ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2022

 • 25.6%
 • 20.4%
 • 12.9%
 • 10.3%
 • 9.4%
 • 7.6%
 • 4.6%
 • 3.9%
 • ГЕРБ:65
 • ПП:53
 • ДПС:30
 • ВЪЗР:27
 • БСП:24
 • ДБ:19
 • БВ:12
 • ИТН:10
37.8%активност

Източник: Резултатите са от ЦИК при 80.23% обработени протоколи, мандатите са по изчисление на "Дневник", активността - на "Алфа Рисърч"

Нона Караджова: Докато не се реши спорът за ски зона Банско, няма да пускаме нови строежи в нея

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (109)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1295 Весело

  Нона Караджова: Докато не се реши спорът за ски зона Банско, няма да пускаме нови строежи в нея
  .......................................
  Браво! Което означава, че оставяте
  "Юлен"
  без напълно никаква конкурeнция, абсолютен монополист на зоната.
  То бива-бива чадъри и майчини грижи, ама то вашето вече на endless love story мяза.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 2. 2 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  "Само че той го е получил на база на решение, което е взето в нарушение на закона и може да се обезсили?"
  Ето за това няма инвестиции. Влагаш милиони, после се оказва, че държавата ти е дала документ, който е незаконен и в един момент искат да ти национализират инвестициите. Даже и те злепоставят.
  И ако някой пак не е доразбрал да го изчете втори път.

  Любовта ще спаси света!!!
 3. 3 Профил на Ivo Indzhov
  Ivo Indzhov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Нона върти, суче и накрая излиза, че интересът на концесионера = обществения интерес. Логиката й "като не можем да им вземем надвзетото, дайте да им го дадем" може и да звучи абсурдно. Но тя илюстрира много добре лобисткото управление на ГЕРБ, което по-наглост вече надминава изпълненията на Тройната коалиция. А сме още по средата на мандата.
  Нещата си идват на мястото - узаконяваме беззаконието над Банско, подкрепяме Лечков за кмет на Сливен, нищо че срещу него се водят три дела, назначаваме си удобен ВСС. Истински Граждани за европейско развитие на България!

 4. 4 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Добре де, а няма ли да има поне една "отрязана" глава, която е издала тези разрешения за строеж? Все някой някъде е нарушил! Де го, кой е и толкова ли е трудно да с разбере?
  Току виж си признал колко "мед" са намазали на филията му "Юлен" )))

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 5. 5 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  До коментар [#3] от "wassermann12":

  Четете хубаво, не узаконяват беззаконието, а искат да променят договора, за да взимат по-голяма такса. И ги чакат дела. Това е като да сключиш договор за наем без право на промяна в наема, за 25 години и в един момент ти казват, да но ще го увеличиме-ние сме "обществения интерес".
  Всичко е за да взимат повече пари.

  Любовта ще спаси света!!!
 6. 6 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Любопитно

  Съгласно чл. 26, ал. 1 от Закона за задълженията и договорите (ЗЗД), нищожни са договорите, които противоречат на закона или го заобикалят, и като такива те не пораждат правни последици.
  На нищожността може да се позове всеки заинтересован под формата на възражение, без ограничение във времето, като не е необходимо същата да бъде прогласена от съда, за да произведе действието си.
  Забраната за обратно действие на закона е общ принцип, който се извлича от понятието за правова държава, съдържащо се в преамбюла и чл.4, ал.1 от КРБ, но изрично е прогласен с чл.5, ал.3 от КРБ само за наказателните закони, т.е. за извършени престъпления. По отношение на законите, които регулират гражданскоправни отношения няма изрична конституционна забрана, но тя се извлича от понятието за правова държава и от нормата на чл.14, ал.1 от ЗНА /Закон за нормативните актове/. В гражданските правоотношения, обратна сила на закона е допустима само по изключение, което е мотивирано от по-висш обществен интерес, когато явно е засегната общочовешка ценност- справедливостта.Норма с обратно действие, накърнява принципите, гарантирани в член 6 ДЕС във връзка с член 6 от ЕКПЧ и членове 47 и 52, параграф 3 от Хартата и е в противоречие с принципите на правна сигурност и защита на оправданите правни очаквания.

 7. 7 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2321 Разстроено

  "Нека тръгнем отначало..." - е, та ОТНАЧАЛО де, нали затова на Г(К)раждани за европейско разви(н)тие на БЪЛГАРИЯ беше гласувано управлението на държавата!?!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 8. 8 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Весело

  До коментар [#5] от "a.nice":
  Еко Нона, както я наричат подчинените й, изпадала често в депресивни състояния.
  http://www.plovdivmedia.com/26010.html

 9. 9 Профил на aloiziii_moro6ek
  aloiziii_moro6ek
  Рейтинг: 367 Разстроено

  Е може ли 70-80 калпакчии на държавна ясла в Дирекцията на Национален парк Пирин да са си получавали заплати през последните 10 години и никой да не следи за спазване размера на определената концесионна площ?! Поне това са могли да направят! За какво иначе им плащаме държавни заплати чрез данъците си? Защо не са разследвани шефовете на парковата дирекция през този период? А шефа на отдел "Защитени територии" в МОСВ през всичкото това време не е ли бил един и същ - Михаил Михайлов (Повишен от Нона за директор на дирекция "Национална служба за защита на природата" към МОСВ. Как така ВИНАГИ НЯМА ВИНОВНИ в подобни случаи?! Къде е персоналната отговорност на държавните служители и техните ръководители? Необходими са СПЕШНИ сериозни и СМИСЛЕНИ реформи в цялата родна система за опазване на биоразнообразието и Националната екологична мрежа! Но това едва ли е добре да се върши от сегашното правителство... Не че следващите ще са по-добри, ама тези вече се доказаха като маскари...

 10. 10 Профил на guest
  guest
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Петиция относно опитите на българското правителство да узакони 64.7 хектара нелегално ползвана площ в Национален парк „Пирин”

  http://forthenature.org/petitions/16

 11. 11 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Сашо Диков имаше уникално предаване снощи именно за гаврата на ДЪРЖАВАТА СРЕЩУ ЮЛИЕН! Очевидно има опит да бъде взета концесията и да бъде дадена на наш човек!

  А иначе Германия Австрия и САЩ имат много по-големи ски курорти а Сашо Дков показа един в щата Колорадо където цялата планина е направена на ски писти и от която щата колорадо печели стотици милиарди на година! Докато ние на път сме да изгоним и малкото останали и инвеститори и концесионери! При условие че ски пистите са под 1% останалото е зеленина! Тия зелени рекетьори да ходят в Германия и САЩ да протестират!

 12. 12 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#3] от "wassermann12":

  Банско привлича и тепърва ще привлича милиони туристи в Б-я! Заради глупостите на Нона има опсност конкурентните на Б-я курорти да ни вземат туристите и съответно приходите!

  Нона да отива при зелените рекетьори и да се махат от Б-я! Да ходят да протестират на курортите в Германиа или Австрия вижте какво са направили алпите. Или да ходят в САЩ където напрактика планините са превърнати изцяло в ски писти!

 13. 13 Профил на uran
  uran
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#11:"merkel"]Сашо Диков имаше уникално предаване снощи именно за гаврата на ДЪРЖАВАТА СРЕЩУ ЮЛИЕН! Очевидно има опит да бъде взета концесията и да бъде дадена на наш човек![/quote]
  =========================
  Ами на кого друг да бъде дадена? На ваш човек?

  Yet another blue planet.
 14. 14 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Весело

  До коментар [#12] от "merkel":
  Меркантилният "merkel" обогатява "uran".

 15. 15 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  До коментар [#8] от "latcho59":

  Да ти кажа ми е трудно да се въздържа от забележки на лична основа, защото от тези "узаконявания" догодина ще включат новите такси в цаната на картата.
  Аз обаче искам две неща: да увеличат глобите и да забранят офшорки да се занимават с такива крупни концесии.

  Любовта ще спаси света!!!
 16. 16 Профил на Napster
  Napster
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До merkel
  Байо, когато откриеш, вековните гори на Пирин в югозападни скалисти планини или в Алпи, тогава прави тези тъпи сравнения.

 17. 17 Профил на vomit
  vomit
  Рейтинг: 418 Гневно

  "Екоминистерството е контролен орган по тази концесия, но не го е правило. В края на 2009 г. получихме сигнали от неправителствени организации, че е надхвърлен разрешеният размер на зоната."

  Абе, дайте да уведомим държавата, че се краде, мами и унищожава българският народ, дайте да пуснем сигнал, може да не им е известно на господата в парламента.

  Баси ужаса, братче, не е истина това... един клепа, друг маже...

 18. 18 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Не разбирам този страх от съдебни дела.

 19. 19 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 728 Неутрално

  [quote#5:"a.nice"]не узаконяват беззаконието, а искат да променят договора, за да взимат по-голяма такса. И ги чакат дела. Това е като да сключиш договор за наем без право на промяна в наема, за 25 години и в един момент ти казват, да но ще го увеличиме-ние сме "обществения интерес".
  Всичко е за да взимат повече пари. [/quote]
  Първо, тези "те" е държавния бюджет, т.е. ние.
  Второ, трябва да си или малоумен или да се разпореждаш с държавно имущество и да не ти пука или да вземаш подкупи, за да сключиш 25 годишен договор с непроменяем наем.
  Трето, оставаше да заграбят 60% повече земя и да плащат същите пари.

 20. 20 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#15] от "a.nice":
  Все още не са суспендирали Конституцията и прогласените с чл. 5, ал. 1 и чл. 4, ал. 1 от Конституцията принципи за върховенството на Основния закон и за правовия характер на българската държава.

 21. 21 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#12] от "merkel":Абе капут смотан! Ние сечем гора, за да направим писти! Поинтересувай се, къде се намират пистите в Алпите! Основно над лесовия пояс, демек над 2500 - 3000 метра! Умрели са от страх и Швейцарци, Австрийци, Словенци, Хървати, Французи, Италианци, Лихтенщайн и т.н.т. алпийски дестинации, да не им изядем хляба ))) Да не говорим, че снега както го има, така и го няма, щото сме "нисички"!

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 22. 22 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 726 Неутрално

  [quote#12:"merkel"]Или да ходят в САЩ където напрактика планините са превърнати изцяло в ски писти! [/quote]

  Глупости.

 23. 23 Профил на Demokrat
  Demokrat
  Рейтинг: 822 Весело


  Питали Радио "Ереван":
  - Как ще коментирате интервюто на Караджова за в. "Дневник"?
  Отговорът:
  - Да блеснеш зимата инвалид по ски писта и да го питаш за къде бърза е по-малко нагло!

  Само платени и/или умствено увредени лица могат да пишат в подкрепа на БКП и нейните производни Атака/ДпС/ГЕРБ. Ще дойде ден и... всекиму според заслугите!
 24. 24 Профил на kndmv
  kndmv
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Нонче, Нонче, колко ти е зелен зеленият акъл. Ходете вземете по едно зеле от зеленото, че да гледате зелените папки.

  И ако може да не ни занимавате със зеленяка си....

 25. 25 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Доколкото разбирам цялата работа е една гнусна клоака с адски много виновни за действия и бездействия и очевидно няма решение в цели числа.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 26. 26 Профил на georgedailiev
  georgedailiev
  Рейтинг: 162 Неутрално

  Не виждам какво има да се решава ?! НЕЗАКОННО Е .. Следователно всичко е решено. Единствената държава в Европа сме, която винаги трябва да РЕШАВА, когато някой наш човек прекрачи закона.. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ЩЕ СТРУВА на икономиката или по точно на 1 шепа хора, всичко незаконно трябва да се махне !!! На народа му омръзна да има закон само за рибарите на Ропотамо и бабите в Несебър с 1 етаж повече, а за хората крадящи за милиони и смачкващи природата да трябва да се "РЕШАВА" и "ТЪЛКУВА"!!!

 27. 27 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Една от свинките в "свинярнико"-управНиц на България бие отбой. Това значи, че ще има нов рунд, както миналата година за ГМО. Лани,новият играч беше Ворликчо, сега ще гадаем известно време?!!!

 28. 28 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  [quote#26:"georgedailiev"]БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ЩЕ СТРУВА на икономиката или по точно на 1 шепа хора, всичко незаконно трябва да се махне !!![/quote]

  Като дойде време да се плащат многомилионни обезщетения на фирмата кой ще ги плати а?
  Щом са и изрядни документите по силата на закона няма нищо незаконно. Кой и как и е издал документите е без значение за съда.
  Та разрушаването на "незаконното" първо ще ощети бюджета веднъж и втори път ще трябва да плащаме и обезщетение на фирмата.
  Доста по-добре звучи идеята фирмата да започне да плаща значително по-големи суми към бюджета вместо да плащаме обезщетения и да се лишаваме от туристи!
  Междувременно трябва да се намерят как и кой е издал неправомерно документите и да му бъде потърсена отговорност!

 29. 29 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Всичко е един скъпоплатен пошъл водевил! Не им се хващайте на театрото добри ми и умни българи!

 30. 30 Профил на moreni
  moreni
  Рейтинг: 778 Неутрално

  65 хектара гора в ценен национален парк са изсечени и урбанизирани незаконно. Нима в този случай общественият интерес не е увреден? Паркът е национално богатство, значи е пострадал националният интерес. Защо виновникът няма да бъде наказан?
  И утре като отхапят още 10% от парк Пирин и 1000 дка от парк Витоша пак ли ще пледирате "узаконяване в името на обществения интерес" и липса на виновни?

  SOS Витоша! Не позволявай да унищожат 1000 дка от най-стария парк на Балканите!
 31. 31 Профил на georgedailiev
  georgedailiev
  Рейтинг: 162 Неутрално

  До коментар [#28] от "nqma zna4ka koi":

  Първо това, че всичко е изрядно не се знае колко е така. Това го казват от ГЕРБ, защото така е угодно.
  Второ дори да започнат дело НЕ СЕ ЗНАЕ дали ще го спечелят и кога.
  Трето този филм със заплахите за обезщетения вече го гледахме при БЕЛЕНЕ! БОШЛАФ приказки.. Пак ни плашат управляващите, че ще плащаме обезщетения .. КАК КАТО ДОРИ ДОГОВОР НЯМА(за Белене говоря).. Заплахите от обезщетения са начина на правителството да скрие БЕЗХАРАКТЕРНОСТТА и зависимостта си от определени икономически кръгове.
  Четвърто и не на последно място. ВСЕ СЕ ПРАВИ нещо дето уж да не ни съдят и да не плащаме, а накрая ВСЕ ние плащаме и аз не забелязвам стандарта да се е променил! Колкото и каквото да струва (ако въобще струва) ИМА СИ ЗАКОН И МЕН МИ ОМРЗЪНА ВСЕ ЗА НАШИТЕ ХОРА ДА ГО НЯМА!! НЕ ВСИЧКО Е ПАРИ ПРИЯТЕЛЮ!!

 32. 32 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "Единствено аз като министър се захванах с тази история и не съжалявам въпреки упреците и проблемите, които си навлякох" - Работата на един министър не е да седи и да си бърка в носа а да се занимава точно с такива случаи, като до сега и отне близо 2 години само за да измери площта на ски зоната

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 33. 33 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  До коментар [#19] от "kaka_ginka":

  Първо, нищо не са заграбили, а им е дадено с договори.
  Второ, естествено, че държавата ни е ощетила, за това спор няма.
  Но, хубаво е да се подчертае, че вината за това е в администрацията, а не в инвеститора. Както се казва " Не е луд този, който яде баницата".

  Любовта ще спаси света!!!
 34. 34 Профил на joker
  joker
  Рейтинг: 8 Неутрално

  че за какво ми е да издържам с данъците си министерство на околната среда ако ще се държи като министерство на икономиката ????

  твоята работа нонче е не да ми разсъждаваш за концесията, а да кажеш: фирмата е нарушила решението по ОВОС и границите на концесията с което е нанесла такива и такива щети на Национален парк Пирин - съразмерно със щетите искаме еди какви си санкции и еди какви си инвестиции за възстановяване на състоянието на парка (който е собственост на всеки българин и обществото се е съгласило да съществува като национален парк със съответния му защитен режим)...

 35. 35 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Мдаа, подготвяното от премиера решение за опрощаване заграбването от фактическата офшорка"Юлен" на обществена собственост , земя от национален парк , включен в европейската "Натура 2000" , няма да мине. И не толкова заради кампанията на зелените у нас - при отсъствие на гражданско общество тази млада, енергична, необременена партия с интелигентни, креативни и активни членове, не може да се пребори сама. Решението няма да мине , защото зелените в ЕС няма да допуснат държавно ръководство на страна от ЕС да узакони такава нагла кражба на собственост на ЕС. Защото "Натура 2000" е собствиност на Европа.
  Интересно, докъде ще затъне премиерът , след като започне да реализира решението си. Предполагам, че все пак си е взел поуки от случая Желева . Затова, със сигурност до изборите ще шикалкави и въпросът няма да мръдне, за да се избегне поредния международен скандал. И после просто ще се откаже.
  Защото не му стиска да застане срещу зелените в ЕС.

  И за да не се срамуваме , за да покажем ,че сме европейци, ЗА БЪДЕЩЕТО НА НАШИТЕ ДЕЦА И НА БЪЛГАРИЯ- ДА ПОДКРЕПИМ ПРОТЕСТА СРЕЩУ ПОГАЗВАНЕТО НА ЗАКОНА !

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 36. 36 Профил на Безименен
  Безименен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  нона, довиждане

  Времето е наркотик, много от него убива.
 37. 37 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 965 Неутрално

  По закон, когато фирма постави кабел на общинска земя, кабелът става общински. И поставилата го фирма трябва да плаща наем за ползването му. В случая са монтирани стълбове, положени са кабели и са пуснати лифтови съоражения на огромна площ по незаконен и без разрешение. Според законите те стават собственост на този, на който принадлежи земята-в случая на държавата. Какво има да му се умува? Освен влизане във владение на държавата в площта необхваната от концесията трябва да се търсят и наказателни и административни санкции. Другото е анархия, налагане на беззаконие под благовидни уж предлози и поставяне на едни в привилегирована ситуация над други. Защо едни да спазват закона, поради страх отъ санкции или поради съвест, а други първо да си правят каквото си искат, а след това специално за тях да се променият законите? Няма логика, няма правила-няма държава, има грабеж, узаконяване на нагли престъпления! Говоря за последните 22 години, не само за сега.
  Ако в САЩ 1% от населението плаща 30% от данъците, а 10% от населението плаща 70% от данъците, и съответно тези 1 и 10% искат гласът им да се чува в САЩ, защото те де факто са донори на социална, здравна и други системи, то у нас е точно боратното. Т-нар "големи данъкоплатци" ЕРП, топлофикации, банки, нефтохим и др, вкл този собственик на лифтовете в Пирин и Витоша лащат под 30% от всички данъци. Защо те предендират за специално отношение като определяне цени на монополни услуги в техин интерес, че и поръчкови промени на закони с цел узаконяване на крещящо беззаконие или иначе казано грабеж? Моного просто, защото всички ние-останалите извън категорията големи данъкоплатци- им го позволяваме! И защото избираме невероятно нагли политици в парламента поне последните 3 пъти!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 38. 38 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#11] от "merkel":

  Значи според теб щатът Колорадо пичелил стотици милиарди от ски писти???

  Баси - ти тез долари за нищо ги немаш... Най-голямата им нефтена компания Exxon Mobil (която по случайност е и най-голямата фирма в света) пичели 50 млрд. / г.....

  Манго, посмали малко... влез малко в реалния свят... стига с тоз секънд лайф....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 39. 39 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Любопитно

  До коментар [#37] от "~": Ски зона Банско в Национален парк "Пирин" може и принадлежи само на държавата, а държавата призна: Близо половината ски зона Банско в Национален парк Пирин е незаконна.
  Конституционния съд е тълкувал вече чл. 18, ал. 1 по к. д. № 11 от 1993 г. В това решение е казано, че: "Конституционният съд приема за несъмнено, че изключителната държавна собственост, чиито обекти са изброени в чл. 18, ал. 1 от Конституцията, представляват публична собственост на държавата. Поради важността, която имат обектите по чл. 18, ал. 1, могат да принадлежат само на държавата. Върху нея тежи конституционното задължение да не ги отчуждава.
  Съгласно чл. 18, ал. 1 от Конституцията "Подземните богатства, крайбрежната плажна ивица, републиканските пътища, както и водите, горите и парковете с национално значение, природните и археологическите резервати, определени със закон, са изключителна държавна собственост. Да се отнесе изразът "национално значение" само към водите, горите и парковете веднага би предизвикало въпроса - а нима този белег "национално значение" не е белег и на обектите, изброени в началото на текста - подземните богатства, крайбрежната плажна ивица, републиканските пътища? Положителният отговор е вън от всякакво съмнение. В случая обаче терминът "национално значение" е специално употребен само и единствено по отношение на парковете, защото такъв критерий и подход е възприет в наши и чужди нормативни актове (например Йейлстоунския национален парк в Съединените американски щати, Националния парк "Витоша" в България и Национален парк "Пирин" и пр.).

 40. 40 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Разстроено

  До коментар [#37] от "~":
  http://forthenature.org/news/2032
  Държавата призна: Близо половината ски зона Банско в Национален парк Пирин е незаконна, ще я узаконим.
  Това правителство иска с промени в закон да узакони половината ски зона Банско в Национален парк Пирин в нарушение на Конституцията на Република България.

 41. 41 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#31] от "georgedailiev":

  Хайде почна се с конспирациите! ГЕРБ казвали ама можело и да не бъде така! Понеже нивото във форума както се вижда е на дъното ще ти дам лесно смилаем пример да може да го хапнете аудиторията!
  Построил си си къща имаш всички разрешителни за строеж, нормативни актове и т.н. В един момент идва лице от общината замерва ти къщата и ти казва, че в устройствения план на общината тук фигурира парцел за застрояване с 20% по-малък и трябва да си събориш къщата или да я намалиш (което е невъзможно с 20%). Същата тази община, която ти е издала всички документи! Под засилен обществен (на съседи завистиници) интерес ти събарят къщата. Естествено след това безумие подаваш съдебен иск срещу общината. Е как според теб ще присъди съда!
  Още много дървени философи може да си леят мозъкът тук, но щом документите са изрядни няма никакъв шанс да се събаря каквото и да е! По същият начин може да закупиш жилище, което в последствие някой да обяви за незаконно... Въобще явно сами не можете да схванете безмислието на думите си!

 42. 42 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Весело

  До коментар [#41] от "nqma zna4ka koi":
  Актовете на Конституционния съд са окончателни (чл. 14, ал. 5 ЗКС). Решенията му са задължителни за всички държавни органи, юридически лица и граждани (чл. 14, ал. 6 ЗКС), включително и за някаква си шушумига "nqma zna4ka koi".
  Още много може да си парадира с липсата на мозък, някой си "nqma zna4ka koi".

 43. 43 Профил на moreni
  moreni
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#39] от "latcho59":

  Витоша е природен парк (т.е. една степен на защита по-ниско). За другото си напълно прав +++++++++

  SOS Витоша! Не позволявай да унищожат 1000 дка от най-стария парк на Балканите!
 44. 44 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Весело

  До коментар [#43] от "moreni":
  Решение № 11 от 25.09.1997 г. на КС на РБ по конст. д. № 4/97 г.
  Държавен вестник, бр. 89/1997 г.
  за даване на задължително тълкуване на чл. 18, ал. 1 от Конституцията относно това, дали понятието "национално значение", употребено в текста, се отнася към водите и горите или само към парковете.

  ...(например Йейлстоунския национален парк в Съединените американски щати, Националния парк "Витоша" в България и пр.).

  Цитирам само, какво пише в това Решение на КС на РБ.

 45. 45 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#41] от "nqma zna4ka koi":

  Прост и нагъл като значка!
  Аз да ти дам друг пример. Отивам в нечии чужд имот, да кажем твоя, и си построявам къща. След което, не желая нито да си разруша построеното, нито пък приемам законите, според които построеното на чужд имот е собственост на собственика на земята. Имам нахалството- в този пример- да искам да ми узаконят построеното в чужд имот като мое. Т.е. се опитвам да заграбя и земята!
  Днес държавата ще подари Пирин на Цеку Минче, не на Боко му трябват пари за избори, утре държавата ще подари Родопите на Турция, като за начало! Важното е да се дава, да се граби, да се краде!
  А какво стана със над стоте уж фалшиви подписа на ББ като кмет, с които абсолютно незаконно се продадоха апетитни имоти в Сф? Нищо! Нито развалиха сделките, нито намериха кой е фалшифицирал подписа на Бате ти! Щото никой не го е фалшифицирал!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 46. 46 Профил на georgedailiev
  georgedailiev
  Рейтинг: 162 Неутрално

  До коментар [#41] от "nqma zna4ka koi":

  Давам ти още по-лесно смилаем пример пък на тебе ! Ако по някакъв начин се сдобия с разрешително БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКЪВ и си построя нещо срещу парламента, това значи ли, че никой няма право нищо да ми каже ?? Без ЗНАЧЕНИЕ КАК И ДАЛИ Е ЗАКОННО щом имаш разрешително значи няма проблем! Това, че си получил ЗАКОННО документ, който е издаден ПО НЕЗАКОНЕН начин не прави разрешителното ти законно! И по най-простия начин да ти го кажа, за да можеш ти да си го представиш. Ако всичко беше ОК в момента нямаше да седи въпроса за озаконяването на постройките. Нека да не бъдат съборени НАЙ-малкото трябва да бъде прекратен концесионния договор и това да бъде отнето ! Странно е когато сте до толкова зомбирани от партия ГРОБ, че дори това, което вреди на вас се опитвате да го оправдаете (това се казва МАЗОХИЗЪМ)..

 47. 47 Профил на moreni
  moreni
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#44] от "latcho59":

  Аха, не съм чел внимателно, това е 1997 г., а той 2000 г. е прекатегоризиран в природен парк. Ясно, извинявай.

  SOS Витоша! Не позволявай да унищожат 1000 дка от най-стария парк на Балканите!
 48. 48 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 888 Неутрално

  До коментар [#42] от "latcho59":

  "Няма значка" е доста упорит и инатлив.Трудно му е да вникне в това,което пишеш.
  ГЕРБ прекалиха с пренебрежителното си отношение,спрямо народа,когото за зла съдба управляват.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 49. 49 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Когато узаконяваш беззаконие , насърчаваш всекиго друг да го прави със своите политически вързки и познанства !

 50. 50 Профил на Григор Лилов
  Григор Лилов
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Зад кулисите се вижда, че Нона Караджова е прокарала интересите и лошият договор за концесията на "Юлен" като шеф на дирекция "стратегия" в екологичното ведомство при синият Иван Костов, при жълтият цар Симеон и като съветник на правителството по времето на Станишев. При Бойко вече е министър. Така растат "нашите" кадри.
  А като проченох книгите на Г. Лилов, научих, че съсобственик на Първа инвестиционна банка и съответно "Юлен" е племенник на Тодор Живков (Ивайло Мутафчиев), че синият премиер Костов е завършил школата на КПСС в Москва, че Бойко Борисов е роднина на Иван Славков, че министрите, защитили в неговия кабинет узаконяването на беззаконието са бившият първи секретар на Комсомола в Благоевград (Роден Плевнелиев), внука на Георги Трайков - дясна БЗНС ръка на Живков (Трайчо Трайков) и т.н.
  Накратко - беззаконието с Пирин е дело на четири поредни правителства. Те са различни по цвят, но на един и същи клан и техен кукловод, както разказват книгите.

 51. 51 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  Значи парички ще има не само за Сашу Дикувъ ами и зъ Норчету.. да си направи пластична операция на нуслето... дъ н'ие таквоз смачкану...

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 52. 52 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  Значи щатът Колорадо пичели на гудинъ хиляди милиарди долларес от продажбата на колорадски бръмбари... парчето върви по доларче... когато има много цената пада до фифти сент...

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 53. 53 Профил на kalinkova
  kalinkova
  Рейтинг: 367 Неутрално


  Костелив орех е казуса с пистите в Банско, нарушенията със заграбването на 65 х-ра, пък видиш ли , че са издавани неправомерно разрешителни няма как да се оспори. Администрацията (най-общо казано) като че ли лошо си е свършила работата. Ами чиновниците положили подписи под тези разрешителни за съоръженията си имат име!
  ДА СЕ ИМЕНУВАТ ЕДИН ПО ЕДИН В ЕДИН ОТКРИТ ДОКЛАД И ДА СЕ ИЗНЕСАТ В ПРЕСАТА.
  Инак Нона Караджова прикрива нарушителите. Какъвто собственикът на Юлен, заграбил тези площи, такива и чиновниците разрешили с подписите си, такава и министърката... Не знам защо съвсем ми прилича на "ПЪТНИЦА" тази министърка заради този странен начин който предлага за излизане от положението.
  Щом е откраднато от държавата как така да не може да се санкционира, има нещо гнило тук!

 54. 54 Профил на гражданин
  гражданин
  Рейтинг: 489 Неутрално

  А ще каже ли Нона нещо за г-н Михаил Михайлов, който отговаряше точно за защитените територии при предишните две правителства и когото тя издигна в ранг директор на Националната служба за защита на природата?
  Точно този човек движеше със съвети, кое как да бъде оформено!
  Та, Нонче, щом не мислиш ли, че ако има виновни в администрацията, то те трябва да изгорят?

 55. 55 Профил на sion1972
  sion1972
  Рейтинг: 624 Весело

  До коментар [#5] от "a.nice":

  Ако сключиш договор за наем на апартамент , а се нанесеш и в този на комшиите надали ще те спасят обяснения , че имаш разрешение от наемодателя ти И тук същата работа..Нима Цеко Минев не е знаел че концесията му е за 1000 дка?! Тоз грамотен човек да го пропусне тоя факт и да се нанесе на 1650...Как пък не се нанесе само на 65

  Заедно Ипон и Ин ще ни управляват во веки веков! Амин!
 56. 56 Профил на sion1972
  sion1972
  Рейтинг: 624 Весело

  До коментар [#11] от "merkel":

  Ти пък от кога взе да се позоваваш на Сашо Диков?! В другите сайтове го наричаш платен от Трактора журналист и телевизия! Или когато е от полза се позоваваш..Бягай лекувай раздвоението , докато още има време Днес за втори път ме разсмя..Първият беше когато обяви медийна група Делян-Доган-Ирен за критици на Боко

  Заедно Ипон и Ин ще ни управляват во веки веков! Амин!
 57. 57 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 728 Неутрално

  До коментар [#33] от "a.nice":

  А, инвеститорът бил съвсем невинен. Той сигурно е пропуснал да прочете в договора на колко замя има право да строи.

 58. 58 Профил на nonameno
  nonameno
  Рейтинг: 675 Гневно

  Шикалкавене... Съдът може да реши че концесионерите не са редовни и да ги изхвърли от бизнеса. Общественият интерес трябва да се защити, а не частния. Или министърката да си ходи.

  проф. д-р Боян Дуранкев
 59. 59 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1291 Гневно

  Бандата негодници от ГРОБ, водени от павиана Боко, уверено вървят по стъпките на мадридския крадец и тройната коалиция. Вън Караджова от министерството!

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 60. 60 Профил на Константин Дичев
  Константин Дичев
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#2] от "a.nice":

  Инвестиции за съсепване на 300дка клек и 300 дка мура...... в Национален парк, където според закона за всяка билка и тревичка, да не говорим за дървета и т.н се полага глоба от хиляди лв? Такова мащабно престъпно дело е извършено от Юлен и според НК на Р България това е голлямо престъпление! чл235 от НК да уточня. Те трябва да влязат в затвора и да им се отнеме концесията за престъпление!

  Константин Дичев ГДБОПП- гражданско движение за борба с организираната политическа престъпност
 61. 61 Профил на Константин Дичев
  Константин Дичев
  Рейтинг: 672 Неутрално

  А тази овца и тя е за затвора, защото разреши без еко оценка търсене и проучване в цяла Североизточна България, което е превишаване на права според чл 282 от НК. Да не говорим за всичките и престъпления - даване на незаконно позволително на Горубсо Кърджали за незаконно изградената им и действала 3 години цианидна инсталация, същото за Челопеч, защото там пък излъга че предлаганата от тях цианидна технология с богати на арсен руди е НДП, което също е измама.

  Константин Дичев ГДБОПП- гражданско движение за борба с организираната политическа престъпност
 62. 62 Профил на Константин Дичев
  Константин Дичев
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#58] от "Боян Дуранкев":

  Даже няма нужда съдат да решава. Просто с решение на МС им се взема концесията за престъпления и готово

  Константин Дичев ГДБОПП- гражданско движение за борба с организираната политическа престъпност
 63. 63 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3458 Неутрално

  А-ХА,ето къде било заровено кучето!

  🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
 64. 64 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  На Нона пак са и намазала филията...

 65. 65 Профил на ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  Рейтинг: 675 Неутрално

  ["Юлен" АД, които скоро може да останат много доволни от работа на ГЕРБ по закона за концесиите, даряват по 300 литра бензин всеки месец на полицията в Благоевград. До края на годината фирмата ще доставя и компютърни консумативи и канцеларски материали.]
  http://www.mediapool.bg/show/?storyid=181587&srcpos=1

  Абсурдът има смисъл само тогава, когато не се примиряваме с него.
 66. 66 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  До коментар [#60] от "Константин Дичев":
  До коментар [#37] от "~":

  Ако Ви интересува темата вижте предаването на Милен Цветков по темата за да не пишете глупости.

  http://play.novatv.bg/play/249914/

  Всичко, което са изградили е станало с необходимите документи и разрешителни. Проблема е, че в договора пише 99 хектара, а със скица са разрешили всичките 160, а разликата са старите писти.

  Любовта ще спаси света!!!
 67. 67 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  До коментар [#57] от "kaka_ginka":
  До коментар [#44] от "latcho59":

  Това е изказването на Караджова, да ми кажете какво означава "Формално всичко е законно"???

  “Напротив, формално всичко е законно, тъй като в годините са правени съответните екологичните процедури, одобрявани са проектите от екологична гледна точка, получавани всички разрешения за строеж от общината. Формално, от една страна имаме законни строежи. От друга страна, имаме договор, който е безкрайно противоречив по самата си същност и в който са записани 99 хектара и половина концесионна площ. От друга страна, в други клаузи на договора е записано, че се отдава на концесия цялата ски зона, която в нейните контури, съгласно териториално-устройствени план, е многократно по-голяма“, каза екоминистърът.

  Любовта ще спаси света!!!
 68. 68 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#67] от "a.nice":


  [quote#67:"a.nice"]“Напротив, формално всичко е законно, тъй като[/quote]....

  От коментарите по-горе разбрахме, че Нона е била в екипа подготвял и следял концесията в МОСВ. След като концесионера така грубо е нарушил площта с което е погазил редица закони, то сегашната министърка и други хора от екипа и са съучастници и е за затвора.

  Или ще се сложи край на безконтролното разграбване на България, или друга държава от Югоизток постепенно ще поеме контрола над териториите ни до Дуранколак! Желаещ има! А монзинството управляващи след 10.11.89г. работят неистово и всячески в тази посока!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 69. 69 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  До коментар [#68] от "~":

  Концесионера не е нарушил нищо, те щяха да го осъдят или глобят, ако беше така. Това е парадокса. Така го усукват, че ако може да те да взимат по-високи такси, като преправят договора, но това да стане, като излъжат, че повода са "незаконни писти". И не знам, как може толкова хора да не го проумяват, поне сред читателите на Дневник.
  Със сигурност не караш ски, но в противен случай щеше да знаеш каква мизерия е на Витоша. Лифтове на по 50 години, няма тоалетни, пистите не се поддържат.

  Любовта ще спаси света!!!
 70. 70 Профил на ggte
  ggte
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#69] от "a.nice":

  Това не значи да се позволи на един човек да завземе цялата планина за себе си. Той дори конкурентните ски учители изгони от Алеко, извинявай. Просто който защитава интереса на един човек за сметка на цял народ няма моята подкрепа. Включително и моите пари в Първа инвестиционна банка

 71. 71 Профил на ggte
  ggte
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Хитра е тая Караджова! Тя фактически призна пред обществото в пълен размер какво се готви за фирмата на Цеко Минев (собственик на Първа инвестиционна) и по този начин го направи невъзможно. Защото тяхната сила е в мълчанието и в тъмнината. Това вече стана скандал, за който вече знае и ЕК. Така че може би няма да мине. Но кой знае

 72. 72 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#69] от "a.nice":

  [quote#69:"a.nice"]Концесионеа не е нарушил нищо, те щяха да го осъдят или глобят[/quote]

  Кой кого да осъди? Тоя Цеку Мине е давал на всички. Желание няма!
  Недей да заблуждаваш, че има желание да го осъдят, глобят и накажат! За такива като него Татковината ни им е Бащиния през последните 22 години! Поредния гусин оффшорен бизнесмен! На нормалните инвеститори им се драйфа от България! А тоя не е инвеститор, а е грабител!
  Недей да заблуждаваш, че да строиш на чуждо без разрешение е законно! Държавата не само не защитава собстената си земя, тя дори не гарантира равнопоставеност на собственостите пред закона!
  На езика на ЕК това е недопустима държавна помощ!
  И не се прави на хитър, да ни обясняваш, че концесията включвала цялата сегашна ски зона,защото в концесията се опоменава големината на зоната. След което концесионера самоволно заграбва държавна земя в защитена територия, обезлесява я и си построява лифтове. За такова нещо по закон се ходи в затвора! Да си построиш на чуждо! Говоря за нормалните държави, не за териториите между Русия и Турция около Черно море. Каквато е Грузия, каквато е и България. Нещо май се случи наскоро, та територията на Грузия олекна от към Русия! Да де, ама и Турция има претенци... Няма причина след българските разбойници и Турция да не си поиска своето от България. Пък нека ние спорим колко е законно, та даже и хубаво да си разбойник от офшорна "компания"


  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 73. 73 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 630 Неутрално

  1. Караджова, при цялото ми уважение към юристите, с които си се консултирала съдът е този, който решава. Държавният интерес изисква да се бориш докрай. И чрез съда като една възможност. Пък и какво те тревожи? Нали тези на ВАС и СГС са ваши хора.

  2. Тук има един изцяло цивилизационен принцип. Ти си решила справедливостта да я търсиш чрез реабилитиране на един трайно некоректен закононарушител.
  Е, да се опитваш да съградиш справедливост като стъпваш на трайна несправедливост е дълбоко непочтенно и порочно.

  Държавата трябва да даде пример за висш морал и да се бори с несправедливостта. Точно както САЩ не преговарят с терористи независимо от загубите.

  Иначе Караджова - с нищо не се различавате от предишните. Едните узаконявали незаконните разширения като давали съотвутните съмнителни еко и строителни разрешения, а вие узаконявате статуквото - като променяте закон. И предишните твърдяха, че защитават държавния и регионален интерес. Все същата реторика и аргументация. И еднакви действия и бездействия.

 74. 74 Профил на newmind
  newmind
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Държавата си сготви един законодателен омлет и сега търси как да ни го пробута.Случаят ЮЛЕН е отново доказателство,че за богатите няма закони и правила, богатите са недосегаеми при всички режими.
  ЮЛЕНСКИТЕ писти ще ги узаконяваме, а близо 1000 000 0стъклените балкони на хората ще ги обявяваме за незаконни и ще ги разрушаваме!!!! По-долу съм посочил вече факти на включени в списъкът за разрушавена ОСТЪКЛЕНИ БАЛКОНИ!

  Приказването е най-лесното ,но нека видим реалността около МРРБ!
  Ето ви прословутият списък на Бисер Плевнелиев за незаконните остъклени балкони!

  Напред към Европа като най-бедни и най-спазващи нещото като закон ЗУТ! "Най-лесното строителство е законното" - така твърди Плевнелиев,но действителността е друга. Няма нито един остъклен/усвоен балкон с възможност да си изкара Удостоверение за въвеждане в експлоатация поради трудните процедури като за един МОЛ !
  Остъклените балкони за разрушаване !Пардон те му казват премахване

  1. РД-14-1388/04.10.2006 Остъкляване на балкон /от ап.на ІІ-ри ет. към вътрешния двор на жилищната сграда/ м.Изток-Изток, гр.София, общ.Столична, обл.София-град В процедура
  2. ДК-02-БД-69/05.08.2009 Остъклен балкон №1, находящ се в ап. В от 3 ет. жил. сграда М+3ет.+т/45/ гр.Благоевград, общ.Благоевград, обл.Благоевград В процедура по избор на изпълнител на премахването
  3. ДК-02-БД-70/05.08.2009 Остъклен балкон №2, находящ се в ап. А от мансарден етаж /+11.60м/ в Жил. Сграда М+3ет.+т/45/ гр.Благоевград, общ.Благоевград, обл.Благоевград В процедура
  4. ДК-02-ВН-08/24.01.2008 Остъклен балкон гр.Варна, общ.Варна, обл.Варна Сключен договор изпълнител на премахването 01.12.-10.12.2010 Премахнат
  5. ДК-02-ВН-32/13.05.2009 Санитарен възел, изграден върху балкон гр.Варна, общ.Варна, обл.Варна Сключен договор с изпълнител на премахването 01.04.-30.04.2011 Премахнат
  6. ДК-02-ВН-07/12.01.2010 Уширение на балкони Вл.Варненчик, гр.Варна, общ.Варна, обл.Варна В процедура по Наредба №13/2001 г. Премахнат
  7. ДК-02-ВН-15/22.02.2010 Приобщаване на балкон към стая в ап.№24 гр.Варна, общ.Варна, обл.Варна Покана за доброволно изпълнение премахнат
  8. ДК-02-ВН-29/12.03.2010 Приобщаване на балкон към стая в ап.№24 гр.Варна, общ.Варна, обл.Варна В процедура премахнат
  9. ДК-02-ВН-57/21.05.2010 Преустройство и приобщаване на балкони по източната и южната фасада към спалня и трапезария гр.Варна, общ.Варна, обл.Варна Покана за доброволно изпълнение
  10. ДК-02-СИР-63/29.03.2011 Преустройство на кухня-трапезария и остъкляване на балкон с иззиждане на стена гр.Варна, ж.к.Вл.Варненчик,, общ.Варна, обл.Варна покана за доброволно изпълнение
  11. ДК-02-СЦР-12/09.11.2010 Остъкляване на южен балкон към стая в апартамент гр.Русе, общ.Русе, обл.Русе в процедура
  12. ДК-02-СЦР-17/17.12.2010 Остъкляване на североизточен балкон към кухня в апартамент гр.Русе, общ.Русе, обл.Русе В процедура
  13. ДК-02-СЦР-01/03.01.2011 Остъкляване на северен балкон гр.Русе, общ.Русе, обл.Русе В процедура
  14. ДК-02-СЦР-05/09.02.2011 Иззиждане и остъкляване на балкон в апартамент №18 гр.Разград, общ.Разград, обл.Разград Покана за доброволно изпълнение Премахнат
  15. ДК-02-РС-20/17.11.2008 Остъкляване на балкон пред кухня гр.Русе, общ.Русе, обл.Русе В процедура по Наредба №13/2001 г.
  16. ДК-02-07/27.08.2009 Остъкляване на балкон пред кухня гр.Русе, общ.Русе, обл.Русе В процедура по Наредба №13/2001 г.
  27. ДК-02-СО-97/02.07.2008 Остъклен балкон м.Хаджи Димитър, гр.София, общ.Столична, обл.София-град Покана за доброволно изпълнение
  28. ДК-02-БД-69/05.08.2009 Остъклен балкон №1, находящ се в ап. В от 3 ет. жил. сграда М+3ет.+т/45/ гр.Благоевград, общ.Благоевград, обл.Благоевград В процедура по избор на изпълнител на премахването
  29. ДК-02-БД-70/05.08.2009 Остъклен балкон №2, находящ се в ап. А от мансарден етаж /+11.60м/ в Жил. Сграда М+3ет.+т/45/ гр.Благоевград, общ.Благоевград, обл.Благоевград В процедура
  30. ДК-02-ВН-04/25.07.2007 Остъклена лоджия гр.Варна, общ.Варна, обл.Варна Сключен договор изпълнител на премахването
  31. ДК-02-ВН-08/24.01.2008 Остъклен балкон гр.Варна, общ.Варна, обл.Варна Сключен договор изпълнител на премахването 01.12.-10.12.2010 Премахнат
  32. ДК-02-СО-97/02.07.2008 Остъклен балкон м.Хаджи Димитър, гр.София, общ.Столична, обл.София-град Покана за доброволно изпълнение
  33. ДК-02-Сф-82/14.07.2008 Остъклен навес към ресторант РИЦ гр.Ихтиман, общ.Ихтиман, обл.Софийска Сключен договор с изпълнител на премахването
  34. ДК-02-Х-35/26.11.2009 Остъклена тераса гр.Димитровград, общ.Димитровград, обл.Хасково В процедура по избор на изпълнител на премахването
  35. РД-14-1388/04.10.2006 Остъкляване на балкон /от ап.на ІІ-ри ет. към вътрешния двор на жилищната сграда/ м.Изток-Изток, гр.София, общ.Столична, обл.София-град В процедура
  36. РД-14-199/20.04.2007 Покритие и остъкляване на тераса към ателие №17 в жилищна сграда гр.София, общ.Столична, обл.София-град В процедура по избор на изпълнител на премахването
  37. ДК-02-БД-29/16.04.2010 Остъкляване на лоджия на ап. 12 гр.Благоевград, общ.Благоевград, обл.Благоевград Покана за доброволно изпълнение
  38. ДК-02-СИР-63/29.03.2011 Преустройство на кухня-трапезария и остъкляване на балкон с иззиждане на стена гр.Варна, ж.к.Вл.Варненчик,, общ.Варна, обл.Варна покана за доброволно изпълнение
  39. ДК-02-ВТ-05/18.03.2008 Козирка над външна стълбищна площадка и остъкляване на същата гр.Свищов, общ.Свищов, обл.Велико Търново Сключен договор с изпълнител на премахването 20.04.-30.04.2011 премахнат
  40. ДК-02-СЦР-12/09.11.2010 Остъкляване на южен балкон към стая в апартамент гр.Русе, общ.Русе, обл.Русе в процедура
  41. ДК-02-СЦР-17/17.12.2010 Остъкляване на североизточен балкон към кухня в апартамент гр.Русе, общ.Русе, обл.Русе В процедура
  42. ДК-02-СЦР-01/03.01.2011 Остъкляване на северен балкон гр.Русе, общ.Русе, обл.Русе В процедура
  43. ДК-02-СЦР-03/12.01.2011 Иззиждане и остъкляване на тераса в апартамент №15 гр.Разград, общ.Разград, обл.Разград Покана за доброволно изпълнение
  44. ДК-02-СЦР-04/02.02.2011 Иззиждане и остъкляване на тераса в апартамент №3 гр.Разград, общ.Разград, обл.Разград Покана за доброволно изпълнение Премахнат
  45. ДК-02-СЦР-05/09.02.2011 Иззиждане и остъкляване на балкон в апартамент №18 гр.Разград, общ.Разград, обл.Разград Покана за доброволно изпълнение Премахнат
  46. ДК-02-ВД-4/30.03.2010 Остъкляване на тераса гр.Видин, к-с Крум Бъчваров, общ.Видин, обл.Видин Покана за доброволно изпълнение Премахнат
  47. Дк-02-Пд-28/27.06.2008 Преустройство и приобщаване към апартамент 25 на част от общия коридор на етажа, остъкляване и преустройство на терасата към апартамента гр.Лъки, общ.Лъки, обл.Пловдив В процедура
  ..........................

  ....и още десетки са включени в списъкът на Плевнелиев и ДНСК за разрушаване!!!

  Докато не се реши проблемът с незаконно остъклените и усвоени балкони,нещо което е станало по вина на държавата т.к. в МОМЕНТА НЕ СЪЩЕСТВУВА НОРМАЛЕН ЗАКОНОВ МЕХАНИЗЪМ ТОВА ДА СТАНЕ няма как да да извърши каквото и да е саниране при налични незаконни части! Няма как Народът да има доверие на поредната власт,която отново потвърждава,че за За Милиони Няма Закони За Кокошка Няма Прошка !

 75. 75 Профил на Киро минев
  Киро минев
  Рейтинг: 367 Любопитно

  А защо Нона Караджова не каже че в периода 2001-2005г. е била зам. председател и член на комисията за контрол на въпросната концесията и е получавала допълнителна заплата за това. тогава защо се прави че сега научава за случая. Тя се е подписвала под всички контролни протоколи през тези години

 76. 76 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1820 Неутрално

  Каква наглост! Сльо и пульо се настанили и се разпореждат в изключителна държавна собственост, при това в национален парк, а министърката вика "Повтарям, че ако исках да я крия тази фирма, нямаше да правя нищо и щях да оставя този договор, както си е стоял толкова години - неизвестен нито на обществото, нито на медиите."

  Караджова, гръмни се. Ако нямаш кураж, се разкарай поне да не те гледаме. С наближаването на изборите Герб станахте по-евтини от курвите на околовръстното.

 77. 77 Профил на newmind
  newmind
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#76] от "Lemmy":

  И хотел ДЮН е построен на изключителна държавна собственост ,но Плевнелиев и Гечева обявиха,че нищо не могат да направят защото те си имат документи и са законни....ето така се с подходящ документ и промени в закон се узаконява и имот на Луната....разбира се,че Плевнелиев и Гечева просто не искат да обявят подобни документи за нищожни защото ще си имат неприятности с милионерите....подобни незаконни сгради има и в чашката на яз Искър, отново законни според документите и според ЗУТ ,но незаконни според Законът за водите!
  А да не говорим,че и Министерски съвет има една почивна база пак там в чашката,която е незаконна и няма и документи, същото е положението и с имот на Руското посолство пак там...Двойни аршини показвани непрекъснато!

 78. 78 Профил на eximon
  eximon
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Фейсбук група: ИСКАМЕ НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА МИНИСТЪР НОНА КАРАДЖОВА

 79. 79 Профил на katrin82
  katrin82
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Юлен се оказаха сред спонсорите на МВР, прочетете статията: http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=9562&sectionid=16&id=0000101
  ..какво да говорим повече...?!

 80. 80 Профил на eximon
  eximon
  Рейтинг: 726 Неутрално

  СПОМЕНИ ОТ ЖЪЛТИТЕ ЛЕНТИ. И ТОВА АКО НЕ Е ПОПУЛИЗЪМ ...

  събота, 20 ноември 2010 г.

  Плевнелиев: Пуснем ли незаконно строителство, ни спират парите!

  До този момент в Несебър са премахнати седем незаконни постройки. Има още 30 акта за незаконно строителство, които се обработват, каза пред Дарик радио министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

  „Следващата седмица започваме язовир Искър, след това започваме голф игрище, след това сме във Варна, Шумен", допълни Плевнелиев.

  По думите му в момента 1600 обекта са със заповед за премахване на незаконни постройки и около 300 заповеди са влезли в сила. Според Плевнелиев е крайно време собствениците на строежите да разберат, че това е най-оптималното решение за тях.

  Освен премахването на обектите от страна на държавата, собствениците не трябва да забравят, че ще получат и акт с много ясно парично изражение. „Това е глоба плюс разходите и това допълнително се заплаща", заяви Плевнелиев.

  "Защо си мислят хората в Несебър, че Европа ще ни налива пари за магистрали, ако нямаме устойчиви проекти и не спазваме правилата? Има ли беззакония, спират парите," каза още министърът.

  Главният архитект на община Любимец може да бъде глобен с не повече от 3 хил. лв. за това, че си е затварял очите за незаконното строителство във "Веселото село" край язовир "Ивайловград". В София пък има около 2 хил. сгради, повечето еднофамилни къщи, собствениците на които нарочно бавят въвеждането им в експлоатация, за да не плащат данъци, посочи още министърът.

  По думите му, с промяна в закона ще се увеличат сумите за глоби за главните архитекти на населени места, допуснали незаконно строителство. Ще бъде фиксиран и срок, в който една сграда с акт 15 да бъде въведена в експлоатация.

 81. 81 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  До коментар [#72] от "~":


  [quote#72:"~"]Недей да заблуждаваш, че да строиш на чуждо без разрешение е законно![/quote]
  Бъркаш, прочети хубаво изказването на министърката. Секли са единствено в разрешените им 99 хектара, другите 65 са старите писти.

  Любовта ще спаси света!!!
 82. 82 Профил на newmind
  newmind
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#78] от "eximon":
  Май оставките трябва да са повече от една

  Проблемът е,че не е само Караджова зад това предложение за промяна на закона , а и любимия на целия български народ РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ ! НАСТИНА Е ПОРАЗЯВАЩАТА УСТА !

  "Министрите на спорта Свилен Нейков, на икономиката Трайчо Трайков и на регионалното развитие Росен Плевнелиев били категорични, че това е безумно (ДА НЕ СЕ УЗАКОНЯТ НЕЗАКОННИТЕ ПИСТИ), каза Караджова. "Заради това решихме да се предложат текстове в Закона за концесиите, с който ще се даде възможност да се правят промени в концесионните договори. Животът е пъстър и е абсурдно при нужда да не се дава възможност да се правят промени в концесиите, когато това е в интерес на обществото", каза Караджова.И Плевнелиев също определи узаконяването на незаконните писти и лифтове като действие "в интерес на региона и на страната".

  Уважаеми г-н Плевнелиев и г-жо Караджова,
  Съгласен съм с вас,че
  "Животът е пъстър и е абсурдно при нужда да не се дава възможност да се правят промени в концесиите, когато това е в интерес на обществото" ! Но защо не направите промени които касаят малките хора и узаконите незаконните един милон остъклени балкони, а сте ги включили в списъци за разрушаване! Защо само за богатите животът да е пъстър,а за обикновените законът да е винаги в цялата си сила. да не говорим,че точно ЗУТ е абсурден по отношение на всички малки строежи като тези от 5 кв.м. като балконите които се поставят в четвърта строителна категория????
  Стига с двойните стандарти!

 83. 83 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#81] от "a.nice":

  Чудим се аз моля ти се на кого да вярвам! На минисЕрката или на хора от Банско, които ми казват, че много е изсечено, че след всеки порой земна маса се свлича! Че през лятото гледката и изключително грозна!
  И сугурно би трЕбвало да вЕрвам на министЕрката, че те нали от Греб казват само истината и никой от тях не си е променял позицията по 3-4 пъти на ден по един и същи въпрос.
  В България не звучи особено сериозно да се позовеш на думите на министър или министЕрка, когато защитават лобистки интереси. Ако тръгнем да вЕрваме на всички бивши и настоящи министри то вчера Станишев каза, че не бил знаел и той, милия, да имало някакви нарушения на концесията в Банско! Всъщност не беше и нужно Станишев да знае каквото и да било! Нали за това беше поставен Алексей Петров-Трактора на ключов пост в ДАНС-за да знае къде какво става и да дава наставления на младия Станишев !

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 84. 84 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2281 Неутрално

  До коментар [#83] от "~":

  Не е само министърката, в това предаване на М.Цветков е главния секретар на МОСВ. И аз съм последния човек, който ще защитава лобистки интереси, просто ме е яд, че така се замазват очите на обществото. Даже мисля да спра да коментирам, защото никога не съм симпатизирала на ГЕРБ, а това явно бие по техния авторитет. Освен това, като им вдигнат таксата, за което всъщност е цялата работа, догодина картите ще са по-скъпи. Но пак ти казвам, нищо няма да узаконяват, защото всичко си е законно.
  А хората от Банско не знам за какви свлачища са се оплаквали, но ако Юлен спрат дори за един сезон, или решат някакви профилактики да си измислят ще фалират всички. Между другото 14 млрд евра били инвестициите там. И всичките зависят от това дали работят лифтовете. За толкова пари ще запалят Министерски съвет заедно с главния министър.

  Любовта ще спаси света!!!
 85. 85 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1820 Неутрално
 86. 86 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#84] от "a.nice":

  [quote#84:"a.nice"]за което всъщност е цялата работа[/quote]

  Цялата работа е, че на Боко му трЕбват пари за избори. И е поискал от Цеку Мине. Който пък е поставил условие за узаконяване на построеното извън зоната на концесията!

  Узаконяване се иска ПРЕДИ да се построи нещо, а не след това! Особено ако строиш на чуждо!
  Какво стана с незаконните постройки около язовирите? Големите ги узакониха в последната минута, а бараки до 30м2/ правени по соц-а по някакво постановление за изполване на до 500м2 за обработване/ ги срутиха показно!
  Закони няма за богатите! Тре са за бедните! Данъците също са за бедните! Богатите ги избягват!
  Или има закони, които се спазват и налагат когато трябва, или няма държава! Узаконяването става преди, а не след като строиш на чужда земя! А аргументи от сорта кой колко пари е вложил и дава ли му това право да не спазва законите са подбуждане към нарушаване на законите. Не че някой много ги спазва де! Да са си правели сметката преди да си влагат парите там! Или това са били "лесни" пари от контабанда, синтетика и не знам си още какво и са се чудили къде да ги вложат! Лесно идва-лесно си отива, нали знаеш! Но налагането на закона би трябвало да е основена грижа на всяка държава, желаеща да продължи да съществува! Защитата на нейната собственост и защитени територии също!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 87. 87 Профил на heavymetal
  heavymetal
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Може ли за малко да спрем с конспиративните теории и с обобщенията. Някой чете ли въобще без съответния цвят очила? Има съвсем конкретен въпрос: Трябва ли един договор за концесия да бъде "бетониран" за 30 години или трябва да има възможност за промяната му? В момента е валидна първата хипотеза и резултатите са видни - държавата е с вързани ръце. Защото, при сключване на такъв дългосрочен договор, нейните представители по правило или спят, или са некадърни, или са корумпирани. Следователно този вариант е неизгоден за държавата (която по дефиниция защитава интереса на обществото) и много удобен за "инвеститора". Доколкото разбирам, Нона иска да се променят нещата в другата посока. А това е против интереса на концесионерите. Е, къде точно е лобизмът тук? По-скоро лобистки е действано през 2006, когато е приета сегашната ситуация.

  Who Is John Galt?
 88. 88 Профил на Red Hot
  Red Hot
  Рейтинг: 512 Весело

  @а.nice: Доста глупости сте изприказвал/а Инвестициите на "Юлен" със сигурност не са 14 милиарда евро. Толкова може да са изпраните пари в хотели долу в града, които перачите, община Банско и Юлен мрат да напълнят, защото, уви, пустеят (до много от тях не стигат и улици). А ако им вдигнат концесионната такса, просто ще им намалят чистата печалба и част от нея ще отива в държавата. Защо това автоматично да води до повишаване на ски-картите? А?

  Red Hot
 89. 89 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 630 Неутрално

  До коментар [#87] от "heavymetal":


  Караджова не казва, че ще бъде развален, а че ще бъде променен само в посока актуализиране на приходите от концесионни такси, защото натам го избиват, когато други аргументи няма. Подходът е лобистки, защото се помага на фирма-траен закононарушител да продължи да печели доволно от незаконните си действия в миналото.


 90. 90 Профил на kapitalist
  kapitalist
  Рейтинг: 418 Любопитно

  До коментар [#87] от "heavymetal":

  Точно така. Според мен си 100% прав! Това е правилното и според мен. Тя се изказва премерено и споделя публично точно това ЗА КОЕТО ИМА ПРАВОМОЩИЯ, КАТО МИНИСТЪР! А загатването е, че ако Парламента гласува НОВИ ПРАВИЛА чрез Закон, нещата ще се преобърнат!
  Но... пишещите не са юристи. А и не са политици. Ако бяха ... нямаше да пишат. А да се кефят, мълчейки. Може би...

 91. 91 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 690 Неутрално

  Така обяснена позицията на Нона Караджова изглежда много по-убедителна. Предишни публикации в Дневник представяха случая по друг начин.

  Наистина след като са получили строителни разрешения трудно може да се върне нещо назад, но въпреки всичко правителството трябва да зъведе дело.

  Да помислят и за промяна в закона, която да направи подобни далавери невъзможни за в бъдеще.


 92. 92 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 901 Неутрално

  Подтекстът е ясен:
  въпросът с Юлен ще се реши в полза на закононарушителите, просто малко ще помотаем топката, докато публиката я изгуби от погледа си.
  По същия начин се внушава, че решението за "Бургас-Александропулис" и "Белене" е неизбежно, просто трябва да се уточнят детайлите.
  Не разбират ли тези хора, че ние не се интересуваме от тези детайли, а просто сме против тези строежи!?!?

 93. 93 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 1128 Весело

  [quote#46:"georgedailiev"] Странно е когато сте до толкова зомбирани от партия ГРОБ, че дори това, което вреди на вас се опитвате да го оправдаете (това се казва МАЗОХИЗЪМ)..[/quote]

  Ти явно нямаш и капка мозък! Фирмата ползва ТАЗИ ПЛОЩ в продължение на години (концесионният договор е от 2001 година - ЧЕТЕШ ЛИ ВНИМАТЕЛНО - 2001 ГОДИНА) и внезапно ГЕРБ решават да и вдигнат концесионната такса както и да наложат други санкции, но това било в ущърб на българите! А в полза на българите щеше да е ако си продължи практиката до момента да се плаща по-малка такса и никой да не рови в лайната - хем няма да се оцапа, хем и някой лев ще падне!
  От злоба сте ослепели... Само мога да ви съжелявам...

 94. 94 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Да, де! Всички разбрахме, ще промените закона, за да узаконите беззаконията и ще се строи в Банско. Заглавието трябваше да бъде: "Планината над Банско ще се застрои!"

 95. 95 Профил на strk
  strk
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Който иска - намира начини, който не иска - си намира оправдания! Ебати министъра честно.

 96. 96 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 826 Гневно

  "...Отново казвам, площта им е законна. Имаме този парадокс: имаме влезли в сила разрешения за строеж и териториално-устройствени планове. От друга страна, те не отговарят на фиксираната площ в концесионния договор. Какво можем да направим в момента..."

  Можеш да се обесиш, като толкова ти е акълът в тиквата недоузряла. Концесионният договор не може да бъде над закона. Когато има противоречия между договора и закона, явно има някой за трепане, дето така и няма да се намери. Деаисмотаната държава.

 97. 97 Профил на истинският.груйчо
  истинският.груйчо
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#11] от "merkel":

  Първо, нека да проверим математиката: "Колорадо печели стотици милиарди на година от ски." (Това прави поне по няколко стотин милиона печалба на ден, ако приемем че сезонът продължава цяла година...) За сравнение приходите (не печалбата) на цялата ски индустрия в САЩ възлизат на 2.5 млрд. долара за цялата 2009. http://www.ehow.com/facts_7351933_ski-industry-analysis.html Или Сашо Диков, или ти, бъркате нещо.

  Второ, мисля че ти и други като теб правите грешката да наричате 'зелени рекетьори' по-голямата част от българското общество. Може би ще е добре да осъзнаеш, че има немалко хора (виж си оценката) с различна гледна точка от твоята, които намират природата за по ценна от евентуалните финансови печалби - защото дествени екосистеми с пари не се купуват, а са нещо, което природата създава в продължение на хиляди години.

  www.zaednovchas.bg
 98. 98 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1291 Гневно

  Нона Караджова,
  да си отиде с мир...
  Без никакви обяснения! Стига узаконяване на беззаконието.
  Евдокия Манева тоже.

  Ама хич вече не ме бърка вече кой експерт от коя политическа сила е!

  Докато не захвърчат жълти павета по сградата наричана Н.С...
  Вервайте ми, оправия нама да има....

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 99. 99 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Заглавието да се чете:
  "(Про)даваме на "Юлен" ексклузивно право!"

  „Егати и държавата, дето Костя Копейкин може да се чувства герой”
 100. 100 Профил на Be_google ДОЛУпримитивнатаЦЕНЗУРЪ
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK