Огнян Минчев: Очаквам мащабна манипулация и фалшификация на изборите

политолог

Огнян Минчев: Очаквам мащабна манипулация и фалшификация на изборите

© Асен ТоневДва месеца преди изборите как оценявате политическата ситуация?


- Имам затруднения да оценявам тази политическа ситуация през призмата на един уравновесен и безпристрастен политически анализ. Нещата, които се случват у нас, за пореден път надхвърлят рамките на мислимата арогантност и са отстъпление от най-елементарни позиции на човешко достойнство и себеуважение. Не може два месеца преди изборите пред очите на всички, без изобщо да си дадеш труд да се прикриеш, да осъществяваш такива спешни, истерични, гигантски кражби на публична собственост. Като например далаверата с НАП и ИПК "Родина". Като заменките на високостойностни гори и терени, включително част от "Натура 2000", които се раздават на висши мутри и премиерски роднини, дори и след обявяване на мораториум. Има граници, при които у нормалния човек трябва да задейства механизмът на срама. Това не се случва, напротив - последните остатъци на публична държавна собственост се разграбват по изключително безскрупулен начин. "Защото сме социалисти" ще откраднем всичко. Пак. След като бащите ни откраднаха всичко през 40-те, а батковците ни - през 90-те години.


Паралелно с тези сделки върви ударна промяна в последния момент на изборното законодателство - за какво говори този стил?
- И стилът, и съдържанието говорят за съвършена безпринципност. Мнозинството на БСП и ДПС дори не се старае да ги аргументира. Откровено се подиграват на всички ни, като предлагат абсурдни обяснения. Приемат "мажоритарен елемент" за 31 едномандатни окръга, където всеки депутат ще бъде избиран от различен брой избиратели - като най-безсрамно заявяват,че народът така искал. Очевидната цел на този т.нар. мажоритарен елемент е да даде бонус на големите парламентарни партии да вземат по няколко депутати повече. Така броят мандати за БСП ще се увеличи, за десницата - ще намалее, и синчагите на Политбюро отново ще се намърдат във властта - този път с ГЕРБ. Другите мерки са - удвояване на прага за коалиции и пропагандно производство на марионетни фалшиви "десници". Тези срамни мероприятия могат да бъдат обобщени под един лозунг: каквото и да си мислите, каквото и да правите, ние оставаме на власт.


Координирано действие ли е, че след като Яне Янев внесе предложението за 8-процентната бариера, от БСП заговориха, че това е идея на "десните" и нямат нищо общо с нея.


- Проблемът не е в някаква случайно подбрана кукла на конци, която учредява партия и бива натъпкана с подбрани папки с документи, за да й се вдига личният рейтинг. Обяснението тръгва от доста по-далеч - още оттам, че българската демокрация беше зачената в ситуация, в която нас отново "ни освободиха" отвън. Ситуация, в която българското общество не произведе своя достатъчно автономна и достатъчно силна морална и политическа алтернатива, която да се погрижи за неговите интереси. Демокрацията в българското общество по силата пак на това външно "освобождение" беше зачената в лъжа и манипулации. Създаде се формалната, фасадната институционална среда на демократично управление, но се запази реалната социална, стопанска и политическа власт на същата партия и олигархия, която съсипа българското общество през втората половина на ХХ век.Последното нещо, което можете да очаквате от тях, е принцип, ценност, морал.


Какъв трябва да е бил залогът, за да се реши премиерът Станишев на толкова дискредитираща стъпка, като сделката със сградите на НАП например, сключена с групировка, открито сочена за свързана с ДПС?


- Години наред и аз, и други колеги този премиер сме го щадили като млад политик. И сме го подкрепяли - и в битките с Първанов, и в нелеката ситауция на балансиране и в БСП, и в управлението заедно с октопода ДПС. Правили сме го с надеждата, че е интелигентен и модерен човек, който като овладее по-добре механизмите на властта, ще допринесе за модернизиране на страната, за да се изчистят авгиевите обори от 60-годишното управление на неговата партия. За съжаление крушата не падна по-далеч от дървото. Станишев, след като действително овладя инструментите на властта, ги използва със същата, да не кажа и с по-голяма поквара от своите предшественици. Създаде си и собствена политическа полиция за разправа с опоненти в лицето на ДАНС. Не смятам за нужно да се спирам специално на Доган и ДПС - за никого вече не е тайна, че елитът на ДПС и Доган са криминална групировка. Говоря за елита на ДПС, не за обикновените хора, които са закарвани под строй до урните. Във властта елитът на ДПС се държи по брутално мародерски начин. Проблемът е в това, че премиерът, който все пак стои начело на правителството, с видимо удоволствие й партнира и продължава активно да участва във възпроизводството на криминалната държава.


Реалистични ли са очакванията за търсене на отговорност при хронично болното състояние на съдебната и въобще на правоохранителната система, за което най-прясната илюстрация е отказът за регистрация на ръководството на една от традиционните политически партии, каквато е СДС?


- Съдебната власт с нищо не е по-добра от останалите, а и принципът на разделението, който гарантира взаимното им възпиране и баланса между тях, тук съществува формално. Българската държава е тотално криминализирана от бившата комунистическа партия и нейните специални служби и този процес е проникнал във всички власти и институции. Посткомунистическата олигархия като криминална инфраструктура на българската държава няма вътрешни разделения, които да възпират един или друг неин клон. И съдебна, и законодателна, и изпълнителна власт са де факто в ръцете на същата инфраструктура. Тя няма да позволи, докато не бъде изтласкана от властта, да се установят в държавата гаранциите за нормативен ред, за стабилност и справедливост на държавно-политическите и административните решения. Тези елементи от българската действителност изглеждаха проевропейски дотолкова, доколкото смятаха Европа за будалата, който ще им дава пари, без да ги пита как ги харчат. В момента, в който стана ясно, че това няма да се случи, те вече не са толкова проевропейски. Ако тази политическа гарнитура бъде преизбрана на власт, проблемността на европейското членство на България ще нараства.


Ако се върнем към първия въпрос - очевидно очаквате влошаване на политическата ситуация около изборите.


- Влошаването витае във въздуха и не е необходима особена проницателност да се види. Това, което ни очаква на изборите, са гигантски манипулации и, опасявам се, системни фалшификации на изборните резултати. Мафията на различни равнища ще направи всичко възможно да режисира своята "изборна победа". Това ще изостри допълнително обществените отношения и би могло да доведе не просто до купуване на гласове или до късо съединение между различните интереси, а до внасяне на открито насилие в политическите отношения. Защото престъпната йерархия няма да се спре пред нищо, за да опази завоюваните си територии. Вижте какво става в Молдова. Това е, от което най-много се опасявам. Опасенията ми рязко нарастват, след като властта открито използва съда за политически цели, отказвайки регистрация на новото ръководство на СДС. Този отказ, направен с пределно арогантни политически аргументи от един съд, е на практика организиран опит да се осакати и предотврати участието на пълноценна опозиция на предстоящите избори. Решението на съда връща служебно СДС в ръцете на марионетките на Доган в тази партия - в ръцете на тези, които докараха СДС до границата на изчезване като политическа сила.


При това положение струва ли си опозицията да стои в парламента?


- Мястото на опозицията е в парламента. Мястото на всички нас - граждани със съвест и обществена отговорност - е пред парламента. Когато "Атака" напусна Народното събрание в знак на "протест", БСП и ДПС получиха удобно мнозинство и без НДСВ. Така редица законодателни предложения - включително тези на нашата гражданска коалиция "Сам избирам" - бяха провалени в пленарната зала: искането за регионални преброителни центрове, за задължителен банков превод на пари за кампанията над две минимални заплати, публичен регистър за даренията на партиите в реално време и т.н. Решението на въпроса не е опозицията да напусне парламента. Решението е посткомунистическата олигархия да остане в малцинство в парламента.


Статистически факт е, че след всяко управление на БСП икономическите и социалните проблеми са толкова дълбоки, че само тогава опозицията бива допускана във властта - за да потегне разпадналата се държава. Споменахте сделките, които сега се правят с мащабни публични ресурси, в същото време все по-открито се говори за изтъняването на бюджета и дори минаването му на червено, а пикът на кризата предстои. В този смисъл няма ли да е исторически по-справедливо, ако сегашната власт бъде преизбрана и й се наложи да се справя със собственото си наследство?


- И как ще се справя - като се извини? Надявайте се... Тройната коалиция ще се справя с кризата, като установи открита диктатура в страната. Всички предпоставки дори днес са налице - всесилна политическа полиция - ДАНС, в лична услуга на олигархията, открита и нагла кражба на публична собственост в полза на властващия криминален елит, смазване на опозицията, цензура върху електронните медии, усилена подготовка за масово фалшифициране на предстоящите избори, производство на политически марионетки провокатори. Какво остава до открита диктатура - открито да се извади сопата. Преизберете ги - и няма да чакате дълго... Молдова номер две е на прага: същият нагъл постболшевишки елит, същата обществена пасивност, същата зависимост от варварската имерия на Изток. Има ли нужда от посочване на още прилики?


Не помогна ли Европейската комисия на тези процеси с обещанието, за което самият Станишев съобщи - да не огласява политическия си доклад преди изборите?


- Докладът има периферно значение в случая. Проблемът е кой може да събуди заспалия среден българин - под носа му измъкват за пореден път свободата да урежда собствения си живот. А иначе Европейската комисия има сериозен проблем с България - засега тя е безпомощна да се справи както с наглостта на Кремъл спрямо Европа (в енергетиката например), така и с последователите на Путин в София.


Как трябва да се разчита сегашната и бъдешната роля на президента?


- Първанов е политическа фигура на доизживяване. Той ще остане в политическата история като безличен президент, пропилял и двата си мандата в безплодни интриги, безпринципна задкулисна борба за власт, откровен мързел и предателство на българските национални интереси в отношенията му с Русия и "Газпром". Първанов имаше съществен ресурс да манипулира политическата сцена допреди няколко години - достатъчно е да споменем бащинството му на тройната коалиция. Днес посткомунистическата олигархия се отнася към него все по-снизходително, за да не кажем подигравателно. Тя осуети политическия му проект с ДПС около Христо Ковачки и го подмени с гнусния цирк на "янетата". Първанов мълчи - пред очите му и с активното му участие България се превръща в интегрална част от постсъветското пространство.


Има ли достатъчен ресурс в обществото да се възпротиви на тези развития?


- България е част от един постимперски рикошет на рестврация, който се стреми да възкреси имперското величие на постболшевишка Русия. Отчаян опит, от който по-зрелите демокрации в Централна Европа се спасиха, като категорично обновиха своите елити и обвързаха системно своите институции, включително и тези за сигурност, с Европа и институциите на Запада. Ние си позволихме лукса да позволим отново да ни обвържат пряко с вампирското възкресение на имперска Москва. Членството ни в НАТО и ЕС е гола фасада, с която криминалната гарнитура на власт открито се подиграва. Ще трябва да понесем и политическите, и социалните последствия от това. Европа сама по себе си няма да може да ни помогне. Трябва да се събудим в реалното време самите ние.


Реставрацията е илюзия - тя ще се срути много по-бързо от режима на съветския болшевизъм. Но това ще отнеме време. Затова основният въпрос е - имаме ли ние като нация това време и можем ли да си позволим още връщане назад, след като същата олигархия ни закопа за цялата втора половина на XX век?


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (204)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на b
  *****
  Неутрално

  Много смело и точно!
  Де не го пребият с винкели човека скоро!
  Ще е жалко, защото не са много тези хора. Обикновено колегите му са бивши храненици на БКП/БСП.

 2. 2 Профил на MGUK
  *****
  Неутрално

  Много важно и нетложно е СДС-ДСБ да издигнат нови лица и да работят за протестен вот.

 3. 3 Профил на цитат
  *****
  Неутрално

  Години наред и аз, и други колеги този премиер сме го щадили като млад политик. И сме го подкрепяли - и в битките с Първанов, и в нелеката ситауция на балансиране и в БСП, и в управлението заедно с октопода ДПС. Правили сме го с надеждата, че е интелигентен и модерен човек, който като овладее по-добре механизмите на властта, ще допринесе за модернизиране на страната, за да се изчистят авгиевите обори от 60-годишното управление на неговата партия. За съжаление крушата не падна по-далеч от дървото. Станишев, след като действително овладя инструментите на властта, ги използва със същата, да не кажа и с по-голяма поквара от своите предшественици. Създаде си и собствена политическа полиция за разправа с опоненти в лицето на ДАНС.

 4. 4 Профил на скептик
  *****
  Неутрално

  Шапка Ви свалям, г-н Минчев!

 5. 5 Профил на b
  *****
  Неутрално

  От друга страна, ако гадовете фалшифицират изборите, може да се получи революционна ситуация, чрез която българският народ най - накрая да се освободи от своите душмани, а и малко държавно имущество да събере обратно.

 6. 6 Профил на Maystora
  Maystora
  Рейтинг: 8 Неутрално

  То трябва да си сляп глух и тъп,за да не осъзнаеш пълната деградация и липса на елементарно достойнство у комунистическата популация.За съжаление имунната система на обществото ни е разбита ,а липсата на противодействие ражда изродените, причудливи форми и образования като "Герб" и "РЗС"

  Синята Коалиция
 7. 7 Профил на Византиецът
  *****
  Неутрално

  Какъвто е народът, такива са му управниците!
  Знае се още от римско време.

 8. 8 Профил на 1Наум
  *****
  Неутрално

  "Мястото на опозицията е в парламента. Мястото на всички нас - граждани със съвест и обществена отговорност - е пред парламента. " Хора, гответе се! Май няма да ни се размине уличният протест! Още сега, преди изборите. А при ФАЛШИФИЦИРАНЕ на изборите - ВСИКИ НА ПЛОЩАДА!

 9. 9 Профил на Lili Kostova
  *****
  Неутрално

  Тъжно. Направо трагично. Но е истина. Горчива истина.

 10. 10 Профил на iwan
  *****
  Неутрално

  Браво на Огнян Мин4ев! 4удесни коментари!

 11. 11 Профил на Наблюдаващ:
  *****
  Неутрално

  Забелязвам
  УСПИВАНЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА У НАС:
  /какво ще рече/
  Ако нагряваш една жаба бавно, тя няма да го усети!
  И така можеш да я ИЗПЕЧЕШ ЖИВА!
  По същия начин и българското общество съвсем бавно, полека, но много целенасочено се отдалечава от демокрацията! В медийно, съдебно, законово отношение! И слабата сега автентична десница се подлага на нови и нови изпитания...
  Идеята-без някой да забележи, един хубав ден да се събудим ...
  ПРЕДИ 1989г! Но...но с часна собственост, в ръцете на ... ДС, стопанската номенклатура!

 12. 12 Профил на Наистина
  *****
  Неутрално

  Вярно, че е много смело и точно. Дневник е масово посещаван сайт. Обаче сутрешният блок на БиТиВи е с милионна аудитория. А тази сутрин при Бареков се бяха изтъпанчили Яне консерватора, барабар с ренегата Абаджиев и някакви кандидати за евродепутати от партията им. Бяха представени като новите лица на десницата, които ще сменят системата, ще вкарват в затвора, ще въздават възмездие... Изобщо репертоара на Жорж Ганчев. В тая връзка към правдивите и гневни слова на Огнян Минчев за страхотните изборни гешефти, които ни чакат, може да се добави медийното торнадо, което се вихри и което ни снесе Кобурготев преди 8 години, а сега ще възцари за трети мандат ДПС-БСП.

 13. 13 Профил на Stefan
  *****
  Неутрално

  В продължение на интервюто с Огнян Минчев искам да запитам:
  А какво говориха псевдодесни хора като Едвин Сугарев, Иво Прокопиев и Явор Дачков. Когато се питахме тук докъде ще стигне новата чума те непрекъснато сочиха десните виновни за туй-онуй. Тяхната полза, впрочем беда, е толкова значима, колкото и на самите комунисти и ченгета.
  Техните лигавщини им изядоха публиката и главата, на нашите и техните деца мечтите.
  Поклон пред смелостта на Огнян Минчев!

 14. 14 Профил на ееее
  *****
  Неутрално

  Да, Тейлъра е добър!
  Много истина има в думата му.
  Жалкото е, че май няма алтернатива - за кого да се гласува? За повече от 1 век в главата на болшинството българи мисълта за влезе в политиката е свързана с желанието да се ползва благини, а в последно време и да се краде безнаказано.
  Гражданското общество е химера (да не кажа проститутка, на която всеки се качва и то без да си плати), ако няма кой да го организира на истинска полза роду

 15. 15 Профил на 1Наум
  *****
  Неутрално

  Засега битката за медиите е загубена. Това трябва да се компенсира с много усилия с работа на място - по трудния начин, по класическия начин. Дано десните го разберат и да активизират структурите си.
  Ако на хората в малки и големи градове и села им е зле, ако виждат какво правят местните дерибеи, ако усещат ударите на кризата и липсата на подкрепа (еврофондовете) нищо все още не е загубено, но трябва да си там и да им кажеш: "НИЕ ще ви върнем в Европа - ТЕ ще ви пратят някъде на изсток"
  На изток от рая...

 16. 16 Профил на EXIT
  *****
  Неутрално

  Май е време да стягаме куфарите... докато не са затворили границата...

 17. 17 Профил на Аз
  *****
  Гневно

  Положението е зловещо, но въпросния среден българин такава депресия и апатия го е обхванала ... матрицата на социалистическо-догановат машина добре го е загърнала, та утре пак ще пусне традиционната бюлетина.
  На тези избори всеки ТРЯБВА да гласува. Обичайно тези, които виждат отвъд матрицата пасуват. Днес е време за действие.
  Иначе ще ни чакат минимум 4 още по- кошмарни години и окончателен позор над БГ.

 18. 18 Профил на Kosta
  *****
  Неутрално

  Този не беше ли преподавател по научен комунизъм?

 19. 19 Профил на критична
  *****
  Неутрално

  Отдавна не съм чела по смислен коментар от т.нар. гилдия на политозите. Както винаги о.минчев е в своя собствена лига... евала

 20. 20 Профил на Десен алианс
  *****
  Неутрално

  Много точно казано. Изглежда, че се връщаме към ранните 90 на миналия век. Жалко, че беднотията, ориенталските маниери и трудностите на живота правят хората безразлични, като че ли не разбират корените на злото.

 21. 21 Профил на do Kosta
  *****
  Неутрално

  Дори да е бил, се е променил. Такива като тебе обаче си остават тъпи.

 22. 22 Профил на Милена
  *****
  Неутрално
 23. 23 Профил на Един
  *****
  Неутрално

  Ми то не остават много варианти за избор, освен площадът. Въпросът е кога? - преди или след изборите

 24. 24 Профил на klj
  *****
  Неутрално

  фотографа ясен а кой е журналиста иван костов бойко борисов мартин димитров или самия уважаван мой съгражданин огнян минчев повече няма да питам за да не изпадна в положението на автора на интервюто и на предноизказалите се преди мене

 25. 25 Профил на dome
  *****
  Неутрално

  добре е написано, но в мене остава въпросът - защо този умен човек Огнян беше толкова ентусиазиран при избора на Обама. как може в един момент да бичуваш разсипията, некадърността и поквареността на така наречените социалноотговорни партии в нашата страна а после да подкрепяш същите отвъд океана
  Огняне много ме разочарова да знаеш - бях ти голям фен

 26. 26 Профил на Тракиец
  *****
  Гневно

  идва момента на големия избор..........

 27. 27 Профил на Boqn
  *****
  Неутрално

  Г-н Минчев това е истината но какво да се направи като матриала/електората/ е такъв.
  Немаме други.

 28. 28 Профил на jhg
  *****
  Неутрално

  дневник много бързо закривате тази страница

 29. 29 Профил на da
  *****
  Неутрално

  отново идат избори и отново "the usual suspects" излизат на припек - Минчев, Стойчев, Кръстев, Райчев започват да мътят главата на избирателя...жътва е..., ех, ако можеше да има избори всеки 6 месеца, цена нямаше да има

 30. 30 Профил на Боец
  *****
  Гневно

  Комунистите разбират само от бой.

  Да ги пребием от бой на изборите!

 31. 31 Профил на berbenkov
  *****
  Неутрално

  Огнян Минчев - смел човек,
  лице на 21-ви век!!!

 32. 32 Профил на glen
  *****
  Неутрално

  Защо никой от пишещите до тук не видя основното от написаното от огнян минчев "Демокрацията в българското общество по силата пак на това външно "освобождение" беше зачената в лъжа и манипулации. Създаде се формалната, фасадната институционална среда на демократично управление, но се запази реалната социална, стопанска и политическа власт на същата партия и олигархия, която съсипа българското общество през втората половина на ХХ век.Последното нещо, което можете да очаквате от тях, е принцип, ценност, морал." Нали част от това всичко бе и СДС начело с костов който управлява 4 години. Кой осъди през това време и защо нито един комунист не влезе не само в затвора но дори и в съда.

 33. 33 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 768 Разстроено

  За пореден път блестящ анализ.
  И ако О.М. е прав дори само 10 %, като че изходът ни е по Вазов:
  "Грабвайте телата..."
  Или - да направим всичко (не)възможно за да изкараме всички (баби, лели, стринки и вуйчовци) на изборите - с едничка цел - да попречим на двуглавия змей да направи мнозинство. Колкото и да не ни харесват някои/всички от сегашната опозиция - все ще бъдат по-прилични от сегашните нагли крадци.

  Поздрави
 34. 34 Профил на svilio
  *****
  Неутрално

  слугите срещу бг- хнетбг сом

 35. 35 Профил на мишо
  *****
  Неутрално

  На др. Минчев предстои отрязване на кинтите ,които получава за слугинажа си .
  Просто не изпълни задачките си - а такива като него след използване ги изритват.

 36. 36 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Това е един от малкото политически анализатори в България, с чиито тези съм 99% съгласен. Поздравления!

  generator
 37. 37 Профил на Софиянец
  *****
  Неутрално

  Да - това е бившият преподавател по научен комунизъм в СУ. Сега обаче вече е политолог и шеф на катедра там)).
  Не е зле Минчев да каже колко пари изкара от разни проекти по времето на Костов ? От сутрин до вечер Минчев и Ко. говореха колко е велик Костов - помните ли ? Ами помните ли как пишеше за Грузия ? Колко напреднала била Грузия в областта на демокрацията)) ?! Толкова е напреднала, че сега грузинците са на улицата.
  Впрочем защо мнението на Коста е скрито ? Та той казва истината за бившия научен комунист.
  Как така бивши идеологически милицицонери като Минчев станаха стожери на дясното ? Няма ли млади хора, които да коментират ? Докога Минчев, Дайнов и Ко. ? Които са здраво свързани с БКП ще са на първа линия ?

 38. 38 Профил на stoyan
  *****
  Неутрално

  В момента дпс и бсп са неделима част от едно цяло .Те усещат релната заплаха от вероятноста да се разделят със власта .Седемдесет процента от населението не одобрява сегащната власт.За да не се промени статуквото те ще прибегнат до употребата на всички средства .Междувпрочем " СЪС ВСИЧКИ СРЕДСТВА" е паролата на МАФИЯТА.ТЕ всъщност са някаква сплав меду мафия,олигархия и изчистена форма на тоталитарни диктатори оцветени с ориенталски и български тарикатлък.В зависимост от ситуацията освен нагли ,алчни ,коварни ,и лицемерни те могат да бядати кръво жадно жестоки .Тяхната стогодишна история категорично доказва това.С цялото си поведение през всичките тези двадесет години те бойкотираха ДЕМОКРАЦИЯТА.С не регистрирането на СДС в съда открито си поискаха чрез марионетките Пламен Юруков и Пламен Радонов СДС да бъде под контрола на атниконституционната партия дпс.Оказва се ,че съдебната система е жалка креатура на същата тази олигархия.Това което се иска е да няма конкуренция на пазара ,което обесмисля същноста на западния свят ,към който принадлежим, да намразим този свят и да приемем,че той ни е чужд .Всъщност те ни налагат нов морал според който ,можеш да безчинстваш и крадеш без да бедеш наказан.От този дяволски капан може да се излезе единствено ,като излезем всички да гласуваме за едната от двете политически формации синята коалиция СДС+ДСБ или ГЕРБ.Мисля,че по разуно ще бяде да се подкрепи СДС+ДСБ, тъй като ГЕРБ има силна обществена подкрепа ,а синята коалиция има твярдо ядро ,което не е достатъчно.Само по този начин можем да изхвърлим дпс ,с което основния виновник за всичко ,което се случва днес в България бсп да остане изолиран и да бъде изхвърлена в бунището на историята там ,където и е мястото.Искам също да припомня ,че във вчерашното гласуване в парламента безумните искания на бсп и дпс бяха подкрепени от новото им изобретение марионетката Яне Янев и пламенния критик на запада и Америка Волен Сидеров.Ахмед и Волен в талигата на БСП.

 39. 39 Профил на da
  *****
  Неутрално

  Минчев и ко(тило) са слуги на много господари; в това е и тяхната драма.
  Ударният сезон за тях е около избори, в останалото време живуркат.

 40. 40 Профил на Eshil
  Eshil
  Рейтинг: Неутрално

  Очаквам най-сетне Огнян минчев да престане да ни "напътствува" от медийте!

  Eshil
 41. 41 Профил на Mdaaa
  *****
  Неутрално

  Споделям мнението на господина. Въпросът обче е докога червнотиквеничковчетата ще колят и бесят в БГ. Време е това което те са сторили да им бъде върнато! Къде си БГ Пиночет. Дано се е родил вече!

 42. 42 Профил на ГТ
  *****
  Неутрално

  Както винаги, лайнометите не коментират същината на казаното от Минчев, а такива "прегрешения" като това, че е живял при социализма или че е дебел.

 43. 43 Профил на Бижев
  *****
  Неутрално

  Колкото по-бързо политически пластелини като Ог.Минчев бъдат разкарани от медийното пространство -толкова по независимо и патриотично, без слугинаж, ще става обществото ни.
  Марионетки като него по нищо не се различават от тези в дружеството за разпространение на знания "Георги Кирков".
  А може и там да е бил лектор.Знаеш ли ...

 44. 44 Профил на da
  *****
  Неутрално

  А КАКВА Е СЪЩИНАТА НА КАЗАНОТО ОТ МИНЧЕВ??
  ЧЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е ГЛУПАВ, ЗАЩОТО СИ ИСКА СОЦИАЛИЗМА? ЧЕ ЛЕВИЦАТА УПРАВЛЯВА СЛЕД РЕДОВНИ И ДЕМОКРАТИЧНИ ИЗБОРИ? ЧЕ ДЕСНИЦАТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ НА ДПС, ЗАЩОТО МОЖЕ ДА ИМА ПОЛЗА ОТ ТЯХ, ЗА ДА УПРАВЛЯВА?

 45. 45 Профил на Mdaaa
  *****
  Неутрално

  Още нещо, вероятно средния българин ще се събуди ако ни изритат от ЕС. Приемането ни в ЕС приспа българите и червенотиквничковчето Станишев затова плачше пред Барозу: "Не обиждайте г-н Барозу БГ племето, приемете ни в ЕС" Изхвърлянето на БГ от ЕС заради свините които ръководят страната ще е добър урок за гражданите на други страни като Молдова например, които могат да решат че искат да ги приемат в ЕС някой ден. Членството в ЕС не трябва да е еднопосочна улица!

 46. 46 Профил на Чашата преля!
  *****
  Гневно

  В тая манипулация активно учавстват почти всички медии, начело с ВАЦ - овите антивестници, новата придобивка на Доган и БСП - Монитор, Телеграф, Експрес, тв7, антижурналиста Бареков, и пр. и пр. Всичко се е продало на комунистите и ДПС и действа по наръчниците на Гьобелс. Очакват се атаки срещу независимата журналистика по примера на Путин! Завръщат се Сталиновите времена. Изходът е да ги смачкаме на изборите, а ако ги фалшифицират, следва 1997 г.

 47. 47 Профил на до Бижев
  *****
  Неутрално

  Бижев, червен боклук, стой си в мазето на "Позитано" и не си показвай носа от там!

 48. 48 Профил на .dru
  *****
  Неутрално

  Златната възможност от 1996-та вече никога неще се повтори!
  Цяла България беше на улицата. Комунистите бяха в тотално отстъпление. Властта беше поднесена на тепсия на Костов и &-е.
  Всичко беше налице:
  - парламентарно мнозинство;
  - президент;
  - Висш съдебен съвет;
  - Конституционен съд.

  И тогава, вместо с един удар да довърши комунистическата мафия, Костов и Ко се заеха със второстепенни неща, за които винаги в последствие щеше да се намери време, когато Главното беше свършено както трябва.
  А Главното беше ЛИКВИДИРАНЕ във физическия смисъл на думата на преименуваната комунистическа партия!

  Сега вече е късно, такава ситуация се случва веднаж на сто години и тя беше проиграна и притова УМИШЛЕНО и НАРОЧНО от "великия" "ултрасин" демократ.

  Единственото нещо което обещаха и изпълниха беше събарянето на мавзолея, а и то не беше извършено като хората.

  Срам зо тоя подлец, а и не само за него! Там бяха и други, на които вече сме забравили и имената.


 49. 49 Профил на скептик
  *****
  Неутрално

  48, пий си хаповете редовно!

  Само луд или идиот може да пише " А Главното беше ЛИКВИДИРАНЕ във физическия смисъл на думата на преименуваната комунистическа партия! ", демек масово избиване.

 50. 50 Профил на rossypop
  *****
  Неутрално

  "Мили хора" - ченгенца, синове и дъщери, скоро ще ви накараме не само да се снишите, ами и да лежите, където ви е мястото. Имотното ви перо е достатъчно да изправим държавата. Е, все ще ви оставим нещичко - все пак трябва да преживявате... Защото не сме социалисти...

 51. 51 Профил на амброаз
  *****
  Неутрално

  Ще доиде време,когато тезиуправляващи ще ги нарекат"пол-потовски режим" и децата им ще плащат защото нищо не се забравя и всичко се плаща.а за БЪлгария забравете чака ми съдбата на евреиския народ и тогава ще ги бесят по диреците.

 52. 52 Профил на awol
  awol
  Рейтинг: Неутрално

  Ние сме нация от гузни хора. Почти всеки малко или много е топнал пръста в кацата с мед, върти далаверки и си казва "я, по добре да си трая отколкото да подхванат и мен". Силни сме само на масата. Човек е виновен както с действието си така и с бездействието си. Аз няма да позволя да отнемат моето бъдеще и това на децата ми.

 53. 53 Профил на САРФОШ ГОШО
  САРФОШ ГОШО
  Рейтинг: Неутрално

  И какво друго може да очаква Минчев след като опозициата е саставена от доказани некадарници,гладни за даржавна трапеза!В последно време всиака опозициа като загуби изборите казва,че имало манипулации.Това стана закономерно в бившите соцдаржави!

 54. 54 Профил на Нимиц
  *****
  Неутрално

  Абе,няма ли най-сетне спасение от това дрънкало и Киряк Стефчов ,проводник на съсипващият националната идентичност глобализъм...
  Тоя да не е на Милко Калев Балев възпитаник.
  Баси , демосрата !

 55. 55 Профил на Иван
  *****
  Гневно

  Комунягите никога не са напускали властта от 9.9.1944 г. досега.СДС-то беше най-голямата измама,спретната на българския народ през 90-те години на миналия век.Ако на "големия демократ" Ив.Костов му смъкнеш синия костюм,ще му лъснат тъмночервените долни гащи.Къде бяха или къде през последните години са "демократите" Николай Слатински,Венци Димитров-коня и други такива.Ами тези от зората на демокрацията?Някой от форумците чувал ли е за проекта на Ричард Ран и Ът,поръчан от онзи нагъл шопар Андрей Луканов, за преминаването на България от социализъм към демократичен капитализъм.Де факто това е проект за унищожаването на България и превръщането й в територия,където да вигитират едва 5 милиона души с поминък младите жени - проститутки, а останалите - обслужващ персонал и клошари.Двадесет и девет българи помагат в разработването на този проект и един от тях е Ив.Костов, както и Венци коня.О.Минчев винаги е много точен.Много има за писане, но едва ли ще има полза оттова.

 56. 56 Профил на nicole
  *****
  Неутрално

  Отлична статия! Ще допуснем ли проиграване на членството ни в ЕС и НАТО и Молдова-?????????????

  По болшевишки подбраха удара срещу Синята коалиция - срещу Великден, както Путин с газа - срещу Старата Коледа и жестокия студ. А черешката на червивата им торта е рожденият ден на Мартин Димитров. До Големия злодей, който ги държи будни всяка нощ и срещу когото измислиха какво ли не, поставиха и този млад обещаващ човек. Но много сме ние, които ги подкрепяме. Ще го докажем!

 57. 57 Профил на Колхозник
  *****
  Неутрално

  Браво на О.Минчев.
  Пропуснал е само да спомене ,че ако комунистите фалшифицират изборите народът пак може да възстане и този път ще ги смаже докрай.

 58. 58 Профил на triboulet
  *****
  Весело

  До Риголетто

  Ченгенце, не вървят вече тия розови и пембени изпарения. Отвори джамовете на джипа си и чуй заканите на хората. Оправи писането! Не е като да чукаш рапорти на машинката в Управлението...

 59. 59 Профил на raylight
  raylight
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Казано ясно и точно, номерът е, че трябва това нещо да се разпечата в 1 000 000 екземпляра и да се даде във всяко домакинство. Информацията просто не достига до хората

  Истината е висша ценност
 60. 60 Профил на Котаракъ
  *****
  Неутрално

  до Дневник!
  Д-ми и г-да, редактори на ел. издание
  "Дневник".Не бъдете, като повечето
  БГ издания в интернет пространството,
  които го замърсяват с безвкусен
  "тюрлю-гювеч".
  Голяма част от умните, образовани и
  мислещи хора в БГ отдавна са изключели
  своите телевизори и отказват да бъдат
  част от днешното зомбирано"чалга-обществ"
  За тези търсещи хора,интернет пространството
  е свободният избор на общуване,дискусия,
  информация и знания.
  Именно,от това се страхуват днешните
  управляващи-другарите от БКП и техният
  "верен" коалиционен съюзник - ДПС.
  От невъзможноста им да достигнат,да
  обработят и манипулират съзнанието
  на тези хора...за сега.
  Изпаднали в "тиха ярост",осъзнали,че
  без "традиционите" методи на техните
  исторически,партийни идеолози и величия
  ще загубят предстоящите избори и едва
  ли повече ще имат възможност да се върнат
  в управлениетона страната,др.чекисти
  и техните верни помощници-ефендитата
  от ДПС - използват всички непозволени
  средства(по стара традиция),за да спечелят
  най-важните избори,които ще им позволятда
  ни наложат една нова, уродлива и
  мутирала диктатура.
  Допуснем ли го, ние, като свободно
  общество(за сега) поледиците за БГ
  ще бъдат меко казано "катастрофални".
  За интервюто с г-н Минчев и за неговата
  гражданска позиция - благодаря.

 61. 61 Профил на Богомил
  Богомил
  Рейтинг: 0 Неутрално

  .ДРУ - има решение на ВСС, с което се определя закон за медиите, в който не се допускаха комунистически кадри, за дискриминиращ - т.е. КОСТОВ СЕ Е ОПИТАЛ, НО СЪДИИТЕ НЕ СА МУ ДАЛИ. Ако си мислиш, че съдебната система може да се почисти за 4 години - жестоко се лъжеш.

 62. 62
  kamenl
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 63. 63 Профил на rossypop
  *****
  Неутрално

  Пазите ли си знамената, хора?! СИНИТЕ! Времето е дошло!

 64. 64 Профил на Попов
  *****
  Неутрално

  Глупави седерасти как си помислихте, че пак ще има лапачка? Няма да ви огрее ще трябва да ходите вече и на работа, че като сте аут няма вече Сорос, няма Конрад Аденауер, няма безотчетни средства.
  Хахахаха

 65. 65 Профил на Попов
  *****
  Неутрално

  Когато му дойде времето да излезем всички на улицата, помнете:
  --------------------------------------------------------
  КамнчоЛ, имаш предвид ще излезете след колко години, 50-60 и тогава ще победите "комунягите" завинаги.
  Хахахахаха

 66. 66
  kamenl
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 67. 67
  kamenl
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 68. 68 Профил на BABO
  *****
  Неутрално

  шапка ти свалям г-н Минчев.Такива като теб трябва да поведат борбата.Но тези коментари ги четат само интелигенти а те не са повече от 5 %.И тези 5 % изобщо не влизат в сметките на партиите.

 69. 69 Профил на Рейгън
  *****
  Весело

  Попов, ти си по-глупав от палаца на левия крак на Сорос!

 70. 70 Профил на КАР-ИЕВ
  *****
  Неутрално

  Г-н Минчев или сте демагог или наистина стоите зад това което пишете До ден днешен вас Ви припознаваха като червения
  социолог и действително защитник на Първанов и Станишев Да
  не би нещо да са Ви отказали участие в тяхната кохорта та изведнаж се загрижихте с истиричен тон за съдбините на България Г-н Минчев Вашата роля ми намирисва като тази на Дарик радио котано на 10 януари 1997 година ръководеше насилието пред народното събрание Това което става в Молдова премина на два пъти през България но първия път
  фондация Аденауер отпусна 20 милиона марки а Паница от
  Америка 40 милиона долара и Дарик радио директно ръководеше разгрома на народното събрание Г-н Минчев Ще отречете ли г-н Минчев както изнесе академик Дичев в рубриката Десетте малки негърчета на 168 часа че на демострантите и полицаите са раздавани с чая психотронни вещества и са оброботвони с пситронни средства Нека да оставим молдовците да изживеят своята Голгота Не мога да
  разбера каква е разликата между лобирането на Доган за Турция и Евросъюза Какво е Вашето становище с поставянето
  на икономиката на Евросъюза в зависимост от Турция при
  условие че се подпише договора От отговорите ВИ се подразбира че Вие стоите зад становището да се даде урок на комунистите и дори да се извърши физическа разправа с тях
  Изглежда сте се разминали с представата за демокрация
  Защо не коментирахте как големите митинги на СДС са организирани с помоща на ДС и други подобни теми С една дума от пиедестала на завоюваната ваша позиция в българското
  общество Вие като добронамерен Ментор размахахте пръст и
  заплашихте целокупния български народ какви несгоди го очакват Но обидно звучат обидите Ви по адрес на българските избиратели като ги изкарвате неграмотни и неможещи да разберат какви процеси протичат в българското общества И
  Вие не сте по добър от тях и на определени мамонти се нагаждате към заобикалящата ви среда като истински хамелион
  Тази лаишка проповед имаше място в зората на демокрацията
  когато българите очаквахо много и разчитаха че вече ще живеят свободно и ще избират сами съдбата си Да ама не Все
  още има хора като Вас които се считат че са дорасли да бъдат съдници на българското общество и да мислят че идинствено те са способни да дадат рецептата как да се оправят нещата

 71. 71 Профил на Казвах ли ви аз
  *****
  Разстроено

  Много добър и точен анализ Минчев. Изборите не могат да решат вече почти нищо, но ще опитаме. Без революция в тази държава няма да мине. Разликата между богатите и средностатистичния българин е толкова голяма, че те са статутът им е по-нисък и от този на робите (в буквалния смисъл на думата). Трудно е човек в такова състояние да не бъде депресирани и апатичен - криминалната хроника достатъчно го показва. ЩЕ ОПИТАМЕ, МАКАР, ЧЕ ИЗХОДА Е РЕВОЛЮЦИЯ.

 72. 72 Профил на kamenl
  kamenl
  Рейтинг: 497 Весело

  "До ден днешен вас Ви припознаваха като червения
  социолог"

  Кариев, лекувайте се.

  Човекът, за когото говорите, се казва Андрей Райчев.

  Но какво тук значи някакво си име, е казал поетът? Важното е да се обработваме всички дружно с психотронни оръжия!

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 73. 73 Профил на Luongo
  *****
  Гневно

  Толкова е точно, че няма какво да се добави. Единственият начин да се опитаме да се измъкнем от този капан е да ГЛАСУВАМЕ за сините! Нещата стават толкова страшни, че няма значение дали харесваме Костов или Йорданов или Тошев. Просто няма други! Може да сме само 5% които четем тук но лесно ще станем 20%. Аз например ще се погрижа за поне още 5 които все още могат да мислят.

 74. 74 Профил на krasimir komitov
  *****
  Гневно

  Огнян Мин.е много много прав!!!

 75. 75 Профил на Yavor
  *****
  Неутрално

  Искам БСП и ДПС да слязат от власт, но направо изтръпвам като гледам смешниците, които са се запътли към тяхното място.
  Изключително съм разочарован от неспособността на Огнян Минчев да подходи професионално към ситуацията. Не подхожда на политолог, да ръси евтина пропаганда. За съжаление в България точно тя печели изборите... Явно сега е ред на т.нар. десница. И все пак дано тя се облажи този път.

 76. 76 Профил на b
  *****
  Неутрално

  №16, аз лично предпочитам да се бия, понеже нямам друга родина.

 77. 77 Профил на Така е то
  *****
  Неутрално

  Абсолютно точно, Яворе (75). О.М. остава верен на личните си политически възгледи, което разбира се е ОК, но аз очаквах безпристрастен анализ. Като претеглим всички на везната, ясно е, че от другата страна на сегашното няма нищо; ясно е, че няма между какво и какво всъщност да избираме и че вотът ще бъде отново наказателен. И все пак може би вотът като такъв е по-добре от нищо...

 78. 78 Профил на Пиеро
  *****
  Неутрално

  Излишен патос за мобилизиране на т.нар. десни от третата възраст. Реториката от началото на 90-те звучи не само демоде, но дори нелепо. Разделението на обществото по вододела русофили-русофоби е непродуктивно и отклонява вниманието от истинския конфликт на нашия век: между западната цивилизация и исляма, респективно между американските и турските интереси. България ще бъде от първите, които ще усетят този сблъсък.

 79. 79 Профил на електорална единица
  *****
  Гневно

  Кво ме ебеме мен за Русия и Щатите, за ходжите и за поповете като няма с какво да си платя тока, гъзофили, гъзофоби и гъзолизци такива!

 80. 80 Профил на Ротшилдович
  *****
  Неутрално

  Или обратно

  Византиецът
  * 7

  Какъвто е народът, такива са му управниците!

 81. 81 Профил на ВИИ Крал Мас
  *****
  Неутрално

  Да бе, каква изненада, при все че сме социалсти.
  Крушата не падна далеч от дървото.
  Синчето на Станишев, безработнен специалист по съветски униформи...

  "Години наред и аз, и други колеги този премиер сме го щадили като млад политик. И сме го подкрепяли - и в битките с Първанов, и в нелеката ситауция на балансиране и в БСП, и в управлението заедно с октопода ДПС. Правили сме го с надеждата, че е интелигентен и модерен човек, който като овладее по-добре механизмите на властта, ще допринесе за модернизиране на страната, за да се изчистят авгиевите обори от 60-годишното управление на неговата партия.

  За съжаление крушата не падна по-далеч от дървото. Станишев, след като действително овладя инструментите на властта, ги използва със същата, да не кажа и с по-голяма поквара от своите предшественици."

 82. 82 Профил на цитатник
  *****
  Неутрално

  Пиеро
  * 78

  Разделението на обществото по вододела русофили-русофоби е непродуктивно и отклонява вниманието от истинския конфликт на нашия век: между западната цивилизация и исляма, респективно между американските и турските интереси. България ще бъде от първите, които ще усетят този сблъсък.

 83. 83 Профил на kamenl
  kamenl
  Рейтинг: 497 Весело

  Ламби, по-горе пишеш:

  "Излишен патос... Мобилизиране... на десни от третата възраст..."

  Понеже работният ми ден в Американското посолство вече свършва, ще си позволя да ти постна един линк на чиста, обективна, не-покварена от патос и излишно "мобилизиране" информация.

  Дано ти е от полза - представя най-новите достижения на социалния строй, в който ти си влюбен

  NJoy!

  http://www.youtube.com/watch?v=WHHrTp96yog&feature=related

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 84. 84 Профил на mr.420 do Колхозник #57
  *****
  Неутрално

  БГ народът едва ли ще възстане. Съжалявам много, но не сме унгарци, нито поляци, нито сърби - май никакви не сме щом поголовно населението позволява да го зомбират такива като Симеон, Б.Б., Слави, Волен и всякаква паплач. БГ е страна със затихващи функции.

 85. 85 Профил на Todor B
  *****
  Неутрално

  Браво Огняане!
  Внимаваи

 86. 86 Профил на Нормален
  *****
  Неутрално

  Цитат от някого: "Разделението на обществото по вододела русофили-русофоби е непродуктивно"

  Разделението е по принципа процивилизационни-антицивлизационни, където под цивилизация се разбира Западната цивилизация. И исслямистите, и северноазиатците са в антицивилизационната категория.

 87. 87 Профил на до 70
  *****
  Неутрално

  мястото ти е в "Слънчев бряг" до Ловеч , който твоята престъпна партия построи.

 88. 88 Профил на ТОЧНО !
  *****
  Разстроено

  " - България е част от един постимперски рикошет на рестврация, който се стреми да възкреси имперското величие на постболшевишка Русия. Отчаян опит, от който по-зрелите демокрации в Централна Европа се спасиха, като категорично обновиха своите елити и обвързаха системно своите институции, включително и тези за сигурност, с Европа и институциите на Запада. Ние си позволихме лукса да позволим отново да ни обвържат пряко с вампирското възкресение на имперска Москва. Членството ни в НАТО и ЕС е гола фасада, с която криминалната гарнитура на власт открито се подиграва. "

 89. 89 Профил на Знак!
  *****
  Гневно

  Поздравления!
  Нашето място е пред парламента!
  Дайте знак просто!

 90. 90 Профил на todor_kochev
  *****
  Неутрално

  Ами като щадяхте младя премиер,вижте докъде вие,с вашите коментарии,анализи и прочие я докарахте!То не бяха упреци и плюнки върху г-н Иван Костов и неговото правителство,не бе чудо!Айде сега да сменим баданарките и наново да правим демокрация.Само че е прав *kamenl* за това,как трябва да се справим с комунистите.На зло куче - зъл прът.

 91. 91 Профил на читател
  *****
  Неутрално

  жалко че дневник нямат отношение "възхитено". само така мога да оценя впечатленията си от анализа на г-н Минчев!

  само едно не споделям - оптимизма, че ако имперския рикошет на тия избори ни върне обратно в руската орбита, това ще е забавяне за няколко години. Не - след такъврикошет за нас няма връщане в ЕС за десетилетия...

  слава Богу, че се намери някой да ни върне към истинския дебат на настоящия момент: не за 31 мажоритарни депутати, не за 8% бариера, не за боклука на софия, а за това че ни предстои един прост избор на предстоящите избори:

  в орбитата на Москва или с достойно място в ЕС?

  това е истинския въпрос днес. благодаря че го поставихте, г-н Минчев.

 92. 92 Профил на Богомил
  Богомил
  Рейтинг: 0 Неутрално

  #79 - запивал ли си се защо нямаш пари за тока? Защото всичките пари отиват за хляб, сирене и мляко. А те са скъпи, защото "социалистите" пре.ебаха субсидиите за земеделието.

 93. 93 Профил на kosio
  *****
  Неутрално

  Поздравления г-н Минчев!
  Имате искреното ми уважение за смелостта да кажете всичко това публично и то в България!

 94. 94 Профил на мичмана
  *****
  Неутрално

  Такива като Минчев апологети- на хранилка при чуждестранните си ментори, са фона на политическия слугинаж,който съсипва страната ни.
  Изтича и тяхното време - 20 години кражби и демагогия под формата "либерални рреформи" и прочие пинизи.

 95. 95 Профил на Съмишленик
  *****
  Неутрално

  Браво на Огнян! Браво!

 96. 96 Профил на Мондиана
  *****
  Неутрално

  Мисля, че всякакви приказки за мъртви комунисти, раирани пижами, 100 000 на площада, са пресилени, несериозни и много опасни, защото замъгляват съзнанието и са против здравия разум. (Разбира се в този форум има предимно сериозни хора, които няма да се хванат на подобни въдици.) Никога в България не е имало 100 000 на площада, а първите две пък не ги е имало във вече издърпалите се от блатото страни като Полша, Чехия и Унгария.
  Така че, дайте да си кажем истината - или гласуваме разумно, или си оставаме в блатото. Между другото си спомням, когато се направиха първите частични избори в Полша, поляците гласуваха 99% за Солидарност. И май тези избори бяха преди 89 г., управляващите тогава бяха принудени да ги проведат. Ако някой си спомня, може да уточни.

 97. 97 Профил на Роналд Рейгън
  *****
  Неутрално

  Български народе, или поне тази част от него, която не е загубила способността си да разсъждава! Вдигай се масово и гласувай масово, защото само така ще можем да избавим
  България от червената чума! Досега се изприказваха много верни думи и анализи, ще се изприказват още много. Но само приказки не са достатъчни, нужен е силен граждански протест и масова активност на изборите, както и след тях /това особено добре трябва да се запомни, защото май забравихме какво значи граждански контрол върху управляващите, независимо от коя партия са/. Така, както комунистите карат под строй гласоподавателите си към урните, всички ние, които искаме промяна и имаме гражданско съзнание за случващото се в България трябва да оставим самоубийственото "Всички са маскари" /което устройва единствено БСП и ДПС/ и да отидем доброволно и съзнателно пред урните. Наистина този път нещата зависят само и едниствено от нас и няма на кого после да се сърдим, освен на себе си. Нека ги победим със собствените им оръжия. Всички виждаме как след провалите си БСП и ДПС наистина са се уплашили сериозно /и има защо/ от предстоящото им слизане от властта и стават все по-брутални.

 98. 98 Профил на ihu
  *****
  Разстроено

  Мъка... Не ме интересува какъв е Минчев - всичко, което казва е истина... Поне да нямахме Интернет и да не сме излизали извън БГ за да не ни е яд... Е'ати съдбата. И моля ви, не ме питайте дали съм протестирал на площада. Там са пенсионерите, студентите, платените и безработните. Когато последни набъбнат тогава може да има истински протест. Изключвам студентите, защото болшинството от тях не знаят за какво живеят, а останалата част са работещи.
  Мъка е! Като заваляха комунисти,та цяла вечност.

 99. 99 Профил на Toi
  *****
  Неутрално

  Хора, едно не забрвяите - "От комунист власт и от свиня маз се взвмат само с нож!". При положение, че цялата власт е в тях кой си мисли, че куманоидите ще сдатат власта доброволно? Това е не сериозно. Ще има не само манилулация, луди ще ни направят на тези избори! И пак старата песен на нов глас...

 100. 100 Профил на Lincoln
  *****
  Неутрално

  Господине или който и да си, нарекъл се Мичман! Не Ви ли е неудобно да наричате човек, изразил вярно и смело гражданската си позиция "апологет на хранилка при чуждестранни ментори". Сигурен съм, че даже знаете и географската им посока - естествено тези ментори са от "загнилия Запад" и /как не!/ САЩ. Само допреди 20 години комунистите наричаха такива хора "агенти на американския империализъм". Предполагам, че точно това имате предвид, но все пак Ви е неудобно - не сме 1970-а или 1980-а! А бихте ли ни посочили, господине, менторите, при които са на хранилка онези, които пребиват неудобни журналисти с винкели и тръби?! Сигурен съм, че ге знаете!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK