Беар Грилс, водещ на "Оцеляване на предела": Не разчитам на късмета

Беар Грилс<br />

© Discovery Channel

Беар ГрилсЕдуард Майкъл Грилс (37) е наречен Bear (англ., мечка) като дете от сестра си. Започва с екстремните си занимания от седемгодишна възраст. Сега е водещ на предаването "Оцеляване на предела" и, по данни на Discovery Channel, има над 1,5 млн зрители.


Между 1994-а и 1997г. Беър Грилс работи за британските специални въздушни части. Претърпява злополука с парашут и гръбначният му стълб е счупен на три места, но успява да се възстанови бързо и веднага след това да покори Еверест. В резултат името му влиза в "Световните рекорди на Гинес" и той става най-младият англичанин, изкачил върха. През 2007г. Грилс е първият човек, който успява да лети с параглайдер на височина над връх Еверест. Тази мисията е подкрепена и документирана от телевизионния канал и събира над $2 млн за детски благотворителни организации. От 2009г. Беър Грилс е със званието Главен скаут в Обединеното кралство и ръководи Асоциацията на скаутите във Великобритания. През 2011г. излиза единадесетата му авторска (и автобиографична) книга "Mud, Sweat and Tears".


Когато не оцелява в някоя произволна точка на света с недружелюбна природа, Грилс живее със съпругата си Шара и трите им момчета Джеси, Мармадюк и Хъкълбери в лодка на река Темза и на малък остров в Шотландия. Преди официалното излъчване на най-новите серии от "Оцеляване на предела", Беър Грилс сподели подробности за тях пред журналисти в Лондон и завърши речта на премиерата си така: "Наистина съм много горд с новия сезон. Радвам се, че ви има и че сте тук. Надявам се шоуто да ви достави удоволствие. Млъквам. Наслаждавайте се. Благодаря."


В новите серии
Холивудското присъствие е силно - освен епизод с участието на Камерън Диаз, има и втори - с оцеляването на Джейк Гиленхал.
В друга серия Беър лети с wingsuit, приземява се в Аризона и ни научава как се намира вода в пресъхнала пустиня и как се строи пясъчно бъги от изоставен самолет.
Нататък Грилс каца с двойно въже от хеликоптер върху върховете на дърветата на остров Борнео и демонстрира как човек може да се справи с бушуващи води, големи свлачища и дълбоки пещери.
После го спускат близо до каменистия бряг на остров Гняв в Шотландия. Той използва кожата на тюлен като неопренов костюм и плува до континенталната земя.
След това го изоставят и в южната част на Тихия океан, където открива необитаем остров, съхранява дъждовна вода и се храни, благодарение на местна техника за лов на октоподи.
Специалната научна серия в шести сезон е създадена в Норвегия, където Грилс е омотан в сензори, докато се откъсва от развален парашут по най-бързия начин, прекосява бързотечаща река, след като язовирната стена е отворена, и преживява смъртносен капан, който сам си е заложил.


Шестият сезон започва в България от 6 септември в 22:00ч. по Discovery Channel.Страхувате ли се някога?
Да, доста. Дори и за дребни неща, като скачането от самолет или хеликоптер в началото на епизода. Чупил съм си гръбнака в армията. Щях да умра тогава. Екипът ми знае, че това са тежки моменти за мен и всеки път ме потупват по рамото с думите: "Ще бъде чудесно". И го правим.


Каква е мотивацията ви? Докато снимате предаването, минава ли ви през ума, че някой някога ще се бие с крокодили?
Чрез предаването съм по-достъпен за повече хора и това определено е практично, а и много често се срещам с оцелели след самолетни катастрофи и други инциденти. Всички те ми казват едно и също нещо: "Никога не съм си представял, че ще се случи точно на мен." Това е общата нишка между всички оцелели – те не са подготвени и не са си и помисляли, че ще им се случи.


Значи познавате хора, които са ви казвали: "Да, използвах този трик веднъж и проработи"?
Да и това е чудесно. Понякога съм заклещен в някоя джунгла, студено ми е, мокър съм, отчаян съм и се питам дали някой въобще ги слуша тези работи. Когато след това чуя нещо подобно, си казвам: "О, това е толкова е хубаво".


Мислите ли, че човек може да предизвиква съдбата постоянно, или идва момент, в който си казва: "Достатъчно, опитах си шанса, сега спирам."
Мисля, че такъв ден идва, но трябва да вярваш на инстинктите си кога точно. В Discovery, вече е станало виц, изпълнителният продуцент повтаря едно и също нещо след всеки сезон. Когато привършим, аз винаги му казвам: "Чудесен сезон. Силен край. Хайде да приключваме с "Оцеляване на предела". Беше хубаво, но нека да свърши сега." И той започва: "Не, не, не, почакай. Върви добре. Хайде да направим още един." И започваме да говорим за следващия сезон. Аз съм единственият водещ, който иска да му прекъснат шоуто. Всички останали казват: "Беше чудесно, моля ви, може ли да го направим пак?" Те обаче нямат опасността, която е при мен... Все пак не мисля, че ще продължавам с шоуто, когато стана на седемдесет. Сега все още го обичам, все още съм силен и здрав, чувствам се суперпривилегирован да го правя. Онзи ден докторката ми ме попита докога смятам да върша всичко това и аз й казах: "Точно ти не можеш да ми говориш така. Ти си последният ми бастион на подкрепата. Трябва да ме караш да продължавам."


Но късметът не е безкрен, нали?
Не мисля, че тази работа зависи от късмета. Трябва да разчиташ на добрата си преценка, на добрата си интуиция и да бъдеш внимателен. Когато сме на терен с екипа, трябва да се грижим един за друг. Всъщност сме доста предпазливи и сме усъвършенствали уменията си през годините, така че да сме в безопасност по време на снимките. Винаги има елемент на късмет, който се случва в една от всеки пет серии, но има елемент на късмет и когато излезеш навън и не те прегазят. Смятам тези моменти за часта от живота, не завися от тях и съм много благодарен, че ги има.


Разкажете повече за продукцията. С колко човека пътувате, колко време отнема заснемането на всеки от епизодите?
Екипът ни е от смешно малко хора - аз плюс четирима или петима човека - същите, с които снимаме вече шест сезона, най-добри приятели. Те отиват на мястото седмица преди мен, работят с местните водачи, претърсват района със спасители и разглеждат областта с хеликоптер. После идвам аз, имаме кратък брифинг и се приготвяме за процедурите в най-лошия случай. След това имам брифинг с местните експерти, които ме предупреждават за наводнения, змии, бързеи. Хапваме, наспиваме се добре и започваме на разсъмване. През повечето време просто снимаме и затова предаването е малко накъсано и изглежда необработено, има вода и кал по лещите, но и това е част от нещата.


Как се чувства операторът, който ви следва навсякъде, но дори не може да си види стъпките.
Със Саймън [Рей] сме най-добри приятели. Бих казал, че хората от екипа са истинските герои на това шоу. Те носят тежкото оборудване и правят всичко, което и аз. Саймън обикновено се шегува с едно изказване за нас, че когато човек ни наблюдава, може да ни сравни с Фред Астер и Джиндър Роджърс - тя наистина се ядосва на Фред Астер, защото той обира всички лаври, докато тя върши абсолютно същото и то наобратно.


Как реагира майка ви? Какво е отношението й към вашата работа?
Господи, трудно е. Имам три момчета и сега разбирам колко е тежко. Мисля, че за майка ми е било така през цялото време. Аз постоянно се забърквах в неприятности, винаги ходех с белези. Попаднах в тресавище, когато бях на седем и се опитвах да пресека пристанище по време на отлив. Измъкнаха ме със спасителни лодки... Животът обаче е за живеене и човек трябва да прави всичките тези неща, да бъде в безопасност, да има приключения и така животът му ще се обогати. Ще има и малко повече бели коси, както всички майки.


А децата ви? Те как коментират "Оцеляване на предела"?
Средният ми син Мармадюк иска да стане счетоводител и това е прекрасно. Джеси, най-големият, вече е отвъд тази история и казва, че е отегчен от "Оцеляване на предела". Сега повече му харесват "Ловци на духове" и аз определено не съм героят вкъщи.


Какво е усещането Камерън Диаз да пие вино от чорапа ти?
Хахаха, тя имаше късмет, че не беше от бельото ми. Готина е, смело момиче е и, ако я попитате, сигурно ще отговори, че й е харесало. Мисля, че се наслаждаваше, но май не й казах, че не съм си сменял чорапите от три седмици... Или й казах... Казах й, да.


Използвате ли накакъв трик, за да ядете тези гадости в предаването?
Когато съм в подобна ситуация, ставам много фокусиран. Всички около мен забелязват промяната. Скачаш от самолет или от хеликоптер, отиваш на даденото място и просто трябва да направиш всичко необходимо, за да се измъкнеш. Понякога се нуждаеш от енергия и яденето на гадости става важна част от оцеляването. Не е красиво, но трябва да продължиш, да си концентриран, да оставиш предразсъдъците си и просто да го направиш.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1368 Неутрално

  Скоро време българите ще сме абсолютни негови копия от оцеляващи на ръба свръхчовеци! Ядем гадости, оцеляваме в студ през зимата, изминаваме екстремно всеки ден разстоянието от точка А до точка Б и обратно сред екстремни дупки, луди шофьори, побеснели кучета, камари боклуци и други неочаквани перипетии. Абе живот в градската джунгла на България

 2. 2 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 701 Неутрално
 3. 3 Профил на chopi
  chopi
  Рейтинг: 221 Неутрално
 4. 4 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1341 Неутрално
 5. 5 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Теди "Беър" Грилс - живото доказателство за това как навикът може да е "втора природа", но пък дивата природа може да е (почти) навик!
  Изобщо - природата е голяма работа, но човешката природа е още по-голяма (в неговия случай - за добро)!

 6. 6 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1189 Весело

  "Но късметът не е безкрен, нали?
  Не мисля, че тази работа зависи от късмета."

  А,а,а,не така,късметът е важно нещо.-„Аз вярвам в късмета: как иначе бихте могли да обясните успеха на онези, които не харесвате.” / Жан Кокто/

 7. 7 Профил на Chievo
  Chievo
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Голям фен съм на поредицата, и с нетърпение чакам новия сезон.

  Понякога съм се замислял - дали има място в България, където може да се заснеме подобно предаване? Май няма такава локация, където да вървиш 1-2 дни и да не срещнеш живот. Гледал съм предаване от Карпатите, в Румъния, но там явно е доста по-рядко населен район.

 8. 8 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1128 Весело

  До коментар [#1] от "deepdish":

  Ае стига мрънка бе! Хващай самолета и бегай, кат не ти отърва!

 9. 9 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Интересно предаване! Гледам го винаги когато мога. А и когато не мога пак. p2p...
  Само да не развалят сезона с тия холивудски знаменитости...
  Досега изглеждаха достоверно епизодите. Ама като знам, че Hollywood си пада по специалните ефекти...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 10. 10 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  Колко много непораснали момчета има по тоя свят, боже!

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 11. 11 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  "Всички те ми казват едно и също нещо: "Никога не съм си представял, че ще се случи точно на мен."

  В следващото предаване попитайте за мнението им и загиналите.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 12. 12 Профил на monика
  monика
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Много е готин, но възстановяването му след инцидента не е никак бързо...близо година и половина лежи в болница, като прогнозите са, че никога няма да проходи отново!Евала, пич е!

  Никоя цена не е достатъчно висока за едно ново усещане! О. Уайлд
 13. 13 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  Недъгав е оня свят, в който живите същества трябва да оцеляват на предела. Едва ли и 10 човека в този форум ще разберат какво им казвам.

  http://nauka.bg/index.php?mod=front&fnc=pub_page&pid=12085

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 14. 14 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1368 Неутрално

  До коментар [#8] от "Варненски":
  Не мрънкам, просто оцелявам и се доближавам до Гризлито като капацитет в това отношение

 15. 15 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  "Хахаха, тя имаше късмет, че не беше от бельото ми. Готина е, смело момиче е и, ако я попитате, сигурно ще отговори, че й е харесало. Мисля, че се наслаждаваше, но май не й казах, че не съм си сменял чорапите от три седмици... Или й казах... Казах й, да."

  Как ще реагирате, ако някой от близкото ви обкръжение постъпи така с вас? Всъщност... болшинството от хората в този форум заслужават много повече... )))...

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 16. 16 Профил на Пламен Василев
  Пламен Василев
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Тоя юнак е най-коравия,който съм виждал ! Като го гледах как яде смрадовете,така вкусно изглеждаше,че се зарибих и аз да опитам някога

  Талантът боде бездарниците в очите !!!
 17. 17 Профил на Daniel Ivanov
  Daniel Ivanov
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Страшен е Беър!

  Everyone is entitled to his own opinion, but not to his own facts.
 18. 18 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4418 Неутрално

  Една от най-хубавите поредици по Дискавъри. Грилс е пич.

  Gunter glieben glauchen globen
 19. 19 Профил на Добрин Василев
  Добрин Василев
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Беар Грилс - да се учим от него, а не от чалга звездите и няма на лоши неща да се научим ...

 20. 20 Профил на pit
  pit
  Рейтинг: 434 Любопитно

  "....Когато съм в подобна ситуация, ставам много фокусиран.Не е красиво, но трябва да продължиш, да си концентриран, да оставиш предразсъдъците си и просто да го направиш." - Respect Bear,

 21. 21 Профил на redguy
  redguy
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  До коментар [#13] от "Мастър Йода":

  В природата всички живи същества постоянно са на предела, но никой не смята природада за "недъгава", ... но може би не съм сред 10-тимата, които ще разберат и говоря глупости.

 22. 22 Профил на Лодка в гората
  Лодка в гората
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Грилс осъществява моите мечти и желания за изпитание!Като не мога-гледам и съпреживявам.Винаги е имало готини откачалки,а този е порядъчно интелигентен и подготвен!

 23. 23 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  страшен е, гледам предаването когато ми попадне пред очите.

  има едно уникално предаване отпреди няколко години за тренировките във Френския легион (6 серии бяха ако не се лъжа), препоръчвам го.

 24. 24 Профил на mitote
  mitote
  Рейтинг: 594 Любопитно

  Страхотен. Невероятен дух има този човек и ето това му изказване го показва:

  "Онзи ден докторката ми ме попита докога смятам да върша всичко това и аз й казах: "Точно ти не можеш да ми говориш така. Ти си последният ми бастион на подкрепата. Трябва да ме караш да продължавам.""

  Доказано е, че сит народ е патриот. Гладният заминава надалече и оттам обича родината…
 25. 25 Профил на iglio
  iglio
  Рейтинг: 381 Неутрално
 26. 26 Профил на Ния Константинова
  Ния Константинова
  Рейтинг: 648 Неутрално


  Велик е!!

  http://youtu.be/GjKwNu_hsaY - Ето и промото за новия сезон! Мега яко! )

 27. 27 Профил на omniam
  omniam
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Много ме впечатли в едно от предаванията си, когато каза (перафразирам) "Някои хора си мислят, че, за да оцелеят в такива ситуации, трябва да се борят срещу природата. Истината е, че тези, които оцеляват, се възползват от това, което им предлага природата, и не се опитват да я победят."

 28. 28 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 1129 Неутрално

  Пич,пич,ама не смее да дойде в България.Такъв тук не може да оцелее и
  две минути..България не е за всеки..

 29. 29 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  До коментар [#21] от "redguy":

  Не, не си сред тях. Абстрактният ти хоризонт е много близък и засяга само неща от предметния свят около теб.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 30. 30 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  Просто един скаут с по-висока квалификация. Е, разпалва и подмамва момчешките фантазии, но идва време, когато човек трябва да порасне и да седне на дупето си. Не може цял живот да си разказваме филмите за Рамбо, нали?

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 31. 31 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  ако ви харесват нагласени филмчета за деца, разбира се, че ще харесате и Беар, книгата за оцелявате? на Беар, комплекта за оцеляване на Беар и т.н. Добрият оператор, обаче, остава леко зад камера, както и добрият специалист по въжета и още един, които е режисьор, и още един, който е и лекар... Този род поредици са леко като тези "капитани" с яхти за няколко милиона и страхотен самотен живот в лишения на място където няма достъп до 100 скъпи френски ресторанта, но за това пък кока е франсе, гепен срещу няколко хиляди долара на ден да готви във водата... Младеж, какво да я правиш, трябва да си въобразява, че и тя живее екстремно, катерейки се по скали е ядейки мухи в буквалния смисъл. Оцеляване на предела е миналото и настоящето на българския народ в едни по-различни ситуации, но отново ще отидем до границата между смъртта и живота в гората, около която е имало мандри и едни разбойници са лапали пити кашкавал, отмъкнати от краварите в гората...
  Ето една истинска поредица, която дава реални знания за живота в екстремни ситуации - Woodmaster Survival Skills

  http://www.youtube.com/watch?v=x7dtCJwRIDg&feature=related
 32. 32 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Ей тоя е пич. Предпочитам да гледам него, отколкото всякакви български помии и бози, наричащи себе си шоута.

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 33. 33 Профил на uran
  uran
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#31] от "marquis":

  Всичкото му е ок на шоуто на Беар Грилс само да не ги ядеше ония гадости.

  Yet another blue planet.
 34. 34 Профил на mdaa
  mdaa
  Рейтинг: 594 Весело

  Смешник!
  Пиел пикня!
  Мноо важно!
  На нашето море се случва редовно и въобще не се смята за геройство.

 35. 35 Профил на капитализЪма
  капитализЪма
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#2:"heineken"]Феноменален! [/quote]
  [quote#3:"chopi"]Велик човек! [/quote]
  [quote#4:"bta"]Голем си пич [/quote]
  [quote#26:"ALMA"]Велик е!! [/quote]
  [quote#17:"pen4o"]Страшен е Беър! [/quote]

  Аве извинявайте, ама защо толкова го превъзнасяте тоя платен лайнояд?

  "Невидимата ръка на свободния пазар ке дойде свише и ке ни оправи всичките, сешсе?" - Адам Смит (1723-1790)
 36. 36 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  Понеже някой може да сметне, че снизходителното ми отношение в случая се дължи на някакви комплекси, затова ще си призная, че за мен също има един много велик мъж. Името му е Бъз Олдрин. Не зная, за вас може и да не толкова велик.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 37. 37 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Зеленото е гном с червена прашка и цървули.

 38. 38 Профил на lvm
  lvm
  Рейтинг: 434 Неутрално

  за пореден път дневник ни демонстрира какво е това добра журналистика, нека да погледнем следния въпрос:
  "Но късметът не е безкрен, нали?"

  зададен е на човек СПЕЦИАЛИСТ, т.е. изучил и тренирал, практикувал и оцелял всякакви техники за оцеляване. а не просто аматьор който "иска да си пробва късмета". но според дневник това да преуспяваш в нещо не се дължи на интелект а на "късмет".

 39. 39 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1507 Весело

  Обичам го това предаване!

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 40. 40 Профил на Magnum
  Magnum
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#35] от "капитализЪма":

  Защото верно е пич
  Защото ти показва неща, които няма да видиш другаде.
  Защото впечатлява с това, което прави.
  Защото е земен.
  Защото е различен.
  И т.н.

 41. 41 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Машина. Хора с воля като неговата падат, стават и продължават напред.

  low riders team
 42. 42 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  само човек, който си е трошил гръбнака и се е качил отново в самолета и е скочил, може да разбере какво движи хора като Беър Грилс.
  Иначе яденето на гадости и мене не ме привлича, но веднъж ми се е случвало да гладувам по-дълго в планината и в този момент понятието гадост става разтегливо...

  low riders team
 43. 43 Профил на т
  т
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Интересни са му приключенията. Има известна доза добавен драматизъм. В крайна сметка той никога не е сам и има поне оператор и най-модерната техника до себе си, а спасителните екипи сигурно само чакат сигнал. Но наистина могат да се научат интересни трикчета от сериалчето.

 44. 44 Профил на ehrgeiz
  ehrgeiz
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Възхищавам му се!

  На жив човек никога не можеш да помогнеш.
 45. 45 Профил на mdaa
  mdaa
  Рейтинг: 594 Весело

  До коментар [#40] от "Magnum":

  Кое му е вярното?
  Кое му е истинското?
  Със него ходи екип най-малко от 10 човека и снимат по предварителен сценарий... А той ... оцелява "сам".... и "на предела"... с 15 фотографа и гримьори около себе си.
  Като прави по 20 -30 дубъла на серия.., -по 20-30 пъти ли оцелява?
  Бошлаф!
  Като си спомня на времето колко бунаци си чупеха ръцете и тиквите , защото се правиха на летящи шао-лин , понеже видите ли по филмите го правели, ме ..напушва смях, как балъците никога не свършват!

  Тук един по-горе един се чуди къде в България можело да се намери място, дето да нямало жив човек на 1 -2 дена път, че да се пробвал..... Абе тъпанарин, в една снежна буря може да се загубиш на 50 метра от хижата и да умреш като куче!! Защо трябва да се отдалечаваш на 2 дена път!?

  Имапо същите канали, едни други поредици, но те са снимани вече по действителни случаи и не са постановки на подобни клоуни.
  Например . Пилот пада, насред саваните в Африка, самолета разбит..., двата крака строшени...и така два дена докато го намерят. Трябва му година докато се възстанови!!...

  Какво разбира тоя капут от "оцеляване на предела"?!
  Бил си "чупил" гръбнака 3 пъти!! Но понеже..видите ли, микрофона му бил 85 сантиметра с 4(четири) висящи тонколони и много бързо се възстановявал.
  Айде бе? Защо трябва да му вярвам?

 46. 46 Профил на Starsky
  Starsky
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#42] от "Comandante Marques":

  тука явно не са писали професионалисти, а както казва мастър йода, младеж с неизживени детски фантазии за приключения. Нищо лошо, даже много хубаво.
  Но само да ви открехна на стандартни военни трикове за оцеляване: никакво ядене на гадости дори и да умирате от глад. Самото отвращение вече ви хаби психически силите допълнително. Шансът да повърнете е голям, а с това губите много по-важната течност от организма си. Да не говорим, че може да налапате един куп вредни бактерии и вируси, от които съвсем да се скапете!
  Така че по-леко с ентусиазма към гадориите!

  Who looks outside dreams. Who looks inside awakens. Carl Jung
 47. 47 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#46] от "Starsky":
  Какви професионалисти?
  От SAS, Navy SEALs...
  И те ли трябва да четат "Дневник" и да коментират?
  Това е просто телевизионно предаване.
  Що трябва да се приема сериозно толкова? Направено е по интересен начин. И дотук. Ако някой мисли буквално...
  А за бактериите и вирусите, бъди сигурен, че ги поглъщаш дори когато не си в екстремна ситуация! И то доста. Особено ако живееш в голям град. За храната не е точно така,/не е непременно да поглъщаш гадости, в природата има и подходяща храна за Homo sapiens/ но за дехидрацията... определено без течности си аут...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 48. 48 Профил на Starsky
  Starsky
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#47] от "drakar65":

  български военни например. Откъдето аз имам тази информация. Не че здравият разум не ми подсказва и така да не гълтам полуумрели гущери и жаби. Ако попаднеш неподготвен в екстремна непозната обстановка последното нещо, за което трябва да си хабиш силите е да гониш храна и да ядеш неспецифичности. Простатат логика подсказва, че разходът на енергия е повече от придобивката. Най-разумно е веднага да се търси изход. А опитът на наистина преживели подобни екстремности е, че трябва да стоиш на едно място, за да те намерят по-лесно и бързо.

  Who looks outside dreams. Who looks inside awakens. Carl Jung
 49. 49 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#48] от "Starsky":
  Има истина в думите ти.
  Но съм изморен. А утре работа ме чака.
  Може би утре да продължим дискусията?
  Поздрави и лека...

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 50. 50 Профил на Starsky
  Starsky
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#49] от "drakar65":

  Непременно! Утре пак. Лека!

  Who looks outside dreams. Who looks inside awakens. Carl Jung
 51. 51 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1153 Весело

  Щом като толкова много ви "кефи", пожелавам на всичките му фенове да изпаднат в достатъчно продължителна ситуация, в която да приложат всичките му майсторски качества и да се наситят веднъж завинаги с гадости. Героите сами си търсят героични обстоятелства.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 52. 52 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Гриилс може да основе туристиеска агнция за оцеляващи туристи желаещи екстремни прживяваниа с спастелни отряди по маршрутите и паник бутон когато тези оцеляващи туристи не могат да продьлжат приключението
  сьщо има и предаване
  мьж и жена в пустошта
  сам в пущинака
  двоино оцеляване
  на печелившите честито

 53. 53 Профил на Александър Куртев
  Александър Куртев
  Рейтинг: 434 Весело

  и цялата българска "интелигенция" да се събере да ми говори против Грилс, предаването няма да стане по-лошо.

  "We must not look to government to solve our problems. Government is the problem." - Ronald Reagan
 54. 54 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  До коментар [#52] от "dearblue":

  Хюстън, имаме проблем- не мога да си вържа връзките на обущата!

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 55. 55 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#46] от "Starsky":

  под гадости разбирам например очи - не че са гадни сами по себе си, но да ги хрускаш сурови, не си е работа, както той го правеше

  low riders team
 56. 56 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#54] от "Мастър Йода":

  при такъв проблем Хюстън препоръчва лоботомия, но тя при теб е налице. Остава ти евтаназия.

  low riders team
 57. 57 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  До коментар [#48] от "Starsky":

  ами не давай рецепти от последна инстанция, защото не е така. Действа се според ситуацията - винаги. Без паника. Имаше един младеж (наше момче) през март се беше загубил в Хималаите (ако имаш идея от тази планина). Беше вървял три дни, преди да го намери непалската армия. Ако беше стоял на място, сега щеше да му се изнася панахида.

  low riders team
 58. 58 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1153 Весело

  До коментар [#56] от "Comandante Marques":

  Последното оня ден го отхвърлиха в парламента. Колкото до първото, аз самият непрекъснато си правя квазилоботомия- старая се да не получавам възприятия с челния си дял за такива като теб и изобщо за реалността, която индивиди като теб генерират около себе си. Иначе, известни размисли са неизбежни.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 59. 59 Профил на Присмехулник
  Присмехулник
  Рейтинг: 617 Неутрално

  И дядо Коледа е фикция, но това не го прави по-малко любим. Беар чупи гръбнака си на 3 места и по-малко от 2г. по-късно е на Еверест. На капацитетите по-горе, които си мислят, че да живееш от 20г. в 8ми микрорайон е като да оцеляваш на предела - за вас реални предавания бол, по канал 3 всичко се случва на момента и определено няма монтаж.

  Hang on tightly, let go lightly
 60. 60 Профил на berlusca
  berlusca
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Освен всички хубави неща, които се казват за него в този форум, бих добавил и това, че е симпатяга, а не типичния супермен с квадратна челюст и мускули тип "Рамбо", който щеше да преодолява трудностите и да гледа с премрежен поглед и ученичките щяха да лепят снимките в детските си стаички. Наистина качествена телепродукция с качествени хора.

 61. 61 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1462 Неутрално

  Пази Боже от българска простотия под статии за такива личности като Беар Грилс.  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 62. 62 Профил на Starsky
  Starsky
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#57] от "Comandante Marques":

  И Витоша е достатъчно смъртоносна и опасна!
  Да, в зимни планински условия, вървенето е най-добрата стратегия. Останеш ли на място, замръзваш!
  Но има едно друго предаване по Дискавъри, не би трябвало да съм жив. Там при няколко случая стратегията беше обратната!

  Who looks outside dreams. Who looks inside awakens. Carl Jung
 63. 63 Профил на Magnum
  Magnum
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#45] от "mdaa":

  Абе, пич
  Прочети интервюто, прочети ми коментара и тогава репликирай.

  А тая твойта драсканица (хаотична и неточна, но за сметка на това излишна и дълга) нищо не значи, нито за мен, нито за Беар


  [quote#45:"mdaa"]балъците никога не свършват! [/quote] - Хаха, ти не бери грижа за балъците

 64. 64 Профил на mdaa
  mdaa
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#63] от "Magnum":

  А ти прочете ли го?
  Щом собствения му син не се впечатлява от "подвизите" му може да ти стане ясно какъв герой е баща му .

 65. 65 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  [quote#13:"Мастър Йода"]Едва ли и 10 човека в този форум ще разберат какво им казвам. [/quote]

  Виждате ли колко съм прав! Засега на поста ми плюс са цъкнали едва 7 човека.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK