Нели Куцкова, говорител на Съюза на съдиите: Има риск от аферата "Красьо" кръгът на "белите покривки" да излезе целият в бяло

Нели Куцкова, говорител на Съюза на съдиите<br />

© надежда чипева

Нели Куцкова, говорител на Съюза на съдиите
- Двойно по-виновни са тези, които затвърдиха убеждението, че не са важни качествата, а връзките


- Висшият съдебен съвет трябва да гласува явно и това може да го реши обикновен парламент

Скандалът "Красьо" в съдебната система взе безпрецедентни размери - досега са обявени 20 съдии и прокурори, контактували с лобиста, очаква се да бъдат огласени още поне десет, разпитани са 160 магистрати. Какъв e изходът от ситуацията, за да повярва обществото, че системата се чисти ефективно?
- При тази пълна загуба на доверие обществото ще повярва в очищението само ако напуснем всички до един. Нека не забравяме обаче, че в съдилищата се разрешават стотици хиляди спорове, по-голямата част от които са граждански и административни. Ако системата напълно спре да работи, не знам тогава как ще се почувства обществото. В Румъния колегите стачкуваха по 2 часа дневно заради намерението на правителството да им намали заплатите. За тяхна изненада получиха и медийна, и обществена подкрепа.


Хората видяха, че колкото и да не им харесва съдът, е по-добре да го има. Но да се върнем отсам Дунава. Нямам готова рецепта за спечелване на загубеното доверие, не се мисля за толкова умна и компетентна. Убедена съм, че са необходими усилията и на трите власти, и на гражданското общество, и то не с решения за момента, а с дългосрочно и мъдро виждане. В последните години животът показа многократно, че управляващите днес са опозиция утре. И ако всеки управляващ е изкушен да си осигури един послушен съд, когато отиде в опозиция, тогава осъзнава колко е важно съдът да е независим. Не безотчетен и безконтролен, а независим от всичко друго освен от закона.
За феномена "Красьо" има най-различни обяснения - от това, че зад него стоят мощни бизнес интереси, до това, че е обикновен измамник. Как си обяснявате големия брой магистрати, които са си позволили десетки пъти да говорят с него? Главният прокурор Борис Велчев говори иронично за колективна наивност, но не показва ли доверието, което съдии и прокурори от цялата страна са гласували на 27-годишния бизнесмен, за по-дълбок проблем?
- Да ви кажа, нямам обяснение. Много пъти се опитвам да се поставя на мястото на колегите и съм се питала какво бих направила на тяхно място. Сигурна съм, че някои наистина са проявили наивност, а други може би сами са търсили съдействието на това лице. Но самият факт, че това се случва не другаде, а в съдебната система, от която се очаква да осигурява справедливостта в обществото, е много тревожен. Надали някога ще научим кой стои зад едно толкова "влиятелно" 27-годишно момче с ланци. Длъжни сме обаче да си направим равносметката защо я докарахме дотам, че вместо да разчитаме на професионалните си качества, разчитаме на подобни брокери. И колкото са виновни колегите, които са се поддали на изкушението "Красьо", двойно по-виновни са тези, които затвърдиха убеждението, че не са важни качествата, а връзките.


Месеци преди скандала с Красьо председателят на Върховния административен съд Константин Пенчев заяви открито, че има един кръг, който кадрува на бели покривки. Измести ли аферата с лобиста от Плевен фокуса?
- Така изглежда, въпреки че не разполагам с информация извън тази, която получаваме от вас - медиите. Само не знам дали аферата "Красьо" няма да затвърди позицията на "белите покривки". Ако те не са говорили с него, сега ще се окажат "целите в бяло" и ще възприемат позата на морални съдници. Което ще е крайно неморално за кой ли път?!


За лобита в съдебната власт се говори от поне 15 години, когато Красьо очевидно не е можел да кадрува. Какво трябва да стане, за да стигне оздравителният процес до корените на проблема?
- Права сте, лобиране винаги е имало и ще има - и не само у нас. От години умни хора призовават за повече публичност и прозрачност. Съюзът на съдиите също от години предлага гласуването във Висшия съдебен съвет да е явно. При явното гласуване дори да не знаеш кой е лобирал, поне виждаш кой за кого гласува. Проблемът е, че тайното гласуване е заложено в конституцията - чл.131. Добрата новина е, че за да се промени този текст, не е необходимо Велико народно събрание.


От реакцията на Висшия съдебен съвет излиза, че контактите с бизнесмен са най-големият грях на група магистрати - впечатлението от политиката им по наказване на съдиите и прокурорите при тежки процесуални прегрешения обаче показва, че на тях се гледа милостиво. По-голяма строгост в тези случаи можеше ли да има превантивен ефект?
- В правото от древността има въведен принцип за пропорционалност на наказанието според тежестта на нарушението. Да не си пишеш системно делата със закъснения не от месеци, а от години, е не по-малко укоримо от един разговор с "бизнесмен". Все пак зависи и какъв е разговорът. Човек, като отиде да си купи готварска печка, нали пак разговаря с търговеца, който е бизнесмен. Но разговорите със съмнителни бизнесмен,и и то в период, в който се избират началници в съдебната власт, окончателно съсипват и малкото авторитет на системата. В случая позорът не е само за конкретния разговарял, а за всички - и за най-свестните и почтени колеги.


Нормалните хора естествено си мислят: "След като е готов да си плати за назначаване на поста, явно знае как после да си "избие масрафа". В момента Министерството на правосъдието внася предложения за изменение на Закона за съдебната власт, отнасящи се за наказания при нарушаване на правилата на професионалната етика, включително и по отношение на недосегаемите досега членове на Висшия съдебен съвет. Новоизбраният управителен съвет на Съюза на съдиите в България изготви становище по тези предложения, с което ги подкрепя изцяло. Но предлага също така да се спазва това съотношение - тежестта на наказанието да съответства на тежестта на нарушението.


Как си обяснявате факта, че информацията за Красьо беше огласена две седмици преди едно от най-ключoвите и следени назначения в системата – за председател на Софийския градски съд?
- Нямам обяснение, а не бих искала да гадая публично.


С Красимир Георгиев са контактували не само магистрати, но и политици и служители на МВР. Какви са очакванията ви за реакцията на тези две власти?
- Да вземат веднъж и те пример от съдебната власт, а не само да си измиват ръцете с нея.- Двойно по-виновни са тези, които затвърдиха убеждението, че не са важни качествата, а връзките


- Висшият съдебен съвет трябва да гласува явно и това може да го реши обикновен парламент

Ключови думи към статията:

Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на S.A.
  *****
  Неутрално

  Говорителя на Съюза на съдиите: "Надали някога ще научим кой стои зад едно толкова влиятелно 27-годишно момче с ланци."

  Явно, че няма воля- друг извод не виждам при такова изказване

 2. 2 Профил на Демократ
  *****
  Неутрално

  В подобни случаи след обсъждане Сталин предлагал конкретни действени мерки.

 3. 3 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 1265 Неутрално

  Казах ви и преди разменяли са си готварски рецепти,
  от нея очаквах да каже нещо по смислено но уви.
  Всички в съдебната система,повтарям всички са затънали в далавери,кръгове на влияние.Ние очакваме някой от тях да оправи нещата.Трябва външен човек никога не работил в съдебната система,нито имал досег с нея.

  колкото повече,толкова повече
 4. 4 Профил на абе
  *****
  Неутрално

  това момче да не е като съдията дето се разхожда в тога из соф.съд.палата -кукла на конци и кои ли би бил кукловода - най-паче приляга на бат бойков человек...знае той знае мурафетите на кгб

 5. 5 Профил на Кръчмата
  *****
  Неутрално

  Ще "излязат в бяло" ако вентилаторът не работи или са си измили "луничките".

  Публикувайте телефонния номер на Красьо и ще научите веднага кой е той.

 6. 6 Профил на Брадваров
  *****
  Неутрално

  Много приказки - нищо съществено! Куцкова май само за говорител става.

 7. 7 Профил на Европеец
  *****
  Неутрално

  Ако желаете да се запознаете с делата на един от приятелчетата на Красимир Георгиев можете да го сторите тук:
  gikotev.blog.bg

 8. 8 Профил на Payakoff
  Payakoff
  Рейтинг: 435 Неутрално

  До коментар [#3] от "Морски":

  Съдиите не разследвт, какво може да каже повече говорителят на съюза на съдиите? Разследването е в ръцете на МВР и ДАНС. Те трябва да изяснят нещата...

  Post tenebras spero lucem
 9. 9 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 1265 Неутрално

  До коментар [#8] от "Паяков":

  Говоря за цялата система МВР,прокуратура,следствие,ъд.
  Не знам защо във България се казва че от съда нищо не зависи,напротив съдът е главния източник за корупция във България.Липса на осъдени,заловени с подкуп получават условни,но виж мунчо който откраднал две кокошки получава 5 години.Реално в съда е цялата власт и техните решения(като минат всички нива) са последни и неотменими.

  колкото повече,толкова повече
 10. 10 Профил на Доки док
  *****
  Неутрално
 11. 11 Профил на Rrrr
  *****
  Любопитно

  Красьо едва ли е такъв фактор. Сигурно има още стотина като него. Тези хора печелят от оборот.

 12. 12 Профил на Dunkan
  *****
  Неутрално

  "Човек, като отиде да си купи готварска печка, нали пак разговаря с търговеца.." Айде стига сте се защитавали едни други преди още да е ясно каквото и да е! тоя 20-годишен Красьо с ланците едва ли е приличал на дребен продавач на готаврски печки

 13. 13 Профил на jean
  *****
  Неутрално

  Хората си имат Лех Валенса, Вацлав Хавел, а ние си имаме Крас6о. Все поводи за национална гордост

 14. 14 Профил на говорителката на съдиите да каже...
  *****
  Неутрално

  Защо ще се проверяват и телефоните на "половинките"? Няма ли да е по-просто и по-лесно да се обявят самите "половинки" - на кой магистрат "половинката" му е в същата прокуратура, съд и адвокатура? например: на Съдията Х жена му е Съдия в същия съд или е прокурор в същата прокуратура или адвокатства в съдебния район на същия съд и същата прокуратура! А може да се публикуват имената не само на съпрузите в семейните съдилища и прокуратури, а и имената на техните деца, родители, снахи, зетьове... А като се добавят и имената на адвокатските кантори, които са свързани с имената на тези семейни съдилища - всичко ще стане много по-ясно от всички красьови телефони! Ама да не се изпуснат нито един съд и прокуратура - даже от ВКС и ВАС и Гладна прокуратура и нито една адвокатура! Само тези имена изкарайте по медиите - ако ви стиска, разбира се!

 15. 15 Профил на Наблюдател
  *****
  Неутрално

  Точно на таз г-жа са думите:
  " Законът не е необходимо да бъде морален"
  А в това интервю все с "морални" категории борави.
  Нищо чудно, че кадровик на ВСС е "1 черничко момче
  с ланци", а г-жата им е говорител. Като се има предвид
  какав е сегашния президент / Гоце/, не е чудно че тя по 1
  време имаше наглостта да се кандидатира за Вицепрезидент.

 16. 16 Профил на Дaни
  Дaни
  Рейтинг: 367 Неутрално

  "При тази пълна загуба на доверие обществото ще повярва в очищението само ако напуснем всички до един."

  Точно така, Куцкова много правилно се е ориентирала.
  Всички с оставка и без право на работа завинаги в съдебната система или като адвокати!

  От вас хората провасъдие не очакват вече с десетилетия.
  Какво заплашваш ма че как щяло да се разрешавали споровете. Па какво толкова разрешихте та се пънеш?
  Патка, 10 години чакам за едно просто дело за синор, тая ще ме плаши че нямало да ми се разреши спора без тях ръиръш ле.
  Ех, нагли хора, ей.

  Това което правим за себе си - загива с нас. Това което правим за другите - остава завинаги.
 17. 17 Профил на A1
  *****
  Неутрално

  "И ако всеки управляващ е изкушен да си осигури един послушен съд, когато отиде в опозиция, тогава осъзнава колко е важно съдът да е независим." ??????

 18. 18 Профил на като ми лае кучкова, кой ли ми я слуша?
  *****
  Неутрално

  тъй си лаеше и за филчев после за григоров после за пенгезов най-накрая вече си лае за всички и все говорител си стои

 19. 19 Профил на обективен
  *****
  Неутрално

  По време на т.нар.преход съдебната система и тази на "четвъртата власт", сиреч СМИ бяха целенасочено подминати.Комунистите оставиха впечатлението, че изпълнителната власт е частично "свободна" тоест СДС ,ГЕРБ или други могат да вземат проформа временно изпълнителната власт, чрез избори, но реално останалите останаха в техни ръце.Следва да се отбележи, че има и Пета власт-Икономическата, която бе изцяло приватизирана от техните хора.Така БКП и КГБ бетонираха властта си в България. Поради това и преходът ни бе мафиотски "куфарчета с пари", убийства за разлика от останалите соцстрани. Битката за промяна на положението ще бъде изключително жестока и следва да се подкрепи ББ срещу цървула Гоце, на първия етап.Ще има и следващи разбира се.Но тези истини следва да се дискутират, не че ББ е чиста вода ненапита, нито Костов, но следва да се започне отнякъде с разчистването на бандидите от БСП

 20. 20 Профил на перо
  *****
  Неутрално

  на стара чанта-нова дръжка...и истинска -кожена!!!
  нали така др.куЦова

 21. 21 Профил на М'дор
  *****
  Неутрално

  Какво, правосъдие ли? Влаченето на делата с години е толкова вредно за обществото, колкото експресното вкарване на дребни риби и невинни в затвора. Дори да спечелиш делото след 12 години ходене по мъките, ти пак си загубил - време, пари, доверие, самочувствие, сън, здраве... Спечелили са юристите в системата - следователи, съдии, прокурори, адвокати. Те са безгрешни - никога никой от тях не е осъден на затвор.

 22. 22 Профил на за истината
  *****
  Неутрално

  След като взеха да УВЪРТВАТ"Надали някога ще научим кой стои зад едно толкова влиятелно 27-годишно момче с ланци",
  ТОГАВА да питаме друго нещо, което не се публикува !!!!
  РАЗПИТВАН ли е този ПОДСТАВЕН красьо и КАКВО казва, КОЙ го е накарал да пуска въдици, КОЙ му е дал идеята??????
  Красьо не етолкова случаен, той ИМА МНОГО ВИСШ политок за ВДЪХНОВИТЕЛ
  Като АЗер Меликов.
  Няма нищо срамно да се лИКВИДИРА с ДОСЕГАШНАТА ВЪРХУШКА в БЪлгария.
  И без това Брюксел ЧАКА!!!!
  Затова не ни дават еврофондовете и масата живеем като скотове, само червените бизнесмени и облагодетелствуваните около тях са добре.
  Борисов да действува, а не само да реже някакви опашки, които ОТНОВО веднага порастват.
  Да изкоренява!!!!

 23. 23 Профил на TOMA
  *****
  Неутрално

  "не разполагам с информация извън тази, която получаваме от вас - медиите" - ТОВА, ГОСПОЖО ГО КАЖЕТЕ НА БАБА СИ, БЕЛКИМ ВИ ПОВЯРВА!

  БГ СЪДИИ - ДОЛНА, ГАДНА, ПРОДАЖНА ИЗМЕТ - ВСИчКИ!

 24. 24 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Отива на лекар Бойко Борисов с оплакване, че много го боли задникът.
  - Съблечете се - нарежда му оня.
  Сваля панталоните Бойко, лекарят му минава отзад, за да го прегледа, и ахва:
  - Мили Боже! Това са фантомни болки, г-н премиер. Задникът Ви е напълно изчезнал!
  Поглежда Бойко през рамо, установява, че лекарят говори истината, и изръмжава:
  - Майка му стара, Бареков целия ми го е излизал!

 25. 25 Профил на фен
  *****
  Неутрално

  Милен Велчев да обясни защо е водел десетки разговори с красенцето. Едва ли са си говорели за времето и кофражи, както се опита да обясни първоначално. Красето си е общувало интензивно и с ДПСто, така че няма съмнение кой му е дърпал кончетата.

 26. 26 Профил на Тя си е една от тях г-да !
  *****
  Неутрално

  Куцкова беше тази, която официално отказа да разглежда дела за крупни далавери, като се оправда, че я страх от престъпниците.
  Тя си е една от тях г-да !
  Замазването върви с пълна сила.
  Гл. Прокурор - това било " колективна наивност". Не разбирате ли, че се гаврят с истината и нейните носители.

 27. 27 Профил на реалист
  *****
  Неутрално

  Правосъдието е една машина за правене на пари от съдийте, защото" истината" е подложена на покупка - продажба.

 28. 28 Профил на идея
  *****
  Неутрално

  Говори се, че Красьо е освен контактен и доста голям самохвалко. Хората по градове и паланки общували с него са чували за близките му контакти с политици. Именно имената на тези хора са действали като "Сезам отвори се". Може би малко по-голяма смелост от подобни хора може да даде доказателства за съда кой стои зад Красьо. И нека тогава Красьо да докаже защо стотици пъти контактувайки с магистрати, лекари, полицаи, преподаватели, ректори и т.н. е започвал разговорите с това: Аз съм Красьо от Плевен и зад мен стои еди кой си. Аз мога да бъда полезен, но от теб се иска еди какво си. Има свидетели, не е да няма

 29. 29 Профил на Ники
  *****
  Неутрално

  Куцкова, защо се правиш на умряла лисица "Не разполагам с информация извън тази, която получаваме от вас - медиите" - от думите ти личи, че сама ти си станала магистрат след като си ползвала услугите на някой "Красьо".
  За всички е ясно, че Красьо е бил пощальон на пикаещия във фонтани и преди това на Милен Велчев, а те на тези, които са над и зад тях - Гоце, царя, агента Сава, Сер Гей. Става дума за огромни суми, от които всички здраво са "папкали" - включително и Куцкова! Кога главния прокурор ще открие топлата вода ?

 30. 30 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "Нямам готова рецепта за спечелване на загубеното доверие"

  Рецептата е ясна: лустрация и очистване на съдебната система от агентите на ДС и червената номенклатура!

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 31. 31 Профил на иванов
  *****
  Неутрално

  Бог да пази България от КГБ и от самите нас. Ако не беше българин не знам как щяхме да се оправяме.

 32. 32 Профил на Станка
  *****
  Неутрално

  Дали пък няма да светне партизанлък първа степен с всичкси ектри в биографичната справка и за мъдрата Куцкова.

 33. 33 Профил на незабавна и пълна оставка на целия ВСС
  *****
  Гневно

  едни членове на ВСС говорили с Красьо черния и подадоха оставки - Стоев, Димов, а други членове на ВСС говорили с Красьо черния и се ослушват - Иван Колев, Мингова и др., трети членове на ВСС си се сбират на бели покривки и искат да продължат кадруването?! Едни магистрати са избрани за началници по предложение на Гладния прокурор, но са говорили и с Красьо черния и подадоха оставки, а други магистрати са избрани за началници по предложение на Гладния прокурор и също са говорили с Красьо черния, но не подават оставки, а Гладния прокурор си трае по този въпрос и не казва има ли той самия някаква връзка с Красьо черния!?!? А тая дето носи отговорност за правосъдието и е председател на ВСС са таи като бълха в насрани гащи, ама иначе е голям реформатор и голяма прокурорка?!?! Само незабавна и пълна оставка на целия ВСС или незабавна смяна на целия ВСС може да покаже, че новия премиер има политическа воля да сложи някакъв минимален ред в държавата!

 34. 34 Профил на TTS
  TTS
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Великотърновския окръжен съд:

  1. за 1.5 мил. ДДС година и 6 месеца при общ режим

  2. 24 годишен в БМВ със 80 км/ч през червен светофар- 1 убит и 1 средна телесна повреда 2 години със 5 години отлагане и 3 години пробация

  и това е само за последната седмица. Поне аз виждам доста пари само тука

  TTS
 35. 35 Профил на dpop
  dpop
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Тези неща червените престъпници винаги ги правят на роднински принцип !

  Да се проверят близките му роднини и със сигурност ще излезе я партиен секретар на БКП, я някой "герой" от ДС който дърпа конците!!!

 36. 36 Профил на съдия
  *****
  Неутрално

  Брей, на мен как за 10 години в тая система никой нищо не ми е преложил. Много сте далеч от истината и дали вие всички, коит опишете изобщо сте били в кулоарите на съда или пак от вестници и форуми научавате азбучните истини. В тая система има много качествени хора, лошото е че точно на тях им се запушва устата и се затрупват с работа, за да не могат да надигат глава. Елате да работите 1 месец на моето място и ще видите, че нещата не стоят така както се пише и говори. Има много боклук, но зад тях стоят силните на деня и те никога няма да изхвърчат от тази система. Ако не са заемите, в които са потънали повечето магистрати, никой няма да остане да работи. Ако 500 и повече дела на година ви се виждат малко. Май само хора, които не знаят какво е работа пишат и коментират по цял, вместо да вършат нещо градивно.

 37. 37 Профил на nn
  *****
  Неутрално

  дори да дойдат тотално нови хора нещата бързо ще се върнат в сегашното порочно положение ако няма нови правила: съдиите и прокурорите да отговарят за действията си пред избирателите:
  1. никаква несменяемост и само функционални имунитети и то доста ограничени
  2. прокуратурата е към изпълнителната власт и висшите прокурори се назначават от правителството. иначе няма начин изпълнителната власт да се бори с престъпността! кой ще внася обвиненията ако прокурорите са независими от изпълнителната власт. самите министри ще са обект на контрол от специално звено към съдебната власт за да няма чадъри. (в германия. прокуратурата е към изп власт)
  3. изборност, поне на висшите съдии.

  Така и старите муцуни ще започнат малко по-малко да се нагаждат към желанията на обществото ...

 38. 38 Профил на blaga
  blaga
  Рейтинг: 0 Любопитно

  Защо всички са се вторачили във ВСС? Защо не се провери какво става в провинцията?Там не кадрува Красьо, кадруват обаче местни бизнесмени, местни депутати, адвокати, нотариуси.В Окръжен съд -Габрово например кадровите назначения зависят от нотариуса Илия Иванов, т.е от Държавна сигурност.Той ги предлага и той ги утвърждава.

 39. 39 Профил на &quot;Държавата&quot;
  *****
  Неутрално

  незабавна и пълна оставка на целия ВСС!!
  Да! Попова взе да се прави на хлебарка.
  И От&бойко и той!
  Сдебната система щяла да се оправи сама?!
  Точно както МВР, МО, МЗ, И Т.Н. се оправиха за 20 години.
  Оправиха се.Надебеляха им бузките..

 40. 40 Профил на Сексолог
  *****
  Неутрално

  Какво значи - "Съдебната система да се оправи сама"?
  За маструбация ли намеквате?

 41. 41 Профил на Куцкова много знае,
  *****
  Неутрално

  но защо не каже дори едно име на някой от кадровиците от кръга бели покривки! Дали защото няма да се окаже и тя свързана с този кръг - нали точно този ВСС я повиши в апелативна съдийка! Стига празни плямпаници неуважаема! Или говорете истината и фактите или си мълчете като Косьо Пенчев и Лазар Груев! Но стига фалшиви пози на борци за правдата! Освен ако не сте решили пак да се захващате с политика!

 42. 43 Профил на Zapoznat
  *****
  Неутрално

  Айде като малко по-запознат да си кажа мнението:

  Повечето от съдиите са нормални почтени хора. За жалост поради общия морален упадък на обществото на повърхността изплуват всевъзможни боклуци без морални скрупули, които въртят далавери. Много от боклуците биват назначавани по политически причини.
  Проблемът е, че свестните съдии не са хора бунтари, прекалено дисциплинирани и съвестни са, и не намират сили да поведат открита битка срещу мафията в системата. А и в интерес на истината не им е работа да бъдат герои, а да прилагат закона. Виж, ако това бяха таксиджии, на един Пенгезов нямаше да му се размине с подписки и интервюта по медиите Някои иначе почтени хора са с толкова сбъркано мислене, че отказаха да подкрепят подписката срещу Пенгезов, защото видите ли "те били съдии и не бил това начинът". Имам съдия вкъщи и знам как си скъсва задника от работа и мъкне дела по трамваите, за да ги пише в събота и неделя.

  Идеята за избор на съдии е просто малоумна. Как може да се очаква да бъдеш независим арбитър в спор след като си се борил за гласа на страните по делото? Айде ми кажете кой според вас ще бъде избран за съдия от Дупница примерно? Или как си представяте Яне Янев да решава за попечителството на детето ви при развод. Ясно е, че трябва да има контрол, но преки избори за съдии ще бъдат най-големият фарс на прехода, а не е като да не сме видяли какво ли не.

 43. 44 Профил на Гражданка
  *****
  Гневно

  Куцкова много говори, ама нищо не казва! Аман от византийщина и пазене на топлото местенце! Ами чистете се бе, като сте прогнили до основи!

 44. 45 Профил на до 43-&quot;запознатия&quot;
  *****
  Весело

  Е как в САЩ системата за пряк избор с ограничен мандат години работи перфектно, а??! И на съдии, и на прокурори! Ама тека е Булгаристан, и пишеме по трамваите?! Айде не на нас тия!

 45. 46 Профил на ???
  *****
  Неутрално

  На снимката това чудо що е?

 46. 47 Профил на Diliana
  *****
  Неутрално

  Ох какви повърхностни завистливи коментари. Да не смее някой да надигне глава и да си ги каже нещата в прав текст.. Цяла армия прегърбени канцеларски плъхове го налита.

 47. 48 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  Увъртане на съдиите от всякакъв ранг!
  Сипват лъжи и недомлъвки от всякакъв ранг.Всички били честни и се преработили без никакви двумесечни почивки.
  От всички "гласували" при избори за началници-виновни били двама. ДВАМА! Те осигурявали мнозинство????????!!!!!
  А останалите? Те какво са правили?

  ВИНОВНИ СА ВСИЧКИ!
  АКО НЕ ГИ ИЗМЕТЕМ СЕГА-ТЕ ЩЕ ЗАТРИЯТ НАС!
  НЯМА МИЛОСТ ЗАЩОТО ЖЕРТВИТЕ СМЕ НИЕ!
  ТЕ СА КЪРЛЕЖИТЕ!
  ВКЛЮЧИТЕЛНО И КУЦКОВА!

  ИМА ДОСТАТЪЧНО ПОДГОТВЕНИ ХОРА ДА ЗАМЕНЯТ НАСРАНИТЕ "ВИСШИ МАГИСТРАТИ"!

 48. 49 Профил на тони
  *****
  Неутрално

  До кога червените групировки олигарси мафиоти със червени куфърчета ще командват Съдебната система, всички са за Централният затвор.

 49. 50 Профил на ИЦО
  *****
  Гневно

  Мутрите олигарсите футболни босове от червени групировки това е МАФИЯТА на България това е организираната престъпност , всички във затвора по чехли и северни килии.

 50. 51 Профил на СВИНЕВЪД
  *****
  Весело

  До коментар [#49] от "тони":

  Тъпчо, пише се куфар, а не куфър, неграмотнико! На въпроса ти докога отговорът е : Не е твоя работа!

 51. 52 Профил на Pisatel.
  *****
  Неутрално

  Гледи и слушай нас на живо по Интернет на този адрес; http://www.bnptv.info/index.php?option=com_content&view=article&id=425:2009-09-30-13-35-59&amp;catid=64:kulturasp&Itemid=121
  Стани наш спонсор и дарител – помогни на българската култура!
  съюз на писателите в България./прочети и разпространи/.
  THE WRITTERS UNION OF BULGARIA.ПИСАТЕЛИТЕ - ПРОРОЦИ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО. ПИСАТЕЛ Е ТОЗИ, КОГОТО СМЯТАТ ЗА ТАКЪВ ! ПОКАНА./Искам да работя и живея за България/. Съюзът на писателите в България (от всички етноси) www.worlduni.narod.ru, [email protected] . Посолство на Мира; ул. Бенковски №25. За повече информация: тел. Михаил Вашкевич 02/8705542, GSM 0889-200141, проф. д-р Иван Венев 02/8701135, Борис Ташков-02/4894545: 02/8725822:Руси Стойков, Йоло Денев; 02/8896618, Веселин Стоянов 02/9577549, 0893-423422; Любомир Петрушев, 02/8513126; Никола Статков, 02/8733786; Кирил Генчев, 02/8439395; 0878/544688.
  Предстоят авторски вечера на съвремени български писатели 278. Програма.Посолство на мира – София.Семинар за изследване на абсолютните ценности, всеки понеделник в 18:00ч.,(лекция и дискусия)
  Литературна вечер
  всяка първа и трета сряда в 18:00ч.
  (творческо четене, литературни премиери, дискусии)
  Вечер на историята
  всяка вторра и четвърта сряда от месеца в 18:00ч.
  (тайни и парадокси от българската и световната история)
  Семинар Духовното познание
  лектор: Константин Златев
  Тематична програма

 52. 53 Профил на адвокат до съдия
  *****
  Неутрално

  Има свестни съдии, но защо си мълчат и си налягат парцалките?

  Тази професия не е обикновена. За да я упражняваш трябва да имаш и морална позиция и ако има някой друг съдия който е корумпиран да сигнализираш, а не да си мълчиш. Иначе просто не ти е мястото в системата.

 53. 54 Профил на Mundio
  *****
  Неутрално

  В телефона е и Венета Марковска, зам председател на ВАС. След като хора от ВСС си подадоха оставките, а К. Пен. се "натисна" за този акт, сега как така млъкна? Не е ли морално да я помолят да си подаде оставката? А тя жената си е и от кръга на белите покривки!

 54. 55 Профил на Балканец
  *****
  Неутрално

  А аз сметам, че решението е:

  "Корумпираните съдии В ЗАТВОРА!". И още: Куцкова, не ни плаши с липса на съдебна власт! Ако ние започнем сами да раздаваме справедливост, след 100 години ще имаме работеща НАША съдебна система, поне за внуците.
  Ама да ви хрантутиме и да чакаме пак "Светлото Бъдеще" като междувременно всички да сме полагали усилия - вие да ни рекетирате и да се гушите от бандитите, а Раята да плащаме данъци и рекет - БАЛИ СМЕ ВИ МАМИЦАТА МРЪСНА!

 55. 56 Профил на Ачо
  *****
  Гневно

  Знаеш кои са босовете на мафията от групировки , какво чакаш пребирай ги и във затвора, те са публични личности всички ги знаеме.

 56. 57 Профил на Galia
  *****
  Неутрално

  До коментар [#55] от "Балканец":

  Точно заради такива като теб се махнах преди 10 години. Не заради държавата, не заради правителствата, а заради селския манталитет, който ме задушаваше. Каква справедливост ще раздаваш ти извън форумите? Първо си изчисти жълтото от зъбите, после говори!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK