Юрий Асланов: На изборите в София е възможна голяма изненада и кмет от БСП

Член на Националния съвет на БСП и социолог

Юрий Асланов: На изборите в София е възможна голяма изненада и кмет от БСП

© Георги КожухаровСлед два месеца Сергей Станишев ще трябва да защити лидерската си позиция пред конгреса на БСП заради изборния разгром и да предложи визия за бъдещето. Появиха се съобщения, че социалисти масово напускат партията, една от силните фигури - Румен Петков, пък заяви, че не се вижда в следващото ръководство. В същото време всеки ден новото правителство обявява злоупотреби, а социалистите заговориха за "лов на вещици". За настроенията в партията преди конгреса, алтернативите на Станишев и отношенията между лобитата разговаряме с члена на Националния съвет на БСП и социолог Юрий Асланов.


Какви са настроенията в БСП преди конгреса? Един от силните в партията - Румен Петков, обяви, че не се вижда в бъдещото ръководство на БСП и името му било натоварено с негативи. Има ли игра?


- За игра ми е трудно да говоря, особено когато става дума за импулсивни изказвания от емоционални хора. БСП още не може да се отърси от шока. Загубата се очакваше, но не толкова смазваща. Това подейства като шок и вцепенението в ръководния елит се отразява надолу, защото не се забелязват импулси за политическа дейност. Ако в скоро време не се прояви политическа активност, подмяна на ръководния състав не само в Изпълнителното бюро, но и по места, ако партията не се отвори към активни поколения и граждански структури, очевидно в парламента няма надеждни съюзници засега, може да се окаже, че събитията ще изпреварят ситуацията в БСП. Имам предвид неизбежната криза на управлението - новата власт може да кара на мускули известно време, но рано или късно оправданията трябва да бъдат заменени с обяснения. Когато тази криза настъпи, БСП може да не се окаже политическата сила, припозната от обществото като алтернатива на управлението. Това е голямата опасност.
Другата силна фигура в БСП - Румен Овчаров, каза, че обратното броене за Станишев започна...


- Овчаров разбира "обратното броене" като време, в което Станишев трябва да извърши промени, а не като оспорване на лидерството.


Какви промени?


- Смяна на ръководния елит на партията, но преди това тя трябва да се разбере със себе си какво иска да бъде - каква политика ще защитава, кои социални прослойки и какво поведение ще има към управляващите.


Кои хора трябва да бъде сменени?


- Според мен трябва да има нов извънреден конгрес, при който да се мине през пълна отчетно-изборна кампания и да бъде подменен местният партиен елит. Това трябва да се случи след насроченото за октомври заседание на редовния конгрес. Промяната трябва да започне в регионалния елит, който в най-голяма степен е амортизиран. Всички идеи за реформи вървяха отгоре надолу и се натъкваха или на неразбиране, или на пасивна съпротива, има регионални ръководства, които не са сменяни от началото на прехода.


Ръководството на БСП - София, в това число ли е?


- Не. В София, макар и оспорвано от мнозина, течеше обновление и софийската организация все пак е запазила монолитност. Има организации, в които е достатъчно да се смени само лидерът, но има и такива, които са изцяло разбити и е нужно да се градят наново, не искам да ги цитирам.


Как си обяснявате това, че в последно време се появиха съобщения за масово напускане на членове на БСП в страната, например във Велико Търново?


- Такъв процес винаги е имало - когато някои са се примъквали в една партия заради властта, когато тя мине в опозиция, те бързо са се разпръсквали. Но пък има и друга информация - няма нарушение на ритъма в новопостъпващите. Обикновено между 2 и 3 хил. души годишно постъпват в партията и около една трета от тях отпадат по различни причини.


След изборната загуба колко крила има в БСП?


- Има алтернативи с различни виждания. Най-ярко заявени са т.нар. ляво крило на Янаки Стоилов, "Открит форум" на Красимир Премянов. Около тези кръгове гравитират донякъде вижданията на наскоро отцепилите се в партия "Българската левица" на Илия Божинов. Това е най-ясно заявената алтернатива.


А алтернатива на Станишев?


- Тя е алтернатива и на Станишев, защото се отнася до политика, свързана с промяна на курса, по който върви БСП, отказ от линията на социалдемократизация, по-плътно придържане към класически форми на лява политика, по-класово ориентирани. Тя е свързана и с оспорване на лидерството на партията. Други ярки алтернативи на сегашния курс не са заявени засега.


На конгреса през октомври ще се стигне ли до избор на нов председател?


- Да. Станишев сам ще го предложи като форма да влезе в битка, да се защитава върху платформата на приключилия мандат. Той има интерес от такава битка. Донякъде всичките му постижения в БСП до този момент можем да ги наречем служебни - в собствена битка не е печелил с решенията си. Откакто стана лидер, властта му не беше оспорвана съществено, сега е за пръв път и има интерес да премине през това.


Кой ще се изправи срещу него?


- Винаги има възможност да се появят изненадващи кандидатури, дори случайни, случвало се е. Янаки Стоилов се е заявил, не изключвам и изненади.


Румен Петков или пък Румен Овчаров?


- Не.


Защо?


- Те са част от промените в БСП през последните години. В това число са и част от управлението на БСП. В някаква степен на Станишев ще му се наложи да ги защити. Не знам дали те ще го защитят, но няма да атакуват лидерството.


Да очакваме ли пълна промяна на ръководството на БСП след конгреса?


- Подмяна може би е необходима, но приемствеността се гарантира и чрез кадрите. Понякога разпадът върви ръка за ръка с резките промени.


Вашата агенция отчиташе ефекта от PR стратегията на американско-израелските консултанти от GCS, на база на който трябваше да им се плати. Какъв ефект регистрирахте?


- Годината започна много лошо за БСП, защото имаше възможност ГЕРБ да получи абсолютно мнозинство. За нас беше ясно, че БСП не може да спечели, въпросът беше дали може да се намали преднината, така че БСП да продължи да играе ключова роля. Това беше правилната стратегия и до известен момент изглеждаше възможно да се случи.


Беше ли успешна стратегията на GCS или не?


- Не ми е удобно да разсъждавам. Аз бих взел други решения на базата на социологическите изследвания. Нямаше да доведат до победа, но загубата щеше да е поносима. Беше постижима целта ГЕРБ и БСП да са с минимална разлика.


Каква е оценката ви за новата власт?


- Нямам все още. Трябва да оценяваме думи, а не действия.


Не ви ли се струват кухи воплите на БСП за политическа чистка и реваншизъм?


- В назначенията и уволненията не може да няма политически момент. Прецедентът е в това, че с поведението си новата власт може да даде възможност на всяка следваща да постъпва по този начин.


Защо така яростно БСП защитава енергийните проекти? Според наблюдатели те прокарват руските интереси.


- Това е политическо късогледство от страна на ГЕРБ. Русия е империя и с лекота би могла да прокара трасета през Турция и Гърция, без да й мигне окото. А в следващите 30-40 години основните рискове в световен мащаб ще бъдат за енергия, вода и продоволствие.


Съгласен ли сте с Георги Кадиев, че Станишев трябва да се кандидатира за кмет на София?


- Не. Когато лидерът на ключова партия слезе до нивото на регионален сблъсък, партията признава, че вече е третостепенна сила. Така направи СДС през 2003 г., когато издигна Надежда Михайлова, и оттам тръгна разгромът. Между другото понякога ситуацията изглежда предопределена, но да припомним 2001 г. след парламентарните избори, когато БСП беше трета парламентарна сила. Някои от хората, които сега искат оставката на Станишев, тогава искаха отстраняването на Георги Първанов. Голямата част от БСП принуди Първанов да се кандидатира за президент с очакването да изпие чашата с отрова до дъно и да приключи политическата му кариера, но той спечели. Никой не знае тази есен в София какви ще бъдат настроенията - те ще са зависими от действията на правителството, а и не съм сигурен, че толкова безнадеждна е идеята за промяна в София. Ситуацията е много близка до тази през 2001 г., възможна е голяма изненада и БСП да има кмет.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (81)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Забравил
  *****
  Неутрално

  Как беше приказката за гладната кокошка и просото?

 2. 2 Профил на Парамедик
  *****
  Весело

  тоя май преразказва мокрите си сънища...

 3. 3 Профил на artep
  artep
  Рейтинг: Неутрално

  Сънищата са безплатни!Успех

 4. 4 Профил на Rrrr
  *****
  Неутрално

  Не е невъзможно да има кмет от БСП. София се задъхва от корупционна безнаказаност.

 5. 5 Профил на artep
  artep
  Рейтинг: Неутрално

  Асланов избери си жена от западните списания ,или момчи ако си гей.Ще ти ги доставя в торта.Разбира се ,ако спечелите в софия.
  Хахахахахахаха

 6. 6 Профил на 2029
  *****
  Неутрално

  Дали сам си вярва. Те от 20 години не са печели избори в София, та сега ли след "успехите" на Станишев&со. Ако от срам се умираше, щяха да са изгнили досега.

 7. 7 Профил на ПИЧА ОТ МАРОКО
  *****
  Неутрално

  ТОЛКОВА СКОРО ??? НО ,,,,,,,ЗАЩО ???

 8. 8 Профил на тото
  *****
  Весело

  Това е тактиката на комунягите - когато са най зле, да се хвалят, да обвиняват другите, че са некадърни, да протестират срещу "лова на вещери".........

 9. 9 Профил на ПИЧА ОТ МАРОКО
  *****
  Неутрално

  АБЕ ЖИВЕЙТЕ СИ ЗАСЛУЖЕНО СЪС КРАДЕНОТО , КОЙ ВИ БУТА ПАК ДА СЕ " ТРУДИТЕ " БЕ ДРУГАРЧЕТА ??

 10. 10 Профил на ЬЬЛ
  *****
  Неутрално

  Асланов е стар червен манипулатор. За човек с ниско интелектуално ниво и посредствени възможности, е на много високо ниво в йерархията на Столетницата. Но там никога не са блестяли с подбора на кадрите.

 11. 11 Профил на Иван Кръстев Петров
  Иван Кръстев Петров
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Надай се, мъжо на пияна жена. Има ли още хора, на които кукувица им е изпила мозъците до такава степен, че да гласуват за комунягите?

  Иван Кръстев
 12. 12 Профил на Юри Гаргарин
  *****
  Неутрално

  кмета ще е от БСП, така повеляват париите от Люлин, Обеля, и Дружба...

 13. 13 Профил на великият пророк
  *****
  Неутрално

  На 1.05.2009 Юрий Асланов пророкува:

  "Няма партия, която може да разчита на самостоятелен успех. Най-висока е вероятността да има широка коалиция ГЕРБ–БСП."

 14. 14 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  А защо София да няма кмет от БСП? Това, което правиха кметовете от СДС 18 години да не би да хареса на някой? Или това, което направи ББ? Община София има бюджет малко над 1 млрд., Общ. Несебър - 75 млн. - 13 пъти по-малък при 70 пъти по-малко население. За последните 20 г. Несебър е управляван над 15 г. от кметове от БСП. Трябва да управлява който може.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 15. 15 Профил на Payakoff
  Payakoff
  Рейтинг: 433 Неутрално

  То Несебър пък е цъфнал и завързал при управлението на кметове от БСП...
  Ако бетонът можеше да цъфти, щеше да прилича на цветна градина.
  А има такъв бюджет благодарение на управлението на С2 и триглавата ламя.

  Post tenebras spero lucem
 16. 16 Профил на sw
  *****
  Неутрално

  Този пишман-социолог не само, че е 9-та дупка на кавала БСП, но и пълен некадърник като специалист. Преди последните избори постоянно говореше за широка коалиция БСП-ГЕРБ. При такова оливане всеки човек с нормални сетива би се скрил в миша дупка.

 17. 17 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 587 Неутрално

  То не че Несебър не е осран с нови гнусни хотели и не че общината там не раздаде и не смени статута и на последната дюна ма нейсе и отговора си го дал сам ...на жител на община Несебър се пада 7 пъти повече пари от тези на жител в София, където се събират много повече данъци.....
  А този Аслан Насранов какви ги дрънкаше преди изборите...поне малко срам да има и да се скрие за някой месец да позабравим...
  Не че комунист срам има....

 18. 18 Профил на MEГИ
  *****
  Весело

  ДA СЕ ПАЗИШ ОТ КОН ОТЗАД,ОТ ВОЛ ОТПРЕД,А ОТ КОМУНИСТ ОТВРЕД.....

 19. 19 Профил на ДЕМО
  *****
  Любопитно

  БСП(ДС) е партия от богати мутри,преди при времето на социализма номенклатурна каста,а сега същите са богати като олигарси,чийто интерес е винаги в България да има голяма прослойка бедни българи,които винаги да гласуват за тях,защото знаят,че едно заможно население никога няма да се подаде на “социалните”обещания на БСП и да гласува за тях. БСП(ДС) докато съществува ще прави всичко въжможно българите да остават бедни,и пред избори да им обещава и да им “дава”,както и преди да се казва,че партията дава.ДПС води същата политика,богати олигарси и беден електорат,така винаги ще бъдат зависими от тях. При управленията на Луканов,Беров,Виденов и Станишев - БСП(ДС) доказват,че са некъдърни управляващи,нo безпорно имат умението добре да крадът. Факт е сега,че сме най-бедната страна в ЕС,и ще бъде и в бъдеще така докато има хора ,които са сляпи за истината,и се подават лесно на манипулациите на една престъпна мафия,която до сега “управляваше”България!

 20. 20 Профил на XE
  *****
  Неутрално

  Няма как да стане, защото просто софиянци няма да допуснат тази мизерна идея да се осъществи. Достатъчно дъвчиха с целия български народ блудкавия хляб поднасян от крадливата тройна коалиция. Виж, ако те пак се явят като тройка - Станишев покрепен отДоган и царя, може да се размирише нещо. Но червените нещат да чуят за Доган, а Царят се е спотаил като плъх и не се чува. Защото и партията НДСВ, практически изчезна. Така, че такива псевдосоциолози и всякакви предвиждания на подкупни социологически агенции просто трябва да бъдат разбивани от вота не само на софиянци.

 21. 21 Профил на Забравете този манипулатор
  *****
  Гневно

  Този Асланов е един мошеник, който се опитва да формира положително обществено мнение в полза на БСП. Той не веднаж е доказвал че не трябва да му се вярва за нищо. Просто един манипулатор, чието мнение не може да повлияе на никого, защото отдавна се е компрометирал с безмислените си прогнози. Най-вероятно БСП ще получи още един шамар и ритник но до тогава и някой и друг съвсем самозабравил се е не да стане кмет а клиент на затвора. Това с прогнозите от типа "Гласуваш за Борисов и получаваш Костов" пак ще харзулне хората на Сергей от Москва, където освен че се е родил и живял, а е и получил образованост по история на Русия.

 22. 22 Профил на ceckin
  ceckin
  Рейтинг: 8 Неутрално

  г-н Асланов си върши работата, срещу заплащане

 23. 23 Профил на kiro
  *****
  Неутрално


  Високоплатен манипулатор на роми и баби4ки!

 24. 24 Профил на !
  *****
  Любопитно
 25. 25 Профил на .
  *****
  Любопитно

  КЪДЕТО Е МИНАЛ КОМУНОСОЦИАЛИСТ - ТРЕВА НЕ НИКНЕ!

 26. 26 Профил на до Киро
  *****
  Неутрално

  Моля те не обиждай бабичките. Можеш да кажеш манипулатор на тъпаци, но и аз съм бабичка, но не се вързвам на такива глупости. И все пак казвам Бог дани пази от комунистическо управление на София. А този манипулатор дано го срещне някой пиян аслан, че да му види сметката.

 27. 27 Профил на //
  *****
  Неутрално
 28. 28 Профил на ямх
  *****
  Неутрално

  определено по голяма глупост в последните три месеца не съм прочел ! колко ли е комисионата на асланов?

 29. 29 Профил на Мухамед
  *****
  Неутрално

  Аслъ диване чоджум баялдъ гьотферен кармазъ пишман дур...

 30. 30 Профил на Sir Humphrey
  Sir Humphrey
  Рейтинг: 602 Неутрално

  "На изборите в София е възможна голяма изненада и кмет от БСП"

  За такива изказвания народът е казал: "A hungry hen dreams of millet."

 31. 31 Профил на Kurt
  Kurt
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Тоя ме изкефи. Обикновено при малоумни изказвания на т.нар. социалисти публикувани в "Дневник", аз хващам едно две най-фрапантни и ги коментирам. В случая трябва да коментирам цялата статия абзац по абзац, ред по ред. Ще отегча цялата аудитория.

  Хубави са пророчествата му, че "социалистите" могат да излъчат кмет на София. Така ще мобилизират Софиянци да гласуват, че иначе, поради слаба избирателна активност току виж се оказал прав. Малко ли срам бера аз като варненец, на столичани не им пожелавам такова чудо (колкото и зле да са другите кандидати).

  Аз съм част от малцинство на читателите на Дневник - социалист съм по убеждения. Затова никога не съм гласувал за БСП. Рядко съм в гласувал в досегашния си живот, но когато съм го правил, винаги е било срещу тях. Тия са някакви идиоти и нямат нищо общо със социализма.

 32. 32 Профил на ДО ЮРИЙ АСЛАН*ОВ
  *****
  Любопитно

  Трябва да знаеш,че който хвърчи - той пада! Гравитация е това - не е шега работа! А вие БСП(ДС) - паднахте и Господ няма да ви помогне,за да станете,защото сте бацили в обществото,което трябва да ви премахне,за да се излекува...

 33. 33 Профил на 07
  *****
  Весело


  Както е казвал Бай Ганю: аферим, кардашлар, големи говна излязохте!

 34. 34 Профил на Бирен корем
  *****
  Весело

  Помните ли оная реклама за бирата "Ариана" - МЕЧТИИИИИИ!

 35. 35 Профил на bg
  *****
  Неутрално

  Тези от бсп наистина са едно голямо КУ-КУ

 36. 36 Профил на PlamenVarna
  *****
  Весело

  Спяща кокошка-
  "Гладна кокошка просо сънува"
  Будна кокошка-
  "На кокошката окото все в просото"
  Възбудена кокошка (в предизборна ситуация)-
  "Сляпа кокошка сака на петело да рипа"
  Бита на избори кокошка-
  "Чуждата кокошка - патка съ вижда"
  Кокошка на власт-
  "Кокошка с брошка"

 37. 37 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 418 Неутрално

  ЮРИЙ АСЛАНОВ МОЖЕ ДА НАСАПУНИСА ИНСТРУМЕНТА НА КОСТОВ С ДОСИЕ И ГЪЗ. НИЩО ПОВЕЧЕ.
  СОФИЯ КМЕТ ВЪШЛИВ КОМУНИСТ НЕ Е ИМАЛА НЯМА И ДА ИМА НИКОГА!

  The biggest risk in life is not taking one.
 38. 38 Профил на ASLAN NASRANOV
  *****
  Неутрално
 39. 39 Профил на B.A.
  *****
  Неутрално


  Браво Меги - номер 18, поздравления за страхотната пословица.
  Само не комуноиди, червени мекерета!

 40. 40 Профил на юри засранов
  *****
  Неутрално

  червените вещери пак яхнаха метлите

 41. 41 Профил на народна поговорка
  *****
  Неутрално
 42. 42 Профил на Румен
  *****
  Гневно

  Асланов ти си нагъл и бесрамен комуняга, мястото ти е във Сибир при колхозниците, ГОЛЯМ СЕЛЯК СИ

 43. 43 Профил на Избирател
  *****
  Неутрално

  Тази плоча се изтърка.

 44. 44 Профил на Сашо
  *****
  Неутрално

  Крадливи и гадни комунисти , да даде БОГ никога да не сте на власт

 45. 45 Профил на Zeko
  *****
  Неутрално

  Тоя Аслан да вземе да си татуира една петолъчка на челото че да е ясна работата

 46. 46 Профил на Червената шапчица
  *****
  Неутрално

  Дядооо....,а защо са ти толкова червени ушите?
  Защото таварищ Путин ги дърпа, моето момче..

 47. 47 Профил на перо
  *****
  Неутрално

  Наместо често употребяваната дума "партия",този гъзоумийник трябва да ползва точното определение-БАНДА!Защото тя от самото си зараждане е била престъпна и свърталище на всякакви криминалници и хайлази, като започнеш от крадци на кокошки та стигнеш до мошенници от най-голям калибър!Това е достатъчен повод за забраната и, или най-малкото от лустрация, както е в много бели държави!Причината да се срамуваме от другите бивши соц-държави от Централна Европа , преодоляли наследството от тази чума Е тази!

 48. 48 Профил на Оле Мале
  *****
  Неутрално

  Този руски гражданин пие ли си редовно водката ?
  Че нещо махмурлук ми се струва че го е налегнал и плещи глупости ...

 49. 49 Профил на а Асланов ?
  *****
  Неутрално

  Тръгнахме като аслани, върнахме се като насрани

  Българска пословица

 50. 50 Профил на отвратен
  *****
  Неутрално

  Асланов е един практичен мошеник, който от всяка кампания прави пари.
  Пука му на него за лявото, за хората, ама да не вярваш...Пука му само неговата хранилка да не спре. Ама толкова посредствени глупости дори и той скоро не бе ръсил. Та сега на Станишев нещастните регонални активисти му били виновни, защото не разбирали неговия супермодерен политически курс?! Мина времето на луконово-райчевите групости за социлна демокрация и демократичен социализъм.
  Асланов, 20-годиштнната схема на крадливия преход, от която цицаше и ти се изчерпа.В нея няма нищо модерно и европейско. Стига на "чужд гроб без сълзи си плакал"! Унищожихте шансовете на страната и хиляди съдби.Не сте социалсти, защото ограбихте сънародниците си. Махнете се от публичното пространство и от политиката!

 51. 51 Профил на aslanov
  *****
  Неутрално

  Юрий Асланов-този какъв е по народност? Да не е сънародник на Азер Маликов?

 52. 52 Профил на abv
  *****
  Весело

  Юрий Асланов: На изборите в София е възможна голяма изненада и кмет от БСП
  ------------------------------------------
  А възможно ли е, г-н Асланов, да се обзаложим с Вас при коефициент 5:1 във Ваша полза, че това НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ?

 53. 53 Профил на за революция
  *****
  Неутрално

  Комунист трябва да не вижда власт поне 20г в България! Значителна част от така наречената политическа класа в БСП е за затвора и това е задача на сегашното правителство(да не прикрива предишните, а даде данните за злоупотреби на прокуратурата), прокуратурата, съда и медиите. БСП не разполага с професионални кадри. Имат някакви некадърни юристи и това е. Кого ще предложи БСП в София като по време на управленския мандат отаковаха пейзажа в България?! Асланов много се е объркал. Прогнозирам че доверието в БСП ще продължи да се срива особено ако Станишев продължи отчаяно да се мъчи да задържи председателския пост в партията. Другарю Станишев, вие сте един ГОЛ историк и слуга на руските интереси. БСП няма никакъв шанс в София.

 54. 54 Профил на Dunk
  *****
  Весело

  " Обикновено между 2 и 3 хил. души годишно постъпват в партията и около една трета от тях отпадат по различни причини" -- Бах! Че то за 20 г. преход, вече към 60% от българското човечество би трябвало да е станало член на столетницата ве!

 55. 55 Профил на Orda
  Orda
  Рейтинг: 59 Неутрално

  Мокрите сънища на един "социолог" ха ха ха .....

  Orda
 56. 56 Профил на todor_kochev
  *****
  Весело

  Др.асланов,ако беше нормален човек,не само нямаше да плещиш глупости,ами щеше да се покриеш в дън земя след твоите много професионални предвиждания за преминалите избори.Ама комунист и нормалност....

 57. 57 Профил на Ал
  *****
  Гневно

  Асланов- насранов ,още ли имаш наглостта да се наричаш социолог и да правиш прогнози !?!

 58. 58 Профил на g_nett
  g_nett
  Рейтинг: 470 Неутрално

  БСП ще спечели избори в София на 36-ти, шестък. Ама и спряганите от ГЕРБ имена за нов кмет са едни ... да ти умре коня. Щом пребоядисалия се комунист Данаил Кирилов го направиха областен управител на София ... не ми се мисли за по-нататък

 59. 59 Профил на Hristo Hristov
  Hristo Hristov
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Само информативно да добавя нещо, което трябва да се има предвид като четете интервюто:
  Юри Асланов е член на висшия съвет на БСП. Юри Асланов беше същия този социолог, който 2 дни преди Евроизборите прогнозира победа на БСП (въпреки, че данните на всички останали агенции сочеха точно обратното).
  На това не му ли се викаше политически ПР? Докато в социологията има тясна зависимост с партийните структури, не мисля, че може да се вярва на подобни изказвания, защото те са просто форма на согестиране.

  www.economistbg.com/
 60. 60 Профил на Фюри Асланов
  *****
  Неутрално

  Юри,

  Вече никой не ти вярва. Добре ти плащат за да лъжеш, но си напълно дискредитиран като социолог.

 61. 61 Профил на jana
  *****
  Неутрално

  Браво! С тези социолози тази партия смело ще се катурне напред!

 62. 62 Профил на polarr3
  polarr3
  Рейтинг: 0 Неутрално
 63. 63 Профил на ОТВРАТЕН
  *****
  Гневно

  СЪЖАЛЯВАМ ЗА НАЧИНА ПО КОЙТО ГО КАЗВАМ,НО ТОЗИ ЕВРЕЙН,ЗАЕДНО С ДРУГИЯТ "КРИПТО" КАТО НЕГО- РАЙЧЕВ,НАИСТИНА СА КРАЙНО НЕЛИЦЕПРИЯТНИ НЕ,А ГАДНИ ФИГУРИ В НАШЕНСКАТА СОЦИОЛОГИЯ!!!

 64. 64 Профил на Ivan
  *****
  Неутрално
 65. 65 Профил на Jo
  *****
  Неутрално

  Избори в София БСП не е печелила никога. Тази година ги виждам дори след АТАКА и РЗС

 66. 66 Профил на Emil
  *****
  Неутрално

  ОК. Аз залагам официално една гарсониера, че чяма да стане. Ти какво даваш?

 67. 67 Профил на Спокоен
  *****
  Неутрално

  Този Юрий А. е известен единствено с факта, че неговите прогнози НИКОГА НЕ СЕ СБЪДВАТ.

 68. 68 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1291 Весело

  Ей, отрепко комунистическа, ти нали и преди парламентарните избори твърдеше, че ГЕРБ и БСП ще завършат почти наравно? Или нещо бъркам, а?

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 69. 69 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1291 Весело

  "очевидно в парламента няма надеждни съюзници засега" - защо, бе, Юрка, вярно че мадридският комарджия нещо изпадна от НС, ама ибрикчията ви Доган ефенди си е там! Тичай да му посвириш на рязания кавал, та белки ти бутне малко от оборота на "обръчите" си

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 70. 70 Профил на yoyo
  *****
  Неутрално

  абе не мога да разбера що за хора сте това в бсп-може би лидера трябва да напусне когато партията печели-нямам повече какво да коментирам

 71. 71 Профил на Мохито
  *****
  Неутрално

  Социолозите в България са по-вредни от нитратите в зеленчуците. Работят по политически поръчки и се опитват да манипулират общественото мнение. Този Асланов сигурно на времето е бил агент на ДС, убеден съм.

 72. 72 Профил на чочо
  *****
  Неутрално

  Гладна кокошка просо сънува.....

 73. 73 Профил на Mr. Golden Nugget
  *****
  Неутрално

  Защо така яростно БСП защитава енергийните проекти? Според наблюдатели те прокарват руските интереси.

  - Това е политическо късогледство от страна на ГЕРБ. Русия е империя и с лекота би могла да прокара трасета през Турция и Гърция, без да й мигне окото. А в следващите 30-40 години основните рискове в световен мащаб ще бъдат за енергия, вода и продоволствие.


  ----- Само заради тия му думи трябва да сте наясно, колко не е в час тоя индивид и защо не трябва да го публикувате!
  Повече няма да го чета. То туй е като да слушам някой алкохолик-бездомник, който ми обяснява философски, че каквото изядеш трябва да го изсереш.

 74. 74 Профил на Ю.Асланов
  *****
  Весело

  "... И като се събудих, гледам: краката ми- отвити, дупето- -мокро, а в ръката-п ет турски лири! По една!

 75. 75 Профил на Karla Miyagi
  Karla Miyagi
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Ха!
  Ха!
  Ха!

  Само това мога да кажа...

  Ха!

  Klaatu Barada Nikto!
 76. 76 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До като не се е кандидатирал,набутай те го в пандиза,все има за какво,още един комунист не е влязъл в затвора,какво чакате,тавана ли да падне.Гербаджиите започнаха да въртят задниците,да видим докъде ще я докарат,но часовника трака........вече не във ваша полза

 77. 77 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До като не се е кандидатирал,набутай те го в пандиза,все има за какво,още един комунист не е влязъл в затвора,какво чакате,тавана ли да падне.Гербаджиите започнаха да въртят задниците,да видим докъде ще я докарат,но часовника трака........вече не във ваша полза

 78. 78 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До като не се е кандидатирал,набутай те го в пандиза,все има за какво,още един комунист не е влязъл в затвора,какво чакате,тавана ли да падне.Гербаджиите започнаха да въртят задниците,да видим докъде ще я докарат,но часовника трака........вече не във ваша полза

 79. 79 Профил на Тревна
  *****
  Неутрално

  Само ако Татяна Дончева Тотева е кандидат. Или поне консултант.

 80. 80 Профил на Насранов
  *****
  Неутрално

  възможна е голяма изненада и БСП да има кмет- др. Асланов намеква за плана -300000 нови цигански гласа за бсп в София наблюдавайте за преселение на мангали.

 81. 81 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 572 Весело

  Този ще го пратим една седмица да спи при Доган,същите думи като Гейчо говори

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK