Иван Костов: Нова по-малка криза е по-вероятна, отколкото растеж

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (379)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Т.Живков
  *****
  Гневно

  Умен човек, но не е за тая държава.

 2. 2 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Пич,не съм ти фен(както и на другите политици) НО!!! в последно време почваш да ми харесваш.Не може ли да повлияеш на тигъра и да станеш ти финансов министър?Вярни приказки говориш.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 3. 3 Профил на да + или не -
  *****
  Любопитно

  Най-умният ли български макро-микро икономист е Костов ?

 4. 4 Профил на .
  *****
  Неутрално

  До коментар [#2] от "ARRI":

  Забрави ли ,че той беше финансов министър,по време на аферата "Сапио"? Доволен ли си от ония години-май да? Да си ги върнем!!!!!!!

 5. 5 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1441 Гневно

  Какво излиза?
  От криза в криза.
  И никаква миза...

  Ще взема виза!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 6. 6 Профил на Аз
  *****
  Неутрално

  С много си грешки, част от които доведоха Царя и СТанишев, Костов остава един от най- добрите бг политици с ясни послания, тези и позиции.
  Не съм костовист, но не се сещам за много родни политици, които да могат да се доближат до Костов.

 7. 7 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  А,дали ще е малка? Сега все по ясно се очертават мащабите на кризата, а те изглеждат ужасяващо. Всички хватки за административно счетоводно шмекеруване се изчерпиха и негативните резултати от една година насам ще се появят сега.

  колкото повече,толкова повече
 8. 8 Профил на НЕикономист
  *****
  Разстроено

  Това което казва Костов ,че по голяма верятност има за криза отколкото за растеж ,преди една седмица го беше казал финасовият министър на Русия в Давос Кудрин !!!

  Какъв растеж ,когато е зле положението и кой ще иска да ни носи на гръба си ,дори и да тежиме толкова малко 8.5 милирада евро ,те си имат по важни проблеми с Гърция, да я вдигнат от руиинте ,Испания с техните 16-17 безработица и дефицит ,Португалия що голям дефицит ,Италия и Ирландия !

 9. 9 Профил на 100%
  *****
  Неутрално

  Връщат се черните дни от времето на Иван Йорданович Костов- голяма безработица, закриване на болници, фалити на предприятия.Този човек е напълно деструктивен интригант уреждащ с високи постове най-близкото си обкръжение, а за самия него поредните далавери и пробутване на закони, от които в лично качество би спечелил стотици милиони.Нищо и половина не казва, но вреди изключително много на ГЕРБ.

 10. 10 Профил на Гео
  *****
  Неутрално

  Колега Костов! "Българските финансии и икономика, парадоксално, са в добра ситуация..." С учен вид обясняваш колко зле сме били управлявани... но се случил парадокс! Защо сега ще пишеш още една антикризисна програма? Къде скри по-предишните? Нали отрано си знаел параметрите на кризата и гръдната й обиколка...

 11. 11 Профил на 1
  *****
  Неутрално

  Класа! Както обикновено, точно,ясно и казано на достъпен език.Сполайти бай, Иване.

 12. 12 Профил на grajdanin
  *****
  Неутрално

  Тая "черната"(Костоф) книга я
  затвори България .

 13. 13 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#4] от ".":

  Аз казах,че не съм му фен.Знам за приватизацията иавършена от него.И не е само Сапио.И все пак реално,ако четем казаното от него е много прав.Ти вярваше ли ,че през април ще излезнем от кризата?Ако не политизираш интервюто ще видиш ,че вуйчо ваньо е прав.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 14. 14 Профил на Wow
  *****
  Неутрално

  До коментар [#3] от "да + или не -":

  Чак най-добрия Български макроикономист не е... просто защото е много повече политик от колкото икономист. Виж за един от най-големите български политици го признавам (макар, че не го харесвам и много повече не харесвам костовистите). Има резон в това което говори, но все пак е по-вероятно да има малък растеж.

 15. 15 Профил на .,.
  *****
  Неутрално

  По-добре Костов отколкото
  "ДЯВОЛков".Да ни унижава
  с пица (то не че е първия).
  Премиера може и да се усети
  но ще минат години.

 16. 16 Профил на Кейнс
  *****
  Весело

  Б.Омама изпраща специален самолет за И.Костов да го прибере в САЩ за да замести Б.Бернанке ,тъй като в България се скатавал финасовото светило ,финасовият гении И.Костов който в "Панорама" в петък каза ,че Бернанке не си разбира от работата и печатил-печатил пари ,трябва да не се печатят,а де се прочисти (колибрира) икономиката на САЩи след това да се започне с "бял лист " !
  Тъй че се очаква днес да се приземи специалният президентски самолет на Обама на летище София !!!!
  Моля агитка на Костов да пребъде в 23.00 ч на летище Враждебна ,терминал 1 ,ЗАЩОТО излитането за Америка на Костов ще стане точно в полунощ 00.00 часа и да не забравите фанфарите и знамената си !

 17. 17 Профил на ха ха
  *****
  Неутрално

  Оставете този бърборещ крадец, нека да говори с теменужкуте си!

 18. 18 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  бате костов е престьпникьт герои
  с 21 годишно финансово досие признава тои
  през 92 пропуснал златната вьзможност тои
  борд валутен в бьлгария да наложи тои
  и бьлгарите от последвалото разорение да предпази тои

 19. 19 Профил на Оебктивен
  *****
  Весело

  Не знам дали Иван Костов е най-умният икономист, но определено има най-голям опит в реалната икономическа ситуация у нас. И нещо по-важно, той има усет и дарование на държавник, а именно - широкоформатен и дългосрочен поглед !

 20. 20 Профил на Икономист
  *****
  Неутрално

  До коментар [#8] от "НЕикономист ":

  Има значение колко си голям и в случая предимството е на наша страна. Икономиката на българия е като балон заради валутния борд. Ако влизат повече пари от колкото излизат има растеж. Затова и инвестициите като номинален размер, които ни трябват изобщо не са много. А да не говорим, че банките ни са се набълбукали с ликвидност - междубанковите лихви в България са 2 пъти по ниски от лихвите в еврозоната. Не могат да я стискат вечно. В скоро време ще бъдат принудени са увеличат кредитирането.

 21. 21 Профил на Light
  *****
  Неутрално

  Иван Костов е "по-добър" отБ. Бернанке и много по лош от Доган.

 22. 22 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Костов е абсолютно сигурен, че никой няма да послуша съветите му, затова ги дава смело, прави антикризисни още по-смели програми, които също никой няма да пробва да изпълнява и проверява. Ясно му е,че тия ще обърнат колата, и че единствения му шанс е да каже после " Нали ви казах ..., а вие правехте..., затова....".
  А че е по умен от Боко и много по-опитен от Дянков, няма никакво съмнение. Ама така и не разбра,че Боко няма да търпи умен човек до себе си.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 23. 23 Профил на до 8
  *****
  Неутрално

  Не знам руския гении какво и къде е казал, но Костов преди месеци в интервю по телевизията каза,че според него кризата не е отминала и ще бъде като W.Излезе прав отново.Любовта или омразата към него няма да променят простата истина,че е умен и много добър анализатор.Когато си болен и имаш нужда от добър лекар, отиваш при най-добрия дори да го мразиш.Няма място за емоции комунета, освен ако гледате отвън.

 24. 24 Профил на печален извод
  *****
  Неутрално

  Прост народ не иска умни хора да го управляват.Той иска да го управляват такива , като малоумника от Мадрид, като гейчето от Херсон или мутрата-пожартикар от Банкя.При наличие на политик и държавник като Костов, народа иска го управляват некадърници.Заслужава си съдбата да бъде най-бедния в Европа.

 25. 25 Профил на Wow
  *****
  Весело

  До коментар [#16] от "Кейнс ":

  Бернанке просто не е имал възможността и щастието да завърши иначе толкова престижния ВИИ "Карл Маркс"!

 26. 26 Профил на Robespier
  *****
  Неутрално

  Уважаеми господин Костов,уважавам анализите Ви и считам,ч в настоящият моментВашите виждания са много по перспективни от онези времена когато бяхте в управлението.Както и г-н Борисов и Вие тогава нямахте опит в управлението на производтвото,като част от икономиката на страната.Допуснахте грешка ,че предадохте управлението почти без бой на г-н Кобурготски.Вярвам,че пред Вас в скоро време ще се открие възможност да поправите грешките си.Народа е казал ,че за един бит се дават двама небити.Заклевам Ви да се опирате на гражданското общество,което ще ви бъде вярна опора,дори и когато ви квитикува!

 27. 27 Профил на Гадняра
  *****
  Неутрално

  Пълни алабализми и характерното му бягство от отговорност! Нехигиеничен и непочтен човек, който на гърба на държавата натрупа милиони и сега с политиката,която прокламира и саветите и предложенията, които прави към правителството цели единствено облагодетелстване на мутрите, крадците-новобогаташи от бившата ком-върхушка, наглите банкери и мързеливите и негамотни реститутки! Защо се опитва да орони авторитета на сегашното правителство в ЕС и с неоснователни претенции да набие клин между тях?! Отново завоалирана продажна намеса в подкрепа на руските интереси у нас! Всъщност, той имаше огромната възможност да се реализира и като икономикт и като премиер. А какво стана, какво стана и с неговите колеги премиери, стратези и реализатори на грабежа наречен преход?! Дълга тема! Да се гушнат с Мартинчо и там при БСП, където е мястото на всички болшевишки партийки със затихващи функции!

 28. 28 Профил на maymun
  *****
  Неутрално

  До коментар [#16] от "Кейнс ":

  Всички "маймуни"(черни) в екип.

 29. 29 Профил на До №27
  *****
  Неутрално

  Ама ти наистина си Гадняр.

 30. 30 Профил на aa_aa
  aa_aa
  Рейтинг: Неутрално

  Браво! Дано има повече хорая които да чуят какво казва Костов! Гениален политик и държавник - България обаче не го заслужава

 31. 31 Профил на Ivan
  *****
  Неутрално

  Един мафиот с незатихващи функции-това е този мургавия на снимката.

 32. 32 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Я виж ти... Изненадка.
  Даже Костов взе да продумва онова, което думах аз преди цели шест месеца. Само дето го е облякъл с политическа, а не с икономическа мотивировка. Аз виках, че Дянков трябва да плаща от фискалния без да се интересува от дефицита, днес и Костов вика, че тъй трябвало да стане. Аз виках, че стискането на парите ще задълбочи кризата и ще постави под въпрос възстановяването на икономиката, а днес и Костов го твърди. Аз виках, че кръгът Монтерей наднича из всяко кюшена милиционеро-партизанщинат, днес Костов вика, че и били се напили милиционерите, та не можели да ходят даже.
  Товарищ Костов, не е за пръв път да думате неща дето ги казвах по-преди. И през 1996 бе тъй. И тогава закъсне с цели седем месеца преди да изокаш. Пак от политико-тактически съобръжения, а не че не знаеше що става.
  А гледам, некои се загрижили за бедите дето носиш на ГЕРБ и ченгесарницата в него..
  Гледам, некои четат откровенията ти, а си мислят за БГА "Балкан" и разбойнико-ментърджийскат приватизация. Лоши спомени сте оставили и със Джанкови, РВД и Копитото и славчохристовия ресторант..Баф тия постни кифтета и италиански приятели около Хампарцумян...
  Сега ще четем излиянията ти и ще се чудим, защо ония с малоумния поглед, дето лелята ни го натресе и другия дето му пипат бицепсите, а не си говорят с него управляват страната, като в детска градина - група без лелка - хаос и импровизации до изнемога.
  "Как ще омагьосаме действителността с думи?"
  Па отде да знам, като думите закъсняват и действителността се е превърналав магическа реалност, та трябват някакви чудеса да чакаме за разомагьосване бе Бат Ваньо.

  Ecrasez l’infâme
 33. 33 Профил на Малката Секира
  *****
  Неутрално

  Костов, Костов!
  Щом и ти виждаш по-вероятна малка, отколкото голяма криза спукана ни е работата.
  Ти нали си "голям ( полит)икономист".
  Що не се гръмнеш!

 34. 34 Профил на Това е
  *****
  Неутрално

  Може да е бил всякакъв, но в момента Костов казва истината. Тепърва кризата идва.

 35. 35 Профил на DoPe
  DoPe
  Рейтинг: 524 Неутрално

  може би единственият истински български политик!Много вярна статия,качествен анализ."Министерството трябва да защити здравето на хората, независимо дали те го разбират или не, а не да брани "болници". Спасяването е работа на компетентни специалисти." ...Това някой пупулист като Б.Б. може ли да го каже?

 36. 36 Профил на kikot
  *****
  Неутрално

  Този гробокопач на България и СДС да си затваря човката! Видяхме го колко струва!

 37. 37 Профил на съвременник
  *****
  Неутрално

  "Допуснахте грешка ,че предадохте управлението почти без бой на г-н Кобурготски"

  Ако не бяха докарали царя, Костов щеше да управлява поне още един мандат.Въпреки безпрецедентната по своята мащабност клеветническа кампания срещу него, която проведе ДС чрез подопечните си медии, рейтинга на СДС под ръководсвото на Костов беше по-високо от това на БСП.Затова беше докаран царя, да не се допусне Костов да управлява втори мандат.Наивният народ не предполагаше,че Симеон е зависим от комунистите и че той ще ги върне на власт през задната врата.След употребата на царя, ДС измисли ГЕРБ на Бойко отново с цел да не допусне Костов до властта.Това са истините.Приказки от рода на тези,че Костов предал властта на царя без бой са глупави или провокативни.

 38. 38 Профил на Рижия
  Рижия
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Каквото и да говори Костов та дори това да е голата истина трябва да се примири с това че за народа той е бита карта. Българския народ със своя манталитет винаги търси нов месия с вълшебна пръчица (като царя a в настоящия момент като Б.Б.) Никакъв реализъм и никакъв прагматизъм няма този народ. Дай му на него магии от рода на 800 дни да ходи до урните като хипнотизирано зомби. Така че Костов каквито и да ги говори ако не покаже вълшебна пръчица (дори и да я покаже) няма никакви шансове в политиката. А за да разбереш че кризата в България ще се задълбочи едва ли е нужно да си някакъв икономически пророк.

 39. 39 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 1158 Весело

  Гледай само - толкова много акъл пък не му го щат Е кофти е знам, да си способен и опитен, а толкова неразбран от хората!
  Искал да помага, ама не на парче! Искал на цялата пица! Еми не става брат - когато беше времето за лустрацията, направихме бързата приватизацийка - дали бе добре или зле трудно може да се каже, но важното е че завъртяхме едни пари. Сега вече ще свириш втора цигулка! И това едва ли някога ще се промени, колкото и да се напъваш да не работиш "на парче", по-добра оферта не се очертава

 40. 40 Профил на Както винаги
  *****
  Неутрално

  Костов говори умно логично и балансирано
  Затова се ползува с авторитет в ЕС и демократичния свят

 41. 41 Профил на АНТИКОСТОВИСТ
  *****
  Гневно

  Забравихте ли какъв го ядохме по време на неговото "управление"? Аз лично имах големи проблеми. Костов вместо да се прави на политико икономист - да се затвори в Драгалевци и да мълчи!

 42. 42 Профил на swoy
  *****
  Неутрално

  До коментар [#32] от "Graf":

  Graf +.
  Костов -.

 43. 43 Профил на !
  *****
  Неутрално

  ВИИ "Карл Маркс" бледнее пред специалната школа в Украйна. Днес Парамов не обели и дума и по този въпрос при Росен Петров. Жалко, трябва да се изясни. Костов да го даде на съд за клевета. Крайно време е.

  В ерата на интернет и компютрите не е нужно да ходим всички в София, за да ни правят там изследвания и да ни сложат диагноза. Стига да въведат електронни здравни карти и електронни здравни досиета. В местната болница ти правят изследвания според медицинските стандарти. Консултират се с професорите в голямата болница в София. Според диагнозата насочват човека за лечение. Може и второ мнение да получиш по този начин. Няколко от шефовете на големите болници вече излязоха в публичното пространство и казаха, че имат договори с малките болници за сътрудничество. Вместо да закриват болници да видят как да развият тази система. Не може цяла България да ходи на изследване в София.

  А какво ще каже Костов за интервюто на Младен Григоров в Труд. Предлага вече работещи частни кардиологични клиники да поемат спешната помощ със собствените си линейки. От министерството ни вопъл ни стон. Цялата реформа смърди на преразпределение на финансовия ресурс към определени болници и последващата им приватизация. След изцепката на Нанев пред Ройтерс е невъзможно да се върне доверието към реформата в здравеопазването.

 44. 44 Профил на зор
  *****
  Неутрално

  Браво на Костов!Няма по-добър от него.А на несъгласните и критикуващи го,да посочат фигура доближаваща се до него.

 45. 45 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 927 Неутрално

  Аз му вярвам.
  Единственият начин да спрем политическият произвол е тясно обвързане с ЕС.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 46. 46 Профил на miro
  *****
  Неутрално

  Ало, Дневник! В този форум плюсовете и минусите са "полудели" - в полза на Костов! Що не се стегнете?!

 47. 47 Профил на advanced
  *****
  Неутрално

  До 23.
  Буквата за растеж в БГ е L, a не W.
  T. e. надолу и дълго време там!

 48. 48 Профил на НЕикономист
  *****
  Весело

  До коментар [#20] от "икономист ":

  Кого ще кредитират тези банки :
  Частните лица -да купуват плазми и стари коли ?!!!!
  Фирми -който са пред фалит а и кризата продължава по света !!
  Земеделци,фермери .... -е как ще кредитира когато ЕС спира всеки ден пари по всякакви програми !!!!
  Е кого ще финасират И КРЕДИТИРАТ банките ?

 49. 49 Профил на тото
  *****
  Неутрално

  Костов винаги е на ниво Не съм икономист но когато той беше министър-председател се срамувахме да ни сравняват с румънците! Сега те се срамуват от нас

 50. 50 Профил на JIVOT NA KOSTENURKI
  *****
  Неутрално

  Е, КАТО ЗНАЕТЕ МНОГО И КАТО ИСКАТЕ чОВЕК С ПОЛУИКОНОМИчЕСКИ И ПОЛУСОЦИАЛИСТИчЕСКИ ПОХВАТИ ДА УПРАВЛЯВАТ, ЗАТОВА СИ И ИЗБРАХТЕ ПОЛУПОЖАРНИКАР И ПОЛУБОДИГАРД ДА УПРАВЛЯВА. БЪЛГАРИЯ ДЪЛГО ОщЕ НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ КРИЗАТА, ТЯ щЕ Е ПОЛУПЕРМАНЕНТНА И ПОЛУКРИЗА, ЗАщОТО ДЪРЖАВАТА НЕ Е ДЪРЖАВА, А ПОЛУДЪРЖАВА... ПОЗДРАВИ...И ДАНО ИМАТЕ ЖИВОТ КОЛКОТО КОСТЕНУРКИТЕ... ТА ДА ДОЖИВЕЕТЕ...

 51. 51 Профил на Choni
  Choni
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#41] от "АНТИКОСТОВИСТ":

  Забрави ли какъв го яде преди неговото управление?

  www.alakart.bg: ресторанти - голям избор и точна информация
 52. 52 Профил на факт
  *****
  Неутрално

  Костов прави някакви маневри за да се окопава още повече във властта и в момента рекетира и притиска ГЕРБ, като ги изкарва ежедневно по медиите некомпетентни.Такъв паразит без власт не може да съществува защото неговата цел е да върви бизнеса му, и този на тези който му плащат.

 53. 53 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 1158 Весело

  До коментар [#48] от "НЕикономист":

  Добре си се писал неикономист, само незнам защо се напъваш излишно да го доказваш! Вече се регистрира увеличение на износа и то стабилно, а не на месечна база!
  Също така, специално това изказване на г-н Костов въобще не е икономическо, а политическо! Дори и на босите като теб вече им е чсно, че българкста икономика е пряко свързана с икономоическата обстановка по света! Ала-бала-ниците в случая, са директно насочени като "искам и аз на пицата" само, че едва ли ще стане... Този рев не е от вчера и от днес! в началото искаха 50/50 министри с ГЕРБ и други глупости, които искрено ме забавляват! Ако наистина искат да работят за България имат тази възможност, но те искат "на пицата", а не "за България"!

 54. 54 Профил на mikereto
  *****
  Неутрално

  тва цигане пак са го изтарвали от гетото

 55. 55 Профил на Костовист
  *****
  Неутрално

  Най-добрия политик на България-Иван Костов. След ЖанВиденовия погром на държавата се нае снай-трудните Реформи-повечето негови съратници го предадоха-и се продадоха на Олигархията,БСП и ДПС-Христо Бисеров,Йордан Цонев,Богомил Бонев,Евргени Бакърджиев-но той успя да вкара България в Обединена Европа о НАТО.Българския народ трябва да оцени направеното от Костов.Ако не беше той-още щяхме да сме до Украйна,Сърбия и Беларус.

 56. 56 Профил на Вели
  *****
  Неутрално

  До коментар [#4] от ".":

  За каква афера САПИО пишеш??? НЯМА ТАКАВА - ДОКАЗА СЕ ПО СЪДЕБЕН ПЪТ!!! А твоето е - КЛЕВЕТА!!! Червен боклук!!! Пише за банкрута на България при Жан Виденов, за окрадените имоти от Симо, за НЕВИЖДАНАТА КОРУПЦИЯ И КРАЖБИ на серГЕЙ!!! Ех, РУБЛАДЖИЯ!!!

 57. 57 Профил на outside
  outside
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Ако Костов е прав... имаме проблем. Но май е прав.
  Явно ще издухаме супата пълна с ГМО, и то докато ни подслушват и за малко и да не можем и да протестираме срещу това.
  Леле мале каква година ни чака.

 58. 58 Профил на duck
  *****
  Неутрално

  Костов не е лош политик и никога не е бил.Винаги се хвърля смело в боя ,после забавя и накрая го осират неговите ортаци.Така на кратко се случи със Иван Костов предаден от неговите си .Знае много добре че е умарсен със или без вина

 59. 59 Профил на ДЕБАТ
  *****
  Неутрално

  Само Иван Костов се изказа в Парламента за Бюджет2010,т.е. или другите народни представители не знаят кво да кажат, или не ги е еня за България - и в двата случая са престъпници...

 60. 60 Профил на минаващ
  *****
  Любопитно

  Почти всичко, което Иван Костов казва тук, беше казано
  преди време от Димитър Иванов (Лондон) в интервю при Сашо Диков - сигурно може да се намери в Интернет.

  Но, предполагам, за повечето пишещи тук, Д. Иванов е
  "комунист" , та затова "дискусията" се вихри около тезата -
  "е - или не е, велик" Иван Костов.

 61. 61 Профил на Arnaudov
  *****
  Неутрално

  Отличен макро-икономист сигурен съм че Бойко се съветва и с него!

 62. 62 Профил на НЕикономист
  *****
  Весело

  До коментар [#53] от "nqma zna4ka koi":

  "Вече се регистрира увеличение на износа и то стабилно, а не на месечна база!"

  Искаш да кажеш вече имаме 3 квартала постояно увеличаване на износа ли ?
  И не е с 0,000000000001 %
  А и БВП не само износ !!!!!!!!

  А и да не забравиш да се явиш в 23.00 на летището с знамето,както по горе ви предложиха !!!!!

 63. 63 Профил на МиЕС
  *****
  Весело

  "партньорите му от "Монтерей". Имам съмнения, че до своите прозрения умниците от ДС са стигнали след наблягане върху алкохола, който вече, изглежда, не могат да носят."
  Изключително точно изказване!

 64. 64 Профил на Свидетел отдавна
  *****
  Неутрално

  С това изказване Костов все повече се доближава до вижданията на президентсите съветници, които Симеон Дянков нарече "малоумни". Наскоро и икиономичесия екип на БСП лансира осезателно иддеята за допускане на дефицит от до 1%, за да се даде въздух на икономиката. В този смисъл Костов е "ляв" /какъвто е бил винаги/
  Кучето е заровено другаде. Костов ясно вижда наближаващия провал на управлението на ББ и бърза да се се разграничи и да заеме позиции. Както и друг път, някой друг ще свърши черната работа и "спасителя" ще се върне на бял кон.
  За щастие, Костов отдавна принадлежи на миналото и подкрепата за него е малко над нулата, така че голяма опасност няма. Останалото е да покаже, че още мърда.

 65. 65 Профил на Гадняра
  *****
  Неутрално

  До коментар [#46] от "miro":

  Не ти ли стана ясно, че всичко има цена! Хвалебствията ги пишат модераторите, а останалото форумците!

 66. 66 Профил на минаващ
  *****
  Любопитно

  впрочем и Стефан Софиянски (човекът, който всъщност се справи с кризата през 1997, не И. Костов)
  говори същите неща, но за разлика от Иван Костов е в опозиция, и не може да бъде обвинен, че хем на практика подкрепя в парламента критикуваните стъпки на ГЕРБ, хем извън парламента говори срещу тези стъпки - И.К. май просто си гради мостче за отстъпление -"аз нали ви казвах"

 67. 67 Профил на jazz
  *****
  Неутрално

  Костов си портиворечи в отговорите през два въпроса, топи всички останали, включително и съпредседателя си Мартин Димитров, говори неща, които и други говорят, но с уверен и менторски тон и...заблуждава 80 000 десебари. Това е подкрепата за този "изключителен" политик. И недейте разправя, че другите са невежи и прости българи. Вижте, че този човек сменя позициите си през ден и повтаря неща, които други вече са предложили като свои - така и не се разбира, защо е бил срещу Михов след като преди година е говорил същите неща, както личи от въпроса. Кога разбра, че има криза след като преди два месеца посочваше Дянков за пример и уверяваше всички, че Бюджет 2010 е много добра антикризисна мярка. Сега за първи път го чувам да критикува Борисов, че изпълнявал бюджета на Станишев и че не се е разплатил с бизнеса миналата година. Спомням си, че и Костов и СК и ГЕРБ говориха през април-май миналата година за актуализация на Бюджет 2009, но след изборите всички забравиха тази тема, включително и Костов. Днес негови кадри носят най-голяма отговорност за неусвоени еврофондове - Юлияна Николова, Евдокия Манева и Нона Караджова, но той продължава да върти лъжите за неусвоения капацитет на ДСБ. Желева я подготвяха пак негови кадри - Марин Райков и Константин Димитров...Костов не е голям политик, а умел лъжец. Двете неща не винаги вървят ръка за ръка...

 68. 68 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  костов ако беше вьвел валутен борд през 1992 като министьр на финансиите от правителството на СДС за последните 17 години щяха да се родят поне 2 млн граждани на бьлгария и сега болниците да си имат както доктори така и пациенти
  сега костов говори за да се направи с болниците както направиха с БГА Балкан
  миков много правилно каза це пожарната цяла година дава дежурства и не се закриват пожарни дори да няма пожари
  лекарите и болниците са от военновременният запас и дават дежурства това це не са се родили 2 млн бьлгари го дьлжим на костовия тьпизьм

 69. 69 Профил на Гадняра
  *****
  Неутрално

  До коментар [#64] от "Свидетел отдавна":

  Нека не прибързваме в оценките си за управлението на ББ! За сега май нямаме друга алтернатива и един провал ще ни прати в небитието и като държава, и голяма част от обикновенните хора! А може би един такъв катарзис ни е необходим!

 70. 70 Профил на Mickey
  *****
  Неутрално

  Костов продължава с килифаревските си номера! Първо ни набута ГЕРБ като "алтернатива" на БСП, пробутаха ги със СК в ЕНП, каза, че Бойко е изградил се пред очите му десен "политик" с когото иска да управлпва, а сега се прави на ни лук ял ни мирисъл! И след НЕИМЕНУЕМИЯ крах на поредния комунистически проект("десен" се опитва да излезе с бял костюм и пак да замотае некои кабаци! Късно е чадо!

  Разбира се че кризата в БГ ще се задълбочава! По нормално от това при комунистическо управление- НЯМА! За това не е неоходим и толкова ум , както възторжено ченгетата пляскат с уши по-горе "Колко умен е Костов"!
  Костов(ГЕРБаджийската патерица) просто ви подготвя психически! Както навремето като вдигаха някои цени първо пускаха слухове чрез агентурата си та Народа да свиква!
  Гнус!
  И докога ще ни го размахвате този политически ТРУП?????)))
  Не е нито първия нито ще последния "син демократ" на който му цъфва предназначението! Стотици бяха те до сега- да ви изброявам ли имена?)))))

  (до преди година, преди да го заГЕРБят комунистите и аз му вярвах)

 71. 71 Профил на слона
  *****
  Неутрално

  Костов е в основата на всички отлюспвания и разцепвания в дясно, които довеждаха на власт я Виденов, я СС-2, я тройната... Явно приятелите му от Монтерей отново надушват плячка и стоейки на пусия изпращат напред вярното си куче. А иначе че е умен Костов - умен е, но моралът му е прекалено нисък дори за политик.

 72. 72 Профил на pump it!
  pump it!
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Виждането си за наложителните антикризисни мерки Иван Костов изложи още през май миналата година, в лекция в УНСС.

  Разбира се, тогавашните управници не го чуха и този факт едва ли е учудил който и да е нормален българин.
  Минимализирането на щетите от кризата не беше приоритет за комунишко-милиционерската коалиция, управлявала страната допреди половин година.

  Лошото е, че след това "мъдрият" български народ(по-точно - само милион и половина от него) овласти политическо формирование, нямащо капацитет да води държавата в усложняващата се икономическа ситуация.
  Но какво да се прави - дори и мъдростта се заплаща. При това целокупно.

  А иначе съм доволен, че интервюто с Иван Костов е било прочетено от 1400 човека само за един час!
  Това наистина е впечатляващо!

  pump it!
 73. 73 Профил на Николчо Дем...
  *****
  Неутрално

  Много точно определение на "9"-ИНТРИГАНТ!Цялата му енергия е насочена към подтикване на ГЕРБ да печели врагове.Дълговете към фирмите били от предишното правителство.За какъв обем работа са тези възникнали плащания,кога е извършена тази работа-дали през първата половина на миналата година или през втората.Ако задачата е изпълнена през втората половина на годината защо е трябвало да се плати предварително?Костов залага на късата памет на електората и се опитва да стои над водата чрез откровени лъжи,интригантстване и опит да използва ГЕРБ за ракета-носител.

 74. 74 Профил на advanced
  *****
  Неутрално

  Имаше време да покаже какъв е. Показа, че е циганин и продаде активи за 20 млд за 1-2 млд. Вече е политически труп.
  Проблемите на Европа тепърва започват. Предстоят плащания по парите, които американците вложиха в европейските банки на 1-2% лихва, а ги взеха от Американските на 0,25%.
  Колкото и да не Ви е приятно България трябва да гледа във всичко Америка, а не Европа. Там е примера във всяко отношение.
  Европа изостава от Америка с 20 г. в технологиите.
  Средната възраст на Американците и на Европейците се различава съпо с около 15-20 г. в полза на американците.
  И най-важното - 85% и повече от Американците са вярващи. В Европа са едва 40%. Няма значение в религията. Във всяка ги има 10-те божи заповеди под различна форма.
  България затова няма полезен ход. Защото няма вярващи. А без вяра човек е за никъде.
  Ето го Гурото - глобите навсякъде се увеличиха 2-5 пъти.
  Под заплаха на глоби до 500 лв ще събере здравните вноски дори от безработните за да ги даде на Здравната каса за да ги раздаде тя на ОЛИГАРСИТЕ И МАФИЯТА С ЛЕКАРСТВАТА. ТАКА Е С ВСИЧКИ...

  Прочитане на целия коментар ПАРИ НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ВЪВ ВИД НА ДАНЪЦИ, ОСИГУРОВКИ, ГЛОБИ И Т. Н. БОЙКО Е ГЕРОЙ В ЕВРОПА, а ние сме най-бедните.
  Ако не сте го разбрали - жал ми е за Вас.

 75. 75 Профил на jazz
  *****
  Неутрално

  Браво на Мики! Ето как лъжат костовистите - Евдокия Манева излъга, че ЕС ни задължава да произвеждаме ГМО. Какво повече да добавим. А това, че Костов пробута ГЕРБ за десница и подари на Първанов втори мандат също да оставим без коментар...

 76. 76 Профил на tarzan1111
  *****
  Неутрално

  А бе Иване защо не си седнеш на задника и си папаш мангизите които си крал.Ти беше на върха и какво стана падна отклона та 3години не обели дума.И когато кгб ти подсвирна запо4на лаеш.Винаги който държи хляба държи и тоягата за това България е на това дередже от такива гоьтверяни като теб.Народа български все се надява някой да го поведе напред и да него краде.Само дето няма такива люде които да имат пари на които им знаят цената как са изкарани и как да ги хар4ат.Защото беден лидер не може да управлява и той ще краде.Хората повярваха на царя , той е богат и няма да краде,да но,германците са най големите крадци и разбойници още от време оно.Затова ти подляха вода Иване,а ти си мислеше 4е си хванал Моисея за жезала, но си го хванал за хуя и той като умек на се изплъзна.Сега какво остава ами да станеш калайжия поне по външен вид да излъшеш да излъжеш някого.Амин.

 77. 77 Профил на един от народа..
  *****
  Неутрално

  До коментар [#24] от "печален извод":

  И поредния интелигент, който се мисли за повече от другите.. може да не ти харесва избора на народа, но това е демокрацията, а твоя вожд, го видяхме за 4 години .... така, че моля ти се запази си мнението за "народа" за себе си...

 78. 78 Профил на До duck
  *****
  Неутрално

  Ами естествено ще е "умарсен" (правилното е умърсен) като засегна интересите на ДС-олигархията.
  Само прочетете колко постинги тук са написани с такава безпочвена злоба, която няма нормално обяснение!!
  Обяснението е едно - ДС другарите не искат друг да им разваля далаверите, искат да яхат Българя, да я разоряват, да я продават......

 79. 79 Профил на Споко
  *****
  Неутрално

  Костов не е нито толкова велик, нито толкова некадърен. Само е послушен на определени интереси. Той легализира с приватизацията откраднататите от комунистите пари и ги направи законни милионери и милиардери. Никаква лустрация, никаква отговорност от правителството на Жан Виденов, никакви пет лева.
  И сега говори глупости. Няма ли болнични легла наблизо, значи няма и лекари. А до високо професионалната помощ пак ще се уредят такива като него а не масовия българин. И какво ни гарантира, че най-кадърните лекари няма да са тези, които са напуснали България, вследствие поразиите на пишман-политици като него.

 80. 80 Профил на 55
  *****
  Весело

  Костов да бъде далече,ама много далече от властта,иначе лошо,много лошо за България.Вярно е че е срещу турчетата ,ама не е това най-важното.А много българи се подлъгват от тези му изявления.Плюс това е и един от най-тоталитарните политици в сегашното време.Арогантен,безкруполен,един от наглите,ама от най-наглите.

 81. 81 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1154 Весело

  До коментар [#77] от "един от народа..":

  Е то се видя този избор докъде ни доведе. Най-корумпираната, най-бедната и т.н. държава в ЕС. По негово време бяхме поне преди румънците.... Продължавайте така да гласувате и ще "оправите" държавата и за правнуците си.

 82. 82 Профил на Свидетел отдавна
  *****
  Неутрално

  До коментар [#69] от "Свидетел отдавна":
  Да. май е по-добре да преживеем катарзис. Като гледаме "Костовите" експерти в сегашното управление, скоро ще започнем да съжаляваме за Станишев

 83. 83 Профил на що се блещи
  *****
  Неутрално

  как се е ококрил сигурно са му увехнали темнужките или вижда някоя изгодна за него сделка от типа бга крмиковци и др

 84. 84 Профил на DoPe
  DoPe
  Рейтинг: 524 Весело

  До коментар [#74] от "advanced":

  Америка е ходещ мътрвец,ако не си разбрал...Държава пред фалит,която се крепи на военната индустрия,страна със тотално объркан морал и нравственост,страна която не е конкурентна в нито една индустрия,освен в алчното правене на пари като самоцел.САЩ е минало.

 85. 85 Профил на къде да гледа БГ
  *****
  Неутрално

  74:
  само не разбрах за какво я хвалиш Америката - с/у Европата-
  за умърсеното с ГМО земеделие и диктатурата на Монсанто
  - дето сега ни изнудват и ние да си натресем,
  или за здравната им система, дето се мъчим да копираме - още от време Иванкостово, та до днес

  и откъде ли дойде тази пуста световна финансова криза...

 86. 86 Профил на DT
  *****
  Неутрално

  Всички плюещи КОМУНЕТА като че ли са забравили че един долар се разменяше за 3.000лв - предстовете си ако това бе заварил "царчето" или пък сега бат Бойко? А кой промени посоката на България - безвъзвратно към Европа (без значение кой е на власт)? Така че заслугите на г-н Костов никак не са за подценяване!!!!!!!

 87. 87 Профил на Рижия
  Рижия
  Рейтинг: 653 Весело

  Носталгията на някои наши съфорумци която изпитват по Костово време ми напомня на носталгията на пенсионерите към Tатово време. Няма лошо де стига да могат да се примирят че вече никога няма да има Костово управление ,иначе ги чака дълбока депресия.

 88. 88 Профил на кажи си иване че
  *****
  Неутрално

  КРИЗАТА СИ ТИ ДОРОГОЙ.

 89. 89 Профил на Mickey
  *****
  Неутрално

  До коментар [#81] от "Alien":

  Ти наистина ли вярваш че ако СДС на първите избори бе спечелило с 99% България щеше сега да е по-добре????)))
  Да ри припомня ли имената на ВСИЧКИ ТОГАВАШНИ СДСари?????

  Ами на вторите избори...????

  А ми на третите.....????

  И сега наистина ли вярваш че ако народа гласува тотално за ГЕРБаджийските патерици Мозер, Праматарски , Дилов, Свинаров, СДС, СДБ.... ще е нещо по различно?????


  Само не ми давай за пример "успешното" правителаство щото помним имената на "успешните" министри и "успешното" обкръжение на Костов тогава!
  Каквото бе решила комунистическата олигархия - ТОВА И СТАНА! Те не искаха да уморят Народа съвсем! Нали трябва някого да стрижат!
  Виж ми и поста 70!

 90. 90 Профил на Дарина
  *****
  Разстроено

  Да, но българинът не е рационален, той трябва да "поверва". А вярата е емоционална, субективна категория. Освен това Костов говори за реформи, а тая дума плаши българина. Той ще продължи да се оплаква от заплатата, от условията на живот, от медицинското обслужване, но като стане дума за промяна, направо се препарира! А и Костов никога не е бил популист, не се опитва да маскира истината, за да я направи по-лесно смилаема. На мене ми е тъжно, че един доказал се реформатор-практик като него трябва да стои и гледа отстрани не винаги удачните ходове на управляващите.

 91. 91 Профил на Рашо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#87] от "Рижия":

  И слава богу! Костов навремето не можа да се оправи с айдуците около него а балъците чакакат сега да оправи държавата. Блажени са вярващите!

 92. 92 Профил на Ази
  *****
  Неутрално

  За форумните ченгета няма ли почивен ден?Двоен надник ли ви плащат от Позитано,че сте толкова нахъсени?Сапио,приватизация,дрън,дрън и никакъв коментар по интервюто.Жалки хора без грам достойнство сте юнаци.Курвите го правят за удоволствие,проститутките за пари.Вие го правите за пари.

 93. 93 Профил на принцес
  *****
  Неутрално

  Лостов има скрити интереси в хазартната индустрия,откъде мислите му дойде финансирането за предизборните прояви.

 94. 94 Профил на Помнещ
  *****
  Неутрално

  Повечето от пишещите тук май са родени след 2001г.Нима забравихте Хр.Бисеров,Божков или Данчо-как му беше другото име ?Преди 6м. имаше избори,които дадаха ясен знак " СТОП" на политици от котилото родено през прехода,но заченато през социализмът.На времето Костов имаше по-голяма власт,от колкото сега Борисов и ако е толкова умен,да обясни, кой му пречеше да осъществи това,което предлага сега.Май найстина има нещо гнило в Украйна.

 95. 95 Профил на Рашо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#90] от "Дарина":

  Ти си от тези, за които говоря.

 96. 96 Профил на Да
  *****
  Неутрално

  Този Колос няма никакви мисли освен егото си. Да ама налетя на по голям Колос, с по голямо его. Те това би било драма, ако не беше КОМЕДИЯ!!!

 97. 97 Профил на Карина
  Карина
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Костов си е Костов, класа, а това, че много не умеят да отсяват зърното от плявата и все гонят Михаля да ги оправи хич, ама хич не им е виновен Костов, а плитката им мисъл и неуморимата проклетия.

 98. 98 Профил на temida
  *****
  Неутрално

  Голямо зло е този човек-червей за България но ако заблуденото стадо му гласува доверие и му даде сила ще плаща с поколения за глупоста си!!! Истината е че алчноста в България е голяма и никой не иска да работи за да има наистина на какво да се облегне икономиката ни!

 99. 99 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Magister dixit!
  пп: Да си водят бележки, които трябва!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 100. 100 Профил на Light
  *****
  Неутрално

  Разберете най-после, че инфлацията през 1997 г беше овладяна от правителството на Ст.Софиянски.Иван Костов пое управлението само за да извърши криминалната приватизация и то на безценица.Това което Костов продаде за жълти стотинки после беше препродадено и се създадоха олигарси около Костов.Изказванията, които прави Костов се дължат повече на дългогодишния му опит в политиката и много по-малко на някакъв професионализъм или на разбиране на материята.Абсурдните тези, които защитава относно данъците и реформата в здравеопазването са доказателство за това.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK