Геновева Петрова: Спонтанните реакции на Борисов се харесват на избирателите, но поддържат постоянна несигурност у министрите

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (37)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ТОЧНО ТАКА
  *****
  Гневно

  ТАКА И ТРЯБВА ДА БЪДЕ. ТЕ НЕ СА ВЕЧНИ. ВРЕМЕННО СА НА ТОЗИ ПОСТ ЗА ДА ДАДАТ НАЙІДОБРОТО ОТ СЕБЕ СИ ДОКОЛКОТО МОГАТ И ДА СИ ХОДЯТ ДОКАТО НЕ СА СЕ САМОЗАБРАВИЛИ. ДРУГИ ЩЕ ГИ СМЕНЯТ И ТОЛКОЗ. КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКВА СИ ЛИЧНОСТ.

 2. 2 Профил на Димка Гочева
  Димка Гочева
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Е, да.
  Само че тези велики премъдрости, които е казал колегата Иван Кръстев пред австрийския вестник, са познати отдавна.

  Непостоянството е най-необходимото качество за владетеля, който иска да се задържи на власт дълго.

  Написал го е Николо Макиавели във "Владетелят".

  Например в глава ХVІІІ:

  "Колко похвално е за един владетел да спазва дадената дума и да живее честно, а не с хитрости, това разбира всеки. Опитът обаче показва, че в наше време велики дела извършиха тези владетели, които не държаха много на обещанията, с хитрост умееха да завъртят главите на хората и в края на краищата надделяха над тези, които разчитаха на честността."

  и т.н.

  цитирах превода на Иван Тонкин по изданието на НИ от 1985 г., с. 74.

  ***
  Няколко технолози у нас си играят чрез Тиквата на макиавелизъм, това е очеизвадно отдавна.
  Тази игра обаче е много опасна.
  1) играта ще се разтури до година - година и половина от некадърността на Тиквата;
  2) а дори и играта да не се саморазтури от само себе си, догодина по-опитните играчи от много по-ловките тинк-танкове около президентството ще им разтурят игричката;

  За да съвпаднат предсрочните избори, които са неизбежни, с президентските - в края на другата година.

  А сметката?
  Сметката пак ще бъде платена от българските граждани, от обикновените хора у нас, а не от технолозите-макиавелисти с техните банки, фондации, медии, либерални стратегии, социални практики и т.н.

  димка гочева
 3. 3 Профил на цецка
  *****
  Неутрално

  И Иван Костов си играеше на макиавелизъм и вижте до къде стигна.А тази тактика да се пуска един слух,за да се види как ще реагират хората и тогава да се действа я използваше много и царя.Само,че той не се отъждещяваше със слуха и после при отрицателна реакция казваше,е грешно сме разбрали.По този начин не олекваше както сега олеква Боко Тиквата.Тиквата да се маха,защото политиката не е за лаици като него.Костов,който сега му диша във врата скоро ще му види сметката.

 4. 4 Профил на Така трябва
  *****
  Неутрално

  Такава несигурност е предизвиквал и Сталин и по този начин е контролирал държавния апарат.

 5. 5 Профил на Единицата
  *****
  Неутрално

  "...реакции на Борисов се харесват на избирателите..."
  Те, затова сме на този хал. Избирателите го харесвали. Какви избиратели? Много ясно какви. Кръчмарският манталитет ще избере кръчмарски герой. Тъп народ, тъпа държава.

 6. 6 Профил на Eмил
  *****
  Неутрално

  Въпросът е къде ни беше ума на изборите през лятото ? Нима , поне ние в София , не знаехме че Б.Б. се преставяше далеч по добре като телевизионер, отколкото като кмет? Само си представете как биха изглеждале тв новините на днешния ден преди точно една година? Колко пъти щяха да показват Б.Б. как обикаля улиците , как нарежда къде да минат снегорините , как наказва домоуправителите , които не са почистили пред ж.блок и т.н.? Нима не знаехме че Б.Б. е гола вода , че освен с популизъм с нищо друго не се занимава , но въпреки това му подарихме властта .Е, на кога да се сърдим тогава ? На Брюксел, на Вашингтон, или на Москва????

 7. 7 Профил на +))))))
  *****
  Любопитно

  Борисов е обграден от най-големите измисленяци сред пишман-масоните в България: бивши служители на ДС и останалата милиционерско-джандарска утайка от режима на Тодор Живков.
  Погрешните ходове на Борисов са, разбира се, следствие от сбъркания сценарий при съставянето на кабинета – балансиране между „капиталните” и останалите, следствие от издънката с некомпетентна Кандидатка като Румана Желева.

 8. 8 Профил на забърсващ
  *****
  Неутрално

  Неразбиращият Борисов е проблем на всеки един от нас, включително на влюбените в него...

 9. 9 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Кое му е трудното да се изтълкува? Парамов може да предложи сходни намерения с тези на противника. Това е съществено само към политическата игра. А ако знаеш как атакува и как се защитава шансът да им нанасяш поражение е по-голям. Тук характеристиката на личноста няма значение, а и управлението е открито. И още нещо. Няма фокус, който може да мине ако се гледа от всички гледни точки.
  http://www.youtube.com/watch?v=rJDLZRv1otE

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 10. 10 Профил на Мъка
  *****
  Неутрално

  Хубаво е простото да се изкарва сложно. Б.Б. е 100% интуитивен политик, напълно лишен от размисли и колебания. Засега това печели- ще видим докога. Затова опити от фрустрирани интелектуалци да го анализират са смешни. А цялото му обкръжение се състои от кариеристи, и/или, лишени от интелект лузъри.

 11. 11 Профил на Eh spomeni,spomeni!
  *****
  Неутрално

  Мале,какъв тупаник турих на Бойко до трансворматора,че още ходи и дрънка като въртоглав!

 12. 12 Профил на фик
  *****
  Любопитно

  "Не искам да си мисля, че тук става въпрос за друг тип влияния, защото това би било много лош знак."

  Това е интересният въпрос по отношение на г-н Борисов.

 13. 13 Профил на фик
  *****
  Неутрално

  До коментар [#2] от "Димка Гочева":

  Чудесен анализ, г-жо Гочева.

  За съжаление сте права в заключението си:

  "Сметката пак ще бъде платена от българските граждани, от обикновените хора у нас, а не от технолозите-макиавелисти с техните банки, фондации, медии, либерални стратегии, социални практики и т.н."

 14. 14 Профил на 2010
  *****
  Неутрално

  "Геновева Петрова: Спонтанните реакции на Борисов се харесват на избирателите, но поддържат постоянна несигурност у министрите."

  А по-добре ли е да ги остави като Сранишев да съсипват държавата?

 15. 15 Профил на Сметката ВИНАГИ се плаща от обикновените простаци
  *****
  Неутрално

  До коментар [#13] от "фик":

  ----------------------------------------------
  но явно 66 год НЕ стигат за да светна ламБата на обикновения българин !
  лошото е,че всички пътуваме в лодката без гребла а на кормилото винаги е -.............

 16. 16 Профил на Селянин
  *****
  Гневно

  Б.Б. НАРЕДИ ПО 25 лв на..............! Б.Б. ИСКА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР за...............! Б.Б. иска по 8 ЧАСА телевизионно време.........! Б.Б. РАЗПОРЕДИ ОТЗОВАВАНЕ /или смяна / на.........! Б.Б. ....................! И т.н., и т.н....
  И навсякъде и за всичко само Б.Б. !!!
  Това май е малко повече от "едноличен механизъм на управление" ?! Купете му поне едно огледало на този човек, че да може да се огледа /поне като "да не .оди бос..."/, пък и оглеждайки се в огледалото, може и да види, че зад него, или покрай него има и други хора, макар и негови подчинени. Струва ми се, че той изобщо не оставя никаква възможност на специалистите си да дишат, да мислят, камо ли да работят и си свършат РАБОТАТ, КОЯТО МОГАТ !!!
  От всички негови действия като премиер е повече от ясно, че хич не го е еня как ще живеят милиони българи като безработни родители, макар и само с 1 - 2 /или повече деца, или без деца - няма значение/, ученици, с по 25 лв детски добавки, как ще живее и се лекува един пенсионер със 100 или 150 лв пенсия, без близко здравно заведение, как тези милиони българи, неработещи, или дори някои работещи за по 200 - 300 лв, трябва да си плащат здравните осигуровки ежемесечно, пак ежемесечно да си подават и декларация 7, /ами сигурно може и да не ходят на работа, когато програмата в НАП е неработеща и трябва дя чакат с часова/, в същото време ако им се наложи /особено на селяните, където има 1 общопрактикуващ лекар, или никакъв/, да отидат на лич. лекар - 2.40 лв потребителска такса, и след това трябва да отидат и на специалист - още 2.40 лв потребителска такса, след което лекарствата по рецептата ще струват поне 10 - 20- 30 лв ?!?!
  А от тези българи и стотици хиляди са селяни, които трябва и да пътуватдо областния си център, за да посетят съответната ТД на ГАП, или здравно заведение, или лекар и т.н. Могат ли ПОЧТИ ВСИЧКИ МИНИСТРИ - МИЛИОНЕРИ на Б.Б. дори само да си представят как стотици хиляди българи с дни нямат стотинка в джоба си и не смеят да се приберат в къщи, за да не гледат децата си гладни? И ако на Б.Б. не му омръзва непрекъснато да се оправдава с ЛОШОТО НАСЛЕДСТВО /...и СТО !!! години ще им го павтарям !...! /, //- а дали ?//, нека знае, че на хората им писнада слушат само думи, само едно и също ! Само с приказки / та били те и благи или остри и силно отровни обвинения / до никъде не се стига. Който и какъвто и да е той, независимо от партийна принадлежност, служебно положение, етнос, или каквото и да е друго..., ако е злоупотребил с народното ни богатство /или народната ни бедност - както искате, тъй го наречете/, да отговаря където трябва и нещата поне да тръгват да се канализират, защото българина е тъпкан и лъган много години, търпял е какво ли не много години, но още колко ??? До кога?!?!? Мислете !!! И Б.Б. и всичките в неговото правителство - МИСЛЕТЕ !! Ако не можете да мислите, оставете на другите, които могат !

 17. 17 Профил на Калоян
  *****
  Неутрално

  Борисов е пич, за разлика от хората му. Но Алфа Рисърч, Галъп и Медиана под ножа,колко вестници сте купили.Не ви ли омръзна да се появявате през ден.То бива, бива ненаяденост, ама чак пък толкова.И това са най-тъпите агенции.

 18. 18 Профил на хареса ми
  *****
  Неутрално

  Браво! Направо се учудвам, че в Дневник се е промъкнало подобно критично и честно интервю - все пак от изборите насам повечето ви публикации са като на онзи клоун в ди пресе или просто мълчание. А премиерът ни не се държи като служител на народа и временен гост на високия си пост, а като монарх, пред който и пресата се покланя. Но дамата го е казала много добре:

  "Изглежда обаче, че се прилага силно йерархизиран и почти едноличен механизъм на управление, който все пак не е типичен за правителство на демократична държава."

  това интервю си е направо свеж въздух сред останалите публикации. да видим сега дали ще се престрашите да напишете и критичен к-о-м-е-н-т-а-р...

 19. 19 Профил на Макиавелчо
  *****
  Неутрално

  Истината е подбрано тълкуване на действителността!
  А действителността е неумолимо преклонена през документи.
  А документите са нещо "железно". Не може да се преиначават, още повече че са от близкото минало.
  Да си бодигард не е срамно. Срамното е да си бодигард на Тато и на Царо.
  Да си пожарникар също не е срамно. Даже е достойно.
  Но да си пожарникар и не "гасиш пожари" не е достойно.
  А да даваш акъл и не участваш в гасенето е нещо друго.
  Така, че всичко казано за Бойко е верно.
  А вие си правете изводи. И очаквайте! Очаквайте!?!

 20. 20 Профил на АШ
  *****
  Неутрално

  Г-жо Петрова за разлика от тройното колективно и крадливо иправление на станишГЕЙ - ББ управлява еднолично и по същия начин носи своята отговорност! Не се крие нито зад цар нито зад Доган! Това го поискаха много голяма част от българите. И всеки трябва да се съобразява с това - включително и Вие !

 21. 21 Профил на BG
  *****
  Неутрално

  Отново БРАВО НА БОРИСОВ!

 22. 22 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Геновева не е зле да се наспива повече.

  The biggest risk in life is not taking one.
 23. 23 Профил на Мара Попович
  Мара Попович
  Рейтинг: 402 Неутрално

  .Между многобройните им гафове присъства и неизменно грешният отговор ,който дават на един от фундаменталните въпроси , поставен от Макиавели:Кое е по-добре - да се стрНашите днешни лидери спешно се нуждаят от един опресняващ курсахуват от вас повече ,отколкото ви обичат,или обратото да ви обичат повече отколкото се страхуват от вас?
  Майкъл А. Леийн "Макиавели за модерното лидерство"

 24. 24 Профил на Мара Попович
  Мара Попович
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Нашите днешни лидери спешно се нуждачт от един опресняващ курс .Между многобройните им гафове присъства ........

 25. 25 Профил на Гео
  *****
  Неутрално

  Народът ни - осечена от цигани гора! Стърчат над драките саде едни високи кютюци...

 26. 26 Профил на Търси се
  *****
  Неутрално

  Спешно се търси под вола теле! Хехехеее!
  Тези които никога не са гласували за ГЕРБ вече нямало повече да гласуват за него!
  Сигурен съм в това!
  А ние сме тъпи, кръчмарски гласуваме и не можем да се досетим на кого да се доверим!
  Намекват, но не ни казват, а после ни наричат всякак!
  Защо е тази излишна скромност?
  Дали защото ще разберем щенията на намекващия или пък неговия фаворит е най-малкото...спорен или бивш...?
  Сменял си мненията. Ами разбира се! Непрекъснато излиза нова информация.
  Ако например е подходящ за преговарящ но се получи информация че е имал противоречия с някой от отсрещната страна и това предварително обрича преговорите на провал, трябва да го смени дори в последния момент!
  Дали трябва да оповести пред вас причината за рокадата?
  Няма ли да стане още по-голям проблем само защото вие му търсите слабости?!!
  Дори да смени Желева закъсня с колебанието си и вие го обвинихте за подкрепата а след това пък за колебанието му!

  Не си спомням Президента или СтаниШЕФ кога бяха поканени дори на мач в Англия! А те са с такъв висок произход! Особено Станишев- първият в живота му работен ден започна като МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ на БЪЛГАРИЯ! Това нормално ли ви се струва, на мене -не!

 27. 27 Профил на tzvetanov
  *****
  Неутрално

  Николо Макиавели със сигурност не е познавал бат Бойко, защото иначе щеше да напише друго яче. Проблемът на нашия височайш премиер-министър е, че не вижда по-далече от носа си. Вземат се временни решения без абсолютно никаква визия за напред.

 28. 28 Профил на Y2K
  *****
  Неутрално

  Глупаво е да те съветват единомишленици, но задължително е да те съветват хора, които мислят. Което не е случая със селския идиот Кольо Парамов. Започнал кариерата си като свиневъд в помощно стопанство към мините - Рудозем. Издигнат от БСП след 1990 г., преминал в ГОР, откъдето Сашо Томов го натресе на БНБ. Парамов е завършил задочно география. За финанси и икономика е чувал и гледал отнякъде по нещо. Ако се ставаше финансист с чуване и гледане - кучето щеше да е касапин. Странната кариера на Кольо Парамов има едно просто обяснение - той е доносчик на ДС и е издиган навсякъде само помилиционерска линия. Ето защо е и съветник на Б.Б. Точно по милиционерска линия всички те са "единмишленици" - т.е. "безмишленци:.

 29. 29 Профил на Archduke
  Archduke
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Какво е рецесия - съседът да е без работа, какво е депресия - аз да съм без работа, а какво е излизане от кризата - Дянков да е без работа".

  "Здравият разум е сбор от предразсъдъци, придобити преди осемнайсетгодишна възраст."
 30. 30 Профил на ХУНА
  *****
  Неутрално

  НАПЪЛНО СЪГЛАСЕН С 29 И С ДОПЪНЕНИЕ-БЕЗ Б.БОРИСОВ КАТО МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ.

 31. 31 Профил на Избирател:
  *****
  Весело

  От всичко в този живот спонтанните реакции на Борисов най-много ми харесват.

 32. 32 Профил на NO THANK YOU MADAM
  *****
  Неутрално

  НЕ НЕ СЕ ХАРЕСВАТ

 33. 33 Профил на borislavtodorov1
  *****
  Неутрално

  абе много ми е готин бат боико ама ниама логика лидерска партиа да оправи бедна дъижава.виж латинска америка

 34. 34 Профил на мартини
  *****
  Неутрално

  Бойко Борисов не е професионален политик,той търси много съветници.В България такива специалисти са малко.Интелигенцията напусна България.

 35. 35 Профил на anonimen
  *****
  Неутрално

  бойко борисов има добри намерения,но с кадри като румяна желева и колю парамов върви с бързи кра4ки към провала.не е достатъ4но да си лоялен към днешните управляващи и да оплюваш предишните,за да те изберат за съветник.нужни са знания , а не демагогия.

 36. 36 Профил на космонаФт
  *****
  Неутрално

  С намерения, без ясни цели и знания за това как да се постигнат е все едно да очакваш дете да конструира международна космическа станция. Ай нема нужда от надежди тука.

 37. 37 Профил на барчата
  *****
  Неутрално

  Гевчи,
  отличен

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK