЕНКИ. ЗВУЧИ ПОДОЗРИТЕЛНО

 14. 15 Профил на Още за отговорността
  *****
  Неутрално

  Др. Борисов,
  Напомняме Ви че поради непосещаване събранията на първичната партийна организация ще Ви бъде потърсена съответната партийна отговорност. Въпреки нашето търпение ви напомняме, по устав имаме право да прекратим членството Ви в БСП с всички произтичащи от това последствия. Що се отнася до търсенето на пайтийна отговорност знаете че може да се прояви по различен начин.

  Призоваваме Ви към повече отговорност.

  Секретар ППО

 15. 16 Профил на велосипедист от червената книга
  *****
  Неутрално

  На всички избори НДСВ играели срещу него? А защо на последните парламентарни избори Бойко беше кандидат депутат от НДСВ? Удари едно рамо на височеството и крадливата му свита.
  И къде е заводът за отпадъци? 2 години само предварителни проучвания ли правеха? Това е абсурд!
  Къде е редът по улиците на София? Паркирали по тротоарите, пешеходци по улиците, нищо не се е променило!
  Няма нито една реализирана нова идея, дребните неща се прекспонират, за всичко дребно свършено Бойко говори в първо лице единствено число. Приказки и пак приказки!
  Кой повярва, че мутра може да е кмет?
  Ако искате артист за кмет - гласувайте за него.
  И няма ли един журналист да го попита за произхода на парите на жена му Цеца, която притежава 1/4 от банка оценена на 1 млрд. лева.

 16. 17 Профил на vvkm
  *****
  Неутрално

  До №12!

  От всички кандидати, той е най-наглият!!! И безотговорен... Все някой друг му крив...

 17. 18 Профил на до трите хикса
  *****
  Неутрално

  Провинциализмът драги,3х не е месторождение, а начин на мислене.

 18. 19 Профил на Путин да му носи вода на този с "ЕнтЕ лЕ гентната физиономия от снимката.
  *****
  Неутрално
 19. 20 Профил на пълен майтап
  *****
  Неутрално

  Хаахахаха, времената на комунизЪма, когато един човек имаше неограничени права не бяха много отдавна. Е, като имаше толкова права, цъфнахме ли?

  Заб:Този човек се казваше Тодор Живков, а настоящия мераклия за права му беше гавазин

 20. 21 Профил на този действително е мутропитек
  *****
  Неутрално

  "за да може пустеещите области да станат привлекателни и хората да не ги напускат" този действително е мутропитек

 21. 22 Профил на anti
  *****
  Неутрално

  И все пак бат Бойко е по читав от останалите.Може да бъде решителен,след като спечели ГЕРБ в общината.Дайте си гласа за бат Бойко,той ще оправи всичко.ПОВЯРВАЙТЕ

 22. 23 Профил на mk
  *****
  Неутрално

  Това с "Кремиковци" ми хареса!

 23. 24 Профил на нибелунг
  *****
  Неутрално

  явно софиянци /не всички разбира се/са още да ме прощават за израза,наетап чехьлчета и амеби,които им покаже по силна сжетлина и те са устремени кьм урните.то не бяха янчулчета ,грабливите смьрфове воглаве сьс софиянски ,асега вьрхьт на кметският мармалад в софия -баш мутрата на бьлгария .в аванс-всички бегом марш кьм урните,да ви е честит Б .Б.

 24. 25 Профил на СОЦцирк
  *****
  Неутрално

  Бат Бойко ше надмине Бай Тошо, определено !

 25. 26 Профил на Сергей Станишев до Бойко Борисов
  *****
  Неутрално

  Г-н Борисов, прегледайте статията за училищната стачка, там едно младо момче от Пловдив, супергеният г-н Атанас, предлага масово заселване на учителите и лекарите на село. Ето ви смела идея,Борисов, дерзайте!

 26. 27 Профил на Макс
  *****
  Неутрално

  Този човек няма ли си съветници в предизборната кампания? По-глупаво интервю никой от кандидатите не е давал. Има откровени противоречия в разсъжденията. Приказки за целесъобразност, командност в управлението и пр - все лафове от соц. време. Пълна липса на интелигентен подход. За две години нищо не промени. РЕФОРМАТОР е нужен!

 27. 28 Профил на Gorskia
  *****
  Неутрално

  Борисов не продавайте лифтовете. Даже и на Цеко Минев. Защото когото подкрепя (финансово) Цеко и Първа инвестиционна банка - той губи изборите - за справка Ив. Костов и СДС за 39 НС, НДСВ за 40 НС, Г. Грънчаров за кмет на Банско преди 4 години и т.н.

 28. 29 Профил на столичанин не от Банкя
  *****
  Неутрално

  Като поемаше толкова отговорност, не знаеше ли колко ти са правата?Чудеса не стават-можеш да получиш доверие само от загубеняците, като теб.

 29. 30 Профил на Тони
  *****
  Неутрално

  нибелунг, само една кратка забележка - хората, родени в София, със горе-долу някакво софийско потекло, които познават града, историята му и красотата му не гласуват за ББ. Той е избран, и евентуално преизбран от пришълците, които идват от всякъде, литкат се по най-шареното нещо и решават, че имат право на глас тук. Ако на изборите могат да гласуват само родени тук ББ няма да мине 1%.
  Нека не превръщаме темата в спор София-провинция.

 30. 31 Профил на да му се дадат-
  *****
  Неутрално

  правата на Пиночет....

 31. 32 Профил на Гого
  *****
  Неутрално

  @29: Ако е знаел, значи е излъгал, когато е обещавал. Ако не е знаел, значи не си е "написал домашното"... Или просто не го е еня, защото целите му са съвсем различни от обещанията...

 32. 33 Профил на ERASER
  *****
  Любопитно

  Как се връзва завод за боклук на територията на Кремиковци и затварянето на комбината и превръщането на територията му в софийско city.

 33. 34 Профил на n/a
  *****
  Неутрално

  #31, Пиночет е направил добро на Чили, като е изтрепал комунягите. Мутрата не може да я свърши тая работа, защото е от тях.

 34. 35 Профил на Аз
  *****
  Неутрално

  Слаб кмет.
  И вече прозира какъв вятърничав популист е и той.
  А лошото е, че май няма по- добри.

 35. 36 Профил на Noname
  *****
  Неутрално

  Прочетох само първия пасаж т.е. как други области в страната трябвало да се оправят за да се оправи София и се отказах да чета нататък. Кои са хората които ще гласуват за този малоумник????????

 36. 37 Профил на Хамалин
  *****
  Неутрално

  ако симеон не беше имал властта,щяхме и след 100 години да си оправдаваме беднотията с него.
  след като беше възможен тодор живков,няма нищо невъзможно:сега е ред и на бб,след него ще го бъде и истинско магаре.ще опитаме всичко,ще си играем на сляпа баба.

 37. 38 Профил на нема начин
  *****
  Неутрално

  не може да не си го изберете този образ софиянци; направо трепе рибата.

 38. 39 Профил на Филип
  *****
  Неутрално

  "По социалистическо време, помните, имаше закон за софийското жителство, за да не прииждат толкова хора... Единственият начин е да спре това масово прииждане в столицата."
  Съгласен съм! Предлагам сегашният кмет да даде светъл пример и да напусне пръв града, барабар с предградията.

 39. 40 Профил на luli
  *****
  Неутрално

  Българинът е пълен идиот след като тази тъпа горила Боико е наи-популиарният политик.

 40. 41 Профил на До Тони, Безименния,Филип
  *****
  Неутрално

  Интересно...инфантилно плюене заради самото плюене!
  Какво лошо има в това че ББ каза да се увеличат средствата и за по-малките градове
  за да се създаде сносен живот и за останалите които още не са доприпкали в София?
  Този начин се прилага в модерните държави по света!
  Дайте някакви доводи за които да спорим а не само Блаблабла!
  Софиянката ТОНИ сигурно е главен статистик на столицата за да заяви с увереност че кореняците СОФИЯНЦИ ще изберат единствено Бриго!
  Много градове по света са разширени върху СМЕТИЩА.
  Град Мексико е върху бивше езеро.Истамбул, предградията на Париж....
  Как биха били заравнени терените за новите квартали като Суходол например? С инертни материали? Откъде? И няма ли местните да протестират че им извозват екологичната земя а им оставят голи камъни? А ще протестират ли СУХОДОЛЦИ когато върху поскъпналите им ЗАРАВНЕНИ терени започне модерно строителство? София трябва да се разширява нанякъде.Защо СУХОДОЛЦИ сами си слагат препятствия пред благоустрояването на квартала само заради ПАРТИЙНИ интереси в ущърб на собствените?
  Аз живея в САЩ и виждам как държавата или строителни фирми заравняват или прочистват непригодни терени където след това строят красиви обществени сгради.
  Мога да ви изпращам снимки-какво е било и какво е сега.
  Нещата които ви говори г-н Борисов са правилни а ВИЕ сте тези които трябва да изискате да изпълни обещанията си.
  Мислете преди да заявявате пристрастия какво печелите и какво губите за себе си,за града си ,за държавата...! Нали искате да живеете на по-добро място!

 41. 42 Профил на пожарната
  *****
  Неутрално

  Сега разбирам, ББ завалията, е бил без права. Мъка, мъка.

 42. 43 Профил на "Цялата власт - на бат' Бойко!"
  *****
  Весело

  Имаше един такъв почин преди мнооого години: "Цялата власт - на съветите!" и както се видя, той сработи и режимът издържа почти век. Предлагам на бат' Бойко да издигне за свой лозУнг "Цялата власт - на бат' Бойко!" и с него - напред към местните, парламентарните и президентските избори

 43. 44 Профил на :-)
  *****
  Неутрално
 44. 45 Профил на Стилет
  *****
  Неутрално

  Никой от останалите кметове досега не е споменавал подобна глупост:"Като искате от мен отговорност-дайте ми права"!?Правомощията и задълженията на кмета ясно са регламентирани в закона и всеки нормален кандидаткмет предварително е наясно с условиятя в които ще работи.Излиза,че Борисов преди две години се е кандидатирал неподготвен!Но тогава защо пак се кандидатира?Другото му изказване,че много провинциалисти прибивавали в София и задръствали движението,отново показва безсилие и липса на идеи и воля да реши поне един от проблемите на София!?Та нали девизът на София е :"Расте,но не старее"!Като иска спокойно движение и малко хора да се кандидатира за кмет на Брезник или Каспичан,а не на столицата на България!?Ясно е едно ,че след провалът си като гл.секретар на МВР,Борисов окончателно се компроментира с краха си като столичен кмет!!Време е да изберем истински професионалист,който да работи,а не да бърбори непрестанно и да се оплаква!!

 45. 46 Профил на ванко
  *****
  Неутрално

  абе може да е всякакъв бат' Бойко, ама е един от малкото, дето поне що-годе си върши работата - за разлика от останалите, дето само гледат да се нагушат за времето, което им остава и хич не ги е еня за други интереси, освен само за своите собствени

 46. 47 Профил на селска мутра - пожарникар
  *****
  Гневно

  от една страна е добре, че огромната част от хората във форума разбират, че този простак не става за нищо. От друга стран обаче неговите поддръжници са в повечето случаи полуграмотни и няма да видят форума.
  Не ми е ясно как стигнахме до тук - да ни управлява този неграмотен, свързан с групировки бандит. Явно хората са оскотели до крайна фаза. Няма да се учудя ако след поредното, но все по-голямо разочарование изберем да управлява някое магаре.
  срам за нас
  срам за България,

 47. 48 Профил на Възмутен
  *****
  Неутрално

  Г-н Борисов, защо не разчистите Южен Парк - 2 от незаконните паркинги ? Защо не махнете оградите на мутрите зад басейна Спартак? Знаете много добре, че закона не позволява ограждане на парковете независимо чия собственност са те. Гл.Архитект Диков и кмета на триадица Милев играят за противозаконните интереси на мутрите. Тези ограждения прекъсват естественната връзка на Южен парк-2 с Южен парк - 3. Какъв кмет сте Вие, след като позволявате безчинствата в този парк с общоградско значение ?

 48. 49 Профил на БАЩА ВИ
  *****
  Неутрално

  МАЧКАХА ВИ КОМУНИСТИ.МАЧКАХА ВИ МУТРИ.СЕГА ВИ МАЧКАТ ПАК КОМУНИСТИ.ХАК ВИ Е ДЪРВЕНИ ГЛАВИ.КАКВО ВИ ПРЕЧИ ББ? СИГУРНО ВИ Е СТРАХ,ЗАЩОТО И ВИЕ СТЕ ОТ КОМУНИСТИТЕ И МУТРИТЕ.А АКО ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНЕТЕ НА СЕЛО ПО ДОБРЕ ГО НАПРАВЕТЕ.НЕ МЪРСЕТЕ УЛИЦИТЕ И ВЪЗДУХА НА СТОЛИЦАТА ПОВЕЧЕ...

 49. 50 Профил на Филип до оня дето ме пита нещо
  *****
  Неутрално

  "Какво лошо има в това че ББ каза да се увеличат средствата и за по-малките градове
  за да се създаде сносен живот и за останалите които още не са доприпкали в София?
  Този начин се прилага в модерните държави по света!"
  Бат' Бойко си разсъждава в категориите на соц-а: "да се увеличат средствата и за по-малките градове"??? Ще ти отговоря на въпроса, ако ми кажеш какво точно има предвид мутрата-пожарникар. Какви точно средства да се увеличат и как увеличаването им ще задържи хората в провинцията? Да им се направят хубави центрове, улици - те си ги имат в повечето градове, които са по-чисти и поддържани от София. Да им се построят заводи - това го пробваха през соц-а и то (индустриализацията) НЕ спира хората! Напротив, дори увеличава мобилността им. За какво е толкова "прав" ББ?
  А ти, ако мога да попитам, защо си в САЩ, а не си стоя на село? Не е ли ясно, че София не е дестинация номер 1, голяма част от българите емигрират в чужбина. Диагнозата на ББ се дължи на огромни преувеличения и неадекватност към истинските проблеми! Задръстванията не са понеже в София идват едва ли не 1000 човека на ден и всеки от тях си взема автомобил - това е смешно! Задръстванията се дължат на лоша инфраструктура, липса на надземни и подземни железници (София няма метро! Метро имат Люлин 7, 10, 8 и Обеля), липса на обходни маршрути (система от рингове), липса на паркинги при хаотично и корупционно презастрояване, липса на култура сред пресичащите и на дисциплина сред шофьорите (всеки си кара със своя скорост, свое темпо), не на последно място - спиращи където си искат маршрутки (в Истанбул т.нар. "долмуши" си имат спирки!). Т.е. задръсванията са функция на ред нередности, липса на регламентация и на правилни инвестиции, а не на това, че селяните като Бойко дошли в големия град! А в "модерните държави" не се хвърлят безцелно средства по провинциални градове, ами има ефикасна политика по децентрализиране, прехвърляне на държавни институции в провинцията и т.н., не само "средства", както беше в соц-а.

 50. 51 Профил на поп Тарапонти
  *****
  Весело

  Ама какво да каже, обезяната му недна, като всички тъпи селяни в София, дебелогъзите лелки и смрадливите таксиджии ще си гласуват за Бойко ( дръж маркуча да гасим пожара, неговата мама стара...), щото идейната им база и интелектуалната им надстройка са сходни с неговите! И нищо чудно пак да си го изберат, мърляча му крадлив, за радост на циганетата от Факултето, където името Бойко е станало най- популярно. Честито тъпи, по - тъпи и най- тъпи нови софиянци!

 51. 52 Профил на    Провинциалистът Sir Isaak Newton
  *****
  Неутрално

  "Sir Isaak Newton began his schooling in the village schools and was later sent to The King's School, Grantham, where he became the top student in the school."

  О, Господи, гениалният Newton би се обърнал в гроба си, научавайки от някои пъпеши във форума,
  че си просто един провинциалист.

 52. 53 Профил на gara
  *****
  Неутрално

  няма значение какво, важното всеки ден от всички страни да си говорим за ББ-настоящ кмет и вечна мутра, медийте в БГ са всеядни и безмилостно "обективни" дневник най вече

 53. 54 Профил на Самуил
  *****
  Неутрално

  Искам да питам кмета защо сега се прави ремонтът в детските градини? Разбрах, че парите закъснели, затова и в една детска градина ремонтът започна тази седмица, в друга приключи тази седмица! Цяло лято спокойствие, а сега родителите се чудят кой да им гледа децата защото общината е пълна с некадърници!

 54. 55 Профил на vip
  *****
  Неутрално

  толкова е зле този господин, разплака ме от смях...нагъл и отвратителен, кой би гласувал за него?

 55. 56 Профил на от кирев
  *****
  Неутрално

  Чета отзивите за г-н Борисов и разбирам, че тези които го наричат с най-различни обидни епитети всъщност са хора не дотам качественни.До момента това е кмета,който най-много неща е направил за краткото време.Бойко Борисов се харесва на хората за ясния си и точен език и тези които недовлстват очевидно нямат грам управленчески опит за да разберат,че такава сложна система като голям град е много трудно да се преобърне да заработи в правилната посока след като 15години е структорирана неправилно.За да се преобърне се иска не само управленчески талант,воля и умения,но преди всичко най-обикновен човешки кураж,за да се изправиш на пътя на тези,които досега е обслужвала тази структора.Точно този кураж го има г-н Бойко Борисов и това е човека,който е на правилното място. Казвам това без да познавам лично г-н Борисов. Наричам го Господин защото той е нашия кмет и без да имаме нужното уважение към този,който ни е кмет не заслужаваме по добра участ.Използването на езика на пишещите по горе показва лошо възпитание на готованковци, които нищо не умеят,но не са съгласни с никого....ето такива хора са проблема на София,защото проблемите на града не само и единственно на кмета,но те са и наши и ние всички трябва да допринасяме градът да изглежда добре и в него да се живее комфортно.

 56. 57 Профил на Обективен
  *****
  Неутрално

  Вярвам, че сериозният човек може да бъде разпознат по реализма и умереността на думите му. Никой не може да управлява цял град сам и да се бие в гърдите с вечното "аз". Никога не вярвам на хора, които веднага имат отговор на всичко и се нагърбват с всякакви отговорности в първо лице единствено число. Не бих поверила града, в който живея, на човек с толкова голямо его и с така необмислен замах. Ще зласувам за Заимов - на него му личи, че мисли преди да говори, макар и да губи понякога от липсата на популизъм.

 57. 58 Профил на тото
  *****
  Неутрално

  Ей,отворковци,посочете друга алтернатива на Бойко Борисов вместо да си чешите езиците и плюете.Всички партии и партийки през годините до сега ги видяхме какво правят,така са оакани ,че не могат да изкарат един свестен кандидат-кмет .Обърнете внимание какви са групичките в общинския съвет,какви решения вземат и какви "ЗАМЕНИ " правят и на кои партийни централи се отчитат вместо да се упражнявате в плюене.Що се отнася до ремонтите на детски градини и училища,това закъсняло ремонтиране е практика в цялата страна,всичко в последният момент пак заради закъснялото финансиране от страна на общините и неадекватната работа на общинските съвети.Всички беди идват от лошото законодателство през годините от некадърни и безотговорни депутати,които в повечето случаи не знаят какво гласуват.Така е и със закона за местната власт.

 58. 59 Профил на 2007
  *****
  Весело

  Бат'Бойко е медийна звезда. Има характер говори интересно и с това се харесва на много хора. Като политик и управленец и той е в блатото на корупцията и преди вси4ко ли4ния интерес. Външното му излъ4ване му дава предимство в местните избори а и в следващите генерални такива.

 59. 60 Профил на Нормален
  *****
  Неутрално

  Страшно е да чеуш безмозъчните фенове на Бойко Борисов. От социологическите проучвания знаем, че голямата част от лумпениата ще гласува именно за него -- бивша мутра, бивш автокрадец, бивш богигард на Тодор Живков, бивш пожарникар.

  Бойко Борисов беше направен популярен от медиите. Образът му на "хайдутин народен закрилник" беше създаден от нечистоплътни вестници и телевизии, за които се оказа лека задача да манипулират лумпениата. Като главен секретар на МВР Бойко не свърши нищо особено, престъпността не е нещо по-различна от сегашната, но някой да знае името на сегашния главен секретар? Не? Така си и знаех. Докато Бойко го показваха непрекъснато в комични стойки с черния шлифер. Но за лумпениата тези стойки се оказаха магнетични, небръснатата му глава и грубоватото излъчване се оказаха магнетични и така се сдобихме с кмет-мутра.

  Като кмет ББ се издъни. Тотално. Градът е по-мръсен и хаотичен от всякога. Безобразията са видни само като се покажете на улицата, но ето ви ги добре резюмирани от Иво Беров в блога му:
  http://ivoberov.blog.bg/viewpost.php?id=113314
  под заглавие "Генералната Измама"

 60. 61 Профил на Petleshev
  *****
  Неутрално

  Звучи ми като перифраза на Архимед, който искал опорна точка, за да повдигне Земята... Та така са нещата с правата на бате ни Бойко... Номера с носенето на отговорност сме го гледали, колкото пое някаква такава в МВР, тоест никаква!
  Хе-хе-е-е-е такъв селянин за кмет ще си изберат софиянци, ще умра от смях... На всички пишман граждани в София един селяндур начело! Каквито столичаните - такъв и кмета!

 61. 62 Профил на grajdanin
  *****
  Неутрално

  Скъпи медии, престанете да ми пробутвате тази маймуна всеки ден пред погледа! Като искам да гледам маймуни, ще си пусна Енимъл планет или Дискавъри!

 62. 63 Профил на Сириус
  *****
  Гневно

  По въпроса със заменките....от МЕДИЯПУЛ:
  "ГЕРБ пълни столичните си листи с хора на Софиянски "
  ГЕРБ реши да заложи в София на част от хората, вкарани в настоящия Столичен общински съвет (СОС) и общинската администрация с политическата подкрепа на бившия кмет Стефан Софиянски и неговата формация ССД. В понеделник председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов официално представи предложенията на партията за хора, които да управляват града.

  Най-голямо присъствие на хора от ССД в ГЕРБ има при кандидатите за районни кметове. Там са настоящите административни ръководители на “Искър” Йордан Томов, на “Овча купел” - Пламен Йорданов, на “Нови Искър” - Зорница Атанасова, на “Възраждане” - Ева Сеизова, на “Кремиковци” - Томи Николов, както и зам.-кметът на “Подуяне” Ева Митова.

  Самият Томи Николов ще се бори за трети мандат районен кмет като при първия мандат влезе с подкрепата на СДС, втория - със ССД, а сега ще се опита и с ГЕРБ.

  В листата за общински съветници са настоящите общински съветници, избрани зад името на Стефан Софиянски Константин Тилев (19-ти) и Орлин Иванов (14-ти). И двамата обявиха преминаването си към ГЕРБ още след основаването на партията на Бойко Борисов. Освен тях в листата е и юристът Андрей Делчев (11-ти), който е бил шеф на юридическия отдел на Министерски съвет, председател е на Българската петролна и газова асоциация и е работил по подготовката на концесията за "Софийска вода".

  Районните кметове, които ГЕРБ реши да лансира, са едни от най-активните сред колегите си при предложенията за замени. Само преди седмица Томи Николов лансира три замени, а Ева Сеизова оферира 4 сделки за продажби и една за прекратяване на съсобственост. През последната седмица комисиите на СОС разгледаха предизборно общо 17 предложения за замяна на общински имоти, 8 продажби и 7 предложения за замени.

  Това принуди столичният кмет Бойко Борисов да излезе с официална декларация, с която призова да се спрат до изборите сделките с общинско имущество. В листата на ГЕРБ прави впечатление още присъствието на настоящия общински съветник, председател на общинската транспортна комисия и син на Тошо Тошев - Радослав Тошев от “Гергьовден” (8-ми).

  Солидното наличие на хора от досегашната общинска администрация в листите на партията бе обяснено от председателя й Цветан Цветанов с нуждата от приемственост. Според него тези общински съветници и районни кметове са доказали, че могат да се справят в трудни ситуации и са допринесли за развитието на поверените им зони в града.

 63. 64 Профил на baba Vuna
  *****
  Неутрално

  Не виждам какво толкова е направил за града, освен медийните му изяви разбира се. Ремонтите не закъсняха поради липса на средства или работна ръка а съвсем целенасочено се забавиха, за да се активизира преди изборите и хората да си мислят, че върши толкова много работа, без да се интересува че така допълнително се затруднява движението както на превозни средства така и на пешеходци. Лесно се критикуваше и Софиянски за СОФИЙСКИЯ боклук, а сега да има някакво развитие по този въпрос? И това твърдение че сегашния общински съвет, респективно общинските съветници пълнят различни партийни каси, тогава защо ББ толкова радушно приема всички отритнати от тези партии /общински съветници и депутати/. Баба ще гласува този път за десен кандидат, защото ББ е кандидат на бившата БКП, НДСВ, борческите структури и кой знае още на кого.

 64. 65 Профил на До БАЩА ВИ
  *****
  Неутрално

  Господине - Вие сте изтъкан от злоба и арогантност. Толкова по-зле за Вас. Но казвате нещо много вярно. "Мачкаха ви комунисти. Мачкаха ви мутри.". Вярно е , но ако смените времето със сегашно, ще стане още по-вярно. В лицето на Б.Б. и сега ни мачкат комунисти и мутри.

 65. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 66. 67 Профил на gerbadjiia
  *****
  Неутрално

  Бате Бойко ако въведе софийско жителство и изгони селяните, първо от себе си трябва да започне.

 67. 68 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Дзен коан:

  Ако трима души ви влязат в къщата един след друг, първият се изсере на килима в хола, вторият препикае кушетката, а третият опърди всички стаи, кой от тях е най-добрият кмет?

  gradinko.bg
 68. 69 Профил на Йовчо
  *****
  Неутрално

  ДАЙТЕ МИ!

  ...

  Дайте ми, дайте ми роля в порно-драма,
  дайте ми, дайте ми шперца готов.
  Искайте, искайте това, което нямам ...

  П.С. Боко Тиквата бегай на Банки!

 69. 70 Профил на Гинеколог
  *****
  Неутрално

  Забравяте приноса на ББ в гинекологията!! Я си го спомнете с бялата престилка там....- самата интелектуалност! (ББ, има такова понятие..)

 70. 71 Профил на Писател
  *****
  Неутрално

  ББ - гинеколог?? Нов прочит на сагата "ББ и дупките....".

 71. 72 Профил на Аналфабет
  *****
  Неутрално

  На кмета Борисов не вярвам нито дума. Не вярвам и на другите кандидати. От всичките не мога да припозная никой, който ще ликвидира кучешките глутници и техните изпражнения от центъра на София, които ще спре циганските каруци по "Стамболийски" и "Опълченска", който ще облече ватманите и шофьорите на тролейбуси в спретнати униформи, който ще ликвидира задръстванията. Няма да гласувам!

 72. 73 Профил на Last Sword
  *****
  Неутрално

  Колко интересно само!!! Идва ми да ахна. Всички напляха ББ, но малцина споменаха и някой друг? Кой да дойде? Заимов? Внукът на съветския разузнавач шпионирал цялата тази скапана държава? Или Бриго, който "искал още нещо да даде на народа"? Още от какво? Още палки, още издевателства? Смях, смях, смях. Само Тити Папазов остава. Поне ме забавлява. Ти-ти Папазо-ов!!! Вижда се защо сме на тоя хал. Плюнки - море, конструктивно - нищо. Дебилна нация - дебилни управляващи.

 73. 74 Профил на Обективна
  *****
  Неутрално

  Не мисля, че новите граждани на София са селяндури. Повечето от тях идват от спретнати, чисти и приятни градове и несъмнено биха предпочели и София да се превърне в такъв град. Майка ми е дошла от провинцията, привлечена от по-добрите условия за образование и работа в столицата и аз съм й благодарна за това. Просто градът нараства и е необходима по-добра инфраструктура, за да се чувстват всички тези хора добре и у дома си. Лично аз не мисля, че Бойко Борисов е способен да постигне това. Виждала съм негови изяви по телевизията и ми направи впречатление грозното и пренебрежително отношение, което проявява към подчинените си. Личи си, че разсъждава като мутра - кой му се подмазвал, кой лазел след него, ей такива неприятни изказвания... Мисля, че толкова голям град се управлява от екип, а ББ не може да работи в екип. Егото му е твърде голямо. Един такъв човек мисли само за това как да се изтъкне, как да се бие в гърдите. Не бих му поверила столицата като поле за изява - току-виж си вдигнал паметник! Този човек има абсолютно нереална представа за това какво се изисква от него и къде са границите на възможностите му. Погледнете го - ще праща пари в провинцията, за да си стоят хората там! Нека не забравя, че се кандидатира за кмет само на София, а не на цяла България и че управлението на другите градове далеч не зависи от него. София има проблеми, които не се набиват в очите на всички и решаването на които не би предизвикало медийна сензация. Не мисля, че човек като Бойко изобщо би си губил времето с тях - ценното време, през което би могъл да пребоядиса някоя сграда в центъра и да позира пред нея. Освен това не бих поверила толкова много възможности тайно да изкараш някой лев и да подариш това-онова на познати на човек с толкова контакти в престъпния свят. Мисля, че Бойко Борисов е един позьор, напълно неспособен да се справи с толкова сериозна задача. Първо, защото няма да му остане време от толкова популизъм; второ, защото подбира екипа си не по това кой колко е компетентен а по лични симпатии и трето, защото не уважава подчинените си - а те именно са хората, които би трябвало да решават истинските проблеми докато Бойко затваря Цариградско шосе точно преди изборите. Ще гласувам за Мартин Заимов - той говори като разумен и умерен човек, което показва, че има много по-реална представа за ситуацията от самия Бойко. Воденето на шоу се поверява на най-гръмогласния, ръководенето на цял град - на най-умерения и най-разумния. Пък и ми харесва визията му за София - оптимистична и реалистична

 74. 75 Профил на @@@
  *****
  Неутрално

  до ОБЕКТИВНА
  4е ти коя си? София да не ти е собственост,та няма да я поверяваш на Б.Б.щО за смехории си седнала да дрънкаш?,и кой те пита за кого ще гласуваш.Както и да си 4ешете езиците-Бойко пак ще бъде новия ви кмет,.Бате Бойко,4ака те много работа,а за софийският боклук,що не по4неш от тези тук ..и да видиш,4е от боклука няма да остане следа

 75. 76 Профил на Обективна - До @@@
  *****
  Неутрално

  Аз съм гражданин на София и смятам да гласувам. Аз и хората като мен ще изберат кой да управлява София, не мислиш ли? А да ме наричаш боклук мисля, че е малко пресилено. Точно в стила на бате ти Бойко. За тези неща се мисли, човече, не се дрънка просто ей така. Бойко също е добре да се научи да мисли.

 76. 77 Профил на силно дясноцентристко управление
  *****
  Неутрално

  След местните избори ще има силно дясноцентристко управление в страната. Това заяви неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборна среща на ръководството на партията с издигнатите от нея кандидати за кметове.

  На срещата присъстват и представители на областните и общинските структури на ГЕРБ. Ние сме една нормална народна дясноцентристка партия, която работи за интересите на обществото. Разликата между нас и останалите партии е в това, че ние поемаме отговорност.

  На тях им е позволено всичко, но на нас не, заяви Борисов. Всички останали партии са срещу нас, но съм убеден, че доброто представяне на местните избори ще затвърди доверието на Европа и на обществото ни, че ГЕРБ събира под знамената си най-добрите кадри, категоричен беше Борисов.

  Той обаче предупреди кандидатите, че трябва да носят отговорност за всяко свое действие. Това, че сте номинирани, не означава, че нищо няма да ви се случи, защото всеки, който предаде идеята и маскари партията, ще се раздели с нея, подчерта Борисов.

  Той уточни, че ГЕРБ е демократична партия, но всяко едно действие на нейните членове, както и на кандидат-кметовете се отразява върху него като лидер на партията. Според него е било хубаво на евроизборите ГЕРБ да не бъде първа политическа сила, за да не се главозамайва.

  Борисов, който е кандидат за втори мандат като столичен кмет, смята, че листата за общински съветници, издигната от БСП в София, не е на социалистите, а на Румен Овчаров.

  Орешарски си е хвърлил шапката от радост, че се е отървал от Кадиев, посочи Борисов. Издигането на независими кандидати е измишльотина, която цели да скрие политическата безотговорност на сегашните партии, посочи още той.

  Всеки кандидат, който бъде избран за кмет или за общински съветник, ще подпише декларация и договор за открито управление, защото това е отговорът на въпроса кой и кога носи политическа отговорност, заяви от своя страна председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

  Той уточни, че това е очакването на обществото, на което ГЕРБ отговаря. Според Цветанов членовете на ГЕРБ трябва да имат нов морал, за да отговорят на очакванията на хората. Също така той беше категоричен, че ГЕРБ ще води политика на антикорупция.

  Цветанов призова кандидатите за кметове да следват примера на успешните градоначалници и като пример за такъв посочи Бойко Борисов. ГЕРБ излиза днес много по-сплотена като партия от преди 10 месеца, когато започна изграждането й като политическа сила, заяви още Цветанов.

  Той се обърна към кандидатите за кметове с призива никога да не забравят откъде са тръгнали и кои са техните избиратели, защото ще трябва да им дават отчет. Хората очакват от нас да не бъдем поредната политическа сила, която да ги разочарова.

  Ние трябва да върнем доверието на избирателите към партиите, каза Цветанов. ГЕРБ издига свои кандидати в 243 общини, а в 28 от тях е в коалиция, които обаче не са безпринципни. Партията е провела анкети в градовете, за да чуе отговорите на хората на въпросите, които ще зададат към бъдещите кметове.

 77. 78 Профил на симпатизант
  *****
  Неутрално

  Бойко Борисов не е безгрешен като всеки човек. Обаче цялата тази кандидат-кметска пасмина, дето се събра - като започнеш от Бриго и свършиш до Бинев, ПРОСТО НЕ СТАВА. За Тити да не говорим! Колкото повече се опитват да го чернят, толкова по-симпатичен ми става! Комунисти, братчета мили, в момента той е единственият мъж в държавата. С хомосексуалисти не става! Дано поне това сте разбрали!

 78. 79 Профил на Наблюдател
  *****
  Любопитно

  Едно време комунягите скандираха: Ста-лин...Ста-лин!След това: Б-К-П...Б-К-П! А,сега тук чета, че скандират: Бой-ко...Бой-ко! И си правя странна аналогия.

 79. 80 Профил на до Филип
  *****
  Неутрално

  Всичко това дето изброи искаш от ББ за две години и то без да ти наруши спокойствието??!!!
  За тази дейност са нужни 100 милиарда евро и срок 100 години!
  Пътят ми от дома до офиса е 15 минути а го минавам с колата за 55 минути.
  Такъв трафик сигурен съм, не си виждал като съдя по писанията ти.
  Но хората решават този проблем по начин който никак няма да ти хареса!
  В Хонк Конг и Сингапур са направили т.н. РИНГОВЕ и пресичането на който и да е се заплаща-на едното място прогресивно нарастващо при влизане а на другото една и съща такса но плащана по 5 пъти на влизане и по 5 пъти на излизане.
  В Дубаи се плаща по три пъти на влизане и на излизане по 1.5 амер.долара всеки път и това е всеки ден- 26 дена, отделно високите цени за паркиране.
  Това е за да не се пречи на бизнеса от мотаещите се без нужда насам натам и е само за който може да си го позволи.
  Парите които се събират от тези такси се дават за мостове на кръстовищата и само за транспорта на града.
  При такива решения ти и Хан Крум ще оревете орталъка че ви дискриминират както направихте когато ви затвориха Цариградско шосе за 3 дена!
  Твоите претенции са за утре и звучат налудничаво.
  Очаквам твоя Съветски Герой да реши въпроса за три дена след изборите.
  Не ни призовавай да гласуваме за Съветска Власт и не определяй-тоя ще краде в бъдеще а тоя няма...!

 80. 81 Профил на Нормален
  *****
  Неутрално

  Всеки народ си заслужава съдбата и всеки град си заслужава кмета.

  Един що-годе интелитентен човек би се стреснал само от цитата-заглавие на статията, което Дневник (много сполучливо) са избрали. Нямал права Бойко, затова не можело да му се търси отговорност! Егати наглостта просташка и мутрашка! Права на кмета са много добре известни, те са законово определени и ако Бойко се е интересувал какви са, е можел да ги научи преди да се кандидатира за кмет! Като ги смята за недостатъчни, да не се е кандидатирал първонабално!

  Простотията и лумпениата смятат Бойко за мъж ... може би дори за МЪЖ. Тъпо, тъпо, загубено племе, да си мъж значи да носиш ОТГОВОРНОСТ. Не да си як, не да говориш грубо, не да си небръснат. А да носиш отговорност. Бойко е пълна п***а по тази линия, защото не може да носи отговорност. Той не отговаря за неуспехите - все някой друг му е виновен. Не случайно казват на Бойко, манекенката.

  Прочее, носенето на отговорност е непопулярно сред българското природонаселение. Затова и неносенето на отговорност от страна на кмета не ги дразни, стига да говори грубовато и да им се заканва на "онези там горе?. Затова и природонаселението ще живее гадно - заслужава си го.

 81. 82 Профил на bulgarian visitor
  *****
  Неутрално

  Do KMETA,

  20- ti avgust edin csas sam v Sofia,
  Luvov most,chakam na zelena svetlina da premina na ulicata,
  poglednah v djasno na dolu i vidjah bokluka na grada.
  Poglednah pred krakata si goljam pluh premina barzo v ljavo...Na horata koito chakaha kato mene ne im napravi nikakvo vpechatlenie.
  Takova neshto na posledak vidjah predi 20 godini v grad Culcutta.
  Vmesto SUV namerete sredstva da si izchistite grada od bokluka za da ne plashite turistite.

 82. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 83. 84 Профил на хахаха
  *****
  Неутрално

  Да са живи и здрави, наистина. Ама победата не им я пожелавам. Бойко толкова много се обича и съм сигурна, че много ще страда ако му да даде мегдан да се излага.

 84. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 85. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 86. 87 Профил на Last Sword
  *****
  Неутрално

  мръсните миризливи селЕндури? тц-тц един от тях даже що годе се е научил да пише. Тежко е в крайните квартали...

 87. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 88. 89 Профил на СИНЯ КАУЗА
  *****
  Неутрално

  Гласувайте за Бойко, после пак ще ревете че са ви излъгали, че не сте знаели и др.таива. Бойко е мутра и се опитва да легитимира ДС, ама те се били променили, били герои...срам..срам...

 89. 90 Профил на Читател
  *****
  Весело

  Като чета последните, про-Борисов, простащини съм сигурен, че образованата и интелигентна прослойка в София вече е разбрала, кой подкрепя настоящия кмет. Лумпени тип "атакисти". "Во-лен, Во-лен, хип-хип-ура"

 90. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 91. 92 Профил на анархист
  *****
  Разстроено

  Има една дума, която обяснява всичко : ХУНТА !
  Бойко Борисов работи последователно за нея. За да му се вържеш или ти плащат, или толкова ти е акъла !
  Боже пази от Бойко !

 92. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 93. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 94. 95 Профил на от Китаеца
  *****
  Неутрално
 95. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 96. 97 Профил на Педераст
  *****
  Неутрално

  Б.Б е наш и ние сме негови!

 97. 98 Профил на чичо
  *****
  Неутрално

  Нима нямаш законното право да отвоюваш Южен парк -2 от Мутрите. Първо приложи тези права които имаш, а после искай още Г-н Борисов. Нима не е твое право да сложиш моратариум на цялата бандитска предизборна дейност на СОС. А и защо, няма никой от СОС в затвора ? Да казваш,че незнаеш какво става с престъпното общинско дружество Софийски имоти е равносилно на това, да кажеш, че неси знаеш задълженията, като кмет и изобщо неси вършиш работата.

 98. 99 Профил на простак - пожарникар - мутра - неграмотен
  *****
  Неутрално

  и ас съм за Бойко Борисоффф

 99. 100 Профил на Нормален
  *****
  Неутрално

  Простите хора наричат критиката, възмущението и негодуванието, "плюене". И в простотията си мислят, че използвайки термина "плюене", обезсилват критиката и я правят безобидна. За сведение на простите хора, "плюене" в този смисъл е яростно хулене без аргументи. Докато критиката срещу Бойко Борисов е чудесно аргументирана: той се издъни като кмет, много добре се знае точно в акви неща се издъни, и сега става смешен като се оправдава, че не му достигали права.

  Отново пускам линк към блога на Иво Беров, където се казва съвсем конкретно какви генералски обещания не са изпълнени: http://ivoberov.blog.bg/viewpost.php?id=113314

  Заимов би бил много по-добър кмет, в това няма съмнение. Чудеса той не може да направи и София ще си остане мръсен, провинциален, сив и скучен град на хаос и ориенталщина. Никой кмет не може да промени това, защото манталитета на природонаселението е такъв. Но все пак, Заимов може да въведе нещо като наченки на порядък, да поозапти безобразията, да натисне за градоустройствен план и т.н., а не да оставя нещата на самотек като Бойко, който си мисли, че да напълни с вода Ариана и да направи показен ремонт на Цариградското стига.

  И не мога да разбера защо простите хора непрекъснато намесват дядото на Мартин Заимов. На тези избори се явява Мартин, не дядо му.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK