Стефан Тафров: Без радикално решение за ДС посланиците няма да убедим Европа, че сме променени

Стефан Тафров, бивш посланик на България в ООН, Париж и Лондон

© Дневник

Стефан Тафров, бивш посланик на България в ООН, Париж и Лондон
- Службите на демократичните държави работят за националните интереси, ДС работеше за БКП и Съветския съюз


- Страна, член на ЕС и на НАТО, не може да остави дипломатическата си служба проядена от връзки със службите на бившия режим


- Има достатъчно млади хора, необременени от миналото, в тях ми е надеждата- Службите на демократичните държави работят за националните интереси, ДС работеше за БКП и Съветския съюз


- Страна, член на ЕС и на НАТО, не може да остави дипломатическата си служба проядена от връзки със службите на бившия режим


- Има достатъчно млади хора, необременени от миналото, в тях ми е надеждата
Изненадан ли сте от имената, от позициите и от броя на хората, сътрудничили на бившата Държавна сигурност, които са били и в момента са български дипломати и посланици?
- Не толкова от имената, въпреки че и там има неприятни изненади, но най-вече от размерите на явлението. Това е просто шокиращо. Нямам думи!


Нека да сложим нещата на местата им. Държавна сигурност е тайната полиция на Българската комунистическа партия, узурпирала властта в България в продължение на 45 години и превърнала България в сателит, в послушен слуга на Съветския съюз в международен план. Именно в областта на външната политика са най-тежките поражения върху българската държавност, нанесени с помощта на Държавна сигурност.


Така че е просто абсурдно и неморално да се правят аналогии между дипломатите на демократични държави, които работят със своите служби, и българските псевдодипломати, които са работили за Държавна сигурност. Смесват се постоянно интересите на България с интересите на БКП.


Истинският държавен и обществен интерес по време на комунистическия режим беше България да се откъсне от съветската орбита. А Държавна сигурност и тези, които й служеха, работеха за привързването на България към съветската орбита, те работеха срещу българските интереси. Това трябва да бъде ясно.


Тринадесет от действащите посланици на България в европейските държави са били сътрудници на тоталитарните служби. Какво говори това за страната?
- При това става въпрос за посланиците в изключително важни за България европейски партньори и съюзници в НАТО - Великобритания, Германия, Италия. Това е невероятен скандал. Страни като Полша, Чехия и Унгария отдавна решиха този въпрос.


Отърваха се от подобни хора, които няма как да будят доверие в нашите партньори. Към кого са лоялни те - към страната си или към Русия, правоприемникът на Съветския съюз? Както виждате от списъка на комисията по досиетата, някои от тези дипломати са минавали школи в КГБ. Например един от обявените - Горан Йонов, бивш посланик в Стокхолм.


Той беше началник на отдел "Кадри" във външно министерство по времето на правителството на БСП начело с Жан Виденов. Този човек е бил на обучение в КГБ в продължение на 8-9 месеца. Извинявайте, през 1995 г. този човек колеше и бесеше в нашето външно министерство. Защо се учудваме, че сега се озоваваме в това крайно неудобно положение!


Очаквате ли реакция от държавите, в които работят тези посланици сега?
- Вижте, България е суверенна страна. Разбира се, никой няма да ни го каже пряко. Това си е наша вътрешна работа.


Има и други начини да се предаде такова послание...
- Но съм уверен, че те ще следят как се справяме с този проблем. Ясно е, че една страна - членка на ЕС, и на НАТО не може да остави дипломатическата си служба проядена от връзки с тайните служби на бившия режим. Това е невъзможно, ако искаме да вървим напред. Първо - все пак има и неопетнени хора. И второ - има много млади хора, завършили престижни университети и в България, и в чужбина, които не са обременени от миналото.


В тях ми е надеждата. Защото проблемите не са само на равнище посланици - те са и сред по-нисшия дипломатически състав. В практиката си като посланик аз съм имал този проблем - никога не съм бил изцяло сигурен в дипломатите в моите екипи, в хората, с които съм работил. Сега виждам някои от тези имена с много странни руски псевдоними. Това е шокиращо. Разбирате ли, аз съм бил винаги нащрек спрямо такива хора, защото не съм бил сигурен на кого точно служат - дали на България или на друга страна.


Какво според вас трябва да е решението?
- Решението трябва да бъде радикално. И трябва да бъде много бързо и категорично. Защото министерството на външните работи, нашата дипломация има много трудната задача да свързва България със света. И нашите съюзници и партньори няма как да ни вярват, ако се опитваме да работим чрез хора, които до вчера са работили срещу тях. Това няма как да се случи.


Аз знам, че няма да е лесно, ще изисква много мъжество, усилия, решителност... Но това трябва да се направи. Иначе няма да можем да изпълним задачите, които стоят пред нашата външна политика. Ние искаме да се присъединим към шенгенското пространство, искаме постепенно да станем част от еврозоната, което е и политическо решение...


Докато има такива следи, такива връзки, които ни дърпат към миналото, такива извъневропейски фактори, извъннатовски фактори, това няма как да стане. Няма как да убедим нашите партньори, че България се е променила.


Освен да бъдат освободени тези дипломати, чието минало беше огласено от комисията по досиетата, смятате ли, че е нужна и бариера, която да не допуска повече такива назначения?
-  Това е най-честният начин.


Не е тайна, че всички дипломатически представителства по света работят с разузнаването и службите на своята държава. Важно ли е според вас разграничението, че в случая огласените агенти не са просто служители в посолствата, а самите посланици на България?
- Първо, посланиците почти никога не работят за тайните служби. И второ, няма какво да сравняваме демократичните страни, които защитават националните си интереси, с политическата полиция на комунистическия режим на България. Това са две абсолютно различни явления. Интересите на БКП не са интересите на България.


Тезата на бившия външен министър Ивайло Калфин (БСП) е, че трябва да се прави разлика между дипломатите, работили за разузнаването, и "доносниците". Виждате ли такова разграничение?
- Пак повтарям - цялата ДС, цялата тази организация има в статута си текстове, които я обвързват със съветските тайни служби! Те се кълнат във вярност към Съветския съюз, ходят там да ги обучават. За какво говорим!


Още при писането на закона за досиетата, а и многократно след това БСП правеха опити за спрат огласяването на бившите сътрудници на службите сред дипломатите...
- Тяхната теория е "ами те са работили за България". И там е голямата подмяна. Не, те не са работили за България, те са работили за БКП. БКП и България са две различни неща. Интересите на БКП са антинационални. Държавна сигурност е работила не за българските, а за съветските интереси. Това е истината. Трябва да се вземат много спешни и много решителни мерки по този въпрос.


Огласената информация за бивши агенти на ДС, които сега са действащи посланици на България в държави от ЕС, не дава ли допълнителни аргументи на онези, които споделят тезата, че страната ни е "троянският кон на Русия в ЕС"?
- Има такъв момент. Но всичко зависи от това как ще постъпим, как ще се справим в тази ситуация.

Коментари (90)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Присмехулник
  Присмехулник
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Добре казано. Трябва ясно да се открои следното: БКП не е България. Към тези хора не трябва да се изпитва ни най-малък сантимент.
  Друг е въпросът защо правителството е толкова решително по отношение на участието на бивши ДС-кадри във външната ни политика, а продължава да си затваря очите за много подобни хора в останалите министерства. Или както днес някъде четох - продължаваме да я караме на основата на стария български принцип "Да не се излагаме пред чужденците".
  Колко по соц гнусно само!

  Hang on tightly, let go lightly
 2. 2 Профил на Костовист
  Костовист
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Много силно интервю на Стефан Тафров..." Държавна сигурност е тайната полиция на Българската комунистическа партия, узурпирала властта в България в продължение на 45 години и превърнала България в сателит, в послушен слуга на Съветския съюз ......."
  Днес,когато сме в Обединена Европа,центъра на цовешката цивилизация,народа български трябва да покаже с дела,че това членство не е историческа грешка,а народа ни споделя ценностите на Западно-Европейската цивилизация,без болшевизъм и комунизъм,Християнски идеали.....Ако българския народ покаже безгрижие по тези въпроси,ако българския народ питае латентна любов към Комунизма,и Долен Сидеров е любим борец против Обединена Европа,Гоце Първанов тегли държавата към Азия,....тогава българското общество ще покаже морален бакрут,недозрялото развитие на народа български,ще потвърди мението,че България,Заир,Армения и Казахстан не са достойни за Европейския Съюз........

 3. 3 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2590 Неутрално

  Тафров е абсолютно прав. Заради безсрамни комунистически тулупи като "верните народни синове" от ДС, и до ден днешен на България се гледа със снизходителна насмешка, ако не и с презрение в цивилизования свят.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 4. 4 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  тезата на гейчето е, че кучета и котки може, а прасе не може.
  прочее, YMCA!

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 5. 5 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 50 Неутрално

  Прав е Тафров. Трябва хигиена!

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 6. 6 Профил на Филип Липев
  Филип Липев
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Право в десетката. Смелост и напред.

 7. 7 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1391 Весело

  Силно интервю, браво...

  Иначе гледам разни лумпени са се изходили за сексуалната ориентация на Тафров.

  Става дума за сериозни работи, изведнъж обаче другарите с промити червени мозъци, като един скачат на амбразурата с вик "Що биете негрите?"...тъй де "Ти си гей!".

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 8. 8 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2590 Неутрално

  До коментар [#7] от "NPaine":

  Истинският чекист е възпитан от Партията и оперативния работник в правилен полов нагон, другарю.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 9. 9 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 741 Неутрално

  Тафров, време е да загърбите дребните си свади с ГЕРБ по този много важен за България въпрос. Трябва заедно да свършите тази работа - червените агенти вън от Външно.

  Хора като теб ТРЯБВА задължително да се върнат в министерството за да работят за България. Партийните пристрастия и дърления тук не играят. Трябват честни хора, Стефане, а те са кът в милата ни Родина. Поеми тази отговорност.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 915 Весело

  поздравления за разумното и достойно предложение на дипломата тафров но ... зву4и така сякаш за миг е забравил в коя държава то4но живее ?

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2590 Неутрално

  До коментар [#12] от "diva_selianka":

  Много си зле, стрино.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14 Профил на Карина
  Карина
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Поздравления г-н Тафров, ясна и аргументирана позиция.

  А да ги видим сега, като все се пишат за работил в ползу роду, дали ще направят крачка назад.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2590 Неутрално

  Има ли модератори този форум?!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на bahil
  bahil
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Интервюто трябва да се публикува във всички вестници и излъчи по всики Телевизии и радия, за да се знае от един опитен и голям дипломат темата ДС,БКП, репесивен апарат и дипломация и диполмат. ..Браво Тарфов!

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 20. 20 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 915 Весело

  До коментар [#17] от "dodge_ram":

  като казвам 4е Тафров за миг е забравил кЪде живее имах впредвид именно дивата селянка... и селяния ...и олигофрения която преобладават в родината ДНЕС . Такова е нивото във вси4ки сфери на съвременното българското общество ! ...а ти питаш дали има модератори в Дневник ?

 21. 21 Профил на raylight
  raylight
  Рейтинг: 963 Неутрално

  Дива селянка може да е всякаква, но е честна, писала си е в ника каква е природата и. Злото не се крие

  Истината е висша ценност
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 24. 24 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2590 Неутрално

  Дивата селянка е перфектна илюстрация за методите им на действие: набелязват си жертва (обикновено някой, който ги превъзхожда интелектуално, професионално, нравствено и т.н. от небето до земята) и започват - АНОНИМНО! - да го плюят. Обикновено действат на групички, или един и същ човек пише гнусотии под няколко различни прозвища.

  А конкретно Тафров има защо да го мразят: той не син на партизани от село Пищигъз, Дупнишко, а е от стара градска фамилия, владее няколко езика, невероятен ерудит е (докато типичният комунистически посланик разбира главно от уиски, беемвета и порно канали, които краде от кабела на съседа си) - изобщо, тяхна тотална и безмилостна противоположност.

  А на всичко отгоре си позволява да дава акъл как да бъдели лустрирани - че ще му го простят ли?! Отнюд.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 25. 25 Профил на nota_bene
  nota_bene
  Рейтинг: 727 Неутрално

  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6d/Rainbow_flag_and_blue_skies.jpg
  ЛГБТ флагът или още флаг на дъгата и флаг на гордостта

 26. 26 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#21] от "raylight":

  Поне не слагам чуждоезични еничарски никове идещи да покажат на кой се кланя притежателя им. Еничарството е добре развит занаят от стотици години у нас. и добре платен.

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 27. 27 Профил на всеотдайна гейша
  всеотдайна гейша
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#24] от "dodge_ram":

  Ама пък и ти си едно сладко пухено котенце. Мъркаш ли като те помилват или хапеш и драскаш. Кажи коте.

  マッサージ前立腺の芸者。
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на 4ardafon
  4ardafon
  Рейтинг: 616 Неутрално

  "В практиката си като посланик аз съм имал този проблем - никога не съм бил изцяло сигурен в дипломатите в моите екипи, в хората, с които съм работил. Сега виждам някои от тези имена с много странни руски псевдоними. Това е шокиращо. Разбирате ли, аз съм бил винаги нащрек спрямо такива хора, защото не съм бил сигурен на кого точно служат - дали на България или на друга страна."

  Тафров е от малцината, които направиха страшно много във външната ни политика (и чиито постижения други си приписват) и ако казва това, то значи външната политика на България се прави не благодарение, а въпреки съпротивата на структурите на Външно министерство - от външнополитическата конюнктура и от един-двама кадърни дипломати, незавършили в Москва и непренадлежали към Първо главно.

 30. 30 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 915 Неутрално

  До коментар [#22] от "всеотдайна гейша":

  ХЕ-ХЕ нали не о4акваш да изпадна в спор с олигофрен булгаристанец като теб ? аз отдавна съм се махнал от ко4ината а ти явно си от онези станни субекти дето се 4увстват адски комфортно в българския кенеф ! enjoy it baby !!!

 31. 31 Профил на tst54
  tst54
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#24] от "dodge_ram":Моли се майка ти да не прочете какво си писал

 32. 32 Профил на lit
  lit
  Рейтинг: 431 Неутрално

  до diva_selianka

  Не всяко свободно слово е уместно на публични места. Но очевидно "у ваше недемократично село" не са Ви научили да водите разговори, а само да одумвате всичко живо... щото така по-свободно Ви тече мисълта и няма нужда да я препиняте в някаква си аргументация по ... конкретно поставен въпрос. Особено пък, ако такъв въпрос е на светлинни години далеч от одаите и подюрганието на хората

  И к'во прайти туга(в)а? Пак въртите-сучете, но да си дойдете на Вашето си поназнайване ... "коя е тая маскара, дет мен на ум шъ мъ учи"

  )))

  Mutatis mutandis
 33. 33 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#10] от "diva_selianka":

  ...абе и ти е**ш сестра си, ама нали си никаква, та може да си позволиш, нали?...

 34. 34 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Защо само се говори за ДС, а се изпускат други важни институции? Ами БНА ( българската народна армия)? Там е гъмжало със съветски възпитаници, и именно те бяха авангарда на БКП. И тези възпитаници са все още из генералния щаб, та дори си имаме и министър на отбраната-съветски възпитаник.
  Ами тогавашното МВР? Пълно е с кадри на комунистическото МВР и в сегашното МВР- премиер, министър на вътрешните работи и пр.

 35. 35 Профил на nota_bene
  nota_bene
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#17] от "dodge_ram":Стефан Тафров модератор (от латински: modratio/moderare → управлявам, ръководя, насочвам, регулирам) не може да го модерира.

 36. 36 Профил на Любо
  Любо
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Отлично, един от малкото свестни хора които остават в България.

  Любомир
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#33] от "renegat":

  Ма си пил тази вечер . Като се оправиш -пак заповядай

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 39. 39 Профил на antontodorov
  antontodorov
  Рейтинг: Гневно

  "Както виждате от списъка на комисията по досиетата, някои от тези дипломати са минавали школи в КГБ. Например един от обявените - Горан Йонов, бивш посланик в Стокхолм. Той беше началник на отдел "Кадри" във външно министерство по времето на правителството на БСП начело с Жан Виденов. Този човек е бил на обучение в КГБ в продължение на 8-9 месеца. Извинявайте, през 1995 г. този човек колеше и бесеше в нашето външно министерство. Защо се учудваме, че сега се озоваваме в това крайно неудобно положение!" пише Тафров.

  Г-н Тафров, в същото това време - 1994-95, вие бяхте шеф на комисията на Външно, която изпитваше и даваше мнение за назначаването на нови дипломатически служители. През 1995 година съпругата на бъдещия президент на СДС Петър Стоянов беше назначена в Лондон като дипломат - Горан Йонов според вас, дали са го питали и ако е колел и бесел, както го описвате, какво е значението на неговото решение в това назначение. Свързано ли е с факта, че Антонина Стоянова се е вихрела в Лайпциг рано-рано преди 89 г. изпълнявайки чувствителни поръчения, както лека му пръст, разказваше в тесен кръг Веселин Бончев, търговски представител по това време там? Сините имахте кандидат за кмет на София през 2005, който също е бил 9 месеца в школа на КГБ, работил е в Минстрой - най-важната фирма в структурата на Мултигруп и днес е зам-кмет на София. Или това, че някой го е имплантирал в СДС незнайно по какъв начин го "лустрира", така да се каже. Как пък не си скрихте нахалните муцуни и не спряхте да дърдорите едни и същи бездоказателствени и нелепи брътвежи години наред?!

 40. 40 Профил на Stefan Tafrov
  Stefan Tafrov
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Никога не съм бил шеф на комисия за оценка на кадри в МВнР и не съм решавал кой къде да замине на работа през посочения от Вас период, г-н Антон Тодоров. Вероятно бъркате с първия след дълги години конкурс за млади дипломати, организиран от министър Иван Станчов. Бях член на изпитаната комсия, която подбра способни хора, някои от които днес са уважавани и сериозни прфесионалисти.

 41. 41 Профил на antontodorov
  antontodorov
  Рейтинг: Неутрално

  Не бъркам в нито една своя дума - конкурсът, където вие бяхте шеф на комисия по оценка на кандидати за дипломати беше през февруари 1995 - тогава външен министър вече беше Георги Пирински. Не виждам да сте написа и мнението си по другите въпроси към вас, които са свързани с неповторимото двуличие и предателско поведение на Сините през тези 21 години на прехода.

 42. 42 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Г-н Тафров, оставам някакси с впечатлението, че възлагате надежди на милиционерското правителство да оправи бъкиите във Външно. Много наивно!

 43. 43 Профил на Stefan Tafrov
  Stefan Tafrov
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Дадох си труда да проверя: с указ от 12 януари 1995 г., подписан от президента Желю Желев и приподписан от министър-председателя Ренета Инджова съм назначен за посланик в Обединеното кралство. През февруари същата година съм бил в Лондон, не в София. Аз бях дотук, г-н Антон Тодоров, боравете със сигурни факти друг път. Слагам край на спора, доста време му отделих.

 44. 44 Профил на Стенли1
  Стенли1
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#9] от "Български патриот":
  Точно така другарю Патриот! И все така, до пълната победа на хомосексуализма над професионализма! С всички възможни средства и ако може в световен мащаб!

 45. 45 Профил на Стенли1
  Стенли1
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#29] от "4ardafon": Абе защо тук никой не задава следващия и по-важен въпрос: разбрахме кои от дипломатите ни са работили за държавата си. Хайде сега ДАНС да ни каже кои от тях са работили за чужди държави! Не може 20 години НСС и след нея ДАНС да не са разкрили поне един наш дипломат в служба на Русия, САЩ или Турция! А ако не са разкрили да се разкарат и да не ядат напразно хляба на народа!

 46. 46 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Въпрос: "Какво трябва да е реш ението?" Отговор: Решението трябва да бъде радикално ! Страхотен отговор , страхотно решение на проблема.Задълбочен и обстоен анализ! И това наричате страхотно интервю ? Вярно "право в десетката и напред" - в хендека !

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на I
  I
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не харесвам лицемерите! Мартин Димитров днес се пени как "това било недопустимо". А ти защо до днес се правиш на идиот, бе Мартинчо, нали уж си шеф на комисия, защо досега не обели и дума, защо не попита, бе Мартинчо, нали имате парламентарен контрол, дали ДС и слугите на компартията не управляват и днес половин милиард и повече (>500 000 000 лв.) наши, на данъкоплатците пари в т.нар. Българска банка за развитие, а? Аман от двуличници! И 2% няма да съберет на следващите избори с това двуличие и прикриване на ДС!!! Много се пениха против Божидар Димитров, който ще раздаде 1000 паспорта за 4 години, че бил ченге, а не питат има ли ченгета в банките, има ли ченгета в Българската банка за развитие, защо бе, седерасти! Целувайте ръка на Бойко, че за разлика от вас има кураж и е мъж!

 50. 50 Профил на antontodorov
  antontodorov
  Рейтинг: Неутрално

  Г-н Тафров, аз участвах в този конкурс и много добре си спомням - първо, че това беше през 1995 и второ, било е или началото на февруари, или края на януари. Георги Пирински е избран за външен министър на 16 януари 1995, а вашето назначение е от 12 януари - нима искате да кажете, че сте заминали веднага за Лондон?! Подлостта ви е безгранична - дори в тези засичания на дати, това трескаво назначение от правителството на другарката от РУМНО, днес финансов директор на Токуда е видно това. И трето - мисля, че за всеки непредубеден читател на дебата става ясно, че и вие, и Надка, и Марин Райков и цяла дузина подгъзници на комунетата много успешно, мирно и тихо си колаборирахте с тях. И преди 10 ноември, и след това. И Надежда Михайлова си ходеше до САЩ примерно през 1980 г. , където да представи реферата си за политическите убийства в Америка, по - конкретно за убийството на Кенеди, после стана секретарка на жената на АЛександър Лилов - Анна Лилова и на Леда Милева - член на генералското движение в БСП, и вие щъкахте във Франция. Нали така? Това, че Костов ската доста хора от Сините през 1997 при приемането на оня осакатен първи закон за досиетата, няма да продължава вечно. Нали знаете - "Защото няма нищо тайно, което да не стане явно!”

 51. 51 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Ура още една част на БГ авгиевия обор ще се почисти,
  дано да се и освежи

 52. 52 Профил на ║▌│█║█║║▌│█│║
  ║▌│█║█║║▌│█│║
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Браво Тафров!

  Be all you can be.
 53. 53 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  Браво, Тафров!

  Дано стане така както казваш, макар да зная, че много хора изгубихме надежда за промени към добро в Кочината. Мутро-милиционерът да подгони ченгетата? Верваш ли? Каквото и да каже Боко, вече никой не му вярва. Че той си сменя мнението по-често от бельото. Ако употребява такова.

 54. 54 Профил на 4ardafon
  4ardafon
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#45] от "Стенли1":

  Ами защото и техните началници, както и някои от дипломатите, като щатни служители на ДС са се клели във вярност на СССР и КГБ. За тях пълната разголеност пред съветските другари беше въпрос на чест. По едно време, към 1999, НСС хвана двама души, изнасяли информация от военното разузнаване, изгони няколко руски чекисти под дипломатическо прикритие, но прокуратурата пак се провали в съда.

 55. 55 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Всъщност трагедията е в това, че тези "шпиони" не са получили тези постове за да защитават интересите на Бълария, а като верни и проверени "войници" на управляващият от 1944 г. лумпенско-мутренско-криминален клан БКП/КДС.Тези постове съм им дарени за да богатеят и трупат пенсионен стаж на лека и блага работа по заслуги(доноси и зачерняне живота на много българи) или по наследство(като потомци на изроди избили 30 000 от интелектуалният елит след 1944 г.)
  Затова и нашите посолства по света не са част от България, а служби пълни с селяндури без възпитание,купени дипломи и елементарен морал и скрупули....където на посетителите се глед като на досадници дошли да развалят спокойствието на "елита", а основната дейност която се върши е далавери, търговийка с контрабанда и други такива "дипломатически" дейности!!!

 56. 56 Профил на hephaestus
  hephaestus
  Рейтинг: 4 Неутрално

  Г-н Тафров, под "неприятни изненади" Богдан Богданов ли имате най-вече предвид?

 57. 57 Профил на bubolino
  bubolino
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Питам се дали Тафров не е работил за чужди разузнавания, така както това са правили тези, работили преди 89-та.

 58. 58 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#28] от "diva_selianka":

  Като ти чета писанията, по отношение на теб ми идва един въпрос, който въпрос е заглавие на глава в един велик роман, който няма да споменавам, защото е мерзко дори да мислям за тази книга и за това, което си ти - "Защо ли живее такъв човек?"

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 59. 59 Профил на 077888888888
  077888888888
  Рейтинг: 664 Весело

  До коментар [#24] от "dodge_ram":

  Бля-бля

  Дивата те превъзхожда много повече..

  Да изгоним паплачта ГРОБ и спасим Родината.
 60. 60 Профил на the_real_maccoy
  the_real_maccoy
  Рейтинг: 8 Неутрално

  БРАВО ГОСПОДИН ТАФРОВ! ВЪН КОМУНИСТИЧЕСКАТА ИЗМЕТ ОТ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖБИ! ИНАЧЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ СПИРАТ РАЗВИТИЕТО ! А ЗА ОНЕЗИ ПОМИЯРИ ГОЦЕ И КАЛФИН - НЕ МИ СЕ И ХАБИ ЕНЕРГИЯ ДА СИ МЪРДАМ ПРЪСТИТЕ ЗА ТЯХ! АДСКИ МЕ Е ЯД НА КОСТОВ, ЧЕ НЕ СЕ НАГЪРБИ С ТАЯ ВАЖНА ЗАДАЧА - ЛУСТРАЦИЯТА! АМА И ТОЙ БЕШЕ ОБГРАДЕН ОТ АГЕНТИ....

 61. 61 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1391 Весело

  "Интересите на БКП не са интересите на България."
  ++++++++++++++много добре казано!!!
  "Страни като Полша, Чехия и Унгария отдавна решиха този въпрос.
  Отърваха се от подобни хора, които няма как да будят доверие в нашите партньори. Към кого са лоялни те - към страната си или към Русия, правоприемникът на Съветския съюз? Както виждате от списъка на комисията по досиетата, някои от тези дипломати са минавали школи в КГБ."
  ++++++++

  nemo malus felix, minime corruptor.
 62. 62 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  Днес явно гейовете са се раздвижили

 63. 63 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1391 Весело

  Има разлика между изказването на един СДС-ар и друг някой, с червен пояс по "раздавене на ритници и тупане в гърдите"...

  nemo malus felix, minime corruptor.
 64. 64 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#62] от "stenli1":

  "Днес явно гейовете са се раздвижили "
  --------------------
  Защо? Как ти дойде на акъла ?Имаш леки болки, придружени от люто сърбене в седалището ли?

  nemo malus felix, minime corruptor.
 65. 65 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Весело

  До коментар [#64] от "СДС":

  Аз не. А ти? Или си от партията на Тафров?

 66. 66 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#65] от "stenli1":

  "БКП и България са две различни неща. Интересите на БКП са антинационални. Държавна сигурност е работила не за българските, а за съветските интереси. "
  много добре казано. не си ли съгласен?

  nemo malus felix, minime corruptor.
 67. 67 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  До коментар [#66] от "СДС":

  А ти сигурен ли си, че това лице е работило за интересите на странта, а не за нечие разузнаване? Сещаш, се по каква линия е възможно това. Иначе, не е добре да се разчита и да се вярва само на приказки.
  Още повече, че приказките, които цитираш са много изтъркани и много поостарели.

 68. 68 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Министър Н.Младенов заяви че не е знаел че посланиците са били агенти на ДС.
  Трябвало е да постъпи така: да поиска от тях писмена декларация че не са. Ако признаят - е, нека се знае. Ако излъжат - може да ги отстрани поради нелоялност към министерството.

  Хенриета
 69. 69 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1391 Весело

  А ти сигурен ли си, че това лице е работило за интересите на странта, а не за нечие разузнаване?
  ---------------
  не съм.
  по принцип много рядко се среща умен човек, който владее толкова езици , колкото Тафров (7),
  да се грижи за други интереси освен за СВОИТЕ.
  хората, които са направили нещо за своята общност най- често не са толкова култивирани или ако щеш префърцунени. здрав и трез разум е достатъчен, ако и сърцето тупти на правилното място...
  помня един такъв с много езици: Беров, май се казваше. занимаваше се с опъване на чадъри над едни бивши келнери, домакини и пт. куки, които се бяха нарекли "мулти-труп"...

  nemo malus felix, minime corruptor.
 70. 70 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Весело

  До коментар [#69] от "СДС":

  Много деликатно се изказа, но имаш един + от мене

 71. 71 Профил на iron_cross88
  iron_cross88
  Рейтинг: Неутрално

  абе латентния педераст а.к.а дива селянка що не си смениш ника, че вече стана бая прозрачен. Претендирам да познавам доста жени и много ама много малко от тях могат да ти стъпнат на малкия пръст по простотия и със сигурност никоя от тях не би била постоянно присъствие във форума на Дневник. Казвам го като обикновен човек, общуващ основно с обикновени хора, не с т.н. "голямо доброутро". Вече даде живото доказателство, че срещу явните/всеизвестни педерасти най-много рипат латентните или тайно поебващите се такива, време ти е да посмениш амплоато

 72. 72 Профил на dame
  dame
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Има вируси, които не се поддават на унищожение. Трябва да се примирим с това и да се радваме, че не се предават по въздушно-капков, полов или друг път... Имаше момент, който изпуснахме, да сложим страдащите под карантина, сега ще бъде трудно, но не и невъзможно. Да подкрепим всяко усилие в тази насока!

  dame
 73. 73 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 796 Весело

  До коментар [#24] от "dodge_ram":

  Шапка ти свалям за Пищигъз, Дупнишко - скъсах се от смях, а и за другото си напълно прав!

 74. 74 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#71] от "iron_cross88":

  Не ми я чеши ,ако обичаш Нито съм педал,нито съм лесбос. Слава богу. Латентна пък хич
  Гледаше ли как се тафреше Тафров по БТВ? Баси чудото,баси гнусотията.
  Въпрос с понижена трудност:
  Непременно ли трябва да си гей, за да бъдеш подходящ за дипломат според Тафров? Може би достатъчно е някой близък родственик да е работил в "Комисариата по еврейските въпроси"?

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 75. 75 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#40] от "tafrov":

  Кажи си бе Ива....пардон Тафров Те ще те разберат!

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 76. 76 Профил на iron_cross88
  iron_cross88
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#74] от "diva_selianka":

  Абе щом говориш за чесане, ясно ми е каква жена си.... от ония дето пикаят прави без да се намокрят Не разбира само що ти трябва да отричаш, кажи си да ти олекне

 77. 77 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#58] от "Stavrogin":

  Бегай бе Идиот. Ще ми се правиш на Достоевски ))

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 78. 78 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#76] от "iron_cross88":

  Ааааа,нищо не признавам. Глася се за дипломатка от кариерата. И даже за прах в очите на седерастията се записах в кварталната синя реститутскобабешка агитка на дйесйебето)

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 79. 79 Профил на iron_cross88
  iron_cross88
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#78] от "diva_selianka":

  ами като направиш крачката от латентната към явната педерастия ще си изпълнил едно от посочените от тебе изисквания за кариера в дипломацията

 80. 80 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#79] от "iron_cross88":

  Прав си. Ще трябва. Затова Тафров да ми запише час от мнооооого ценното си време да ме научи как Че съм малко от село. Пък той
  е изфинил нещата. Ако може и Мартинчо да пристъства за нагледност на упражненията)

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 81. 81 Профил на 678
  678
  Рейтинг: 775 Весело

  До коментар [#77] от "diva_selianka":

  Простотията ти е безгранична, а иначе си и също толкова досадна колкото и бербенков, и един въпрос,да не би случайно да си от югозападна българия ?

 82. 82 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#81] от "666":

  Айде още един с цол Много сте интелигентни тва цоловите бе...пък и гледачки сте станали ,та познавате и отде съм. Айде сега фърли едно Таро и виж има ли ме в дипломацията или да гепвам бирена бутилка, за да си разширя квалификацията)

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 83. 83 Профил на dame
  dame
  Рейтинг: 489 Неутрално
 84. 84 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  До коментар [#29] от "4ardafon":
  "Тафров е от малцината, които направиха страшно много във външната ни политика (и чиито постижения други си приписват) и ако казва това, то значи външната политика на България се прави не благодарение, а въпреки съпротивата на структурите на Външно министерство - от външнополитическата конюнктура и от един-двама кадърни дипломати, незавършили в Москва и непренадлежали към Първо главно. "
  ----------------------------
  ще подкрепя кухото Ви от към факти изявление:

  1.Тафров е уникален и с това, че не е подписвал задължителната за работа в МВнР декларация за непринадлежност към партия и политическа безпристрастност.

  2. През последния си мандат в Ню Йорк той ще бъде запомнен като човека, който гласува "въздържал се" по резолюция, вносител на която беше България. По-скандална обаче е позицията на Тафров като посланик на България в ООН. Той единствен в Съвета за сигурност е изразява съгласие със Съединените щати, че Ирак не е оказал активно сътрудничество в оръжейните инспекции. Тогава Тафров застава зад позицията на Съединените щати, че не е необходимо да се изчаква нов доклад на оръжейните инспектори на ООН, тъй като е налице липса на активно сътрудничество от страна на Багдад. На това основание САЩ нападат Ирак, а Тафров открито намесва България във войната.

  3.Мандатът му изтича през януари. Човекът явно си търси работа при Боковите герберотиквеничковчета.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 85. 85 Профил на iron_cross88
  iron_cross88
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#82] от "diva_selianka":

  ако беше жена можеше да минеш и без бирената бутилка (при условие, че на село поддържате добра хигиена де)

 86. 86 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#85] от "iron_cross88":

  Пфууу. Гнус. Любител на преработени доматени люспи и семки. Пардон. Интелигент.

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 87. 87 Профил на kazkad77
  kazkad77
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Какво ни занимавате с треторазредните агенти на ЦРУ?

 88. 88 Профил на jochanson
  jochanson
  Рейтинг: 8 Неутрално

  - Тафров работи при Сорос.

  - Сорос притежава т. нар. Институт за пазарна икономика като част от неговото "Отворено общество".

  - Институтът за пазарна икономика призовава да се увеличи още пенсионната възраст на българските граждани.

  - Институтът за пазарна икономика призавава да се уволняват масово български граждани, уж заради кризата.

  - Сорос пропагандира хомосексуализма в България (и не само там), чрез организирането на ежегодни "гей паради".

  - През 2005 г. Сорос откри в София, в Народния театър, "Десетилетието на ромското включване" - едно изключително важно за целия български народ събитие.

  - Сорос произхожда от един богоизбран народ, когото много уважавам.

  - Като представител на България Тафров гласува в СС на ООН против дискусията относно убийствата на жени и деца в Палестинската автономия.

  - Днес Тафров работи за Сорос и твърди, че защитавал интересите на България, за разлика от хората преди него ....................

 89. 89 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#88] от "jochanson":

  Значи и соростутка като Никито Младенов И после иди не вярвай на заговори на педали)

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 90. 90
  ****

  Този коментар беше изтрит в 16:54 на 21/12/2010 от неговия автор.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK