Росен Плевнелиев, министър на регионалното развитие: Занимавам се с нов тип политика - без политизиране и политиканстване

Росен Плевнелиев, министър на регионалното развитие

© Красимир Юскеселиев

Росен Плевнелиев, министър на регионалното развитие
- Ще поискаме 3.5 млрд. евро за пътища от ЕК за 2014 - 2020 г.

- Участъкът от "Струма" през Кресненското дефиле ще се финансира след 2014 г.


- Общините трябва да играят заедно с нас


- Има огромен интерес към програмата за саниране, но още е рано за кандидатстване


- Ще поискаме 3.5 млрд. евро за пътища от ЕК за 2014 - 2020 г.

- Участъкът от "Струма" през Кресненското дефиле ще се финансира след 2014 г.


- Общините трябва да играят заедно с нас


- Има огромен интерес към програмата за саниране, но още е рано за кандидатстване

Правителството взе решение да не се дават пари за пречиствателни станции на общините, докато не се изчисти фрапиращото разминаване в данните за броя на жителите, взети от различни източници. Има ли големи разминавания и на други места освен по морето?
- Трябва да е ясно, че няма разлика между еврофондове и държавен бюджет, когато става въпрос за начините, по които се взимат решенията, подготвят се проектите и се приоритетизират. Ползвайки механизмите на еврофондовете, вече знаем, че всеки инвестиционен проект трябва да има качествено предпроектно проучване, което се базира на точни данни.
Когато премиерът възложи по-екстремната задача да помогнем на морето, да решим тежки казуси – на Созопол, Слънчев бряг и Златни пясъци, нашият подход беше същият. Няма значение колко са парите. Искаме да знаем какви са данните и на тяхната база да направим коректни прединвестиционни проучвания. Още на първия етап установихме големи разминавания.


Има огромен дългосрочен ефект от тези пречиствателни станции, но те трябва да се направят по коректен модел на финансиране. Това не може да се случи, когато за да се реши колко да струва пречиствателната станция, общината твърди, че има 80 хил. жители, а когато трябва да се плащат данъци, са 2 хил. По отношение на Златни пясъци общината казва 72 хил. души, НСИ – 73 хил., а министерството на икономиката – 35 хил.


Разминаването е двойно, но това е най-безпроблемният казус. За Несебър, Равда и Слънчев бряг общината казва 1264, НСИ – 73 хил., МИЕТ – 57 хил. души. За Созопол общината казва 80 хил., НСИ – 84 хил., обаче министерството на икономиката казва 2200. Данните на министерството са според регистрираните легла, за които се плаща туристически данък.


Общината обаче също има полза регистрираните легла да са повече, защото тя събира приходите от туристическия данък.
- Би могло да е така. Но трябва да имаме пълна съвместимост на данните. Защо, ако общината има дума в данните, които се подават към министерството на икономиката, е казала 2200? Отделно аз поисках от ВиК дружествата също да предоставят данни да изчислят колко хора ползват вода в тези общини и получихме съвсем различни числа.


Възможно ли е някои от данните да не са актуализирани скоро?
- Не са стари. Подадени са към министерството на околната среда, което отговаря за оперативна програма "Околна среда". Тя е единственият източник на финансиране за пречиствателни станции. Тепърва ще навлизаме в детайлите, но трябва да има последствия. Разминаванията са недопустими и не може да има каквото и да било инвестиционно решение, ако няма коректни данни.


Второ, трябва да се знае какъв ще е трендът в следващите 5-10 години, за да се изчисли капацитетът на станциите. Защо да повярваме на Слънчев бряг, Несебър и Равда, които казват, че биха могли да се развият до 650 хил. Българите ще го допуснат ли? Това интегрирано ли е в устройствения им план?


А има ли общината устройствен план?
- Удобно нямат.


Какъв срок имат общините да решат кои данни са верни?
- Дали данните са верни ще реши правителството. Всички по веригата обаче трябва да подадат точни числа. Общините трябва да играят заедно с нас и не да подават различни данни към различните източници, когато това им изнася. Коректните числа трябва да бъдат предоставени в следващите 2 седмици, ще бъдат обобщени и продължаваме напред.


Идеята е до края на май 2012 г. да има дълбоководно заустване при Златни пясъци, Слънчев бряг, Созопол. То ще струва между 17 и 18.5 млн. лв. Това ще е етап 1 на следващото окончателно решение с пречиствателните станции.


Да преминем към магистралите – цялата "Струма" през този програмен период ли ще се финансира или участъкът през Кресненското дефиле ще остане за следващия, 2014 – 2020 г.?
- Лот 1 (Долна Диканя - Дупница), 2 (Дупница - Благоевград) и 4 (Сандански - Кулата) ще се правят в текущата оперативна програма, лот 3 (през Кресненското дефиле) - в следващия програмен период. Работим обаче паралелно и по четирите, защото еврофондовете ни учат, че без точни цифри, коректна икономическа обосновка и без спазване на всички изисквания за изпълнение никой няма да ни даде и лев. Затова мислим за всичко – за гущерите, за птичките.


От първия ден обещахме 3 магистрали. Вместо това работим паралелно по 6. Трите вече ги виждате - "Люлин" е готова, "Тракия" и "Марица" се строят. По "Струма" работихме от първия ден, ангажирахме се с конкретни срокове и ги спазваме. Лот 1 ще стартира през септември, лот 4 – в края на октомври, ако няма обжалване, и до края на 2013 г. строителството трябва да е приключило. По лот 2 до три месеца ще започне тръжната процедура, изпълнителят трябва да е избран към средата на 2012 г.


До края на програмния период ще приключим и този лот и ще стигнем до Благоевград. За лот 3 - до края на годината ще е готово всичко по апликационната форма и тя ще бъде подадена в Брюксел. Няма обаче да чакаме 1 януари 2014 г., за да започнем процедурите. Изпълнителят ще бъде избран още в средата на 2012 г. Той ще работи на две фази - първо ще направи проекта за тунела, което ще отнеме вероятно 6-8 месеца, и така на 1 януари 2014 г. ще може да започне строителството.


През Кресненското дефиле остава тунел, въпреки че това оскъпява проекта?
- Нямаме друг шанс. Оценката на въздействието на околната среда (ОВОС) е по-важна от парите. Ако сега започнем да разширяваме съществуващото шосе, ще въвлечем България в жесток екологичен проблем. Този път освен това е заливан многократно от реката. Не знам дали искаме да произведем малко по-широко шосе и при всяко наводнение да треперим дали няма да го залее водата.


Решението е ново трасе и този казус е приключен още през 1998 г. Това, че в момента отново има дебат, го считам като непознаване на правилата, по които е утвърдена ОВОС. Ако сега тръгнем да я променяме, ще паднат и лот 1, 2 и 4, защото те се базират на същата оценка. Ако някой сега изкриви с милиметър ОВОС на "Струма", я връща с две години назад.


Каква част от магистрала "Хемус" ще се финансира от еврофондовете през следващия програмен период?
- За тази магистрала постигнахме едно геройство - "Хемус" е вече европейски приоритет. Икономисахме на българите 1.5 млрд. евро. До края на тази година трябва да имаме апликационна форма за магистралата. Трасето ще бъде избрано в края на 2011 г., през 2012 г. ще работим денонощно да направим ОВОС.


Това е магистрала от 280 км и екооценката ще отнеме поне година. След това ще имаме и окончателната апликационна форма, ще стартираме бързо проектирането и от 1 януари 2014 г. ще строим.


Все пак, когато от 1 януари 2014 г. започне строителството на "Хемус"...
- Ще се прави цялата – от Ябланица до Шумен. Ще искаме пари за цялата магистрала, а тя струва 1.5 млрд. евро. Имаме категоричната претенция те да се заложат за следващия програмен период. Отделно искаме 800 млн. евро максимум за лот 3 на "Струма" и 500 млн. евро за магистрала "Черно море".


Така стават 2.8 млрд. евро категорична претенция и приоритет на правителството като бюджет за пътища в следващата програма "Транспорт". Като добавим и няколко скоростни пътя, ще го докараме до 3.5 млрд. евро, които ще поискаме за следващия програмен период, 2014 - 2020 г.

А за "Регионално развитие" какви ще са претенциите?
- По тази програма имаме пълната готовност да усвоим 2 млрд. евро в следващия програмен период. Към момента тя е 1.6 млрд. евро и след като към края на 2012 г. ще можем да договорим всичко, виждаме перспективата и сме готови да се борим минимум за 2 млрд. евро.


Какво се прави в момента за ремонт на пътищата извън магистралите?
- Правителството на тройната коалиция през 2007 и 2008 г. е разполагало с по 400 млн. лв. за ремонт и поддръжка, ние имаме 110 млн. лв. Считам обаче, че с тези пари вършим същата работа. Ако държавата може да си позволи по-голям ресурс, можем да направим чудеса, но тоталният приоритет е да сме финансово стабилни.


Имаше идея част от съществуващото трасе на "Тракия" да се ремонтира с пари от еврофондовете, но от Брюксел отказаха. Има ли друг вариант за намиране на финансиране, защото особено участъкът край Пазарджик е в доста лошо състояние?
- Нашите партньори в ЕК понякога мислят ход напред от нас. Не им се сърдя нито за секунда, че ние поискахме, а те не ни дадоха. Трябва да направим разликата между това да имате една работеща магистрала, дори и да не е в добър вид, и това да нямате нито една магистрала. ЕК каза ясно, че вече вярва на това правителство, че може да усвои 100% от парите за ново строителство.


Освен това ние ще договорим повече от 100% от европарите. До средата на 2012 г. ще предоговорим за пътища 200 млн. евро отгоре, в жп сектора – 130 млн. евро, за метрото – 60 млн. евро. Когато договорите повече от ресурса, сте сигурни, че ще го използвате 100%.


В пътните проекти влизат отсечките София - Калотина, Северната и Западната тангента на София, обходът на Монтана, на Враца и на Габрово с тунела под Шипка. Така всички пътни проекти са за 1.7 млрд. евро, но ние считаме, че ще ги договорим за 1.2 млрд. евро, а ще имаме на разположение на 1 млрд.


Има ли интерес към програмата за саниране на старите панелни блокове?
- Има огромен интерес. Хората звънят в министерството, питат, но все още е рано за кандидатстване. Министерството трябва да си свърши работата до края на годината – звена, които да управляват проектите, намиране на качествени изпълнители.


Трябва да намерим проджект мениджърите, които ще работят безплатно за всички. Трябва да бъдат избрани фирми за енергийното обследване. Третият бонус е конструктивното обследване. От 1 януари вече хората ще могат да получават пари.


При кандидатстването ще им бъдат зададени само три въпроса – имате ли решение за сдружаване, регистрирано в общината, събрали ли сте по 500 лв. вноска, взехте ли решение да участвате в програмата. След това проджект мениджърът трябва да е готов да възложи енергийния и конструктивния одит, да се направи проект и той да бъде остойностен.


Това ли е единственият финансов механизъм за подобряване на енергийната ефективност?
- Енергийната ефективност и независимост на тази държава са толкова важни, колкото нейната сигурност. Ако искаме да имаме работеща икономика и да забогатяваме, не може да сме 7 пъти по-неефективни от Германия. Това означава, че сме неконкурентоспособни, че нямаме шанс. Цената на енергийните източници ще върви нагоре.


Затова енергийната ефективност е навсякъде. В ОП "Регионално развитие" това е един от критериите, които дават много точки, когато определяме кои проекти ще бъдат финансирани. Като резултат над 810 млн. лв. европейски пари по проекти за градска среда, туристически атракции, детски градини, болници ще бъдат насочени към енергийна ефективност. Отделно са 63 млн. лв. за жилищата. Отделно енергийната ефективност е приоритет в програма "Конкурентоспособност".


Имате ли планове за бъдещото си кариерно развитие в държавното управление?
- От първия ден се занимавам с едно и също нещо – задаване на приоритети, с нов тип политика без политизиране и политиканстване, при която се постигат конкретни резултати за обществото и хората. За да се постига прогрес, трябва да има точни цели, ясни измерими критерии на прогреса и да може обикновените хора в тази държава да видят, че нещо се случва.


Не си говорим общи приказки по телевизиите, в парламента, не политизираме и не политиканстваме. Работим много здраво. Каквото и да правя оттук нататък, ще правя това, което и да момента съм правил – да съм полезен на държавата, обществото и икономиката. В тези много тежки времена на криза, която не си е отишла, всички трябва да работим много здраво. Политиците, които по-скоро разпределяха и харчеха, са в миналото. Необходими са нов вид политици, които създават и по-скоро инвестират, а не харчат.

Коментари (105)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Chilito
  Chilito
  Рейтинг: 8 Неутрално

  По всичко личи че той ще е кандидата за президент на ГЕРБ. Жалко много жалко че няма да го оставят да работи в сферата в която е най-полезен на обществото

 2. 2 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  Плевнелиев сигурно е най-добрия ни министър в последните 20 години. Не знам какъв президент би излязло от него, но досега се справя добре с всичко, с което се захване.

  Няма шики-мики.
 3. 3 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  при всеки директен сблъсък на популистка с експертна кандидатура в абсурдистан ще печели популистката.

  затова има политици, които превземат политическите постове, а има и експерти, които им казват как най-добре да се възползват от тях, и човек, който трябва да е политик, да се гордее с това, че не може или не иска да политиканства е глупаво.

  ако герб наистина се канят да пуснат плевнелиев за президент му предстои да се провали срещу някое кухо дрънкало от типа на началника му, или на настоящия президент.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 4. 4 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 840 Неутрално

  За пречиствателни станции пари нямали, но за летище за Гергов и за гьола имат.
  Започна подготвянето на обществените нагласи за кандидат-президент на ГЕРБ. Въпреки, че е човек на ГЕРБ (на Тиквенов), в един момент президентът неминуемо ще се еманципира от партията, която го е издигнала.
  И все пак-там е Боко милиционера!

 5. 5 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 840 Неутрално

  До коментар [#3] от "Pavlik Morozov":
  Магистралите на Плевнелиев дали ще издържат до края на мандата на ГЕРБ?

 6. 6 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Язък - като имаш един добър министър вземи че го направи президент, че да няма вече никаква полза от него.

 7. 7 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  "В тези много тежки времена на криза, която не си е отишла, всички трябва да работим много здраво"

  Криза? А, няма такива работи. Още миналата пролет Дянката каза, че излизаме от кризата. Криза няма, ние сме стабилни, сриването на борсите не може да ни поклати, щот сме по-добре от американците! Сега тва плямпало Плевнелиев говори за тежка криза. Не мога да го понасям това мънкало. А това е признак, че този тъп...р, ще стане президент. Кошмар! Какво ми се прави на строител. Плевнелиев, вярно ли е, че не се плаща на подизпълнителите на магистрала Тракия и те фалират? Вярно ли е /всъщност абсолютно е вярно/, че круният строителен предприемач, личен твой приятел, не плаща по 10 месеца заплата? Това е, което знам, а колко още не знам и ако излезе наяве, българите ще разберат, че си едно плямпало без покритие!

  нели ангелова
 8. 8 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  Крупният строителен предприемач е шефа на фирма "Матеко" - Гинчев

  нели ангелова
 9. 9 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#5] от "shumkar":

  плевнелиев построи бизнес парка в младост и той си стои. забави се, особено жилищната част на проекта, но все пак е факт.

  не харесвам плевнелиев, защото е експерт по корупция на едро, но точно това е и силната му страна - в държава като абсурдистан, където това дали нещо ще се случи или не зависи единствено от това дали правилните хора ще си получат пая, без КОРУПЦИОННИ БРОКЕРИ като плевнелиев просто нищо нямаше да се случва. вместо сегашния енергичен грабеж щяхме да имаме апатична ерозия. това може да не ни харесва, но не трябва да пренебрегваме, че е обективна реалност.

  но повтарям - хвърлянето на един такъв сенчест експерт, подобен на бисеров и цонев, срещу някое медийно дрънкало тип яне-гоце-боце е равностойно на даването му за курбан.

  ако го издигнат то герб или са напълно отчаяни за някоя що-годе неокепазена кандидатура, или жертването на плевнелиев е двойна услуга по адрес на някой олигарх или "опозиционен" лидер.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 10. 10 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 838 Неутрално

  ДОЖИВЯХМЕ! Най-накрая интервю в дневник и с най-успешният министър от 89-та година насам! Ръчках и питах почти половината екип на дневник кога ще се сетят след като се зредиха половината министри слава богу без комуниста Тотю! Най-накрая мерси и благодаря.

  Интервюто тепърва ще го чета и ще коментира после исках да изкажа благодарността и радостта си от факта че дочаках!

  Поздравления към екипа на дневник. Обаче ако не ми хареса интервюто ще критикувам пак.

 11. 11 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  До коментар [#9] от "Pavlik Morozov":

  Браво! Какъв шедьовър! Имаме нужда от корумпирани политици, иначе няма развитие! Машала! Аферим! Молодец! Видяхме колко се развиваме! Съвсем се развихме благодарение на Плевнелиев! Чак се развинтихме!

  нели ангелова
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 13. 13 Профил на Павел Вълев
  Павел Вълев
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#6] от "Whoops":

  А защо не премиер?

 14. 14 Профил на The 8
  The 8
  Рейтинг: 893 Неутрално

  "Занимавам се с нов тип политика" - човече, чЕкай малко! Ти нали твърдеШЕ, че не си политик, а експерт. Сега па почна да се занимаваш с политика, макар да твърдиш "от нов тип"

  Толкова разбираш и от строителния бранш - но нормално, нали си завършил МЕИ "Изчислителна техника", а не ИСИ/ВИАС ...Жалко, щото по в началото ти симпатизирах доста, преди да поразбера някои неща за теб...

  Събуди се, българино! В противен случай ще изчезнеш безславно ...и то сравнително скоро :( НАУЧИ СЕ ЗАДРУЖНО И ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ДА ОТСТОЯВАШ ПРАВДАТА!
 15. 15 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 566 Неутрално

  До коментар [#13] от "Павел Вълев":

  За премиер може и да става - не знам. Ама там най-важното не е да си компетентен. Трябва много воля, че е голям натискът от всякъде и винаги е по-лесно нищо да не свършиш.

 16. 16 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Боко не отчита един факт, който е следният: Всеки, получил част от баницата в РБ на готово си въобразява, че я е заслужил. На този младеж му давам около 6 месеца, ако случайно го изберат, защото ГЕРБ ще получи наказателен вот от народа, който на пук ще гласува за Кунева или БСП - нулата, 6 месеца за да се самозабрави, не че и сега не се има за нещо особено, което било завършило в ГДР.

  http://www.youtube.com/watch?v=x7dtCJwRIDg&feature=related
 17. 17 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1713 Весело

  [quote#4:"shumkar"]
  За пречиствателни станции пари нямали, но за летище за Гергов и за гьола имат. [/quote]

  Какъвто ти ника - шумкар- такъв ти и прочита на статията.

  Пари има ,но ще се дадат тогава ,когато твоите авери спрат да са правят на улави и да шмекеруват, и дадат точни данни.

  Браво Плевнелиев ! Браво Дянков!
  Твърда ръка , силен юмрук в мутренските опулени личица, с малки челца! 18. 18 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  До коментар [#10] от "merkel":

  ши, администратора в хотел,
  да не се готвиш и ти, нещо за съветник по туризма, бе градско, че то тук става така - първо безработен, после сервитьор и накрая - я съветник, я депутат. Всеки нефелник - кмет, всеки гербер - наш човек.

  http://www.youtube.com/watch?v=x7dtCJwRIDg&feature=related
 19. 19 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Хареса ми. Браво на дневник силно интервю. Но те могат и повече все пак.

  А иначе само една лека критика крайно време е именно Росен да товори темата след пътната инфрактруктура. А именно под инфраструктура вече запада разбира по-скоро зелена и интернет инфраструктура. Във Великобритания Камерън налива 200 милиарда въпреки бруталните съкращения за интернет инфраструктура. Това е сектор с огромна добавена стойност както обича да се изразява Росен! Разибра се на запад отдавна са си оправили и пътищата и магистралите но все пак в следващия програмен период трябва да се помисли и за интернет инфраструктурата а и зелената инфраструктура.

  пс МНОГО СИЛЕН ВЪПРОС НА ДНЕВНИК имам в предвид този- Това ли е единственият финансов механизъм за подобряване на енергийната ефективност?
  поздравления за журналиста.

  Аз самият съм предлагал опция но и други идеи съм чел! Дано Росен разгледа различните опции!

 20. 20 Профил на kableshkov
  kableshkov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  И тоз бяга от дебати...страх ги е да ги видят хората как могат да бъдат смачкани и оборени с истински документи за далаверите им.

 21. 21 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Ето ги идеите ми тъй като предполагам че Росен като модерен човек ще прочете умните и не заяждащи си или политически оцветени коментари и анализи под интервюто си в все пак модерен сайт като дневник!

  За санирането първо

  Уникален ход на Плевнелиев за санирането с блок 204 в столичния квартал „Люлин"

  Точно така се прави! Кампания очи в очи! А това с цели блокове е направо брутален ход! И точно Люлин! Отново да се направи в Люлин но и в Младост също! Тази Екатерина Захариева е зверски компетентна. Браво на Росен рекламира програмата за санирането просто перфектно. Евала! Да продължава в тоя дух да не се спира. Всяка събоат и неделя да представя програмата за саниране в един блок събота в Люлин неделя в Младост примерно! Поздравления за брилянтният ум Росене!

  А да отговоря на наистина силният въпрос на ДНЕВНИК а именно-
  Това ли е единственият финансов механизъм за подобряване на енергийната ефективност?
  поздравления за журналиста.

  Правителството да създаде специализиран ФОНД ЗА САНИРАНЕ с парите от вредни емисии управляван от тримата министри Росен Плевенлиев, Симеон Дянков и Нона Караджова! Каква е идеята:
  Министър Караджова продава емисиите и вкарва определан сума във фонда. Тази сума се управлява от министър Дянков най-умно докато стане време да се преведе за санирането на блока, а министър Плевнелиев управлява самият процес на саниране - обществени поръчки, контрол и т.н. Така всеки върши работата си в неговата област, а с общи усилия постигат големият резултат! И в същото време ще се използва това ноу хау което с много бачкане и интелект изградиха в МРРБ за ОП регионално развитие за санирането. На практика екипа който движи санирането и изгради това ноу хау ще има повече работа и повече възможности и опции да изгради много повече от предварително заложените 500-600 сгради заради ограниченото финансиране по оперативната програма. Успеха ще е огромен и феноменален както би се изразил Плевнелиев!

  МРРБ също както в оперативната програма да осигури проджект мениджърите, безплатно енергийно обследване, безплатно структурното обследване за статиката на сградата, консултанти и разбира се експертите на МРРБ и ДНСК да осъществяват контрол върху санирането и работата защото само и единственото правилното и качествено саниране удължава живота и има тази огромна енергийна ефективност!

  Инвестиция за апартамент от 75квадрата - 5000лева - икономисване на годишна база от сметките за ток и парно - 25%!

  Българите имат в банките 27милиарда лева по банковите си сметки с възвръщаемост от 6%!

  А печалбата от санирането е много по-голяма от тези 25% защото се удължава живота на панелките и хората ще подобрят значително качеството си на живот! Освен това ще подобрят и повишат тяхната стойност на сградите имам в предвид! Тоест печалбата е много повече от спестени 25% на година от сметки за ток и парно!

  Едно саниране удължава живота на панелката с поне 30години според специалистите, а освен това тя става безопасна и енергийно ефективна сграда!

 22. 22 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Втората ми идея за парите от вредни емисии.....

  С парите от вредни емисии - масово закупуване на електромобили! Пътуването с електромобил струва 12 лв./150 км!

  Защо българите не си купуват масово електромобили като се има в предвид цената на петрола и колко парички ще спесятават само на месец от транспорт??? Стотици левове на семейство на месец ще се спестяват! Защо не ги купуват? Ами елементарно проблемите са два:
  1 Цената на електромобилите е твърде висока все още двойна на обикновенните автомобили
  2 Бензиностанциите нямат такива колонки за зареждане в момента тъй като няма електромобили!

  Държавата ако продаде всичките си квоти за вредни емисии ще получи над 1 милиард евро. Половината да ги използва за закупуване на електромобили ефекта ще е огромен! Каква е идеята след като продаде вредни емисии за примерно 100 милиона лева, Създава се общ фонд с тези пари и държавата прави една обща обществена поръчка като кани най-големите производители на електромобилите, а това са Германия, Испания, Япония и САЩ! Средно електромобилите струват 25-30 хиляди евро! След това прави схема като всеки гражданин който иска да си купи електромобил трябва да плати половината от сумата тоест 30 000 лева останалиет 30хиляди лева ги поема този фонд от вредните емисии! Ефекта и спестяването от един електромобил е огромен, а при такова масово закупуване с участието на държавата няма да има бензиностанция без батерия за зареждане!

  Пътуването с електромобил струва 12 лв./150 км! Толокав средно издържа един електромобил без зареждане 150км!
  Всеки сам да си направи сметката на месец колко ще спестява. Елементарна математика.

  Само си помислете каква сума бихте спестили с един такъв електромобил?
  С новите пътища и магистрали и с нови електромобили!
  Освен това пазим природата, климата и т.н. и няма причина държавите които купуват тези квоти да ни откажат парите да бъдат използвани за електромобили!

  С 100 милиона държавата може да купи над 30 000 електромобила като покрива половината от цената! Ефекта върху домакинствата ще е огромен а добавената стойност феноменална. Вместо 27милиарда в банките на доходност 6% с електромобилите ще спестяваме 60-70% от сметките си за транспорт!
  А както казах те имат да пордават емисии за над милиард евро!
  Правителството да помисли добре върху идеята!

 23. 23 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 838 Неутрално

  И третата идея дано съм бил полезен!!!!!

  ГЕРБ КАКТО ЗАПОЧНАХА КАМПАНИЯ ЗА САНИРАНЕТО ДА СТАРТИРАТ И КАМПАНИЯ ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ МНОГО ПО-ЕВТИНО И ДОСТЪПНО НО КАКТО В САНИРАНЕТО ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА УЧАСТВА С ФИНАНСОВА ПОМОЩ И ДАНЪЧНИ ОБЛЕКЧЕНИЯ!

  Данъчни облекчения за срок от 10години за всеки който закупи електромобил!

  Ето го решението за България - данъчни облекчения за всеки български гражданин закупил електромобил! За срок от поне 10 години. Така пестят пари хората! Екологията се запазва и държавата може да си позволи този разход или липса на приход за срок от 10 години. Няма да натовари бюджета в една година. Печели народа печели държавата печели природата! Уин-уин ситуация отвсякъде!

  Пътуването с електромобил струва 12 лв./150 км! Толкова средно издържа един електромобил без зареждане 150км!
  Всеки сам да си направи сметката на месец колко ще спестява. Елементарна математика.

 24. 24 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#20:"kableshkov"]И тоз бяга от дебати[/quote]

  Нещо сериозно си се объркал! Наслушал съм се на приказки обещания и тем подобни. То сега е модерно за обещанията сего му е времето. Аз обещавам.........и се почва! ДУМИ ДУМИ ДУМИ! Айде стига РАБОТА! Дайте да видим кой ккаво е ПОСТРОИЛ! Какво е работил и така нататък!

  ДУМИ СРЕЩУ ПРОГРЕС! Думи срещу РАЗВИТИЕ! Думи срещу градеж! Думи срещу растеж!

  Приказки срещу МЕТРО! Приказки срещу Магистрали! Приказки срещу спортна зала

  Ето това ни предлага опозицията! Срещу най-успешният проект в цяла ЕВропа на ЕС Софийското метро приказки!

 25. 25 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#9:"Pavlik Morozov"]плевнелиев построи бизнес парка в младост и той си стои[/quote]

  И до ден днешен това е най-високотехнологичният парк в цяла южна европа даже го има и в уикито с това. А когато Плевнелиев стартираше проекта всички му се смееха че ще строи такова чудо в младост!


  [quote#6:"Whoops"]Язък - като имаш един добър министър вземи че го направи президент, че да няма вече никаква полза от него. [/quote]
  За съжаление съм съгласен! Първо не ми е ясно какво точно върши президента. този 10 години нищо не свърши. Най-успешнитя министър от 89-та насам и със сигурност най-успешният на ГЕРб с интелект знания опит качества и т.н. да му биеш шута за президент ис е наказние. Вместо да го повишат за вицепремиер и министър на инфраструктура икономика и иновации така наречените трите И те президент!
  [quote#15:"Whoops"]За премиер може и да става - не знам. Ама там най-важното не е да си компетентен. Трябва много воля, че е голям натискът от всякъде и винаги е по-лесно нищо да не свършиш. [/quote]
  И отново съм съгласен. Експрет за премиер ще сдаде багажа на първия протес тна тютюнопроизводители. Ходи им обяснявай експертно че сектора им е с ниска добавена стойност и вместо на тях трябва да дадеш 100 милиона за интернет инфраструктура. Да да ще те бият с лопатите по-главата!

 26. 26 Профил на Скиорски
  Скиорски
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#25] от "merkel":

  Мислиш ли че с тези скучни и излишно дълги коментари(два пъти по-дълги от статията) и с това че си удряш по1-2 плюса ще спечелиш някой за твоята кауза. Абсолютна досада изпитах и почти нищо не прочетох, само ти изпразсках едни минуси.

 27. 27 Профил на далекоглед
  далекоглед
  Рейтинг: 616 Неутрално

  "Росен Плевнелиев: Занимавам се с нов тип политика - без политизиране и политиканстване"
  .................
  Самочувствието е хубаво нещо когато е обосновано. На пръв поглед РП е човек , който прави впечатление на технократ, знаещ какво прави. Транспортна инфрастуктура, супервизия от въздуха на магистралите в строеж, идеи за саниране на панелки и усвояване на еврофондове - все хубавини, с които всеки министър на регионалното развитие би се гордял.
  Има нещо обаче смущаващо за непредубедения страничен наблядател. Две години министърът на регионалното развитие не направи никакво усилие да създаде и популяризира СТРАТЕГИЯ на дейността на своето министерство. Регионалното развитие е стратегия, политика без която ние просто ще продължаваме да следваме хаоса и да се движим по инерция, както това правеха предходните политически нищоправци. Липсата на регионално развитие в БГ личи ясно по все по-тежките последици от миграцията към големите градове и продължаващия процес на централизация характерен за страни от третия свят. Защо политиците не обичат стратегиите? Много просто - те веднага идентифицират идеите на създателите си и накрая на мандата става ясно какво е направено реално и какво не. Продължаваме добре познатия хаотичен стил на управление и неизбежния популизъм. Управлението по стар български адет следва попътния вятър, като безмоторен самолет.

 28. 28 Профил на kkk_20
  kkk_20
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  Откога да си вършиш работата е нов тип политика?
  Защо общините нямат устройствен план? Защо няма устройствен план на България? Не е ли задача това на министерството на Плевнелиев? Всеки курорт трябва да съобразява своя устройствен план с общия, затова удобно няма такъв. Не че и общините са безгрешни, но рибата се вмирисва от главата.
  И затова не може да се разбере в перспектива от 5-10 години колко ще са жителите на даден курорт.
  Сагата с разминаването на броя на жителите е потресаваща. Да, данъци се крият, но как може да се очаква да съвпадат броя легла декларирани в МИ с броя жители? В много от курортите хотелите се преустоиха в апартаменти и се продадоха- т.е. те не подлежат на деклариране. Туристическия данък се плаща на база 25 % от капацитета, независимо от заетостта при най- високата категория хотели, 10 % от капацитета при къщи за гости. Кои данни с какво да съвпадат? А колко хотели не са по документи в експлоатация, водят се недовършени, а на практика работят?

 29. 29 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1390 Неутрално

  Забавно. Плевнелиев е единственият печен гешефтар, който може да "усвоява" пари на едро. Дали ще издържат построените 19 км. не е ясно, но е очевидно, че е нужен на това правителство, където за "усвояването" е нужен по-друг манталитет - не милиционерски

 30. 30 Профил на gintonic
  gintonic
  Рейтинг: 229 Весело

  Един достоен българин! Жалко, че не можем да го клонираме хем за президентството, хем за 2-3 други ресора извън сегашния му- като земеделие, туризъм, ОП Конкуренто-способност..

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на Асенов, който иска референдум!
  Асенов, който иска референдум!
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Абе какъв Плевнелиев какви пет лева... Боко е човека... Без него никой не може да граДи, граБи и какво ли още не.

 33. 33 Профил на gintonic
  gintonic
  Рейтинг: 229 Весело

  До коментар [#31] от "Нели Ангелова":

  Ти като си по-достойна и по-стока, защо вместо да се пенявиш на всяко мнение във форумите, не се вдигнеш и не идеш на неговото място да те видим до къде ще я докараш.. нали си по-компетентна! От такива компетентни същества като теб- цъфна, та върза тая държава последните 20 години.
  Аман от платени социално-незадоволени драскачки като теб! Хайде баста!

 34. 34 Профил на б_еко - върнете стария Дневник
  б_еко - върнете стария Дневник
  Рейтинг: 630 Неутрално

  Институцията на българския президент е абсолютно безсмислена. Президента ни е едно плямпало и турист. Ако Борисов предложи Плевнелиев за президент ще направи голяма грешка. Единствения човек, който се вижда че върши нещо от кабинета е Плевнелиев. Ако стане президент какво ще върши? Да седиш като министър при премиер мутра нямаш голямо политическо бъдеще. ГЕРБ вървят към провал и изборите ще докажат това. За мен ГЕРБ са мафиотска организация.

  Технологиите трябва да вършат тежката работа, за да могат хората да вършат нещата, които ги правят най-щастливи. Лари Пейдж, Гугъл
 35. 35 Профил на kalin_m
  kalin_m
  Рейтинг: 561 Неутрално

  По конкретно говорещ министър в държавата ни аз не си спомням. Колко по-добре щяха да са нещата, ако имаше подобни хора в социалното и здравното министерство и най-вече в МВР.
  Ама няма....

 36. 36 Профил на ikar
  ikar
  Рейтинг: 506 Неутрално

  що не бяхме слушали за този момък преди да стане министър и кой го посочи и наложи в това правителство,коя фирма е най-облагодетелствана от тоз "иксперт"

  в събота-СОРОС-иада,в неделя-ПРОКОПИ-ада
 37. 37 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  До коментар [#33] от "gintonic":

  Не съм в политиката, щот не мога да крада. Тъпа съм - почтена и честна! Политиката не е за мене. Виж умната плевня какъв богаташ и министър е. Ей такива ви трябват- крадци и мутри!

  нели ангелова
 38. 38 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#28:"kkk_20"]Откога да си вършиш работата е нов тип политика? [/quote]

  От как е министър Плевнелиев наистина работи, немски емигрант е бил, личи му швабския педантизъм!

  Работяга и симпатяга!!!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 39. 39 Профил на kalin_m
  kalin_m
  Рейтинг: 561 Весело

  До коментар [#37] от "Нели Ангелова":

  Аз пък не съм адвокат, ама като толкова лаеш, дай конкретно - какво точно Плевнелиев е откраднал преди и след като стана министър. Ако философията ти се изчерпва само до "и едните и другите са маскари", значи никога няма да излезеш от кожата на Бай Ганьо.

 40. 40 Профил на Opsss
  Opsss
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Безкрайно интересно интервю! Припомних си оперативките по заводските цехове от ерата на соца. Но леко съм озадачен. Две години и половина със задаване на приоритети ли се занимава господина? Това е работа за един ден. Правителството, министерството все пак трябва да имат някаква програма. Дали ще е удобно да узнаем 912те зададени приоритета до момента. Също така, понеже в интервюто става въпрос за постигане на конкретни резултати бих искал да помоля за повече информация. Едно кратко списъче от половин страничка с постигнатите конкретни и реални резултати ще бъде напълно достатъчно и наистина мило. Благодаря.

 41. 41
  Zhivko Stoykov
  Рейтинг: 420 Гневно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 42. 42 Профил на Монтезума
  Монтезума
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#24] от "merkel":
  50 + ти давам за коментара! Само думи празни флинтифлюшки. Даже и да ги питаш нещо конкретно, те пак си говорят каквото са си наизустили. Досега изборите винаги започваха 1 година преди датата с реклами,плакати и безкрайно дърдорене по всички медии.

 43. 43 Профил на Монтезума
  Монтезума
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#37] от "Нели Ангелова":Друго си е Станишев ангелчето да е на власт. Сега като се върне и бащицата Първанов и всичко ще е наред.

 44. 44 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1546 Неутрално

  До коментар [#21] от "merkel":

  Уникалния ход на Плевналиев беше с подписването на анекса на любимците му от МАПА Джингиз с който им подари 40 млн. евро, за съжаление от нашите пари.

 45. 45 Профил на mrh52499804
  mrh52499804
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Ох, на бате! Точно ти ли, бе! Нов вид политика... My Ass...

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 47. 47 Профил на Анди
  Анди
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Плевналиев е изключително некомпетентен!
  ЗУТ - никаква реформа, строежи незаконни колкото щеш, ДСНК обикалят като глуи кучики по вили села и паланки и гледат откъде да откинат.
  Кадастри, планове - няма. Няма и да има. Но плажовете ги заснема със сателит.
  Магистралите - пълно фиаско.
  Сега измисли новата глупост с закона за етажната собственост - ЗУЕС според който малко над 50% малоумника може да ти гласуват вземането на заем с който после да ти цъфне съдия изпълнител на вратата.
  Тоя каскето отмени собствеността в България, а другарите му правят евала и си мислят че дъжд вали.
  Прости и глупави хора, ей.

 48. 48 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Критикарите на заплата при комунягите от ДСБ и БСП сте ми много забавни. пОЛУЧАВА СЕ НЕЩО КАТО ОПЛЮВАНЕТО НА бЕРБАТОВ. Чомека вади по 120 000 евро на седмица заплата а вие за цял живот няма да изкарите толкоз ама поне да го оплюете хубаво всеки ден за отскок така е то и с Плевнеливе. Човека отдавна си е извадил парите само с мега успешният проект може би най-успешният в Б-я южния парк та вие поне да си го оплюете. Ама да се замислите колко труд се полага за да стигнеш до там докъдето са стигнали и Плевнелиев и Бербатов няма. Щото няма акъл!

  Щ ее добре дневник да направят едно интервю в което Плевнелиев да разкаже подробно за живота си в Германия как в началото отиват с приятел и още първият месец инвестират всичко губят и ФАЛИРАТ! И почват от нулата като спят в колите и т.н. В предването на Росен Птеров го разказа много подробно и така нататък! Смешници!

 49. 49 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1713 Весело

  [quote#20:"kableshkov"]как могат да бъдат смачкани и оборени с истински документи за далаверите им. [/quote]
  Ех, мечти ,мечти!!!?! Да извадите истински документи?
  И хабер от понятие си нямате , че всички документи са истински и ги преглеждат не в шайката 3-5-8/тройната ламя/ ,а в ЕС !
  И парите пак са тук , не като при братко и батко.

  А ма и ти си се накитил с един ник ,подобно на първаноглу- кръстил се -гоце.

  Боже, Боже прибери си вересиите!Тези малки хорица не стига ,че съсипаха България , а ми се гаврят с имената на толкоз светли,и родолюбиви българи отдали живота си за просперитета и благоденствието на България

 50. 50 Профил на koko2000
  koko2000
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Започна ли вече президентската кампания!!!

 51. 51 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1391 Весело

  ПЛЕВНЕЛИЕВ...от къде произлиза това име,сигурно от Плевен...блазе им ще си имат президент адаш...

  الرجل الكبير
 52. 52 Профил на Rael
  Rael
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#36] от "ikar":

  На теб и на всички киселяци- дето все не били информирани - все се изказват като паднали от небето: Росен Плевнелиев е човекът, който от голо поле създаде Биознес-парка в Младост. Беше управител на Линднер-България. Линднер е голяма немска фирма, занимаваща се с управление на имоти. Помня, когато преди 10-на години в едно интервю разказа как заради малоразмерните имоти с много собственици, е трябвало да платят 4 пъти повече, отколкото в Германия са платили за подобен проект. И той е убедил немците да извадят парите.
  Това момче просто е много кадърно. Шанс е за нас, че по някакви си негови съображения не е останал в Германия например, а си стои в България. Това е способен човек, от класата на Стив Джобс. Такива в Америка печелят стотици милиони заплата.
  Представям си, че се е ядосал от безобразията в това министерство, от окаяните ни пътища, през които с каквато и кола да минаваш, колкото и да си богат, е неприятно. И когато са го поканили от ГЕРБ, е приел.
  Плевнелиев няма нужда да взима рушвети, не мислете на дребно! Той още в Линднер сигурно е бил на 5-цифрена заплата. Мислете като стопани - това момче е ни е докарало 1.5 милиарда само за магистрала Хемус. Просто я е пробутал в някаква европейска програма. На другите им връщаха от Брюксел търговете и отменяха решенията заради далавери, на този му признават сметките на 100% и го питат дали иска още пари. След някоя година, когато му писне да го ругаят, защото работи, ще напусне поста и ще премине на 6-цифрена заплата, я в някоя европейска фирма, я като еврокомисар... абе всичките врати са отворени за такива хора. А вие ще си получите някой местен нещастник, който вместо да работи едновременно по 6 магистрали, ще ви ще ви каканиже оправдания и ще ви краде с родата си.
  Не разбирам, как е възможно да има такива ТЪПИ хора като вас, другарю Икар, и другарко Нели Ангелова! Като имате такива красноречиви примери и сравнения: Росен Плевнелиев срещу батко и братко. По плодовете им ще ги познаете, ако имате очи, ако не сте слепи.
  Най-смешна е другарката, дето се обявява за честна и неподкупна. Не заради това не са ви поканили никъде. А защото сте наистина тъпа, говорите селяшки и излъчвате бакалска простотия. Не е заради вашата неподкупност. Дори за далаверите трябва малко ум, да се забаламосат тъпаците.
  Затова лица като Емел Етем стават министри на балканите - заради цялата простотия на Вселената, събрала се на земя като човешка длан.

 53. 53 Профил на ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  Рейтинг: 727 Любопитно

  [quote#7:"Нели Ангелова"]Това е, което знам, а колко още не знам и ако излезе наяве, българите ще разберат, че си едно плямпало без покритие! [/quote]

  Най-важното, което не знаеш се нарича ЗКС/КСБ. То не е дело на ГЕРБ/Плевнелиев, а на тройната коалиция и на част от номенклатурния бизнес. Това е мащабна схема за източване на пари и схема подпомагаща установяването на феодалнокрепостните взаимоотнешения у нас. Узаконена е през 2006г., като започва да действа през 2007. ГЕРБ/Плевнелиев са просто изпълнителите в настоящя момент, а иначе всички партии учавстват със свои представители в схемата.

  Абсурдът има смисъл само тогава, когато не се примиряваме с него.
 54. 54 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 3104 Неутрално

  Плевня, така както си гепил фалцета трябваше да изкараш и химна на Герб, а то така уникалното интервю седи малко сурово.

  Приоритет зададен!

  Приоритет приет!

 55. 55 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  До коментар [#51] от "bigman1":

  Плевнелиев - от плевня. Той ми е съгражданин. С брат му бяхме в един клас. Познавам ги лично! Брат му почина много млад. Бог да го прости. Плевнелиев натрупа парите си при тройната. Стана олигарх при тях. Министър Петър Димитров лично го награди с отличие за добър бизнесмен за 2008г. Пък вие си лайте, че съм червена, отгоре на всичкото и платена! Де да ми плащат! А за гладуващите работници, които работят по 14-16 часа, без почивен ден, без заплата и им прилошава от глад и отчаяние, не искам да обяснявам. Кои работници? Тези, дето строят обектите на Плевнелиев, - олигарсите на прехода, които добре работиха с предишните, а още по-добре със сегашните.Успехът на Плевнелиев е 17 км магистрали. Това ако е успех, здраве му кажи. Вие си го слушайте това мънкало.

  нели ангелова
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на далекоглед
  далекоглед
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#35:"kalin_m"]По конкретно говорещ министър в държавата ни аз не си спомням.[/quote]
  Може и да е така, но не е достатъчно. Докато избирателят не спре да се задоволява с малко, той никога няма да получи повече. Към по-способните трябва летвата да се вдига още, а некадърните - направо вън от политиката. За това са изборите.

 58. 58 Профил на ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  Рейтинг: 727 Весело

  [quote#39:"kalin_m"]Ако философията ти се изчерпва само до "и едните и другите са маскари", значи никога няма да излезеш от кожата на Бай Ганьо. [/quote]

  Според мен няма "едните и другите". За мен са си едни и същи от много години насам. Затова смятам, че е правилно да се каже - "и едните и същите са маскари". Или може би - "всички са маскари, освен наш'те".

  Абсурдът има смисъл само тогава, когато не се примиряваме с него.
 59. 59 Профил на Златин Златев
  Златин Златев
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#20] от "kableshkov":

  Абе, дебати... Нагледал съм се на дебати през последните има-няма 20 години.
  То не са слюнки, не са кирливи ризи, и какво ли не още...
  Хайде, няма нужда...

  "Ние не наследяваме земята на нашите предци, ние я взимаме назаем от децата ни." Индианска поговорка
 60. 60 Профил на Златин Златев
  Златин Златев
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#31] от "Нели Ангелова":

  Аха, а ти не мрънкаш, нали?

  "Ние не наследяваме земята на нашите предци, ние я взимаме назаем от децата ни." Индианска поговорка
 61. 61 Профил на ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  Рейтинг: 727 Любопитно

  [quote#35:"kalin_m"]По конкретно говорещ министър в държавата ни аз не си спомням[/quote]

  Конкретно говерщ министър на неговата позиция би инаправил финансивите отчети, а и дейността на Строителната камара обществено достояние.

  Пошегувах се само. Едва ли има човек в България, който ще посмее да го направи. Ако се случи това, ще падне не само правителството на ГЕРБ, но застрашава и модела на обществено устройство, наречен ПРЕХОД.

  Абсурдът има смисъл само тогава, когато не се примиряваме с него.
 62. 62 Профил на Златин Златев
  Златин Златев
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#47:"Анди"]глуи кучики по вили села и паланки и гледат откъде да откинат[/quote]
  Може ли превод на български?

  "Ние не наследяваме земята на нашите предци, ние я взимаме назаем от децата ни." Индианска поговорка
 63. 63 Профил на Petar Pountchev
  Petar Pountchev
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Към номер 1 и някои други: една новина, която може да бъде наречена по-скоро добра - кандидатът на ГЕРБ НЕ Е Плевнелиев, а г-жа Фандъкова. Макар че, софиянци може и да съжаляват за напускането на кметския пост от някогашната учителка... Резултати от нейните усилия за града има, вече се вижда и с невъоръжено око...
  Ще съжалява и Бойко, защото с това си решение ще загуби и Президентството, и кметството! Има все още 5 до 10 процента шанс ББ да си промени решението в последния момент - в познатия ни стил, но то по принцип е взето - Плевнелиев в министерството, Фандъкова - на "Дондуков".

 64. 64 Профил на Petar Pountchev
  Petar Pountchev
  Рейтинг: 450 Неутрално

  "Ние тъпи, Плевнята умен?"... Точно такъв е случаят, Нели.

 65. 65 Профил на Petar Pountchev
  Petar Pountchev
  Рейтинг: 450 Неутрално

  РАЕЛ: много правдиво и точно. Крайно време е да заемем по-твърда позиция към злобните и нереализирани драскачи в този форум. Нула информация и оплювае "по принцип" никому не помага. Тук сме за да разменяме мнения, да правим анализи, да общуваме и за всички ни да е полезно. Простотията на нереализираните и озлобените от собствената си несъстоятелност - вън!

 66. 66 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Плевнелиев, не лъжи! Бил си шеф в ЦК на ДКМС преди 1989 г., значи си стартирал в бизнеса чрез политиката!

 67. 67
  Лодка в гората
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 68. 68 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 3104 Неутрално

  Сериозно съм озадачен от липса на развитие по БАЗАТА ДАННИ ЗА ДУПКИТЕ ПО ПЪТИЩАТА. Гениалната идея на министер-пътищара да създаде електронен архив с информация за дупките ни беше съобщена преди повече от месец.

  http://www.dnevnik.bg/pazari/companii/2011/07/22/1127921_baza_danni_s_dupkite_po_putishtata_shte_ulesni/

  И до днес - нито консултат, нито ОВОС, нито конкурс. Що заглъхна прекрасния приоритет бе, Плевня? Ъ?

 69. 69 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#11] от "Нели Ангелова":

  както казах обективното виждане на фактите и тяхното харесване са ралични неща.

  впрочем нямаше да сме на това дередже, ако българина не мразеше корупцията само когато няма шанс да се облажи от нея, така че айде стига престорено възмущение.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 70. 70 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#52] от "Rael":

  "Помня, когато преди 10-на години в едно интервю разказа как заради малоразмерните имоти с много собственици, е трябвало да платят 4 пъти повече, отколкото в Германия са платили за подобен проект."

  и ти му повервА? че немците са дали толкова повече пари само за благото на нашата татковина понеже плевнелиев ги бил омаял и убедил? наивник ли си, или си циничен лъжец?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 71. 71 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#29] от "zg":

  напълно съгласен!

  жертването на един такъв рушветчийски посредник би било услуга към някого. въпроса е към кого и срещу какво? и въпроса разбира се е актуален само ако плевенелиев наистина ще се кандидатира, а не го бутат напред само да обира флака докато главния кандидат още се бистри.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 72. 72 Профил на haokarapora
  haokarapora
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Ех,ако повече читави хора,като министър Плевенлиев участваха в управлението на тази държава...

  haokarapora
 73. 73 Профил на nsova
  nsova
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#56] от "Нели Ангелова":
  То с такова мислене няма как да не си честна. Съвсем честно и открито демонстрираш плоткоумие. Не успял от първия си опит в Германия. Но се ориентирал бързо, т.е. мисли бързо човека - това няма как да го разбереш. И стигнал до позицията на изпълнителен директор на голяма немска компания в България, с едни от най- успешните инвестиции в пазара на недвижимите имоти. И отново спрял навреме, още преди балона на този пазар да се спука.

 74. 74 Профил на drun_drun
  drun_drun
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#27] от "vperfanov":
  Абсолютно правилно - стратегия за регионално развитие НЯМА и няма да има, докато с тая материя се занимават юристи, машинни инженери и др. случайни хора.Росен забрави какво говореше в началото - че не е работа на министъра да подписва търгове за багери...Защо сега се занимава с търговете за магистрали и пътища, с инспектирането на строителството им? Нали си има пътна агенция, има си експерти /проектанти, надзорници, инвеститорски контрол/ по тая част, защо точно машинен инж. Плевнелиев ходи да инспектира магистрала "Тракия"? И той като всички преди него се движи по линията на популизма и показността, и той няма да промени нищо в сферата на регионалното развитие по места, където корумпирани и недосегаеми главни архитекти и кметове колят и бесят, няма да промени кадрите в министерството си, повечето с юридическо образование и некадърници, работещи там от години, няма да пипне строителния бранш, управляван в голяма степен от мутри, няма да реабилитира труда на проектантите и образованите строители, натикани у нас в девета глуха, използвани от хората с пари.

 75. 75 Профил на drun_drun
  drun_drun
  Рейтинг: 616 Неутрално

  И, министър Плевнелиев, вместо да броите легла по черноморието и да сравнявате данни, погледнете общите устройствени планове на черноморските общини и ще разберете какъв капацитет трябва да имат пречиствателните станции. Нямат ОУП? Ами ето от там тръгнаха проблемите... Защото последователността е: ОУП, ПУП, инфраструктура /включително пречиствателни станции/, пък тогава хотели, легла, чадъри и т.н. Ама това го знаят архитектите и урбанистите, а не юристите-кариеристи...

 76. 76 Профил на drun_drun
  drun_drun
  Рейтинг: 616 Неутрално

  [quote#52:"Rael"]Росен Плевнелиев е човекът, който от голо поле създаде Биознес-парка в Младост.[/quote]
  Дали? А да не би да е бил само посредник и изпълнител на немците,а? Просто е заемал сравнително висок пост в изцяло немска компания, нищо лошо, но айде да не обожествяваме никого, човекът е умен, вършил си е добре работата, създал е контакти с хора в строителния бранш, осребрил ги е добре. И?

 77. 77 Профил на newmind
  newmind
  Рейтинг: 561 Неутрално

  ПЛЕВНЕЛИЕВ СИМВОЛ НА ПРАЗНОГОВОРЕНЕТО! Символ на обещанието! Символ на крилатите фрази,които ....отлитат

  Септември ще е особен месец за Росен Тогава ще бъде спасен от всички обещания които щедро е дал Тогава ще разберете и неговите думи,че "няма да се съглася да стана Президент имам толкова работа" са отново били голословни и отново е произнесъл поредните си лъжи!

  ЧЕСТИТО на Плевнелиев ! на 1.9.2011 ще станат и точно ОСЕМ МЕСЕЦА ОТ ОБЕЩАНИЕТО /ЛЪЖАТА/ НА ПЛЕВНЕЛИЕВ, ЧЕ ЩЕ Е ГОТОВ с работещо решение за узаконяване на незаконните близо 1 000 000 остъклени/усвоени балкони. До кога народът ще чака Плевнелиев да си изпълни обещанието? Докога Плевнелиев няма да има време и за Народните проблеми? Как се нарича човек който обещава и после не изпълнява? зВер? от Вервайте ми .. Лъжец?

  Винаги ще е така половината от работата ще е свършена - премахнати бараки,кенефи,остъклени балкони,огради,козирки....Смех !!! А останалата половина тази която включва имотите на богатите и на държавата и общината няма да бъдат премахнати НИКОГА!

  ОБЕЩАНИЕТО !

  http://www.mrrb.government.bg/index.php?lang=bg&do=interview&id=2702

  Водещ: И за балконите какво... кой ви пита, всички са незаконни остъклявания.
  Р. Плевнелиев: Вие бяхте първият, който ме пита. И това е удоволствието човек да идва в "Дарик" радио, защото...

  Водещ: Какво ще правим с незаконните остъклявания?
  Р. Плевнелиев: Винаги се адресират теми тук...

  Водещ: Да, и вие дадохте заден по тази тема. Значи, ако ще е, трябва да се мине и във всички квартали да се махнат остъкляванията.
  Р. Плевнелиев: Не съм дал заден, просто казах, че това не е приоритет, но този проблем се решава.

  Водещ: Тоест ще се махнат.
  Р. Плевнелиев: Проблемът се решава, в момента експертна група от най-различни институции бистри казуса.

  Водещ: То нали не може със задна дата вече да се узаконява, защото, ако кажем, че ще може да узакониш балконите...
  Р. Плевнелиев: Точно така.

  Водещ: ...то ще може тогава и някоя барачка да узакониш.
  Р. Плевнелиев: Но, вижте, не трябва пък на сто процента в момента да си мислим, че всеки балкон е незаконен, защото има различни правила, които се интегрират. По темата с балконите...

  Водещ: Честно да ви кажа, не познавам някой, който да е ходил за строително...
  Р. Плевнелиев: След две седмици.

  Водещ: След две седмици ще кажете какво ще правим с незаконните остъклявания.
  Р. Плевнелиев: Ще имаме, ще имаме, да, ще имаме... СРОК: 01.01.2011г.


  Водещ: Прочетох някъде в интернет въпроса ще се бута ли и правителствената почивна станция край язовир Искър. Защото, нали, ако кажем - край язовири няма да има, защото там има вода, която се пие, значи няма да има и Министерският съвет почивна база.
  Р. Плевнелиев: Обещавам да отговоря на 31 януари, когато ще направим пресконференция с министър Караджова. В момента 14 лъча проверяват 50-те най-големи питейни язовира на България. Абсолютно съм убеден, че и там вървят проверки, не се прави разлика между държавни и частни. Задайте ми този въпрос на 31 януари, ще имам отговор.

  Водещ: Добре, значи ще се видим в края на януари - началото на февруари.
  Р. Плевнелиев: Обещавам.

  ОБЕЩА И ЗАБРАВИ! НИТО ЗА ОСТЪКЛЕНИТЕ БАЛКОНИ СИ ИЗПЪЛНИ ОБЕЩАНИЕТО НИТО ПЪК КАЗА КАКВО ЩЕ ПРАВИ С НЕЗАКОННИТЕ СГРАДИ НА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ. И до ден днешен мълчи и само отклонява вниманието на медиите в грешните посоки. Мен вече ме е срам от Плевнелиев,човекът с най-висок рейтинг в държавата е просто един лъжец!

  Другата гордост на Плевнелиев е Списъкът с незаконното строителство качен на сайта с обекти на обикновеното простолюдие ето ви примери:

  507. РД-14-34/08-05.2009 Ремонт на помощно училище-интернат "Н.Й.Вапцаров" гр. Елхово в процедура на премахване - изключително незаконно строителство

  306. РД-14-1388/04.10.2006 Остъкляване на балкон /от ап.на ІІ-ри ет. към вътрешния двор на жилищната сграда/ м."Изток-Изток", гр.София в процедура

  ....и още десетки балкони с незаконно остъкляване за разрушаване.....наистина Убавец е наший министър, но само с приказване не става , но влизането му в Президенството е неговото СПАСЕНИЕ!  А лъжата особено изречена от министър няма как да е праведна.
  Ефесяни 4:25 Като отхвърлите лъжата, говорете всеки с ближния си истина; защото сме части един на друг.

  Плевнелиев вече излъга и то пред милионна аудитория на Дарик радио! Плевнелиев закъснява вече ОСЕМ МЕСЕЦА и то за нещо толкова просто ! Колко е хубаво,че на Народът му е къса паметта!

  България не иска "ЩЕ" България иска "Днес".

  ВЪПРОСИТЕ КЪМ ЛЮБИМ ПЛЕВНЕЛИЕВ /доц.Денев,Двойникът /

  1. Какво ще прави министърът с незаконните според него остъклени балкони,които са в списъка за разрушаване на ДНСК и са качени в техните сайтове?
  2. Какво ще прави министърът с обявения на последна инстанция на съда Незакон път на Хаинбоаз? Кога ще започне доброволното разрушаване от страна на държавата и ако държавата не го разруши доброволно коя институция ще го разруши според ЗУТ? Кой ще плати от софрата на държавните чиновници,които започват застрашително да нарастват!
  3. Какво ще прави министърът с незаконната сграда на министерски съвет в чашката на язовир Искър, а с тази на Руското посолство пак там?
  4. Какво ще прави министърът с 500 км незаконни пътища в Цяла България?
  5. Кога ще видим публичният регистър на всички незаконни и без акт 16 държавни и общински обекти?

  Кога Плевнелиев ще направи първа копка в ЗУТ и в написването на новите правила за усвояване на един балкон от 5 кв.м.?

  Всеки ден в страната се усвояват поне по 100 балкона НЕЗАКОННО благодарение на ЗУТ, Плевнелиев и МРРБ !
  Няма как да се санират панелките докато по тях ври от незаконни остъклявания! Трябва преди да се започне енергийното саниране тези балкони да се узаконят или да се направи много лека процедура за изкарване на необходимите документи!

 78. 78 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  Ти строй магистрали, пък Дянков сам се мъчи да отърве държавата от милиционерската хватка. Съжалявам, но за мен това е популизъм. Знам, че много хора няма да се съгласят, но това му е хубавото на плурализма. А ето за фундаметналния конфликт в България, който променя смисъла на строителството на всякаква инфраструктура:
  http://mapto-on.blogspot.com/2011/08/blog-post.html

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 79. 79 Профил на migo6
  migo6
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Гледах репортаж ,където МИНИСТЪР проверяваше до къде е границата на плаж на концесионер,струвами се твърде несериозно да извършва това.Но като е отишъл да инспектира плажовете,защо не погледна тези които трябва да се поддържат от държавата/свободните/,защо там няма тоалетни,защо там няма спасители държавни служители и чадъри и шезлонги.Кой трябва да санкционира държавата,за това ,че тези плажове са мръсни и неподдържани?Нали искахме богати туристи!!!Тези туристи не желаят да им се мотаем в краката те си плащат!За останалите плажове трябва да се погрижи даржавата.

 80. 80 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 3070 Неутрално

  До коментар [#14] от "The 8":

  Когато си министър трябва да се занимаваш с политика. Независимо като какъв се афишираш. Плевнелиев преди да стане министър в бил мениджър в строителна фирма, построила Бизнеспарка в Младост 4. За да си мениджър на строителна фирма не е задължително да си строителен инжинер. Помага, но не е задължително условие. Не знам ти какво си слушал за него, но той ако реши ще стане строителен инжинер и то по общия ред във всяка страна на света.
  Проблема при него като министър е, че много се подмазва на Бойко и говори в неговия досадно-патетичен стил

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 81. 81 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 3070 Неутрално

  [quote#40:"Opsss"] Две години и половина със задаване на приоритети ли се занимава господина? Това е работа за един ден[/quote]
  Не мисля, че е работа за един ден. В началото се говореше само за магистралите и то за 3 от тях. Сега вече има и енергийна ефективност. Хубаво е че не се отказа лесно от тунела в Кресненското Дефиле, както искаше Бойко Борисов.
  Освен това при магистралите, най-после има истински държавни поръчки и постигане на по-приемливи цени. Плевнелиев показва как трябва да работи един кабинет и случващото се с магистралите е добрия пример. Пак казвам трябва и другите министри повечко да работят и по-малко да хвалят шефа си. Тогава и наглед по-маловажни цели ще могат да станат приоритетни.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 82. 82 Профил на Clap
  Clap
  Рейтинг: 577 Неутрално

  "За Несебър, Равда и Слънчев бряг общината казва 1264"

  Еми да, даже са и по-малко...
  То от тази община какво да очакваме - там се раждат най-бързо богаташите все пак...

  Усмихвай се на всичко свежо по пътя си...
 83. 83 Профил на Petar Pountchev
  Petar Pountchev
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Не е ли странно, че именно хора като Нюмайнд и Нели най-ревностно плюят работещия и способен Плевнелиев. Дали си задават въпроса, как така се случи, че те нищо не са направили в живота си, докато неговите резултати се виждат отдалече и с просто око... Не беше ли редно да си отговорят на питането, дали имат моралното право на това?
  Защо не се похвалите с постигнатото от вас самите, дърдорковци?
  Росен Плевнелиев е международно признат българин, висш мениджър, специалист. Той не се нуждае от нашето признание, за да ходи гордо изправен по улицата. Ако в управлението на страната имаше няколкостотин души като него, каго Кристалина Георгиева и Меглена Кунева, България нямаше да се влачи по корем на опашката. А тя се влачи, защото е завладяня от типажи като тези на Нели, Анди, Нюмайнд и още неколцина балканджии с мрачен махмурлук и занижена хигиена.... Дай им да се плюят и попържат, но дойде ли до работа - забравете!
  Плевнелиев е модерно мислещ, прагматичен мениджър, ориентиран към неотслабващи темпове и видими резултати. Разбира се, че балконите са вбесяващо грозни, но той е прав - има по-важни приоритети. Това, да умееш да извеждаш приоритети е основно изискване към мениджърите и той показва, че го може. Само кучетата лаят безрабзборно. И драскачите-неудачници във форумите.

 84. 84 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 3070 Неутрално

  До коментар [#78] от "mapto":
  Интервюто с Флоров направо ме разби. И този човек все още заема ръководна длъжност в МВР???
  Но това е друга тема, доста по-важна от коментираната тук.
  Плевнелиев е добър министър, но е страхлив. Не смее да каже нещо, което няма да се хареса на Бойко. Въобще на този министерски съвет му липсва екипност. Работата в екип е нещото, което иначе добри професионалисти не можаха да наложат на Бойко и Цветан

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 85. 85 Профил на Saint
  Saint
  Рейтинг: 450 Разстроено

  "От първия ден обещахме 3 магистрали."
  ____________________________________
  Лъжа!!!
  Когато влезе в коридорите на властта, министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев обеща това да е
  "ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ЧЕТИРИТЕ МАГИСТРАЛИ" три от които
  да се направят с пари по оперативните програми.
  http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=610&aid=14511
  Кога и къде загуби едната магистрала?

  През декември 2010 г. пред студенти той
  заяви: "И докато другите правителства бягаха от пътя през Креснеското дефиле и той удобно беше изваден заради
  птички, гущерчета и змии, ние сега поемаме този риск и ще строим цялата магистрала "Струма"".
  Сега мънка за най-сложния път на "Струма" през Кресненското дефиле.
  Обрат в позицията http://www.mediapool.bg/show/?storyid=183451&srcpos=1
  Това е коренен обрат в досегашната позиция на министър Плевнелиев.

  Засега врътливата и сервилна мажоретка Роска на великия ни резач на ленти на фекални канализации и помийни ями Боко си остава само на 14 км. асфалт на "Люлин" и една скопена спортна зала.
  И още много други лъжи и празни брътвежи.
  Много "шпрехен", малко "арбайт"!

 86. 86 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Просто няма смисъл да се гоори нищо за тоя хвалипръцко, неговото падение е видно за всички които следят фактите.
  Това е един компроментиран политик койо след мандата си ще си тръгне от България обратно към лозето и вилата си в Швейцария които не казва с какви пари ги е закупил.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 87. 87 Профил на Saint
  Saint
  Рейтинг: 450 Любопитно

  "Относно магистрала „Тракия" премиерът посочи:
  На Плевнелиев съм му казал - ако до юли 2012г. нямаме магистрала до Бургас...и тук лидерът на ГЕРБ направи красноречив жест с ръка, с който ясно даде да се разбере, че министърът ще загуби поста си, ако срокът не бъде спазен." http://news.ibox.bg/material/id_966786620/fpage_7/
  _________________________________________________
  Защо още е министър ухилената и врътлива мажоретка?

  "През юни 2012 г. трябва да е готова цялата отсечка от Стара Загора до "Петолъчката", уточни премиерът."
  http://news.ibox.bg/news/id_646376441

  "Плевнелиев свири частичен отбой за "Тракия" http://money.bg/news/id_1443433202
  На отиване към морето до 30 юни 2012 г. ще се стига по автомагистрала „Тракия" поне до град Ямбол. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев пред радио Дарик."
  ______________________________________________

  Единият скъси магистралата до "Петолъчката", а другият още повече: само до Ямбол. Иначе на приказки прекарват "страхотни, фантастични, фамозни, брутални..." и всякакви други магистрали и пътища.
  Много "шпрехен", малко "арбайт".

 88. 88 Профил на newmind
  newmind
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Петър Пунчев,
  Плевнелиев няма никакви приоритети, а просто прекалява с говоренето и не му остава време за работа
  А това което касае НАРОДЪТ е какво става с остъклените му балкони,защото всеки си имо поне по един и то незаконен според сегашния ЗУТ и Плевнелиев!
  ПРОБЛЕМЪТ е, че вече ПЛЕВНЕЛИЕВ ГИ И РАЗРУШАВА,а не ги е оставил като явно ти си разбрал защото си сляпо влюбен в Бърборино Плевнелийски!

  Ето какво е разрушил или се готви да разруши другаря "ВЕДНАГА ОТГОВАРЯМ"

  БАЛКОНИТЕ НА ПЛЕВНЕЛИЕВ И ГЕЧЕВА с гриф за разрушаване:
  /от списъка с незаконното строителство качен на сайта на ДНСК/
  1.РД-14-199/20.04.2007
  Покритие и остъкляване на тераса към ателие №17 в жилищна сграда
  гр.София, общ.Столична, обл.София-град
  В процедура по избор на изпълнител на премахването
   
  2. ДК-02-БД-29/16.04.2010
  Остъкляване на лоджия на ап.12
  гр.Благоевград, общ.Благоевград, обл.Благоевград
  Покана за доброволно изпълнение
   
  3. ДК-02-СИР-63/29.03.2011
  Преустройство на кухня-трапезария и остъкляване на балкон с иззиждане на стена
  гр.Варна, ж.к.Вл.Варненчик,, общ.Варна, обл.Варна
  покана за доброволно изпълнение
   
  4. ДК-02-СЦР-12/09.11.2010
  Остъкляване на южен балкон към стая в апартамент
  гр.Русе, общ.Русе, обл.Русе
  в процедура
   
  5. ДК-02-СЦР-17/17.12.2010
  Остъкляване на североизточен балкон към кухня в апартамент
  гр.Русе, общ.Русе, обл.Русе
  В процедура
   
  6. ДК-02-СЦР-01/03.01.2011
  Остъкляване на северен балкон
  гр.Русе, общ.Русе, обл.Русе
  В процедура
   
  7. ДК-02-СЦР-03/12.01.2011
  Иззиждане и остъкляване на тераса в апартамент №15
  гр.Разград, общ.Разград, обл.Разград
  Покана за доброволно изпълнение
  Премахнат

  8. ДК-02-СЦР-04/02.02.2011
  Иззиждане и остъкляване на тераса в апартамент №3
  гр.Разград, общ.Разград, обл.Разград
  Покана за доброволно изпълнение
  Премахнат

  9. ДК-02-СЦР-05/09.02.2011
  Иззиждане и остъкляване на балкон в апартамент №18
  гр.Разград, общ.Разград, обл.Разград
  Покана за доброволно изпълнение
  Премахнат

  10. ДК-02-ВД-4/30.03.2010
  Остъкляване на тераса
  гр.Видин, к-с Крум Бъчваров, общ.Видин, обл.Видин
  Покана за доброволно изпълнение
  Премахнат

  11. ДК-02-РС-20/17.11.2008
  Остъкляване на балкон пред кухня
  гр.Русе, общ.Русе, обл.Русе
  В процедура по Наредба №13/2001 г.
   
  12. ДК-02-07/27.08.2009
  Остъкляване на балкон пред кухня
  гр.Русе, общ.Русе, обл.Русе
  В процедура по Наредба №13/2001 г.
   
  13. ДК-02-БД-69/05.08.2009
  Остъклен балкон №1, находящ се в ап.В от 3 ет.жил.сграда М+3ет.+т/45/
  гр.Благоевград, общ.Благоевград, обл.Благоевград
  В процедура по избор на изпълнител на премахването
   
  14. ДК-02-БД-70/05.08.2009
  Остъклен балкон №2, находящ се в ап.А от мансарден етаж /+11.60м/ в Жил.Сграда М+3ет.+т/45/
  гр.Благоевград, общ.Благоевград, обл.Благоевград
  В процедура
   
  15 ДК-02-ВН-04/25.07.2007
  Остъклена лоджия
  гр.Варна, общ.Варна, обл.Варна
  Сключен договор изпълнител на премахването
   
  16 ДК-02-ВН-08/24.01.2008
  Остъклен балкон
  гр.Варна, общ.Варна, обл.Варна
  Сключен договор изпълнител на премахването
  01.12.-10.12.2010 Премахнат
  17 ДК-02-СО-97/02.07.2008
  Остъклен балкон
  м.Хаджи Димитър, гр.София, общ.Столична, обл.София-град
  Покана за доброволно изпълнение
   
  18 ДК-02-Сф-82/14.07.2008
  Остъклен навес към ресторант РИЦ
  гр.Ихтиман, общ.Ихтиман, обл.Софийска
  Сключен договор с изпълнител на премахването
  премахнат

  19 ДК-02-Х-35/26.11.2009
  Остъклена тераса
  гр.Димитровград, общ.Димитровград, обл.Хасково
  В процедура по избор на изпълнител на премахването
   
  20РД-14-1388/04.10.2006
  Остъкляване на балкон /от ап.на ІІ-ри ет.към вътрешния двор на жилищната сграда/
  м.Изток-Изток, гр.София, общ.Столична, обл.София-град
  В процедура
   
  21ДК-02-БД-69/05.08.2009
  Остъклен балкон №1, находящ се в ап.В от 3 ет.жил.сграда М+3ет.+т/45/
  гр.Благоевград, общ.Благоевград, обл.Благоевград
  В процедура по избор на изпълнител на премахването
   
  22ДК-02-БД-70/05.08.2009
  Остъклен балкон №2, находящ се в ап.А от мансарден етаж /+11.60м/ в Жил.Сграда М+3ет.+т/45/
  гр.Благоевград, общ.Благоевград, обл.Благоевград
  В процедура
   
  23ДК-02-ВН-08/24.01.2008
  Остъклен балкон
  гр.Варна, общ.Варна, обл.Варна
  Сключен договор изпълнител на премахването
  01.12.-10.12.2010 Премахнат

  24. ДК-02-ВН-05/07.01.2010
  Приобщаване на балкон към хола /дневната/ на ап.№6
  кв.Св.Иван Рилски, гр.Варна, общ.Варна, обл.Варна
  покана за доброволно изпълнение
   
  25. ДК-02-ВН-07/12.01.2010
  Остъкляване на балкони
  Вл.Варненчик, гр.Варна, общ.Варна, обл.Варна
  В процедура по Наредба №13/2001 г.
  Премахнат
  26 ДК-02-ВН-15/22.02.2010
  Приобщаване на балкон към стая в ап.№24
  гр.Варна, общ.Варна, обл.Варна
  Покана за доброволно изпълнение
  премахнат
  27. ДК-02-ВН-29/12.03.2010
  Приобщаване на балкон към стая в ап.№24
  гр.Варна, общ.Варна, обл.Варна
  В процедура
  премахнат
  28. ДК-02-ВН-57/21.05.2010
  Преустройство и приобщаване на балкони по източната и южната фасада към спалня и трапезария
  гр.Варна, общ.Варна, обл.Варна
  Покана за доброволно изпълнение
  29. ДК-02-ВН-15/22.02.2010
  Приобщаване на балкон към стая в ап.№24
  гр.Варна, общ.Варна, обл.Варна
  Покана за доброволно изпълнение
  премахнат
  30. ДК-02-ВН-29/12.03.2010
  Приобщаване на балкон към стая в ап.№24
  гр.Варна, общ.Варна, обл.Варна
  В процедура
  премахнат
  31. ДК-02-ВН-57/21.05.2010
  Преустройство и приобщаване на балкони по източната и южната фасада към спалня и трапезария
  гр.Варна, общ.Варна, обл.Варна
  Покана за доброволно изпълнение

  32. ДК-02-СИР-63/29.03.2011
  Преустройство на кухня-трапезария и остъкляване на балкон с иззиждане на стена
  гр.Варна, ж.к.Вл.Варненчик,, общ.Варна, обл.Варна
  покана за доброволно изпълнение
   
  33. ДК-02-СЦР-12/09.11.2010
  Остъкляване на южен балкон към стая в апартамент
  гр.Русе, общ.Русе, обл.Русе
  в процедура
   
  34. ДК-02-СЦР-17/17.12.2010
  Остъкляване на североизточен балкон към кухня в апартамент
  гр.Русе, общ.Русе, обл.Русе
  В процедура
   
  35. ДК-02-СЦР-01/03.01.2011
  Остъкляване на северен балкон
  гр.Русе, общ.Русе, обл.Русе
  В процедура
   
  36. ДК-02-СЦР-05/09.02.2011
  Иззиждане и остъкляване на балкон в апартамент №18
  гр.Разград, общ.Разград, обл.Разград
  Покана за доброволно изпълнение
  Премахнат
  37. ДК-02-РС-20/17.11.2008
  Остъкляване на балкон пред кухня
  гр.Русе, общ.Русе, обл.Русе
  В процедура по Наредба №13/2001 г.
   
  38. ДК-02-07/27.08.2009
  Остъкляване на балкон пред кухня
  гр.Русе, общ.Русе, обл.Русе
  В процедура по Наредба №13/2001 г.
   
  39. ДК-02-СО-97/02.07.2008
  Остъклен балкон
  м.Хаджи Димитър, гр.София, общ.Столична, обл.София-град
  Покана за доброволно изпълнение
   
  40. ДК-02-СО-45/15.05.2009
  Вътрешно преустройство на жилище с увеличаване габарита на балкона/откъм север/ и приобщаването му към жилището
  м.ГГЦ Зона Г-14, гр.София, общ.Столична, обл.София-град
  Покана за доброволно изпълнение

  41.
  РД-14-1388/04.10.2006
  Остъкляване на балкон /от ап.на ІІ-ри ет.към вътрешния двор на жилищната сграда/
  м.Изток-Изток, гр.София, общ.Столична, обл.София-град
  В процедура
   
  42. РД-14-199/20.04.2007
  Покритие и остъкляване на тераса към ателие №17 в жилищна сграда
  гр.София, общ.Столична, обл.София-град
  В процедура по избор на изпълнител на премахването
   
  43. ДК-02-БД-29/16.04.2010
  Остъкляване на лоджия на ап.12
  гр.Благоевград, общ.Благоевград, обл.Благоевград
  Покана за доброволно изпълнение
   
  44. ДК-02-СИР-63/29.03.2011
  Преустройство на кухня-трапезария и остъкляване на балкон с иззиждане на стена
  гр.Варна, ж.к.Вл.Варненчик,, общ.Варна, обл.Варна
  покана за доброволно изпълнение
   
  45. ДК-02-ВТ-05/18.03.2008
  Козирка над външна стълбищна площадка и остъкляване на същата
  гр.Свищов, общ.Свищов, обл.Велико Търново
  Сключен договор с изпълнител на премахването
  20.04.-30.04.2011 премахнат
  46. ДК-02-СЦР-12/09.11.2010
  Остъкляване на южен балкон към стая в апартамент
  гр.Русе, общ.Русе, обл.Русе
  в процедура
   
  47. ДК-02-СЦР-17/17.12.2010
  Остъкляване на североизточен балкон към кухня в апартамент
  гр.Русе, общ.Русе, обл.Русе
  В процедура
   
  48. ДК-02-СЦР-01/03.01.2011
  Остъкляване на северен балкон
  гр.Русе, общ.Русе, обл.Русе
  В процедура
   
  49. ДК-02-СЦР-03/12.01.2011
  Иззиждане и остъкляване на тераса в апартамент №15
  гр.Разград, общ.Разград, обл.Разград
  Покана за доброволно изпълнение
  Премахнат
  50. ДК-02-СЦР-04/02.02.2011
  Иззиждане и остъкляване на тераса в апартамент №3
  гр.Разград, общ.Разград, обл.Разград
  Покана за доброволно изпълнение
  Премахнат
  51. ДК-02-СЦР-05/09.02.2011
  Иззиждане и остъкляване на балкон в апартамент №18
  гр.Разград, общ.Разград, обл.Разград
  Покана за доброволно изпълнение
  Премахнат
  52. ДК-02-ВД-4/30.03.2010
  Остъкляване на тераса
  гр.Видин, к-с Крум Бъчваров, общ.Видин, обл.Видин
  Покана за доброволно изпълнение
  Премахнат

  53. ДК-02-РС-20/17.11.2008
  Остъкляване на балкон пред кухня
  гр.Русе, общ.Русе, обл.Русе
  В процедура по Наредба №13/2001 г.
   
  54.ДК-02-07/27.08.2009
  Остъкляване на балкон пред кухня
  гр.Русе, общ.Русе, обл.Русе
  В процедура по Наредба №13/2001 г.

  55. ДК-02-СЗ-20/25.09.2009
  Остъкляване на тераса на първи етаж, монтаж на слънчеви батерии-2 броя и антени-3броя
  гр.Стара Загора, общ.Стара Загора, обл.Стара Загора
  В процедура по Наредба №13/2001 г.
   
  56. РД-14-199/20.04.2007
  Покритие и остъкляване на тераса към ателие №17 в жилищна сграда
  гр.София, общ.Столична, обл.София-град
  В процедура по избор на изпълнител на премахването
   
  57. РД-14-216/10.05.2007
  Разширение на същест.тераса и преустройството й в чакалня и външно стълбище към лекарски кабинет /в.ап.на І етаж в жил.блок/
  гр.Сандански, общ.Сандански, обл.Благоевград
  Сключен договор с изпълнител на премахването
  04.04.-28.04.2011 Премахнат

  58. РД-14-44/30.05.2009
  Тераса и ограда
  гр.Стара Загора, общ.Стара Загора, обл.Стара Загора
  В процедура по избор на изпълнител на премахването
   

  59. ДК-02-БД-87/17.09.2009
  Тераса
  гр.Гоце Делчев, общ.Гоце Делчев, обл.Благоевград
  В процедура по Наредба №13/2001 г.
   
  60. ДК-02-СИР-03/07.07.2010
  Преустройство на стоматологична клиника и приобщаване на тераса
  гр.Варна, общ.Варна, обл.Варна
  покана за доброволно изпълнение
  премахнат

  61. ДК-02-СЦР-03/12.01.2011
  Иззиждане и остъкляване на тераса в апартамент №15
  гр.Разград, общ.Разград, обл.Разград
  Покана за доброволно изпълнение
  Премахнат

  62. ДК-02-СЦР-04/02.02.2011
  Иззиждане и остъкляване на тераса в апартамент №3
  гр.Разград, общ.Разград, обл.Разград
  Покана за доброволно изпълнение
  Премахнат

  63. ДК-02-ВД-4/30.03.2010
  Остъкляване на тераса
  гр.Видин, к-с Крум Бъчваров, общ.Видин, обл.Видин
  Покана за доброволно изпълнение
  Премахнат

  64. Дк-02-Пд-23/07.05.2008
  Козирка на тераса на втори жилищен етаж
  гр.Пловдив, общ.Пловдив, обл.Пловдив
  В процедура по избор на изпълнител на премахването
  65. ДК-02-ЮЦР-08/03.09.2010
  Тераса към кухненско помещение в апартамент на първи жилищен етаж/Ап.12/
  по плана на V-та градска част на гр.Пловдив, общ.Пловдив, обл.Пловдив
  В процедура
  Премахнат

  66. ДК-02-03/17.02.2010
  Тераса
  обл.Русе, общ.Русе, гр.Русе
  В процедура по Наредба №13/2001 г.
   
  67. ДК-02-СЗ-2/19.01.2009
  Вътрешно преустройство на апартамент и приобщаване на северна тераса към него
  гр.Стара Загора, общ.Стара Загора, обл.Стара Загора
  Сключен договор с изпълнител на премахването
  10.02.-10.03.2011 отказ на изпълнителя да извърши премахването


  68. ДК-02-Х-35/26.11.2009
  Остъклена тераса
  гр.Димитровград, общ.Димитровград, обл.Хасково
  В процедура по избор на изпълнител на премахването
  ................
  КОГА ЩЕ ВИДИМ СПИСЪКЪТ С НЕЗАКОННОТО ДЪРЖАВНО/ОБЩИНСКО СТРОИТЕЛСТВО И ОБЕКТИ БЕЗ АКТ 16?
  НАЛИ ПРАВИЛАТА СА ЗА ВСИЧКИ ДРУГАРИ ОТ МРРБ И ДНСК? 

 89. 89 Профил на sushi
  sushi
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Не мога да разбере толкова ли са глупави хората, че да не виждат колко кух е господина от снимката. Нищоказване и нищоправене в поза на народа ни!! Ако е направено някой километър магистрала, то за да обслужва бизнеса на олигарсите -нащи и чужди. Е ако имате пари за кола и бензин може и вие да я ползвате някога. За вас остава написаното от #88. Няма да видите и разрущени палати в забранени територии- за това се иска честност и мъжество.
  Поредното медийно творение с протекция отвън.
  Май само една госпожа може да се мери с Плевнелиев. Тази дето"не е от тук и е за малко", но с големи амбиции за президент.

 90. 90 Профил на Petar Pountchev
  Petar Pountchev
  Рейтинг: 450 Неутрално

  "Десен"(86)р много си ляв бе, човеко... Жткъде я бил купил (ако изобщо я е купил!?)... При 180 000 евро годишен доход едва ли ще му е проблем... Но тебе защо те боли от тази работа?

 91. 91 Профил на Rael
  Rael
  Рейтинг: 727 Весело

  Щом не оценяваш това, което имаш, не го заслужаваш и ще го загубиш. Изберете си Нели Ангелова за министър, тя е честна, умна и компетентна.

 92. 92 Профил на Petar Pountchev
  Petar Pountchev
  Рейтинг: 450 Неутрално
 93. 93 Профил на Sara
  Sara
  Рейтинг: 422 Неутрално

  Човек който си разбира от работата си ,това е!

 94. 94 Профил на gagata
  gagata
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Браво за хубавото интервию на Плевнелиев. Успех на изборите!

 95. 95 Профил на kalinkova
  kalinkova
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Да би избрал министър Плевнелиев за кандидат президент, Борисов със сигурност печели президентството от раз. Фандъкова ре-кандидат за кмет - също автоматически избираема, и ето ти четирите най-овластени постове в държавата за ГЕРБ. Абсолютно необходимо условие за да си прокарват безпроблемно законите , политиките и т.н. това пък ще им даде много гърди напред по отношение на управлението на държавата за следващ Парламент , тъй като ще работят необезпокоявани . Плевенлиев си има достойни заместници в в МРРБ, а голяма част от проектите свързани с това министерство и еврофондовете са вече договорени или в процес на крайна фаза на договаряе.

 96. 96 Профил на kalinkova
  kalinkova
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Едва ли , ако го изберат г-н Плевнелиев за Президент, ще хукне да разглежда пирамидите в Египет, зоо-парковете в Австралия или да се разходи за да преговаря нефт от Казахстан, отстрелвайки някоя и друга екзотична животинка- архар например.
  По вероятно е с немския му стаж и закваска на преуспял и доказан бизнесмен да го водят на посещение в чужбина по-смислени цели- докарване на правилните инвеститори в България, лобиране за България на президентско ниво пред езвропартньорите ни, тези отвъд океана , както и в далечния изток.Притежава съответната компетентност, култура и набран богат опит необходими за ефективни реализации, а не празнодумстване , помпозни благопожелания и кьорфишеци.
  Определено Плевенлиев е добра визитна картичка- референция за България.

 97. 97 Профил на stolichanin
  stolichanin
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Безспорно Плевенелиев е отличен министър, който е наясно с абсолютно всеки един проект и знае в детайли, какво, как и кога ще се случи. Той би бил и много добър президент, но няма смисъл да избързваме с предположенията, 4-ти септември е близко.

 98. 98 Профил на winnie__
  winnie__
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Съгласна съм, че Плевнелиев е един истински професионалист в работата си и се справя повече от успешно, със сигурност бих му се доверила!

 99. 99 Профил на Admiral
  Admiral
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Много се радвам, че хора като г-н Плевнелиев ни управляват.Усмихнати, ведри, целенасочени, с ясна представа как да стават нещата.Нищо общо с презрителни сухари като г-н румен петков например.

 100. 100 Профил на denessie
  denessie
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До момента управлението на ГЕРБ показва най-добрите резултати, които сме виждали!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK