Волен Сидеров, председател на "Атака": Подкрепата ни за кабинета е комбинирана с творческа, градивна критика

Волен Сидеров, председател на "Атака"

Волен Сидеров, председател на "Атака"

© Дневник

Волен Сидеров, председател на "Атака"
- Премиерът има по-висок поглед върху нещата. Той е длъжен да търси баланс и да не наруши определени интереси


- Ако Борисов се кандидатира за президент, ще сме в състезание, но няма да правя черна пропаганда срещу него


- Не съм принуждавал никого от депутатите да подписва нищо, не съм теглил банков заем


- Премиерът има по-висок поглед върху нещата. Той е длъжен да търси баланс и да не наруши определени интереси


- Ако Борисов се кандидатира за президент, ще сме в състезание, но няма да правя черна пропаганда срещу него


- Не съм принуждавал никого от депутатите да подписва нищо, не съм теглил банков заем

Г-н Сидеров, внесохте искане за спиране на новините на турски език по БНТ. Имате ли подкрепата на премиера Бойко Борисов и правителството?
- Нашата дейност като парламентарната група не е част от правителствената дейност. Когато следвам своите политически идеи и акценти, не ги съгласувам с премиера, тъй като не съм министър в кабинета, нито съм част от екипа му.


Въпросът не е за съгласуване, а за подкрепа от премиера.
- Той много добре знае нашето отношение към новините на турски език. Имаше идея за референдум по този въпроса, тогава премиерът беше дал принципно съгласие. Това имаше силен обществен отзвук против подобно допитване и аз проявих разбиране да отложим въпроса поради други по-належащи и наболели теми като финансовата криза и наследството на тройната коалиция. Сега напомняме, че сме отложили въпроса, но не сме го забравили.


Спирането на новините на турски език обаче е едно от условията на "Атака", за да продължи да подкрепя правителството и ГЕРБ. Докога ще продължи безрезервната ви подкрепа?
- Условието е към ръководството на БНТ. Няма нужда от намеса на правителството, нито от законодателна промяна. Достатъчно е ръководството на държавната телевизия да изпрати писмо до Съвета за електронни медии, с което да уведоми регулатора, че иска промяна в програмния лиценз и новините на турски език да бъдат преместени в регионалните тв центрове, а не в БНТ 1. Това е процедурата. Досега обаче ръководството на държавната телевизия имаше политически опасения дали ДПС няма да реагира.


С Борисов обсъждали ли сте този въпрос, а и другите условия, които поставихте на 3 март - отнемане на лицензите на трите електроразпределителни дружества и прокарване на няколко законопроекта, които защитават българския език и основните права на българското население?
- Премиерът има по-висок поглед върху нещата. Той се съобразява и е длъжен да се съобразява с доста фактори, така че да търси баланс и да не наруши определени интереси. Аз гледам на нещата от една по-радикална позиция - че по конституция официалният език е български и в националната телевизия не трябва да има новини на турски език.


Верни ли са наблюденията, че активизацията по тези теми е свързана с предстоящите местни и президентски избори в опит да възстановите идентичността си пред избирателите?
- Активността ни не е спирала. Досега сме имали разбирането, че ГЕРБ, като избрана от избирателите да управлява и предпочела еднопартийно правителство на малцинството, трябва да стигне до идейното култивиране да следва принципи на българския национален интерес, които са в нашата програма. Проявихме разбиране, че има други важни въпроси за решаване, но точките от програмата ни не могат да бъдат забравени от нас. Затова сега ги поставяме отново.


Да ви върна отново на въпроса - докога ще подкрепяте безрезервно ГЕРБ?
- Нашата подкрепа е комбинирана с творческа, градивна критика. Подкрепяме ги, но им казваме да правят неща, които са в интерес на България. Тези неща не са много, искаме решения, които са и наша идейна база, и българско национално достойнство, те не са във вреда на обществото, а отговарят на нагласите му. Съветвам ги да направят социологически сондаж, за да видят колко хора биха защитили новините на турски език или пък електроразпределителните дружества.


Членовете и симпатизантите на "Атака" как приемат тази линия на безусловна подкрепа?
- Всички структури, без изключение, са единни, че генералната ни линия за подкрепа на ГЕРБ е правилна. Другото означава връщане на БСП, НДСВ, ДПС и т.н. Това, от което изразяват недоволство нашите активисти, е, че на определени места структурите на ГЕРБ не се държат колегиално с тях. Казвам го откровено, защото наближават местни избори и ще бъде много важно да има партньорства както на национално ниво, така и по региони, за да има добра перспектива в общинските съвети да се управлява без политическа шарения и търговия със съветници.


Означава ли това, че ще търсите следизборни коалици с ГЕРБ?
- Ще търсим партньорство. Друг начин за добро управление няма да има.


Говорите за партньорство, но вие сте първият официално заявен кандидат за президент. Каква е стратегията на "Атака" за изборите "2 в 1" - за президент и местна власт?
- Нямам пречки да се кандидатирам отново за президент, до формалното регистриране има много време.


Готов ли сте да се изправите срещу Бойко Борисов, ако се кандидатира за президент?
- Ако Борисов излезе, няма как. Ще бъдем в състезание, но това не означава, че ще бъда некоректен или ще правя черна пропаганда срещу него. Едно състезание може да мине в джентълменски условия. Той публично заяви, че няма да се кандидатира за президент, но както и да стане, аз ще си следвам пътя. Аз имам различията си от Борисов, ако щете и характерологични особености.


Ако не стигнете до балотаж, ще подкрепите ли на втори тур претендента на ГЕРБ?
- Ако се създаде ситуация, в която трябва да подкрепяме някого, най-естествено е това да бъде ГЕРБ. И също, логично, ще разчитам на тяхната подкрепа, ако аз стигна до балотаж.


Какво се случва в "Атака", г-н Сидеров? Ваши колеги от парламентарната група твърдят, че са подписвали декларации за лоялност, които впоследствие са се оказали поръчителски полици за банков заем?
- Това е поредната интрига, пусната от партията на Иван Костов, която още от миналия парламент работи усилено и подмолно срещу "Атака" и мен. Иначе в една парламентарна група винаги има хора, които са различни като характери, винаги има някой недоволен. В момента няма заявено намерение на депутати от групата да я напуснат. Никой не е застрахован, но това няма да е толкова драматично.


Попитах ви вярно ли е, че са подписвани поръчителски полици?
- Всеки може да отговори сам дали е подписвал нещо или не. Не съм принуждавал никого да подписва каквото и да е. Имаше проверка миналата година, предизвикана от служител на телевизия СКАТ, и прокуратурата категорично излезе с мнение, че никого не съм принуждавал да прави каквото и да е, не съм нарушил закона и няма облага за мен.
Информацията на съпартийците ви обаче е, че вече сте изтеглили заем от 150 хил. евро.
- Категорично не е вярно това. Никакъв заем не съм теглил, по никакъв начин не съм свързан със заеми или гаранции по заеми. Това е дезинформация и тя е в пряка връзка със започналата предизборна кампания. Нито съм теглил заем, нито някой в партията по някакъв начин се е занимавал със заеми.


Тоест не сте принуждавали никого, но това не означава, че не са подписани подобни документи...
- Всякакви документи може да са подписвани, но по никакъв начин никой не е принуждаван, не е нарушаван законът, нито пък някой е извлякъл облага от каквото и да било.


В това ли убеждавате сега колегите ви, които се опасяват, че семействата им ще бъдат длъжници на банков кредит заради въпросните поръчителства? Говорихте вече с Валентин Иванов, председател на антикорупционната комисия?
- Говорим си за предстоящите избори. Валентин Иванов има много добри резултати в Добрич, където е областен координатор. Убеден съм, че на предстоящите избори ще ги подобрим. Той работи от самото начало, и то истински и добре.


Възможно ли е той да бъде вашият кандидат за кмет в Добрич?
- Напълно. Това ще бъде негово решение, но на миналите избори получи добри резултати.


А във Варна кой ще е претендтът ви?
- Няма пречка там да бъде издигнат Димитър Карбов, който е депутат и областен координатор и който заедно с Валентин Иванов са лицата на "Атака" в региона.


Какво партийно бъдеще може да има за Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев?
- Не виждам защо трябва да бъдат отделяни Пейчев, Гумнеров...


Това са другите двама ваши колеги, които поискаха декларациите за лоялност да бъдат унищожени.
- Нямаме нерешени проблеми. Решаваме всички въпроси, които възникват, и не виждам нищо, което да отделя Пейчев и Гумнеров от другите. Убеждавам ви, уверявам ви - всички въпроси в парламентарната група ги решаваме по най-демократичен начин, каквото и да се говори за "Атака".


Тоест в групата всичко е спокойно и каквито и проблеми да имате, ще ги решите?
- Разбира се.


Имате ли усещане, че някой от колегите ви се опитва да ви извива ръце и да се пазари с вас за нещо?
- Не. Целта на това говорене в медиите е аз да бъда разконцентриран и да не съм с пълната си енергия, защото явно оценката на Бойко Борисов наскоро, че моята кандидатура от появилите се досега е най-сериозна, плаши лидерите и отдясно, и отляво.


Ние с Борисов разбихме схемата на червено-синята номенклатура, която 20 години беше свикнала да си подава топката и да редуват във властта, затова озлоблението срещу нас е много силно. Срещу мен не е спирало, а срещу Борисов виждам как се засилва и ожесточава. И във връзка с тази кампания ще има много други опити за очерняне.


"Атака" подкрепя ли протестите срещу цените на горивата?
- Нашата радикална позиция е, че държавата може да се намесва като регулатор в определени моменти и трябва да го прави. Знаем, че сме пазарна икономика, но не трябва да се фундаментализира пазарът.


Тезата, че пазарът и невидимата ръка движат нещата, отдавна е опровергана от практиката и теорията в световната икономика. Държавата е тази, която може да разговаря с монополистите и на някои от тях да им вземе лицензите, както ние призоваваме. За това има и правно основание, тъй като електроразпределителните дружества не спазват правилата.

Коментари (44)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 2. 2 Профил на Боно Нончев
  Боно Нончев
  Рейтинг: 640 Весело

  Тоя милият се разболя от шизофренията на кумирът си ... уж бяха ЗА правителството на вота, после му бяха опозиция, сега са градивна критика ...

 3. 3 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 648 Неутрално

  "Подкрепата ни за кабинета е комбинирана с творческа, градивна критика."

  "И от колко време така?- попитал психиатърът"

  Не - просто такова идиотско лидерче никъде няма!!!

  Аз знам много малко.
 4. 4 Профил на Ивайло Йосифов
  Ивайло Йосифов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Кой е този смешко, на който се подиграват както противниците, така и всички, които са гласували за най-маргиналната вече партия в кавички? А, и съм чувал, че куче което много лае, не хапе!

  http://5starhospitality.weebly.com/
 5. 5 Профил на jackdaniels
  jackdaniels
  Рейтинг: 648 Неутрално

  "фекалохшъргач" и "фекаломет" - две понятия с които Волен Сидеров обогати съвременната Българска политическа терминология.

 6. 6 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 648 Неутрално

  България пропада, а той критикува градивно и творчески!

  Аз знам много малко.
 7. 7 Профил на jackdaniels
  jackdaniels
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Искам Волен да оглави две агенции - Агенция по интеграция на малцинствата и Агенция граничен контрол

 8. 8 Профил на Iron Maiden
  Iron Maiden
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Проблемът на Волен - не е бил художник и нема да бъде фюрер.

  а също така и вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
 9. 9 Профил на moreto
  moreto
  Рейтинг: 594 Разстроено

  Снимката е уникална!
  Нещо средно между Мефистофел и Мислителят на Роден (образи в лудницата)

 10. 10 Профил на kitaec__
  kitaec__
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Този нещастник предугажда политическото си погребение,готов е да се одупи и на Доган,нали гледа какво прави Борисов,прави го и той

 11. 11 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 488 Неутрално

  След това интервю ми се прищя отново да видя "голите снимки на Воленчо", нали пак започна да го размахва горделиво. Да ама не, някой е забранил достъпа в нета.

 12. 12 Профил на Danail
  Danail
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "за кабинета е комбинирана с творческа, градивна критика" - .....смях в залата...!? Браво бе идиот, има ли още други подобни да ти вярват?!

  dandenev
 13. 13 Профил на ХАРИ
  ХАРИ
  Рейтинг: 594 Гневно

  Идиот !

  Човек - това е една особена болест по маймуните.
 14. 14 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1254 Любопитно

  Ъъъ, няма ли кой да го прибере този в клиника?!

  И се мотае из парламента в ролята на депутат?! Хора, къде спахте като гласувахте на изборите?!

 15. 15 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 901 Неутрално

  Гъзоблизец!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 16. 16 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  СИДЕРОВ И неговата "АТАКА" СА НЕЛЕГИТИМНИ ПРЕД ЕВРОПА, а ДПС е! Това е една малка разлика, която е много очевидна...

 17. 17 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  ...при недостиг Борисов ще се КОАЛИРА или с БСП или с ДПС...за това в изборната нощ - КОСТОВ КАЗА - БСП е единственият бъдещ естествен съюзник на ГЕРБ и неизлъга...

 18. 18 Профил на Дим Дим
  Дим Дим
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Трябваше за кюфтетата по самолетите да го попитате Скоро не се е чувало да е летят нанякъде

  В интерес наистина този се оказа голям хамелеон. Сравнете как приказва по митинги, а тук колко е сдържан. Май тезите му зависят предимно от аудиторията. И през ум не ми е минавало някога да чуя от Сидеров "Знаем, че сме пазарна икономика, но не трябва да се фундаментализира пазарът".

  ще се оправим...сами
 19. 19 Профил на Zhelyazkov
  Zhelyazkov
  Рейтинг: 532 Гневно

  ... чудя се, кой още му вярва на тоя...

  Цената на тока се определя от ДЪРЖАВАТА!!!
 20. 20 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#8] от "Iron Maiden":
  +
  До коментар [#9] от "moreto":
  +
  Точно! А какво е казал в интервюто, просто няма никакво значение...
  Пред други хора трябва да се "изповядва" Такива занимаващи се с ментални проблеми.

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 21. 21 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  От много позиране другаря Волен съвсем си е сбръчкал физиономията. Между другото изразът 'градивна критика' е фраза от някогашните комунистически партийни конференции, когато другарите ритайки се по кокалчетата (за да се намърдат до Първия) все пак казваха ' Нищо лично другарю секретар на обкома, просто нЕкои другарЕ отправят градивна критика към ръководството за нЕкои слабости за да си вземете градивна бележка'...

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 22. 22 Профил на Чобанин
  Чобанин
  Рейтинг: 1176 Весело

  "..., че моята кандидатура от появилите се досега е най-сериозна, плаши лидерите и отдясно, и отляво." /за президент/ Чуш бее! Даже гаргите няма да се уплашат!

 23. 23 Профил на fawni42
  fawni42
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Болен Лидеров на 2% от избирателите.

 24. 24 Профил на Perfanov
  Perfanov
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Що не го снимат джуджето в цял ръст?

  .
 25. 25 Профил на ZeroOne
  ZeroOne
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Ха,ха...щом цялата синьо-червена-турскосиня глутница вие на умряло, значи сме на прав път.Давай, Волене, напред!Go, Volen, Go!

  ZeroOne
 26. 26 Профил на teni
  teni
  Рейтинг: 552 Неутрално
 27. 27 Профил на teni
  teni
  Рейтинг: 552 Неутрално

  До коментар [#24] от "Perfanov":

  Нямат толкова малки камери.

 28. 28 Профил на teni
  teni
  Рейтинг: 552 Неутрално

  Болен-президент??????????????????????

 29. 29 Профил на ebter
  ebter
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Ти и критика против борисов-ДВЕ големи ПРОТИВОРЕЧИЯ!!!

 30. 30 Профил на metalogy
  metalogy
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#8] от "Iron Maiden":
  "Проблемът на Волен - не е бил художник и нема да бъде фюрер."

  Обаче е изучаваше богословие, което напомня друг един сатрап.

  колко е стабилен финансовият сектор у нас, ако не се говори за него
 31. 31 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3072 Неутрално

  Боленчо е ясен и няма какво да го коментираме за n-ти път.

  Но я погледнете това:
  ...няколко депутати, сред които Валентин Иванов, Кирил Гумнеров, Огнян Пейчев ... преди изборите през 2009 г. те подписали "декларации за лоялност" към партията, а после разбрали, че това всъщност били са документи за поръчителство на банков заем...

  И тия са дупетати?
  Горното е все едно казано от някой тъмномургавичък с третокласно образование на чието име се водят двайстина фирми с милионни задължения или от някоя баба на село, дето се жалва, че я е излъгал мобилния оператор с договора.
  Но за "изразители и олицетворение на суверенната народна воля"?
  Нееееееееееееееее!

 32. 32 Профил на juventino
  juventino
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#25] от "ZeroOne":

  Болене, шизофренико, не подкрепяй сам себе си...

 33. 33 Профил на mind_twist
  mind_twist
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Бих гласувал за Волен за президент! Напълно да се разчупи лайнежа на Гоце.

 34. 34 Профил на melchett
  melchett
  Рейтинг: 598 Любопитно

  Защо г-н Сидеров не вложи прословутата си енергия и сила в образованието на нацията, вместо да се занимава с глупости. Сигурен съм, че обществото ще има много повече полза, ако се наблегне повече на часовете по български език и литература, както за малцинствата, така и за българския етнос.

 35. 35 Профил на PETER
  PETER
  Рейтинг: 8 Неутрално

  форумничета, големи разбирачи сте в коментарите, но мишлета сте в реалния живот... Сега и во веки

 36. 36 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 869 Неутрално
 37. 37 Профил на marrad
  marrad
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#25] от "ZeroOne":


  До коментар [#35] от "PETER":

  каква радост!!! цели ДВЕ воленови клакьорчета!!!
  я сега на разбираем език - и ако може с ФАКТИ, а не с лозунги, посочерте как се бореше "градивно и творчески" "Атака" почти 2 години с/у най-голямата опасност за страната - ескалиращата и' циганизация???
  предизборните кьорфишеци на Волен по обясними причини няма да се вземат предвид...

 38. 38 Профил на baleva
  baleva
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Много приказки без съдържание т.е. празни приказки на един празен човек. Явна активност преди изборите. Такава партия само ни дискредитира пред останалите европейски държави. Огромно противоречие - Сидеров и "Атака" подкрепят правителство на държава-членка на ЕС, пък са против общоевропейските ценности. Нещо сбъркано има в този лидер.

 39. 39 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1222 Весело

  Мотивът им - преди изборите през 2009 г. те подписали "декларации за лоялност" към партията, а после разбрали, че това всъщност били са документи за поръчителство на банков заем.

  А га ядохте кИфтетата на Боленчо, ни рИвахте, а?

 40. 40 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1222 Весело

  Нашата подкрепа е комбинирана с творческа, градивна критика.

  ъъъ, що рече, Болене??

 41. 41 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1222 Весело
 42. 42 Профил на ijj
  ijj
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  И все пак, трябва да се признае, че такава безусловна политическа подкрепа на правителството, без партийни пазарлъци (или поне без видими пазарлъци) е толкова рядко срещана у нас (и да е в същото време резултат от свободна воля, разбира се), че изглежда дори като положително явление.

  Например, ако ДПС се бяха държали така през 1992 г., правителството на Филип Димитров вероятно щеше да изкара целия си мандат и преходът ни щеше да премине с по-малко зигзаги.

  Извинявам се, че пак използвах глагола "щеше" в исторически контекст

 43. 43 Профил на Безименен
  Безименен
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  волен - облизващия меките части на рапона

  Времето е наркотик, много от него убива.
 44. 44 Профил на OON.BG
  OON.BG
  Рейтинг: 381 Любопитно

  Депутати ще искат ДАНС да разследва скандалните информации, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров е карал кандидатите си за парламента да подписват гаранции за заем в размер на 150 000 евро. Това стана ясно в кулоарите на НС.

  Комисията за борба с корупцията преди няколко месеца разследваше случая, но не успя да установи нищо. Основната причина бе, че депутатите от "Атака", които бяха


  изслушани, отричаха да са подписвали подобни гаранции.

  От няколко дни ситуацията е нова, след като някои от хората на Сидеров дори заявиха, че могат да напуснат групата ако проблемът с тези гаранции не бъде изчистен.

  Парламентаристи обаче признават, че народното събрание няма необходимия ресурс, за да разследва случая. Обяснението е, че не е ясно коя точно е банката, от която евентуално е теглен заема.

  Нещата допълнително се усложняват, тъй като според слуховете става дума за офшорна компания на Сейшелите. Единствено финансовото разузнаване, което в момента се намира в ДАНС, има достатъчно ресурс да разследва случая. Именно затова депутати от различни партии възнамеряват да се обърнат към агенцията.

  Напрежението в редиците на парламентаристите на Волен Сидеров тлее отдавна, въпреки че досега всички отричаха да са ставали гаранти по заем. Част от депутатите вече споделят, че са притеснени, защото е твърде вероятно въпросният заем да е изтеглен, което на практика означава, че те са задлъжнели с над 300 000 лева плюс лихвите.

  За мнозина в "Атака" подобни суми са извън техните възможности. Освен това депутатите не искат да създават впечатление, че са зависими от някого в дейността си като народни представители.

  Информациите за гаранциите по заем, които Сидеров е изискал от кандидат-депутатите си, се появиха в началото на миналата година. Разкритието направи журналистът Валентин Касабов в предаването „Паралакс“ по телевизия СКАТ.

  Месец преди парламентарните избори влезлите в листите на "Атака" са били извикани в централата на партията, за да подпишат документи във връзка с предстоящите избори.

  Сред тях трябвало да бъде и нововъведена от Сидеров декларация за лоялност. В купа от документи обаче по-късно се оказало, че има и такива, с които те стават поръчители с по 150 хил. евро на банков заем на офшорна фирма, регистрирана на Сейшелите.

  През юни 2010 г. софийската градска прокуратура прекрати преписка срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров, образувана по сигнал за тази афера. Удобно, магистратите тогава заключиха, че няма данни за извършена престъпление.

  Очевидно е, че и ръководството на "Атака" се притеснява от напускане на хора от парламентарната група. Наскоро депутати от там внесоха промени в закона за политическите партии, според който ако депутат напусне своята ПГ, той остава без държавна субсидия. Идеята е парите от бюджета да си остават в политическата формация, от която напусналият е бил избран. Така в "Атака" се застраховат от евентуални напускания и най-вече от загуба на част субсидията.

  oon.bg
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK